Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Van egy asus p5k-e wifi alaplapom.
Vettem bele 4×2gb samsung ddr2 800mhz ramot,de nem indul el vele a gép.
Ha viszont csak 3×2gb rakok bele akkor elindul,az alaplapon mindegyik slott jó és mindegy ram jó külön végig néztem már.
Ami még érdekes,hogy win7 64bites rendszert csak úgy tudtam feltelepíteni,ha csak 2×2gb ramot tettem a gépbe,ha már 3×2gb akartam telepíteni,akkor kifagyott a telepítés.Viszont a 2×2gb gond nélkül fel lehetett telepíteni.Miután feltelepítettem,tettem bele még 2gb tehát 3×2gb ramot és már nem indult el az oprendszer...
1305bios van az alaplapon.
Valakinek van valami ötlete? -
Dani3457
tag
válasz
NyuszyCaster #21196 üzenetére
ármester 15k mondott rá szerintem az még nem vészes
-
Dani3457
tag
válasz
NyuszyCaster #21194 üzenetére
az úgy szerintem nem éri meg anno 20k vettem pcx-nél össze vetve árakat 38k lenne akkor inkább eladóm a sajátom és szánok rá pár + ft és újonnan hozok 2x8 gb szerintem ez így jobb lenne ! (vélemény)
-
scope2007
addikt
üdv!
Ti melyik ramot választanátok?
Z77 Sabertooth alaplapebbe a konfigba lesz, azért fontos a fehér szín
21k - WHITE Kingston HyperX Fury White 8GB [2x4GB] 1866MHz DDR3 KIT (HX318C10FWK2/8)
23k - WHITE CORSAIR Vengeance LP 8GB [2x4GB] 1600MHz 1.35v DDR3 KIT -
Dani3457
tag
válasz
NyuszyCaster #21189 üzenetére
az a gáz hogy ezt a szériát nem találom most már sajnos
-
Dani3457
tag
Üdv.
jelenleg a gépemben egy KINGSTON 8GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10 KHX1600C10D3B1/8G
ram van, és ezt szeretném bővíteni 12 gigára ha egyáltalán lehetséges a dolog? -
Krisz1441
tag
Köszi! Azt gondoltam, hogy ez miatt teljesítménybeli hátrányom lehet.
-
StSanya
senior tag
válasz
NyuszyCaster #21178 üzenetére
Akkor meg már nem tök mindegy, ha már úgyis megvetted az egyiket?
Szerintem a Gamer-ben jobb a hangkártya, meg a hálókártya is. Amúgy nem hinném, hogy a déli híd annyira melegedne, hogy hőcsöves hűtés kéne neki, ezt túlzásnak érzem a Pro-n. Kettővel több tápfázis van a Pro-ban, ha tuningolsz, esetleg ez számít, bár nem elsősorban a fázisok száma, inkább a minőségük a fontos. Hátlapon van eltérés, Displayport, több USB3, eSATA van a Pro-n, viszont kevesebb SATA. Meg a CFX kezelésben van eltérés.
-
Krisz1441
tag
ÜDV!
Lenne egy fontos kérdésem. 2x4Gb Kingston HX316C10FR/4 memóriáim vannak Gigabyte Z97P D3 lapban.
Lehetséges az, hogy nem támogatják az XMP profilt? Nem tudom állítani a Biosban, mert inaktív.Köszi előre is!
-
StSanya
senior tag
válasz
NyuszyCaster #21176 üzenetére
Nem tudom megmondani, hogy melyik jobb. Eltérő szolgáltatásokat nyújtanak, azt vedd meg, amit jobban kihasználsz. Itt kéne tudni, mire fogod a gépet használni, mik lesznek a többi alkatrész stb... Így, hogy nem tudom mik az elképzeléseid, milyen képességek lennének fontosak számodra, így nehéz...
-
StSanya
senior tag
válasz
NyuszyCaster #21174 üzenetére
Más magyart nem találni... Esetleg van konkrét dolog, amire kíváncsi vagy?
-
NyuszyCaster
senior tag
StSanya
léci segits már ha van egy kis időd a fránya lapomról keresek valami magyar tesztet de nem találok topija sincs
a gépmég nincs összerakva tudod ramokra várok és néznék vmi tesztet a deszkáróljaaa asus a88x-gamer deszka
-
StSanya
senior tag
válasz
Gerixbela #21172 üzenetére
Nem tudom hol láttad a max. 4 GB-t, honlapon az összes verziónál "8 GB of system memory"-t ír. Azaz mehet bele gyakorlatilag is a 2 * 4 GB...
Viszont az 1333 MHz már overclock órajel, (a hivatalos max. az 1066 MHz), így az mindig picit bizonytalan, próbálni kell. A gyorsabb RAM-ok pedig általában gond nélkül mennek lassabban.
-
Gerixbela
csendes tag
Üdv mindenkinek . Szeretnék egy olyat kérdezni hogy van egy gigabyte ga p41t d3p lapom . A gyártó honlapján az van írva hogy maximum 4gb -ot lát de olvastam több helyen hogy elméletileg 2*4gb is mehet bele . Meg a következő a kérdés maximum 1333 as ramokat lát , ha veszek bele 1600 osat az gond nélkül megy majd 1333 on ?
-
pcguru23
aktív tag
Hali remélem jó helyre irok!
1366-os rendszerbe menne 2x2GB corsair XMS 1.65v-os memória,3x2GB geil 1.5v-os rammok mellet?Mert akkor megvenném ismerőstől.Köszi -
StSanya
senior tag
válasz
Tails111 #21166 üzenetére
Szerintem meg nagyon jók ezek a RAM-ok, nálad az alaplapnál lehetett valami. Mondjuk pont Asrock lappal találkoztam már olyannal, amelyik auto-n alulfeszelte a Vengeance LP-ket, s emiatt voltak fagyások. Picit emelve a feszt viszont már nem volt probléma. S azért is érdekes ez a 3T dolog, mert az SPD chipben konkrétan 2T szerepel:
-
StSanya
senior tag
válasz
attiati #21159 üzenetére
Az a gond, hogy ha integrált a videó, akkor még jobban lassul a single (1 db modulos) memóriakezeléstől... Csak akkor vegyél 1 db 4 GB-os RAM-ot, ha tényleg a közeljövőben vennél mellé másikat.
Ilyen pl. biztos lesz a közeljövőben a boltokban: 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 (HX316C10F/4)
-
Tails111
aktív tag
Vengeance LP csak akkor vegyél ha támogatott listában pontosan benne van.
CORSAIR VENGEACE LP 8GB 2x4GB 1600MHz DDR3 BLUE CML8GX3M2A1600C9B
Én ezt hajtom egy Asrock Z97 Extreme 6 lapban. Megy benne rendesen 1600MHZ CL9-9-9-24. 1.5V
De beállítani nem semmi volt. XMP profilja CR (comandrate) 3T akar beállítani a lap meg nem tud csak 1T és 2T beállítást.Nem lebeszélni akarlak róla működik sebessége is jó de ha nem muszáj ne szívj feleslegesen.
Crucial ugyanolyan jó memória mint a Corsair.
-
Samus
addikt
Érdemes lenne többet költeni az említett Vengeance modulokra, vagy maradjak a Crucial mellett? Mennyit számít ezeken a modulokon a hűtés? Tuning nem lesz, így az nem is opció nálam. Vagy maradjak a kinézett HyperX 1600/CL10 mellett?
-
scope2007
addikt
Kingston HyperX Fury White Series DDR-3 8GB /1600-ról vélemény?
design miatt kellene, low profilos - darkrockpro3 alá
-
totyika93
tag
Sziasztok!
Kingston DDR3 8GB 1600 CL9 HyperX Beast Kit (KHX16C9T3K2/8X)
Véleményeket szeretnék kérni?
Asrock b85m pro4 lapban lenne és egy i5 4570s valamint egy r9 270x mellett!
-
attiati
veterán
4GB DDR3 kellene. Tudnátok 2-3 konkrét típusszámot írni, ami szóba jöhet és biztosan kompatibilis az intel konfiggal?
lap: Asrock h81m-hds
cpu: g1820
gpu: integráltfelhasználás: office, net, film
(valószínűleg csak 2 slot lesz a lapon, így inkább 1*4GB kellene, ha az nem akkora hátrány)
-
scope2007
addikt
üdv!
melyik ramot ajánlanátok ezek közül?
CPU cooler bequiet dark rock pro 3, szóval magas ramot mellőzni akaromjelenlegi ramom: TeamGroup Xtreem Dark 8GB -2x4- 1600MHz DDR3
szükség lenne fehér ramokra, ezeket találtam [az épülő konfig] + tápegység
Kingston HyperX Fury White KIT DDR-3 8GB /1600 (HX316C10FWK2/8) 20k
Kingston HyperX Fury Series White, DDR3-1866, CL10 - 8 GB 23k
CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9W 25k -
StSanya
senior tag
Ha az ár is fontos szempont, akkor én ezt venném: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
-
Samus
addikt
Köszi az információt mindkettőtöknek. A kérdésem igazából annyi, hogy akkor melyiket? Ilyen HyperX-ből nincs 1600/CL9, Ami még megkötés, hogy mivel komplett konfig lesz, és az iPon a kiszemelt hely, egyben onnan akarok mindent megszerezni. A HyperX volt az ajánlott (az 1333/CL9) a milyen gépet vegyek topikban, igazából szépek is, nem mintha sok látszódna belőlük.
Ez a lista, amiből szemezgethetek: [link]
@StSanya
Ezt nézve vihetem az 1600/CL10 szettet.
-
rambazár
csendes tag
a csel az, hogy mindkettő fontos
közérthetően vegyük példának az 1600 cl9-et. ez azt jelenti, hogy egy másodperc alatt 1600 ciklus zajlik le. az időzítés is ciklusokban van megadva és azt jelenti, hogy a ramnak 9 ciklusra van szüksége, amíg válaszol.
ezért van az, hogy egy 1866 cl9-es ram gyorsabb egy 1600 cl9-esnél, mert több ciklus zajlik le egy másodperc alatt és egy 1600 cl8-as azért gyorsabb egy 1600 cl9-esnél, mert az összes ciklus ugyan ugyan annyi (1600), de a ram sűrűbben reagál. dióhéjban -
Samus
addikt
Kérdésem, hogy mi a fontos, a késleltetés, vagy a sávszél? Itt az olvasom, hogy a késleltetés, külföldi fórumon pedig a sávszélre esküsznek, mert idézem: 10 clock cycles at 800mhz takes less time than 9 clock cycles at 667mhz
Amiről szó van: HyperX 8GB FURY DDR3 1333MHz CL9 KIT HX313C9FWK2/8 illetve HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FWK2/8
A különbség árban elhanyagolható (24002 vs. 23872Ft), ami érdekes, hogy a CL9 a drágább.
A cél a játék, mind a lap (Asrock B85M-Pro4), mind a CPU (i5 4440) támogatja az 1600MHz-et 128biten.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #21144 üzenetére
Nekem is olyan memória robog a gépemben ami nincs benne a listában -immáron 4. éve...
Elméletileg holnap olyan érkezik ami szintén nincs... ez már csak így működik...
de tény: elvárható lenne egy bővülő lista, hogy a vevő láthassa, mi megy mivel, de belegondolva, hány tesztet kéne csinálni csak azért, hogy meglegyen az "egyszer már ment"...
inkább kéne egy központi weboldal, ahol ellenőrzött rendszerben tölthetné fel mindenki a konfigja hardweres elemzését, ahol egy elemre keresve látszódna, hogy ki mivel használja....talán ha profitom lenne, és egy két szaki ismerősöm megcsinálnám
-
MK VII
veterán
válasz
NyuszyCaster #21144 üzenetére
Rendben
Amugy,ha neten rendeled akkor utána van két heted elállni a vásárlástól. Szóval hál' istennek talán akkor megmarad a nyakam. Ettől függetlenül tutihótziher, hogy menni fog
-
MK VII
veterán
válasz
NyuszyCaster #21142 üzenetére
Ne foglalkozz vele,hogy nincs benne a támogatottsági listában. Nyakamat rá,hogy menni fog a lapodban
-
MK VII
veterán
válasz
NyuszyCaster #21140 üzenetére
Tettszetős az a Sniper is
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
MK VII #21139 üzenetére
nem egészen küldött a bolt egy emilt és az ár miatt gondolkodomA két cl10-es kit csak külsőleg tér el, a sniper jobban passzol az alaplap színvilágához.
Amennyiben van rá mód és ráér március 5-ig, úgy én a 2x8-as kitek valamelyikére hajlanék.
a kiemeltet a bolt irta
baromi rendesek voltak velem -
MK VII
veterán
válasz
NyuszyCaster #21138 üzenetére
Engem meggyőztél.
Végre Megszületett a döntés -
StSanya
senior tag
válasz
NyuszyCaster #21136 üzenetére
Jaja, de látod ez is drágább ~2 ezerrel... Szóval valamiért a 2133-asokon felár van a 2400-sekkel szemben...
-
StSanya
senior tag
válasz
NyuszyCaster #21132 üzenetére
Ahogy már írtam, ha nincs tuning, akkor én 2133-as RAM-ot néznék, ez a hivatalosan támogatott RAM sebessége a procidnak is és az alaplapnak is.
DE! Nagyon jó kis RAM az a korábban belinkelt G.Skill TridentX 16 GB DDR3-2400 Kit, s most nézegetve nem is nagyon találtam optimálisabb választást, talán ez lenne még alternatíva: AMD 16GB Radeon R9 Gamer DDR3 2133MHz CL10 KIT AG316G2130U2K...
De olcsóbban, 2133-as CL9-est nem láttam, valamiért furcsa az árképzése a boltoknak, úgyhogy jól jársz azzal a G.Skillel...
Ha meg a legolcsóbb 2 x 8GB kellene valamiért, akkor Kingston Savage vagy Beast 2400@CL11 van 43 ezer környékén, esetleg a CORSAIR Vengeance Pro, 45 ezer körül...
-
MK VII
veterán
válasz
NyuszyCaster #21132 üzenetére
Ne reagáld túl a ramvásárlást. Ha van külön vga-d akkor az 1600mhz-es is megteszi,de privátban is irtam.. Ha nekem a 2133 vagy a 2400mhz-es szimpatikus akkor azt vedd meg. Amugy mivel támogatja a lapod és a procid is ezért a 2133mhz mellett dontenék a helyedben.
-
StSanya
senior tag
Ez egy nagyon új proci, nem találkoztam még vele személyesen. Ami furcsa nálad a képen, hogy csak 83 MHz az FSB, aminek elvileg 100 MHz-nek kéne lennie. (Pl. Hardware Secrets szerint is.)
Nem tudom, hogy milyen célra vetted, de az olcsó, kis fogyasztású procik között relatíve jó RAM sebességet tud. (De amire ezek a procik valók, nem is szempont a RAM sebesség igazán.)
-
MK VII
veterán
válasz
eddyhun #21129 üzenetére
Valószínűleg ugyan olyanok. A lényeg,hogy a kit-ben vásárolt memóriák 99,9%, hogy dual-chanelmódban működni fognak. Ha mégsem bár millió az egyhez az esély,hogy nem, akkor tudsz élni a garanciával és tudod cseréltetni. Külőn vásárolt memóriáknál nincs garancia a dual-chanel módra.
Ellenőrizni mondjuk Aida programmal tudod a modulokat,hogy ugyan olyanok... Azt a szgép nem tudja,hogy Te kit-ben vetted csak azt,hogy múkődik a dual-chanel vagy nem. -
eddyhun
csendes tag
Köszi, azt fogok venni akkor. Egyébként ezeket a kiteket külön gyártják, vagy mi a különbség? Miből fogom tudni eldönteni, hogy valóban kitet raktak-e bele a boltba a gépbe, nem csak a másikból kettő egyformát? Teszt program ezt ki tudja mutatni? Ránézésre egyforma a kettő. Csak információ gyanánt kérdezem, hogy okosabb legyek.
-
eddyhun
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor a 2x4 gb ramnál teszem le a voksomat. Viszont itt is volna kérdésem. Mindenképp ebből a boltból fogom vásárolni, mert itt van a szomszédba.
A fentebb linkelt ramok között van valamilyen különbség? Ha a sima 4 gb-osból veszek kettőt, gondolom az is megy dual chanelbe. Számomra semmi különbség nincs a 2 között, de lehet, hogy tévedek. Amit kitben árulnak, az egy ezressel több, mintha a másikból vennék egyszerre 2 db-ot.
-
MK VII
veterán
válasz
tonermagus #21124 üzenetére
Ha játékos gépbe lesz akkor gondolom ott van egy komolyabb videó kártya.
Ilyen felállásban bőven elég az 1600mhz-es CL9-es memória!! -
tonermagus
aktív tag
Ha választanotok kellene, akkor melyik megoldást alkalmaznátok Játék gépbe:
2*4 GB Kingstone HyperX Savage 1600 Mhz CL9
vagy
2*4 GB Kingstone HyperX Savage 2400 Mhz CL11
Az alaplap támogatja 2800+-ig a memóriákat, csak nem tudom megéri-e a magasabb órajel CL11-ért cserébe...
-
StSanya
senior tag
válasz
NyuszyCaster #21108 üzenetére
A procid hivatalosan 2133-asat támogat max, nyilván tuningolva mehet gyorsabban is, de ez mindig picit lutris.
A 2133-as RAM CL9-en picit gyorsabb, mint a 2400-as CL11-en. Mivel nem integrált a grafikád, ezért optimálisabb az első (ha APU-d lenne, akkor a második) felállás. Ha teheted 2400-es CL10-es legyen a RAM.
-
MK VII
veterán
Teljes mértékben rendben van,hogy a Kingston ramjaidat Samsungnak mutatják a tesztprogramok.
A Kingston nem gyárt memória chipet ergó válogat a gyártók chipjeiből. A te példányodra Samsungot rakott rá...
Egyébként ezekkel a chipekkel dolgozik a Kingstone: AMD,Elpida,Fujitsu,Hitachi,Hynix,Hyundai,Infineon,LGS,Micron,
Mitsubishi,Mosel,Nanya,NEC,Samsung,Toshiba,Vanguard,Winbond -
MK VII
veterán
-
Kempeti
tag
válasz
johnywalker #21117 üzenetére
Ok. Meg nincs nálam, de akkor majd megpróbálom. Kösz!
-
Kempeti
tag
válasz
johnywalker #21115 üzenetére
Akkor maradjon inkabb 4gb, es ne rakjam be melle?
Vagy lesz annyival jobb, hogy megeri? -
johnywalker
őstag
válasz
Kempeti #21112 üzenetére
Probléma az lehet, hogy nem fog együtt működni vagy instabilan működnek együtt.Különböző frekis vagy feszültségű ramokat nem mindig tud a memvezérlő jól kezelni, törekedni kell hogy azonosak egyenek.
eddyhun: Egy egységes modulnál ugye nincs dual chanel, alkalmazásfüggő menyit vesztesz így, kb. 5-20 százalék teljesítmény lehet.Viszont ha később akarsz bővíteni, és még meglehet venni azt a típust, könnyebb bővíteni.Kit-nél, vagy két egységnél pedig van dual chaneled.De a kinézett Samsung egyébként is Kit-nek tűnik, mert a leírásban 4096MB-nak van jelezve, rá kell kérdezni.
-
MK VII
veterán
válasz
eddyhun #21113 üzenetére
Dual-chanel miatt érdemes a 2x4gb mellett dönteni. nem mindegy,hogy a processzor milyen sávszélességen keresztül éri el a memóriát írás olvasás szempontjából. single -chanel 64 bit, dual-chanel 128bit... Gyorsabb a ramkezelés,ha két modul van a gépedben amik szinkronban dolgoznak!!
-
eddyhun
csendes tag
válasz
johnywalker #21110 üzenetére
Köszi a választ, az áruk miatt néztem azokat, mert elég olcsók. Illetve nem tudom, de sok helyen látom, hogy 2x4 gb ramot ajánlanak, és nem egy db 8 gigásat. Van ennek valami jelentősége?
Sokat vesztenék a teljesítményből/sebességből, ha inkább a samsungot, vagy a másikat venném meg 19k-ért?
-
Kempeti
tag
válasz
johnywalker #21110 üzenetére
Ha 2 különböző fajta ram van a gépbe, egyik 1600, másik 1333mhz-s, és maga a típusa is más, attól lehet valami probléma? Egyik egy KIT-ből lett kivéve.
Bocs, nem választ akartam -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
StSanya #21100 üzenetére
Szia!
köszönöm neked is a választ!
de van itt két fontos dolog
1 a 2133 as ramon én is gondolkodtam de nincs benne ebben a márkában a 2x8 gb felosztásban a mem támogatási listában (prsze ettől még müködhet vele a lap rendesen)2 a 2133 mhz s kit drágább mint a 2400 mhz kit gondolom a CL9 miatt
-
MK VII
veterán
Próbálj meg a jelenlegi ramoddal megegyező típust választani,hogy dual-chanel módot tudd használni. Ha nem találsz akkor azt nézd meg,hogy a jelenlegi ramodon egy oldalt avagy mindkét oldalt vannak-e chipek, aszerint keress másik ramot. Ha egyoldalas akkor egyyoldalas memóriát keress, mindegy milyen. Régebbi lapoknál kb,mindegy milyet raksz bele a mennyiség a fontos.Tul sokat ne áldozz rá. Ha konfigot cserélsz akkor már ddr3-as memóriák fognak kelleni majd.
-
DaveN
tag
Sziasztok!
A mostani gépemben GIGABYTE G41M ES2L típusú alaplap van, 2gb rammal. Szeretnék még bele 2gb-t, de az alaplapban csak 2 hely van a ramoknak és az egyik már foglalt. Tudnátok-e segíteni abban, hogy milyen ramot vegyek bele?
Az alaplapba DDR2-es RAM való!
A GIGABYTE oldaláról ezeket az infókqt gyűjtöttem össze a RAM-mal kapcsolatban:
Kétcsatornás DDR2 800 a jobb teljesítményért
Kétcsatornás memória
2 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 8 GB memória
DDR2 800/667 MHzElőre is köszönöm a segítséget!
-
totyika93
tag
Sziasztok!
Vengeance® — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2A1866C9) ez a ram menne
az Asrock B85m pro4 lappal, mivel a támogatási listán csak ezt találtam: CMZ16GX3M4X1866C9R PK1?Szerintettek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos autók - motorok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- BestBuy topik