- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz jaja1981 #15413 üzenetére
Egyetértünk, a zárt ház null ventinél sokkal jobb a levett oldallap. De 12k körül kapsz már aerocool házakat, amiben jó ventik vannak, egész jó kialakításúak, és sokkal jobb szellőzés szempontjából, mint egy 5k s ház levett oldallappal. Sztem ezen is ugyanúgy kár spórolni mint a táppal
-
KaraDani
addikt
válasz Ricsi85 #15393 üzenetére
Azt a tápot kva gyorsan szelektíven hajítsd ki a p****ba Ha nem így teszel, majd nézegethetet, a szép új konfigod, ami 3 év helyett 3 napot ment, és jobb esetben csak tápból érezheted a fincsi égett szagott, rosszabban utána nézegethetsz új konfig után is. Ha nem akarsz drága tápot, akkor Giga Superb 460W (FSP belső kb 11k), vagy FSP , vagy Corsair VX450.
-
KaraDani
addikt
válasz vzsryl #15395 üzenetére
Én is, inkább így érzem, főleg, ahogy nézem az E0 ás példányok elég durvák, találtam aprón, olyan példányt ami 1,15V al megy 3825mhzt Asszem majd vmikor ez lesz, de tuti E0 ás. Amúgy ahogy olvasgattam, aszongyák az okosok, hogy egy 300-400mhz el magasabb órajelű Phenom II van egy szinten az adott Core Quaddal. (na feldobtam a témát, lehet ökölre menni )
-
KaraDani
addikt
Csak érdeklődés szintjén, későbbi négy magosra váltás esetén (ha már úgyis megy az AMD vs Intel vita ), elkezdtem nézegetni amd frontot is mert a phenom II szimpi. Intel Q9550 vs Phenom II 955. Előbbi miatt sok érv szól részemről, maradhat a lap, memo, és az intel biost jobban vágom egyenlőre tuning részről. Utóbbi felé az újdonság varázsa húzna, meg a jó teljesítmény, kérdés, kb meddig lehet ezeket húzni? 4Ghz elérhető közelségben van egy ilyennel?
-
KaraDani
addikt
A mostani játékok nem használnak ki 2 magnál többet. Most szerintem az e8500 a jobb, főleg, hogy nagyon jó tuningptenciálja van, 4Ghz simán megvan vele. Később, ha több olyan játék lesz ami már 2+ magot használ megérheti a 4mag kisebb órajelen, mint a 2 mag magasabban, de egyenlőre utóbbi a nyerő. Amúgy boltba 7k val dárágább a Q9400 mint az e8500(ipon.hu)
-
KaraDani
addikt
válasz DEV_NULL #15343 üzenetére
Ez bármilyen lapnál előfordulhat, hogy egy újabb bios nem mindenben jobb, mint egy régebbi. Giga lapok intel fronton baromi jók, amdben annyira nem mondják jónak.
Lawboy: már ketten is válaszoltunk, hogy ne cseréld, baromság. A cache difi nem számottevő, a magasabb fsb meg semmit nem jelent, mivel egy e7200 t is be tudod állítani magasabb fsbre, és sokkal tovább húzható mint a 6os széria.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz bartucc #15306 üzenetére
Érted hogy értem, szerintem MOST nincs értelme még i7 et venni, meg Quad Sli-t átlag usernek, aki átlag monitoron játszik, néha filmet tömörít stb... Egy Core2 vagy esetleg Core Quad, ha prociigényesebb dolgokat csinál, meg egy 4850/4870, GTX260 általában bőven elég. Pedig ha most vennék egy i7 et egy gtx295 quad slivel biztos drágábban fogom tudni 2 év múlva eladni, mint a mostanit, de valamiért nem veszek
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz kornel8585 #15296 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval, azért cserélni valamit, hogy később ha el akarod adni a gépet drágább legyen Ez akkor működne ha felfelé mennének az árak. Inkább az az ésszerű, hogy nem a csúcsot veszed, mert az többszörösen drága, és a középkategóriás konfig is elég az átlagusernek játszani, meg mindenre.
Amúgy teljesítménybe hosszútávon tuti jól jársz, azért érdemes lecserélni.
-
KaraDani
addikt
válasz kornel8585 #15294 üzenetére
Q9550 tuti jobb mint az e8400. Attól füg hogy érdemes, e hogy szükséged van e rá, meg mennyit kéne rádobni.
-
KaraDani
addikt
Intel fronton, akkor minimum e5200-t javasolnék, minimum p35 ös lappal, ez még úgy ahogy időtálló, de ha 2-3 év múlva is jót akarsz akkor i7, de az egyenlőre piszok drága. Amúgy meg nem akarlak elkesríteni de az a 3650 elég vérszegény vga lesz, az elképzeléseidhez képest. Ilyen igényekkel minimum egy hd 4770/4830/4850 ben kellett volna gondolkozni.
-
KaraDani
addikt
-
KaraDani
addikt
-
KaraDani
addikt
válasz vzsryl #15249 üzenetére
Hát egy diavetítés alatt, hogy tudod megmondani, hogy volt e procilimted? Hát Far Cry 2 ben akárhova állítottam a graf részletességet azonos felbontáson azonos fps t kaptam, most vagy nem skálázódik semmit a game, vagy nem a vga volt a limit... Szerintem elfér 2maggal az a 4ghz, főleg egy mostani csúcskari mellé. Igen Q9550 iszonyat jó árban van most, elért ide is az árcsökkenés. Egy ilyet elfogadnék 3,5 környékére rángatva
-
KaraDani
addikt
válasz vzsryl #15246 üzenetére
Nézz csak meg egy két újjabb gamát, milyen procilimiteket képesek elérni komolyabb vga val magas felbontásokon is. Az már ilyen szállóige lett, hogy 3 ghz mindenre elég és nem érzed a különbséget, pedig ez szerintem nem így van. 3ghz és 3,6 között is sok helyen érzem. De pl Far Cry2 nél 1680*1050 en hd 4850 el, olyan proci limitem volt 3,4 re húzott e7200 vel öröm volt nézni. Egy Core2 vel simán elkél már a 4Ghz a mostani csúcs vga-k mellé. Kint van az i7 jó ideje, az szoftverek is követni fogják azt a szintet szépen lassan. Nézd meg az árdifiket a Q9300-Q9550 között [link] nem éri meg a kisebbeket venni szerintem.
-
KaraDani
addikt
válasz vzsryl #15242 üzenetére
Á jobban végiggondoltam, értelmetlen részemről egy ilyenre cserélés, progik 95% két magot nem használ rendesen, nemhogy 4 et, így meg az órajel a döntő, maradok egyenlőre a két magnál, max egy e8400, 8500 csere inkább akkor már, az legalább menne 4ghz+ kényelmesen, vagy esetleg majd később, Q9550 de alább 4 magossal nem fogom adni.
ToBeY: +1 a felesleges cserélni melett.
-
KaraDani
addikt
válasz Jani12345 #15235 üzenetére
Full HD ra alapon tán kicsit necces, bár hivatalosan 1,8GHz core 2 kell neki, 720p tuti, de ha normálisabb deszkát veszel, amiben tudod tuningolni +0,5-1 ghz et, úgy nagyon sokmindenre elég lesz. Ilyet kapsz 10k ér kb, kicsit bővebb kerettel mondjuk kapnál e5200-t (16k új iponban) na az már mindent simán vinne, az tuti. Vista alá elég persze, de akkor 2giga memód legyen legalább. Sims3 rendszerkövetelmény Fifa 09 rendszerkövetelmény Amúgy játékoknál VGA lesz a limited egy 7600GT vel nem a proci.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Jani12345 #15232 üzenetére
Vmi ilyesmi lap már ok lehet [link], kicsit biztos le is tudsz alkudni belőle, de egy picit többet rászánsz kapsz [link] p35 ös lapot, ami már jó kis chipset.(ha meg ebből is tudsz alkudni akkor főleg) 21x0 procit meg találsz 10 és alatta rengeteget. Most így gyorsan keresgetve ezeket találtam, nézz szétt alaposabban, biztos lehet csípni jó áron egy p35 ös deszkát, azzal már jól jársz.
-
KaraDani
addikt
válasz Jani12345 #15224 üzenetére
milyen lapod van nem kezelne el egy core 2 procit?
De amúgy is dárga sztem pl.: [link] http://hardverapro.hu/apro/p4_640_3_2ghz_prescott_proci_elado_sl7z8/friss.html [link] [link]
és ezeket 3 perc alatt itt az apro első oldalán találtam, nézz még kicsit szét szerintem
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz vzsryl #15221 üzenetére
1680*1050 ben játszom. Én ezeknél attól félek, hogy belefut az ember alacsony fsb wall ba és akkor meg majd kamilázzok, ha mittomén 390 nél azt mondja a proc hogy csókolom, és kapok egy 7*390 et, pedig a lap stabilan az e7200 vel tud 480as fsb-t, nagyon pepecselve a beállításokkal 500 körül lenne a stabil vége.
-
KaraDani
addikt
szerintetek megéri e7200-t egy Q8200 re cserélni, ha plusz 6-7k t kéne rádobni csak. ep35-ds3 ban 3,2 csak ki tudnék belőle csikarni. Az e7200 3,6 v 3,4 en megy mikor hogy van kedvem, de 3,6 a vége 24/7 ben.
-
KaraDani
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Igaz mire jöttek már megvettem a 7200-t.
Én is pont így gondolkodtam, hogy egy fillérel sem ér többet úgyis max 8as szorzóval fogom használni. Amúgy volt olyan bolt is, ahol e7200 32000 e73000 28000 ft. Amikor kérdeztem az eladótól ő is csak nézett, h ezt, hogy árazták be[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Sziasztok gyors segítség kéne. e7200 24300 v e7300 25500 ftért? e7200 jól kitesztelt széria azt olvastam simán mennek 3,5ghz felett, ez vajon biztos igaz az e 7300 ra is? Van egyáltalán vlaami különbség a 0,5 ös szorzó különbségen kívül, met gondolom csak annyi lehet az órajelekből ítélve, mert ha nincs akkor nem is érdekes a dolog, mert úgyis alacsonyabb szorzó*magasabb fsbvel használja sztem midnenki. Pls gyors help, 1órám van hogy megvegyem valamelyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest