-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz
Starchm #162237 üzenetére
Attól függ milyen egyetem. Műszakin levő barátaim egyetértenének veled, de én pl üzletin 2 évig egy Airen jegyzeteltem meg órai előadásokat azon csináltam, most váltottam egy XPS 13 9300-ra, ugyanerre a célra. Ott nem írunk sokat inkább gyakorlatiasak az órák, legyen kompakt, legyen szép kijelző és mutasson jól az asztalon
Arra a ‘kevés’ jegyzetelésre meg teljesen jó wordben, excelben, én jobban is szeretem mint a toll-füzetet, de persze nálunk is van aki arra esküszik.
-
schulc99
aktív tag
válasz
Starchm #156325 üzenetére
Köszönöm az útba igazítást!
Eme régi jól bevált találmányokat jómagam is használom és a laptop jövőbeli tulaja is szorgosan használja mind a két egyetemen!A segítség kérése arra irányult, hogy mit ajánlana egy hozzáértő, a tanulás segítéséhez, szakdolgozatok megírásához, segédanyagok felkutatásához, stb.
Milyen cpu-t, mennyi ram-ot ajánlana.
Mi az a hardver ami kiszolgálna egy egyetemistát.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-150 000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
-egyetemi tanulmányok, office, film
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-----
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-15,6", full HD, matt, ha belefér a keretbe akkor IPS, de nem feltétel
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-keveset lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-nem feltétel az op.rendszer , ha belefér a keretbe akkor az jó
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-lehetőleg SSD min. 240 GB, ha belefér a keretbe akkor 8 GB ram, optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-HDMI, USB, Type C
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-lehetőleg új -
-
-
beer1
aktív tag
válasz
Starchm #154407 üzenetére
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most vagy egy két hónap, ezt meg nem döntöttem el
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-300k körül
(3) Felhasználás?
netezés,böngészés,irodai progik, filmnézés és játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17 vagy 15, de inkább a nagyobb
Az hogy milyen a panel nem nagyon tudom melyik a jobb és azt sem hogy matt vagy fényes, szóval ezt rátok bízom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Keveset szállítanám, elsősorban otthon használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell vagy Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Lehet hdd, SSD de inkább SSD vagy mind kettő
Legalább 1tb hdd
SSD 256gb- ha csak SSDs akkor nyilván több
Ram 8vagy több
Optikai meghajtó nem szükséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Ha lehet világítson a billentyűzet és legyen normális mennyiségű csatlakozó
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak Új, esetleg hardveraprón vásárolt, de itt is újat néznék inkábbNemrég töltöttem ki, csak most érdekelt volna az a típus konkrétan, hogy mennyire lenne jo vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Építő/felújító topik
- Házimozi haladó szinten
- Milyen routert?
- Most már hivatalos, hogy mozifilm készül az Elden Ringből
- Sweet.tv - internetes TV
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Androidos fejegységek
- Milyen házat vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LAPTOP-TABLET! Microsoft Surface Pro 4, i5-6300U, 4GB/128GB, 2736x1824/IPS, TOUCH, garancia!
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest