Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bebe93

csendes tag

Üdv mindenkinek!

Egy régi asztali gépet szeretnék újra csatasorba állítani mert még mindig erősebb mint a laptopom.
    Az alaplap egy gigabyte ga-ep41-ud3l
    illetve van 2x1GB Kingston memória (KHX8500D2K2/2G) benne.
    Vettem 4x1GB-ot egy másfajta típusból, amit egy az egybe betettem, hogy lépést tartsak a chrome memóriaigényével, de befürödtem, mert kiderült, hogy az alaplap 2db double-sided vagy 4db single-sided ramot fogad csak be, ez meg 4db double-sided. Ezért arra gondoltam, hogy olcsóbban kijövök belőle, ha az eredeti 2x1GB Kingston mellé veszek még 2x1GB-ot ugyanabból a típusból, és így eljutnék az áhított 4GB-ig. Itt jön a csavar. Nem vagyok képes rájönni, hogy a KHX8500D2K2/2G single sided vagy double sided.
    A KHX8500D2K2/2GN-re azt írja a datasheet, hogy double-sided
    A KHX8500D2K2/2G-re azt írja a datasheet, hogy single-sided
    Eddig rendben is volnánk.
    Erre egy ASRock alaplap támogatós lista azt írja double sided (DS) az én KHX8500D2K2/2G-m
    Erre valaki egy fórumban azt írja, hogy neki single-sided a KHX8500D2K2/2GN
    Miután teljesen elbizonytalanodtam és megnéztem interneten, hogy hogy lehet észrevenni hogy valami single vagy double-sided, megtaláltam a választ. Azt mondták általában abból kiderül, ha csak az egyik oldalán vannak chipek. Nekem úgy tűnik, hogy ez igaz rá. Sajnos van rajta ilyen hűtőborda-szerűség, de csak az egyik oldalán látszódnak chipek, a másik oldalán csak egy nagy szivacsos ragasztócsík van. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet az igazság a KHX8500D2K2/2G-vel kapcsolatban?

Új hozzászólás Aktív témák