-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
Biliskmer
üzenetére
Nagyjából ezt csináltam meg nemrég:
1 Hdd - 3 partíció:
1. Vista
2. Adat
3. Linux
A Vista-val indul a rendszer, 2mp a bootbetöltőre, és ha nem nyomok semmit elindul a linux (azért kellett így, mert először volt rajat windows, és nem akartam sokat vacakolni a partícionálással)
Szerintem te is meg tudnád tenni ehhez hasonlóan (mondjuk, ha nem VISTA-d van úgy nehezebb, de nem megoldhatatlan).
Ami neked kellene az nem egy szükségszerűen ghost image, hanem kb az alábbiak:
2 GB rendszerpartíció + 2 GB rejtett partíció + maradék adat.A rendszerpartíciót 1:1-ben (vagy tömörítve) lemásolod valami live linux-szal (az legalább ingyen van, nem mint a NG) és file formában odapasszintod a 2. partícióra (ami aztán lehet rejtett is), teszel a második partícióra egy minimalista linux disztribúciót (az a lényeg, hogy a megfelelő IO vezérlők, no meg dd legyen benne), és odarakod a 2 partícióra és felteszel még egy szkriptet, ami visszamásolja a partíciót a '"helyére", ah elindítod. Boot loadernek beraksz valami tisztességeset ha XP-t használsz (VISTA mellé már nem kell), és voila...
Ha valami linuxos filerendszert használsz a 2. partíción nem is kell elrejteni, a windows úgysem látja
AE
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CNC topik
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- Tea
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus Zephyrus G14 GAMING Notebook! R9-8945HS / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- 58.5 mm full fém tamper
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest