- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Khelben #128880 üzenetére
Szia,
Kérésednek megfelelően módosítottam a kritériumokat.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Néhány héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
250k (nagyon maximum 300k)
(3) Felhasználás?
munka, felmérések elvégzése, irodai programok használata
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Érintőképernyős max 14", de inkább kisebb, felbontás pedig nagyobb legyen, mint 1366x768.
Nem lenne rossz a matt kijelző, de érintős esetén gondolom felejtős.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokszor, fontos a hosszú akkumulátoros üzemidő, a felmérések közben nincs lehetőség tölteni, folyamatosan mozgásban vagyok.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Oprendszerre nincs szükség, VL keretből megoldható.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8GB memória kell (bővítése lehetőséggel 16GB-ra)
ODD nem szükséges
SSD igen (min 256GB)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Legyen könnyű, illetve nem hátrány, ha a képernyő a billentyűzet fölé hajtható
erősebb i5-ös CPU
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, de számlaképesség esetén használt is szóba jöhet.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Korábban érdeklődtem, de akkor nem lett belőle semmi, azóta pedig egy kicsit változtak az igények.
Néhány héten belül.
Nem tudom meghatározni, arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit kell rákölteni ahhoz, hogy a kritériumoknak megfelelő gépet tudjak venni.
(3) Felhasználás?
munka, felmérések elvégzése, irodai programok használata
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
Érintőképernyős max 14", de inkább kisebb, felbontás pedig nagyobb legyen, mint 1366x768.
Nem lenne rossz a matt kijelző, de érintős esetén gondolom felejtős.
Sokszor, fontos a hosszú akkumulátoros üzemidő, a felmérések közben nincs lehetőség tölteni, folyamatosan mozgásban vagyok.
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8GB memória kell (bővítése lehetőséggel 16GB-ra)
ODD nem szükséges
SSD igen (min 128-256GB)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Legyen könnyű, illetve nem hátrány, ha a képernyő a billentyűzet fölé hajtható
erősebb i5-ös CPU
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jobb lenne egy új masina, de számlaképesség esetén használt is szóba jöhet.Tudom, hogy 4-500 körül már lehet ilyen gépeket kapni (pl Surface), engem most az érdekelne, hogy lehet-e olcsóbban is? Ha nem, akkor a kívánt felbontástól és a kijelző mérettől el lehet térni, a többitől nem, ez esetben milyen lehetőségek vannak?
Ha tudtok mondani gyártó, azon belül termékcsalád tippeket, az nekem teljesen megfelelő, mert azokon belül már el tudom dönteni melyik lenne az ideális konfiguráció. (Elsősorban az üzleti gépeket preferálom)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Khelben #127061 üzenetére
Jelen esetben én csak a felhasználó leszek, és az alábbi kritériumokat az eddigi tapasztalataim alapján állítottam össze. Jelenleg egy Dell notebookot használok erre a célra, de az gyorsan kiderült, hogy ez nem erre való. (felméréseket végzünk speciális hardverrel és szoftverrel)
Most szeretnék keresztülvinni egy céges S.O.S. beszerzést ennek kapcsán, de én vagyok a döntéshozóktól legmesszebb, így legfeljebb javaslatom lehet, nem tudom behatárolni, hogy milyen összeget fognak erre szánni. Néhány példát szeretnék átküldeni informatív jelleggel, hogy nagyjából miből lehet válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresek notebookot / hibrid gépet / tabletet.
-Windows OS fut rajta
-érintőképernyős
-hibrid, könnyű kialakítás: 2 in 1, tehát szétszedhető, különálló tabletként funkcionál, vagy pedig összehajtható, a képernyő a billentyűzet fölé csukható
-minél hosszabb akkumulátoros üzemidő
-legalább 4, de inkább 8GB memória
-erősebb processzor (ez alatt azt kell érteni, hogy valami értelmes i3/i5, ami nagyjából hozza az U-s széria teljesítményét, ne Atom kategóriás csoda legyen)
-1366x768-nál nagyobb felbontásAmi érdekelne, hogy nagyjából milyen áron lehet hozzájutni egy ilyen géphez, ha számlával kell vásárolni? (céges beszerzés) Szerintem az sem probléma, ha használt, tovább értékesített gép, amennyiben tudnak névre szóló számlát adni.
Tudom, hogy a legésszerűbb megoldás egy Surface lenne, de mivel arra nem látok esélyt az magas ár miatt, ezért kutatok egyéb megoldásokat.
Hol érdemes nézelődni? (laptopsystem-en kívül, azt ismerem)
Köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Kérlek segítsetek ebben is! Köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Néhány nappal ezelőtt laptopot, inkább tabletet kerestem, de már beláttam, hogy az más árkategória, így most újragondoltam az igényeket, kérlek segítsetek nekem!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A.S.A.P.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Amennyit muszáj, az igényeknek megfelelő olcsóbb megoldást keresek használtan
(3) Felhasználás? munka, hálózat mérés, akár egész nap hurcibálás, alaprajz bökdösés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nope
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? minél nagyobb felbontás, 10-12" méretű érintőképernyős
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közAben is? Állandóan, irodai munkalaptop és otthoni asztali masina mellé kell, kimondottan a mérésekhez
(7) Operációs rendszer? Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Processzor i3/i5, U széria is megfelel. Memóriából 8G legyen benne, vagy pedig lehessen bővíteni 8G-re. Tárhelyből SSD lenne a legjobb, ha nincs, viszont a HDD cserélhető, úgy is megfelel. Optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? legalább 1 v 2db USB port, minél hosszabb akkumulátor üzemidő, lehetőleg tabletté alakítható típus legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? használtIlyesmit keresek, árban ez nagyon tetszik, kár, hogy ilyen alacsony a felbontás:
Lenovo ThinkPad Edge S230U
Ez már nem rossz, árban kicsit húzósabb, a memória nem tudom bővíthető-e:
Dell XPS 12 DUO Ultrabook[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Khelben #120518 üzenetére
Milyen lehetőségek vannak, ha lentebb adom a procit? Memóriából mindenképp kell a 8GB, úgy is jó, ha saját kezűleg tudom bővíteni, SSD pedig azért kellene, hogy ha lapozófájlra kényszerülök, akkor sem lesz olyan bitang lassú, mint HDD esetén.
A használni kívánt program követelményei:
Supported Operating Systems:
Windows 10 (32bit, 64bit)
Windows 8 (32bit, 64bit)
Windows 7 (32bit, 64bit)
Mac OS 10.11 (Beta version)
Processor: 1.5+GHz, multi-core recommended
Memory: 4+ GB RAM, 8GB RAM recommended, 16GB+ RAM recommended for very large projects
Hard disk space: 1GB required"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Khelben #120518 üzenetére
Milyen lehetőségek vannak, ha lentebb adom a procit? Memóriából mindenképp kell a 8GB, úgy is jó, ha saját kezűleg tudom bővíteni, SSD pedig azért kellene, hogy ha lapozófájlra kényszerülök, akkor sem lesz olyan bitang lassú, mint HDD esetén.
A használni kívánt program követelményei:
Supported Operating Systems:
Windows 10 (32bit, 64bit)
Windows 8 (32bit, 64bit)
Windows 7 (32bit, 64bit)
Mac OS 10.11 (Beta version)
Processor: 1.5+GHz, multi-core recommended
Memory: 4+ GB RAM, 8GB RAM recommended, 16GB+ RAM recommended for very large projects
Hard disk space: 1GB required"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Khelben #120515 üzenetére
A Dell Venue széria nem jöhet szóba? (pl ez vagy ez)
Tudom, ezek nem éppen könnyű darabok, de lássuk be, 500k-t sem a cég, sem én nem fogok kiadni érte. (ők azért nem, mert nem érdekli őket mivel dolgozom, a munka legyen kész, én pedig azért nem, mert nincs rá ennyi pénzem..)"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem notebook-táblagépet az alábbi kritériumok alapján.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A.S.A.P.
(2) A gépre szánt összeg forintban? nézzük meg mit kapni 120k és 150k határral
(3) Felhasználás? munka, hálózat mérés, akár egész nap hurcibálás, alaprajz bökdösés, emiatt kell az érintőképernyő
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nope
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 1920x1080 szükséges, méretre olyan 10-11 körüli érintőképernyős változat kell
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Állandóan, irodai munkalaptop és otthoni asztali masina mellé kell, amolyan célhardverként
(7) Operációs rendszer? win kell, mert csak azon fut a programom, amivel használni szeretném
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 128G SSD elég
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? legalább 3 USB port, HDMI nem lenne rossz
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? mindkét megoldás érdekel, ha céges beszerzés lesz, akkor csak új jöhet szóba, saját beszerzés esetén általában a használt, de minőségi darabokat preferálom.ui: ismerve a programomat legalább i3, inkább i5 processzor szükséges, valamint minél több memória, ez még talán fontosabb, mint az erős CPU, 8G a minimum (asztali gépen 24G-t is evett már, de a felmérések alkalmával 8G-vel talán megelégszik, a tervezéshez kell több, arra pedig tudok combosabb gépet használni)
Jelenleg sima laptoppal végzem a munkát (folyamatos kézben hordozás), és hiába könnyű notebook, 1,5-2 óra múltán iszonyat elkezd fájni a hátam közepe, ezért keresek tabletes megoldást.
Köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Khelben #117285 üzenetére
Köszönöm, választunk egyet azok közül.
Jól gondolom, hogy jobban jár egy FullHD-s változattal, mintha UHD-t vesz? 4k-n ugyanolyan részletességgel sokkal döcögősebbnek gondolom ugyanazt a játékot ugyanolyan részletességi beállításokkal, de személyes tapasztalatom még nincs az UHD-val.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek szeretnék gépet ajánlani, tőlem kért tanácsot, hogy milyet vegyen. A vásárlás helye az edigital lesz, vidéken lakik, ott egyszerű megoldani. Elsősorban játékra kellene, én erre a célra asztalit javasoltam, de kikötése volt, hogy laptop legyen. Ő veszi, ő tudja.
1-2 héten belül
~ 300-350k
(3) Felhasználás?
Játék
Passz, szerintem lehet számolni a legújabb játékokkal
nem elsődleges szempont, én legalább 15" IPS matt kijelzőt javasolnék, ha kijön a keretből
Alkalmanként
Nem szükséges
Én SSD-t javaslok, memóriából legalább 8, de inkább 16, optikai nem szükséges
Csak új (extreme digital)Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Pár hete kértem a segítségeteket gépvásárlás ügyben, de napoltam a dolgot, úgy gondoltam elvagyok még a HP compaq gépemmel. Most viszont lehetséges, hogy lenne lehetőségem szinte ingyen vásárolni, már amennyiben sikerül elnyerni egy pályázatot, rövid időn belül kiderül. Így viszont jelentősen átalakul a dolog, mert a korábbiakkal ellentétben csak új notebook jöhet szóba a számla miatt, illetve a keretösszeg is kitolódik a korábbi 150-ről 250-300-ra.
Ennek megfelelően kitöltöttem a kérdéssort is.
(1) 1 hónapon belül
(2) 250-300k
(3) Főképp munkaeszköz, rendszergazdaként dolgozom. Emellett időnként virtuális gépeket szeretnék futtatni, valamint visual studio-t szoktam használni.
(4) nem igazán
(5) minőség
(6) Szeretnék, de ha most nem fér bele, az sem probléma, később is tudom bővíteni.
(7) 14" matt, és NAGY FELBONTÁS! (min 1600x900)
(8) gyakori hordozás miatt értelemszerűen minél könnyebb annál jobb, de nem ez a fő szempont
(9) mindegy, nem szükséges, céges rendszer kerül rá
(10) HDD ha lehet 0,5-1TB, memória 4-8gb (ha 4, akkor 1 modulos legyen), ODD nem árt ha van, de nem kritérium. SSD mindenképp kerül majd bele, és lesz másodlagos HDD is, tehát a hely szükséges hozzá.
(11) HDMI, irodai használat miatt halk működés cpu terhelés esetén is, billentyűzet világítás praktikus lenne, szigetes billentyűzethez sem ragaszkodom, bár még nem használtam huzamosabb ideig
(12) CPU igényeset időnként, GPU igényeset nem
(13) Korábban ezeket a típusokat néztem használtan hwapróról, laptopsystemtől: HP Elitebook 8470p, Dell Latitude 6430, Lenovo T430
(14) Számla miatt sajnos csak új[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz runner 125 #57617 üzenetére
Csak a webkamera mellett van 1 kipattintható megvilágító lámpa, háttérvilágítása nincs. Viszont azt olvastam, hogy az a lámpa semmit nem ér, a monitor nagyobb fényerőt ad. Tehát olyan "van, de minek" féle megoldás.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz btudos #57603 üzenetére
Eddig 2-en javasoltátok a Lenovot, a többire nem jött semmi, pedig azok is jó gépek. 6430 nagyon klassz gép, de az a forma... nem tudok megbarátkozni a kinézetével. Az elitebook 8460p 8470p szintén jó gépek, de manapság ebben a kategóriában kispórolni a billentyűzet világítást.. illetve ezt a világos színt sem értem, hogy miért kellett erőltetni.
szabonagyur: Tudom, nem is azzal van a probléma, hanem az ilyen kiegészítőknél velem mindig az történik, hogy éppen akkor nincs ott/nincs nálam, amikor szükség lenne rá, direkt hdmi csatlakozónál pedig ilyen nem fordulhat elő.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Pár hete már írtam ide, azóta vannak kinézett típusaim, és a vásárlás időpontja is közeleg, viszont nem tudok dönteni.
2-3 hét múlva
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
durván 150e
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Főképp munkaeszköz, rendszergazdaként dolgozom. Emellett időnként virtuális gépeket szeretnék futtatni, valamint visual studio-t szoktam használni.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem igazán
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Szeretnék, de ha most nem fér bele, az sem probléma, később is tudom bővíteni.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
14" matt, és NAGY FELBONTÁS! (min 1600x900)
(8) Notebook tömege?
gyakori hordozás miatt értelemszerűen minél könnyebb annál jobb, de nem ez a fő szempont
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
mindegy, nem szükséges, céges rendszer kerül rá
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD ha lehet 500GB, memória 4-8gb (ha 4, akkor 1 modulos legyen), ODD nem árt ha van, de nem kritérium. SSD mindenképp kerül majd bele, és lesz másodlagos HDD is, tehát a hely szükséges hozzá.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, irodai használat miatt halk működés cpu terhelés esetén is, billentyűzet világítás praktikus lenne, szigetes billentyűzethez sem ragaszkodom, bár még nem használtam huzamosabb ideig
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
CPU igényeset időnként, GPU igényeset nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Laptopsystem-en és hwaprón nézelődtem elsősorban, a nagy felbontású változatok sajnos ritkák.
Jónak vélt típusok:
HP Elitebook 8460P (pro: jó ár, HP, kontra: régebbi hardver, hdmi nincs, szigetes, nem világító billentyűzet, talán picit hangos, szürke szín )
HP Elitebook 8470P (pro: HP , kontra: hdmi nincs, szigetes, nem világító billentyűzet, szürke szín )
Dell Latitude 6430 (pro: masszív, hdmi, világítós nem szigetes billentyűzet, NBD, kontra: ár, csúnya, nem tudok megbarátkozni ezzel a formavilággal.)
Lenovo T430 (pro: akksi, forma, sötét szín, világítós billentyűzet, kontra: hdmi nincs, szigetes billentyűk, idegesítő folyamatosan magas hangot kibocsájtó ventilátor.)
Fontos szempont, hogy halk legyen a gép, tehát számomra az integrált VGA-s verzió lenne jó. A HP-kban nincs lehetőség az integrált-diszkrét váltására, a többiről nem tudok nyilatkozni.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
használt szép állapotút és garanciálisat, új üzleti kategóriásat ebből az összegből nem kapok, ezzel tisztában vagyok.Ebben kérem segítségeteket, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Pár hete írtam már ide laptopkereséssel kapcsolatban, azóta kicsit körvonalazódott, hogy mit is szeretnék, de a tanácsotokat most is szívesen fogadnám.
Mindenképpen üzleti szériás gépet szeretnék, jelenleg is olyat használok lassan 6 éve (HP Compaq 8510p), és szeretem, nem azért cserélem, mert tönkrement. A csere oka, hogy már a legkisebb cpu terhelésnél is igen hangos a dedikált VGA miatt, illetve akksit ehhez már nem szeretnék újat venni (a jelenlegi pedig 15-20 perces), viszont szükség lenne rá, mivel napi szinten hordozom magammal nem lenne hátrány, ha kicsit könnyebb lenne, és méretben sem ragaszkodom a 15,6"-hoz. Dedikált VGA-ra nincs szükségem, játszani nem fogok rajta, ha a HD filmeket viszi röccenésmentesen külső kijelzőn (TV), az nekem elég.Ennek fényében kitöltöttem a paraméterlistát is:
Leghamarabb március közepe-vége
Kb 150e
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Főképp munkaeszköz, rendszergazdaként dolgozom. Emellett időnként virtuális gépeket szeretnék futtatni, valamint visual studio-t szoktam használni.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem igazán
is-is, de inkább a minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Szeretnék, de ha most nem fér bele, az sem probléma, később is tudom bővíteni.
14" matt, és ami fontos: NAGY FELBONTÁS! Tehát az 1366x768 felejtős, nem szeretem, számomra használhatatlan.
(8) Notebook tömege?
gyakori hordozás miatt értelemszerűen minél könnyebb annál jobb, de nem ez a fő szempont
mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD ha lehet 500GB, memória 4-8gb (ha 4, akkor 1 modulos legyen), ODD nem árt ha van, de nem kritérium.
HDMI, irodai használat miatt halk működés cpu terhelés esetén is
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Laptopsystem-en és hwaprón nézelődtem elsősorban, de nagy felbontású változatokat sajnos nem találtam, pedig árban jók lennének, az alábbi 2 típus tetszik elsősorban:
HP Elitebook 8460P
HP Elitebook 8470P
Fontos szempont, hogy halk legyen a gép, tehát számomra az integrált VGA-s verzió lenne jó, mert ebben a 2 típusban nincs lehetőség az integrált-diszkrét váltására.
használt szép állapotút és garanciálisat, új üzleti kategóriásat ebből az összegből nem kapok, ezzel tisztában vagyok.Ebben kérem segítségeteket, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Köszönöm, akkor a 8440p kiesett. Többiek véleménye ezekre az igényekre? Dell gépek is szóba jöhetnek, csak a múlt miatt néztem a HP-kat elsősorban, mert annak elégedett vagyok az üzleti szériás gépeivel.
Ja igen, egy fontos dolgot kifelejtettem: Touchpadból mindenképpen olyat szeretnék, aminek külön vannak választva a gombjai az érintőfelülettől, tehát a gombokon tapicskolva ne mozduljon el az egér, mert azoktól falra mászok.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Eljátszottam a gondolattal, hogy esetleg gépet cserélnék, és nézegettem a laptopsystem.hu oldalon a kínálatot, annyira nem is vészesek az árak.
Mindenképpen üzleti szériás gépet veszek, ha veszek, jelenleg is olyanom van lassan 6 éve (HP Compaq 8510p), és szeretem, nem azért cserélem, mert tönkrement. A csere oka az lenne, hogy akksit ehhez már nem szeretnék újat venni (a jelenlegi pedig 15-20 perces), viszont szükség lenne rá, mivel napi szinten hordozom magammal nem lenne hátrány, ha kicsit könnyebb lenne, és méretben sem ragaszkodom a 15,6"-hoz, 14-es is elég lenne. Valamint dedikált VGA-ra nincs szükségem, csak hangosabb miatta a gép, én pedig nem használom, max hd filmezésre, ami gpu igényes lehet.Ennek fényében kitöltöttem a paraméterlistát is:
Kb 1 hónap múlva, ha lesz vásárlás
Nem tudom, talán 150 körül tudok rászánni, vagy később veszem, és akkor drágább is lehet
informatikus, rendszergazda vagyok, ehhez a munkához fogom használni elsősorban, illetve virtuális gépeket szeretnék futtatni időnként, valamint visual studiozni szoktam
nem lényeges, játékra van asztali gépem, ez elég, ha tud 1080-as HD-t akadásmentesen lejátszani HDMI-n keresztül TV-n
is-is, talán a minőség
Szeretnék, de ennyi pénzbe tudom, hogy nem fér bele, így az utólag is megfelel majd. Nem hátrány, ha az ODD helyére egyszerűen be tudok építeni egy HDD-t az SSD mellé majd.
13-14, esetleg 15, mindenképp matt, felbontásra pedig minél nagyobb (nem tetszenek ezek az 1366x768-as felbontások, a mostanim 1680x1050-es, és ezt nagyon szeretem benne)
(8) Notebook tömege?
gyakori hordozás miatt minél könnyebb annál jobb, de nekem elég, ha nem a nehezebb fajta
nélküle
HDD 500 körül már elég, memória 4GB DDR3 minimum, bővíteni biztosan fogom, optikai meghajtó nem fontos, de ha van, akkor nem baj
HDMI
HP Elitebook 2560P
HP Elitebook 8440P
HP Elitebook 8460P
Lenovo Thinkpad T420
Hirtelen ezeket néztem ki, de másikat is szívesen megnézek.
használt is jó, ha szép állapotú és garanciálisEbben kérem segítségeteket, köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz premete #55654 üzenetére
Tudom, de cserébe 20k-val drágább, és a winyó is kicsi benne, plusz ssd-re bővíteni macerás később.
Én úgy gondolom elég lehet az i3-as arra, amire használni fogja (mindennapi dolgok), nem fog cpu igényes alkalmazásokat futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz premete #55600 üzenetére
Ma szeretném elhozni a gépet valahonnan, emlékeztetőül az alábbi paraméterekkel kerestem gépet húgom részére:
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A héten.
100-150ezer között kb
office, esetleg minimális ps, irodai munka, netezés, filmezés
nem túlzottan, ha igen, akkor is régebbi játékok, pl cs source
is is
nem szükséges
14-15,6
(8) Notebook tömege?
nem számít
nélkül
legalább 500 gigás hdd, memória 4-8gb (4 is elég, ha 1db modul van benne, tehát egyszerűen bővíthető, bár a 8 ideálisabb), optikai kellene
webkamera, hdmi
nem kifejezetten, de később hasznos lehet az i5 és a dedikált vga az integrált mellett
újpremete kolléga ajánlotta a Dell E5430-at
Ezen kívül kaptam még javaslatot a Lenovo Ideapad U510-re, valamint a Fuji Lifebook UH552-re, utóbbi szerintem kicsi lenne a felhasználási célra, a Lenovo viszont eléggé szimpatikus, csak a wifijéről olvastam rosszakat.A dell is tetszik, de az már kicsit drágább. Jó választás a Lenovo, megvehetem?
[ Szerkesztve ]
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz premete #55569 üzenetére
Teljesítmény alatt nem azt értettem, hogy egy brutál i7-es gép kell, hanem egy olyan pl i5-ös, ami pár év múlva is elég lesz ÁTLAGfelhasználásra. Tehát ebből kifolyólag az i3 kevés lehet a jövőre nézve. Mivel játszani sem igazán fog, így egy gyengébb dedikált vga is elég, abban sem vagyok biztos, hogy kell a dedikált, ha az integrálttal is tud hd filmeket nézni hdmi kimeneten keresztül tv-n 1080p-ben.
Minőség alatt azt értettem, hogy a műanyagokból egy jobb fajtát keresek, tisztában vagyok vele, hogy az otthoni és az üzleti széria nagyon nem ugyanaz. (Magamnak HP 8510p-t vettem lassan 6 évvel ezelőtt, látom johnny82 kolléga épp erről a laptopról érdeklődött pár hsz-el korábban, na ez laptop, megvétel óta a mai napig tökéletesen működik.) Nyilván nem ilyen minőségi kategóriát keresek 150-ből, csak nem a gagyibb fajtából szeretnék választani (pl asus)
Ennek fényében mit ajánlasz/ajánlanátok?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #55525 üzenetére
Bocs, hogy türelmetlenkedek, de legkésőbb holnap meg kellene vennem, hogy pénteken vihessem haza magammal a diplomaosztójára, kérhetek segítséget?
A paraméterek:
Húgomnak keresek laptopot átlagfelhasználásra, de hosszútávra. Költözik otthonról, várhatóan nem fogja minden nap magával cipelni, de később előfordulhat.
A héten.
100-150ezer között kb
is is
nem szükséges
14-15,6
(8) Notebook tömege?
nem számít
nélkül
legalább 500 gigás hdd, memória 4-8gb (4 is elég, ha 1db modul van benne, tehát egyszerűen bővíthető, bár a 8 ideálisabb), optikai kellene
webkamera, hdmi
nem kifejezetten, de később hasznos lehet az i5 és a dedikált vga az integrált mellett
DELL 3537
újKöszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Húgomnak keresek laptopot átlagfelhasználásra, de hosszútávra. Költözik otthonról, várhatóan nem fogja minden nap magával cipelni, de később előfordulhat.
A héten.
100-150ezer között kb
is is
nem szükséges
14-15,6
(8) Notebook tömege?
nem számít
nélkül
webkamera, hdmi
DELL 3537
újKöszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném laptopcserét, avagy felújítást illetően.
Jelenleg egy HP Compaq 8510p (T7500, 4GB) géppel dolgozom, amit idestova 5 éve vásároltam (egészen pontosan 1 hónap múlva lesz 5 éves a gép), és nagyon meg vagyok vele elégedve, hiszen még mindig működik különösebb hiba nélkül. Az akku 1x volt már cserélve, de jelenleg ismét cserére szorul, mert sajnos pár percnél nem megy többet konnektor nélkül, illetve az alvó módot sem bírja ki 1 napnál tovább.
Az akkun kívül szerintem a HDD-t kellene SSD-re cserélni a gyorsítás végett, viszont ez esetben vásárolnom kell egy beépítő keretet az optikai helyére, hogy oda be tudjam szerelni a jelenlegi 500-as WD HDD-met, amit szintén utólag vettem a gépbe. Amit sajnos már kicsit megbántam az az, hogy dedikált VGA-s gépet vettem anno, mert egyrészt semmi szükségem rá, másrészt roppantul melegszik, tehát amint valami elkezdi használni a procit akár 10-15% körül, a venti máris pörög fel, ami zavaróan hangossá teszi a gépet.
Tehát felújítás címszó alatt ezen a 3 dolgon gondolkodtam, kérdés, hogy ezzel járok jobban, vagy azzal, ha eladom a gépet, és veszek helyette másikat? Igaz, ha az utóbbit választom, akkor az nálam azt jelenti, hogy minimum egy minőségi üzleti szériás gépet, amivel várhatóan pár évig biztosan nem lesz probléma, ahogy a mostanimmal sem. (renew gép volt, 250-ért vettem)Esetleg csere egy nagyon megkímélt állapotú 6910p-re? 50k-ért tudnék most venni olyat T7700-al 2giga rammal 80-as HDD-vel, ezesetben nyilván a memóriát és a HDD-t áttenném a mostanimból, ezt pedig eladnám.
Hordozhatóság szempontjából szimpatikusabb.A tanácsokat előre is köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
AMD E-300 1,3GHz és Intel B980 procikat összehasonlítva mennyivel erősebb az Intel? Dupla annyi cache és majdnem dupla órajel, én nagy különbséget sejtek a 2 között.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A 2 típus közül melyiket választanátok? Nem nekem lesz, csak segítek valakinek, átlagos felhasználásra lesz véve, a legdurvább eset az lehet, hogy dwg fájlok lesznek rajta megnyitva nézegetésre.
ACER Aspire 5250
ASUS x501aKöszi!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Mit gondoltok, egy ilyen notebookért hibátlan állapot és 2év + gari esetén mennyit kérhet az eladó, ha fél éve lett vásárolva? Mondjuk a színével meg a márkájával nagyon nem vagyok kibékülve...
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm laptopot szeretne vásárolni 1-2 héten belül, főként otthoni felhasználásra, filmezésre, HDMI-vel TV-re kötve HD filmek nézésére, de azt kérte, hogy nem lenne rossz, ha az autocad-et is vinné valamennyire. Nem az utóbbi lesz a fő felhasználási cél, otthoni laptopnak szánják, de elvétve fogják használni tervezésre is.
Ami még kikötés, hogy Lenovo Thinkpad-et szeretnének, és jelenleg ezt nézték ki: Lenovo ThinkPad Edge E535 15" Black NZR55HV FD 8GB
Tehát nagyjából ennyit szeretnének rákölteni oprendszer nélkül, szerintetek ez jó választás, vagy javasoljak nekik másikat?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest