Hirdetés
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
daczkó #97598 üzenetére
3543 akkor jó, ha mindegy milyen kijelzőt nézel, vagy külső monitorról használnád
ha nem lesz külső monitor 5558-as dell fhd ips matt verziója 200k-ért 920m vga-val ami gyengébb mint a 840m
drágábban asus n551
külföldről rendelés hátrány, nem feltétlen gariznak kinti gépet itt, bemutatódarabokat meg vadászni kell -
daczkó
aktív tag
hi, ismét bekérdezek, mert szerintem átsiklottunk felette
Van egy kinézett notebookom, de:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Szeptember(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-220.000(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Általános felhasználás + néha játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Cs:GO, TF2, LoL, hasonló kaliberűek. Ha lehet maximumon minden, de kompromisszum képes vagyok.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", Matt előny, de nem feltétel(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisan, a súly nem számít.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux vagy oprendszer nélkül. Rendelkezem Windows 8 kulccsal (a gépre majd 10 megy)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500GB +, SSHD előny, de nem feltétel. Ram: 4GB+, optikai meghajtó nem kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Numerikus billentyűzet előny, külföldről rendelés nem hátrány.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép előny, de 30 napon belül visszaküldött (vagy kiállítási darab) gépek sem okoznak akadályt. -
XanD3R
senior tag
Sziasztok!
Notebook vásárláshoz szeretnek segítséget kerni.
2 heten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120.000 környékén
(3) Felhasználás?
Net,videók,zene, netes játékok és kisebb játékok. Komolyabb dolgokra van asztali gep.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán lenne hordozva. Utazás közben nem használnánk.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
OS nélkül
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Első körbe újak. -
Chaser
legenda
válasz
elite.cs11 #97584 üzenetére
dell 3543 van "erősebb" vga-val, igazából neked nem ártana egy fdh felbontás, 200 körül van 5558 dell fhd ips-sel, vga gyengébb benne de összességében az alá nem mennék
gyuszmó
driverek nélkül teker maxon a vga ahogy illik, nem volt meleg egy kicsit a gép?
x64 valamivel többet eszik, de minimálisan, ha 3gb ramnál több vana gépben azt rakd fel, x86 3-3,5-ig kezel csak ramot, a vram mérete is beleszámít, tehát 2 gigás kártyánál 4gb ramból max 1,5-et fog kezelni
dopirt én se kötekedésből mondtam, van minden drágán is, de nem feltétlen jó, azt meg nem látod elsőre hogy zsanérok széthullanak 1-2 év alatt vagy lekopik a festék, stb
szerk: Bl@tty ha sűrűn hordozná inkább 12-13", az ennyiből nem lesz
ha mindenképp új dell 5558 olcsóbb modelljei, 3 év gar, van több színben, nem napi szintű hordozásra találták ki, ha csak hétvégente lenne hordozva annyit talán kibír 1-2 évig -
Bl@tty
tag
Sziasztok!
Unokahúgom megkért, hogy nézzek utána a jelenlegi laptophelyzetnek, mert iskolához/netezni szeretne venni egy masinát. Mivel én sem vagyok nagyon otthon ebben, így kérnék tőletek segítséget. Az összefoglalóban lévő kérdésekre a válaszok:
2-3 héten belül.(2) A gépre szánt összeg forintban?
150 000 Ft-ot szánna rá, de ha kevesebb, az nem baj.(3) Felhasználás?
Iskola és internetezés, esetleg filmezés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szokott játszani, szerintem max. böngészős játékokkal.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs konkrét elvárás, de 14"-15,6" legyen szerintem.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem nagyon használná, de hordozná iskolába és haza.(7) Operációs rendszer?
Jó lenne egy Windows rá, de ha kérhetem, írjatok anélküli típust is...(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 500GB HDD megfelel, min. 4GB RAM, ODD nem feltétlen kell, de nem baj, ha van.(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Igazán spéci igény nincs, de az én meglátásom szerint inkább ne legyen dedikált VGA (kevesebb meghibásodási lehetőség.) és legalább 2 év garancia(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Újat szeretne.Köszönöm előre is.
-
Khelben
nagyúr
válasz
gyuszmó #97590 üzenetére
Google első találat. Amit nem találsz a Win8 alatt, ahhoz nyugodtan szedhetetd a win7-est.
-
gyuszmó
őstag
Gondolom ilyesmi kellene ,de honnan ?
HP SoftPaq Download Manager
Nem , már igen
még igazán azt sem tudom,hogy mit kell.
-
gyuszmó
őstag
válasz
szabonagyur #97587 üzenetére
Szinte semmit sem raktam fel nem is találtam a Hp oldala gagyi szinte semmi driver nincs fent. Tudnál egy jó linket ahonnan le tudom szedni ? fél napja ezzel szarozom
Köszi
-
gyuszmó
őstag
Üdv
Szerintetek az normális dolog,hogy kb 80 percet lehet közepes fényerő mellett netezni aksiról,vagy gond van vele ? Honnan tudhatom meg, hogy rendeben van vele minden ,csak ennyit bír és kész.
Tisztában vagyok vele,hogy az AMD vonal kicsit rosszabb aku idő, na de ennyire ?
-
gianni85
veterán
Sziasztok!
Pár napja nézegetem az aktuális gépeket, elvesztem, és kellene egy kis útmutatás...(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200-300e, inkább közelebb a 200-hoz
(3) Felhasználás? - általános, se játék és se erőforrás igényes munka(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 11" - 14" fhd IPS (lehetőleg matt)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - néha
(7) Operációs rendszer? - mind1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- min 4GB RAM / optikai meghajtó nem kell / HDD/SSD mind1, de mSata ill. M2 port előny
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? bill. világítás must have ill. Haswell/Broadwell (akár csak i3)
jöhet érintőképernyős/hajtogatható is, de nem létszükség
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - új, boltban szeretném lehetőleg részletreUX305 nagyon tetszik, de nincs bill. világítás. UX303-ból csak 300e felett találok világítós bill verziót, és a fölösleges dedikált VGA-t is fizetem vele. Yoga 3 14-et / Yoga 2 13-at néztem még , de nem keltenek összességében jó benyomást.
-
Chaser
legenda
válasz
dopirt #97580 üzenetére
"Ebben a kategóriában ilyen felhasználásra ez az egy gép van, ami ajánlott, semmi más. " Menj el, nyomkodd meg őket, nézz utána a garanciás háttérnek. Van ott 300k-s gép is ami nem ajánlott, meg 400k-s is. Ha neked adnak 2kg szemetet és 10k-ért teszik sokallod, ha 50-ért akkor bestbuy?
kb erről szól ez a történet
elite.cs11 win licensz magában 25-30k, maradt 150 a gépre, ebből tényleg semmi különöset nem fogsz kapni, ha játékok alatt újakat értenél akkor 250k-tól kezdődik az élet, 2gb-os vga egyet jelent, 2gb vramja van, ettől lehet iszonyat gyenge de erős is, a kb 7 tényező közül az egyik amit nézni kell
-
elite.cs11
senior tag
Hello! maximum 180 ezerért milyen laptopokat ajánlanátok? Mindennapi használatra, de azért hardver terén is legyen ott (cad/cam programokhoz meg egy két játékhoz). Szóval gondolom 2 gigás vidikari meg 6-8 giga ram elég lenne. Használt nem érdekel, win 7 legyen rajta, semmi különös.
Előre is köszi a válaszokat. -
fordjee
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi notebookról van valakinek tapasztalata? Hűtés, összeszereltség tekintetében?
-
Khelben
nagyúr
válasz
dopirt #97576 üzenetére
Félreértettél, nincs csemegézés. Ebben a kategóriában ilyen felhasználásra ez az egy gép van, ami ajánlott, semmi más. Az általad felsoroltak a kerülendő kategória.
Használt gépeket a laptopsystem.hu-n tudsz nézni, ami megbízható, kipróbált oldal. Vannak még más oldalak is (notebooksystem.hu, computerimperiumnak is van használt része), de ezeket nem ismerem, így csak saját felelősségre. -
-
dopirt
csendes tag
2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 180000 (esetleg 200000 nagyon jó ár/érték aráyn esetén)
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
(iroda, játék, fotó, stb)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
stratégiai (CIV5, galciv3) natív felbontás, gyenge részlet, gt840m körüli teljesítmény
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 v. 17,3 1600*900 v 1920*1080 többit még nem tudom, meg kell nézni élőben
Nem lesz.
legyen win 7 támogatás
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSHD vagy SSD+HDD (szóval jó ha van két hely), optikai meghajtó kell, RAM4GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webcam min 720p
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
használt is lehet, sőt
(11) Egyéb
- Kényelmes billenyű,
- i3, i5 elég nem kell i7,
- AMD is lehet
- strapa házKategóriák amiket néztem,
ACER Aspire E5-551G, 572G, 771G
ASUS X751LN, LB, LX, K555LB, F555LN
DELL inspirion 5749, 5737
HP Pavilon 15, 17
Lenovo Z50-70, Z50-75
Toshiba L70-B, L50-Bkérdés melyik kerülendő, melyik javasolt, milyen az összeszerelés és a billentyűzet minősége, stb.
Minden vélemény érdekel. Nagy köszönet előre is. -
Chaser
legenda
válasz
kretenallat #97572 üzenetére
asus n551, de ha nem olyan nagy a játékok hw igénye dell 5558 is elég lehet 920-mel, azt nem tudom, nézz utána, az bruttó 200k fhd ips kijelzővel
-
kretenallat
senior tag
Sziasztok!
Laptopra lenne szükségem. van asztali gépem, így egy
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? van asztali gépem, így egy darabig kibírom nélküle, de azért nem szeretnék túl sokat nélkülözni. (Az asszony is szeretne játszani valamin...)
(2) A gépre szánt összeg forintban? 250-300k (lehet nettó)
(3) Felhasználás? Játék. Dota2, CSGO, LoL nagyjából, a többire ott az asztali is.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? A fentebbiek, kellene stabil 100 fölötti fps.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15 colos matt ips-t preferálnék, fullHD min. 17 colossal nincs tapasztalatom, de lehet, hogy jó lenne.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Két hetente a hétvégét más városban töltöm. Emellett néha lanpartyra is elutazok. Utazás közben ritkán, max olvasgatásra használnám. játszani csak ha van hova bedugni.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 1tb hdd, SSD kell, ha van mSata, az jó, 8GB ram min., optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI és webcam kell.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Inkább az újat preferálnám, de szóba jöhet használt is.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Chaser
legenda
válasz
Teasers #97570 üzenetére
első négyből bármelyik, ár, állapot, akku függvénye melyik a legnyerőbb
de lehetne még 8460p, T520, E6520, x-es asust semmiképp neszerk: T_boy ha 200k-ig fel tudod vini a keretet dell 5558 fhd ips panellel, ha nem akkor használtan laptopsystemnél nemsokára lesz 8560w 140k-ért, nem ips de roppant robosztus gép, fhd, erős hw, minőségben nagyon ott van
-
Teasers
tag
Sziasztok. Mindig nem tudtam dönteni, igazából 1 név érkezett a Lenovo t420. 90ezer ft alatt ez éri meg használtan legjobban? Netezésre,skypolásra,sulihoz kellene!
Melyik lenne a legjobb választás?MIND HASZNÁLT.
Lenovo t420
Lenovo X220
Lenovo T510
HP EliteBook 8540P
ASUS X551MPersze ha tudtok jobbat erre a célra, írjátok meg, gondolom ez egyértelmű!
Köszönöm! -
pana0017
senior tag
Dell 5558 és HP Pavilion 15-P255NH között gondolkozom. Alapvető feladata egyetemi CAD futtatása lenne. Tetszik a Dellben a több garancia, könnyebb súly IPS, de a HP-ban erősebb a VGA. Ti melyiket ajánlanátok? A VGA különbség számottevő?
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
filmre, netre keresek vékony, könnyű, 13"-os notit használtan.
Asus Zenbook UX32A ajánlott kategória? napi 2 óra használat lenne max, hétvégén 1-1 film és ennyi.
köszi!
-
T_boy
tag
Minél előbb, jó lenne ha maximum két héten belül a kezeim közt lenne.
170.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Internetezés (YouTube), zene hallgatás (általában soundbart vagy hangfalt használok, de az sem baj ha mindezek nélkül is vállalhatóan kelti a zajt)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Asztali gépem pont ezért adtam el, mert nem használtam ki. Talán régebbi stratégiai játékokra ráfanyalodom majd.
Minél nagyobb annál jobb. IPS matt panel lenne a legjobb, de valószínűleg nem fog a keretbe beleférni.
Nagyon ritkán hordoznám, utazás közben nem nagyon használnám.
Nem szükséges előre telepített rendszer.
500GB már elegendő, 4GB RAM a minimum. Optikai meghajtóra nincs szükségem.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Numerikus billentyűzet jó lenne, Bluetooth, HDMI.
Lehet használt is, csak legyen garanciás.Köszönöm szépen a segítséget.
-
Máté94
addikt
válasz
szabonagyur #97550 üzenetére
Nem, ugyanannyi mint a 430 G2.
-
Teasers
tag
Sziasztok. Mi a véleményetek erről a notebookról, és magáról az oldalról? Megbízható maga az oldal, és a laposok is? A lapos használt. Megéri? Netezésre,skypolásra,tanulásra lenne használva.
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_ThinkPad_T420.jpg
-
Máté94
addikt
válasz
szabonagyur #97545 üzenetére
Vostro 5480, mert van vörösben.
-
QwErTy42
addikt
válasz
lmaresz #97544 üzenetére
Egyik Inspiron sem matt. Ez sem.
(#97546) pana0017
Talán ez. szer.: teljesítményben, minőségben és megbízhatóságban össze sem vethető a két gép. (Mindig is szerettem volna egy ilyen gépet, csak éppen valós szükségem nem volt rá sosem; most sincs. Viszont kifutott modell, így már nem is lesz sosem ilyen laptopom.)
(#97548) Máté94 A Probook 430 G2 jobb gép: matt kijelző, M.2 sata csatlakozó, futárszolgálatos gari.
-
pana0017
senior tag
Dell 5558-nak (full HD-s változat) van alternatívája a használt piacon?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Hungarikum87 #97543 üzenetére
Kicsit pótoljatok bele és HP 430, asszem 170e körül.
-
Hungarikum87
tag
Tiszteletem uraim. Legnehezebb feladat előtt állok, egy lánynak kéne vennem egy kis gépet
Segítséget kérnék. törékeny lányról van szó, aki hordani akarja magával a gépet, és a legfontosabb szempont nála, h jól nézzen ki
13"-14" kijelző,4gb ram, core i3, i5
fontos h minél vékonyab legyen, irodai munkára, netezésre, filmezésre lenne használva. 150ezer van rá. Tudnátok ajánlani ezen kritériumoknak megfelelő kis szexi gépet?
Windows fusson rajta, lehetőleg új legyen
-
pana0017
senior tag
válasz
szabonagyur #97541 üzenetére
Rendben, köszönöm. SSD mennyire javítja ezeknek a működését?
-
pana0017
senior tag
válasz
szabonagyur #97537 üzenetére
Ez a 920M elég erős lehet a 3D tervezésre?
-
8emi95
csendes tag
válasz
Khelben #97534 üzenetére
Köszi a választ!
Tanulás szintjén lesz a programozás.
Én is ezt a Dellt nézegettem most.
HP 350 G1-et nézegettem még, az nem lenne jó? -
pana0017
senior tag
válasz
szabonagyur #97535 üzenetére
Tervezésre szerintem már kényes lehet ekkora képernyő. És pl. egy Asus N550JK nem alkalmas CAD-re?
-
szabonagyur
félisten
válasz
haligali72 #97529 üzenetére
Játékra vett gépnél időállóság nem létezik... ha 170 pénz van akkor a Dlel 3543 ezzel a hardverrel jó.
-
daczkó
aktív tag
Van egy kinézett notebookom, de azért bekérdezek rendesen is.
Szeptember(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-220.000(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Általános felhasználás + néha játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Cs:GO, TF2, LoL, hasonló kaliberűek. Ha lehet maximumon minden, de kompromisszum képes vagyok.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", Matt előny, de nem feltétel(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisan, a súly nem számít.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux vagy oprendszer nélkül. Rendelkezem Windows 8 kulccsal (a gépre majd 10 megy)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500GB +, SSHD előny, de nem feltétel. Ram: 4GB+, optikai meghajtó nem kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Numerikus billentyűzet előny, külföldről rendelés nem hátrány.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép előny, de 30 napon belül visszaküldött (vagy kiállítási darab) gépek sem okoznak akadályt. -
8emi95
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni laptopvásárláshoz egyetemre.
Augusztusban végén.
Max 200e.
Programozás, YouTube-os Full HD videók, net, film.
Semmi játék.
Min 15". Matt. Full HD felbontás jó lenne, de nem baj, ha kisebb.
Néha hordoznám, utazás közben nem nagyon használnám.
Nem kell előre telepített OS, de Windows 8-at vagy 10-et rakok majd rá.
Min 1TB, jó HDD is. Min 4 GB RAM. Optikai meghajtó is kell.
Több USB-csatlakozó, kb. 3. Numerikus bill (magyar persze). Bluetooth (bár gondolom ez már mindenhol van).
Új.Előre is köszi a válaszokat.
-
haligali72
aktív tag
válasz
szabonagyur #97527 üzenetére
Mondanál valami ár/érték -ben nyerő gépet? Minőség, játék, időtállóság a szempont
-
szabonagyur
félisten
válasz
haligali72 #97525 üzenetére
Ennyi pénzért ez a legjobb ez tény.
-
haligali72
aktív tag
válasz
szabonagyur #97524 üzenetére
Tudom de ahogy itt visszaolvasok, ha komolyan akarok játszani, akkor a duplája is kevés lenne. Nem?
-
szabonagyur
félisten
válasz
haligali72 #97523 üzenetére
Lehűti, csak azért játék terén az alsó kategória lesz minden, felbontás, élmény stb.
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Ha játszani is szeretnékezzel a géppelELL INSPIRON 3542 (I7-4510U,4GB,500GB,840M 2GB) mi a véleményetek? Kb 170k lenne. Vagy itt is fennál az a gond hogy a ház nem képes hűteni a procit és a videókártyát ?
Köszönöm . -
vndlczndr
tag
Na, közben ajánlottak egy ilyet:
HP Pavilion 15-P255NH
Erről mi a véleményetek?
A Dell Inspiron 3543-hoz képest gyengébb processzor, cserébe FullHD matt kijelző.
Tudom, sokadik lehetőség, de szeretem, ha van miből válogatni, és ha már elverek egy havi fizetést, akkor szeretném a lehető legjobban körbejárni a témát.G.
-
Teasers
tag
válasz
szabonagyur #97519 üzenetére
Értem. Köszi. Esetleg tudnál valami tippet hogy hol nézelődjek, esetleg ha tudsz konkrétat is küldhetsz! Köszi
-
Teasers
tag
Sziasztok. Megváltoztak a terveim. Részletesebben kifejtem az igényeimet
1.Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2-3 héten belül2.A gépre szánt összeg forintban?
Internetre,iskolai dolgokra,skypolásra használnám, semmit többre. a lehető legolcsóbb, nem vagyok tisztába az árakkal.A maximum olyan 80ezer forint körül van.3.Felhasználás?
Iskola, internet.skype4.Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra5.Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS
Nem szeretnék hatalmasat, olyan közepesetfényes,matt mind1, olcsóságra megyek, nemtudom melyik érdemesebb az én igényeimnek.
6.Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti 2szer,koleszba, majd haza. Útközben nem használnám.7.Operációs rendszer?
Windows8.Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ezekhez nem értek, tárhely azért legyen rajta.9.Egyéb kívánság, speciális igények?
Webkamera szükséges.10.Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Jó lenne az új.Bármitm kihagytam szóljatok, és köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
szabonagyur #97514 üzenetére
én kérek elnézést
Anubris az egyetlen előnye a fhd kijelző, ha minőség és garancia is szempont akkor fuji a514, dell 5558
szerk: YAKEN elgondolkoznék egy használt üzletin, újan 130-ért csak hd kijelző lesz, win ára értelmes gépbe nem fér bele
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
édesanyámnak kellene egy új laptop, ebben kérném a segítségeteket.
Nincsenek különösebb elvárások, netezésre kellene, lényeg, hogy minél gyorsabb legyen. Max 150.000 ft-t szán rá.
Méretben 14-15.6 kellene. 500gb HDD/SSHD tárhely bőven elég, de lehet jobb lenne egy olyan megoldás, hogy 250gb SSD-t lehessen bele rakni.Így elsőre a Lenovo Z50-70 példányokat néztem, mert azok legalább FHD-val vannak felszerelve, de nem tudom ilyen árfekvésben melyek az ajánlott márkák és típusok.
-
pana0017
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Pár héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200-230 ezer
(3) Felhasználás? CAD (Autocad, Mathcad stb.)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" min., full HD felbontás jó lenne
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem igazán, de 45 kg-os lánynak lenne, aki hetente hordaná oda-vissza.
(7) Operációs rendszer? -
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? RAM min. 8 gb (vagy lehessen bővíteni), SSD nem feltétel de későbbi bővítés jó lehet.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt is lehet.Khelben ajánlotta már a Dell M4700-at és a HP 8760w-t, de ezek jelenleg nem kaphatók, illetve lehet jó lenne egy kicsit könnyebb gép. Műszaki Egyetemre lenne tanulni, még nem munkára.
-
YAKEN
aktív tag
Egy kissé hiányos voltam sorry.
(1) Egy hónapon belül.
(2) 120-130k
(3) irodai munka, iskola, játék
(4) 4-5éves játékok, közepes beállítással, 1600x900 (?)
(5) Minél nagyobb, TN v IPS mindegy
(6) Nem igen lenne hordozva.
(7) Win 7
(8) 320 v 500 , 4gb ram minimum, optikai meghajtó kell
(9) webkamera
(10) csak új, boltiKöszi szépen előre is.
-
jodicumi
csendes tag
Kedves Fórumtagok!
Elkelne egy kis segítség, jótanács notebook vásárláshoz. Az elmúlt napokban körbejártam jónéhány üzletet, beszélgettem az eladókkal és végigolvastam néhányszáz fórum bejegyzést, és tesztet a notebookchecken. Ki is alakult nagyjából az igény-pénz-műszaki specikifáció, és vannak jelöltek is. Itt szeretnék még egy kis segítséget a nálam tapasztaltabbaktól kapni.
1-2 hét(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. kb. 180.000Ft(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Egyetemista (közgazdász) számára, szokásos win 8-10 és office kombó, internet, email, filmek.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem fontos a játék.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 inch; matt; szép, éles képe legyen jó kontraszttal; jobb lenne az IPS, de ebben az árkategóriában főleg az FHD esetén nem túl sok készüléknek van, ezért HD vagy FHD az egyik nagy kérdés.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen lesz hordozva (vonatozás), utazás közben használva is lenne.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nincs, DOS, vagy Linux(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500 GB elég, de a nagyobb nem akadály; esetleg későbbi SSD csere lehetősége; legalább 4GB RAM; optikai meghajtó nem szempont(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Minél hosszabb akkuidő, esetleg kivehető akku;
Minél könnyebb, annál jobb.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretnék.A kutatásom eredménye a következő lett:
A HD modellek közül:1. Dell Vostro 3558 laptop (Intel® Core™ i5-5200U Processzor / 4GB / 500GB / Intel® HD Graphics 5500 / Linux) 167.300 Ft
2. LENOVO IDEAPAD E50-80 - i5-5200U, 15.6HD, 500 GB, 4GB, Integ., DVD RW 158.000 Ft
3. ASUS X555LB XO099D laptop (Intel® Core™ i5-5200U Processzor / 4GB / 1TB / NVIDIA GeForce 940M / DOS 160.000 Ft
Az FHD modellek közül:
1. ASUS K501LB DM060D laptop (Intel® Core™ i5-5200U Processzor / 4GB / 1TB / NVIDIA GeForce 940M / DOS 185.000 Ft2. Acer Aspire V5 V5-573-54204G50AKK_1 laptop (Intel® Core™ i5-4210M Processzor / 4GB / 1TB / Intel® HD Graphics 4400 / Linux / Fekete) 160.000 Ft
Köszönettel veszek minden építő jellegű választ!
-
EczkE
veterán
Sziasztok!
Batyamnak keresek gepet, kerlek segitsetek!
1 Augusztus vege
2 160 max
3 Film nezes, net, neha video szerkesztes
5 15" korul
6 Kamionos, a fulkeben es otthon hasznalna
7 Elvileg van win7
8 Min 1Tb HDD elèg memória 4-8 Gb dvd iro\olvas kell
9 Usb 3.0 port kell
10 Mindketto johetElore is koszi!
-
Zebulon_
újonc
Sziasztok!
Barátnőm számára keresünk notebookot laikusként, az alábbiak mentén várunk tippeket Tőletek:
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
250 k a plafon
(3) Felhasználás?
Photoshop, Illustrator, böngészés 10+ tabbal, Office, HD filmek lejátszása
Játékra nem használnánk a gépet
15,6-os, matt kijelzőt szeretnénk, alapvetően webdesign munkákra lesz használva a gép, a kijelzőnek ezt kéne támogatnia.
Ugyan utazás közben kevéssé lesz használva, de sok hordozást kell tűrnie a gépnek, ill. a barátnőmnek is, ezért 2,5 kg fölött már gond lesz, ennél könnyebb masina lenne az ideális.
(7) Operációs rendszer?
Nincs ilyen igény, de Win7 fog rákerülni.
Min. 500 Gb HDD biztosan szükséges. Ha SSD-n is futhatnának alkalmazások, az mennyei volna, de félek, hogy a büdzsébe nem fog beleférni. Azt sejtem, hogy a Photoshopnak sok RAM kell, pl. 16 GB is akár. Optikai meghajtó nem létszükség.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Vannak esztétikai igények, pl. szigetes billentyűzet, világos színvilág etc., de ezekről megpróbálom majd lebeszélni, ha a funkcionálisan OK gép nem fog neki tetszeni
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gép jöhet szóba.Könnyen lehet, hogy el vagyunk tévedve a fenti elvárások és az ár tekintetében, az volna a lényeg, hogy a felhasználási célra leginkább alkalmas gépet találjunk, akár kompromisszumokkal, de max. 250 k-ért.
Nagyon köszönünk minden javaslatot, előre is!
-
YAKEN
aktív tag
Sziasztok.
Ismerősöm venne 120-130k körül laptopot. Átlagos felhasználásra, max egy-két régebbi játék. Mindenképpen inteles kellene. Mi lenne a best buy ebben a kategóriában? Jah és csak bolti jöhet szóba. -
gyuszmó
őstag
válasz
szabonagyur #97497 üzenetére
Igen,
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 16 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest