- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Egy Lenovo Y510p i7 -4700MQ laptopot szeretnék lecserélni.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában.
2. A gépre szánt összeg forintban?
Kb. bruttó 500.000 Ft.
3. Felhasználás?
Internet, excel(nem 1 millió képlettel), word, játék.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Csak Raid: Shadow Legends-nek kellene elmennie, mindegy milyen képminőséggel.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A szabvány 15.6 helyett jobb lenne kisebb 14-es, ha nincs ilyen árkategóriában akkor 15.6. Minimum 1920*1080 felbontás. Matt IPS preferált.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordozva sokat, utazás közben nem.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Majd Windows lesz rajt, nem kell hogy alapból rajt legyen.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD, 256 GB elég, memória min 8gb.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Világítós billentyűzet, minimum 2 usb hely, webkamera (minőség mindegy, szökőévente használom), magyar kiosztású billentyűzet, soha nem volt AMD-m, ezért inkább Intel/NV vonalon maradnék.
Egeret használok, touchpad minősége nem különösebben érdekel.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Számla, garancia kell, lehet használt. -
Anubris
őstag
Sziasztok, egy hölgy ismerősömnek kellene új gép, infók:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? 350 ezer
(3) Felhasználás? film, sorozat, kis játék, illetve azért az excel is fusson el rajt
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? FHD, közepes-magas felbontás
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Full HD, matt kijelző.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minimálisan
(7) Operációs rendszer? Win 10 lesz majd rajt
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 500 gb SSD, min 8 gb ram, sztem 16 jobb lenne, de gondolom ez bővíthető.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) billentyűzetvilágítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új jöhet szóba.Az ő általa kinézett típusok:
ASUS TUF Gaming FX506LH - 8 GB RAM - 512 GB SSD
ASUS ROG STRIX G15 G512LINem találtam összehasonlítást az 1650 ti és sima között teljesítményben.
AMD proci jobb lenne? -
Anubris
őstag
Sziasztok!
Hugomnak érettségi felkészülésre kellene laptop, mert infón állítólag office (excel, word) programokat is kérnek.
Ezen kívül legfeljebb filmeket nézne rajta, meg netezne. Játék nincs.
Csak új gép jöhet szóba.
1920x1080 felbontás.
15.6 méret.
Mivel nem kell nagy tárhely sztem jobb lenne egy SSD bele a gyorsaság végett.
Memóriából nem tudom elég-e a 4gb vagy inkább 8?
Processzorból office-hoz kell-e i5 vagy sem?
200-250.000 Ft körül nézelődik.Amiket ajánlottak neki, Dell Inspiron 5570-246178, de ennél nem tudom elég-e ennyi memória, és a HDD is zavar.
Illetve az Asus S530UN-BQ054T. Ebben is csak HDD van, illetve Asus ebben az ársávban mennyire megbízható?Tudnátok más típusokat ajánlani?
Köszönöm!
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
korábban kértem a segítségeteket notebook vásárlás ügyében.
Csak netezés, fotó/videó nézegetés céljára kellene.Kb 150.000ft volt a határ és a Dell 5558-at ajánlottátok nekem, i3 változatot HD felbontással.
A kérdésem az lenne, hogy ez a 5749 vagy a HP Pavilion 15-P253NH mennyiben lenen rosszabb választás?
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
édesanyámnak kellene egy új laptop, ebben kérném a segítségeteket.
Nincsenek különösebb elvárások, netezésre kellene, lényeg, hogy minél gyorsabb legyen. Max 150.000 ft-t szán rá.
Méretben 14-15.6 kellene. 500gb HDD/SSHD tárhely bőven elég, de lehet jobb lenne egy olyan megoldás, hogy 250gb SSD-t lehessen bele rakni.Így elsőre a Lenovo Z50-70 példányokat néztem, mert azok legalább FHD-val vannak felszerelve, de nem tudom ilyen árfekvésben melyek az ajánlott márkák és típusok.
-
Anubris
őstag
válasz Laci FULL HD #42134 üzenetére
Szia! Lehet én olvastam rosszul, de akkor megírnád nekem hogy milyen gépet rendeltél meg végül? Mert én úgy vettem ki hogy egy Y500-at egy darab vid karival és azért ezt a verziót mert a hűtése jobb.
-
Anubris
őstag
válasz Draken #42120 üzenetére
Most látom hogy van egy vid karival is már az új verzió:
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_ideapad_y510p_59_390558/504444Bár kicsit drága.
Én amúgy ha egy darab vga-val érdekelne Y410P-t vennék, mert könnyebben hordozható de itthon mintha nem is létezne ez a változat.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
nem akarok beleokoskodni a Y510P vitába, de nem arról van itt szó, hogy egy SLI változatot teszteltek azon az oldalon? Míg Laci FULL HD egy videókártyás Y500-at rendelt. A kettő melegedését hogyan lehet összehasonlítani? Szerintem ha egy Y500-ból vennél SLI 750 vagy akár 650-es vid karival gépet az is felmelegedne kb annyira mint a Y510P SLI változat. Az Iponosok ráadásul azt írták hogy az Y500 nem járt náluk tehát ők nem is tudnak viszonyítani hogy van-e különbség a két gép SLI változatának melegedése között.
Az hogy egy vga-val ellátott gép kevésbé melegszik fel egy ugyanolyan konstrukcióval felszerelt változathoz képest csak 2 vga-val meg elég könnyen kikövetkeztethető. Nem értem miért nem inkább azt nézted meg hogy egy vga-val ellátott Y510P milyen a Y500-hoz viszonyítva.
Amúgy én szerintem direkt azért lesz ilyen hamar egy újabb verzió a Y510P-hez mert megpróbálják orvosolni ezt a hibát. Azt sem tartom kizártnak hogy a GT 755 kicsit le lesz fokozva hogy ne melegedjen úgy fel, mint az előd, hisz más komolyabb változtatás nem lesz a két konstrukció között. -
Anubris
őstag
Anubris válasza spyduck üzenetére
A csúszás egy dolog, de azt kétlem hogy a magyar kirendeltség lenne legjobban képben az újdonságokról.
Én még azon is gondolkozom hogy elírásról van szó és a videokártyában nem lesz változás csak a merevlemez és a fényes kijelző, mint ami itt kapható 1200 dolláros változat.http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/ideapad/y-series/y510p/index.html
[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
No, próbáltam hívni őket de nem vették fel.
Viszont csak nekem furcsa hogy ez az új típus sehol máshol nem található? Külföldi oldalakon semmi információt nem találtam arról hogy egyáltalán lesz ilyen darab, videokártyáról sem. Egy két kínai nyelvű oldalt hozott ki nekem a kereső mást nem.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
valaki esetleg beszélt a laptopszalonnal mostanában az új Y510P-vel kapcsolatban hogy az augusztus 10. dátum mennyire biztos és hogy tényleg ezen az áron kerül majd forgalomba?
Most akarom felhívni őket ezzel kapcsolatban gondoltam érdeklődöm előtte itt.
Amúgy külföldön már lehet kapni? Én az amerikai honlapon még csak a régebbi verziót láttam.
-
Anubris
őstag
válasz B-L-A-C-K #40680 üzenetére
Szia,
köszönöm a válaszodat!
Használt gépet nem szeretnék venni.
Amik küldtél lenovo link az tetszik, illetve egy másik változatát néztem:
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_IdeaPad_Y500_59-356579.jpgEsetleg még egy ilyen verziót találtam: http://www.notebook.hu/lenovo-ideapad-y500-59-367192.html
A memória bővítés gondolom nem kerülne sokba, de nem tudom melyik a hazsnosabb jobb proci, vagy két vid kari.
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt vagyok. A preferenciáim a következők lennének:
-250.000ft körül
-14-15.6 kijelző
-legalább 1600 X 900-as felbontás
-legalább i5 processzor
-legalább 500gb winchester
-legalább 5-6 óra üzemidő office futtatás közbenFél évre külföldre megyek tanulni, mivel az egyetemre is vinném a gépet ezért nem szeretnék bazinagyot de mivel játszani, filmet nézni is szeretnék rajt kis gépet sem akarok.
A gyártókat nagyjából végigfutottam. Dell gépeivel a legnagyobb problémám hogy nem jönnek be külsőre. Acer, HP, Asus-t nem akarok. Lenovo-val semmi tapasztalatom eddig. Eddig két gép nyerte el tetszésem a Samsung-tól:
NP700Z5CH
NP550P5CTeszteket nem találtam róluk, van esetleg valamilyen vélemény ezekről?
Üzemidővel kapcsolatos információt nem találtam róluk, ahogy azt sem tudom, hogy világít-e a billentyűzet.
Nem igazán vagyok képben a laptopok világában. Ezek kifutó modellnek számítanak?Esetleg van más ötletetek?
3 héten belül meg kell vennem szóval új típust nem igen tudok kivárni.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- PlayStation 5
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ACER Aspire E15 HDD nélkül + INGYEN POSTA
- ASUS VivoBook : RYZEN 5, 8GB DDR4, 512GB SSD, Vega 6, OLED Kijelző
- MacBook Pro 15.4" Retina Touchbar 2019 i7-9750H 2.60GHz 16GB/256 SSD , ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁ-s
- acer swift sf114-34
- Eladó Fujitsu Lifebook A3510
- Lenovo ThinkPad Yoga 11e /Érintő kijelző/ 2in1 táblet is/8Gb/SSD/ Több órás akku/ Office/ Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest