Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #12619 üzenetére
* legalábbis nem tizenx GB-os filmek másolására, amivel szerintem tönkre is vághatók.
Erre egy használt, 90% fölötti állapotú bármilyen használt SSD kell 4-7 ezer forintért (128 / 256 GB), meg egy külső tok 3-5 ezerért, és egy tartós, milliószor gyorsabb eszközt kapsz, nem sokkal nagyobb súllyal. Ég és föld...
-
BitRider
senior tag
válasz
XIII Ramses #12618 üzenetére
Az A-Data már rég kiesett minden téren az ajánlott sorból. Az összefoglaló pedig, mint a legtöbb helyen, elavult.
De egyik pendrive sem ér fabatkát sem valójában. Esetleg a Silicon Power M80-asra rá lehet még próbálni, azon kívül egyszerűen nem látom semmi értelmüket, amikor itt vannak az SSD-k. Kell egy telepítőnek való pár ezer forintos akármilyen és csókolom. Nem adatok hordozgatására valók.
-
XIII Ramses
aktív tag
-
BitRider
senior tag
válasz
csibe1 #12615 üzenetére
Neked is tudom javasolni az Axagon EEM2-SG2-t (én még 12 ezerért vettem, most meg már 13... o_O), ahhoz jár kombó kábel (USB-C + USB-A adapter). Bár én vettem hozzá pluszban egy BUCM32-CM20AB-t, ami máshoz is jól jön majd. Mindenesetre mindkét kábellel ki van maxolva a sebesség, teszteltem. Egész jók ezek az Axagon cuccok, vettem HUB-ot meg 2,5" dokkolót is, szintén Gen 2-eseket.
-
csibe1
addikt
válasz
Re-Tech #12611 üzenetére
A pendrive írás-olvasás sebesség topikban írtam, hogy jó lenne látni egy valódi másolásról készült diagramot is, de nem jött válasz.
"Kb 22 Gb írásig tudja nálam a 350 mb/s sebességet SSDről olvasva, utána visszaesik 50-60 Mb/s közé."
Tedd össze a kezed, valamelyik még addig se bírja.
Karácsony környékén örült ismerős felesége, hogy milyen olcsón vett Maxell 128GB-os pendrive-ot, spórolt egy 500-ast.
Volt nálam, 500MB után beesett a sebesség, bár addig se volt nagyon acélos.
Akkor kezdtem igazán bánni, hogy nem tudtam többet venni a BlitzWolf-UP2 256GB-os pendrive-ból.
Nálam azt hiszem 120 környékén ment, de azt tényleg végig stabilan.
Azóta készlethiány van (nekem USA-ból jött), és hozzánk nem postáznak, pedig írtam Ali-n a BlitzWolf shopnak.
Az AData pendrive-ok szintén szutykok, a másik topikban írtak, és saját tapasztalat alapján is, nem állandó a sebesség.
A végén tényleg jobb lesz egy NVME SSD normális külső házban, hiába kell plusz kábel hozzá. (10GBps)
A pendrive sebesség topikban is be kellene vezetni, hogy a szintetikus sebességteszt mellé legyen egy sima másolási teszt, ahol látszik a sebesség végig.
-
BitRider
senior tag
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
csibe1 #12603 üzenetére
Vettem Kingstone Datatraveler Max 256Gbos pendrive-ot saját kútfőből, hát nem vagyok hasraesve tőle.
Kb 22 Gb írásig tudja nálam a 350 mb/s sebességet SSDről olvasva, utána visszaesik 50-60 Mb/s közé. A szinetikus teszt hiába hoz 900 megás írást, a való élet ettől messze van.
Visszasírom a régi Blitzwolf kínai pendriveomat, az bármekkora fájlméretnél fix 220at tudott. -
rvn_10
senior tag
válasz
BitRider #12607 üzenetére
Így van tarhely kellene filmek tarolásra es lejátszasta. Ne kelljen mindig ki be huzgalni a pc és a tv között a pendrive ot vagy ssd. Csak átmasol és kész. Torrent nem lesz. Azert gondoltam penndrivra mert bem tudom hogy elég feszt tud e a router adbi egy ssd nek v hddnek usb-n.
-
BitRider
senior tag
Az én nyűgöm az, hogy bármilyen pendrive-ot is használok (többféle Kingston illetve Silicon Power), állandóan leesik a sebesség 0-ra, majd pár másodpercenként ugrik egyet. Ez egy MSI B550-A PRO, de valahogy AMD szinten mindig ez volt velem.
A pendrive-jaim tök jól mennek más gépekben (főleg Intel), a sajátban meg vergődnek BIOS frissítés, Win Update, aktuális hivatalos driverek és mindenek ellenére (Win 10 alatt), kikapcsolt antivirnyó mellett.
A lappal vert meg ennyire a randomness, vagy a pendrive-ok ennyire érzékenyek rám és/vagy az AMD-re? Kinéztem a Silicon Power M80-ast, de úgy érzem, fölösleges lenne ennyire drágán beújítani, ha aztán igyanez a végeredmény. Eg
yébként az SSD-k kiszámíthatóbban működnek USB-n, de ott is van, hogy valamiért fele akkora sebességet se érnek el, mint máshol (ugyanabban az USB 3-as tokban).
Próbáltam live Linux alól is, ott sokkal merészebben lezd neki a fájlmásolásnak, de pár mp elteltével beesik, majd megáll. Túlmelegedve nincs. Ez így tényleg mi már?
rvn_10: Közben rájöttem, hogy routerre kell neked egy pici tárhely. De ha arra ráadásul yorrentezve lenne a cucc, tényleg nem ajánlanám a pendrive-ot. Bármilyen leszuperált noti HDD + tok, vagy egy legolcsóbb 128-as SSD ugyanabban a tokban.
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Ruoter beépített média szerveréhez keresnék pendriveot 256-512 Gb. Filmnézésre lenne használva 98%ban. Folyamatosan be lenne dugva. -
atee_13
őstag
Köszi! Film sorozat ilyesmik igen
-
csibe1
addikt
válasz
atee_13 #12600 üzenetére
Szerintem ez most jó árban van: Kingston DataTraveler Max USB-A 256 GB 12 190 Ft
Nem írtad, hogy filmeket másolnál rá vagy mire kellene konkrétan, de ennek jó a sebessége.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Tudtok nekem ajánlani pendriveot ami fémházas 128gb és legalább hozza a 150-160mb/s irás sebességet és ha lehet kupakos legyen. Köszönöm!
-
atee_13
őstag
Üdv!
Laptop->TV használatra milyen jó ár/érték arányú pedrivot érdemes nézegetni? Nem kell drasztikus méret van egy külső hhd, de ha csak kisebb cuccokat kellene gyorsban áttenni nem maceráskodnék azzal. 32/64 is elég akár a 16 st tragédia de akkor mák kb ingyen legyen
Nem SOS csak nagyon nem ismerem őket és sokszor látom némelyiknél BB topikban, h lassan másol, problémás stb. Összefoglalóban néztem párat, de sok van amit nem is lehet már kapni árukereső szerint.
Szóval erre a vonalra van valami iránymutatás ami aktuális?
-
Egon
nagyúr
válasz
zolikaDB #12598 üzenetére
Olyn nincs hogy fölösleges méret. Most még esetleg úgy érzed, aztán pár röpke év, és máris kicsi lesz.
Ha már 15K környékén nézelődtél, ez most akciós: [link] Ha nem döglik meg, mint sok Kingston, akkor tutijó vétel. 512 giga, sokáig elég lesz, és ráadásul bitang gyors is. -
zolikaDB
veterán
Sracok!
Transcend Jetflash 790W 128GB 6600 HUF.
Ekkora kapacitasu, ilyen kvalitasu pendrive van ennyiert vagy hasonlo aron szebb/jobb/gyorsabb/ugyesebb?
Kingston DT Max-ot neztem, de az 256GB-tol van, 15000 HUF, es annyira nincs szuksegem, folosleges meret... -
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Ruoter beépített média szerveréhez keresnék pendriveot 256-512 Gb. Filmnézésre lenne használva 98%ban. Folyamatosan be lenne dugva.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Ismerősöknek kellene pendrive. Csak apró adatok, szövegfile-ok mozgatására. 16-32GB is bőven sok.
Ezt találtam, megbízható, megéri az árát vagy van jobb ötletetek?
Kingston DataTraveler Exodia 32 GB -
dzsampi
tag
Sziasztok!
Windows 11 telepítéshez keresek valami pöpec kis usb-c pendrive-ot.
Mit ajánlanátok leginkább? Csak erre fogom használni.Köszönöm szépen!
-
hape60
aktív tag
Szevasztok, milyen pendrive-t javasoltok, hosszabb idejű adattárolásra? Régi fényképeket akarok ismerősnek átadni. Tudom, hogy egy tárolás nem tárolás, de kérdés, mikor fogja felírni máshova is? Kb 32GB elég.
-
King Unique
titán
válasz
JoceeHunt #12589 üzenetére
Igen, nyilván nem jó helyen, mivel a pendrive problémáknak eleve van külön topikja pendrive probléma címmel, ami az itteni téma összefoglalóban és téma tudnivalóknál is fel van tüntetve társtopikként...
Viszont a leírt probléma valójában nem pendrive specifikus, nem pendrive probléma, hanem Google Drive specifikus, ami ügyében értelemszerűen a Google Drive topikban kellene érdeklődni. -
csibe1
addikt
-
Sziasztok,
Lehet nem jó helyen vagyok a kérdésemmel, de talán itt elég nagy a közönség, hogy a problémámra választ találjak.
Vettem egy Kingston Ironkey Locker 64GB-os pendrive-ot.
Kb 1 hónapja áttértem laptop terén a Mac-re, asztali munkahelyi PC-m maradt windows környezet.
A pendrive google drive-ra van szinkronizálva mentés jelleggel.
A problémám, hogy a windows környezetben és a Mac laptopon lévő mentéseket külön kezeli, azaz duplikálja a drive-ban a mappákat, ezzel együtt a fájlokat is. Lenne erre esetleg megoldása valakinek aki ismeri és használja a fenti pendrive-ot?Köszönöm!
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Van olyan ajánlott pendrive ami tud USB 3-at és USB-C-t is, és tud Apple-Windows között mozogni?
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Egy androidos smart tv-hez szeretnék a kényelmesebb megoldás miatt egy pendrive-ot venni, filmnézéshez.
usb2.0, usb3.0 csatlakozások vannak a tv-hez.
Korábban itt volt már említve SanDisk Cruzer Ultra 128GB USB 3.0.
Kb ilyen árkategóriában van más alternatíva vagy ez jó választás? Le kell mindig választani amúgy, mielőtt kikapcsolom a tv-t? Vagy maradhat bedugva folyamatosan amúgy?
Köszömöm! -
IntelKiller7
veterán
Meg nyaron vasaroltam 1 Kingston DataTraveler Exodia 64 GB pendriveot. A Passatom fejegysegen frissitettem vele a terkepet, ma formazni szerettem volna a pendriveot, erre hobat dobott ra, hogy nem tudja. Probaltam exfat meg NTFS-ben is, mindketto hibat dobott. 2 gepen probaltam, ott is ugyan ugy hiba.
Tudok valamit kezdeni vele? Gondolom gariban cserelik. -
csibe1
addikt
válasz
XIII Ramses #12583 üzenetére
Köszi!
Megvan a BlitzWolf BW-UP2 társa.
Az USB3-as tesztet külön köszönöm, ott is igen jó sebessége van. -
XIII Ramses
aktív tag
Megjött a Datatraveler max.
Tesztek itt: [link]
Nagyon gyors, csak ajánlani tudom. Szekvenciális olvasás 1083MB/s, írás 1006MB/S -
XIII Ramses
aktív tag
Semmiképpen nem ajánlom egyiket sem. De sajnos a drágább Datatraveler 80-at sem (type-c).
Most vettem egy 32GB-os példányt usb 3.2 gen 2 porton teszteltem, és siralmas az is. Ugyan olvasás 220-250 MB/s de az írás csak 12-20 MB/s között ingadozik. Borzalom. Az exodia ettől még lassabb. A Kysont nem teszteltem még. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Kingston DataTraveler Exodia 32GB USB 3.2 Gen 1 (DTX/32GB): [link]
vagy
Kingston DataTraveler Kyson 32GB USB 3.2 Gen 1 (DTKN/32GB): [link]
Szerintetek ez a két pendrive közül melyik a gyorsabb, érdemes egyáltalán megvenni, akármelyiket is, vagy ilyen árkategóriában lehetne ezeknél jobbat is venni?
Köszi!
-
dokee78
félisten
Hali.
Pár hónapja vásároltam egy SanDisk 128 GB-os Ultra Fair pendrive-ot.
Akinek oda adtam le formázta,és így eltűnt a gyári Secure szoftver.
Valahonnan vissza lehet szerezni? -
DJZoliboy
aktív tag
Akkor már lejárt, irtam hogy már probáltam.. semmi csak USB 2, de akkor marad így.
-
Ciccuka
veterán
válasz
DJZoliboy #12573 üzenetére
Esetleg add el így, de írtam, hogy próbáld ki másik gépben is, új USB 3.0 driverrel.
Patriot Warranty szerint a tiedre 3 év volt.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Van nekem egy Patriot Magnum 128as pendriveom és az USB 3as megoldás már nem megy rajta csak az USB 2es sok porton probáltam és csak az USB 2en kommunikál 3ason meg se nyikkan. Szerintetek mi lehet a gond? Köszönöm!
-
bubuska10
senior tag
Köszi a segítséget, srácok! Végül egy 512 gigásat sikerült kifogni 12-ért, az sztem jó ár.
TV is felismerte, úgyhogy minden fasza! (Csak annyi, h azt írta, h 400 megás sebességgel tud adatot felmásolni, és ehhez képest csak 30-al tolja.)
-
-
-
bubuska10
senior tag
Hellosztok!
Van egy 4k Smart TV-m, amin általában egy 32 gigás pendriveról nézek filmeket. Szeretnék váltani, mert az UHD filmek mérete meghaladja ezt, meg nem szeretem naponta forgatni a TV-t és ki-be dugdosni, törölni és másolgatni stb.
256 gigásba gondolkozok, viszont nem akarnék olyat megrendelni, amit nem "ismer fel" a TV. A tv-nek elvileg 2.0-s USB portja van, de ezt a 3.1-es pendriveot is tudta kezelni. Ha nem "pendrivet" vennék, hanem "flash drivet", azt is felismerné a pendrive portjában a TV?
Köszi a segítséget!
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Kingston DT2000-et használ valaki?
Üdv.:
P. -
Ciccuka
veterán
Igazából nem szükséges.
Attól függ hova használod és mire és az mit kezel.ExFat a legoptimálisabb általában.
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Kérek szépen tanácsot! Milyen fájlrendszerre kell formázni egy új pendrive-ot? Vagy kel e egyáltalán formázni?
128GB a méret,leginkább filmezésre lesz használva, az adatokat pc-ről felmásolva tv-n szeretnénk megnézni. -
pmheros
őstag
válasz
Ciccuka #12554 üzenetére
Itt: [link] Ezen a linken eltérő formájú BMW pendrive látható. De alapvetően ezt a linken ábrázolt típust küldték nekem a rendelésemre. Viszont ez még bedugásra sem nyikkant meg, így kértem a cseréjét.
A csereként kapott más formájút tudtam csak tesztelni, fényképezni, itt kommentben megosztani. (és ez is vissza lett küldve) -
csibe1
addikt
válasz
zümzümm #12550 üzenetére
Akkor érdemes a Pendrive írás-olvasás sebesség topikban nézelődni, mert nem mindegy meddig tart felmásolni az adatokat, és azt sem írtad, hogy mennyit szánsz rá.
Lehet jobban járnál egy külső SSD-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Path of Exile 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest