Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- iPad topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
válasz
bandi0000 #58492 üzenetére
Ennek orulok,mert akkor meg megtartanam egy ideig a mostani konfigot.
Egy hettel ezelott volt egy r9 290es karim az X4 750k mellett,es Metro Benchmark alatt 26-os atlag fps-t tudott,attettem fx8320 melle,es rogton 36 lett belole.
Probalkoztam meg Grid-del,Sleeping Dogs-al-mindkettoben van beepitett benchmark-es nagyon-nagyon latvanyos volt a kulonbseg az fx proci javara.
Erdekes modon amikor a 270-es karit tettem be az fx melle,akkor meg nem mondtam volna,hogy eppen milyen proci hajtja,mert olyan minimalis (1-2fps) volt a diffi,hogy gyakorlatilag eszrevehetetlen.Idokozben a 270-est lecsereltem 7950-re,es nyertem vele kb 25-30%-ot,ugyanezzel az x4-es procival.
Persze nem mondom,Bf4 64-es szerveren biztos megfekudne,de engem ez a veszely nem fenyeget. Nem is emlekszem,mikor multiztam utoljara.De meg ha multiznek is,akkor alap,hogy minden ultra low,lehetoleg fust effekt es egyeb zavaro tenyezok nelkul.
-
-
Gaben06
tag
válasz
bandi0000 #58494 üzenetére
Köszönöm szépen a lehetőséget!
Nem rég vásároltam egy általam összeválogatott asztali PC-t összeszereléssel.
Intel Core i5-4690 processzor került bele. Problémám a következő, hogy nem tudom meg nyitni az Intel HD grafikus vezérlőpultot. A legfrissebb driver van fent, az ikonja meg van de ha elindítom nem történik semmi. A háttérben sem fut, valamint az óra mellett a rejtett ikonoknál sincs. Ez a vásárlás napjától fenn áll, de eddig nem foglalkoztam vele. Mi lehet a probléma? Befolyásolja ezt a jelenséget az, hogy van egy másik VGA a gépben? nVidia Geforce GTX 760. Igazából nem tudom mit kellene néznem, esetleg valami hiba lenne az Intel procival?
Köszönöm a segítséget.
Ha esetleg nem itt kellene, akkor egy linket kérnék, hova tudnék fordulni.
-
Gaben06
tag
Szisztok.
Egy kis útbaigazítást szeretnék kérni. Már meglévő Intel processzorral kapcsolatban melyik topikba kellene mennem, ahol egy hibajelenségre tudok rákérdezni? Olyan Inteles topikot ami nem halt ki?Köszönöm.
-
Hobbbyt
őstag
Hmm.. Hát én nem tudom, hogy mit olvastam.. de ott patch-ről is volt szó meg utólag engedélyezhető effektekről.
...De kezdem úgyérezni, hogy nem a far cry 4 -ről lehetett szó. :/ A franc se tudja már. Én leragadtam a Battlefield Bad Company 2 és a Heroes 3-nál.
De ez a 2-4 magos korlát nagyon eszetlen. Egy friss erős Pentium köröket ver az öreg Q6600-ra.. meg az AMD 2 modulos csodáit is bőven lefutja.
-
mmat3
tag
válasz
Hobbbyt #58480 üzenetére
Tényleg nem ugyanaz de itt bizony azt írja hogy el se indul...
"Far Cry 4 won't even open with a dual-core CPU installed, and while the game will load when using dual-core CPU's with hyper-threading enabled (for 4 total "cores") the performance isn't very good. " Tehát HT-s 2magos procikon megy de nem túl jó teljesítménnyel..." Another high-profile new release, Dragon Age: Inquisition, also requires a quad core CPU and cannot be played on dual-core machines."
Itt sincs szó effektekről... -
Dexar007
veterán
válasz
bandi0000 #58486 üzenetére
Akkor jo lesz az i5 2500 is a 290 melle.
Jelenleg egy x4 750k-val probalkozok egy 7950-es kartya tarsasagaban.Par napja ugyanez a proci volt egy r9 270 mellett: Metro Redux benchmark teszt alapjan 18-19 fps-t tudott,a 7950-es pedig 22-23at.
Levettem a procit 4.3 ghz-rol kerek 4-re,es ugyanugy 22-23at futott,sot nehol 0.5-tel meg tobb is volt.
Mult heten pedig az r9 270-es kartyat egy fx 8320 melle tettem be,es 1-2 fps-sel teljesitett csak jobban.
Szoval most nem tudom,hogy mi legyen.Meg eloszor kiprobalom az uj kartyat is az fx procival,aztan kiderul mi a helyzet.De igy meg mindig azt mondanam,hogy nagyon-nagyon erosen jatek fuggo is a dolog. -
Dexar007
veterán
i5 2500 4.x ghz-en eleg szerintetek 2db r9 290-es kartyahoz?
-
Hobbbyt
őstag
válasz
fucsaj #58479 üzenetére
Áhhá! Elolvastad a kapcsolódó dolgokat is?
Valamit nem támogatni vagy bizonyos efekteket nem engedni a számítási teljesítmény szűkössége miatt, teljesen más dolog.A 775-ös platform már csak a használt piacon él.. de lassan ott is a végét járja. :/ Fejlesztése már nem igazán ajánlott.. főleg így, hogy kicsit játék a cél. A bele vehető jobb quad procik is csak a régebbi i3-asok sebességét karcolják alulról.
-
fucsaj
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni. Régi gépem volt, most frissítettem a videókártyát, hogy directX11-es játékok is fussanak. Nincsenek nagy igényeim, elfutott minden. Kijött a Far cry 4, és a Dragon age, és mint kiderült nem támogatják a dual core-processzorokat.
Tudtok ajánlani a lehető legolcsóbban processzort ami illik a videókártyához? (egyáltalán ehhez a sockethez van- e normális még a boltokban?)
Alaplap: Gigabyte GA-P35-S3G (LGA775 socket)
Videókártya: R7 250X
jelenleg egy Intel® Core™2 Duo Processor E8500 muzsikál benne. -
arcszesz
aktív tag
-
Merder
tag
Értem, köszönöm a segítségeteket!
-
Merder
tag
Sziasztok! Barátnőmnek vennék egy netbookot általános célokra. Semmi különös, csak netezés, filmezés és szokásos lányos dolgok. Találtam is viszonylag jókat olcsón, de a processzortól kicsit félek. Intel Pentium 967-ről van szó, ami már nem mai darab és újkorában sem volt túl acélos. Szabad még ilyennel felszereltet venni manapság vagy keressek valami acélosabb darabot?
-
Astrasattila
tag
válasz
Astrasattila #58470 üzenetére
Az valahol eltűnt az éterben, hogy 1080p-ben kell futniuk.
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
A "G" sorozatból mely processzorok érik meg a pénzüket? Szándékosan nem csak a 3258-ra kérdezek rá.
Szeretnék egy olcsó gépet összerakni, és ahhoz keresek processzort (minden más a proci köré lesz vásárolva). Ezt a gépet nem szeretném tuningolni sem, szóval az alaperőre van szükségem. Játékra lenne. ETS 2 kiegészítőkkel, BF 3 alap, P.Cars. Használtan is érdekelne processzor. Felső határ a G3258 ára.
Köszönöm! -
bazsi83vp
senior tag
válasz
arcszesz #58466 üzenetére
Szóval akkor egy g3258 mellé olcsó géphez jó a ASROCK H81M-GL?
w333
Majd i5 akkor lesz, ha elfog nagyon a kockahév, vagy ha már ez kevés lesz pár év múlva, tuning nélkül azt is csak elbírja a lap... De inkább továbbra elmegyek az asszonnyal valamerre, ha ki akarok kapcsolódni -
Dexar007
veterán
i5 2500 4.x ghz-en eleg szerintetek 2db r9 290-es kartyahoz?
-
w333
félisten
válasz
Kristof9094 #58460 üzenetére
Kérdés hogy mire ? alap órajelre biztosan elég, de egy kicsit ha jobban húzni akarja akkor már elkél neki egy jó kis Hyper 212 Evo
(#58461) bazsi83vp
FX gyári hűtője olyan hangos hogy biztosan cserélni fogod (mint mindenki) !
Olcsóbban egy H81 lap + G3220 + (GTX 750 ha kell ?) lenne a legjobb !
-
bazsi83vp
senior tag
A hűtőt hozzávágni féloldalasan nem korrekt... amúgy ráapplikálom a Big Typhoont
Kristof9094
- A lap problámáról nem tudtam
- azért kis játékgép, néha megy egy kis Wot, Skyrim, Res Orchesra stb.. nem HC gamingra, inkább netre van és mégis elég nagy előrelépés... Pláne ami a mikrolaggokat és a fogyasztást illeti.
(de lehet hülyén fogalmaztam meg az igényeket)
Így nézve lehet hogy az a kis Pentium a jobb választás, nem?(#58462) w333
Mondom ráapplikálom a Typhoont, az 12 centis ventit használ.
Az R7 260X meg marad, a gépben és azért a +3-4000 foréntért lehet nyitva hagyom a tuningot (g3258).Már csak az a kérdés hogy ez alapján [link] milyen lapot vegyek (ha van másnak is ilyen megoldása, az is jó)
-
Kristof9094
senior tag
válasz
bazsi83vp #58458 üzenetére
Az FX alá az első ajánlható alaplap 20k körül van, ezalatt nincs megfelelő tápellátású. Az FX4300 abszolúte nem éri meg, minimum FX 6300.
A kinézett 860k drága, és mivel FM2-es, így nem az erejéről híres.
Használtan vennék egy i5-öt (30k), alá egy B75-ös lapot, és kész is vagy. Teljesítményben mindegyik variációt felülmúlja.
(#58459) w333
Ezeket a hűtős árakat nem tudom honnan veszitek, 10-12k-ért már igen komoly hűtőket lehet venni (120 Macho), ami viszont ide teljesen felesleges.
Egy 2 hőcsöves Gammax 300 5k, ami simán elég. Az én CM Hyper 412S-em egy 4770k-t hűtőtt az előző tulajnál (elmondása szerint hatékonyan), az is 8-10k újonnan. -
bazsi83vp
senior tag
Szeretnék némi segítségek kérni:
Jelenleg egy Athlon x4 640 van a gépben és a lap miatt nem igazán tudom tuningolni sem és néha kevés a kraft.
Amin jelenleg vívódok, hogy X4 860K vagy FX-4300 lenne-e a célszerűbb egy kisebb játékgépbe.
Illetve alaplap melléjük mi legyen: nem kell teljes ATX - csak a PCI-E slotba megy kártya.Az Intelnél ahogy láttam csak 2 magos procik vannak és ha nem tévedek a későbbiekben nem is tuningolhatók: (Persze 22.000 forintig abból is jöhet ötlet + alaplap.)
Minden ötletet, javaslatot szívesen veszek - köszönöm előre is.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Devilhun_HUN #58440 üzenetére
Szia!
Az i4790k a jelenleg elérhető leggyorsabb processzor ebben a platformban.
A GTX970 kevés ahhoz, hogy az i7 határait feszegesse. Egy ilyen proci mellé illik csúcs VGA-t tenni.
Teljesen fölösleges az 1kw-os táp. A számítógépes tendencia is az energiahatékonyság felé száguld. A jó hatásfok eléréséhez pedig terhelni kell a tápot.
Csak, hogy érezd a számokat: Az általad összeállított gép csúcsfogyasztása kb. 250 watt körül lehet. Ha mindent szénné tuningolsz, akkor se fogod elérni a 350w-os határt. Amennyiben nem tervezel még plusz 1-2-3 Videókártyát berakni a gépbe, akkor egy Venti nélküli 400wattos 80plus Platinum táppal sokkal jobban jársz. Ha tervezed 2 vga-s sli-t akkor az 520wattos változat a tuti. A később megjelenő CPU-k és VGA-k nem fognak többet fogyasztani a mostaniaknál.. szóval a jövőre nézve is biztos alap.
Szerintem.
-
redhunter
senior tag
Sziasztok,egy Asus P8H61M LE lapom van ,ebben egy core i 5 2500 proci.Azt szeretnèm kèrdezni hogy van olyan alternativa amivel tudok teljesitmèny növekedèst elèrni?Előre is köszi
-
lalawr
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy Intel Core i5 3570K vagy 3470 ?
hátrányok előnyök hátrányok stb
Kösz a válaszokat -
htc07
addikt
Sziasztok!
Nem igazán követem az inteles trendeket mostanában, plusz AMD-ről jönnék, megpróbálom röviden és érthetően.
szabadidős, nem hardcore, alacsony-közepes grafikás user vagyok, ezt a két procit nézegetem jelenleg:
i3-4160
i3-4330Van a kettő közt számottevő különbség? (néztem, hogy az L3 cache kevesebb a 4160-ban). Vagy esetleg tudnátok hasonló árfekvésben valami jobb processzort? (egyelőre az intel érdekelne).
esetleg ha hozzá valami bestbuy alaplapot is javasoltok, ne tartsátok magatokban
amit néztem még hozzá, az Asus GTX750TI-OC-2GD5, meg 2x4 GB Red Fury RAM. A tápon még vacilálok, házikó meg sokadlagos szempont.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Max. 600-as táp, ha egy VGA-ban gondolkodsz, teljesen felesleges az 1000-es.
-
regener
veterán
válasz
Szerintem jó lesz a proci, de a vidikari lehetne 980 ha már ilyen izmos a processzor, illetve felesleges a kilowattos táp, egy 600-700W-os bőven elég lenne még 2db 980-hoz is.
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Új gép tervezgetése amiből már a házikó megvan.
Várom a válaszokat illetve megjegyzéseket.Ház:
Corsair Obsidian 750D (Pipa)Alaplap:
Asus MAXIMUS VII HERO
Processzor:
I7 4790k Devil's Canyon
Videokártya: MSI GTX 970 GAMING 4G
Táp:
Corsair 1000w RM cp-9020062-EUKérdések:
A proci jó lesz vagy van ebben ez árkategoriában jobb és erősebb?
A vga nem fog keresztmetszeti dolgokba ütközni a processzorral?
A táp elég lesz a jövőre nézve? (Ha esetleg lesz csere processzor vagy erősebb vga)Illetve ha bármi hozzáfűzni való van írjátok meg légyszíves!
-
zegigyerek
csendes tag
Sziasztok!
Megcsináltam mindent, amit tanácsoltatok, a prefetch mappából kitöröltem mindent, minden "zabáló"porgramot (u-Torrent, stb.) leállítottam, csináltam Nortonnal egy víruskeresést.
Semmit nem indítottam el, de alapálláson is valami 46%-on zabálja a memóriát fogalmam sincs, hogy mi lehet. -
fityesz9
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #58437 üzenetére
Tökéletes érvek.
Meg szerintem a következő fejlesztésnél az alaplap is váltva lesz, úgyh sandyból, akkor meg kell adni a módját.
-
fityesz9
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #58435 üzenetére
Köszi a gyors választ, tényleg nagyon gyors volt.
Nem kötekedésül, de valami észérvet is tudsz mondani mellette? Csak mert az se akarom, hogy eszetlenül megvegyem, nagyobb erősebb alapon.Persze a kütyübuzéria is dolgozik, ezt nem tagadom.
-
fityesz9
tag
válasz
bandi0000 #58050 üzenetére
Juj de örülök, hogy rátaláltam erre afórumra és annak is, hogy az utolsó hozzászólásba nelőjött a 3770.
Egy olyan dilemmám van, hogy most egy i3-2120 gtx460 kombón van, és úgy gondoltam kicsit emelek a szinten, de csak a processzort cserélve meg a videókártyát, minden más marad, úgyhogy marad az lga1155, és most nem tudok dönteni. hogy 3570 vagy 3770. Tuning nem érdekel nem vagyok az a típus. Mellé több, mint valószínű egy asus gtx970 fog kerülni, melyik processzor lenne jobb választás?
Válaszokat előre is köszi! Ha hülyeségeket beszélek, számítógép téren a lelkesedés és a hobbi hajt, nem a hatalmas háttértudás. -
jerry311
nagyúr
válasz
regener #58432 üzenetére
Ez az a része amit én sem tudok, amikor megvettem, akkor mindenki a 2600k-t istenítette, meg nem is volt jobb talán. Aztán később amikor kijött valami újabb, akkor nézegettem, de nem volt nagy különbség, szóval nem váltottam. De rátaláltam a 2600 és 2600k közti különbségekre: utóbbi tuningolható, előbbi pedig okosabb virtualizáció terén, de hogy melyikkel jártam volna jobban azt nem sikerült kideríteni.
Ma meg már mindegy, marad a 2600k, nem lesz belőle 2600.
Jobb még lehet, de az más kérdés. -
jerry311
nagyúr
Hallgatok az okos szóra és megtartom.
Mire nem elég? Nem viccből említettem a sok VMWare-t.
16 GB RAM-ot meg ~1 magot majdnem teljesen elvesz a 2 szerveres RSA SecurID cluster és ilyenkor még nem fut mellette semmi más. Betolok még neki pár Check Point cluster-t, meg hozzácsapok valami nagyobbacska hálózatot GNS3-ban oszt letérdel. Jó hogy ez csak az idő 10-15%-ában, de hát pick up-ot sem azért vesznek a parasztok mert állandóan tele a puttonya. -
jerry311
nagyúr
Core i7 2600k van most a gépben, aminél lehet jobb választás lett volna a sima 2600 sok VMWare miatt, bár nem biztos hogy az a pár VM feature olyan sokat dobott volna a teljesítményen, mint az enyhe túlhajtás. Ez mindegy is.
Van ennél gyorsabb proci LGA1155-be? Érdemes foglalkozni még ezzel a foglalattal vagy inkább adjam el és vegyek újabbat? (csak alaplap + proci, DDR3 megmaradna.)
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Sikeresen eladtam a Phenomomat. Intelre váltanék. Ugyanakkor nem tudok dönteni mert rendelkezem egy Mugen 4 hűtővel.
Ezekre gondoltam:
1. i5 2500k + Z77 alaplap + tuning.
2. i7 2600 + valami kevésbé felszerelt H-B-s alaplap. (eladni ekkor a mugen hűtőt)Hosszabb távra melyik érné meg jobban játékok terén? i5 tuningal vagy az i7 a 8 szál miatt?
-
nagyzolee
csendes tag
Sziasztok!
HP 6005 Pro SFF használt gépet akarom megvenni netezni(youtubeHD, "élő" sportHD), játszani nem szoktam.
Ebben, bár 1333Mhz-es Ramot is kezelné, "csak" 4X1GB Ram van 1066Mhz-es, gondolom aki árulja ilyet tudott bele szerezni vagy a "gyári" benne lévő is ilyen volt (2x1GB 1066Mhz) bővítés előtt, DDR3 viszont mind. Az lenne a kérdés hogy nagy-e a különbség a 1066mhz és a 1333mhz között vagy netnél(flash videó stb.) nem igazán számít csak játéknál?
4x1GB-ot is tud kezelni Dual Channel?
Proci az AthlonII X2 250 3Mhz L2 cache:2MB Benchmark:~1800 pont ez kb.Core2Duo 7xxx-nek felel meg
HD4200 integrált videókari Benchmark:~100 pont, HD youtube-hoz remélem elég....
+kérdés hogy ezen paraméterek alapján pár évig fejlesztés nélkül még elvinné nekem a fenti tartalmakat?
A gép 30ezerFT lenne, nagyjából duplájától lenne új gép de inkább triplája.....ha ez a használt is megfelel még vagy 3 évig nem dobnék ki fölöslegesen pénzt az ablakon plusszba....esetleg kapna egy SSD-t a rendszer, csak nem tudom van-e értelme mivel nincs rajta sata3....egyébként van benne egy 160GB-os HDD sata2+egy DVD író.
Ház, táp, alaplap az "gyári" HP...
Vélemény?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Soulfly842
addikt
brr... összeraktam a gépet, hibátlanul pöccent minden felraktam egy x64-es Windows 7-t. Telepítés végigfut, majd az első indításkor miután folytatja a telepítést egy idő után elszáll:
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Soulfly842 #58420 üzenetére
Az i5 megéri hosszabb távra, igen.
-
aram01
nagyúr
válasz
Soulfly842 #58420 üzenetére
ha csak néha tudsz fifázni akkor nem, amúgy igen
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
KerekesLevi #58421 üzenetére
Nem sokkal lassab, de felesleges ugyanannyiért az S-procit venned, a hűtő a simát is lehűti, hangja meg egyiknek sem lesz.
-
KerekesLevi
tag
Helló mindenki!
Én egy full zajtalan, csendes gépet építek, amin főként dolgozni, nagy ritkán pedig játékoskodni fogok. Ami már van: Kingston 120 Gb SSD és Palit GTX 750 Ti Kalmx (passzív videokártya). Ehhez a rendszerhez találtam ki, hogy veszek egy i5 4440s procit (48-50k), aminek csak 65 W a fogyasztása, és rávágnék egy Zalmann FX100 passzív hűtőt. Ez elvileg 80 W-ig képes hűteni a prockót. Az alaplap ASrock b85m pro4.
Vajon jó lehet ez így??? És az i5 4440s sokkal lassabb mint a sima i5 4440?Üdv.: Levi
-
Soulfly842
addikt
Kibuheráltam a régi gépemet:
DualCore Intel Pentium E6300, 2800 MHz proci
DIMM1: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM3: Kingmax KLDE88F-B8KW6 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Gigabyte GA-G41M-ES2LÉs ez lett belőle:
GIGABYTE GA-B75M-D3V
INTEL Core i5-3340 3.10GHz 1155 BOX
KINGSTON 8GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/8 OEM
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXVideokártya egyelőre marad (játékot nem igazán nyüstölök, rengeteg a meló, sok a túlóra - ilyesmire időm nincs... max egy-egy fifára de az elfog szaladgálni azért szerintem
):
GIGABYTE GV-R545-1GI HD5450 1GB GDDR3 PCIEProcin gondolkodtam sokat. Nagy az árdifferencia egy Core i3, Core i5 között. De megéri ezt az árkülönbözetet, igaz?
Szerintetek ez így jobban fog azért hasítani?
-
Robi 80
csendes tag
válasz
BomiBoogie #58417 üzenetére
Köszi. Bocsi
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Robi 80
csendes tag
Sziasztok! Mennyiért lehetne meghírdetni egy intel core i3 2120 processzort és egy asus p8 h61-m lx3 plus r2.0-ás kombinációt?
-
DaFunk1511
tag
Köszi,jobban belegondolva jobban járnék is vele,nagyobb teljesítmény és nincs plusz hűtő + drágább alaplap kiadásom.
Akkor jó winyót néztem,köszi!
Másik kérdés,elég ez a ram,vagy később ajánlatos még egy bele? (Vagy esetleg azon gondolkodtam eladom,és veszek 2x4gb 1600mhz ddr3 at... vagy az a kevés mhz különbség mennyivel érné meg?)
-
w333
félisten
válasz
DaFunk1511 #58411 üzenetére
Mindenképp az i5 4440 -t válaszd !
Merevlemez ... Link
-
DaFunk1511
tag
Sziasztok!
Kérdeztem már másik topikban,de mivel csak processzor cserém lesz,gondoltam a segítségeteket kérem
Gép bővítésen töröm a fejem, nem tudom merre felé induljak...AMD vagy Intel? Igazából FullHD filmnézésre,játékra kellene.
Kb.55-65 ezer forintot szánok rá.Ilyen kevés keretből én csak lapot és processzort terveztem. Jelenlegi gépem:
alaplap: Gigabyte GA-EG41MFT-US2H
processzor: Intel core2quad q8200
ram: Kingmax DDR3 1333Mhz 4gb
vga: Gigabyte 7770 1gb gddr5
táp: Thermaltake Berlin 630W
merevlemez: samsung 1tb 5400rpm
ház és merevlemez az mindegy mert marad.AMD:
lap: Asrock 970 EXTREME3
proci: amd fx6300
Ez így 55k... ha fx8320at rakom mellé 62...nemtudom mennyivel érné meg jobban a felárat.Esetleg akkor már Intel...Intel:
Asrock B85M pro4
intel i5 4440
ez így 62k...Melyik érné meg nekem erre a felhasználási területre? Gondolom amd-hez még hűtés kell stb...
Anno nem volt gondom ezzel a konfiggal,de a mostani játékoknál eléggé döcög,pl.. Middle Earth Shadow of Mordor fullHD low-on...
Előre is kösziui.: Ajánlották hogy érdemes merevlemezt is vennem ami min 7200on pörög mert gyorsíthat rajta... (ezt a kiadást mindenképpen hozzá számolom,jól jönne még egy 1TB, megköszönném ha linket kapnék pl pcx-ről hogy melyik a jó
)
-
w333
félisten
válasz
zegigyerek #58407 üzenetére
Ott valami nagyon nem okés azzal a rendszerrel, bekaptatok valami vírust vagy nem tudom, nálam Win 7 64 bit, alapból kb. 20% -t eszik, chrome + 20 fűl kb. 40-50% között mozog, szóval egy újratelepítést ajánlanék, és a felesleges nem használt bővítmények törlését
Sőt a tegnap frissült a Chrome 39 -re most még kevesebbet eszik, jelenleg 18 fül megnyitva és 30% memóriahasználat ... Link
-
tranceplanet
addikt
válasz
Nálam win8.1x64 jelenleg 55% memória foglalt (4GB DDR3):
-6db chrome fül
-utorrent
-AIMP3 zenelejátszó
-avast antivirus
-cfosspeedValami nem OK nálad.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Ez abnormális, monitorozd ki mi mekkora memória erőforrást emészt fel! Tiltsd le a prefetch szolgáltatást és csekkold így mi a helyzet. Én memória helyett lehet elsőként SSD-t vennék. 8.1-et használok jó ideje és jobban bejön, mint a Win7, igaz nem játszom.
-
zegigyerek
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 1 hónapja már kértem tanácsot Tőletek, s végül ezek alapján raktunk össze a fiamnak egy új gépet.
Alaplap-Gigabyte B85M-D3V, processzor- i5 4590, videokártya-GTX 750Ti 2 GB, Kingmax 4 GB (1600-as) memória. Win7 64 bites.
Ami a gondom: Nagyon nagy a memória használat, bármilyen alkalmazásnál 50 % feletti, sokszor előfordul, hogy a net is fagy böngészés közben. Nem tudom mi az oka, mi zabálhatja vagy esetleg ehhez a konfighoz nagyon kevés lenne a 4 GB memória?
Persze tarvben van további 4 Gb memória vásárlása, de az előző konfignál (jóval gyengébb volt) nem volt ilyen, hogy a net böngésző lefagy és a memória használata közben majdnem 100 %!
Nem értem az okát, mert jelenleg is Chrome-t használunk, ugyanazokkal a bővítményekkel, gyakorlatilag úgy kellene hasítania...
Az a jelenség is általános, hogy a Chrome böngészőbe belépés nagyon lassú, többször megjelenik a "Várakozás" felirat.
Amikor új gépet vettünk, nem gondoltam volna, hogy ilyen problémák lesznek, tanácstalan vagyok.
Van valami ötletetek?Köszönöm.
-
cynric
tag
Sziasztok!
Új procit keresek MSI R9 270X Hawk 2GB mellé. A gép csak játékra van használva, semmi single player, csak a multi. Olyan procit keresek, ami kihozza a maximumot a VGA-ból. Intelben gondolkodok. Tuning nem lesz.
Előre is köszi! -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Adott egy Phenom 955 3,7GHZ-en járatva. MSI GTX 750Ti 2GB. Assassin Creed Unity kicsit döcögősen futott, proci 100%-on futott. A VGA-t tuningoltam sokkal simábban futott a játék de érezhető nagyon a proci limit. Így cserére szánom magam. Túlköltekezni nem tudom magam mindenképpen használt Intel-re váltanék úgy hogy a mostani gép elkelne kivéve a VGA.
A kérdésem az lenne hogy Egy 3th I3 is hatalmas váltás lenne?
Vagy mindenképpen I5 kellene?
Nekem elég lenne ha nem lenne proci limit illetve látható FPS javulást hozna (FPS dropp nem vagy kisebb lenne) a VGA tuning amit mások is tapasztalnak (Intelnél) , nálam az FPS nem nőtt de nem micro laggolt.U.I.: Persze most már 8GB memória lenne nem 4GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest