- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hatii
tag
Sziasztok,
laptopomba szeretnék ramot bővíteni, egy 4 Gb-osat legalább. Azzal, hogy milyet vegyek nem nagyon van gondom, inkább a kompatibilitással. Ezzel nagyon nem vagyok tisztában. Jelenleg 2 db 1333 MHz-es van benne. Lehetséges, hogy ez a maximum (ha igen, akkor hol tudom megnézni, alaplap leírására keressek rá?) vagy ha 1600 MHz-eset vennék bele, akkor azzal is működne, míg a másik maradna 1333-as? Ill DDR3 vagy DDR3L közötti különbség számíthat, szintén ilyen szempontból?
köszi
-
minek?:S
őstag
válasz
MK VII #25921 üzenetére
Szia!
Tegnap megjöttek a RAMok, végülis a Corsair mellett döntöttem, mert a HyperXekről azt mondták nekem, hogy nincs sok jó vélemény, legalább is az újakról. Ma már így használtam a gépet, a TG RAMokat kivettem és csak a Corsairok vannak benne. Azért nem használnád együtt a kettőt, mert nem működnének vagy csak lehet, hogy többet ártanék vele?
-
berochh
csendes tag
üdv olyan kérdésem lenne hogy egy b150-es lapba ami 2133mhz ig támogatja a ram-ot abba ha veszek 2400mhz-es ramot akkor működni fog e vele?
-
badcoy
csendes tag
válasz
MK VII #25921 üzenetére
(#25912) badcoy
Szia.
Nem. A BIOS szerint is CL11-ben működnek a ramok.
XMP módot belőtted a BIOS-ban?
Extreme Memory Profile, ilyesmi állítási lehetőséget keress. Ott állítsd arra a profilra ami az 1866mhz CL9.
De kézzel is beállíthatod neki. A képeden a BIOS-ban fentről vannak a 11-es számok, azokat kell 9-re állítanod. A 28-at poedig 26-ra.Xmp mód nincs a BIOS-ban sajnos. CSak manuálisan tudom állítani az értékeket.
A 9-9-9-26 nem jó neki, nem bootol be a gép. Viszont megtaláltam a RAM Modul specifikációit.
Az alapján ha jól vettem ki akkor 1866Mhz-en 9-10-11 beállításokon tud menni.
A tRAS-t meg 26-ra állítottam ahogy te is mondtad. Most úgy néz ki,hogy ezt elfogadta.Szerinted jól értelmeztem a leírását? A tRC-t állítanom kell szerinted?
http://www.kingston.com/dataSheets/HX318C9SRK2_16.pdf
Ezt mutatja most a CPU-z:
Jó ez így? Ennyit tud? Vagy szükség van még finomhangolásra?
-
MK VII
veterán
Szia.
Egyértelműen, a két ugyan olyat 1A és 2A-ba tedd a harmadik modult pedig 1B-be.
Nem biztos, hogy működni fog, de, ha igen akkor még ott lesz az asszinkron dual-chanel. Ha elfog a 4GB és hozzányúl az 1GB plusz modulhoz akkor visszavált single-chanel-re. Egy minimális sebesség csökkenést tapasztalhatsz. -
A214
aktív tag
üdv
Adott egy ASUS P5Q-EM alaplap.
Adott 2 db(párban) GEIL GX24GB6400C4UDC ram.
Valamint 1db Kingston KHX6400D2/2G ram.
A kérdés, hogy a lapba berakható-e mindegyik egyszerre?
Ha megoldható, akkor milyen feltételekkel és melyiket melyik slotba rakjam?MK VII köszi az előző kérdésemre a választ.
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!Par honapja vasaroltam az alabbi alkatreszeket a ti velemenyeitek alapjan,idaig minden mukodik es jol bevalt minden szuper
Koszonom!
Annyi lenne a kerdesem hogy,szeretnem a memoriat boviteni 8 rol 16GB ra ugyanilyen KIT-et vasaroljak 2x4 gb ot vagy jo valami mas is?Koszonom!!!!!
https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i5-6600-processzor-313666
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-b150-hd3p-alaplap-370703
https://www.pcx.hu/termek/kingston-2x4gb-ddr4-2133mhz-hyperx-fury-black-hx421c14fbk2-8-memoria-755617 -
MK VII
veterán
Nem bunkóságnak vettem nyugi.
Sajnos egyre kevesebben aktív tagjai az ilyen topikoknak. Akik itt vannak segítenek. Tőlem ennyi telik, hogy 2-3 naponta, ne adj Isten hetente tudok reagálni. Tudom sokszor már késő.. Ezért lenne jó, ha lenne 5-6 aktív tag aki segít, mert úgy jobban eloszlik a "munka"...(#25922) ufonauta
Szívesen. Örülök, hogy megoldódott.. -
MK VII
veterán
válasz
DokiBaxxi #25909 üzenetére
Üdv.
Igen, megfelelőek.(#25910) gonczip
Szia.
Alapvetően 2133mhz mindenre megfelelő. Mellé egy CL12-esCL13-as késleltetés. Nem lesz tuning és különösebb igénybevétel, játékokon és alapvető dolgokon kívül akkor kb felesleges magasabb frekvenciás.
Gondolom dVGA lesz a gépben akkor meg szinte észrevehetetlen a különbség játékokban például.
DDR4-es Fury-k elég jól sikerültek. Veheted őket.(#25911) minek?:S
Szervusz.
Megmondom őszintén, hogy én nem tennék másik típusú ramot a már meglévők mellé. Tisztább, ha veszel 2x8GB-ot ezt meg eladod..
Esetleg az általad linkeltek közül megpróbálhatod mondjuk a Corsairt mellé, de csak akkor, ha beleszámítod azt, hogy esetleg a 14 napos elállással kell élned. Akkor már viszont mehet helyette a 2x8GB ami tutibb lenne.
Postázgatás ilyenek. Az lenne a legtisztább, ha valaki ismerőstől akinek 2x4GB-ja van, kipróbáljátok az övével, hogy mennyire párosítható össze különböző típussal.
Elvileg külön dual-chanel-ben működhet más típusokkal is, de lutri.(#25912) badcoy
Szia.
Nem. A BIOS szerint is CL11-ben működnek a ramok.
XMP módot belőtted a BIOS-ban?
Extreme Memory Profile, ilyesmi állítási lehetőséget keress. Ott állítsd arra a profilra ami az 1866mhz CL9.
De kézzel is beállíthatod neki. A képeden a BIOS-ban fentről vannak a 11-es számok, azokat kell 9-re állítanod. A 28-at poedig 26-ra.
Próbáld meg.(#25914) yusufhun
Üdv.
Szerintem örülj neki, hogy az a két memória kit olyan mhz-en és késleltetés mellett szépen üzemel..
Nem nyersz annyit az állítgatással amit észrevennél, viszont összehozhatsz egy instabil rendszert.
Én sokat próbálgattam, hogy mit bírnak a memóriáim. 2133mhz CL10 lett a vége, de értelmes fesz mellett sajnos nem volt tuti.
Most alap 1600-on semmi különbséget nem veszek észre..(#25915) makro
Szevasz.
Amit kinéztél veheted. Jó választás.(#25916) ufonauta
Veheted nyugodtan az 1600mhz-es DDR3L-es modult.
Alaplap vissza fogja venni a frekvenciáját 1333mhz-re..(#25917) A214
Igen rendelheted mellé. Szerintem minden gond nélkül működni fog..(#25918) pckownz
Jó ramok azok. amiket kinéztél.
Egyébként, én 1600mhz-es ramokat vennék CL9-es időzítéssel. Ha nem vinné a laapod és a procid 1600mhz-cen, bár kétlem, akkor visszaveszi 1333mhz-re. Nem drágábbak, sőt van, hogy olcsóbb mint az 1333mhz-es. És, ha lehet inkább kitet nézz amik együtt vannak. Azoknál garancia van a dual-chanel-re. Külön moduloknál nincs. Bár ritka, ha két egyforma gyártású modul nem megy dual-chanel-ben.(#25919) makro
Igen él. Csak nem tudom mindig rászánni időt és ilyenkor "egy slukkal" több választ megírok.(#25920) Zolar
Pont ugyan azt írtad le amit én... A gyári értékein szépen működik, de többet nem kell tőle várni..
És természetesen a DDR3-as kivitelre gondoltam.. A DDR4-esek már jobban sikerültek. -
zzola
titán
válasz
MK VII #25865 üzenetére
"Mert a Fury az tényleg egy gatya típus."
Nem, nem az! Ami rá van szitázva, azt tudja hozni megbízhatóan és ez a lényeg! Természetesen jó magyar szokás szerint keverjük a szezont a fazonnal! Akinek igénye és pénze van rá, az informálja le magát és vegyen Trident Z-t, vagy bármilyen más tesztelt magasabb órajelű példányt....
-
makro
senior tag
öööö.. él még ez a topik?
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
Geil Black Dragon 8GB 1333MHz DDR3
Ebbol tervezek vasarolni 2 modult. A gepben van egy i5-2500, egy Asus P8H67 lappal.
A linkelt darab jo arnak szamit?
Van esetleg olyan, amit inkabb ajanlana valaki? (4x4 -es kiszereles is megfelel)
Koszi elore is -
A214
aktív tag
sziasztok
Adott egy régi fujitsu amilo pro v3505, XP fut rajt kissé döcögősen.
Jelenleg egy ilyen memóriával működik:
hynix 1GB 2Rx8 PC2-53000S-555-12
HYMP512S64CP8-Y5 AB-C 0728Kínából rendelnék melléje +1gb mert néztem,hogy két slot van. Talán fürgébb lenne tőle?!
Ezt találtam [link]szerintetek ez jó lenne hozzá?Ahogy néztem mindenben ugyanaz csak a végén egy C betű nincs ennél.
hynix 1GB 2Rx8 PC2-53000S-555-12
HYMP512S64CP8-Y5 AB 0720 -
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Láma kérdés.
Toshiba C50-B-15J notimban 4 Giga DDR3L 1333-asRAM van. Szeretnék bele tenni helyette egy 8 Gigás modult. (a gépben csak egy foglalat van) Nézegetem a hozzám közel lévő nagykerben a RAM-okat.
DDR3L RAM csak 1600-as van náluk. 1333-as csak sima DDR3-as van. Noh most melyiket vegyem?
A gond az, ha rosszat veszek, akkor azt nem tudom visszavinni. Árban nem nagyon különböznek. -
makro
senior tag
Sziasztok,
a következő konfighoz ti milyen memóriát javasolnátok?
ASRock Z170 Extreme4+ alaplap
Intel Core i7-6700K 4GHz Socket 1151 dobozos /BX80662I76700K/
Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB G1 Gaming videokártya /GV-N1070G1 GAMING-8GD/Én ezt néztem ki, de nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy a legjobb választás:
16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL15 (2x8GB) (HX426C15FBK2/16)
-
yusufhun
csendes tag
Üdv!
Az élet az alábbi két memória KIT-el áldott meg:
KHX24C11T3K2/8X
8GB (4GB 512M x 64-Bit x 2 pcs.) DDR3-2400MHz
CL11 240-Pin DIMM KitKHX2133C9AD3X2K2/4GX
4GB (2GB 256M x 64-Bit x 2 pcs.) DDR3-2133MHz
CL9 240-Pin DIMM KitEgy asus m5a97 evo r2.0 lapka és egy FX 8320 proci társaságában üzemelnek. Jelenleg 2133Mhz 11-12-11-34 -es időzítésre állítva problémamentesen.
Vajon milyen időzítés az mi kihozná a két memória KITből a legjobbat és még stabilan működnek együtt?
-
bebe93
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy régi asztali gépet szeretnék újra csatasorba állítani mert még mindig erősebb mint a laptopom.
Az alaplap egy gigabyte ga-ep41-ud3l
illetve van 2x1GB Kingston memória (KHX8500D2K2/2G) benne.
Vettem 4x1GB-ot egy másfajta típusból, amit egy az egybe betettem, hogy lépést tartsak a chrome memóriaigényével, de befürödtem, mert kiderült, hogy az alaplap 2db double-sided vagy 4db single-sided ramot fogad csak be, ez meg 4db double-sided. Ezért arra gondoltam, hogy olcsóbban kijövök belőle, ha az eredeti 2x1GB Kingston mellé veszek még 2x1GB-ot ugyanabból a típusból, és így eljutnék az áhított 4GB-ig. Itt jön a csavar. Nem vagyok képes rájönni, hogy a KHX8500D2K2/2G single sided vagy double sided.
A KHX8500D2K2/2GN-re azt írja a datasheet, hogy double-sided
A KHX8500D2K2/2G-re azt írja a datasheet, hogy single-sided
Eddig rendben is volnánk.
Erre egy ASRock alaplap támogatós lista azt írja double sided (DS) az én KHX8500D2K2/2G-m
Erre valaki egy fórumban azt írja, hogy neki single-sided a KHX8500D2K2/2GN
Miután teljesen elbizonytalanodtam és megnéztem interneten, hogy hogy lehet észrevenni hogy valami single vagy double-sided, megtaláltam a választ. Azt mondták általában abból kiderül, ha csak az egyik oldalán vannak chipek. Nekem úgy tűnik, hogy ez igaz rá. Sajnos van rajta ilyen hűtőborda-szerűség, de csak az egyik oldalán látszódnak chipek, a másik oldalán csak egy nagy szivacsos ragasztócsík van. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet az igazság a KHX8500D2K2/2G-vel kapcsolatban? -
badcoy
csendes tag
-
minek?:S
őstag
Üdv.
Ezt a RAM-ot ~2,5 éve ajánlottátok nekem, viszont állandóan betelik(nem tudom, hogy a RAM a hibás vagy szoftveres a dolog) és szeretnék bővíteni. 2 RAMot néztem ki: [link] [link]. Melyik lehet jobb az említett TG RAMok mellé, vagy teljesen mindegy melyiket veszem?(többi hw az adatlapomon)
Üdv.:M.
-
gonczip
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy mi különbség van a 2133 vs 2400 vs 2666 MHZ-es memóriák között a MHz-en kívül? Érdemes-e a nagyobb frekiset venni hozzá való alaplappal? (tuningólni nem szeretnék)
Illetve a Hyperx Fury memóriái mennyire megbízhatóak? Esetleg más alternatíva? -
Evome
senior tag
Hello
Van olyan hogy Skylake-hez nem passzol bizonyos DDR4-ram ? Ugyanis bővíteni akarom a ram állományom, de amikor felkutattam a webshopot akkor láttam hogy némelyikhez oda van írva "Fot Skylake". Akkor Skylake hez kizárólag ezek jól ? Vagy ezt csak jobban kihasználja ? Mert sohase hallottam ilyenről hogy külön ahhoz kellene, de biztosabb ha itt rákérdezek.
-
MK VII
veterán
válasz
KubanitoS #25902 üzenetére
Szia.
Elméletileg talán ugyan az a két kit.
Ha nem akarsz magadnak plusz "munkát" akkor már most, inkább 2x8GB-os kitre váltasz.
Többeknek gondjuk volt a 4 modulos felállással. Nem biztos, hogy nálad is rosszul fog működni, de jobb a békesség. Szerintem.(#25903) badcoy
Szia.
Mindenképp jobban jársz a két modullal.. Processzor jobb szereti a kevesebb modult. A választott típus teljesen megfelelő. Veheted! -
badcoy
csendes tag
Üdv.
Ram bővítés előtt állok.Kicsit uprgadelem a rendszerem.Jelenleg 4X2 Gb Ram van a gépemben mégpedig ilyen típusúak:
Corsair 8GB (4x2GB) DDR3 1600MHz CMX8GX3M4A1600C9És ezt néztem ki:
HyperX Savage Red 16GB memória, DDR3, 1866MHz, CL9, 1.5V, kit 2x8GB
(ahogy néztem jó áron 22.900ért)A lapom Asus M5A97 Evo R2.0 Fx 8320 Cpu-val.
A 2x8-al elméletileg jobban járok stabilitás terén is mint a 4X2-vel? nem csak a memória duplázása végett.
A kérdésem,hogy érdemes ezt a memória típust megvenni?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Jelenleg Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz-es ramok vannak a gépemben. Ehhez most szeretnék vásárolni még egy ugyanilyen 2x4-es kitet, így 8 helyett 16 giga ram lenne. Ugyanaz a márka, órajel stb.
Kérdésem pusztán csak annyi lenne, hogy jelenthet-e problémát az, hogy CPU-Z szerint a jelenlegi RAM-ok KHX2133C14D4/4G típusszámúak, amelyeket pedig most lehet kapni, azok HX421C14FBK2/8 típusszámmal vannak jelölve?
Elméletileg minden ugyanaz, vagy talán mégsem?
-
MK VII
veterán
válasz
freelanced #25900 üzenetére
Szívesen.
Ha BIOS segítség kell ram beállításhoz, akkor a másik ramos topikba írhatsz és ott is segítek/segítenek mások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest