-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
peppe79 #12226 üzenetére
Na, azt hiszem, ez ennyi volt. Ilyen silány minőségű, ótvar sz@r nyomtatóval, mint ez a kis Brother, még nem volt dolgom.
Már jeleztem is az igényemet, hogy "postafordultával" vissza is küldeném.
Nem műszaki rajzokat szerettem volna nyomtatni, hanem egyszerű otthoni 'dokumentációkat', de ez még arra is alkalmatlan. Azzal nem foglalkoztam, hogy a két vezetőgörgő picit nyomot hagy papíron. De az, hogy a felbontástól, és üzemmódtól függetlenül pöttyöket, és elcsúszott vonalakat nyomtat, az már igen. Még csak mindössze kb. 20 próba oldalt nyomtattam, miután a nyomtató 'meghülyült', és elkezdte random módon behúzni, majd üresen kiadni a papírokat. Áramtalanítottam, újraindítottam a rendszert, aztán készítettem egy próba nyomatot 300 dpi-vel, 50% economy-val. Az szépen le is futott. Utána visszaállítottam 600 dpi-re, normál nyomtatásra, és megint elkapta a gépszíj. Megnéztem az első kiadott papírt: tisztán látszik, hogy a vezetőgörgő csúnyán belekapott, és összegyűrte a papír felső szélét. Beleuntam, nincs kedvem tovább kísérletezgetni vele.Kár érte, mert nagyon aranyos kis formája van, kis helyet foglal, és a piacon ehhez a legolcsóbb a toner. De cseszhetem, ha nem tud rendesen nyomtatni, ráadásul időnként meghülyül. Egyetlen elfogadható minőségű nyomatot sem tudtam készíteni vele! Az anyagminőségről ne is beszéljünk: a felső fedelet tartó műanyag pöcök olyan vékonyka, hogy lényegében csak a szentlélek tartja egyben. Gyanítom, hogy rövid időn belül sikerült volna eltörnöm. És az sem tetszik, hogy nem lehet kikapcsolni. Jópofa az előlapon szolidan jelzett 'Designed in Japan' felirat, hátul meg a kisbetűkkel meghúzódó 'Made in Vietnam' címke. Mintha tudatosan a formai kialakításra mentek volna rá, belül meg telehányták silány műanyaggal.
A mindössze 4,6 kg-os súlyából ki is lehet következtetni, hogy mi lapul a készülék belsejében (szinte semmi). A valamivel nagyobb alapterületű, de laposabb Ricoh SP112 majdnem másfélszer nehezebb: 6,7 kg.Most már csak azt nem tudom, hogy mit vegyek. Ezek után jobban megbíznék egy régebbi nyomtatóban, csak ki tudja, hogy azt mennyire hajtották már szét. Teljesen tanácstalan vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest