Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tavimano

tag

válasz yamee_ #1333 üzenetére

Szia!

A kontraszt adat valós és helyt álló csak éppen a kép olyankor nézhetetlen. Ha van írisz akkor be kell kapcsolni. De Nekem volt Epson-om, és nem voltam elégedet az írisszel. Nagyon lassan reagált, ez volt a baj. A színeket be kell állítani, de az írisz vezérlése nem szólhat bele, tehát a színek a helyükön kell hogy maradjanak. Ha van rajta movie mód akkor abba állítsd be a színeket sokkal jobb a gamma vezérlés is itt.

A szürke vászon a megoldás, nincs más lehetőség, ha ennyire zavar az hogy a fekete nem fekete. Nekem DLP-m van és itt sem eléggé jó a fekete, de inkább a kontraszttal nem vagyok elégedett.

Csak akkor van értelme az ilyen szürke takarónak ha mind a 4 oldalra ki van feszítve, mert könnyen hullámos lesz.
    Nekem matt white vásznam van és jó az is, nem kell állítgatni a színek meg roppant jók rajta.
    Ezek mind 1.0 gain-ű. Minimális eltérések vannak, de nem veszed észre azt, hogy most 1,1 vagy 0,9 gain-ű egy vászon.

Ha jól láttam az adatlapon akkor 1600 lumen körüli eco-ban. Ha van movie mód, akkor tovább csökkenti az is a fényerőt. De sztem így is legalább 1000 körül lesz ez, bőven jó egy 240-300 cm széles vászonhoz.

• tavimano

tag

válasz yamee_ #1319 üzenetére

Szia!

Ez az LCD technika, soha sem lesz olyan az egyidejű kontraszt mint a DLP esetében. A fekete sem lesz eléggé fekete.
    Én inkább a BenQ-t vásároltam volna az írisz miatt, sokat dob rajta ha el van találva.

Szürke vászon segít valamicskét a fekete megjelenítésen. Viszont a többi színt is eltolja nem is kicsit. De a lényeg a legalább sötétbordó szoba, ez a legfontosabb. Vagy legalább a mennyezet legyen az, és vetített fallal szembeni fal(ahol a projektor van).

A fekete megjelenítésen meg movie módot kell használni, és kalibrálni valamennyire a vetítőt, pl AVIA DVD calibrator, vagy hasonló lemezzel. A THX-es kalibrátor nem jó az CRT-re van kitalálva.

törölt tag

válasz yamee_ #1319 üzenetére

Lejátszótól is függ, a hogy milyen a fekete.(legalábbis pc-n nem mindegy)
    Én is úgy tudom, a sötétebb és matt vászonnal tudsz javítani azon ha sok a fény, és feketébb lesz a fekete, de a gép kontrasztján ez nem változtat, ha az a gyenge.
    Hiába kerestem, sehol sincs feltüntetve a géped kontraszt értéke, lehet hogy nem véletlenül titkolóznak.
    Az epsont is meg kellett volna volna nézni élőben, nemcsak a benq-t.

Új hozzászólás Aktív témák