Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
johnywalker #18299 üzenetére
Mi az a hsz vadászat?
-
johnywalker
őstag
Mi az a memória?
-
-
TIT
veterán
válasz
BlackSoft #18294 üzenetére
Mi az a JEDEC?
Akkor mégis enged többet.
A feszültség meg rá van írva a memóriára nem?
Vagy nem kell nézni semmi feszt meg késleltetést,úgyis mindent belő automatán.
A giga leírása érdekes,mert hol azt írja,hogy 1-3 és 2-4 a dual channel,hol azt,hogy az azonos színűek.
Köszi mindenkinek a segítséget meg a kétely eltüntetést
Még jó,hogy megkérdeztem és nem a proci ismertetőre hagyatkoztam. -
TIT
veterán
válasz
BlackSoft #18278 üzenetére
Köszi.
A gond,hogy megnéztem a neten és a phenom IIX4 925 memóriavezérlője max.1333Mhz-et kezel,úgyhogy felesleges lenne az 1600-as sajna.
Ha van 2x2gb 1333-as akkor vehetek a 3-ik slotba 4gb-t,magyarul a dual channelt nem befolyásolja?
Mert a leírás szerint 1-3 és 1-2 slotba megy a dualchannel. -
asus1
aktív tag
Juhúú még a héten megjön a ram elvileg
A megrendelt termékeid feldolgozása megtörtént.
A raktáron lévő termékeket a lehető leghamarabb küldjük, ha 14,00 óra előtt ért be rendelésed, akkor a következő munkanapon Nálad is van.
Amennyiben rendelésre érkező terméket választottál, az partnereinktől megrendeltük, beérkezése a termék adatlapján minden esetben látható, addig szíves türelmedet kérjük. Amennyiben a termékek valamelyike nem elérhető, keresni fogunk! -
BlackSoft
addikt
A feszeket, amiket írtam 1,5V; 1,65V az minden esetre Intel-re érvényes. AMD fonton nem tudom mi a helyzet, nálam AMD proci 10 éve volt, akkor is a végén kalapáccsal néztem meg milyen belülről
De az 1,5V szerintem a legjobb oda is... A feszt meg automatikusan kezelni fogja, nem fog többet adni neki, mint amennyit a ram kér, ezt kiolvassa a bios a modulból.
1666 nincs, 1600 van. Biztosan kezeli, az már nagyon rég óta alap a DDR3-nál...
Az 1333-as ramokhoz képest biztosan lesz érezhető javulás 1600-as modulokkal, ott azért van különbség még játékok alatt is. Az 1333 nagyon régi.
Befogja lőni a bios a megfelelő beállításokat, ha nem akarsz vele különösképpen szórakozni (mint mondjuk én, aki 40 különböző dolgot beállítok csak a ramoknak). KIT-ben vegyed, az a biztos, még akkor is, ha egy helyről vennéd, és ugyan azt, mert lehet difi akkor is a két csomag között. Méretre meg legalább 8GB-ot ajánlok. Az egyébként elég lesz mindenhová, amíg nem kezdesz el tervezőprogramokkal dolgozni
(#18277) qdam: Elég drágák már most is. Nem hiszem, hogy emelkedni fognak érdemben az árak, hacsak nem örök garis ramokat veszel (kingstonnnak vannak ilyenjei), akkor ne siesd el, csak a gari idő számlálódik lefelé...
-
qdam
csendes tag
Sziasztok,
Ismerősöm karácsony környékén venne egy új gépet. Szerintetek érdemes már most megvennie a ramot hozzá? Ha jól hallom még mindig fognak drágulni azért kérdezem. -
TIT
veterán
válasz
BlackSoft #18275 üzenetére
Ok köszi.
Játékra kéne és giga 770Tud3p alaplap,Phenom IIX4 925.
Akkor 1,5V-1,65V-ig mehet de 1,5 ajánlott...ok én is erre gondoltam.
Auto-ra szoktam tenni,aztán belövi magának.
Proci meg gondolom vezérli az 1666-ot vagy annak mindegy.
Valamennyi javulás csak lesz az 1333-hoz képest.
Nem mindenhol írják a feszültséget meg a késleltetést.
Azért kit-be érdemesebb venni...mert akkor nincs meglepi. -
BlackSoft
addikt
Hacsak nem X79-es lapod van, és valami 6 magos CPU-d, akkor 1,5V. (Ha az említett konfigod van, akkor lehet 1,6-1,65V is)
Késleltetés pedig rajtad múlik igazából, meg a sebesség is... 1600mhz-es CL9-es ramok normál használatra, játékra teljesen jók. Nem lesz javulás egy játékban sem (max 1-2% néhol, de ritka) ha 2400mhz-es ramokat sem használsz, de szerintem romlás sem, ha 1600mhz-es ramokból CL11-es használsz...
Ha pedig komolyabb munkára lenne szükséges a ram, akkor minden bizonnyal nem tennéd fel ezt a kérdéstTehát én 1.5V-os 1600mhz-es CL9-es ramokat ajánlok
-
TIT
veterán
Honnan tudom milyen feszültségű ill.késleltetésű (cli) ramot vegyek?
-
frankdelgado
őstag
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Gigabyte 770Tud3p alaplapba van 2x4gb kingmax ram,1333-as,érdemes mellé tenni még 4gb-t vagy venni 2x4gb 1666-ost?
Phenom IIx4 925 és 965 proci mellé menne.
Időzítésre feszültségre nem kell figyelni ha jól értettem.
Kérdés mennyire csípi a mingmax ha kingstont rakok mellé.
CLI 7/8 mit jelentenek ill.mennyire számítanak?
Gondolom ha 3.-ik modulnak venném a dual channel megmaradna.
Ha nem kit-be veszem azért még kompatibilisek lehetnek csak gondolom jobb a kit.
Köszi -
Qru
MODERÁTOR
válasz
StSanya #18266 üzenetére
Tényleg? És ezt alá is tudot támasztani valamivel?
Tömörítésnél esetleg de ott meg a háttértár fogja vissza. Szóval felesleges gyors ramot venni, egyedül a integrált grafikus mag gyorsul jelentősen ha gyors ramot pakolsz alá de az is érdemben csak 1866MHz-ig után megint a maga a grafikus mag lesz a szűkkeresztmetszet nem a kevés memesávszél. Nézd meg a az ilyen ram órajel összehasonlító teszteket nyugodtan...
-
StSanya
senior tag
Ennyi magnál már a proci is profitál a nagyobb memória sávszélből, főleg, hogy AMD-ről beszélünk. Nem véletlen a gyári 1866 MHz-es memóriavezérlő a prociban. Fontos lehet, hogy viszont csak két modult támogat, 4 db-nál visszaáll 1600-ra.
Szerk: Tuning lehet hogy megy, lehet hogy nem. 4 modullal biztos, hogy nem megy az 1866.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
frankdelgado #18262 üzenetére
Ha dedikát vga-d van akkor nem. Ha integrált akkor meg elég ha tuninigold a meglévő 1333-ast, kb 99%, hpgy megy 1600-at is és bő 70-80%, hogy az 1866-ot is tudja. .
-
StSanya
senior tag
válasz
frankdelgado #18262 üzenetére
Szerintem egyértelműen igen, pl. 2x4GB vagy esetleg 2x8GB 1866 MHz-esre, de azért jó lenne tudni azt is, pontosan milyen alaplapod van.
-
frankdelgado
őstag
Üdv!
Jelenleg a gépemben 4X2gb kingston 1333 van CL9-es. Az Athlon II X4 955 procimat lecserélnlm mondjuk egy FX 6300-ra, vagy egy nagyobb 8 magosra (ez másik topik témája
). Kérdésem, hogy érdemes-e lecserélnem a memóriát? Játék, film és home videok szerkesztése az, amire használni szoktam.
-
KAMELOT
titán
válasz
BlackDevil #18253 üzenetére
Még szép, hgoy működik a ramod!
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
johnywalker #18254 üzenetére
-
johnywalker
őstag
válasz
BlackDevil #18253 üzenetére
Ok, akkor a bios-sal megerősitettük egymást...
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
johnywalker #18247 üzenetére
köszi, már megvettem a ramot amit belinkeltem műkszik 1600-on biosba néztem még csak mert nincs még rendszerem
-
badd
tag
válasz
johnywalker #18251 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget.
Amit először linkeltél annak durva hogy felment az ára kb. másfél év alatt. 10ezerből 27ezerre. -
badd
tag
válasz
johnywalker #18249 üzenetére
Köszönöm! És 1 db 8GB-os jobb mint két darab 4GB-os? Csak mert valamikor, valahol olvastam olyat, hogy jobb a páros RAM, de ez csak halovány emlék.
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #18248 üzenetére
Vagy itt van ez az 1333-as, jóval olcsóbb: [link]
-
johnywalker
őstag
Azt találtam a laposodról, hogy csak 8 gigáig tud kezelni ramokat.
Máshol is 1333Mhz-es memóriákkal lehet látni ezt a gépet.Vehetsz viszont 1600-ast is bele, ha a memóriavezérlő nem is tudja ezen futtatni, 1333-on simán fognak menni!
Kingstonnal, Corsair-ral nem nagyon tudsz mellényúlni. Pl: [link] -
johnywalker
őstag
válasz
BlackDevil #18246 üzenetére
Jó lesz az a ram bele!
De mutatok neked egy megfontolandó alternatívát is,
olcsóbb és ezt is támogatja még a lapod: [link] -
BlackDevil
aktív tag
sziasztok.
ASUS Gryphon z87-es lapom van 4670K-val.
Viszi-e ezt a ramot? -
badd
tag
Sziasztok!
A laptopomban szeretnék RAM-ot cserélni/bővíteni. Most 4GB van benne, két darab Samsung M471B5773DH0-CH9 2GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM jóvoltából.
A kérdésem az, hogy milyen RAM-ot ajánlotok 8GB és 16GB esetében?
A laptop egy Dell Latitude E6520 Intel i5-2520M 2,4GHz processzorral. (Amúgy mennyi lehet a maximum szerintetek?)
Előre is köszönöm a segítséget!
tudom, hogy van notebook alkatrész cserés topik, de ez szerintem jobban pörög, és hátha ti is tudtok nekem segíteni
-
-
KAMELOT
titán
válasz
#35434496 #18203 üzenetére
Tavaly voltak elérhetőek ilyen ramok is.
Kingston Predator 2666Mhz CL11
Corsair Dominator Platinum 2666Mhz CL10
Így ezek a leggyorsabb ramok!
Mushkin ramokat inkább USA-ban szeretik! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BlackDevil #18240 üzenetére
Igen.
Szívesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BlackDevil #18238 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BlackDevil #18235 üzenetére
Milyen célra?
Járékra elég 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz CL9-es ram pl.
-
h1mpi
félisten
válasz
BlackDevil #18235 üzenetére
Corsair Vengeance 1600Mhz CL9
-
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok.
Milyen RAM-ot vegyek?INTEL Core i5-4670K 3.40GHz 1150 BOX
ASUS GRYPHON Z87 -
bdlackoo
tag
válasz
#35434496 #18210 üzenetére
mennyi kulombseg van a 2400 cl9 es a 2400 cl 10 kozott? (tenyleg nem tudom, saccra azt mondanam , hogy nehany tized szazalek) De valoszinuleg piaci okokbol nem gyartanak. Lenyeg a lenyeg, attol ,hogy nem ok gyartjak a legkissebb idozitesu 2400 mhz-es ramokat attol meg (szerintem) bele tartoznak a top gyartok koze.
-
asus1
aktív tag
válasz
johnywalker #18213 üzenetére
Egy asus maximus v extreme a szerencsés
-
StSanya
senior tag
Ahogy gondolod... Milyen proci hűtésed van, nem lesz gond a modulok magasságával?
CORSAIR 8GB Vengeance Red DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9R
Van ilyen is:
G.SKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 KIT F3-14900CL9D-8GBXL
-
Qru
MODERÁTOR
-
StSanya
senior tag
Corsair-ból a típus jelzés végén lévő R azaz Red jelzi a piros kivitelű RAM-okat.
Van ez a magas bordás (nem minden hűtés mellé (alá) fér el!):
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9R
S van a LP azaz low profil, ami mindenhova jó (most csak 1866 MHz-est találtam, létezik 1600-ban is):
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 CML8GX3M2A1866C9R
Esetleg szintén magas kivitel, s nem teljesen piros:
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT CMY8GX3M2A1600C9R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware