- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
CD/DVD-lemez nyomtatásához melyiket ajánlanátok ezek közül:
Canon TS8150
Epson Expression Premium XP-6000Árban egyformák (kb. 35.000 Ft), az eredeti tintapatron a Canon-nál olcsóbb.
Vajon van ezekben valami automatikus beszáradás-védelem?Köszi!
-
atala
Topikgazda
válasz
jeriko2 #13789 üzenetére
Epson 3050-USB, Wifi, 3060 USB Wifi, Wifi Direct, 3070 -LSD kijelző+ Apple AirPrint, Google Cloud Print
Ezek a régiek tudják A4-ben is a szegély nélküli nyomtatást, az újak csak 10x15 cm-be tud szegély nélkül nyomtatni.
Nekem van egy 3060-as. Eddig még keveset nyomtattam vele, de meg vagyok vele elégedve.
A régi mechanika nem mindig jobb. A régi P50-es mechanikája ami most az L805 is, az még a békebeli masszív darab. Aztán jöttek az első L szériások, amik annyira gyengék voltak, hogy én csak játéknak hívtam. A mostani tartályosok már jobbak. Nem olyan, mint ami az L805-é, de mér használható.
Utángyártott tintát nehogy tegyél ezekbe, mert annyira olcsó az eredeti, hogy nem ér annyit, hogy tönkre vágja a fejet.
-
-
jeriko2
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy külső tartályos multifunkciós nyomtatót, aminek van wifije is. Az EPSON 3050, 3060, 3150, 3070 stb. sorozatát néztem, de semmi információt nem találok arra vonatkozólag, hogy miben különböznek. Gondolom valamelyik újabb konstrukció, azt is látom, hogy más tinta kell némelyikbe.Az "új konstrukció" nem igazán érdekel, sok esetben a régi mechanikák megbízhatóbbak. Az lenne a lényeg, lehetőleg ne legyen típushibája, tinta legyen kapható akár a sarki boltban is (ne legyen speciális), az se baj ha van utángyártott. Ez alapján melyiket érdemes megvenni? Most van rájuk pénzvisszatérítés és 3 év garancia - egyelőre 3050 tűnik befutónak.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Új, külső tintatartályos nyomtatót szeretnénk vásárolni. Otthoni használatra,de hetente párszor használnánk azért, de nem minden nap. WiFi kapcsolat, másolás, lapbeolvasás funkciók kellenek rá mindenképpen. Amiket eddig néztem azok Epson nyomtatók, meg láttam, hogy ajánlottak is. L3150 és a L3060 ami képbe került és segítséget kérnék tőletek a választásban. Melyik az újabb típus? A 3150 tényleg nagyon hangos? A tinta típus mindkettőben azonos? Valamelyikbe mehet pigment tinta? -
solyomvari
csendes tag
köszönöm a válaszokat
-
atala
Topikgazda
válasz
solyomvari #13781 üzenetére
Én egy Epson L805-öt használok, több mint 2 éve pigmentes tintával, probléma mentesen. A titka, hogy minden nap nyomtatok, és amint meg látok egy csíkot a nyomatban, jön a fejtisztítás.
Viszont az nem mindegy, hogy milyen a pigmentes tinta! Én már vettem olyat ami szét cseszte a fejet.
A Signdepot-os Longlife tinta jó minőségű, és még ICC profil sem kell hozzá. Eddig egyszer volt gond a magenta tintával. Akkor az is tönkre vágta a fejet, de ezt azóta javították.
Most vettem szublimációra egy Epson L3060-ast. Egyenlőre azzal sincs gond, de mivel azzal lényegesen kevesebbet fogok nyomtatni, 4-5 naponta egy fúvóka ellenőrzést csinálok.
Én is úgy vagyok vele, hogy ha egy évet kibír, akkor már jó vagyok, de az L805 nagyon jól teljesít.A Brother nyomtatókhoz nem jó a Signdepot-os tinták. Epsonra lett kifejlesztve.
Garancia: Amint feltöltöd a pigmentes tintával, onnantól ugrik a garancia. Igaz, át lehetne mosni a rendszert, kicserélni a hulladék gyűjtő szivacsát, akkor talán nem vennék észre, hogy más tintával használtad.
Ami fontos, hogy lehetőleg egyből a pigmentessel töltsd fel, hogy ne keveredjen a két tinta. Itt jön a rizikó, mert ha addig nem tudod kipróbálni míg fel nem töltötted, ha utána kiderül, hogy gyári hibás a nyomtató, akkor bukta van. -
PociAti
őstag
válasz
IGEN, lehet. (A topic-gazda, Atala bővebben tud róla beszélni.)
Szublimációra alkalmas nyomtatók
Ha valakinek van vele tapasztalata, azok a SignDepot-os srácok, fél Magyarország az ő termékeiket használja. Saját festéket is forgalmaznak relatív olcsón, színprofilt is adnak hozzá.
Elvileg az Epson masszívabb, irodai célokra szánt családja, a WorkForce alkalmasabb erre a célra, mert ott a rendszer eleve pigmentes tintára van kitalálva, "csak" a tintapatronból kell újratölthetőt venni, és neked kell maszatolni az újratöltéskor. Az extra macera nem feltétlenül éri meg, EcoTank széria kényelmesebb (olcsóbb, de valószínűleg nem annyira tartós).
A Brother T-s sorozata is alkalmas lenne rá, előző szériánál a fekete festék az pigmentes volt, az újaknál már nem az. (A színprofillal kapcsolatban nem tudom mi a helyzet, talán ehhez a nyomtatókhoz is jó.)
EDIT: Azt azért szeretném megjegyezni, hogy a kérdés az volt, hogy "lehet-e?". Lehet.
Arra kérdésre, hogy garanciavesztés nélkül szabad-e, már más lenne a válasz. Nem pigmentesre, hanem folyékonyabb: vízbázisú tintára vannak kitalálva ezek a gépek. (A Brother sem véletlenül tért át az újabb szériánál a tisztán vízbázisú festékekre.)
Viszont aki üzletszerűen használja, annál bele kell férjen az is, hogy évente vesz új nyomtatót. Ha ezt nem tudná kitermelni, akkor bele se vágjon! -
Earl_Muttley
őstag
válasz
Szia, magára a kérdésre nem tudok választ adni, vittek ilyenre gépeket, nem számolva a garanciavesztéssel. De L382-L3050-L3060 közül nézz, ha valaki azt mondja mehet, azok még a klasszik beöntősek, nem spéci palackkal itatod.
-
solyomvari
csendes tag
Sziasztok,
epson ecotank (Lx) nyomtatókat lehet pigment festékkel használni?
Pólóra szeretnék nyomtatott képet felvasalni transzferpapír segítségével. A pigment jobb lenne mivel vízálló..
Köszi
Tamás -
BB9000
senior tag
válasz
ocscsaba #13779 üzenetére
Igen. A Canon MaxiFy MB51150 is jó választás lehet. Az ára most akcióban 50 alatt van. Megfontolandó. Előnyei: érintőképernyő, kétoldalas szkennelés, WiFi, nagy papírtálca (250) lap belefér. Tényleg sokkal több szolgáltalás, jobb nyomtató, mint az én 3110-es kis alap nyomim. Az Epson Ecotank-ok közt is vannak hasonló tudásúak, de azok már bőven 100 ezer ft felett. Nálam azok már nem játszanak.
Amikor választás előtt voltam (2-3 hónapja) ez a Canon nem került képbe. Szerintem azért, mert akkor még drágább volt. Most én is jó alternatívának tartanám, DE.
Van egy nagy hátránya: a magasabb üzemeltetési költségei. Az eredeti Canon festék kb három-négyszer-annyiba kerül, mint az Epson Ecotank-ba való. Fontos még, hogy az Epson-ba mind a négy színhez 70 ml-es az utántöltő. Ez kerül darabonként 2-3 ezer forintba, míg a Canon-ba 19,5 ml-es a három színes festékpatron és 6-7 ezerbe kerül darabja. A fekete patron ott is 70 ml, az 8-9 ezer ft. Kb 5 évig tervezem használni a gépet. Az üzemeltetési költségeket Epson esetén évi 10 ezer, Canon nál pedig minimum évi 50 ezer körülire becsülöm az én felhasználási szokásaim mellett. ( Évente 2000 oldal plusz 600 fénykép 10x15 cm es méretben) Öt év alatt megspórolok 200 ezer forintot. Nekem megéri. -
ocscsaba
tag
válasz
BB9000 #13777 üzenetére
Én már nem promotálom az Epson nyomtatókat, nem dolgozom az Epsonnak, és Canonnak, sem más cégnek sem,. főleg az Office Depot-nak sem. Másik topikban csak azt próbáltam elmondani, hogy lényeges jobb ha az ember saját magának megfelelő nyomtatót választ.
Én megtaláltam ezt a nyomtatót, mivel kétoldalas feladataim vannak, ezért nagyon szeretem, hogy negyed óra alatt kinyomtat 80 oldalt kétoldalasban, s azt pedig spirálozva megoldom. -
BB9000
senior tag
válasz
zsolt734 #13776 üzenetére
Van ilyen: az Epson L3110 es. Nekem pár hete pont ilyen van. Felhasználás hasonló mint a te igényeid. Ha van keret és van igényed WiFi-re meg egyéb okosságokra, akkor az Epson Ecotank családjának vannak ennél jobban felszerelt családtagjai is, de nekem már ez is tökéletes. Olcsó bele a tinta, szépen és kellő sebességgel nyomtat. Fénymásoló funkciója is van.
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek nyomtatót találni, mert nem tudom, mi legyen! Eddig Canon nyomtatóim voltak, de az utolsó iP7250 után megrendült bennük a bizalmam, váltanék más márkára (Epson? HP?), ha van értelme.
1. Tintás vagy lézer? Tintasugaras.
2. Fekete vagy színes? Színes.
3. Mire használnád? Dokumentumok és fotók nyomtatására.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Dokumentum kb. 100oldal/hónap, fotó kb. 400-500/év.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2 hét.
6. Milyen funkciókat vársz el? Szegély nélküli nyomtatás, papírtartó tálca, kb. mint az iP7250 esetében.
7. Mennyi a keret? 40-50eFt. Ha több, nem gond, ha kevesebb, örülök.
8. Árérzékeny vagy? Nem.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Ha megfelelő minőségű (vagyis szép bőrszínt nyomtat, és nem kell utánaállítani a színeknek új csomag festék esetén), akkor jöhet az utángyártott is.Van ilyen nyomtató, vagy vegyek inkább egy színes lézert ilyen árban és nyomtattassam ki a fényképeket laborban? Mi a véleményetek?
Üdv.:
Zsolt -
atala
Topikgazda
válasz
PociAti #13774 üzenetére
A funkciókat teljes mértékben nem hasonlítottam össze, de szerintem előnyösebb a Brother T910. A beszerzési árat nézve kb ugyan annyi lesz 5000 oldalra mindkettő.
Az azutáni töltés, meg jóval olcsóbb lesz. Canon fekete 4 Ft/lap, Brother fekete 0,5 Ft/lap.
Arról nem is beszélve, hogy tele töltöd, és jó ideig nem kell a töltéssel foglalkozni.
Akkor még ott van a thermo fejes Canonok hátránya. -
PociAti
őstag
válasz
ocscsaba #13773 üzenetére
Kb. 47.000 Ft a Canon MAXIFY MB5150 nyomtató, és ehhez jár akkor kb. 2500 oldalra elegendő tinta. Ha a teljes költséget nézzük, akkor 18,8 Ft a lapköltség (beleszámolva a beszerzési árat).
5000 oldal környékén pedig 47e+28e = 75.000 Ft / 5000 oldal = 15 Ft a lapköltség a teljes kiadást nézve. Szerintem egész korrekt összeg. 5.000 oldal környékén a Brother T910DW és Epson Ecotank 5000-es, 6000-es szériának a vetélytársa. Ott lehet előnyös, ahol nem a nagy lapmennyiség számít, hanem bizonyos irodai környezetre jellemző igények / kényelmi funkciók. -
ocscsaba
tag
válasz
PociAti #13772 üzenetére
A komplett patron szett ára a napokban hirtelen felment a forint gyengülése miatt. Most 7 ezerért a színest és 10 ezerért a feketét külön is meg lehet kapni, azt veszi meg csak, amelyik fogytán van. Kapható utángyártott is, de én nem mertem megvenni. 5%-os lefedettségnél kb. 13,-Ft nem túl rossz mutató.
Rossz választ adtam a kérdezőnek, mert Ő csak fekete nyomtatást kért, tévedtem ebben. Szándékomban csak az állt, hogy leírjam a tapasztalatomat.
A kezdő kapacitás teljes töltetű.
Nekem kis színezettségű munkafüzetek gyártására bevált, mert duplexesen 15 perc alatt elkészíti a 60-80 oldalt, a Brother és az Epson duplexen el tudja-e készíteni ennyi idő alatt, nem tudom.
20-25 %-kal levéve az intenzitást, a 2500 oldal felmehet 3000 oldal fölé. Tapasztalatom szerint gyárilag erősre állítják az intenzitást. A feketének nem kell olyan harsánynak lennie. -
PociAti
őstag
válasz
ocscsaba #13769 üzenetére
A Canon Maxify MB5150-nek mennyi a fenntartási költsége?
Mert ahogy látom egy patron-csomag (Canon PGI2500XL multipack) az kb. 28.000 Ft. Ilyen összeget magánszemély nehezen fizet ki, céges környezetben ez még működhet is.
Illetve mennyi az induló készlet, amivel árulják a gépet? Epson, Brother esetében 12-15.000 oldalak is előfordulnak. -
Sanya
nagyúr
1. Tintás vagy lézer? Teljesen mindegy
2. Fekete vagy színes? Színes
3. Mire használnád? Fotók, szöveg nyomtatása, valamint anyagok scannelése. PDF-ben ftp-n elküldeni lokál hálón lenne a legjobb (Synology NAS-ra)
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes:30-40 oldal / ff 100-200 oldal)
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Teljesen mindegy
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb: pontosan)
7. Mennyi a keret? (30.000-100.000?)
8. Árérzékeny vagy? (Nem)
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Dehogy! Csak ha jó minőségű a nyomat.Én egy Epson L3150-L3151-3156 nyomtatót néztem ki erre a célra. Kb 56.000 forint lenne(áfa + szállítás) a 3156-os modell (elvileg a 3 teljesen egyforma tudású), melyből 7000 forint visszajár, így már 49.000 bruttó.
Ha igaz, hogy sokáig kitart a tinta, már megérte. -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
színes multifunkciós lézernyomtatót keresek kis havi példányszámú, céges felhasználáshoz (pl. oklevelek, rendezvénymeghívók, belépőkártyák, esetleg névjegykártyák nyomtatására).
.
1. Tintás vagy lézer? lézer
2. Fekete vagy színes? színes
3. Mire használnád? céges felhasználáshoz, színes nyomatokhoz, vastagabb papírra, pl. táblázatok, oklevelek, rendezvénymeghívók, belépőkártyák, esetleg névjegykártyák nyomtatására
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? havi kb. 10-től 100 oldalig (bérlés emiatt nem jöhet szóba)
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 3-4 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? szkenner
7. Mennyi a keret? 100-120.000-ig bezárólag
8. Árérzékeny vagy? a színes nyomtatási minőség fontosabb
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? csak gyáriAhogy néztem, 65-70e körül már van Xerox 6025 vagy Kyocera M5521cdn, 80e körül Canon MF643cdw, feljebb meg még több lehetőség.
Van közöttük minőségbeli különbség a színes nyomtatást illetően?
Mennyit számít ezeknél a dpi? Szebb lesz tőle a nyomtatási kép?
Pl. a Kyocera 1200x1200, a Xerox 1200x2400, a Brother 2400x600-at ír.Tintasugaras nem játszik, mert épp azt szeretnénk lecserélni: egy Epson L300-ast, ami természetesen beszáradt, csíkozik, használhatatlan sok tisztítás után is.(pedig a tartályokban még ott van a tinta fele...)
Köszi!
-
ocscsaba
tag
válasz
csuzda #13768 üzenetére
Canon Maxify MB5150 ez ugyan tintasugaras, de olcsóbb a lézereseknél. A különlegessége az, hogy egy behúzásra minkét, elő és hátlapot is beszkenneli egy művelettel.
Ha egy hét alatt akár csak 1 pici színes nyomtatást végzel, már nem száras be, ez az én tapasztalatom.
Idézet az árukereső véleményrovatáról:
í"A termék kiválasztásának fő szempontjai:
A HP OfficeJet Pro 8720 színes A4 tintasugaras MFP, duplex nyomtató 1, 5 év után javíthatatlanná vált. Helyette vettem a Canont, amely a tapasztalatom szerint gyorsabban és szebben scannel, nyomtat, másol, idáig úgy tűnik kevesebb pénzért.Előnyök
Nekem a gyorsaság fontos, és ebben jó az egyutas, kétoldalas scannelés és másolás. Ez a nyomtató szebben visszaadja a színeket, mint az általam eddig ismert asztali nyomtatók, azaz nem ideértve a böhöm nagy földön álló monstrumokat."Én 5 éve vettem egy Canon iB 4050 nyomtatót, ez kifogástalanul működik, ez a hiedelmek ellenében nem drága, csak meg kell keresni az árukeresőn a patronokra a legjobb árajánlatot. Nem szárad be 2 hétig. Hál Istennek 3 éves ingyenes garanciát regisztráltam rá, így két év után postán azon a héten 3 napon belül kaptam egy újat, a régit pedig a küldött dobozban előre gyártott címkével a postán fel kellett adnom.
Vagy az 5150-est, vagy a 4150-est tervezem megvenni, ha a mostani elromlik.
(Általában esetenként 2 nap alatt ki tudok belőle kinyomtatni 1500-2000 kétoldalas, 20%-osan színes nyomtatást, amelyet be is spirálozok.
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
Bátyám keresett meg, hogy nézzek már neki olyan multifunkciós nyomtatót amiben van automata lapadagolós szkenner. Létezik ilyen, ha igen kb milyen árban?
1. Tintás vagy lézer? Mindegy, bár a lézer jobb lenne.
2. Fekete vagy színes? Fekete
3. Mire használnád? Többnyire szöveg
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Keveset, ezért lenne jobb a lézer, mert nem szárad be.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Max 1 hónap
6. Milyen funkciókat vársz el? Automata szkenner
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) Minél olcsóbb annál jobb, de jó lenne 100ezer alatt.
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?) Ha olcsóbb a fenntartási költség, akkor nem.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Mindegy. -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Gyerkőcöm, most megy elsőbe, és olyan kéréssel fordult a tanár a szülőkhöz, hogy kellene...azaz erősen ajánlott egy nyomtatót vásárolni...ne is kérdezzétek minek...én teljesen kikészültem...
na de mindegy...
szóval szerintem multifunkciós kell, ami jó, gari van rá és olcsó legyen a karbantartása /használata...szerintem lézerben kellene gondolkodni!
Ilyen szmepotokkal, mi lenne a best buy? vagy a nagyon ajánlott...árban...20-50e. ft között szerintem.
Előre is köszönöm!
b. -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi nyomtatót tervezem vásárolni, viszont nem tudom, hogy támogatja e a Win10.
Az illesztő programra rákerestem, ott kiadja a Win10 lehetőséget, viszont itt hiányzik a V_NI a modell nevéből. Számít ez, vagy jó lesz hozzá?
Gyártói honlap (itt nem szerepel a támogatottak között a Win10)
Illesztőprogram
árukeresőElőre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok!
Melyik nyomtatót ajánljátok !
Most egy ricoh multi mono lézer , de elegem lett belőle, már kétszer játszotta el, hogy éppen akkor fogyott ki amikor nagyon kellett volna nyomtatni, és persze itt a kis városunkban majd 1-2 hét mire ideér a toner ,a szoftveres háttér egy kalap …, ezért most elhatároztam, repül a cucc és keresem az utódját!
1. Tintás vagy lézer? mindegy
2. Fekete vagy színes? ha lesz színes azt is nyomtatunk, de nem az a fő csapás irány
3. Mire használnád? Feleségem fizika tanár ott aztán van minden szöveg rajz , képlet , … doga és prezi nyomatása
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? lehet akár hetente is 50-100 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? lehet 2 hét is
6. Milyen funkciókat vársz el? szkenner nem létkérdés, ADF nem létkérdés, WiFi vagy Lan)
7. Mennyi a keret? kb. 40 ezer
8. Árérzékeny vagy? inkább értékálló vétel legyen , ne keljen 2 év múlva kukába tenni
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? inkább olcsóbb gyári
Köszi a válaszokat ! -
Earl_Muttley
őstag
válasz
FöldiM #13760 üzenetére
Szia!
A G3411-et kiváltja az Epson L3050/60, 3150/51/56.Szerintem nincs sehol infó, melyik modell lehet az alapja, de ha tippelnem kell, kialakításilag a TS3150 egyezik meg vele, ahogy a nagyobbakkal gyaníthatóan az MG3650, TR4550, legalább is ezek a funkciójú gépek kétpatronosoak. Az átalakítással egy olcsó nyomtató majdnem annyiba fog kerülni, mint egy rendes tartályos.
-
FöldiM
csendes tag
Sziasztok!
Egy Canon G3411-es beszerzésén gondolkodom, de utánakeresve mindenfelé azt látom, hogy egy gyárilag ciss rendszerrel felszerelt, kétpatronos egybefejes nyomtató. Vajon melyik modellből fabrikálták és vajon mennyi ideig bírja majd benne a két patron. Úgy tudom, hogy az ilyen partonok néhány alkalommal tölthetők, utána menthetetlenül csere. Persze ez nem pont ugyanaz, mert mégis csak folyamatos a tintaellátás,de akkor is, az ilyet kb 4-500 oldalra méretezik gyárilag. Már csere partont is kerestem, hogy megtudjam mennyi, de nem találtam sehol. Esetleg valamelyik sima nem tartályos modell patronját át lehetne alakítani hozzá, mert csak a tetején vannak ilyen kis bütykök, amire csatlakozik a tinta csöve. Van valakinek ilyen? Illetve ha ez nem jó, akkor melyik Epson külső tartályos lenne helyette jó? Bocsi, ha kicsit érthetetlen, pedig próbáltam jól összefoglalni! Köszi! Móni
-
valory
tag
1. Tintás vagy lézer?
(Multifunkciós) lézer
2. Fekete vagy színes?
Fekete
3. Mire használnád?
Szöveg
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Heti 20-100 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
2-3 hét
6. Milyen funkciókat vársz el?
Funkciókat nem igazán (leszámítva a szkennelést, másolást, de mivel multi, ugye ezt tudja), inkább hosszútávú megbízhatóságot és a lehető legolcsóbb karbantartást.
7. Mennyi a keret?
30-35k
8. Árérzékeny vagy?
Igen.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Én töltögetném, ezért fontos, h "tudja" ezt a funkciót.Van egy Canon Pixma MP150 multi-nyomtatóm, ami lassan kezdi megadni magát (tudom, egy őskövület), ezt szeretném lassan lecserélni egy multifunkciós lézeresre, a fentebb leírt kritériumoknak megfelelően.
Ismerős ajánlására eddig csak HP és Cannon gépezetekben gondolkoztam, de nem zárkózom el más márkáktól, ezért is az összefoglalóban ajánlott Brother DCP 1622WE és egy HP LaserJet Pro MFP M28a között gondolkozom.
A legfontosabb kritérium a hosszútávú megbízhatóság és az olcsó, itthoni töltögetés (nyomtatási minőség nem számít).
Ki melyiket ajánlaná és miért? Esetleg más típus/márka is szóba jöhet.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
visszaolvastam itt az utolsó 2 oldalt, és nyilván én is ugyan azzal küzdök, mint mindenki más: nem akarok elmebeteg összeget nyomtatóra kiadni azért, hogy havonta 2 oldalt kinyomtassak, de nem akarok venni valamit, ami eldobós lesz 1,5 év múlva
jellemzően én is, meg az asszony is ingyen nyomtat a cégnél, szóval a papírfelhasználásunk majdnem nulla, igazi vészhelyzetekben, utolsó pillanatokban kell nyomtatnunk (szabadság alatt, hétvégén, ilyesmi)
van a cégnél sok lézer mellett egy L565 amit az itteni tanácsok alapján vettem, azt szeretem, de annyit közel sem költenék otthonra. az sem nyomtat sokat, néha elmegy 2-3 hetet is, mielőtt kijön rajta pár szines oldal, a fekete-fehéreket ugye mind a lézeren nyomtatjuk, de eddig nem volt vele különösebb probléma
hasonló készülék kellene, csak gazdaságosabban
nézem a korábban ajánlott modelleket, az Epson L3060-at ugye a Mysoft-nál most december 31-ig 53.990 minusz 7000 visszatérítés plusz 3 év garancia.
a MediaMarkt-ban van Canon Pixma G2411 39.990-ért, ami még olcsóbb, külső tartályos, meg minden, csak nincs a fentebb emlegetett tisztító mechanizmusa, ami nem engedné beszáradni a fejet,de cserébe scannelszerk: látom az Epson is scannellegyen akkor az Epson?
-
Sziasztok!
A színes lézer nyomtatókat tele tonerrel árulják, vagy csak félig töltöttekkel?
-
Köszönöm az infókat
-
atala
Topikgazda
Ahogy írták, akkor lehet a 3 évre beregisztrálni, ha hivatalos viszonteladótól veszed. Én a Mysoft-nál vettem, és nem volt gond. Néha már láttam, hogy magától fejet tisztít, de érdekes módon, ezt csak akkor láttam, amikor napközben használtam. Pl nyomtatok pár oldalt, majd el megy alvóba a nyomtató, és kb negyed óra múlva azt veszem észre, hogy tisztít. De olyankor amikor sokáig áll a gép, pl hétvégén, még egyszer sem láttam tisztítani.
Most vettem egy Epson L3060-ast is szublimációra. Pár oldal után még nem tudok véleményt mondani, majd tesztelem.
Szerk: Közben nyomkodtam egy kicsit a Brother T910-est. Azt hiszem meg van az oka, hogy a hétvégén egyszer sem láttam tisztítani. Be volt állítva, hogy 2 óra múlva automatikusan kikapcsoljon. Tehát nem az alvó mód, hanem a kikapcsolás.. Bár a Brothernél a szervizes azt mondta, hogy ki lehet kapcsolni, csak a kábelt nem szabad kihúzni. Na, majd meglátjuk így mit csinál.
-
atala
Topikgazda
válasz
-Mosquito- #13744 üzenetére
Nem nehéz, hanem lehetetlen kérést tettél fel.
Sajnos egyik gyártó sem garantálja, hogy nem fog beszáradni a fej. Igaz, a garancia vonatkozik a fej beszáradásra is. Legalábbis az Epsonnál, és a Brothernél biztosan. A Canonnak általában cserélhető feje van, így ott ha jól tudom csere alkatrésznek számít a fej. A Canonnál régebben nem javították garanciába a beszáradást.
A drágább nyomtatók a használati útmutatókban megemlítik, hogy hagyd bekapcsolva a nyomtatót, hogy megakadályozd a fel károsodását, de konkrétan egyik gyártó sem reklámozza, hogy igen, a mi nyomtatónk hetente végez egy fejtisztítást, ami megelőzi a beszáradást.Egyébként még ha hetente csinálsz egy fej tisztítást, az sem biztos, hogy 100%-ban megakadályozza a beszáradást. Van, hogy hiába tisztítja meg a fejet, egy-két fúvóka még nem tisztul ki. Ilyenkor ha kézzel csinálod, akkor rá tudsz engedni még egy tisztítást ha automatán megy a dolog, akkor meg egyet tisztít, aztán úgy marad.
Ha valaki tintasugarast vesz, az számoljon azzal, hogy foglalkozni kell vele heti szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest