Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zenlee

csendes tag

Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok és ezt a fórumot olvasgatva úgy tűnt, hogy itt vannak segítőkész, hozzáértő emberek, akiknek érdemes adni a véleményére, ezért remélem, hogy nekem is tudtok segíteni.
    200 eFt körüli összegért szeretnék laptopot venni, ha ugrásszerűen jobbat tudnék venni 230 eFt-ért, akkor az se baj persze, de ez egy ilyen irány összeg. Ha már új laptopot veszek, akkor szeretném rendesen játékra is használni amennyi ideig lehet (néhány év múlva úgyse tudom már az újakat játszani), szóval nálam ez szempont.

Kitöltöttem a kérdéseket is:
    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most télen, december-január környékén.
    (2) Maximális keretösszeg Ft-ban? Mondjuk 240.000 a maximum, de 200.000 legyen az irány összeg.
    (3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Játék, multimédiás felhasználás (filmezés, zenehallgatás), általános felhasználás.
    (4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Igen, használnám, mivel rég volt már erősebb gépem, most szeretném kihasználni és az új játékokat is minél magasabb részletességgel és felbontásban futtatni. Örülnék, ha még néhány év múlva is (nyilván alacsonyabb részletességgel) elindulnának rajta azért.
    (5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Egyértelműen a teljesítmény, de azért egy elfogadható alapminőséget is érjen legalább el.
    (6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem.
    (7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Minimum 15.6, maximum 17.3. Igazából nem értek a felbontásokhoz, kijelző típusához, ne ajánljatok rosszat. :)
    (8) Notebook tömege? Nem szempont.
    (9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Szigorúan nélküle, ha lehetséges ezen szeretnék spórolni, mivel van oprendszerem.
    (10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Játékhoz elegendő memória, (ha bővíthető, és ezzel tudom lefelé faragni az árat, akkor nem baj ha kezdetben kevesebb, majd később veszek hozzá, amikor lesz rá keret), tárhely minimum 500GB, a többihez nem értek. :(
    (11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Alap felszerelt legyen (webcam stb.)
    (12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem értek ehhez sajnos.
    (13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Lejjebb írom, a kérdéseimmel együtt.
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csakis új, ritkán veszek újat, ezért törekszem most egy (saját kereteimhez képest) jobb gépet megcélozni.

A laptopok amik tetszenek a Dell Inspiron 7537, amit sokan dicsértek, http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/dell-inspiron-7537-teszt-142 ez a 235 eFt talán még bele is férne árban, viszont én oprendszer nélkül szeretném. Vajon lehet úgy is kapni? Ezen kívül kérdés, hogy mit jelent a CPU limit, amit a cikk is említ? Ez nagy hátrány? Szerintetek ez a gép az általam leírt felhasználásra megfelelne illetve optimális vétel lenne?

Korábbi hozzászólásokban volt, hogy a Lenovo y510p a legjobb játékra, és néztem hogy hasonló árért az is megcsíphető i5ös procival (és tesztek alapján nem is lényegesen rosszabb a teljesítménye, mint az i7-esnek) és 1 grafikus vezérlővel (lehet hülyeséget írok, nem értek hozzá... :( ). Így nem érné meg venni? Tényleg annyira melegszik és hangos?

Estleg ebben a kategóriában van számomra kedvezőbb vétel? Boltokat néztem, de az az igazság, hogy nem értek minden paraméterhez, és félek, hogy egy olcsóbb vagy jobbnak tűnő vétel átvág az apró betűs részben.

Kérdés még, hogy szerintetek mennyire várható a közeljövőben (mondjuk fél év) technológiai ugrás, megéri-e várni egy kicsit, vagy mostanában jó, időálló gépeket lehet-e venni? (Nyilván igazán időálló nincsen informatikában, de azért mégis csak vannak egy kicsivel tovább korrektnek számító gépek).

Bocsánat, ha hosszúra sikerült, minden segítséget előre is köszönök!

Új hozzászólás Aktív témák