- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
ZsoZso126
tag
válasz
redwhite78 #150397 üzenetére
A laptop azért kell mert 2felirattal akarok nézni egy filmet és úgy egyszerű km playerrel például.
-
ZsoZso126
tag
Ahhha...értem köszönöm a segítséget.Viszont akkor szeretnék kérni egy tippet FHD és UHD filmekre melyik laptop jó mégis körülbelül mennyibe kerül egy ilyen gép
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
XFishboneHUN #150389 üzenetére
Szerencsés ember, nagyon szerencsés
-
ZsoZso126
tag
Sziasztok!szeretnék egy laptopot venni csak film nézésre tv re lenne ràkötve HDMI kabellel.HD FHD UHD 4K minőségbe.Lehet használt új max 30e Ft ig.Van ilyen gép? Előre is köszönöm
-
Tikakukac
titán
válasz
XFishboneHUN #150383 üzenetére
Ahha. Szétestek, raklapszám döntötték bele az alaplapokat, minden bajuk volt.
PumpkinSeed: Csak jó környéken legyél, mert kiesnek a jó gépek akkor
-
Tikakukac
titán
válasz
rhunseeker #150380 üzenetére
Biztos sosincs. Vigyél gépet bontsátok meg és próbát vele
-
rhunseeker
tag
Sziasztok!
Már írtam ezzel kapcsolatban a Dell Notebook topicba, de nem sokkal jutottam előrébb, szóval arra gondoltam, hogy itt hátha tud nekem valaki segíteni.
Egy Dell 7577-em van 8GB Hynix HMA81GS6AFR8N-UH 2400MHz-es rammal. Emellé a ram modul mellé szeretnék még 8 GB-ot venni. Tudtok olyat ajánlani akár újat, akár apróról valami megérőset, ami biztosan kompatibilis lenne vele? Mert rákerestem, de ezt a hynixet már nem árulják.
Köszönöm a segítséget!
-
orc88
őstag
-
Khelben
nagyúr
válasz
krisz4b70 #150375 üzenetére
G5-ből ami fullhd, az mind IPS kijelzős (illetve VA, de lényegét tekintve ugyanaz).
A HP 15 is jó, de az egy 120-150k kategóriás gép, 220-ért már drága szerintem. A Probook jobb anyagokból van, jobb a minőség, billentyűzet, stb.
Ramnál tökmindegy, nem veszel észre különbséget. msata vs m.2 vs 2,5. -
krisz4b70
aktív tag
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
220 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Mérnöki tanulmányok mellé kéne egyetemen, mellette filmezés, netezés, játék a legutolsó szempont.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Semmi komoly, cs go szintű játékok fussanak el.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Méret legalább 15,6 és mindenképp ips, matt fényes az mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti egyszer kb, utazás közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legyen legalább 120gb ssd és mellette hdd, 8gb ram, Optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Acer gépeket kilőném, van egy 200 ezres ismerősi körben és nem győzött meg. Előnyben részesítenem a 3 év garis gépeket.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Kicsit sok a kritérium tudom, remélem tudtok segíteni.
-
Tikakukac
titán
válasz
PumpkinSeed #150370 üzenetére
Ó dehogynem megy a HDD, mint az atom
Újonnan arra készülj, hogy pusztulat dolgok lesznek, én is kínoztam mutert kicsit ilyesmivel és munkahelyen is van pár új vas. Mégis 13 éves gépe van és azt hordozza. Gondolkozz el szerintem rajta, hogy kelleni fog-e az a dobozos új szag és az utána következő szívás.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tikakukac #150367 üzenetére
Tobb infoval nem tudok szolgalni, mert ennyi info van.
En csak annyit irtam, hogy en szemelyesen lenovo parti vagyok, de barmit elfogadok ha ebben az arresben ajanlotok nekem egy masik markat vagy valamit ahol ujonnan ezen az aron kapok egy laptopot a fent sorolt dolgokra. Remelhetoleg 2019-ben nem adnak el laptopot HDD-vel, szoval valszeg SSD lesz bennuk, es ezenkivul nincs tul nagy igenyem se markara, se specifikaciora.
Koszonom a segitseget. -
Khelben
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #150365 üzenetére
"we can observe a CPU clock rate as high as 3.9 GHz while core temperature slowly rises to 89 C. Once this threshold is reached, the clock rate begins to alternate between 2.0 GHz and 2.7 GHz in order to keep temperatures in check. "
És ez a dedikált vga nélküli változat. Ha emellé beraksz egy 1050-et, akkor kapsz egy i7-es gépet, ami i5-ös teljesítményt se képes nyújtani terhelés alatt. Olyan ez, mintha lenne egy 300 lóerős autó, de ha tövig taposod a gázt, akkor a motor csak 150 lóerőre képes. Megvennéd?
-
Tikakukac
titán
válasz
itouchfan #150362 üzenetére
Nagyon a zavarosban halászunk. Ha tudsz és nem gond az asztali, legyen az. Végtelen kombóban legózhatsz magadnak mindent, míg laptopban nagyon be van húzva a gatyaszíj.
Hobbi szinten így ezekre egy E7450-et vagy T450-et néznék plusz egy monitort mellé. 150-200k körül megvan egy közepesen jó monitorral az egész. Ez deal függő, ha sokat kutatsz és vársz, akkor igen olcsón is elő lehet teremteni őket.
MPx: Az FHD és FHD touch változatok IPS-el jönnek, az már szerintem egy alsó mércét meg fog ütni nálad is.
Panelt meg lehet cserélni bármikor, bárki aki túrja a gépeket, az fog tudni ebben segíteni. A beszerzés a leghúzósabb része, leginkább emiatt csúsznak el az én gépeim is.
-
Tikakukac
titán
válasz
PumpkinSeed #150364 üzenetére
Egy kicsit több infó jó volna. Ennyiért i3-as levonót újban biztosan nem vennék. Ha lenovo kell, akkor T530-akból egy egész garmada vár akár 1 talán még 2 év garival is aprón. Abba bele mernék még ugrani. T540-be már nem, fölötte meg már drága. Újban meg ami jó is és lenovo is az jóval fentebb indul.
-
Tikakukac
titán
válasz
XFishboneHUN #150365 üzenetére
Szép példány, basszus, nem gondoltam volna, hogy évesen még lesz ilyen működőképesen
A kérésed olyan, mint húgomé. Legyen kicsi, hordozható, könnyű, de erős és azért nem 1,5 milla. Tehát úgy minden, amit kérni lehet.
Nálam a 1050 a kérdés, hogy az kell-e. Ha kell, akkor tényleg csak ínyenc darabok jutnak, mert ekkora a kasztniba ilyen feltételek mellett egy combosabb procival ezt berakni tényleg vagy csak nagyon ügyesek tudják vagy csak valamilyen áldozattal. Én nem vagyok abban biztos, hogy ez így egyben jó ötlet lenne.
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Idén valamikor cserélném a 8 éves ASUS K53SV laptopomat.
Az alábbi preferenciákkal
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Q1-2(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Alapvetően mindegy, jó nyilván nem, de azért a Macbook PRO ár, már sok nekem.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Photoshop, Lightroom, Videóvágás, böngészés, filmnézés, office programok(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem létszükséglet(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
max 14"(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen, mivel sokat járok fotózni fontos, hogy elférjen a hátizsákban és könnyű legyen.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
512 és 16 giga, mivel nyilván nem két évre vásárolnám, hanem legalább 8-ra, mint amit am ostani laptopom is kiszolgált.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjAlapvetően én már kinéztem magamnak egy szintén ASUS -t, ami br. 560-ra jönne ki az alábbi konfiggal:
- 14 FHD
- i7-8565U
- 16 GB RAM
- 512 SSD
- GTX 1050 4GBde kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
Előre is köszi.
-
PumpkinSeed
addikt
Hello, szeretnek kerni egy gyors tanacsot. Anyukamnak szeretnek laptopot venni 120k-140k a keret ra. Filmnezes, dokumentum olvasas meg bongeszes amire hasznalna. En alapbol Lenovo parti vagyok es minimum i3 lenne az optimalos. Ti mit ajanlotok?
-
Nowi
tag
Sziasztok!
Szintén egy gyors tanácsot kérnék hátha van valami jó ötlet...
Barátom szeretne vmi szolidabb (1050 környéki VGA-val szerelt ) gamerebb laptopot venni.
Próbáltam lebeszélni de kell neki, bár nem ez lenne az elsődleges gamer platform mivel konzolos de néha pár cimet ezen is játszana ha úgy adódik.
Kb . 250 környékén van valamilyen vállalható, ajánlható gép manapság??
Most venné, ha igen itthon MO-n.
Előre is köszi
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődés szintjén szeretném kikérni a véleményeteket!
Irodai programok (office főleg), netezés, filmnézés, és képszerkesztés (Photoshop, Lightroom), zömében ilyen felhasználásra mit ajánlotok? Játék abszolút nem lenne, a fotószerkesztés is egyelőre csak hobbi szinten.
Azért örülnék, ha jó kijelzője lenne, normális felbontással.
Néha, tényleg ritkán hordoznám, nyáron főleg, esetleg 1-1x évközben, de nem jellemző.
Operációs rendszer Win10 lenne, nekem ez rendben van arra, amire használom. Bár azért jó lenne, ha nem a használt hirdetésekben feltűnő 20-30 perc akkuidő, hanem másfél-2 óra menne akksiból.
Tárhely az szerintem nem lesz limitáló faktor, de 500 GB jó lenne, az mindegy, hogy HDD vagy SSD.Néztem a használt piacot is, de ebben a témában kicsit laikus vagyok. Érdekelnének új modellek is, illetve az is, hogy ha használt piacon nézelődök, mennyiért lehetne ezeknek a kritériumoknak megfelelő gépet találni? Mi az, ami a minimum mondjuk processzor, felbontás, stb terén, ami alá semmiképp se mennétek?
Illetve, ha azt költséghatékonyabbnak tartjátok, hogy a mostani belépő gépem megtartom, és inkább egy asztali gépet+monitort veszek erre a célra, azt is elfogadom.
Köszönöm előre is!
-
MPx
csendes tag
Sziasztok!
A Dell Latitude 5590-et néztem ki új gépnek, az mindenben meg is felelne, viszont jó lenne valami minőségibb kijelző. Ugyanilyen gép létezik jobb kijelzővel? Én nem nagyon találtam, viszont kétszer ennyit meg nem akarnék fizetni csak azért, hogy jobb panel legyen benne.
Másik kérdésem: új gépben lehet-e kijelzőt cserélni? Ha lehet, akkor hol csinálnak ilyet? -
Armagedown
őstag
válasz
Zsolti2627 #150357 üzenetére
A lófogáson egyik gamernek hirdetett gépet sem érdemes megvenni, attól, amiért van benne egy 7 éves videokártya, még nem lesz játékra alkalmas.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Zsolti2627 #150357 üzenetére
Idéznék az összefoglalóból:
"Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni!. Azért nincs értelme, mert az összefoglaló kitöltése nélkül nem tudjuk, hogy mi éri meg és mi a jó neked."
(mindkettő a sikítva kerülendő kategória amúgy). -
Zsolti2627
újonc
Sziasztok!
Az alábbi 2 laptop közül melyik a jobb?
https://www.jofogas.hu/budapest/HP_G6_Gamer_laptop__Intel_Core_i3__6GB_Ram__Radeon_7600M_88001063.htm
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Jatekra_Magyar_Radeon_VGA_s_2Gb_VGA_s_4_generacios_1Terra__8Gb_Laptop_88208005.htm -
Khelben
nagyúr
válasz
nikilauda #150354 üzenetére
Az ips kijelző megérne +20k-t.
-
Robez88
tag
válasz
SzaboDeGergo #150341 üzenetére
Szia,
nem vagyok nagy szakértő, de megfordult már pár gép nálam. Hasonló igényekre én xps 9360 és envy 13-ban gondolkodtam. De végül Lenovo X1 carbon (3gen) lett, és nagyon örülök hogy így döntöttem:
- kicsi, vékony, könnyű jól hordozható (rendes portokkal pl HDMI, 2xUSB-A, de ethernet nincs)
- akkumlátor 5-6 óra
- 2k qhd kijelző (érintő), gyönyörű
- gépelési élmény nagyon jó, érintőkijelzőt is sokszor tudom értelmes dolgokra használni
- teljesítmény is pont megfelelő
- ár 150.000 környékén nagyon szép, megkímélt példányt kapsz itthon is (én ebayről szereztem be, gyári garanciával, így egy kijelző és akkumlátorcserét is tudtam eszközölni)hátránya:
- RAM nem bővíthető
- 720p webcam
- nincs USB-CNem ért meg nekem +100/150k-t a 9360 vagy az envy, szerintem racionális döntés volt. Remélem tudtam segíteni.
-
nikilauda
senior tag
Sziasztok.
Ez az Acer mennyire jó vétel: [link]?
Általános felhasználás + egy kis programozás.
Egy Windows menne rá.Köszönöm.
-
Wilk919
csendes tag
Sziasztok!
A két kiszemeltem:
HP Pavilion X360 15
és
HP Envy X360 15Mi különbség van a két notebook közt?
A technikai paramétereket nyilván látom, konkrétan a meghibásodási hajlandóság, típushibák, összeszerelési és anyagminőség, kijelző és touch minőség, melegedés, ilyesmi érdekelne.
-
Khelben
nagyúr
-
sunya84
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt szeretném a véleményeteket illetve ajánlásotokat kérni.
Az alábbi adatok szerint keresek egy megbízható laptopot. Milyen márkában/típusban ajánlott gondolkozni, illetve melyek az ajánlott üzletek?1. 2019. január – február
2. max. 250.000 ft
3. Irodai programok/ munka, kis játék
4. Régebbi címek, pl. SC2, Diablo3, semmi komoly, arra ott az asztali
5. Full HD, talán inkább IPS, 15,6"
6. Zömében otthon/asztalon lenne használva, de pont a mobilitás lehetősége miatt ruháznék be rá
7. Nem szükséges, de win10 fog kerülni rá…
8. SSD min. 250 gb, 8GB RAM
9. Nincs
10. Mindenképpen ÚJ, lehetőség szerint minél jobb garanciális feltételekkel.Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Ford topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- További aktív témák...
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- ASUS TUF Gaming Laptop GTX1660Ti
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest