Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tavimano
tag
Szia!
A kontraszt adat valós és helyt álló csak éppen a kép olyankor nézhetetlen. Ha van írisz akkor be kell kapcsolni. De Nekem volt Epson-om, és nem voltam elégedet az írisszel. Nagyon lassan reagált, ez volt a baj. A színeket be kell állítani, de az írisz vezérlése nem szólhat bele, tehát a színek a helyükön kell hogy maradjanak. Ha van rajta movie mód akkor abba állítsd be a színeket sokkal jobb a gamma vezérlés is itt.
A szürke vászon a megoldás, nincs más lehetőség, ha ennyire zavar az hogy a fekete nem fekete. Nekem DLP-m van és itt sem eléggé jó a fekete, de inkább a kontraszttal nem vagyok elégedett.
Csak akkor van értelme az ilyen szürke takarónak ha mind a 4 oldalra ki van feszítve, mert könnyen hullámos lesz.
Nekem matt white vásznam van és jó az is, nem kell állítgatni a színek meg roppant jók rajta.
Ezek mind 1.0 gain-ű. Minimális eltérések vannak, de nem veszed észre azt, hogy most 1,1 vagy 0,9 gain-ű egy vászon.Ha jól láttam az adatlapon akkor 1600 lumen körüli eco-ban. Ha van movie mód, akkor tovább csökkenti az is a fényerőt. De sztem így is legalább 1000 körül lesz ez, bőven jó egy 240-300 cm széles vászonhoz.
-
tavimano
tag
Szia!
Ez az LCD technika, soha sem lesz olyan az egyidejű kontraszt mint a DLP esetében. A fekete sem lesz eléggé fekete.
Én inkább a BenQ-t vásároltam volna az írisz miatt, sokat dob rajta ha el van találva.Szürke vászon segít valamicskét a fekete megjelenítésen. Viszont a többi színt is eltolja nem is kicsit. De a lényeg a legalább sötétbordó szoba, ez a legfontosabb. Vagy legalább a mennyezet legyen az, és vetített fallal szembeni fal(ahol a projektor van).
A fekete megjelenítésen meg movie módot kell használni, és kalibrálni valamennyire a vetítőt, pl AVIA DVD calibrator, vagy hasonló lemezzel. A THX-es kalibrátor nem jó az CRT-re van kitalálva.
-
törölt tag
Lejátszótól is függ, a hogy milyen a fekete.(legalábbis pc-n nem mindegy)
Én is úgy tudom, a sötétebb és matt vászonnal tudsz javítani azon ha sok a fény, és feketébb lesz a fekete, de a gép kontrasztján ez nem változtat, ha az a gyenge.
Hiába kerestem, sehol sincs feltüntetve a géped kontraszt értéke, lehet hogy nem véletlenül titkolóznak.
Az epsont is meg kellett volna volna nézni élőben, nemcsak a benq-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 25
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest