Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Üdv MK VII!
Mivel te vagy itt a prof:
Egy érdekességet találtam: 16GB 2133MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL13 (2x8GB) (CMK16GX4M2A2133C13) Corsair Ez 2k-val olcsóbb, mint a HyperX CL14 hasonló KIT.
A gyártói oldalakat megnéztem, a HyperX 14-14-14, míg a Corsair 13-15-15 értéken lett tesztelve. Ez mit takar? Nálam úgy jön le, hogy a Corsair a gyorsabb, olcsóbb, tehát ezt veszem, de azért kíváncsi vagyok a véleményedre!
(eddig HyperX volt, most is, de most nagyon alaposan akarok eljárni, 4 évre azért szeretném az új konfigot)
Előre is köszönöm a segítséget! -
semetka
őstag
Mostanában pár alkalommal jártam úgy hogy neteztem és a gép mintha lefagyott volna. A zene közben ment és tudjuk milyen hangja van mikor lefagy a gép. Kb 4-5 sec után ment tovább. Ritkán csinálja szerencsére. Lehet RAM hiba?
-
MK VII
veterán
Üdvözlet mindenkinek..
Megpróbálok válaszolni azoknak akik még nem kaptak választ a kérdéseikre.(#25475) Ürgepasztor
Z-s lapba nyugodtan vehetsz 3000mhz-es memória kitet. Elviekben menni fognak.. De mivel 2133mhz felett minden mhz OC-nak számít ezért a gyártók felelősséget nem vállalnak rá.
Z-s lapba nem feltétel a K-s proci, ha magasabb mhz-en akarod járatni a ramokat mint 2133mhz.
Az általad említett két memória értékei kb azonos sebességet adnak. A 3200mhz valamivel azért jobb azért.(#25476) szabessz
Nem feltétlenül éri meg a 2400mhz. Abba a konfigba egy stabil 1866mhz CL9-es kit tökéletesen elég.(#25477) kasa85
Ha semmi probléma nem merül fel használat közben akkor mehetnek úgy a ramok nyugodtan.(#25478) deadwing
Ha Z-s lap van a K-s proci mellett (bár gondolom az van) akkor veheted nyugodtan.. Menni fognak.(#25482) bencze
Corsairoknál, de egyéb más ramoknál is van verzió szám. Azoknak egyeznie kell, mert azok határozzák meg milyen chipek vannak a nyákon, ha nem egyeznek akkor előfordulhat, hogy nem fognak együtt működni, de ez leginkább akkor fordul elő, ha egy dual-chanelben van a két különböző memória. Ha külön külön (A1-A2, B1-B2) vannak akkor működhet. De, ha jól értelmezem akkor egy plusz kitet vennél a meglévő mellé.
Neten redneld és, ha nem működik akkor visszaküldöd.(#25484) AXisBOLD
Triple-chanel ramok ritkák és nagyon drágák.. Vehetsz három tök egyforma modult is, úgy olcsóbban jössz ki és működniük kell.. 1,65V-os ramokat is használhatsz természetesen. Nem lesz gond.(#25486) AxBattler
Teljesen ajánlott.. Jó ramok a Corsairok.(#25487) lipido
Működni működhet, de nem garantált. Ha a 2x4GB mellé egy 8GB-os modult teszel akkor asszinkron dual-chanel lesz ami azt jelenti, hogy amíg elfér az első (2x2GB) 4GB-ban addig megy a dual-chanel, de amint a következő 8GB-os modulhoz is hozzá kell nyúlni akkor visszaesik a sávszél single-chanelre.
Én inkább javaslom mellé a 2x4GB-os kitet. Lehetőleg, ha tudsz akkor használtan keress egy 2x4GB-os Genesis kitet ugyan olyan paraméterekkel.(#25490) XOTK
Teheted nyugodtan a 16GB-os modult. Működnie kell!(#25495) kalozhun100
Ilyen kitet ajánlok. Késleltetésben, árban és minőségben is jó. -
kalozhun100
őstag
Hello i5 6500 b150es alaplapba szeretnék 8gb ddr4 ramot venni. Hűtőbordásat. Mit ajánlanátok?
-
Hunork
veterán
válasz
Laccoss #25493 üzenetére
Köszönöm szakszerű válaszod!
Közben utána jártam én is, így már minden tiszta!
A kérdés inkább az, hogy melyik a jobb minőségű memória? (gyártás, élettartam, XMP...)
A Corsair Hynix memória típust használ, de időzítése "csak" CL15. A HyperX kevés kivételtől eltekintve szintén Hynix típust használ, de az CL14 időzítésű. Nyilván nem eget verően érezhető a különbség. (0,0065 vs 0,0070)A másik kérdés meg arra vonatkozott, hogy a Corsair típusszámra pontosan benne van a tesztelt memóriák listájában, míg a HyperX meg nem.
(A HyperX-ből szinte csak 4xKIT memóriák vannak a tesztelt modulok között, de nem szeretnék 4x4GB-os rendszert a későbbi esetleges bővítés miatt)
Eddig amúgy nem csalódtam a HyperX-ben, mindig gond nélkül működött, de azért gondoltam, megkérdezem.
-
Laccoss
addikt
válasz
wolf033 #25491 üzenetére
@Wolf033, és a többiek akik kompatibilitással kapcsolatosan kérdeznek:
Ott a kiemelt hozzászólás, le van benne írva, a kompatibilitás résznél, hogy ajánlott kit-ben venni a memóriákat. Más ramokkal működhet, de a leglassabb alapján állítja be a rendszer a memóriát, és még az is lehet, hogy együtt nem mennek. Ez egy lutri így.@BladePocok: Hatalmas kárt nem tehetsz, hisz a memória annyit áramot vesz fel, amennyit az alaplap enged (ill beállítasz), max nem fog elindulni.
@Hunork: Minden ddr4es ram alapból 2133MHzen tud menni minden gond nélkül. Amit kinéztél 2666Mhzes az tuning esetén tudja azt, tuning nélkül neked is 2133MHzen fog menni a B150M-es lapban (mivel nem lehet tuningolni azon lapban ugye...).
-
wolf033
senior tag
Úgy látom, hogy itt csak kérdések vannak, de válaszok nem nagyon érkeznek.....
-
XOTK
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet vásárolok, és abban szeretném a segítségeteket kérni hogy MSI B150 Mortar alaplapnál nem lesz gond ha 1x16 gigás HyperX Furyt rakok bele a kompatibilitási listában szereplő 4x4 Gigás KIT helyett? Később vennék mellé egy típusazonos ramot.
Köszönöm
-
BladePocok
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy G.Skill 16GB 3000MHz TridentZ DDR4 RAM KIT (F4-3000C15D-16GTZ) ramot ,viszont a leendő alaplapom (Asus Z170 Pro Gaming) QVL táblázata szerint PONT ez a változat nem támogatott. Itt írják a 1-10-es oldalon oldalon (pdf-be 20. oldal),hogy milyen DDR4 3000 (O.C.) MHz capability ramokat támogat a lap,viszont itt ugye amit én szeretnék vásárolni,ÍGY nincs feltüntve.
Kérdésem a következő: Vágjak bele ugyanígy a vásárlásba vagy se? Ha esetleg valami gubanc történne közbe,hatalmas károkat tudnék okozni vele? Vagy el sem indulna a gép és errorozna?
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Kérdés: adott egy B150M alaplap (1151LGA), ami 2133 MHz DDR4 memókat fogad. Alaplap oldalán megtekintve a Memory Support List. Itt találok egy kedvencet: Corsair Vengeance® LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz C16 Memory Kit - Red (CMK16GX4M2A2666C16R) [link] Tehát a listában benne vagyon, azonban 2666Mhz-es a kicsike.
(és a szín is lényeg a márkán túlmenően!)
Tehát a kérdés, hogy akkor nyugodt szívvel megvehetem, majd megy a memória 2133MHz-en?
Ha buta a kérdés, elnézést, eddig ez lenne az első DDR4 memóriám. -
lipido
senior tag
Sziasztok!
Asrock FM2A85X Extreme4-M lapomba van 2 db Kingston HyperX KHX1600C9D3/2GX.
Kérdésem az lenne, hogy a másik 2 slotba tehetek én bármilyen memóriát, azzal fog tudni együtt dolgozni? (még ha nem is duálba) Gondolok én arra, hogy teszek bele mondjuk 2x4 vagy 1x8 GB-ot, akkor tud működni a 12 GB?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
ÜDv!
Mennyire (ellen)javallott az alábbi kit?
Corsair Vengeance LPX 16GBÁtlagos felhasználás, semmi tuning nem lesz.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Miért van az,hogy a Windows Memtest boot opciója pass 7 ig eljut vagyis 7 szer végig megy a 15 ből,de megáll?
Fél napig 7 ik kör 9% ot mutatott.
Azt írja néha előfordulhat,hogy nem mutatja az értéket.
Viszont sokat vártam rá nem ugrott feljebb.
Hibát nem írt ki! -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Supermicro x8sax + i7 950 + HD4830 mellé keresek ramot.
A lap tudja a triple channel-t, de nem tudom lenne-e értelme, illetve nagyon ritka a 3 csatornás kit.
6-8 GB és 1333MHz-ben gondolkodtam.Melyik gyártótól, balanszban lenne-e a fenti kombóval a 6 GB-is vagy se, használtan merjek-e venni, illetve érdemes-e figyelni a késleltetést is?
u.i.: a lap specifikációi között 1,5v-os ramkezelés van feltüntetve, de most is egy 1,65v-ot kérő modul van benne... -
wolf033
senior tag
Üdv!
A kérdésem hasonló az előttem szólóhoz.
Ha már nem árulják azt a ramot ami a gépemben van (Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX) (2x4 gb) viszont bővíteném még 2x4-el akkor mi a teendő? Lehet bele másfajtát tenni vagy cserélnem kell a benne lévőt? [link] ez a lap van a gépben. -
bencze
senior tag
Sziasztok,
Mivel egyelőre nem lesz pénzem upgradelni (minimum 1 de inkább 2 év) így beletennék még 8gb ramot a gépembe.
Még emlékszem, hogy a jelenlegit corsair vengeance-nek hívják, cpu-z ezt mondja:
A most kapható CMZ8GX3M2A1600C9 modell az tuti pont ugyanez és menni fog együtt rendesen? A kérdés csak annyiról szól, előfordulhat-e, hogy a gyártó megváltoztat valamit az adott modellen belül az évek során (mittomén, más chipet tesz rá) ami problémát okoz - az alaplapom egy Asrock Z75 Pro3 ami simán kell supportálja.
Más - az enyém a piros verzió, ezekben ugye csak a szín más és vehetek nyugodtan feketét mellé ha azt kapok legolcsóbban?
-
deadwing
addikt
Nézegettem ezeket az LPX ramokat, csak nekem fura a specifikáció?
"Compatibility
Intel X99 and 100 Series platforms"6700k-hoz lenne, parázzak, vagy jó lesz ez?
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Asus Maximus V Formula Alaplapban van 4 memória.
2 ő 2 ő különböző,de mind kettő 1600 as DDR 3 mas.
Dual Chanelben megy progi is ki írta elfogadta.
Az egyik páros 8GB a másik 4GB.
1333MHz re le vettem mert a 4GB páros 1.56V stabil 1600 on elméletileg 1.65 V kell neki.
1333MHz ben jó neki a 1,5V is mivel a mársik páros a 2x8GB 1.5V os.
Újabb ram.
Szóval a gépben 1.5V megy mint kettő Dual Chanelben 2x4GB 2x8GB 4 Ram 24 GB tesz ki.
9.9.9.27. T1 az időzítése szerencsémre.
Érdekelne használhatom így a gépet ?
Nem lesz gond?
Le írom a két ram típusát2x8GB : Kingston HyperX KHX1600C9D3/8GX
2X4GB : Kingston DDR3 8GB/1600 KIT HyperX Genesis (KHX1600C9D3X2K2/8GX)
Segítségeteket előre is köszönöm -
szabessz
tag
Sziasztok
Most szeretnék 16gb ramot max 25-30e-ig.
Mit javasoltok,melyik ami jó minőségű?
Megéri plusz pénzt akár 2400Mhz a 1600Hz képest,érezni különséget?
A gépem:
Alaplap:Asrock Z87M Pro4
Proci i7 4790kKöszönöm.
-
Ürgepasztor
csendes tag
Sziasztok
Belevágtam a memóriák világába és szuperül el is tévedtem
Azt tudom hogy a nem Z alaplapok csak 2133 mhz-t támogatnak ebben az esetben a minél kisebb CL számút kel venni mert az gyorsabb.Kérdésem az ha Z lapom van viszont nincs K CPU akkor kitudja hajtani a 3000-3200 mhz-s memóriát vagy Z lap és K CPU kombó kell-e hozzá?
Illetve melyik a gyorsabb: 2400mhz CL:12 ,3200mhz CL:16
Válaszokat köszönöm
-
voronoi
tag
Azt meg tudja valaki mondani, hogyha egy memoria nincs rajta az alaplap kompatibilitasi listajan, akkor az nem is megy vele? Ugyertem akarok venni egy skylake alaplapot, de nem akarom tuningolni, igy nincs szuksegem z170-es alaplapra, nekem jo a gyengebb, ezek ugye mind csak 2133-as rammal mennek, nem lehet huzni.
Az a kerdesen ha 2400-as (vagy barmilyen, ami nem 2133as) ramot teszek bele, akkor menni fog vele? Persze csak az alap 2133-on gondolom. A ram nincs rajta a kompatibilitasi listan, de ezt igy kell erteni hogy azert nincs, mert 2400on (vagyis maxon) nem is mehet abban az alaplapban, vagy ugy kell erteni hogy el sem indul vele?
-
gali777
őstag
Sziasztok
Tervezek venni 8 giga memóriát, mert már kevésnek érzem a mostani 6-ot. A jelenlegi felállás 4 + 2 giga, 4 slot van a lapon, dual channelben mennek. Kérdésem az volna, hogy mi történik, ha az új memóriát beraknám 3-nak, menne rendesen vagy inkább pattintsam be a 2 gigás helyére és használjam úgy?
-
Vistaboy
veterán
válasz
headhunter #25470 üzenetére
Köszi. Jónak tűnik, és látványra sem csúnya. És az ára sem vészes.
-
Vistaboy
veterán
Üdv mindenkinek.
Hőn szeretett Ivy Bridge konfigurációm (i7-3770) immár negyedik éve tart ki mellettem hűségesen, ám lassan ideje lesz nyugdíjazni, és kiszemelni az utódját, amit ismét minimum négy évig szeretnék majd használni. Ehhez kérném a segítségeteket, mármint memória terén. Szóval, egyelőre a következő felállásban gondolkodom (ez még később változhat, pénz függvényében, egyedül az alaplap az, ami 100%):
- CPU: Intel Core i7-6700
- Lap: ASUS Sabertooth Z170 Mark 1
Ehhez szeretnék 16 GB DDR4 RAM-ot (2x8 GB KIT-ben), viszont abban már kellene kis segítség, hogy melyik lenne a legjobb a proci mellé. Tuningolni nem nagyon szoktam, egyedül a stabilitás számít nálam, vagyis hogy beton-biztosan működjön minden mellette, de azért ne fogja vissza semmi a CPU lehetőségeit. Melyik lenne az optimális hozzá? A lényeg a kihasználtság és a stabilitás, nem a tuningolhatóság, de azért hozza ki a proci azt magából vele, amennyit tud.
Szerintetek elég a Corsair Vengeance LPX DDR4-RAM 16GB PC4-19200,
vagy kell a kétszer annyiba kerülő Corsair Vengeance LPX DDR4-RAM 16GB PC4-25600 a proci mellé?
Esetleg ha tudtok jobbat ajánlani, annak is örülnék. Köszi előre is.
-
HULK25
tag
Sziasztok, ezzel a lapal melyik memória kompatibilis, mert a támogatási listában eggyiket sem látom, és csak ezek férnek bele a keretembe! Illetve mit lehet tudni erről az awexir tipusú memóriáról nem ismerem a márkát!
https://www.pcx.hu/termek/avexir-core-2x4gb-ddr4-2400mhz-avd4uz124001604g-2cob-memoria-335138
https://www.pcx.hu/termek/kingston-4gb-ddr4-2133mhz-hyperx-fury-black-hx421c14fb-4-memoria-12-24-ho-gar--691322
https://www.pcx.hu/termek/msi-b150m-mortar-alaplap-12-24-ho-gar--942869
Elöre is köszönöm,( telefonról vagyok nem tukok rendes linket beilleszteni! Már holnap venném kérlek titeket mihamarabb válaszoljatok! Köszönöm!!! -
headhunter
addikt
válasz
pezo00 #25465 üzenetére
Fatal1ty Z97 Killer Memória támogatási lista...
Alternatíva : ezeket eladod és veszel helyette 2x8GB-ot. (Lap támogatja a gyorsabb RAM-okat is.)
-
pc-csiga1
csendes tag
Sziasztok!
Az igazság az, hogy én már rendeltem ramot (jún 27-én), és így nem tudom, hogy nem OFF-e a téma, de a mai napig nem érkezett meg az üzletbe, és nem tudom, hogy egyáltalán meg fog-e valaha is jönni, vagy majd kitalálnak valamit, hogy ezért meg azért nemáááááárrrr....
Amit rendeltem akkor "még" 28ért már itt a rambazáron is több (31, de itt legalább van!)
Szóval most nem tudom mit tegyek,
1.) álljak el a rendeléstől és válasszak egy másik ramot: [link] Az üzletből, mert ez van legalább.
Némileg olcsóbb is. De hát ki tudja Gskill <-> Corsair.
Én nem értek hozzá. Van valkinek véleménye, információja/tudása a két ram modul közti különbségről?2.) Várjak arra Gskillre, mert a corsairtől azért ez "minőségibb"?!
3.) Ne adjam "alább" a Gskill-nél, de álljak el, és rendeljem meg a rambazártól? (Csak innen a boltból vettem mindent a géphez és csak ez hiányzik még)
...az egészben csupán az sürget, hogy ha windowst akarok rá tenni, az 29-ig "ingyenes" a win10nél. És ha jún27-e óta semmi, akkor simán kihúzódhat addig.
Szóval ha van némi ötlet, ramokról infó (csere/kitartás) akkor azt köszönöm!
Ja igen, a lap az egy asus a proci pedig egy i7 6700K lesz. A hűtő az egy érdekes dolog. Itt még lehet küzdenem kell, mjad az első DIMM-ért, de ez jelenleg úgy is csak egy modul ram lenne. Szóval nem releváns.
A segítséget köszönöm!
-
pezo00
tag
válasz
headhunter #25464 üzenetére
Bocsi ez lemaradt.
Asrock Z97 fatality killer -
pezo00
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni. ILYEN RAM van gépemben 2x4GB ezt szeretném most kibővíteni még1szer ennyivel viszont ezt a típusú ramot már nem forgalmazzák.
Milyen ramot ajánlanátok mellé amivel nem lesz gond?Köszönöm előre is a segítséget!
-
voronoi
tag
válasz
headhunter #25461 üzenetére
Meg egy kerdesem van kozben utanaolvastam, hogy ez a RAM 1.35V-n uzemel, de a szabvany DDR4/2133-as az 1.2V-on. Az a kerdesem, hogyha egy alaplap nem tuning alaplap, olyan chipsettel ami nem enged varialni, akkor is kell tudnia az 1.35V-t vagy lehet az, hogy ez a RAM nem is jo egyaltalan minden alaplapba?
Mert en nem tuning RAMot akartam venni, es nem tuning alaplapot, csak ez a RAM volt a legolcsobb, amit talaltam.
Koszi.
-
headhunter
addikt
válasz
headhunter #25456 üzenetére
+ kiegészítés...
G.SKILL oldalán van RAM kereső is.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
(#25458) voronoi
Szerintem elírás lehet. (2x4GB árának megfelelne.)
Alatta ott 4x4GB = 43.699Ft
Rendeld meg!
Bolt majd valamilyen hivatkozással lemodja vagy örülsz, ha ilyen "jóárasítva" kiszállítja...
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, platform váltás előtt állok és átnyergelnék a skylake-re. HyperX DDR4-es memóriákat néztem ki, de vacillálok, hogy 2133-as, vagy 3000MHz-es ramokat vegyek. Néztem egy tesztet, konkrétan ezt a videót ahol azt láttam, hogy memória olvasásban a mostanihoz képest 30%-ot dobna a 2133-as ram és 45%-ot a 3000MHz-es ram, viszont a videó alapján a két frekvencia játék alatt egálban van, ahol én főképpen használnám. Jól sejtem, hogy a nagyobb frekvencia inkább render munkáknak kedvez?
-
Slystyle
őstag
Sziasztok,
Már egy ideje nem követem a hardveres dolgokat és ezért kérnék egy kis segítséget.
Most tervezek 8-ról 16GB-ra upgrade-elni és a jelenlegi kit-emhez (CMX4GX3M1A1333C9) nem szeretnék már vásárolni új modulokat.
Kinéztem most egyet (CML16GX3M2C1600C9), viszont ez más voltage-on üzemel (1.35), mint a jelenlegi, ami 1.5. Emlékszem voltak itt gondok, hogy Sandy-Ivy Bridge mást igényel stb.
Néztem 1.5v-os modulokat is, de jelenleg ezekből drágábbak a kitek és sok helyen raktáron sincs.Amivel használnám az új kitet:
i5 3550 (közeljövőben i7 3770-re váltok)
Asrock B75 Pro3-MA jelenlegit és a 3770-et sem tuningolom/tervezem tuningolni.
Kérdésem az lenne, hogy bármi gond adódhat-e az alacsonyabb voltage miatt ezzel és majd a 3770 CPU-val? Az első poszt alapján a magasabb feszültség okozhat károkat, de esetleges fagyások, instabilitás felléphet majd az alacsonyabb voltage miatt?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
voronoi
tag
Sziasztok.
Meg tudna nekem mondani valaki, hogy ez a RAM miert ilyen olcso?
Mi a trukk/titok, mashol ez a RAM ketszer ennyibe kerul. Egy tulhuzas nelkuli skylake i7-eshez akartam RAMot nezni, es nem latok olcsobban 16GB-t. Megrendeljem?
-
margithid
veterán
Nagyon alacsony DDR3-as 8 GB-os memóriát keresnék. Félek procihűtő útban lesz neki.
-
Norcii93
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H Alaplap amivel most használok 2Gb DDR3 as 1333 mhz -es cl9 es Kingmax ramot, Vettem nem rég 2x2 Gb ugyanilyen paraméterú ramot (kingmax ddr3 1333mhz cl9) hogy lecseréljem a régit. Terv szerint kivettem volna a régit ezt be hogy kihasznalhassam a DC modot, viszont nem volt jó akár meik csatlakozóba dugtam volna sipolt award biosnal ezt a sipolast rosz csatlakozásnál irta elvileg, ami furcsa volt hogy egyenkent se mentek végig probaltam a slotokat mind a 2 vel de csak a régi rammal volt hajlando elindulni, a ramot vissza kuldtem 14napos elállás jogát fent tartva.
És azt szeretném kérdezni mivel elég hulye vagyok ezekhez a pc3-10600 mit jelentene a Ramoknál?és hogy mien Ramot tudnék venni ami kompatibilis lenne az alaplapommal? lap ddr3 as 1600mh ig kezelne, és 4-8gb ig gondolkozok.
A válaszokat előre is köszönöm! -
mmarta
senior tag
Sziasztok!
Én is frissítek, de a RAMoknál megakadtam. Mennyire kell az alaplapgyártó javaslatát figyelembe venni? Sajna nincs benne a listában az általam kinézett RAM:
Kingston HyperX DDR4 16GB 2400MHZ CL12 DIMM (KIT OF 2) XMP SAVAGE.
Nem lesz bibi vele?
A alaplap: Asus z170-E, proci: i5-6500 vagy 6600 lesz.Köszönöm
-
wolandino
tag
Sziasztok!
ASRock FM2A75 Pro4-M-ba keresnék 16-32 gb memóriát, ártól függően.
a jelenlegi
KINGSTON HyperX Blu 4GBx2-t szeretném leváltani.DDR3 16G/1600 CL10 Corsair Vengeance Blue KIT2-en gondolkodom.
Mit gondoltok?
Köszönöm
W -
andrejevic82
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni...
AsRock z170 extreme4 lapiba rakok i7 6700k-s procit és 2x8 gb ramot!
Kingston fury ddr4 2133 -as vagy 2400 mhz-es ramot rakjak?
Befolyásol bármit is?
Nem gáz h 2133as lapi 2400as ramot használ?
Melyik lenne jobb?
Halottam ezt is, azt is, nektek mi a véleményetek?köszönöm
-
Rottweiler89
senior tag
Tudom off, de ha az XMP profile1-et kiválasztom, error-al megáll a boot...
Valakinek ötlet? -
celgene121
csendes tag
Egy Asrock Z170 Pro4-et (DDR4) alaplapot néztem ki magamnak.
A kérdésem az lenn hogy az Asrock oldalán található RAM lista csak ajánlás vagy mást tényleg nem rakhatok bele ?(Elég szűkös lista)
Köszi.
-
Kreto
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék jelenlegi rendszerembe ramot bővíteni. De mint kiderült teljesen sügér vagyok a témában és a segítségeteket szeretném kérni.Jelenleg egy ilyen öregecske alaplapom van: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3487#ov (GA-EP45T-UD3LR)
és szeretném megtudni hogy milyen ram működne vele. Legalább 8 gigára gondoltam a mostani 4 helyett.Ismerősömtől kölcsön kaptam egy Kingston DDR3 8GB 1866 CL10 HyperX Fury-t de sajnos nem működött.
Előre is köszönöm a tanácsokat konkrét linkeknek pedig még jobban örülnék
Szép napot! -
kabdzsi
tag
Sziasztok!
Jelenleg 2x4GB 1600MHz-es HyperX Beast memóriám van, és szeretnék bővíteni 2x8-ra. A kérdés az, hogy megéri-e a mennyiség mellett nagyobb órajelű ramot venni? A processzor i5-4690k, az alaplap MSI Z97 Gaming 3.
-
Cranium
tag
Hali az egyik RAM megadta magát a Medion MS 7708 alaplappal megáldott Medion MT14 gépemben. Ezért úgy döntöttem, hogy vásárolnék egy memória modult.
Ez a RAM szerintetek jó lenne a gépembe, vagy vegyek egy standard value RAM-ot?
A gépen játszok is, meg képeket/videókat szerkesztek. -
lazajnd
tag
Nem akarok akadékoskodni, de sírni sem ha megjön a gép és nem működik
Szóval:
[link]
Mint a képen látható, az alaplapnál oda van írva a 3000MHz-nél nagyobb frekvenciájú memóriákhoz, hogy már az XMP profil stabilitása is a processzortól függ. Hogy lehet ez? Itt az egyes szériákra vonatkozik ez, vagy magukra az egyes darabokra? (esetleg jobb/rosszabb minőségű darabok, remélem érthető)
i7-6700K, Asus Z170-A, RAM: [link]
-
deny330
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy MSI H110M PRO-VD alaplap, illetve egy I5-6500-as processzor. A kérdésem a következő lenne; ez a memória mennyire lenne alkalmas melléjük? Ahogyan elnéztem az I5 nem támogat magasabb frekvenciát, ahogyan az alaplap sem. Az időzítés ilyen szempontból számít, hogy CL15? A ram feszültsége pedig (ha jó helyen néztem) 1.2V. megy, szóval ezzel sem lehet probléma, nemde?
Egyébként 2DB modult tervezek venni. Valami esetleg van, amit elnéztem volna, és instabil rendszert / problémát okozna?
Szerk: A fenti pároshoz örömmel fogadok memória modulokat, ha esetleg valaki tudna jobbat (de 26.000 forint alatt szeretnék maradni).
-
MK VII
veterán
válasz
lazajnd #25424 üzenetére
Támogatja mindegyiket. Én inkább DS-t preferálom, de manapság egyre több az SS memória, mert nagyobb kapacitású chipeket gyártanak és azokból elég egy oldalra tenniük.
-
lazajnd
tag
Még egy kérdés:
Single sided vagy dual sided memóriát keressek? -
Ropoli5
csendes tag
Hali!
KIs segítséget szeretnék kérni.
Adott egy pc: Alaplap neve Acer EQ45M
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo Q9550, 2,83MHz
Memória típusa 3GB DDR3 SDRAM (533MHZ)
Videokártya Gigabyte GeForce GT 740
Tehát ebbe szeretnék több ramot bele paszírozni plusz 3GB legalább (sajnos nem igazán értek hozzá)
A kérdés hol, milyet, mekkorát, tudnék bele vásárolni.
Válaszokat előre is köszi! -
jolti05
őstag
-
lazajnd
tag
Sziasztok!
Corsair memóriát néztem ki egy i7-6700K és egy Asus Z170-A társaságába.
A kérdés, hogy megéri-e plusz ezreseket ráfizetni magasabb órajelért?
2x8GB-os kitről lenne szó, pontos neve: CMK16GX4M2A2666C16, ez 2666MHz-es.
Árak:
2666MHz: 23.870Ft
2800MHz: 27.605Ft
3000MHz: 26.537Ft
3200MHz: 28.926FtAz elsőnek kinézett 2666MHz-eshez képest feljebb vannak azért árban a többiek, viszont közöttük nincs nagy eltérés. Melyiket érdemes?
SZERK: tudomásom szerint csak a 2666MHz-es és 2800MHz-es megy 1.2V-on, a többi 1.35. Ez nem gond Skylake esetén?
-
bambano
titán
üdv
asus p9d-ws alaplapba i7-4770 procihoz keresek ramot, vagy egy vagy két 2x8GB-s kit személyében.
tuning nem lesz, stabilitás a legfontosabb, nem kell a legolcsóbbnak lennie.
melyik márkát, típust javasoljátok?
kösz -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy HP 650-es notiba gond nélkül belemegy?? (a hűtőbordák miatt kérdezem)
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
2 db (2x8GB) Kingmax DDR3 1333MHz-es (CL9) memóriapár mellé milyen újabb 2 darab rampárt ajánlotok?
-
Csongi2015
tag
Sziasztok
Ezt a harmast rendelnem a jovo heten,mi a velemenyetek errol?
Foleg a lap erdekel,eddig 10 evig Gigabyte alaplapokat hasznaltam nagyon meg voltam veluk elegedve azert is esett erre a valasztas.
https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i5-6600-processzor-313666
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-b150-hd3p-alaplap-370703
https://www.pcx.hu/termek/kingston-2x4gb-ddr4-2133mhz-hyperx-fury-black-hx421c14fbk2-8-memoria-755617Minden velemeny erdekel!
Koszonom!!
-
godjopet
tag
Sziasztok
Írtam a nagy memóriás topikba is, de most vettem észre, hogy van ez is - és a kérdésem pontosan ez lenne - így itt is felteszem.Régi gépemet fejlesztem - egy még mindig nem túl modern géppé.
LGA 1150 - i3-4160 CPU és egy alap H81M-DGS alaplap mellé szeretnék memóriát venni. 2x4 GB-ot terveztem, de ha érdemes, meggyőzhető vagyok a 2x8 GB-ról is. Alap szinten szeretném a gépet rövid videók vágásra is használni, ezen kívül semmi extra. Nem akarok tuningolni sem.
Mire kell figyelnem a memória-vásárlásnál?
Most talán lenne egy jó vételem: Kingston HyperX Fury 2*4GB 1866MHz Kit. De már annyira elvesztem ezekben a MHz-ekben, hogy elbizonytalanodtam.
Válaszotokat előre is köszi. -
Gábor870508
csendes tag
Értem. Köszönöm.
-
Trade88
tag
válasz
Gábor870508 #25402 üzenetére
Szia.
Nekem sem ugyan olyan moduljaim vannak de az időzítés és az órajel ugyanaz.
Szépen megférnek egymás mellet dual channel-ben.
Szerintem nem lesz gond. -
Gábor870508
csendes tag
Sziasztok!
Ram bővítés előtt állok. Van egy Hyperx Blu. Cl9 1600mhz 4GB-s ramom. Találtam egy eladót aki majdnem ugyan ilyet árul. Gyártó, termékszám megegyezik, de a matricán található adatok nem. Szerintetek működni fog a kettő együtt?
Kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/160702/hyperx_blu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
törölt tag
Amikor az ár(esetleg 1-2 ezres eltérés) és a késleltetés egyforma, megéri a 1866os HyperXet venni a CORSAIR (maximum 1600MHz) helyett? Jobb a korzer annyira hogy megérje emiatt a 1600at választani szemben a HyperX 1866al? Illetve miben más egy Vengeances Korzer a nem-vengeancésnál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- Asus P5KC alaplap, Xeon procik fogadására felkészítve.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest