Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
N@idia
őstag
Sziasztok
Egy MSI Gaming 5 Lapba kellene nekem OC-s memória legalább 2400Mhz-es egy barátomnak segédkezem és neki kellene a baj az,hogy nem igazán vagyok tisztában az MSi féle lapokkal mely ramokat szereti.Én Corsair Vengeance Pro ramot ajánlottam neki,bár nem tudom jó lesz-e abba a lapba a kérdés az ti milyen ramokat ajánlanátok leginkább?
-
Dickassman
csendes tag
Helló,
Egy b85m pro4 alapapba szeretnék 4 gb memóriát, egy g3220 mellé. Később szeretném plusz 4 el 8 gb ra bővíteni(1 éven belül).
Milyen ramot érdemes vennem?
Ezt néztem ki:
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ4GX3M2A1600C9B
vagy jobb lenne ha nem kitet vennék?
Egáltalán jó lesz ez a típus?
Kösözönm a válaszotokat: ) -
Plague666
tag
Szevasztok,
a kérdés a következő volna:
2x2 giga kingston DDR3 cl9 grey 1600as ram bővítésre került korábban még 2x2 giga kingston DDR3 cl9 blue rammal. Azonban a blue-k már csak 1333mhz-et tudnak. A bővítés tévedésből történt így. Ugye ilyenkor együtt az 1600as is 1333-on megy alapból ha jól tudom.
De biosban meg lehet adni 1600as értéket is, ezután a diagnosztikai progi alapján annak rendje és módja szerint 667-ről 802mhz a 8 giga ram.
Az érdekelne, hogy most a 2db 1600os lett csak 802, vagy a 2 lassabbat is felnyomta ennyire?
Meg hogy érdemes e ezt így, vagy lassabb ramokat majd kinyírja ez?Köszönöm valaki válaszát!
-
_ak_
addikt
Üdv Urak!
Asrock FM1-es lapba szeretnék 2x4GB ramot venni. Ugyan nem tuningolok és nem játszom, de ez alapvetően egy webfejlesztős gép, az esetek többségében elég memóriaigényes alkalmazásokat használok, így arra gondoltam, hogy nem árthat, ha gyorsabbak.
Kezdésnek Crucial Ballistix Sport Kit-et vagy Kingston HyperX Fury-t néztem.
Természetesen nem csak ezek érdekelnek, nagyjából hasra ütés szerű volt a választás, de 25k fölé nem igazán szeretnék menni.
Ti mit ajánlanátok és / vagy hol lenne érdemes még megnézni?
-
norby91
tag
Hali!
Alaplap:
asrock h97m pro4
procihűtő:
deepcoll gammaxx 400Kérdésem az, hogy elférne -e a hűtőtől az alap Corsair Vengeance 2x4gb 1600mhz cl9 vagy az LP-s kellene?
Memóriánál nem találtam méreteket, igy hozzátok fordulok.
Köszi.
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Memória vásárlás előtt állok!
Van egy ilyen lapom : Gigabyte B75N ITX
És a spec.-ben ez van írva : 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memoryÉs ezt néztem ki a Hardveraprón : [link]
Viszont ez
Voltage 1.8V
Jó ez a lapomhoz? -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Kollégámnak 4460 vagy 4590 mellé mit ajánlotok? 2x4GB 1600 Cl9 Hyperx vagy egyelőre 1x8 ugyanebből a fajtából? Alaplapot is most vesz és a bővíthetőség miatt kérdezem. Jobb lenne később csak 2 modul 4 helyett a mem vezérlő miatt? A 8GB Single Channel módban nagyon gáz lenne? -
str.mate
csendes tag
Sziasztok!
GIGABYTE GA-B85M-D3H
Ehhez az alaplaphoz kérlek ,hogy ajánljatok 2*4gb ramot. Milyen kitet vegyek hozzá?Full konfig amúgy ez lesz:
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
i5-4440
GIGABYTE GA-B85M-D3H
Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 WD10EZEX
Zalman Z9 vagy Cooler Master
Deepcool Gammaxx 300Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv
M -
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok!
Barátnő gépében 4gb ram van, de csak egy modul. Amúgy egy E6600-as procis gép. Az SSD-met majd megörökli, csak az érdekelne még, hogy volna-e értelme, hogy az egy 4 gigás modulját is becserélném 2 2-esre?
-
johnywalker
őstag
válasz
elodman #20185 üzenetére
Jahh, itt van :HyperX Blu
-
elodman
aktív tag
Ave
szerk: bocs, rossz topic!!!
légyszi azonosítsátok e RAM-ot, amennyire pontosan csak lehet!
Mármint Méret és sebesség tekintetében.thanx
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus p8z77v lapom, amibe még 2012-ben vettem egy pár Corsair Kit-et.
Ahogy néztem a webshopokban ez a mai napig kapható. Ha bővíteni szeretnék 16GB-ra érdemes bele vennem egy teljesen ugyanilyent? Így megmarad a Dual Channel? -
trololol
újonc
Nem volt a terveim közt a tuning, mivel csak egy I3 4130-as, vagy talán egy 4150-es fog belekerülni, meg tudtommal nem is tudnám tuningolni, mivel nem K-s. Köszönöm a sok-sok segítséget!
Ha már többet nem ,,találkoznánk", előre is Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Üdvözlettel: trololol
-
norby91
tag
válasz
johnywalker #20174 üzenetére
Hali, köszi a választ.
Proci igazából a meghatározó mert 1600mhz-ig kezeli a ramot hiába vennék nagyobbat.
Ezt a konfigot most fogom megvenni, szóval még bármin lehet változtatni nem ér "veszteség".
Főleg játékra kell.
2x4 gb kit-ben gondolkozom, ez a normális / átlagos szerintem.
-
trololol
újonc
Üdv!
Kinéztem magamnak egy Corsair Vengeance LP 2x4 GB 1600MHZ-es Kit-et, melyet majd egy ASRock Fatal1ty B85 Killer alaplapba szeretnék rakni, csak ezzel az az egy gond van, hogy megnéztem a memory support listben, hogy támogatja-e a lap a memóriákat és nem találtam. Szóval az lenne az egyik kérdésem, hogy működne-e a gép a ramokkal, vagy mondjak le róluk? A másik kérdésem az lenne, igaz ez nem ide tartozik, de lusta vagyok máshol megkérdezni. (: Az alaplapon a 24 pines csatlakozón kívül van még egy 8 pines, viszont az én tápomon ( CHIEFTEC iARENA 400W S8) csak 4 pines van, ez nem gond?
-
johnywalker
őstag
válasz
norby91 #20173 üzenetére
A lapod 1600Mhz-ig támogat.Lehet találni ilyen frekvenciás ramokat cl9 vagy cl8 időzítéssel is.A nagy kérdés megéri e ilyenbe beruházni, a régieket (bizonyos veszteséggel) eladni és előbbieket venni.Ha játék az elsődleges használat akkor semmiképp, nem fog hozni látványos eredményeket.
-
norby91
tag
Hali.
Táp:
FSP Raider 550W vagy XFX 550W
Vga:
Gigabyte R9 280 OC 3GB DDR5
Alaplap:
Asrock H97 PRO4
Proci hűtő:
DeepCool GAMMAXX 400
Proci
Intel Core i5-4590
vinyó:
Western Digital 1TB SATA3 64MB WD1003FZEX
ssd:
Samsung SSD 840 120GB SATA 3 MZ-7TE120BW
Ram:
2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Red HX316C10FR/4
Ház:
Corsair 300REbbe a konfigba van jobb ár/érték arányú ram vagy ez is teljesen megfelel?
A jelenlegi olyan 10-13 eFT között mozog.
Köszi.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Adott az alábbi gép:
Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
Ram: Apacher 2x2gb 1333-as + Kingmax 1600-as 2GB
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Vga: SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZBár a 2gb-os Kingmax-tól régebben néha fagyott, most újra betettük (az új 965-ös cpu bekerülése után) azóta szépen mennek együtt.
Szóval ehhez kellene plussz memória. Mit javasoltok 8000.-ft-ig amely biztosan együtt dolgozna ezekkel?
-
Ribi
nagyúr
válasz
johnywalker #20167 üzenetére
FX 6300-at nehéz nem dedikált VGA-val működtetni
-
elodman
aktív tag
válasz
johnywalker #20167 üzenetére
Oxy, thanx!
tényleg, az 5 év gari sokat nyomhat a latba és árba.
(olyan helyes szó nincs, h. legoptimálisabb) -
elodman
aktív tag
válasz
johnywalker #20165 üzenetére
KIEG JÁtékhoz kellene a MEM.
Ezt nehezen hiszem, mert így 8 GB 28 E FT lenne, azaz kb. 8 E vel drágább az általám látottaknál.
-
johnywalker
őstag
válasz
concware #20163 üzenetére
Kingston és Kingmax gyártók között nézelődj, 1333Mhz modulokat.
(#20164) elodman Az egyik legjobb ár/érték arányú memória, ha veszel belőle egy párat: CRUCIAL Ballistix Tactical
-
elodman
aktív tag
SOS, Hilfe! Még Kari előtt őssze kéne pakolnom egy masinát!
[MSI 970A-G43] alaplaphoz mi tűnik olcsó és jó vételnek, összesen 8 GB méretben - FX-6300-hoz?
(nem tom túlzottan fontos-e 2x4 GB v. 1x8 GB, azt hallottam csak pár % a különbség)Itt, PCX-eknél kutatok, de a Tom's hw-n javasolt Memory: 8 GB Kingston HyperX XMP Blu Red Series DDR3-1600 már nem kapható.
Thanx!!
-
concware
tag
Dell Latitude E5520-as laptopba szeretnék venni 8 GB RAM-ot.
Melyik gyártót és típust ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
-
johnywalker
őstag
(#20158) Derek V.: Pontosítanom kell, StSanya jól lírta, utánanézve a lapod szerintem is csak ddr2-őt kezel.Az 1333 FSB teljesen mást jelent mint amit gondolsz, ez a lap max. 1066-os DDr2 memókat fogad.
-
StSanya
senior tag
válasz
ricsiii01 #20157 üzenetére
A Corsair picivel gyorsabb. Stabilnak mindkettő stabil, de ez inkább a procin, alaplapon és tápon múlik inkább, ha amúgy a modul hiba nélküli. Hosszabb életűség sem meghatározható, itt inkább a garancia időt nézd, amit a bolt biztosít.
Ha nagyon pénzszűkében vagy, vedd a Kingston-t, játékoknál nem jön ki a picivel rosszabb késleltetése.
-
johnywalker
őstag
válasz
#81562624 #20155 üzenetére
768 MB-os memória modul nem létezik.A számtech ipar a 2-es számrendszerre épűl. Valszeg 1 gigás modul van a rendszeredben, viszont gyakran az integrált vidkari foglal magának a rendszermemóriából, ezért látod annyinak.Egész nyugodtan vásárolj az apróról ddr2 memóriát, az új aranyárban van nem érdemes már rá beruházni.Persze valamilyen próbagaranciához mindenképpen ragaszkodj!
(#20157) ricsiii01: Mindkét gyártónak vannak jó memóriái.A kérdezett két memória közűl a Corsair ajánlottabb, mivel alacsonyabb az időzítése (nálam alapból is).Meg egyszer már leírhatnád végre, mihez veszed!Volt már akinek régebbi rendszerhez inkompatibilis volt a 8 gigás HyperX Fury, mivel ezek már egyoldalas memóriák (persze ehhez 10-20 Hsz-t vissza kellene olvasni).
(#20158) Derek V.: Kicsit tévedésben vagy, az ilyen kettős memóriakezelésű (ddr2-ddr3-at is kezelő) lapok esetén ott van a nagy VAGY-VAGY.Tehát csak egyik típusú ramot kezeli egyidőben.A legbiztosabb lenne ha Ddr3-1333-as Ramokkal fejleszted a rendszert, a régieket pedig piacra dobod.Már ha tényleg van rajta ddr3as slot.
-
Derek V.
tag
Sziasztok!
Asus P5K–E WIFI S775 alaplapban van egy 2x1GB Corsair Dominator CM2X1024-8500C5D (XMS2-8500 1024MB 1066MHz 5-5-5-15 2.2V Ver 4.1) kitt.
Apróról vásárolnák hozzá pár ezer forintért egy 2x1GB Corsair Dominator CM2X1024-8500C5D (XMS2-8500 1024MB 1066MHz 5-5-5-15 2.1V Ver 2.2) kittet.
Ezeket hozzá tudom párosítani a meglévőkhöz?A feszültségkülönbség elhanyagolható?
Ideiglenes megoldás lenne gép fejlesztésig,vagy inkább már nézzek 2x4GB DDR3-as CL9-es 1600MHz RAM-ot?Elvileg a lapom támogatja a DDR3-as ramokat 1333MHz-ig,de ha jól tudom akkor fizikálisan nem egyformák a DDR2 és a DDR3 foglalatok.Javítsatok ki,ha rosszul tudom!
Ha a DDR2-es kitteket össze lehet párosítani,akkor lenne 4x1GB 1066MHz RAM-om.Esetleg ezeket tudom huzni 1333MHz-ig?Van értelme sebesség szempontjából?
Így ünnepek előtt az olcsóbb megoldást preferálnám,vagy egyéb alternatívát is meghallgatok!
A szakmai segítséget és a tanácsokat előre is köszönöm! -
ricsiii01
tag
Sziasztok!
Kingston 8GB HyperX Fury Blue 1600mhz CL10 1,5V Kit lenne jobb vagy egy Corsair 8GB Vengeance LP 1600mhz CL9 1,5V Kit? A Kingston olcsóbb 3 ezerrel (22k és 25k). Melyik a stabilabb, gyorsabb, hosszabb életű?
Játékra, netezésre használnám leginkább.
-
codec
senior tag
válasz
#81562624 #20155 üzenetére
Árban olyan 2-3e körül tudsz egy 1 Gigás modult megvenni használtban(újban kb a duplája).
Szerintem érdemes itt aprón körbenézni. Sok jó ajánlat van.
De majd mindjárt jön valaki azt kioszt, hogy a használt az szar, gari nincs rá, és még az árakkal se vagyok tisztába.. -
törölt tag
-
-
törölt tag
Üdv!
Fujitsu-Siemens Amilo Li1705-be szeretnék a meglévő mellé/helyett RAM-ot vásárolni.
Ha jól tudom, akkor most egy 768 MB-os DDR2-es van benne.
Használt cucc is szóba jöhet megbízható eladótól.
Köszi előre is! -
BoogeyM@n
tag
Szevasztok!
Kéne egy kis segítség.
Van egy[link] két[link] memória amit venni szeretnék de lehet nem éri meg mert a régi jobb.
Régi Kingmax Everest memtest: Írás: 7088MB/s Másolás:7080MB/s 3@GHz-n (8500/7080 3.6@GHz-n)
Kingstonról találtam banchmark testet de túl alacsony viszont összevethető mert ott van az enyém is viszont a black dragon nincs sehol.
Nincs nagy különbség ha igaz amit ott írnak szóval lehet meg se érné az egész -
trololol
újonc
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Corsair Vengeance LP 2x4 GB 1600MHZ-es Kit-et, melyet majd egy ASRock Fatal1ty B85 Killer alaplapba szeretnék rakni, csak ezzel az az egy gond van, hogy megnéztem a memory support listben, hogy támogatja-e a lap a memóriákat és nem találtam. Szóval az lenne az egyik kérdésem, hogy működne-e a gép a ramokkal, vagy mondjak le róluk?
A másik kérdésem az lenne, igaz ez nem ide tartozik, de lusta vagyok máshol megkérdezni.
Az alaplapon a 24 pines csatlakozón kívül van még egy 8 pines, viszont az én tápomon ( CHIEFTEC iARENA 400W S8) csak 4 pines van, ez nem gond?
Válaszaitokat előre is Köszönöm! Kellemes hétvégét/délutánt!
Üdvözlettel: trololol
-
Ottó58
senior tag
válasz
johnywalker #20149 üzenetére
G41 Asrock lapom volt tartalékként 1GB Kingmax rammal, másnak átadtam használatra a gépet, tettem évek múlva mégegy Kingmax ramot mellé és dualban működnek.
Ezt csak azért írom, mert sokszor használtam Kingmax ramokat és semmiféle kompatibilitási hibát nem tapasztaltam velük ellenben más típusokkal már volt probléma. -
fonokseg
újonc
válasz
johnywalker #20147 üzenetére
Hát 4GB-os maximum használtan férne bele a keretbe. Barátnőm még ennyit se szívesen költ erre a célra. Azokból amit linkeltél 2GB-os változatot nem éri meg egyáltalán? Ezek közül valamelyiket?
Kingmax 2GB
Mert igazából csak netezésre filmezésre tanulásra használja. -
johnywalker
őstag
válasz
fonokseg #20146 üzenetére
A notid DDR3 1066/1333 SODIMM memóriát támogat, 2db memória slot van benne.Én mindenképpen 4 gigás egységgel bővíteném (ha a keret engedi 2x4-et raknék bele).De ha egy modullal bővited, nem tuti hogy a melévő 2 gigás egységgel szeretni fogják egymást, lehet instabil vagy nem egyáltalán működés is.De az is hogy pöpecül futnak.1600-ast lehetőség szerint ne vegyél, HM55-ös chipes lappal pár hsz-el ezelőtt czuczy fórumtársnak is voltak problémái.Inkább innen válogass: Kingmax 1333
-
fonokseg
újonc
Sziasztok!
RAM bővítéshez szeretnék segítséget kérni tőletek. Barátnőm gépébe szeretnénk egy kicsit több RAM-ot bepakolni, mert a jelenlegi 2GB elég gyorsan el tud fogyni egyszerű netezés tanulás kombótól is, gyakran 80-90% a fizikai memória kihasználtsága. Akkor pedig zavaróan belassul. Úgy néztem 2GB körüli RAM-okat lehet venni elég kedvező áron. Viszont fogalmam sincs, hogy milyen típust vegyek, egyáltalán lehet-e bővíteni úgy, hogy még egyet beleteszünk, vagy venni kell egy 4GB-ost helyette. Tudnátok tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Egy lenovo B560-ról van szó, nem tudom mire lenne még szükségetek. Akár használt is szóba jöhet.
Köszi.
-
radgyulaba
tag
Kinéztem ezt a ram párost Memorie Kingston HyperX BEAST 8GB (2x4GB), DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V, XMP-vajon jo lesz-e a I5-4440-es proci mellé egy B85 lapban v.Z-s lapban?
-
norby91
tag
Sziasztok!
Táp:
FSP Raider 550W
Vga:
Gigabyte R9 280 OC 3GB DDR5
Alaplap:
Asrock H97 PRO4
Proci hűtő:
DeepCool GAMMAXX 400
Proci
Intel Core i5-4590
vinyó:
Western Digital 1TB SATA3 64MB WD1003FZEX
ssd:
Samsung SSD 840 120GB SATA 3 MZ-7TE120BW
Ram:
2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Red HX316C10FR/4
Ház:
Cooler Master 693 KWN1Ebbe a konfigba van jobb ár/érték arányú ram vagy ez is teljesen megfelel?
Köszi.
-
P.Dude
őstag
Melyik ddr3-as ram működik tökéletesen ezzel az alaplappal: MSI G41M-P33
1066-os
-
czuczy
csendes tag
válasz
johnywalker #20137 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged. Már mindent megpróbáltam de nem működik sajnos. Megpróbálom kicserélni egy másik típusra. Még megkérdezem őket is ahol vettem, hogy mit ajánlanak hátha tudnak valami okosat mondani, vagy kicserélem egy 1066-osra mint a gyári hisz papíron ez a max amit tud. Még egyszer Köszönöm!
-
johnywalker
őstag
-
czuczy
csendes tag
válasz
johnywalker #20132 üzenetére
Akkor elírtam elnézést. Igen az a memória az. Az i5-ös proci mellé csak 2 slot van, szóval azt nem igazán tudom elrontani. A legújabb bios van a gépemen. Nem tudom mi lehet a gond.
-
Grózi
veterán
válasz
Picturemaker #20133 üzenetére
Legalább tisztába tetted.A halálom hogy az 1,5V feletti ramokkal nem jó Intel konfig...
Xmp-vel mehet. -
Picturemaker
őstag
Semmi városi legenda nincs ebben. Az Intel hivatalos ajánlása az 1.5V. Manuálisan 1.575V a max ami adható. Ha a memót XMP profillal használjuk akkor mehet az 1.65V-os ram is, mert a vezérlőben is emel két szükséges feszültségen. Ha manuálisan tuningoljuk a ramot, akkor ezeket a feszültségeket nekünk kell emelni.
-
johnywalker
őstag
válasz
czuczy #20123 üzenetére
Jól gondolod a kétoldalas ramokról, fizokailag a modul mindkét oldalán vannak.A noti leírása szeint i3 vagy i5 procival 2x4 giga ramot tud kezelni.Nézz utána van e bios frissítés a notidhoz, és ha van frissítsd.Ez valószínüleg orvosolni fogja, hogy nem megy a ramokkal a gép, inkább mint az oprendszer frissítés.A magasabb frekis ramok általában visszafelé kompatibilisek. Jah, és 1-es 3-as, vagy 2-es 4-es foglalatba rakd az egységeket ne egymás mellé! S egyébként mintha elírtad volna a mem. típusszámát, nem KHX1600C9S3P1K2/8G sorozatú ramokról van szó?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Sasa 111 #20129 üzenetére
Intel proci mellé nem biztos, hogy jó az 1.65V, valamiért arra emlékszem, hogy 1.5V főlé nem nagyon szabad menni. Bár ahogy olvasom ez nem is annyira igaz. Mondjuk értelme nincs 2400-ra húzni a ramot.
(#20131) Grózi: Anno páran megsütőtték a mem vezérlőt a prociban, de gondolom ott jóval nagyobb volt a különbség. Aztán akkor terjedt el.
-
xmad
őstag
i3 alatt 1866mhz es ramot alapból 1600mhz -re állítja.. lehet feljebb rakni vagy intelnél nem lehet?
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Kinéztem egy Kingston Hyperx Savage 2x8GB, 2400 MHz, DDR3 Kit-et (HX324C11SRK2/16) az Extreme Digitalban most viszonylag jó áron.
Az alaplapom ASRock Z97 Extreme 4 lenne, de a lap által támogatott memóriák között csak a "DDR3 2400 8GB Kingston HX324C11SRK4/32" szerepel.
Nem merem megvenni, amíg nem vagyok benne biztos, hogy jól fog-e működni ebben az alaplapban.
A másik aggályom, hogy az e-digital oldalán ez szerepel: "Feszültség: 1.65V". Egy i5-4690K procival lenne.
Nagyon megköszönném a hozzáértő válaszokatÜdv.!
-
czuczy
csendes tag
válasz
johnywalker #20120 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. Most ez egy feltételezem ostoba kérdés lesz, de én eddig azt hittem, hogy a kétoldalasnak mind a két oldalán vannak chipjei. Honann tudom megállapítani, hogy milyenek a ram? Mit kell néznem ha ki akarom cserélni ezt. Az órajel biztos nem okozhatta a gondot? (Amúgy ha mégis azt jelenti az egy meg kétoldalas amit hittem akkor mindegyk ramnak réginek újnak is mind a két oldalán vannak chippek.) Még egyszer köszönöm az előző segítséged és a továggiakat is.
-
demmer123
őstag
8gb 1600mhz ramot lecserélném 1866mhz 16gb-ra sok fps különbség lenne játékokban illetve gyorsaság téren?
-
johnywalker
őstag
válasz
czuczy #20118 üzenetére
Nem tudom láttad e az alábbi oldalt a laposod leírásával kapcsolatban: Aspire 5745G. De ez alapján csak annyi sejtésem van, hogy eddig kétoldalas memóriák voltak a gépben, most pedig egy oldalasakat raktál bele, vagy nem így van?
(#20121) demmer123 : Nem sok fps-t fog hozni a konyhára...Más, memóraigényes alkalmazásban inkább.Bár a menyiség azért jelenteni fog egy kicsit...
-
czuczy
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Új memóriákat vettem a gépembe de nem működik.
Részletek:
Laptop: Acer 5745G i5-430M HM55 chipset
Eddigi Ram: Samsung DDR3 1066 2x2GB
Új Ram: Kingston DDR3 1600 2x4GB (KHX1600C9S3PiK2/8G)
Szóval csak dupláztam a memóriaméretet és 1600as lett (azért, hogy majd a későbbi gépeimbe is jó legyen és nem is volt drágább mint az 1066os)
Amikor beletettem valami olyasmit írt ki, hogy "szoftveres vagy hardveres változtatás miatt nem indul a gép" és, hogy kívánom e, hogy kijavítsa. Én igent mondtam de ugyan ide indult vissza. A BIOS-ban nem igazán tudok változtatni semmin. Még most vettem SSD-t is úgyhogy a gép újra lesz telepítve esetleg az megoldaná ezt a problémát vagy semmiképp nem kompatibilis? Ti mit ajánlotok? Segítségeteket előre is megköszönöm. -
törölt tag
válasz
johnywalker #20116 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat. Az alaplap illetve a processzor a következők lennének:
alaplap: [link] ha jól látom max. 1.5V a memória kezelése, ezért is állítanám át 1.5V-ra
processzor: [link]A memóriákat már megvásároltam, azért is kérdezném, hogy rendben lesznek-e ha beleteszem őket vagy befürödtem a dologgal.
Köszönöm, üdv
-
johnywalker
őstag
válasz
#57524736 #20115 üzenetére
Nagyjából igen a válasz a kérdésedre.Persze azért nem ilyen egyszerű, memória vezérlő (főleg) és alaplap is függvénye a dolognak - a memóriavezérlő pedig a modernebb rendszereknél a prociba vannak integrálva.Ezek az adatok, amik a memória oldalán szerepelnek, a memória képességeit jelentik, és néha mint esetedben is (időzítés, feszültség) a kisebb érték a jobb. Olvass bele a lap tetején lévő Összefoglaló-ba!
-
törölt tag
Sziasztok! Az alábbi segítségetek szeretném kérni, jól értelmezem, hogyha CL11-re állítom az időzítést az alábbi memórián akkor 1.5V-on tudom használni 1600mhz-en, dual-ba lenne 2 db? Köszönöm, üdv
-
Sziasztok!
Épülő gépbe szeretnék 8 Gb ramot venni. A platform intel lesz (1150), a proceszor 4460/4570/4590, az alaplap valamilyen H97-es chipsetes Asrock/Asus/MSI. Tuning nem lesz, márkában nem vagyok finnyás, árban inkább lefelé, mint fölfelé, külsőség nem érdekel (mármint azért nem fizetnék többet, hogy legyen rajta egy tűzpiros hűtőborda, aminek nincs gyakorlati jelentősége, a gép oldala úgyis zárt). Tudnátok nekem ajánlani néhány lehetőséget?
-
johnywalker
őstag
válasz
BobaFett90 #20109 üzenetére
Tehát harmadik egységgel akarod bővíteni a rendszert.Az elgondolásod nem túl optimális, a legjobb lenne ha a meglevő ramokat két azonos Crucial1 vagy Crucial Kit-re cseréled.Ezeket a magasbb frekis ramokat a memóriavezérlőd fullosan ki is tudja használni, ugyanakkor stabil is lesz. Olyat én soha nem mondanék neked, hogy a régi ramjaidból a 4 gigás típus (KHX1600C9D3/4G) még néhol kapható és rakj bele olyat, mert legjobb esetben is csak asszimmetrikus dual működne, ha működne!
-
BobaFett90
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen Ramot vehetnék a gépembe. 4 Gb-os, 1600MHz-es Ramra gondoltam. Az ár maximum 12.000 környékén.
Gép:
AMD Fx-6300 3.5 Ghz
ASUS M5A97 R2.0Jelenleg 6 Gb RAM van a gépben:
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G
Kingston HyperX 2GB DDR3 1600MHzc9d3x2d2 -
-NRGyP-
tag
válasz
johnywalker #20107 üzenetére
-
-NRGyP-
tag
Sziasztok!
Lecserélném az eddigi Core 2-es gépem alapjait, ebben kérnék egy kis útbaigazítást Tőletek. Még kb. 2008 -ig aktívan követtem a hardware piacot, kicsit dolgoztam is benne, de az utóbbi években nem foglalkoztam sokat a kérdéssel, így a Ti tanácsaitokra hagyatkoznék. A következő alaplap + CPU páros mellé keresek RAM-ot.
MB: ASUS Z87-Plus
CPU: Intel Core i5 4670 BOX (BX80646I54670)Alapból nem is lennék gondban, hogy tudjam kb. mire van szükségem, de a memória feszültségénél kicsit megakadtam. Corsair Vengeance -ből választanék (2x4GB, 1600MHz, CL9), de nem igazán vágom, hogy oda kell-e figyelnem, hogy 1.5V -on vagy 1.35V -on működőt vásároljak. Néztem az alaplap QVL-jét, de nekem ebből nem derült ki 100%, hogy melyik lenne a jó választás. Azt megtaláltam itt visszaolvasva, hogy mi a különbség köztük (az elenyésző fogyasztásbeli különbség mellett esetleg az élettartam, illetve tuningpotenciál), de nem tudom biztosra eldönteni, hogy nekem melyik a legmegfelelőbb.
Hát rég nem ebben a szakmában dolgozom na
.
Elsősorban játékra használom a gépet, nem húznám, tuningolnám, sosem volt ilyesféle affinitásom. Illetve még annyit szeretnék megtudni Tőletek, hogy érdemesebb-e esetleg 1866MHz -en üzemelőt, esetleg még gyorsabbat vennem, természetesen odafigyelve az alacsony memóriakésleltetésre (CL9 esetleg 8) a fentebb taglalt konfigban, illetve felhasználási területen.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
johnywalker
őstag
Ha asztali memóriáról lenne szó azt mondanám, hogy a magasabb freki kárpótol az eggyel rosszabb időzítésért.De én mindenképpen az 1600-as Cl9-es ramot javasolnám, két okból is.Az egyik, hogy nem is biztos hogy kezeli az 1866-ost, a notik általában 1600ig kezelnek.Mivel viszonylag új sorozatú a laposod az is lehet hogy ddr3L (1,35V) típusú memó is jó, vagy kellhet hozzá.Egy Aida-t futtatnék azért, hogy több infód legyen a gépről illetve a gyári modulról.
(#20104) ittakary : Mindkét memória jó a kategórián belűl, azt vedd amelyik olcsóbb vagy több a garancia.
-
Sziasztok!
Mi a vélemény ezekről a TeamGroup Xtreem Red 2x4GB DDR3 2400MHz CL11 RAMokról?
Most néztem iPonban le van árazva a Kingston HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT?
Mind a kettő 20k körül lenne. Van valamennyi különbség a kettő között?
-
hozem
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Egy ASUS G56 (i7 4710HQ, GTX850M) notiba szeretnék RAM-ot venni. A régi kártyát lecserélném, hogy párba tudjak újat beletenni. Főleg munkához kellene, ezért fontos lenne a sebesség (minden fajta szimuláció), méretben 8 gigában gondolkodok.
Viszont eléggé elvagyok veszve, olvasgattam a témában, nézegettem is modulokat, de például ez a kettő közül melyik gyorsabb pl?http://ipon.hu/webshop/product/hyperx_8gb_impact_notebook_ddr3_1600mhz_cl9_kit_hx316ls9ibk2_8/684341
http://ipon.hu/webshop/product/hyperx_8gb_impact_notebook_ddr3_1866mhz_cl10_kit_hx318ls10ibk2_8/692203Oké, egyik CL9, másik 10, de ez nagyobb órajelen működik.
Kérném a segítségeteket, illetve ajánlásokat, hogy mit lenne érdemes venni.Előre is köszönöm!
-
MK VII
veterán
válasz
x64emulator #20101 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Összefoglaló kinyitása menüt.. Jó olvasgatást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest