Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varshi
aktív tag
válasz
Tannhauser #13547 üzenetére
Nem voltál megelégedve a Brotherrel?
A topikösszefoglalóban lévő típusok nem nyerték el a tetszésedet?
-
Mofarguru
csendes tag
Srácok, ha van itt olyan közületek aki rendelkezik Brother DCP-1622WE típus lézernyomtatóval, akkor írja meg (akár privbe).
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.:
M. -
Tannhauser
csendes tag
Otthoni használatú, elromlott Brother DCP J315 nyomtató pótlására kellene egy másik típus, mert a J315-öt sajnos már nem lehet kapni.
1. Tintás vagy lézer?
- Mindegy.2. Fekete vagy színes?
- Színes.3. Mire használnád?
- Otthoni használat, főleg szöveg, családi dokumentumok, színes kiemelésekkel. Receptek nyomtatása.4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
- 1-2 hetente 10-20 oldal.5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
- 1-2 hét.6. Milyen funkciókat vársz el?
- Hálózati működés, mert több gépről küldenek rá dokumentumokat, wifin keresztül is (laptop).7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
- 40-50 000 Ft a lélektani határ, kicsivel esetleg lehet több is, ha indokolt.8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
- Nem bármi áron, de fontos szempont, hogy se a nyomtató, se a fenntartása ne kerüljön sokba.9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
- Mindegy. Ami olcsóbb, de még jó, az jöhet. -
atala
Topikgazda
válasz
Tannhauser #13545 üzenetére
A 310-es csak USB-n csatlakoztatható.
-
Tannhauser
csendes tag
Sziasztok! Itteni javaslat alapján egys BROTHER DCP-T310 vásárlásán gondolkodom (otthoni használatra) de nem találtam meg a neten, hogy ez hálózatról használható-e? A Brother DCP J315, ami elromlott, hálózatról üzemelt, és most is ilyen kellene.
-
Pól2
csendes tag
Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy a Brother DCP-1622WE multifunkciós lézernyomtató leírásában nem találom, hogy Windows 10 operációs rendszerrel működne, több leírást is végigolvasva. Van e a fórumozók közül negatív tapasztalata a gépről valakinek ?
-
atala
Topikgazda
válasz
Kiki18 #13539 üzenetére
Nem tudom, hogy a hálózatos dolgok amik neked kellenek, működnek-e maradéktalanul.
Nálunk a routerre van kötve a nyomtató, és azokra a gépekre amik a routerre csatlakoznak, lehet szkennelni. Azt viszont nem tudom, hogy külön mappákat lehet-e beállítani, vagy esetleg szerverre szkennelni.
Az egy gombos másolás az gyakorlatilag kettő. Copy, és Start gomb.
A terhelés elvileg havi 1000 oldalig ajánlják. Mi kb havi 1200 oldalt teszünk bele.
Szépen nyomtat aránylag gyorsan, de a kétoldalas nyomtatás az nem dupla idő.
Meg néztem az általam sokat nyomtatott két oldalas színes dokumentumnál, ha a két oldalt 2 lapra nyomtatja egymás után, akkor 15 mp a két oldal. Ha egy lapra nyomtatja a két oldalt, akkor 30 mp.Tehát dupla annyi idő.
Ezen kívül nagyon meg vagyok vele elégedve. Két hetente nyomtatok egy fúvóka tesztet (vagy ha látom, hogy csíkoz), és akkor csinálok egy tisztítást ha kell.
Ami még fontos, hogy az ADF nem kétoldalas. Tehát kétoldalas dokumentumot csak az üvegen tudsz másolni, szkennelni. -
Mofarguru
csendes tag
Srácok egy végső kérdés. Az alábbi két Brother mono lézer 3-in-1 wireless nyomtató közül melyikre lenne érdemesebb beruházni. Az ár nem döntő tényező, mert a két gép között cirka 6e forint a különbség.
1.) BROTHER DCP1622WEYJ1
2.) BROTHER DCP-L2532DWKöszi!
M.
-
atala
Topikgazda
válasz
Kiki18 #13533 üzenetére
Az árukeresőben jelöld be oldalt azokat az opciókat amiket tudjon a nyomtató, és válogass kedvedre a találatok között.
-
PociAti
őstag
válasz
Kiki18 #13533 üzenetére
Jól írtál mindent, csak ez egy speciális szegmens, ahol általában a bérlés előnyösebb megoldás.
Az általad felvázolt ár kb. 200.000 Ft, ami elég jelentős összeg.
Egy új Konica Minolta bizhub C287 gép 1 millió körül van. Egy ilyen gép sokkal gazdaságosabban és álomszerűbben ellátná az irodai feladatokat, de az ára miatt elérhetetlen.Például most volt az EP választás, hasonló "eseményekre" tucatjával szokták vásárolni eu-s pénzből a gépeket, majd töredék áron kiárusítják azokat. Vannak cégek, akik pont ilyen gépekre vadásznak, és üzemeltetnek kihelyezett telephelyeken. Általában maguk szervizelik (és akár a toner árából is jócskán le tudnak faragni.).
Miért jó az ügyfélnek?
- Mert nincs beszerzési költség,
- kevesebbet kell fizetni oldalanként, mintha 200k-s gépbe vásárolnál tonert, (+fényhengert és társait)
- ha bedöglik a gép, 24 órán belül helybe hoznak helyettesítő gépet (nincs 3 hét kiesés, amíg a szervizelik),
- szerződéstől függően a meghibásodásért se neked kell fizetni,
- és a fix költségek (havidíj + lapköltség) miatt sokkal átláthatóbbak a kiadások. -
Mofarguru
csendes tag
Srácok, kicsit el vagyok maradva nyomtató téren (vagy lehet nem is kicsit) de a Brother mint olyan mióta van a piacon? Ez a márka nekem nagyon nem rémlik mint nyomtató márka. Mik a tapasztalatok ezen gyártó termékeit illetően? Mindezt csak azért kérdem, mert kicsit szkeptikus vagyok de minden további nélkül meggyőzhető.
Amúgy tervezem, hogy nyomtatót vásárolok, és az igényeimnek megfelelne egy ilyen nyomtató tőlük:
HL-L2352DW kompakt mono, wirelessVélemény esetleg erről a készülékről?
Előre is köszönöm!
M.
-
Sziasztok!
Egy mikrovállalkozásnál szolgálatot tevő multifunkciós készüléket szeretnék lecserélni.
Jelenleg egy Canon imagerunner c1028if típusú nyomtató teljesít szolgálatot.Ezzel egyenértékű, vagy jobb nyomtatót tudnátok esetleg ajánlani a mai piacon?
Elvárás
Kitöltve a topikkérdéssort:1. Tintás vagy lézer? Mindegy
2. Fekete vagy színes? Mindkettőt aktívan használjuk
3. Mire használnád? színes marketinganyag és táblázatok prezentálni,szöveg, email, cikkek nyomtatása
4. Mennyit nyomtatsz hetente? (színes 100 / ff 600) -ezek magasan becsült értékek ,néha jóval kevesebb
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - hétvégén,vagy munkaszüneti napokon
6. Milyen funkciókat vársz el? szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, hálózati elérés, több különböző felhasználó beállítása (mikor melyik hálózati mappába mentse le az adott scannelt anyagot!
7. Mennyi a keret? Céges szinten vagyunk, eléggé rugalmas...de ne szálljon el. Minimum 4-5 éves beruházásról lenne szó
8. Árérzékeny vagy? Árszegmensenként nézzük
0-150e ft között legjobb választás
150-250e között
250-500e között9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Nincs külön preferált igény
Ami még számíthat:
-egyszerű kezelhetőség( egy titkárnő is értsen hozzá)
-Ne hibásodjon meg kéthetente, ne pecsételjen, ne gyűrje a papírt, stb
-A3 méretű nyomtatásra is lehet lenne igény, de eddig ritkán merült fel (évi 1-2 alkalommal jó lett volna, ilyenkor másol nyomtattam)- Ha túl drága az ilyen típusú nyomtató, akkor inkább felejtős!Válaszokat előre is köszönöm!
-
Mofarguru
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni nyomtató vásárlás ügyben.
1. Tintás vagy lézer? Tintasugaras
2. Fekete vagy színes? Fekete
3. Mire használnád? Többnyire csak szöveg
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Havi 500-1000 lap között
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Max 1 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? Szkenner, másol, wifi, okostelefonról nyomtatás (iOS + Android ), nagy sebességű nyomtatás, integrált tinta tartály, gazdaságosság, egyszerű kezelhetőség, otthoni használat
7. Mennyi a keret? Max 50 ezer
8. Árérzékeny vagy? Nem, a lényeg, hogy a kívánalmaknak megfeleljen
9. Preferálod az után gyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Nem ragaszkodom a gyári patronokhoz, ha az után gyártott van olyan jó, mint az eredetiElőre is köszönöm!
Üdv.:
M. -
wmarci
senior tag
válasz
Varshi #13525 üzenetére
1.Tintás vagy lézer?
Lézer
2. Fekete vagy színes? Fekete
3. Mire használnád? Otthoni hasznalat, nem nagy volumen.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? 30-40 oldal hetente
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2 nap
6. Milyen funkciókat vársz el? WIFI (eleres okostelefonrol, gepekrol) vagy akar ethernet is, szkenner, duplex nyomtatas
7. Mennyi a keret? 50-60 ezer. Esetleg kicsit feljebb, ha van jobb
9. Jo lenne, ha lenne, hozza utangyartott toner vagy olcsobb gyariA segitseget elore is koszonom.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi HP fekete-feher nyomtatom van, es ezt szeretnem lecserelni egy modernebbre. A kivansagaim koze tartozik, hogy legyen szkennelesi lehetoseg, wifi (hogy barmilyen eszkozrol lehessen nyomtatni vele) vagy ethernet es duplex nyomtatas. Csak fekete-feher dokumentumok nyomtatasara hasznalnam. Az sem lenne hatrany, ha lenne hozza olcsobb utangyartott toner. Arat max 50-60 ezerben maximalizalnam. Van ilyen masina ilyen kerethez, vagy feljebb kellene menni esetleg?
Koszonom a segitsegetek!
-
PociAti
őstag
válasz
Jozef47 #13522 üzenetére
Lényegében ugyan az a kettő. DCP-1622WE a hagyományos változat, de a nagy mennyiségben vásárló multiknak készítettek egy picit olcsóbb változatot, ebbe állítólag nem a TN-1090-es toner van, hanem egy kb. 200 oldallal kevesebbet tartalmazó. A könnyebb megkülönböztetés miatt a 1623-as halvány szürke színű.
-
Jozef47
újonc
Mi a különbség a Brother DCP 1622WE és a Brother DCP1623WE között
-
atala
Topikgazda
Epson L805. Csak a hozzá adott tintával ki tudsz nyomtatni 1800 db 10x15-ös fotót. Tehát ha elosztod a nyomtató 90 ezer forintos árát az 1800 fotóval, 50 Ft-ra jön ki. Utána meg kb 8 Ft-ra jön ki egy fotó nyomtatása.
Nekem is ilyen van, 2,5 éve használom, megbízható készülék. -
Logic83
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Samsung CLP-315W lezer nyomtatom, de mar nem szepen nyomtat, ugyhogy uj nyomtatot szeretnek venni:
1. Tintás vagy lézer? Nekem mindegy
2. Fekete vagy színes? Csakis szines
3. Mire használnád? Színes marketinganyag, táblázatok, szöveg es neha fotok
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? 30-40 oldal hetente; 90% fekete-feher, 10% szines
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2 het
6. Milyen funkciókat vársz el? WIFI mindekepp, esetleg (nem lenyeges) szkenner es keret nélküli fotónyomtatás
7. Mennyi a keret? Szeretnem 50e alatt megoldani
8. Árérzékeny vagy? Hajlando vagyok megfizetni a minoseget
9. Preferálom a gyári kellékanyagokatA segitseget elore is koszonom.
-
Ad@m
tag
Sziasztok,
ilyen nyomtatot keresnek
1. Tintás vagy lézer: tintás
2. Fekete vagy színes: színes
3. Mire használnád: elsosorban Fotók nehany dokumentum
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta: heti 20-30 színes foto (10x15os) 5-10 ff A4es
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató: 2 hét
6. Milyen funkciókat vársz el: MAC tamogatas
7. Mennyi a keret: 50e (de max 150ft / 10x15os fenykepnyomtatast(papirral egyutt) szeretnek ha annyiert nem jon ki akkor dragabb is lehet max 100e)
8. Árérzékeny vagy: nem
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat: eredetit preferalomüdv
Adam -
hedgehog
senior tag
1. Tintás vagy lézer? csak lézer (főnöki előítélet)
2. Fekete vagy színes? fekete bőven jó
3. Mire használnád? Számla és egyéb bizonylat nyomtatásra
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? 2-3000 havonta
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2 nap (hétvégén)
6. Milyen funkciókat vársz el? hálózatos legyen, nem kell feltétlenül wifi, de ethernet mindenképpen
7. Mennyi a keret? 2-300 KHuF van rá
8. Árérzékeny vagy? annyira nem
9. Preferálod az után gyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Csak gyári kellékanyag lesz hozzá vásárolva.A fő dolog ami számítana, az a sebesség. Főleg az első oldalig tartó idő (jellemzően 1-2 oldalak lesznek nyomtatva).
Van bérelt eszközünk is, de amellé szeretnénk egy vásároltat, vagyis most a bérlés nem játszik sajnos.Mit ajánlotok?
-
PociAti
őstag
válasz
ocscsaba #13509 üzenetére
Itt került elő a téma.
Először egy amerikai fórumon találkoztam ezzel az infóval. Egy Canon plotter esetén beszéltek erről a fej megóvó, beszáradást elkerülő módszerről.
Aztán jött nem megerősített forrásból, hogy a nagyobb töltetű Brother és Epson nyomtatók is alkalmaznak valami megoldást a fej beszáradás elkerülésére.
Pontosan melyik gyártó melyik szériája működik így, mi a módszer, ez mennyi tintába kerül, és mennyire telíti a szivacsot, azt nagyon nehéz kideríteni. Sőt, azt se tudjuk pontosan mit csinálnak. Csak halljuk, hogy az áram alatt hagyott gépek külső inger nélkül is időnként felébrednek, és piszmognak valamit.
A Canon plotternél is úgy derült ki, hogy valaki megvásárolt egy demo gépet, egy kiállítási darabot, melyben az 1 éves kora ellenére alig volt pár négyzetméter, aztán az új gazdánál meglepően hamar kiürültek a tartályok, és megtelt a szivacs. Ennek oka volt az, hogy a méregdrága fejet folyamatos tisztítással óvja a gép a beszáradástól. Tehát a vevő ne érezze átverve magát, a gép nem kicseszésből "pazarolta" el a festéket, hanem a fejet védte vele.És a gépet nem bekapcsolva lehet hagyni, hanem határozottan ajánlott bekapcsolva hagyni.
Konkrét példa, Brother DCP-T710, kikapcsolt állapot és sleep mode között 0,5W eltérés van. Ha jól számoltam, 0,5W-os fogyasztás éves szinten kb. 160 Ft. Ennek az áramnak az előállítása kisebb környezeti terhelés, mint egy nyomtatót fejbeszáradás miatt gazdasági totálkárrá leamortizálni.
-
ocscsaba
tag
válasz
Pttypang #13512 üzenetére
Ezt ajánlanám, most olyan árban van, mint az egyoldalas nyomtató. Viszont a gyári tonerrel kb. 8,-FT egy oldal, de lehet hozzá utángyártottat is kapni. (Kb. 12 ezer nyomat után meg kell bele venni fényhengert, ebből is lehet eredeti és utángyártott verziót kapni, ez 5-25e Ft) Eredeti tonerrel használva 3 év garanciát is lehet regisztrálni.
-
Sziasztok, also kategorias mono lezernyomtaton gondolkodok.
Duplex nyomtatasert erdemes tobbet rakolteni, vagy aranytalanul magasabban indulnak a duplexesek, esetleg nagy hibalehetoseget ad hozza?
-
atala
Topikgazda
válasz
ocscsaba #13509 üzenetére
Bár, nem engem kérdeztél, de elmondom a személyes véleményem. Nálam még nem volt olyan nyomtató ami magától karbantartást végzett volna. Olyan van, hogy amikor nyomtatok, a lap kiadása után egyszer csak elkezd tisztítani, de olyat még nem tapasztaltam, hogy pl órákat áll a nyomtató, és elkezd tisztítani. Persze, lehet, hogy azért, mert folyamatos használatban van, vagy éjszaka csinálja.
A Brother szervizvezető szerint a T910-es, ha sokáig áll a nyomtató, akkor végez karbantartást, ha áram alatt van a gép, de én már nem hiszek semmiben.
Ha tényleg így lenne, akkor szerintem a gyártók ezt reklámoznák a weboldalukon. A szervizekben meg sokszor azt sem tudják miket beszélnek, csak találgatnak, de azt nagyon meggyőzően, tényként adják elő, ezt már tapasztaltam többször is.Én azért minden esetre amikor hosszabb nyaralásra megyek, akkor előtte egy tisztítás, és fúvóka ellenőrzés, és mindig bekapcsolva hagyom a nyomtatókat, készenléti állapotban.
-
ocscsaba
tag
válasz
PociAti #13502 üzenetére
Kicsit off, de megkérdeznélek, hogy a lakossági/kisirodai multifunkciós nyomtatók kategóriájában milyen márkájú és típusú gépeknél lehet bekapcsolva hagyni a gépet, hogy végezzen időközönként karbantartást a beszáradás elkerülésére?
Válaszod előre is köszönöm!
(Vissza próbáltam lapozni, de nem találtam meg.) -
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok! Alkalmankénti otthoni dokumentum nyomtatásra a Brother HL1222WE továbbra is az ajánlott nyomtató? Árukeresőn beírva még a Brother HL1222WEYJ1-t is kiadja. Van különbség a két modell között?
Köszi -
válasz
Sinkapeter #13504 üzenetére
Erre gyanakodtam először én is, de sajnos nem ez. Ki van kapcsolva mindenféle ink/toner saver opció.
Viszont a Manual settings-nél a System Halftone beállítással sikerült már alakítanom rajta. Még mindig nem teljesen jó, mert "kopottak", foltosak a betűk így is, de már sokkal jobb, mint a gyári beállítás:
Ezzel a beállítással az 1200 dpi legalább tényleg javít a betűk minőségén.
-
Sziasztok!
Az itteni ajánlások alapján vettem egy Brother HL-1222WE nyomtatót. Nem rossz darab, viszont a nyomtatási minősége messze elmarad a korábbi nyomtatómtól, ami egy ezer éves HP 1018.
Összehasonlító képek:
Még a gyári, 600dpi - Graphics beállítás a legjobb. 1200dpi-n konkrétan romlik a minőség. A Text opció jobb lenne egy fokkal, viszont azzal halványabban nyomtat. Bármilyen beállítást próbáltam, nem tudta hozni azt az eredményt, amit a HP. Egyszerűen mintha más ligában lenne a kettő, pedig árban kb ugyanannyi volt.
Mitől ekkora a különbség?
-
PociAti
őstag
válasz
ocscsaba #13500 üzenetére
A TN-2310-es az 1200 oldal kapacitású, a TN-2320-as toner pedig 2600 oldal. Nem reménytelen a helyzet, pár berendezés még kapható abból a családból:
Brother HL-L2360DN 50k
Brother HL-L2365DW 41k
Brother MFC-L2712DW 50k
Brother MFC-L2740DW 104k -
spyduck
nagyúr
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest