- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolforg
tag
Sziasztok,
Vélemény erről:
LENOVO IDEAPAD G500S-00731
kerttervezésre használnám elsősorban (design cad)
Köszi
-
Chaser
legenda
válasz p_zsolt #55697 üzenetére
Az ccfl és egészen más világ. És abból is volt két fajta legalább, samsung és LG. Előbbi élettelen, fakó, utóbbi nagyon szép. Mai HD+ panelek általában szépek. 14"-on nem sikerült maradandót alkotni. 15.6" FHD panelek közt viszont elég komolyak is vannak. Dellekbe kb mindig frankót raknak ezekből, bár nagyon csúnya nincs is belőlük már.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
premete
veterán
Nm. Jobb körbejárni a vásárlást, mint utólag bukni a garanciát. Vadonatúj készülékekkel sem árt vigyázni: mostanában nagyon sok vadonatúj Dell Latitude e6430 és e6430s jelent meg garancia nélkül, úgy adta el a Dell, és a kereskedők általában "elfelejtik" ezt közölni. 3 év NBD-garancia pedig boltban majdnem 100 ezer forint.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
kano
nagyúr
válasz premete #55675 üzenetére
Na ez az ami nincs meg neki (előző tulaj adatai), de beszéltem a DELL ügyfélszolgálattal és ők is azt mondták, hogy az nélkül alma.
Köszi.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Tepsifüles
tag
Kis Bump!
Sziasztok!
Ismerősnek kellene Ultrabook (vagy olyasmi (Dell Vostro 5470 szerűt nézett ki). Mit ajánlanátok?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 140-180ezer
(3) Felhasználási kör? Irodai alkalmazások (office), Web, Skype
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Egyforma
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Mindegy, legyen jól látható
(8) Notebook tömege? Max 2 kg.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Jó nélküle is.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Nem
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webcam
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem (max powerpoint)
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Dell Vostro 5470 i3
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új.
Válaszokat előre is köszi.Sabee
-
Yany
addikt
válasz p_zsolt #55691 üzenetére
Hát épp ez az, hogy az 5540-esekről SEMMILYEN tapasztalat nincs a neten. Komolyan mondom, beszarás. Egy sikerszéria legújabb modellje és senkit nem érdekel?? Értetlen vagyok. Pont ezért is fogalmaztam így: 8 napos visszavásárlással kalkulálj és ha hűtés/bill/képernyő nagyon gáz, akkor visszavisz.
Újonnan 6530-asakat jóval 400 fölött találtam csak (nem ph), viszont 6540-esek azért vannak 400 alatt is. Iponnál volt egy 377-ért, amiben 4300M és egy 8790-es volt, de már nem kapni (egyébként meg sehol), nem értem miért.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
p_zsolt
tag
Ebay-en nézem a 6530-asokat, de itthon is ajánlott egy fórumozó nagyon jó áron.
Vegyes használat lesz:
Néha munkagép virtuálisan, programozáshoz.
Hobbiszerűen vágok videót, úgyhogy kell az a dedikált GPU, de játék nincs.
Én egy 3740QM-nek örülnék a legjobban, az sokáig jó lenne.
Az a gond, hogy a 6540-esek ára jóval 400k felett van és én ezt a 300k +-30 -at lőttem be.
És néha még mindig hezitálok a 14HD+ és a 15FHD között.
Az 5540 FHD paneljéről tudni valamit?
-
_NCT
addikt
válasz kisza25 #55673 üzenetére
Akkor az i3 hangyaf@sznyival csak jobb.
Arra kéne a laptop, hogy alap dolgokat meg tudjak rajta csinálni, tehát nem fogok Crysis-al, BF4-el stb játszani, arra ott az asztali gép. Leginkább az asztali gépemen lévő vm-eket akarom elérni távolról, de azért egy fullhd filmet is meg tudjak már nézni, ha úgyvan.
A kijelzője se legyen 5 évvel ezelőtti szinthez hasonló, lehetőleg viszonylag szép képe legyen. Persze nem várom el h IPS legyen, de ha rásüt egy picit a nap, még lássak valamit belőle.
Tehát ilyen alap gépnek kellene, de azért ne kelljen órákat várnom 1-1 műveletre.
-
Yany
addikt
válasz p_zsolt #55686 üzenetére
Szerintem esélytelen és nem is biztos, hogy jobban jársz vele. Akkor már egy 6540-est esélyesebben találsz. 6530-asat inkább használtban, de...
Abban NVS5200-as van, vagy csak egy intel integrált. A Quadro változatos viszont nem sokkal gyorsabb az integráltnál, viszont sokkal(!) többet fogyaszt. Legfeljebb CAD/CAM témában, videóvágáskor jöhet jól, de ha nem csinálsz ilyesmit, akkor inkább rossz, mint jó, ha benne van. A processzor is jobban fűt (a 30-asok még ugye az Ivy generáció).
Mire használnád?
szerk.: Bah! Most nézem, durva drágák a 6530-asok. A 6540-esekkel szemezz. Egyedül a hűtésükkel kapcsolatban elégedetlenkednek az emberek (nem tud nyugton maradni, akárcsak az 5530-asomé): terhelés nélkül is fel/le kapcsolgat 1-2 percenként, ahelyett, hogy szépen lassan, fokozatosan szabályozná megfelelő fordulatszámra.
[ Szerkesztve ]
-
p_zsolt
tag
Szia,
pont ez a Dell (5440), az, amit nézek még és azt hybrid hdd-vel ellátva, úgyhogy egyelőre az SSD csere sem sürgős hozzá. Bár lehet inkább várok egy 6530-asra jó áron.
A burkolatára lennék kíváncsi az új dell-nek, a fedlapra azt írják üvegszálas, én jobban örülnék, ha fém lenne.
üdv, Zsolt
-
harry
veterán
Úgy látom még a három gyártótól, a Lenovo IdeaPad B590 (különböző konfigurációi) jöhetnek szóba ilyen árban (az említett HP 250 G1 mellett, például). Dellek ilyen árban fényes kijelzővel szereltek (már az említett bolt szűrője alapján).
A kettő közül, úgy általában, anyaghasználat, minőség szempontjából melyik lehet jobb?Valamint procik terén nem igazán vagyok otthon, persze egy i3 jó lenne, de alatta mi az, ami még megfelelő lehet? Átlag használat mellett; akár Intel (pl. Pentium Dual-Core?), akár AMD fronton?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Whysperer
addikt
De ezért gondoltam ,hogy i7 4/8 é az FX is 4/8-as és ugye itt sokszor volt téma a bf4...-be profileba core 8-at kell beálíltani render sorrba
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz kisza25 #55679 üzenetére
De nem mantler miatt, hanem mert most a mantle patchel bejött az ,hogy meglehet adni ,hogy fixen 8 magot használjon és de értem azt hittem az i7-ek azok azok bocsánat akkor
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Dhampir
félisten
Tévedés, tessék, Eurocom’s Panther 5SE: 12 magos .
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Szeretnék megosztani egy igaz asztali dolgot ,de kihathat a játék részre is! Eddig FX 8120-ammal és 16 gb rammal de egy ATI 6850-es vga-val BF4 FULL HD low-n volt 50-65 FPS-sel. Vizont mióta kijött a patche és belehet állítani ,hogy mind a 8 magot használja mantle miatt renderelésre így most ugyan ezzela configon FULL HD Ultra simítások nélkül 55-78 FPS-em van! Szóval sz.retinem a MANTLE maitt érdemes 8 magos cput választani laptopban is még,ha a vgad nem is olyan erős!
-
premete
veterán
Eredeti tulajdonos adatai a warranty transferhez kellenek. B@xhatod az adásvételit, ha az első szerviz kötelességből rendőrt hív, amikor beviszed; az hogy esetleg sok-sok év múlva visszakapod a pénzedet, nem hiszem, hogy nagy előny lenne..
Nem azt írtam, hogy megmondják az eredeti tulajdonos adatait, hanem egyezteted., nem ugyanazt jelenti a két kifejezés; azt viszont megmondják a service tag alapján, hogy körözés alatt van-e, illetve az általad megadott egyén-e az eredeti tulajdonos.[ Szerkesztve ]
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Ismerősnek kellene Ultrabook (vagy olyasmi (Dell Vostro 5470 szerűt nézett ki). Mit ajánlanátok?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 140-180ezer
(3) Felhasználási kör? Irodai alkalmazások (office), Web, Skype
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Egyforma
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Mindegy, legyen jól látható
(8) Notebook tömege? Max 2 kg.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Jó nélküle is.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Nem
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webcam
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem (max powerpoint)
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Dell Vostro 5470 i3
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új.Válaszokat előre is köszi.
Sabee
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
az a proci nagyon lassú még a pentium 2020m is kenterbe veri, akkor inkább ez de ez tényleg csak pici játékra elég
most nézem ez csak 1év garis, ez a 2év garis[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
harry
veterán
Sziasztok, öcsém szeretne új notebookot venni, egyszerűbb belépő szintűt. Listaszerűen tehát:
(1) Vásárlás: mostanság, heteken belül
(2) Összeg: 120-140k környéke
(3) Felhasználás: munka jellegű, nem túl erőforrásigényes dolgok (de azért ne a "celeron" processzor kategória)
(4) Játék: ilyen kategóriában ez nem lényeg.
(5) Minőség, notebookról beszélünk.
(6) Háttértár (méret, típus) nem elsődleges.
(7) Kijelző: matt, átlag 15.4" (szerintem más is szóba jöhet), felbontás meg jó lenne az "alap" feletti, de erre sem látok sok esély ennyiért.
(8) Tömeg: mindegy
(9) OS: mindegy
(10) Ahogy láttam, többnyire 500gigás HDD-kkel adják, és 4GB rammal, ez így kb. jó is. Optika mindegy.
(11) Egyéb kívánság: gondolom legalább 6 cellás aksi azért illene.
(12) Nem
(13) Eddig kinézettek: lásd lentebb.
(14) Maradnék újaknál (lehetőleg 3 év gar, de látom sokszor csak 2 jár...).Én személy szerint HP, Dell, Lenovo hármasból vennék első körben (meg amúgy is hajlok az üzleti gépek felé), de ilyen árban ez annyira nem opció.
Továbbá, mivel szeretne kiutazni fél évre külföldre, jó lenne, ha ott is tudna garanciát intézni (Anglia). Ez a HP-knál említett világ garival járható út, mennyire körülményes?Hirtelen talán HP 250 G1 széria tűnik szimpatikusnak.
250 G1, DualCore, Linux, 108k [link]
250 G1, DualCore, Linux, 117k (+ram, jobb cpu) [link]
250 G1, i3, Linux, 122k [link]
255 G1, AMD E2, Win8, 129k [link]
250 G1, DualCore, Win8, 132k [link]
ProBook 455 G1, AMD A4, Linux, 138k [link]
250 G1, i3, Win8, 142k [link]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
molnarpeter
nagyúr
54k-ért a TP T500-nak (akkuval, vinyó nélkül) van konkurense, van másik ajánlott darab?
-
denyblue
csendes tag
Sziasztok!
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_3737_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_AMD_Linux_Fekete_DLL_3737_157817_10192.html
Ezt a gépet néztem most ki magamnak,jövő hónapban venném meg,jó vétel lenne?
Olyan max 170-200k között gondolkozom az árban,a kijelző mérete igazából nem lényeges nagyon,nem tudom van-e jobb gép ilyen ár környékén.Játszani fogok,de annyira nem lényeg milyen beállításokkal,csak ne szaggasson -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Kollégám keres notit/tabletet - tényeg: a levehető képernyős notiknak nincs valami új kategória neve? - szóval, keres, ha lehet levehetős, ha nem akkor normál notit az alábbi paraméterekkel:
-normális vas, min. i5 proci, lehetőleg 8gb rammal, hdd vagy ssd-vel,
-érintőképernyő,
-ujjlenyomat-olvasó,
-min. 17 colos, vagy nagyobb kijelző
-MAGYAR billentyűzettel.Már rátalált a HP Envy TouchSmart M7-j020dx -ra, ami, bár nem levehető kijelzős, de a többi paramétert majdnem teljesíti, kivéve a MAGYAR billentyűzetet.
Tudtok ilyet?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Ez a Lenovo Ideapad G505 megéri szerintetek ennyiért? Haverom mesélte, hogy elég lassú vinyó van benne így a noti maga sem valami gyors. Kb csak távoli asztalra, filmezésre, netezésre, programozásra használnám, néha pici játék (fél évente kb 3x-4x).
Max határ az 110-115 körül van,de ez a plafon. Jó lenne ha a gari lejárta után is működne.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz premete #55662 üzenetére
A lopott ellen annyit tehetek, hogy írunk adás-vételit.
Miért kell tudni az eredeti tulajdonos adatait? Azt bárkinek elárulják a zöld számon?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Tybee000
aktív tag
ez a topic kicsit jobban pörög.
-
premete
veterán
Elszámoltam, van az két év is, belegondolva, a Dell üzletieknél mindig van +3 hónap gari a service tag alapján kiadotthoz képest.
Akkor megér 160-at is simán, mert 1 év NBD gari boltban kb. 30 ezer.
Nbd-snél csak arra kell figyelni, hogy ne legyen lopott, mást mindent cserélnek, ha elromlana (amit ezek nem gyakran szoktak), plusz legyen meg az eredeti tulajdonos adata, mindkettőt lehet egyeztetni a Dell zöld számán.[ Szerkesztve ]
-
ruszi_tomi
aktív tag
Jól gondolom hogy elírták a bill világítást?
http://www.aqua.hu/lenovo-ideapad-u510-notebook-grafitszurke-59-393107-250053.htmlSamsung Galaxy S23 Ultra
-
kano
nagyúr
válasz premete #55657 üzenetére
Majdnem 2 év az. Akkor 140k jó lehet?
Olvastam, hogy Te "szakértő" vagy DELL ügyben. Mire kell, hogy figyeljek ennél a típusnál?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Yany
addikt
válasz p_zsolt #55643 üzenetére
Thinkpad S540
Az öcsém ilyet vett, ugyanennyiért, csak gyengébb procival, radeon nélkül és ssd-vel.
WiFi: gyengébb az antennája (vagy a szoftvere), mint a Galaxy SIII-é. Viszonylag gyenge ott a jel, ahol lenni szokott és az S540-es notijával a Hangouts és a Skype is szinte használhatatlan, míg az SIII-asa néha-néha megakadva ugyan, de jól közvetíti a jelet. Nem tudom, hogy egy másik notebook hogyan vizsgázna abban a környezetben.
Kijelző:Szar. FullHD, de pontosan olyan gané, mint a Dell E5530-asé (talán pont ugyanaz a panel is): totál minimális kontraszt, rettenetes betekintési szögek. Méltatlan mindkét géphez. Ha a felbontás mindenek felett fontos, akkor beleférhet (pl. a melóhelyi gépemen elmegy, mert 99%-ban programozok), de készülj fel, hogy ha egy picit is helyzetet változtatsz a gép előtt, akkor a kijelzőt magad után kell igazítani, hogy abban a nevetséges 15-20 fokban az a minimál kontrasztja legalább kijöjjön.
Billentyűzet: nem egy Dell E5530-asé, de teljesen korrekt. Asszem csak két fokozatban lehet állítani a fényerejét és nem is annyira tökéletes élmény rajta gépelni, mint a világítós Latitude-on, de szerintem még munkára is vállalható. Ráadásul ezt a korrektségét ugyebár egy roppant vékony házban képes hozni. Azt nem néztem, hogy mennyire süpped nyomásra. A gombok elhelyezkedése is sokkal szimpibb nekem a Dellen, tulajdonképpen a Latitude-on alig kellett szoknom a gépelést a desktop környezeteim után, az S540-esen azért kéne (pl. az Fn gomb miatt). A pontosabb leütéseket segíti, hogy a billentyűknek van egy enyhe horpadása, nem teljesen sík a felületük. A képeken ez nem igazán látszik.
Kasztni: szerintem az egyik legszebb noti, ami üzleti helyzetekben is büszkén előrántható a tatyóból, de persze ez ízlés dolga. Minőségérzetre nekem nagyon bejön, az illesztések is korrektek szerintem és a hangja is korrekt.
Hűtés: Öcsém jóval gyengébb konfigja tökéletes csendben teszi a dolgát, persze pl. egy CS:GO hatására nyilvánvalóan felbőgnek a venti motorok. De a lényeg: munkavégzés közben a Dell E5530-assal ellentétben nem pörgetgeti fel a ventit roppant frusztráló módon, hanem finoman, csendben lapít. (még1x hozzáteszem, az általad választott kiszerelésnél jóval kevésbé fűt az övé).
Kicsit hazabeszélek most, mert amúgy is nagyon kíváncsi vagyok az 5540-es dellekre, de érdemes lehet ott is körbenézned. Hasonló árban vannak azok is, és talán nem cseszték el dellék a megújult formaterv ellenére sem a Latitude-ok jó hírét. Ha árban belefér neked egy ilyen, akkor a 8 napos visszaviteli lehetőséget észben tartva lehet, hogy a helyedben inkább a Dell-t választanám. Nem akarok pálcát törni az S540 fölött, mert néhány dologban borzasztóan bejön, de pár apróság meg pont hogy dealbreaker rajta.
Nézd csak: [S540 vs. E5540]
Tudom, 30e Ft-tal drágább, de ki akarsz adni kb. 300e Ft-ot. Érdemes elkerülni, hogy bánjad. Elmondom, mit kapsz ~30e Ft-ért:E5540 előnyök
* Picit jobb procit
* Picit gyengébb teljesítményű, de állítólag problémamentesebb GPU-t (GeForce vs. Radeon driver gondok)
* Optikai meghajtót
* Papirforma szerint könnyebb gépet
* 4 év helyszíni garanciát, ami mindent aláz az S540-essel szemben
* +2db USB csatlakozást
* Szerintem még mindig nagyon szép házatS540 előnyök
* ujjlenyomat-olvasó (lehet, hogy a Dellben is van, de nem írja az Ipon)
* billentyűzetvilágítás (ez vélhetően az E5540-esben is van, de erről sem beszél a weboldal)A fentieket kérlek kezeld úgy, hogy se konkrétan az általad választott kiszerelés, se a Dell gépe nem volt a kezeim között. Remélem, azért segítettem picit.
[ Szerkesztve ]
-
FhRossi
tag
Sziasztok! Segítsetek dönteni az alábbiak alapján:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
max 2 hét
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
max 100.000, talán 110.000Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
a gép éjjel nappal menni fog(torrent miatt)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem igazán. Inkább Hd videózok a tévémen, melyeket a notebookon is szeretnék visszanézni, de a pc-n elég a 1366x768 felbontás
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
fele-fele
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
egyelőre nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
1366x768 elég
(8) Notebook tömege?
nem fogom cípelni
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélkül
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak újA processzornál vagyok gondban, 2magos - 4magos - illetve core i3
Ezek közül melyik a jobb, gyorsabb?
[link] vagy [link][ Szerkesztve ]
Panasonic 50G30, PS4 1TB CUH-1216, iPhone 11Pro 256GB, MacBook Pro 2020, Watch 6 Series, PSN: FhRossi1908
-
premete
veterán
1 év garival 150-et megér szerintem.
@ A_ScHuLcZ: matekkall hogy állsz? 159-139=30?
Ha gépelni is akar, netalán valami cpuigényes dolgot futtatni, és nem tükörtojást sütni, akkor azt a +20 ezret én rászánnám; ssd-t lehet minden laptopba tenni így, vagy úgy.[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz premete #55654 üzenetére
Tudom, de cserébe 20k-val drágább, és a winyó is kicsi benne, plusz ssd-re bővíteni macerás később.
Én úgy gondolom elég lehet az i3-as arra, amire használni fogja (mindennapi dolgok), nem fog cpu igényes alkalmazásokat futtatni.
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Olvastam egy kicsit itt a topicban, de sajnos így sem tudok dönteni.
Van egy DELL E6430-as noti amit kinéztem magamnak. A noti 2012.12.05-i és a következő konfiggal van:
i5-3320
8 GB ram
256GB SSD
9 cellás akkumulátor, 8 órás üzemidő.(96%-os).
Magyar billentyű kiosztás, nagyon jó állapot.Mennyit érhet meg szerintetek ez a gép (korrekt gar van rá 2015.12.05-ig, ellenőrizve a DELL oldalán)?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Yany
addikt
válasz premete #55645 üzenetére
Nincsenek illúzióim. Ezt most nem is a notebookos terveim miatt kérdeztem, csak annak ellenére, hogy azért már jópár hete kapható, sehol nincs a neten egyetlen nyüves teszt sem az 5540-esről. Pedig érdekelne a hűtése, a képernyője és a billentyűzete is.
-
Dhampir
félisten
válasz molnarpeter #55629 üzenetére
Ezt garanciában fogják javítani?
(#55645) premete
Előfordul, hogy "max. fordulaton" 10-15 percet kell várni a kotyogó elindulásáig.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz premete #55600 üzenetére
Ma szeretném elhozni a gépet valahonnan, emlékeztetőül az alábbi paraméterekkel kerestem gépet húgom részére:
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A héten.
100-150ezer között kb
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
office, esetleg minimális ps, irodai munka, netezés, filmezés
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem túlzottan, ha igen, akkor is régebbi játékok, pl cs source
is is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem szükséges
14-15,6
(8) Notebook tömege?
nem számít
nélkül
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
legalább 500 gigás hdd, memória 4-8gb (4 is elég, ha 1db modul van benne, tehát egyszerűen bővíthető, bár a 8 ideálisabb), optikai kellene
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera, hdmi
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem kifejezetten, de később hasznos lehet az i5 és a dedikált vga az integrált mellett
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
újpremete kolléga ajánlotta a Dell E5430-at
Ezen kívül kaptam még javaslatot a Lenovo Ideapad U510-re, valamint a Fuji Lifebook UH552-re, utóbbi szerintem kicsi lenne a felhasználási célra, a Lenovo viszont eléggé szimpatikus, csak a wifijéről olvastam rosszakat.A dell is tetszik, de az már kicsit drágább. Jó választás a Lenovo, megvehetem?
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy lapost ,de nem nagyon vagyok tisztában vele ,hogy melyiket lenne érdemes?!
180-190 lenne a határ és akár lehet használt is. Általános dolgokra valamint Játékra kellene. 17"-os kijelzőt preferálom ,de ha ez lehetetlen akkor jöhet a kisebb is. (valószínű úgyis monitorra vagy TV-re lesz kötve)
Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv,
P. -
Scoobyka
addikt
Hello!
SOS-be kene nekem notebookot vasarolni es varok ajanlatokat,hogy mit tanacsoltok. Engem nem zavar a tukrozodes.
Egy viszonlag jo panellel szerelt gepet szeretnek. Jobb Tn-es es hosszu akku idore lenne szuksegem. Mivel gyakran fogom cipelni ezert nem artana,ha strapabiro lenne a keret 250e max
Egy Dell 7537est neztem ki tn panellel. Azonban ha tudok mast ajanlani ami jobb azt szivesen vennem.
Ismetlem a tukrozodo panel nem zavar.Felhasznalas: Sok hurcolaszas es viszonylag tavol a konektortol,ezert kulonosen fontos az aksi. Excel,adatbazisok kezelse, neha eroteljesebb programozas. Jo support eros garanciaval. USB 3asbol legalabb 2 legyen azert rajta.
Varom tanacsaitokat.
-
VIBO
őstag
Milyen hibrid ultrabookot ajánlotok?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
premete
veterán
Azért ne legyenek illúzióid, ez a Haswell jóval gyengébb, mint az előző i5-ösök voltak, és az alacsonyabb fogyasztás ára az annyival kisebb teljesítmény.
Olyan ez, mint a gáz ára, addig rezsicsökkentették, hogy most drágább, mint 2010-ben volt, és a fűtőértéke is csökkent.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
paulkaresz
aktív tag
válasz paulkaresz #55617 üzenetére
Sziasztok!
erre esetleg valaki?Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
p_zsolt
tag
-
Yany
addikt
Wow, úgy látom, már az új, Haswelles Latitude-ból is kapni egész jó áron fullhd-sat. Melóra jól hangzik. Kíváncsi lennék, hogy ez a gyökeresen megújult külső a Lenovo és a többi gyártó újabb gépeinél tapasztaltakhoz hasonlóan a minőség rovására ment-e. Ha valaki vesz 5540-est, ne fojtsa magába a véleményét.
-
Gaben92
őstag
válasz Gaben92 #55636 üzenetére
Egy Dell 3537 4010U-val szerintetek elég lenne? Igazából eléggé ódzkodom az U-s prociktól, de ahogy körbe néztem, nem is olyan egyszerű Angliában értelmes notit szerezni értelmes áron. A Delltől rendelve 330GBP-ért házhoz viszik. [link]
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Ze4lOtx
csendes tag
válasz kecsawi #55621 üzenetére
Főleg internetezés, de az gyorsan menjen rajta, plusz egy horoszkópelemző program lenne rajta futtatva aminek nagyon minimális igényei vannak.
A 4:3-as kijelző jobb lenne, de az 1024-es felbontást keveslem, illetve ha később meg kéne válni tőle valszeg kevesebbet érne mint egy 16:9es... A cél az lenne h minél tovább bírja, a 12 hó gari miatt néztem ki főleg ezt a T61-et, de tényleg várok bármi hasznos infót, hogy melyik lenne a jó választás. -
stratova
veterán
válasz ro_bert17 #55635 üzenetére
Windows 7/8-cal konfigurálva br. 155-nél áll meg az SSHD-s Lenovo G710
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Üdv! Erre kérnék egy ajánlatot.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A napokban
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 110-115.000 Igazából 300GBP, mert angliában lesz véve.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Internet, filmezés, zenehallgatás, kapcsolattartás skype-on
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6", ha lehet akkor matt, de nem feltétel
(8) Notebook tömege? Azért ne legyen nagyon nehéz, hölgynek lesz.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Oprendszerrel. Win7/Win8
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 500HDD azért legyen, RAM kb mindegy, de ha lenne 4GB az jó lenne. ODD nem lényeges.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamerából egy minőségibb fajta, (szóval ne VGA), ha lehetséges akkor valami nőiesebb darab is lehet.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Én speciel a Lenovo B590-et mondtam neki, más ötletem egyelőre nincs.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Kizárólag új.If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #54477 üzenetére
Sziasztok!
Továbbra is aktuális lenne ez a vásárlás. Azóta pár feltétel, igény változott, tisztult.
Szívesen vennék pár jó tanácsot, ötletet!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - A jövő héten.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? - Nettó max. 130eFt
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) - Office, internet
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? - Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? - Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! - SSHD esetleg?
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? - 15, de lehet jobb lenne 17, és inkább fényes.
(8) Notebook tömege? - Nem számít
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? - Jobb lenne gyári, előtelepített, könnyen visszaállítható rendszer. Windows8
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? - SSHD-re lehet valahol keresni?
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - Gond esetén könnyen garanciáztatható gép legyen.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? - Nem, de az erősebbek közül való legyen a vas, sokáig elégnek kell lennie.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) - Acer E1 731, Dell Inspiron 3737, Fujitsu Lifebook AH552, HP 250 G1, Lenovo Ideapad B590
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? - Új, számlás, áfás, magyar billentyűs, kiskerből.
Amúgy milyenek a 17"-os gépek mostanság ebben a kategóriában? Nagyon nyeklenek?[ Szerkesztve ]
-
DMZ
csendes tag
válasz hancsiii #55601 üzenetére
Mivel én is erre a típusra fenem a fogam már régóta (csak még gyűjtögetési fázisban vagyok ), így amit tudok róla:
- nincs külön hely ssd-nek, a meglévő hdd helyére lehet csak tenni (bizonyos helyeken lehet azonban ssd-vel kérni, pl. mysoft)
- IPS kijelzős, és FHD felbontásban nincs nem érintős változat (sajnos)
- megnézegettem egy FHD felbontásút a Media Markt-ban, egyáltalán nem tűntek kicsinek a betűk, ikonok, stb. teljesen jó 15,4 colon is ez a felbontás
És hát nem utolsó sorban baromi jól néz ki, amit írtál is, hogy fontos szempont. Rosszul biztos nem fogsz vele járni. -
kecsawi
senior tag
Ilyen helyzetekre jó megelőzésképpen a külső billentyűzet.
-
3RROR
aktív tag
Hát igen.Nem hardcore gémereknek van az a gép...
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Koliban egyik srácnak G500-a van, és egy keményebb kocskulás közben beszakadt a bill a wesd területen, most konkrétan a gombok azon a részen egy síkban vannak a keretükkel Szétkaptuk, és a gombsor alját képező lemez felhasadt a nyomástól... Van pár kép is róla, ha érdekel valakit.
-
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok barátnőmnek szeretnénk laptopot vásárolni, ebben kérném a segítségeteket
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Az elkövetkezendő hónapban.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
80.000Ft(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Internetezés, filmnézés, szövegszerkesztés.(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem használná játékra.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Jó lenne ha több évig kiszolgálná.(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Esetleg a későbbiekben bővíteni vele.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15"-16"-ig gondolkodtunk rajta, jó lenne ha nem 1366x768 lenne, mert az elöző gépe is 1600x900-at tudott.(8) Notebook tömege?
Mindegy.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
160Gb már bőven megfelelne, RAM-ból legalább 2-3 Gb. Optikai meghajtó nem feltétel.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs ilyen.(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Firefox(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Sajnos nincs ilyen.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Használt is szóba jöhet, sőt ennyi pénzért talán érdemesebb is.Előre is hálásan köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Misi1980 #55623 üzenetére
HDD helyére simán. Lehet msata SSD-re gondolt az eladó, vagy a keretre, azok itt nem járható utak. Bár lehet rosszul emlékeztem, és csak 3537-nél nem jó a keret..3521-nél emlékeim szerint még igen.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kecsawi
senior tag
válasz Ze4lOtx #55620 üzenetére
Elsősorban azt kell eldönteni, ha ennyi a keret, hogy mi lesz a fő felhasználási terület. Fontos-e a ddr3, vagy inkább nagyobb kijelző, vagy strapabirobb ház kell, de igazán nagy különbségek nem lesznek. Ezek az üzleti gépek nem 1-2 évre voltak tervezve. Az is igaz, hogy használt gépnél bármi elromolhat, igy a garancia szerintem kulcsfontosságú lehet az egyszeri felhasználó számára. (r400 helyett többen sztem a t400-at választanák, de én spec nem ismerem közelről)
-
Ze4lOtx
csendes tag
válasz kecsawi #55619 üzenetére
elég sok van neki... régi típusokhoz sajnos kuka vagyok és a notebookcheck se rangsorolja már ezeket a procikat... 50 ezres keretből melyik érné meg vajon legjobban?
néztem ezt a T61et vagy estleg ez az R400 jobbnak tűnik de erről még nem hallottam semmit... -
paulkaresz
aktív tag
Egy ismerősömnek keresek laptopot lehetőleg nem szürkét hanem fehéret vagy színest
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Pár napon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150.000
(3) Felhasználási kör? inkább csak otthoni HD videók,képek lejátszása
(4) Játékra használnád-e? talán egyszerűbb játékok
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? inkább a jó garancia fontos(a lenovo a külföldi szerviz miatt kilőve)
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15",nem kell full HD,mindegy hogy fényes vagy matt
(8) Notebook tömege? nem számít
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? op rendszerrel win7 vagy 8.1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? min 500gb és min 4gb
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)HDMI fontos,webkamera jó lenne
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk
)[link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak új[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
Vert1g0
újonc
Hali
Sürgősen keresek egy laptopot, nem kell nagy durranás csak ne hagyja cserben a tulajt 1-2 éven belül mint az eddigiek. Használt is szóba jöhet, de az csak lényegesen olcsóbban! Újak közül Lenovo B590-et néztem itteni ajánlások miatt, de igazából bármi jöhet minél több garancia lenne jó. Használtan pedig Lenovo T61-et. Nagyon nem érték viszont a régebbi típusokhoz és hardwarehez... egy ilyen Intel T7xxx vagy T8xxx proci mennyire jó? régi gépben T5450 volt annál jobbak vagy rosszabbak? Illetve jól gondolom hogy ha elromlik kb mind2 ugyanannyit érne évek múlva is még akár egy 4:3as képarányú T61 is?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Azonnal
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 110.000 Ft, de jobb lenne olcsóbban
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) internet, film
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! ennyiből? hehe nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? mind1
(8) Notebook tömege? mind1
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mind1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? optikai legyen
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) semmi extra
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)Lenovo B590 vagy használt Lenovo T61
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? minden szóba jöhet
Előre is köszi
-
Axisone
újonc
Ezt: http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_X551CA-SX032D_notebook_feher-p393553.html
vagy ez: http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_X552CL-SX116D_notebook_feher-p374307.htmlha jól látom csak a grafik kártya közte a különbség melyik a jobb?
-
3RROR
aktív tag
válasz bubumaci007 #55613 üzenetére
Ne is számíts rá hogy ezeken el fog futni a WOT.
-
bubumaci007
csendes tag
Sziasztok!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
3 héten belül
150e
Cad programok-ra, kicsi játék 2-3 éves játékok
régebbi nfs-ek meg wot
mindkettő
később mindenképp 2 hónapon belül
14 15 col matt előny
(8) Notebook tömege?
mindegy
nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
8 gb ram
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
most van ujjlenyomat olvasóm
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
igen Catia, creo inventor
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_IdeaPad_B590_Intel_Core_i3_3110M_4GB_320GB_NVIDIA_DOS_Fekete_LENOVO-B590-59-389658_11251.html +4gb ram
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_IdeaPad_U510_Intel_Core_i3_3217U_4GB_1TB_NVIDIA_Free_DOS_Grafitszurke_LENOVO-U510-59-393107_9270.html +4gb ram
használt is jöhet ha van valami 1 év garival minNa és a legfőbb kérdés hogy a mennyit számít hogy az egyik gt720 csak 1 gb a másik meg 2gb, mert ha nem sokat akkor egyértelmű hogy a b590 a jobb matt kijelzős meg ujjlenyomat olvasó is van benne (igen nekem fontos meg megszoktam a B560-ba ) meg mintha olvastam volna hogy abba is van msata?
Enyém volt a -= Millenium Falcon =- , de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma... állítólag lenyomták vele a Birodalmat
-
Axisone
újonc
Én még 5éve vettem egy asus k52jr-es notebookot mostmár ritkában használom, de a far cry 3t mediumon visszi i5sel amd hd5470 4gb rammal. Tény, hogy 230e vettem.. most nincsenek akkora igények mint anno nekem volt és neki az tetszik sajnos próbáltam meggyőzni, hogy legalább egy i3sat vehetne... Annyi kérdésem lenne még, hogy arról amit linkeltem tudsz valami részletesebb leírást akár tesztet mint amit ír az edigitál! Mert ha nem vinne pár játékot amit néha játszik akkor gondolom csak felhagy azzal a notebookkal...
Ha meg tűrhető az a notebook akkor megkapja azt szerintem amúgy is 90% a facebook fog csak menni A maradék 8%ba az exel, filmnézés és 2% pl. a SIMS 3!Szóval ezt az igényt ki elégítené?
-
Axisone
újonc
Sziasztok!
Ismerősnek szeretnék venni notebookot 100.000 alatt, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez mennyire jó?
Asus x5551ca-sx032d! http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_X551CA-SX032D_notebook_feher-p393553.htmlIsmerős netezni, word, exelt használna és néha játszana mondjuk Sims 3 kaliberű játékkal...
Van e esetleg jobb öltetettek?
Én már kerestem össze vissza, de sehol se találom milyen Intel HD grafik kártya van benne, valaki esetleg tudja?
És az mit bír el, úgy hogy mellette az a celeron proci van és 4gb ram?Előre is köszönöm válaszotok!
-
mzsolti21
csendes tag
Amiről én nézem most a listát az ilyen specifikáció:
AMD Radeon HD 8870M 2 Gb GDDR5
i7-4500U
8Gb DDR3 memória, 1 TB vinyó, win8 stb 236.900 HUF.
Olvastam teszteket,elvileg full HD.
Azért gondolkodom 17"-osban,mert a játék szerintem azon élvezetesebb...
A 2 Dell közt 12e Ft a különbség, belül ugyanaz mindkettő.[ Szerkesztve ]
-
mzsolti21
csendes tag
Sziasztok.
Laptop csere előtt állok, segítséget szeretnék kérni, melyiket válasszam, melyik éri meg?
2 db. 17"-os:
1. Dell 5737 i7
2. HP Probook i7
2 db. 15,6"-os:
1. Lenovo Z510
2. Dell 5537
Igazából Dell párti vagyok -most is az van- és játékra is használnám gyakran a gépet. -
hancsiii
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy nagyon jó laptopot venni, ami egy asztali gépet is prímán helyettesít.
Lányként szeretném, ha szép is lenne. Remélem a kívánság nem túl sok..1 hamar
2 olyan 300 ezer még beleférhet
3 építész CAD programokat használnék rajta, renderelek is, photoshopot (korábban MAC-en dolgoztam a munkahelyemen, a felbontás és szép megjelenítés fontos)
4 emellett a férjem játszani szeretne rajta, autóversenyezni kormánnyal
5 minőség (semmiképp ne olcsó fekete műanyag erőgép legyen, hanem olyan, amit jó kézbe vennie egy nőnek, ami esztétikai élmény, ezért a Lenovokat picit fenntartásokkal nézegetem távolról) + teljesítmény is fontos
6 SSD is jó lenne, esetleg később bővíteni?
7 IPS FullHD kijelzőre gondoltam, vagy amit hasonlóan szépnek mondanátok, 15 coll körül
8 tömeg nem olyan fontos
9 op rendszer mindegy
10 memória min. 6-8 GB
11 HDMI, webkamera, világítóbillentyűzet
12 CPU/GPU igen
13 Dell Inspiron 7537
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_7537_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_NVIDIA_Linux_Ezust-aluminium_DLL_7537_160291_11256.html
14 új legyenFullHD-nál tényleg létező probléma, hogy az ikonok olyan parányiak lesznek, ami már zavar, ha gyengébb a szemem? Én eddig úgy gondoltam, egy tűéles monitort jobban szeret a szemem, vagy így akkor tök felesleges a FullHD? És a programokban a gombok-feliratok elcsúszhatnak?
A Dell 7537-ben a hdd mellé még befér pluszba az ssd, vagy dobhatom ki a hdd-t belőle?
IPS a kijelzője? Nekem az érintőképernyő abszolút nem kell, csak nem találok alternatívát. Örülnék, ha érintő helyett SSD-t kapnék. Persze más márkák is szóba jönnek, de még nem láttam hasonló paraméterekkel szimpatikus gépet. Remélem tudtok nekem segíteni.Köszi szépen! Ancsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Horgász topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- HP LAPTOP, I3-1125G4 , 8GB ram , 240GB M.2 ssd , Windows 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest