Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
overland
aktív tag
sziasztok.
Szeretnék venni egy 8-16gb mini pendrive-ot, jó lenne 3.0, de nem találtam csak nagy méretűeket.
Ilyenre gondoltam pl.: [link]
viszont semmi adat a sebességről
jó lenne más márkás is.
ötlet? -
DBAtti
aktív tag
válasz
pumi1980 #2857 üzenetére
Nem romlandó eszköz, még minden pendriveom él és virul, az első 512 MB-os... Szóval lesz szerintem még több USB3 (4,5,stb) csatlakozó amíg meglesz a pendrive, illetve lehet venni bővítőkártyát, vagy elosztót is.
A másik, hogy az USB2-t így teljes mértékben ki tudja pörgetni, amit a legtöbb USB2-es nem tud.
Ha nincs nagy különbség én 3-ast vennék -illetve vettem is -
pumi1980
tag
Köszi az infókat.
Ebay-en van olcsóbban is, de akkor van szállítási költség (a kettő együtt már kb. 10%-kal drágább), vagy egy másik ebay-es eladónál ingyenes szállítással, de szintén 10%-kal drágábban.Az USB 3.0 sebességét csak egy PC-n tudnám kihasználni, de a két hátsó USB 3.0 port már foglalt (1-1 USB HDD). Van még egy USB 3.0 port de ahhoz kellene egy front panelt is vennem. A többi gép meg csak USB 2.0 csatikkal rendelkezik.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
pumi1980 #2854 üzenetére
Pontosan a dx-ről rendeltem, és pontosan egy 102PRO-t, megérkezett kb 2 héten belül, és igen, ingyenes a házhoz szállítás az egész világon, nem kamu. Hongkongból jön, ajándéknak címkézve a megadott címre ált. bubis borítékban. Garanciát is szokták vállalni, de a visszapostát a vevőnek kell állnia. Az enyém köszöni jól működik. Van már tőlük pár dolog.
E-bayel nincs tapasztalatom, én ahogy láttam nem szállítanak ingyen Magyarországra. Ha mégis úgy tűnik, olvass utána figyelmesen milyen költségekkel jár. Nem zárom ki teljesen a lehetőségét, én nem találtam ilyen opciót.szerk.: bár USB3 nem szintetikus teszten "csak" 80MB/40MB -al olvasott és írt imagefileoka, filmet, exFAT-ra formázva. Kis fájloknál pedig drasztikusan le tud csökkenni, de szerintem minden másik drive ugyanígy járna (kb/s-es nagyságrend). Borításától a sok olvasgatást és nyáladzást követően kicsit többe vártam, de azért minőségi érzetet nyújt, a kupak a szívem csücske, nagyon szépen kattanósan ül a helyére mindkét oldalon.
-
geckowize
őstag
32 GB-os pendriveból kéne USB 3.0-ás, melyik jó 5.000 Ft körül?
Árgépen ezeket találtam 6k-ig:
Kingston DataTraveler SE9 32GB
Kingston DataTraveler 101 G2 32GB
Kingston DataTraveler G3 32GB
Kingston DataTraveler 100 G2 32GB
Intenso Micro Line 32GB
Kingston DataTraveler 111 32GB
A-Data DashDrive UV110 32GB
A-Data Classic C008 32GBvélemény?
-
pumi1980
tag
Sziasztok,
ADATA S102 Pro 32 GB-ot érdemes megvenni a dx.com-ról, ennyiért (~6700Ft ingyenes szállítás)? A fórum alapján ez egy nagyon ajánlott típus.
Vagy esetleg TRANSCEND JETFLASH 700 32GB az ebay-ről? (~5200Ft + ingyenes szállítás). Erről kevesebb infó,tapasztalat van (lassabb mint az ADATA és valamivel olcsóbb).
A kiválasztás szempontjai: 32GB, megfelelő sebesség (elsősorban USB 2.0 porton), jó ár érték arány.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
atiskmet #2851 üzenetére
SanDisk Cruzer Extreme 3.0? Kb. 200/120-at tud USB3-on... És nem is olyan észvesztően drága...
Ha minimum 64-es kellene, akkor mondanám még a Kingston Datatraveler HyperX-et is (225/135), de ez nem kapható 32 gigás változatban...
Ha még ennél is gyorsabb cuccot akarsz, akkor vegyél egy SSD-t, és tedd bele egy USB3-as külső házba...
-
atiskmet
csendes tag
Hali,
melyik most a leggyorsabb 32 GB-os USB3.0-s pendrive ami azért még kapható is?
-
szabonagyur
félisten
Silicon Power Helios 101 erről mi a véleményetek? 8 gigás verzióban gondoltam rá.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
localhost #2847 üzenetére
Nagyon szívesen!
Annyit még hadd említsek meg, hogy ha teheted, akkor azért ennél vehetsz jóval gyorsabb, és nem is feltétlenül drágább pendrive-okat... A filmek másolásánál sok időt spórolhatsz meg azzal, hogy ha pl. képes lenne kihasználni az USB2 sebességét, vagy akár még az USB3-ba is jócskán belekóstolna (már ha van ilyen lehetőség a forrásgépen/háttértárolón)...
Ajánlott példányokért olvass vissza pártíz, párszáz hozzászólást...
-
localhost
Közösségépítő
Köszönöm!
A Tv már meg van, hazahoztuk, kipróbáltuk, karácsonyig visszacsomagoltuk. (Wifis)"Az mondjuk már más kérdés, hogy én a helyetekben ilyen felhasználásra - tekintve, hogy valószínűleg nem csak pár adást szeretnétek rögzíteni, és persze az is jó lenne, ha nem kellene 1-2-3 filmenként újra másolgatni a pendrive-ra - inkább merevlemezben gondolkodnék... 1 TB-os, energiatakarékos, halk, adattárolásra ajánlott példányokat már 17-18 ezer körül kaphattok, az ugyanilyen 2 terások pedig 25 körül kezdődnek..."
Rendben, én is ezen a véleményen vagyok, lesz is hozzá HDD is... egyszercsak....
A kérdés ennél csak egy picit bonyolultabb.
Most per pillanat a legnagyobb pendive-om itthon 2 GB-os, arra sem elég, hogy szinte BÁRMIT átvigyek majd a tv-re. Ha vennék egy nagyobban [amúgy is], tehát, amikor majd veszek, milyen sebességűt keressek.Köszönöm, tőled erre tökéletes választ kaptam.
Lezárhatjuk.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
localhost #2845 üzenetére
FullHD filmek bitrátája olyan 7-8 Mbps-ról indul, és lehet egészen 40-50 Mbps is... Az előbbiek a bluray-ről átkonvertált, kisebb méretű filmek, utóbbiak meg az eredeti bluray lemezekkel megegyező méretű, és bitrátájú filmek... Mindkettő lehet akár 3D is...
Szóval ezekből kiindulva, ha veszünk egy elméleti 40-50 Mbps-os maximumot, akkor - ahogy írtam az előbb is - egy stabil 6-7-8 MByte/s-os író/olvasó sebességre képes pendrive már abszolút megfelelne a célra...
Azt nem tudom, hogy pontosan mibe fog rögzíteni az új okosTV, de nehezen tudom elképzelni, hogy a fentieknél nagyobb bitrátával dolgozna... Szóval ilyen szempontból is elég lenne a már említett író/olvasó tempó...
Az mondjuk már más kérdés, hogy én a helyetekben ilyen felhasználásra - tekintve, hogy valószínűleg nem csak pár adást szeretnétek rögzíteni, és persze az is jó lenne, ha nem kellene 1-2-3 filmenként újra másolgatni a pendrive-ra - inkább merevlemezben gondolkodnék... 1 TB-os, energiatakarékos, halk, adattárolásra ajánlott példányokat már 17-18 ezer körül kaphattok, az ugyanilyen 2 terások pedig 25 körül kezdődnek... Ezek mind legalább 80-100 MByte/s-ot tudnak írásban is olvasásban is, úgyhogy a sebességgel sem lenne probléma... Még akkor sem, ha csak USB2.0 porton csatlakoznának a TV-re, hiszen ezen az interfészen keresztül maximum 25-30 MByte/s-mal lehet kommunikálni, ami ugye egy jó 200 Mbps-os bitrátának felel meg... Ez az USB2-es okfejtés természetesen igaz a pendrive-okra is...
Amit még meg akartam említeni, hogy lehetőleg olyan TV készüléket vegyetek, ami akár vezetéken, akár wifi kapcsolaton keresztül kapcsolódni tud egy esetleges otthoni hálózatra, így ha van számítógép, vagy akár különálló háttértár a lakásban, akkor onnan is tudnátok közvetlenül intézni a filmlejátszást, és valószínűleg a rögzítést is... Bár a felvételt lehet, hogy nem minden TV tudja hálózaton keresztül megoldani...
Bárhogy is döntetek, használjátok egészséggel az okosTV-t és a háttértárat is...
-
Relaxmpv
csendes tag
Tegnap vettem egy Corsair Voyager Slider 32GB pendrive-ot. Tökéletesen hozza az ígért 80/40MB sebességet és hibátlanul működik a DVD lejátszóval és a TV-hez csatlakoztatva is. 10.300Ft-ért teljesen korrekt eszköz és 5 év a garancia (iPon). Több pendrive-om is van, de ez az első USB 3.0-s. Remélem tartós is lesz. Én nem hagynám ki az alternatívák közül.
-
vond
MODERÁTOR
Azért írtam mexel-nek ezt, mert az általa linkelt boltban 5169 Ft most a 16 gigás S102 Pro...
De pcgear-ben meg ráadásul 4710 Ft...
(#2842) localhost: Nem kell túl gyorsnak lennie, egy 6-8 MByte/s már bőven jó... Ez akár 40-50 Mbps-os FullHD, akár 3D videókhoz is elég... Úgy számold ki, hogy a film vagy TV adás bitrátáját oszd el 8-cal... Ennyit kell tudnia a pendrive-nak minimum...
-
localhost
Közösségépítő
FULLHD TV-hez milyen olvasási és rögzítéshez, milyen írási sebesség a követelmény egy pendrive esetében ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest