Új hozzászólás Aktív témák

• Chris1983107

tag

Sziasztok!

Az alábbi konfigot szeretném szépen „lassan”, de biztosan upgrade-lni.

I7 10700K, MSI MAG Tomahawk Z490, G.SKILL Trident Z 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHZ, NZXT Kraken X62, EVGA 3080 XC ULTRA, Seasonic Focus Plus Platinum 850W

Magamban már eldöntöttem, hogy 14700K + valami középkategóriás lap, mondjuk a Z790 Tomahawk és hát akkor már DDR5 RAM is. (ha muszáj) Ez lenne az első fejlesztés amire gondoltam. Még egy korábbi SAMSUNG EVO 970 nvme SSD-m van, de azt jól gondolom, hogy még támogatott továbbra is az újabb platformokon is? Akkor azt még nem cserélném. A VGA az még várat magára, 4080-at szerettem volna, de így, hogy küszöbön az újak megjelenése megnézném az újak árazását, meg, hogy milyen hatással lesz a használt piacra az új kártyák bevezetése.

Eddig ezekre gondoltam, de mostanában egyre többet olvasom, hogy 7800X3D a legjobb játékokhoz és valójában én szinte csak arra használom a gépet. Azon belül jöhet bármi, single player, multiplayer, bár most elsősorban a szimulátorhoz, azon belül is Rallyhoz (WRC2023) fejlesztenék.

Ezek tükrében nem tudom mi lenne a jó. Az elmúlt 20 évben egy AMD konfigom volt, így nem vagyok nagyon képben, hogy ott mire érdemes figyelni, a jelenlegi gép mellett miket kellene még cserélni stb. Milyen alaplapot érdemes hozzá, milyen memóriát, stb.

Nem tudom mi lenne a tuti. Elindulni AMD irányba, vagy maradni az Intelnél. Nyilván nem mindegy a zseton sem, de most pár 10 ezer forinton nem kellene, hogy múljon, ha csak annyi lenne a különbség, ellenben teljesítményben, stabilitásban meg jobb lenne a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák