-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvn_10
senior tag
válasz BitRider #12607 üzenetére
Így van tarhely kellene filmek tarolásra es lejátszasta. Ne kelljen mindig ki be huzgalni a pc és a tv között a pendrive ot vagy ssd. Csak átmasol és kész. Torrent nem lesz. Azert gondoltam penndrivra mert bem tudom hogy elég feszt tud e a router adbi egy ssd nek v hddnek usb-n.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12607 üzenetére
Ez az új pendrive-om, ennyit az összes műanyag f.talicskáról:
[ használt Samsung 980 Pro 500 GB M.2 NVMe Gen 3 + új Axagon EEM2-SG2 = 28 ezer ]Szépen, hővezető padocskával egybeépítve + sikerült megjavítani a 3.2 Gen 2 USB portokat az XHCI kikapcsolásával.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12619 üzenetére
* legalábbis nem tizenx GB-os filmek másolására, amivel szerintem tönkre is vághatók.
Erre egy használt, 90% fölötti állapotú bármilyen használt SSD kell 4-7 ezer forintért (128 / 256 GB), meg egy külső tok 3-5 ezerért, és egy tartós, milliószor gyorsabb eszközt kapsz, nem sokkal nagyobb súllyal. Ég és föld...
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12613 üzenetére
Na. Múltkor összeraktam a linkelt hsz-emben megmért NVMe motyót, ami azóta a fő pendrive-om, de vettem végül egy Silicon Power Marvel Xtreme M80 250 GB-osat is (20-ról lement 14 ezerre az ára, azóta 15). Ezt is megmértem (GPT + NTFS + kikapcsolt indexelés üresen). Random fájlokat a Windows 500 MB/sec-kel stabilan ír és másol.
Tippem szerint SSD alapú.... Innentől fogva az összes szutyadék, túlmelegedő, pár mega/seccel szenvedő hulladék pendrive-ot el lehet felejteni végre. Zárható a topik gyakorlatilag.
wingman83: Pontosítok: az összes klasszikus pendrive egy mára idejétmúlt kalap szar. Ugyanaz a világ, mint anno a folyamatosan behaló floppykkal foglalkozni. Ugyanolyan felejtős is.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12646 üzenetére
Ehhez képest egy zsír új Kigston DataTraveler Exodia 3.2 Gen 2 250 GB-os így néz ki:
Fele annyiba kerül, cserébe pár kb/sec-el szenved az idő java része alatt. Nem tudom elhinni, hogy ez csak azért van, mert AMD-s alaplapom van. Egyszerűen egy trutymó, ahogy az összes eddig tesztelt pendrive-om is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12646 üzenetére
• ADATA Elite UE800 | 1 GB/s-ra képes pendrive az ADATA elképzelése szerint | árukereső
• Kingston DataTraveler Max | Gyorshajtásért fülelték le a Kingston legfrissebb pendrive-ját | sebességteszt | árukereső
• Patriot Supersonic Rage Prime | SSD-kkel megegyező tempóra kapcsolt a Patriot új pendrive-ja | sebességteszt | árukereső
• Silicon Power Marvel Xtreme M80 | Igazi sleeper lett a Silicon Power új pendrive-ja | sebességteszt | árukereső
• TeamGroup C212 | USB 3.2 csatlakozós pendrive-triót mutatott be a Team Group | árukereső
Ha igazán gyors, 10 Gb/s (max. ~ 1 GB/s) USB 3.2 Gen 2 (USB 3.1 Gen 2) adatátviteli sebességre képes pendrive, illetve SSD-alapú pendrive kell (UASP és S.M.A.R.T. támogatással), akkor jelenleg kb. ezek a választék.
A többi viszont gyakran tényleg "szutyadék, túlmelegedő, pár mega/seccel szenvedő hulladék", meg általában csak Gen 1-esek (USB 3.0 | 5 Gb/s)...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12661 üzenetére
A kérdés az volt, mit takar a "T5" megnevezés, arra ment a válasz, nem az egyéb irányú fejtegetés volt a lényeg.
Igen, a külső SSD nyilván ≠ hagyományos pendrive. Viszont ha pendrive-hoz hasonló fizikai méretű eszköz kell, akkor ugye M.2 SATA / PCIe NVMe - USB 3.X / Thunderbolt 3 / 4 külső SSD-t célszerű venni, összerakni.Egyébként itt a Samsung T5 / T7 esetében azért nem teljesen ugyanaz a gyárilag készre szerelt külső SSD és a külön vásárolt külső házas megoldás, mármint a T5 és T7 sorozatnál eleve hardveres titkosítás van amit egy standard külső ház nyilván nem tud, valamint a T7 Touch ujjlenyomat-olvasós, a T7 Shield részlegesen ütésálló + porálló + vízálló, stb.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz BitRider #12675 üzenetére
Valami a gépemmel történhetett szerintem, mert a külső merevlemezemre 20-30MB/s-mal másol. És a pendrive is az USB 2.0 porton is kb 2-3x gyorsabban másol, mint a 3.0-áson.
Nem emlékszem, korábban mennyi volt, de ettől tuti több.A pendrive amúgy Toshiba U365, ha minden igaz. 128GB.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12686 üzenetére
A specifikációk alapján mindegyik -25 és 85°C között operál, bár ahogy most nézem, mintha minden egyéb kártyára is ezt írnák (talán az SSD-knél van csak 0-70). A 85-öt ezeknél az Endurance-eknél kicsit keveslem, de ha már forró környezetre javasolják, csak jobbak, mint az alapok.
-
csibe1
addikt
válasz BitRider #12691 üzenetére
Lehet nekem is ez lesz a következő beszerzés, hurcolós cuccnak is tök jó, nem kell 30-40 percet várni mire felmásolom rá amit elvinnék ismerősnek.
Bár az árukeresős vélemény elgondolkodtató:
"Sajnos ez a termék se hozza csak 1 rövid ideig a feltüntetett sebességeket aztán belassul mint a többi olcsóbb pendrive. Megbízhatatlan, nem éri meg az árát. Sandisk Extreme Pro vagy Patriot Pro/Prime drive-ok sokkal jobb és megbízhatóbb vételek."Nálad volt ilyen gond, hogy belassult az M80-as másolás közben?
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
BigBlackDog
veterán
válasz BitRider #12691 üzenetére
Én is hasonló feladatra (Windows telepítés, nagyobb adatmennyiség mozgatás) keresnék valami USB tárolóeszközt. Pendriveok között akkor ez az öt típus, amiből érdemes választani (ha nem pár 10 Mb/seces írási sebességet akarok)?
M.2 SSD + külső ház kombó esetén árban mennyivel lenne több vajon? Ezeknél is elég lenne egy USB port-kábel (adat + táp)? Vagy érdemes egyből USB SSD-t nézni?
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz BitRider #12703 üzenetére
Olvasgatom a topikot, köszi.
Ha már megvan nem dobom el, mert jó lesz telepítőnek, sorozatokat tárolni vagy esetleg kölcsönadni.
Ezt nem sajnálnám annyira ha eltűnik, mint az M2-es SSD-t.
Gondoltam megosztom a tapasztalatot egy hosszabb-nagyobb másolásról, hogy ha valaki mégis ilyen pendrive-ot venne akkor mire számítson.
Köszönöm megvan a 480GB-os WD Blue M2-es SSD-m is, azzal már elég jó tempóval mennek a másolások (180-200MB/s), de a mentéshez nem volt kedvem letörölni, és tesztnek is jó volt." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz BitRider #12719 üzenetére
Igen, ugyanarról.
Nálam a gyári kábel nagyon lassú volt valamiért.
Ugyanarra az USB3-as portra volt téve az alis kábel is, és ott minimum 150MB/s-os sebességgel ment a másolás, de volt amikor a 220-at is elérte.
Az alis kábel 15 cm hosszú." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12745 üzenetére
Azért teljesen nyilván nem mindegy, mert NVMe vonalon is vannak jobban és kevésbé jól sikerült sorozatok, meg ha az egyenletes írási sebesség (ne lassuljon be nagyon X GB másolása után) is feltétel, akkor nyilván nem mindegy, hogy QLC vagy TLC, DRAM-less vagy DRAM modell, stb.
Az ~ 1 GB/s meg ugye a 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 limitje, ellenben a 20 Gb/s USB 3.2 Gen 2x2 és pláne a 40 Gb/s Thunderbolt 3 / 4 + USB4 interfészek esetén már egész jól megközelíthető egy Gen 3-as NVMe SSD adatátviteli sebessége.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12761 üzenetére
Mondjuk ezzel kábelhossz tekintetében nem sokkal (~ 20 vs. 30 cm) lesz előrébb az XS2000-nél. Na meg míg az utóbbi 20 Gb/s, addig az említett külső házak csak 10 Gb/s, az sem mindegy. Persze ha csak 10 Gb/s USB-portok vannak a PC-n, akkor elég nyilván az olyan adatátviteli sebességet tudó tárolóeszköz is.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz BitRider #12764 üzenetére
Nem vonom ezt kétségbe természetesen, de ettől még az én sztorim sajnos valid. Lehet, hogy rossz széria volt, vagy nem tudom, de 2-ből 2 bedöglött. Túlhevülés vagy egyéb user error sem lehetett, mert profi gépben voltak, nagyon jó szellőzéssel, és ugyanabban a gépben aztán egy Samsung SSD még 3 évig ment gond nélkül, mire lecseréltem az egészet. Lehet, hogy kikaptam valami defektes szériát.
A tudomány a valóság költészete!
-
BitRider
senior tag
-
Atish19
őstag
válasz BitRider #12786 üzenetére
Akkor leírom konkrétan. Szeretnék egy dedikált Win11 telepítő pendriveot. Csak arra használnám, hogy ha szükség van rá csak előkapom és használom. Illetve szeretnék egy másikat Kaspersky rescue Disk-nek időnként átnézni a gépeket. Fél évente 1x újraírom őket, hogy frissek legyenek és ennyi. Semmi más funkciójuk nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
aktív tag
válasz BitRider #12812 üzenetére
akkor valamit nagyon félreértettem - a fenti hsz-ben linkelt cuccok nem ssd alapon működnek? gondoltam naivan, ezekkel már nem lesz gond és minőségi(bb) termékek.
van közöttük 5 év garanciával kapható is, az már csak jelent valamit (mégha készpénznek nem is lehet venni).
az ssd + ház meg nem igazán áll jól a tévé usb-n lógva[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
Zοltta
senior tag
válasz BitRider #12835 üzenetére
Sry csak át futottam rajta, nem néztem meg jobban.
Ez alapján már értem az elképzelést, és nem is rossz [link]
Elnevezésben az SG2 a szürke az SB2 a feketét jelőlheti ?Lehet ennél maradok mert cserélhető a belseje, már sokszor meggyült a bajom a pendrivekkel , eddig főleg a Kingstonok mentek tönkre..
És ehhez van usb-a átalakitó c-re
Akkor veszek egy ilyen Axagon házat és apróról egy M.2 SSD-t és jó időre le van tudja ez a dolog
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12837 üzenetére
Én úgy használom, hogy egy Ventoy van rajta, ami felismeri a tárhelyen lévő ISO-kat és ha bootolok róla, akkor azok közül tudok váltogatni (Win és Linux telepítők, bootolható adatmentés, memtest, minden, ami kell.). Néha egy pici trükk ell hozzá, hogy menjen.
Minden gépet ezzel telepítek, erre adatmentek és ezzel szállítom a filmeket is. Ez az igazi mindenes pendrive funkcionalitás, csak az x idő utáni kötelező behalás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz BitRider #12840 üzenetére
Hullámvasút alatt azt értem hogy nem mindegy hogy egy kb 9.5 gb-os állományt kb 6-7 perc alatt másol fel vagy 40-45 perc alatt.
A 40-45 perc az úgy jött össze hogy sokszor 25-30 mp-ig konkrétan 0kb/s volt a sebesség vagy épp 1-2 mb/sMost vettem egy llyet és azon volt 6-7 perc, és usb 2.0-n
Nincsenek nagy elvárasaim, de azért a 40-45 perc az szerintem rengeteg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Eladó több darab ÚJ M.2 WD SN5000S NVMe 512Gb SSD 2230-as SSD 2280as átalakítóval
- Kingston 480GB SSD ÚJ / Kingston 240GB 2.5 SSD ÚJ / + 41-DB 500GB 2.5 100/100% HDD eladóak!
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest