- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
formula01 #12256 üzenetére
Mennyit nyomtatnál vele havonta, milyen igényeid lennének vele kapcsolatban?
Alapvetően az L565 és a T700W ugye oldaltartályos gépek, de pl. egyik se tud automata kétoldalas nyomtatást, míg a másik kettő igen. Ha ez a funkció kell, akkor tartályos Epsonból ott az L4160, viszont az meg nem faxos.
-
ocscsaba
tag
Aki irodában gondolkodik, bérgépet béreljen,, mert előbb-utóbb kinövi a kapacitást. Kár kiköltekezni 50-100 ezer forintokért olyan nyomtatóra, amelyet nem tudsz 24 órán belüli szervizzel megoldani. Zárójelben megjegyezném, hogy semmivel sem olcsóbb egy gépet venni, mint kölcsönözni.
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi nyomtatók közül melyiket javasolnátok:
http://datacomp.sk/canon-maxify-mb5450_d319014.html
https://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/epson/l565-c11ce53401-p274374097/
https://www.axdata.sk/brother-dcp-t700w-6010.html
https://multifunkcne-zariadenia.heureka.sk/brother-dcp-b7520dw/#
Esetleg amennyiben lenne jobb ajánlat hasonló és árban/tudásban, akkor azt szívesen fogadom.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Varshi
aktív tag
válasz
Grizzly87 #12254 üzenetére
Nekem az első gugli találat is 90+Áfát adott ki...
Mondjuk én ahogy öregszem, egyre jobban vonzódok az "ipari" megoldásokhoz, de ha jól értem, akkor 2, max. 3 ember használná (vagy még annyi se), viszont rendszeresen. Nem jobb lenne egy tintás nyomtató?
Sok helyen látok tartályos nyomtatókat, olyan helyen is, ahol pedig lenne pénz bőven színes lézerre. -
Grizzly87
csendes tag
Sziasztok!
Multifunkciós lézer nyomtatót keresek, kis vállalkozáshoz:
Évente 5000oldal.
Tudjon nyomtatni, szkennelni, fénymásolni.
WIFI kell! Mobilról is tudjak nyomtatni.
Eddig monokróm volt, de jöhet színes is, sokáig elég lesz.
Duplex szkenner és Duplex nyomtató.Amiket eddig kinéztem:
-Kyocera M5526CDW (2év)
-Ricoh 325SNW (3év)
-Xerox workcentre 3345 (3év)
-Oki mb472dnw (3év)+ kaptam ajánlatot egy Ricoh Aficio MP201SPF (Greenline) 100+ÁFA, de ez ugye nem wifis. Kellene egy wifirouter hozzá vagy kábelezni kell. Viszont ez egy "ipari" kütyü, 3év garival, nagyon olcsó festékkel.
Samsung/Canon/HP vonalon szabad még gondolkodni...?
Más tippet is szívesen fogadok!
Köszönöm -
Soockit
aktív tag
Sziasztok,
egy kisebb irodába szeretnék egy nyomtatót. Scanner, fax, nem kell. Elég ha FF-ben nyomtat, legyen WiFi-s és ha A3-as akkor az egy plussz pont, de nem szükséges.
Amifontos, hogy jó legyen a szervíz háttér és olcsó legyen az üzemeltetés, havonta olyan 5000 oldal lenne nyomtatva. -
quailstorm
nagyúr
válasz
Johnny_vT #12248 üzenetére
Rendszeres használattal, semmi más módon. Ennek alapból egy elég pazarló karbantartási módja van, tehát ha csak bekapcsolod már tesz róla, hogy fogyjon a tinta.
A 2-3 hetente nyomtatás szerintem még belefér. Tintája is válogatja, IP3600 és fej vagy patron kompatibilis modellekről van infóm, több állást is kibírtak, de akkor kivettem a patront.Meg áztattam nyomtatófejet alkoholban és desztvízben is, utána még évekig ment, sőt az egyik még most is megy, de ott a magenta csúnyát kapott (céges volt).
Inkább ne juss el idáig azért, én sem tervezem. -
atala
Topikgazda
válasz
geza844 #12245 üzenetére
Kell egy fecskendő aminek kicsit le kell csípni a végéből ferdén egy darabot. Ez azért kell, hogy ha beszúrod előre, a golyó ne zárja el a nyílást.
Nyomd bele előre, és szívd meg a fecskendőt. A levegőztető nyílás legyen szabad.
Ha szerencséd van, és nem levegősödött be a rendszer, akkor jó lesz. ha be levegősödött, akkor azt már csak a szerviz szoftverrel lehet megoldani. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
quailstorm #12247 üzenetére
Köszi a gyors választ! Őszintén meg vagyok lepve, hogy tényleg van ilyen jó áron megoldás a kérdésemre
Már vagy 15 éve nem volt tintás nyomtatónk, annál viszont gond volt a beszáradással. Amit ajánlottál, annál (vagy általánosságban) mivel lehet legjobban védekezni a beszáradás ellen?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Johnny_vT #12246 üzenetére
Canon IP7250 újonnan kb. mindennek megfelel, minőségre se lesz panaszod, viszont a színes lézert felejtsd el.
Annyi szériahibája van neki, hogy szeret egy kicsit ferdén nyomtatni... Egyébként jobb, mint az IP3600 volt, pedig (amikor még új volt), akkor azzal is príma fotókat lehetett nyomni fotópapírra.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Fotók otthoni nyomtatásához keresek megfelelő eszközt.
1. Tintás vagy lézer?
Ritkábban használnánk, így talán inkább lézer.
2. Fekete vagy színes?
Színes.
3. Mire használnád?
Elsődleges funkciója saját fotók nyomtatása albumba, falra, stb.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Alkalmanként használnánk csak, kirándulások, összejövetelek után. Nem tudok számot mondani.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
2-3 hét.
6. Milyen funkciókat vársz el?
Egyik sem szükséges, de ha választani kell, akkor Wi-Fi és keretnélküli fotónyomtatás.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
Kb. 20 ezer, plafon 30 ezer. (A nyomtató árakkal kb. annyira vagyok tisztában, mint az ugandai belpolitikai erőviszonyokkal, ezért bocs, ha irreálisat írok)
8. Árérzékeny vagy?
Igen, mivel nincs "megtérülési ideje", csak alkalmi használatra lesz. Budget kategória is szóba jöhet, nem vagyok finnyás.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat?
Preferálom, ha működikMegjegyzés:
Még az sincs eldöntve, hogy nyomtatót veszünk-e. Egyelőre vacillálunk egy külön polaroid fényképezőgép, egy mobilhoz társítható cinkes kis mobil fotónyomtató és egy (fent leírt) külön nyomtató között. Ebben a döntésben is várom a tanácsotokat -
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Epson WF-5620 gépem.
Kifogyott belőle a fekete tinta, és sajnos későn vettem észre...
Rendeltem tintát, ma fel is töltöttem, de nem akar nyomtatni semmi feketét. Meg se indul a patron.
Ezen a képen látszik, hogy a mutatóujjam bal oldalán van egy kis négyzet alakú ablak:
Annak tele kellene lennie tintával, de épphogy az alján van egy kicsi... és akármit csinálok, fúvóka tisztítás, fej tisztítás, fekete lapok nyomtatása, nem megy bele tinta...
Mit tudnék csinálni? -
PociAti
őstag
Maximálisan igazad van, sokan a fizika törvényeit figyelmen kívül hagyva ábrándoznak.
Általános célú 80 g-os papírra nyomtatni ezekkel a nagyon híg tintás nyomtatókkal olyan, mintha valaki vízfestéket (vagy tintát) csepegtetne papírtörlőre. Ezek a híg tinták a papír rostszálai mentén szépen leszivárognak a papír mélyebb rétegeibe.
Nyomtatást követően mit fog látni az illető? A papír rostjait, meg a felületére szánt tintát pár rostréteggel lejjebb, fakón, elmosódottan.Megoldást jelent a fotópapír, ami sűrű "sejtszerkezetek" összessége, így a felület közelében tartja a tintát, és nem engedik átszivárogni azt a szomszédos cellákba.
Nagyon sokan írják azt, hogy néha szeretnének pár fotót kinyomtatni. Ahhoz a pár (karácsonyi) fotóhoz igazán vehetnének fotópapírt, vagy csak simán elengedhetnék az otthoni fotónyomtatás témát, és mondjuk a legközelebbi drogériában azonnal "előhívhatják" a képeiket. http://www.foto-rossmann.hu/uzletkereso.html Ez csak egy hely a sok lehetőség közül, de rengeteg ilyen készülékkel van teleszórva az ország. (Illetve léteznek még igazi vegyszeres laborok is.)
-
atala
Topikgazda
válasz
lac14548 #12236 üzenetére
Sima egyszerű fénymásolópapírra is élvezhető színeket produkáljon
Ilyen tintasugaras nyomtató nem létezik! Miért akar mindenki fénymásoló papírra hiper-szuper képeket nyomtatni?
A pigmentes tintás nyomtató ami nagyjából elfogadható minőséget készít sima fénymásoló papírra, de az sem az igazi.
ITT egy pigmentes olcsó gép.Színes lézer. Az jó minőségben nyomtat sima papírra.
-
lac14548
aktív tag
válasz
Varshi #12237 üzenetére
Erre én a legolcsóbb/akciós nyomtatók közül válogatnék, mondjuk 3 perc alatt ezt találtam:
Ilyeneket én is találok, de a kicsi tintapatron kapacitás magas árral jár az ilyen tipusokban.
1 készlet patron = 1 vadi új nyomtató...480 oldalra mondja magát,
Mondja magát... Ennek legtöbbször a fele sem igaz 5%-os lefedettség mellett amivel számolnak.
...
a színes hamar üres lesz, a fotónyomtatás nagyon drága ezekkel.
Nekem még soha nem sikerült egy HP 300XL patronnal nyomtatni 50-60 oldalnál többet.
Hiába hirdeti magát 200-nak...
--A másik lehetőséged, hogy megtartod a régi nyomtatót szkennernek,
Ez helyhiány miatt nem opció, mindenképpen multifunkciós kell.
Egy baja van még, hogy nem WiFi-s
Ez is fontos feltétel, kábelezés nem megoldható.
De tökéletes olcsó megoldás nincs, direkt nincs. Mert akkor nem vennéd meg a drágábbakat...
Ezzel tisztában vagyok, de azért reménykedek, hátha itt kapod egy ötletet. -
quailstorm
nagyúr
válasz
Earl_Muttley #12224 üzenetére
Megvettem újonnan, remélem nem fogok én is 2 év múlva szitkozódni, mint az értékelők egy része
De régi széthajtottra se akartam már költeni, ezvan. -
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék itthonra egy wifis multifunkcios nyomtatót ami ár érték arányban a legjobb. Igazábol havonta 100/200 oldalnál nem lesz több nyomtatva. Esetleg pár fénykép. Mit ajánlotok ami jo minőségű és aránylag kis helyet foglal?
Előre is köszönöm! -
Varshi
aktív tag
válasz
lac14548 #12236 üzenetére
Szia!
Havi 50, az évi 600 oldal.
Erre én a legolcsóbb/akciós nyomtatók közül válogatnék, mondjuk 3 perc alatt ezt találtam:
https://edigital.hu/tintasugaras-nyomtato/hp-deskjet-3639-tintasugaras-multifunkcios-nyomtato-f5s43b-p513675Máshol nem is néztem!
18e. Ez a kereted fele. A másik feléből tudsz venni még 3 db gyári(!) XL-es fekete patront, utángyártottból 5-öt.
480 oldalra mondja magát, tehát majdnem egy évig ki fog tartani.
Olvass utána, mennyire jó fotókra.
Nekem ezek a sima egyszerű HP-k nagyon szépen nyomtattak fotópapírra régebben, és hát nem hinném, hogy most más lenne a helyzet. Viszont a színes hamar üres lesz, a fotónyomtatás nagyon drága ezekkel.--
A másik lehetőséged, hogy megtartod a régi nyomtatót szkennernek, hozzáteszel a kerethez még 5ezret, és 40ezerért veszel egy tartályos Epson L130-at, és csak nyomtatsz, csak nyomtatsz, évekig csak nyomtatsz a kezdő készletből........ Majd 8 év után 8ezer forintból újabb sok évre elég tintát veszel.
https://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/epson/l130-c11ce58401-p272449647/Egy baja van még, hogy nem WiFi-s, csak a drágább testvérmodellek.
De tökéletes olcsó megoldás nincs, direkt nincs. Mert akkor nem vennéd meg a drágábbakat... -
lac14548
aktív tag
Gazdaságosan üzemltethető (értsd: olcsó tintapatronok) tintasugaras, szkennelős, wifis színes nyomtatót keresek.
1. Tintás vagy lézer?
Tintás2. Fekete vagy színes?
Színes
Sima egyszerű fénymásolópapírra is élvezhető színeket produkáljon3. Mire használnád?
Vegyes használatra
Dokumentumok, sínes képek, rajzok, néha fotó nyomtatás4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Változó
Havonta 50 oldalnál nem több, de néha akár egy nap 30 is lehet...5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
Két-három hét6. Milyen funkciókat vársz el?
szkenner, számítógép nélküli fénymásolás, wifi7. Mennyi a keret?
350008. Árérzékeny vagy?
A gazdaságosság a fő szempont.
Jelenleg egy HP C4780 van, de már nem szereti az utángyártott patront. Az eredeti meg 2 hónap alatt kifogy és több mint 20.000,- ft a csere...9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Nincs ellenemre az utángyártott patron, ha a nyomtatónak is tetszik.
A külső tartályosaknak az ára az ami visszatart. -
atees
őstag
Sziasztok! Multkor mar kerstem nyomtatot, de most masik fajta kellene, lezer, multifunkcios, max 50ezerig. Mi lenne a legjobb vetel?
-
mouzrr
őstag
Sziasztok. Egy canon mg5655 van itthon, de már néhány színt nem is lehet vele nyomtatni, a lap adagoló meg 10bol 8x nem szív be lapot. Szóval szeretnék egy új nyomtatót , fekete fehér színben elég ha tud nyomtatni. Érdemes lézert venni vagy maradjak a tintásnál?
-
peppe79
senior tag
Idáig böngészgettem, és nagyjából ezekre a nyomtatókra sikerült szűkítenem:
Samsung Xpress SL-M2026, vagy HP LaserJet Pro M12a. A Samsungtól egy picit félek, mert ha a 4,6 kg-os Brother nyomtatóban is alig van anyag, akkor vajon milyen lehet egy 3,9 kg-os Samsung?
A HP-ban jobban megbízok, meg eleve 2 év a gari, viszont itt meg a linux kompatibilitás lehet gond (bár alapból sem a HP M12A-t, sem a 2026-os Samsungot nem találtam az EOS driver listájában).
Illetve gondolkodom még a Samsung SL-M2070, és HP LaserJet Pro M26a-n is, bár a multifunkciósak kompatibilitása még nehezebb. Ennek megpróbálok inkább egy linux fórumon utána járni.
Alap esetben, ha nem nézzük a szoftveres támogatást, melyik lehet a jobb választás? A Samsung, vagy a HP?
A gyári toner hozzávetőleg azonos áron mozog mindegyiknél, de én 14-15 ezret nem kívánok tonerre áldozni. Melyiknek van kevesebb nyűgje az utángyártott tonerrel? -
peppe79
senior tag
válasz
Earl_Muttley #12228 üzenetére
Köszi, után fogok olvasni! Annak mindenesetre utána jártam, hogy valószínűleg abból adódik a probléma, hogy linux-ot (Endless OS) használok. Az alatt stabilan legfeljebb csak 300x300 dpi-vel nyomtat, és akkor még látszik a pöttyözés, vonal húzás. 600x600 dpi beállítás mellett pedig gyakran meghülyül, és miközben random módon behúzza a papírokat, papírelakadást jelez. Nem is értem, hogy minek hozzá linux drivert készíteni, ha csak ennyire képes. Ki az az őrült, aki ilyen fos minőségű nyomatokkal megelégszik egy "modern" lézernyomtatónál? Ettől még az ősrégi Epson fx 980-asom is többre volt képes.
Windows alatt vélhetően hibátlanul működik, nagy valószínűséggel őrült nagy felbontás mellett is. De emiatt biztos, hogy nem fogok windows-t telepíteni. A legjobban az bosszant, hogy elfelejtették közölni: linuxnál csak ilyen gyatra minőségre képres. Bezzeg minden másról van infó, még video anyag a készülék kicsomagolásáról is.
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
peppe79 #12227 üzenetére
Ha sokat nyomtatsz, esetleg egy Epson M105?
Ha csak mono kell, nincs szükség kétoldalasra, és nem baj a tintatartályos megoldás + hogy felülről szedi a lapot, és nem alulról, mint a lézerek, akkor a kb. 35 ezres árban benne van 2x6000 lap kezdő tinta is.Ha mindenképp lézert szeretnél akkor HP M12a vagy M12w, függ a wifi igényedtől.
(nekem a lézeres korszakomban volt 2 szabályosan lomizott Samsung is mondjuk, azokkal se volt baj, csak a tartályos még az utángyártott lézertonernél is olcsóbb)
-
peppe79
senior tag
válasz
peppe79 #12226 üzenetére
Na, azt hiszem, ez ennyi volt. Ilyen silány minőségű, ótvar sz@r nyomtatóval, mint ez a kis Brother, még nem volt dolgom.
Már jeleztem is az igényemet, hogy "postafordultával" vissza is küldeném.
Nem műszaki rajzokat szerettem volna nyomtatni, hanem egyszerű otthoni 'dokumentációkat', de ez még arra is alkalmatlan. Azzal nem foglalkoztam, hogy a két vezetőgörgő picit nyomot hagy papíron. De az, hogy a felbontástól, és üzemmódtól függetlenül pöttyöket, és elcsúszott vonalakat nyomtat, az már igen. Még csak mindössze kb. 20 próba oldalt nyomtattam, miután a nyomtató 'meghülyült', és elkezdte random módon behúzni, majd üresen kiadni a papírokat. Áramtalanítottam, újraindítottam a rendszert, aztán készítettem egy próba nyomatot 300 dpi-vel, 50% economy-val. Az szépen le is futott. Utána visszaállítottam 600 dpi-re, normál nyomtatásra, és megint elkapta a gépszíj. Megnéztem az első kiadott papírt: tisztán látszik, hogy a vezetőgörgő csúnyán belekapott, és összegyűrte a papír felső szélét. Beleuntam, nincs kedvem tovább kísérletezgetni vele.Kár érte, mert nagyon aranyos kis formája van, kis helyet foglal, és a piacon ehhez a legolcsóbb a toner. De cseszhetem, ha nem tud rendesen nyomtatni, ráadásul időnként meghülyül. Egyetlen elfogadható minőségű nyomatot sem tudtam készíteni vele! Az anyagminőségről ne is beszéljünk: a felső fedelet tartó műanyag pöcök olyan vékonyka, hogy lényegében csak a szentlélek tartja egyben. Gyanítom, hogy rövid időn belül sikerült volna eltörnöm. És az sem tetszik, hogy nem lehet kikapcsolni. Jópofa az előlapon szolidan jelzett 'Designed in Japan' felirat, hátul meg a kisbetűkkel meghúzódó 'Made in Vietnam' címke. Mintha tudatosan a formai kialakításra mentek volna rá, belül meg telehányták silány műanyaggal.
A mindössze 4,6 kg-os súlyából ki is lehet következtetni, hogy mi lapul a készülék belsejében (szinte semmi). A valamivel nagyobb alapterületű, de laposabb Ricoh SP112 majdnem másfélszer nehezebb: 6,7 kg.Most már csak azt nem tudom, hogy mit vegyek. Ezek után jobban megbíznék egy régebbi nyomtatóban, csak ki tudja, hogy azt mennyire hajtották már szét. Teljesen tanácstalan vagyok...
-
peppe79
senior tag
válasz
peppe79 #12225 üzenetére
Hát, érdekes ez a kis HL-1222WE nyomtató. Egyrészt tetszik, hogy milyen kompakt, sokkal kisebb, mint a régi Ricoh SP112-es. Az meg még inkább, hogy rögtön felismerte az Endless OS, úgyhogy simán ment a telepítés.
A nyomtatás minőségét viszont nem tudom hová tenni. Tényleg ennyire kényes lenne a papír minőségére? Vagy valami más gond van? A Ricoh a legegyszerűbb, 80g/m2-es Tesco value papírra is hibátlanul nyomtatott. Ez pedig néha kis pontokat, vonalakat helyez el a betűkön, számokon. Mitől lehet ez?
-
peppe79
senior tag
válasz
Game-over #12217 üzenetére
Na, haza is hoztam a postáról a kis Brother nyomtatóm!
Neked lett igazad: meghibásodás esetén valóban az EMAG intézi a garancia ügyét! Hogy neki mi a pláne benne, hogy magára vállalja az ügyintézést, a plusz adminisztrációt, meg az ingyenes el- és visszaszállítást, azt nem tudom, de felőlem...
Pedig a dobozon ott a forgalmazó neve (Ballarding kft), az új fajta toner magyar nyelvű reklámmatricája, a dobozon belül pedig a részletes, magyar nyelvű használati útmutató is megtalálható. Szóval elvileg 100%-ig legális úton került az országba.
Bár a garanciajegyen 36 hó szerepel, mindenesetre beregisztráltam a Brother honlapján is a kiterjesztett garanciára. -
Earl_Muttley
őstag
válasz
quailstorm #12223 üzenetére
IP7250. 1 funkciós, wifis, 5 patronos (CMYK+PGBK). 20 ezer környéke, de szerintem van aprón is, mikor meglátja az ember a gyári kellékanyag árakat...
-
quailstorm
nagyúr
Gyári bontottra gondoltam itthon. A fejpozicionálási probléma miatt nem ér meg ~30USD-t, akkor is egy beteg nyomtatóm van, amit meg kell tápolni az IP3600 alkatrészeivel, ha jó bele egyáltalán.
IP3600-hoz hasonló tudású új most nincs a piacon? Nem kell multigép, van külön Canon scanner.
-
atala
Topikgazda
válasz
quailstorm #12220 üzenetére
Te kerestél olcsón nyomtató fejet. Ez nem pénz egy nyomtató fejért, és elvileg új a fej.
-
peppe79
senior tag
válasz
ocscsaba #12215 üzenetére
Az EMAG-hoz szerintem csak azokat a termékeket kell visszaküldeni, amelyeknek ők a kizárólagos forgalmazója (Heinner stb).
Nekem eddig még nem volt velük problémám, sokkal korrektebbek, mint például az Edigital. Tegnap délelőtt rendeltem meg tőlük a Brother lézernyomtatót, ma reggel 7:38-kor pedig már jött is az sms, hogy átvehetem a postapontra kért csomagot.
-
quailstorm
nagyúr
Ezeket néztem, de számomra túl drága, nem ér ennyit. Túl azon, hogy IP3600-nak annyi, és MX870-nek is javítandó mechanikai hibája van (bordásszíj elkopott, fejpozicionálás bizonytalan). Meg ez a fejhiba se 100% most, hogy mi. Úgyhogy én nem költenék rá, csak ha lenne lehetőségem visszaküldésre, ha nem jó.
Én másik készüléket vennék most már, fejet meg tényleg csak fillérekért próbálnám meg.
-
atala
Topikgazda
válasz
quailstorm #12218 üzenetére
-
quailstorm
nagyúr
Hello!
Canon IP3600 és MX870 helyett milyen hasonló tudásút érdemes manapság megvenni?
IP3600 volt kb 8 évig, 2 év szünettel, de aztán felülkerekedtem a valve cam sensor erroron. Most az MX870-ben feladta az IP3600 nyomtatófeje, másik meg nincs, úgyhogy megszívtam.Olcsó üzemeltetésű, nem patronban a fej kialakítású színes tintasugarast szeretnék. A lapszám az változó, általában kevés, de tavaly az MX870 akár 150 oldalt (színes) is kitolt 2 óra alatt, amikor muszáj volt.
évek óta gagyi tintát használok, még a bicskával levágjuk a chipet az eredetiről korszak óta
Esetleg ha valaki meg tud dobni IP3000 vagy IP3600 nyomtatófejjel, vagy tudja hol lehet olcsón hozzájutni, az is jöhet. IP3000 van még itthon, de a magenta része berohadt, és semmivel se sikerült kioldani belőle, pedig ázott eleget a kémia szertárban. Így viszont csak fekete módban lehet használni.
-
szabonagyur
félisten
Heti pár oldalas színes nyomtatáshoz keresnék otthonra nyomtatót. Ki mit ajánlana? Fekete-fehér nyomtatás is lenne ha megérné. Ki mit ajánl?
-
peppe79
senior tag
Bár nem nagyon pörög a topic, de hátha valakit érdekel...Készletkisöprés az EMAG-nál:
Például a HP LaserJet Pro M26NW egész jó áron van. De a nagyon olcsó gyár toner miatt én inkább maradok a Brother mellett, és abból is az alap, HL-1222WE-nél.
Ha meg hiányolom a scannelést, másolást, legfeljebb veszek mellé egy scannert, vagy egy olcsó multifunkciós tintasugarast. -
peppe79
senior tag
válasz
peppe79 #12212 üzenetére
Picit olvasgattam a Brother weboldalán, és ránéztem az új Tonerbenefit szériára.
Itt pont azoknak a hibáknak a kijavításáról írnak, ami a régebbi típusoknál gond volt: pl. ferdén nyomtatás, papír hullámosodás.
Ráadásul az "1500 oldalas", TN-1090 toner árban is verhetetlen: a mindössze 6 ezer Ft-os ár vicc érte. Ennyiért talán már nincs is értelme az utángyártottakkal vesződni. A dobegység (DR-1090) is mindössze 7 ezer Ft.
Szóval, elméletileg adott egy olcsó, megbízható, olcsón fenntartható lézernyomtató, 3 év garanciával. Ez így már-már túl szép is, hogy igaz legyen. Aztán hogy a gyakorlatban beválik-e, az majd kiderül. Remélem, hogy linux alatt is rendesen fut majd, mert korábban megszívtam már egy Ricoh-al.Az "alap" (Brother HL-1222WE) nyomtató akciós ára most 28 ezer Ft, ami 8 ezerrel drágább, mint a legolcsóbban beszerezhető, korábbi modell (HL-1110E). Viszont ha úgy vesszük, már az első toner cserénél vissza hozza majd az árát, ráadásul az új modell tonerje "1500 oldalas", szemben a régi "1000 oldalassal".
Most már csak azon filózom, hogy a HL-1222WE maradjon, vagy a multifunkciós DCP-1622WE, 42 ezerért. Utóbbi néha jól jönne (havi kivonatok scannelése önsegélyező pénztárba, egyéb nyomtatványok küldése, másolása), de nem létszükséglet (eddig a munkahelyemen intéztem a másolást, scannelést). A közel 14 ezres felárat nem hiszem, hogy nekem megéri. Meg a multifunkciós készülékeknél a több 'fícsör' miatt magasabb a hibaráta is. Azt hiszem, marad az "alap" HL-1222WE típus. Aztán ha úgy adódik, és szükségem lesz rá, legfeljebb veszek mellé egy scannert.
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a Brother belépő szintű lézernyomtatói, mind gyűrik egy picit a papírt, vagy ez csak bizonyos típus(ok)ra áll?
A DCP-1610WE-nél például olvastam róla, de ugyanez igaz például a DCP-1510E típusra is?
Vagy a "normál", HL-1110E-re? -
deedee
őstag
válasz
r.levente75 #12210 üzenetére
ez jónak tűnik
thx
-
deedee
őstag
Üdv!
Elsősorban szkennelésre és fekete-fehér nyomtatásra /néha-néha egy-két oldal szines/ keresek nyomtatót, max 30 ezer ft-ig. Heti 4-5 oldal fekete-fehér. A gond nem is ezzel van, hanem hogy nem vagyok tisztában a mai nyomtatók nyomtatási rendszerével.
A fekete patron "gyorsan" kifogy, de a színes nem. Olyan nyomtatót keresek, ahol külön cserélhető a patron.
Köszönöm a válaszokat.
-
atees
őstag
Sziasztok! Best buy lézer nyomtatót keresnék.
Fő szempont:
10.000ft alatt legyen hozzá a toner
1-2 évnél többet bírjon
Ha tudná az automata két oldalas nyomtatás az plussz pont lenne, de nem elsődleges
Elég a fekete nyomtatás, de ha a keretbe bele férne a szines plussz pont
Keret 30.000ft.
Neztem a xerox 3020at, a célnak megelelne, de azt írják h nem hosszú az élettartama -
törölt tag
válasz
Earl_Muttley #12203 üzenetére
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Nyomtatóvásárlás előtt állok, de nem tudok a kettő kiszemelt példány közül választani.
Árban azonos mindkettő.HP DeskJet Ink Advantage 4535 vagy HP DeskJet Ink Advantage 3835
http://www8.hp.com/hu/hu/products/printers/product-detail.html?oid=7317517#!tab=specs
http://www8.hp.com/hu/hu/products/printers/product-detail.html?oid=7172334#!tab=specs
Árban azonos mindkettő, otthoni felhasználásra lenne, főleg fekete-fehérben való nyomtatás.
Üdv: Gábor
-
PociAti
őstag
válasz
#73959936 #12201 üzenetére
Látszólag egyszerű feladatra szeretnéd használni a nyomtatót, ennyit bármelyik gyártó modelljének tudnia kell. Nem tudnék olyan készüléket mondani, ami ne lenne megfelelő. Legfeljebb egy szervizes tudna segíteni neked, mely modelleknek problémás a lapbehúzó szerkezete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest