- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
dragonboy #30363 üzenetére
És ez a gép: ASUS M51VR Ebben már Intel chipszet van. A Toshibától valami belső hang miatt óckodok. Nomeg nem tetszik a mindenhol tükrös felület sem annyira...
-
adm
őstag
válasz
dragonboy #29983 üzenetére
komoly és hitelt érdemlő vélemény.
4 hozzászólással korábban leírod, hogy 50 foktól átmenet nélkül teljes fordulaton pörögnek a ventik, amire a 2 hetes notidon az acer support neked cserét javasol.
a megoldás az elégtelen hűtés, a drága vga mellé ennyiért csak a minimum réz/alu tömb fért be a hűtésbe. és mi lesz ha 80 fok fölé kerülnek az alkatrészek?
-
-
-
adm
őstag
válasz
dragonboy #29727 üzenetére
"wow menjen rajta meg archicad vagy vagy mi a túró (építészeti vacak)"
ezekkel a vackokkal fogsz dolgozni, pénzt keresni. ha nem használod kézség szinten munkát sem kapsz.most kezded a sulit? csak mert másodév végéig kézzel kell rajzolni, és rögtön utána sincs feltétlenül szükség örült nagy 3d teljesítményre. mire nagyobb teljesítményre lesz szükséged bőven a következő notid nézegetheted. ráadásul praktikus okokból érdemes lehet megvárni a felvételi eredményt.
-
T-unit
őstag
-
Alex1978
csendes tag
válasz
dragonboy #29717 üzenetére
Lehet, hogy bennem van a hiba, de az ASUS X52SG-nél és az ASUS M51TA-nál én nem látok rendes adatlapot.
Csak a 'főcimből' lehet megtudni a CPU-t, RAM-ot és a HDD-t. Videókártya is fontos szokott lenni, kijelző mérete is és az egyéb paramétereket sem látom. Igy nehéz összehasonlitani.
(Egyébként azt irtad, hogy max keret 180, ehhez képest az utóbbi 2, amire rákérdeztél 190eFt körül van. Tehát ha a 180eFt tényleg max keret, akkor csak az X52SG marad.)Mivel az első 2 esetében a VGA-ról nincs infóm, igy én ezek közül az X52SG-t ajánlom. A T5850-es CPU elég jó, s 15eFt-tal olcsóbb a gép, mint az M51TA.
Az M51TA-t és az X61SL-t összehasonlitva annyi biztos, hogy egyforma a RAM és a HDD mérete. A QL-62-es CPU 2GHz-es, a T3400-as pedig 2.16GHz. Látszólag picivel erősebb.
Az X61SL-ben jobb a videókártya is, igy sztem egyértelmüen ez a jobb.Az X52SG-t és X61SL-t sem könnyü összehasonlitani, mivel előbbinek nem tudni a videókártyáját. A T5850-es CPU esetében több a gyorsitótár(1MB helyett 2MB). Modernebb proci, mint a T3400-as. Nézz utána az X52SG videókártyájának!
Az X52SG-ben jobb a CPU és olcsóbb is lenne a gép. (A rászánt pénzösszeg és a videókártya elvárt teljesitménye eldönti majd, melyik felel meg neked jobban.)Egyébként itt az X61SL csak 182eFt (táskával, egérrel, 2 év garanciával).
Remélem, segitettem valamennyit!
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
dragonboy #29633 üzenetére
Szia!
Oooo....hogy most mi tortent? Tunerek? Az hogy jon ide?
Lehet rosszul magyaraztam. Nen nem tuningolni szeretnek, hanem van sok alkatreszem, ami teszteletlen, es szeretnem letesztelni oket. Ehhez kell egy gep, ami konnyen szetszedheto, es PM45 csipszetes, meg belemegy nagy meretu laptop vga, mert azt is szeretnek tesztelni. Ha asztali alkatreszeim lennenek nem lenne gond, de a laptopoknal ez egy bonyolultabb kerdes. Szoval nem 3dmarkozni akarok, hanem van egy cpu-m berakom, es orakig tolom rajta a Prime95-ot, hogy megnezzem beszarik-e vagy sem. Aztan ha nem akkor kiveszem es eladom kevesert/sokert.
Erre keresek gepet, vagy valakit aki tud nekem segiteni olyat talalni aki tud segiteni.
Koszonom.
-
geckowize
őstag
-
-
BobMaster
senior tag
válasz
dragonboy #29581 üzenetére
Azt valószínüleg nem, tehát érdemesebb a vásárlás előtt tájékozódni róla.
A gond ott van, hogy ha bármikor, bármilyen okból kiderül, hogy egy lopott cucc van nálad, akkor egyrészt elkobozzák és búcsút mondhatsz a pénzednek, másrészt elég rendesen meghurcolnak bűnrészesség címén.
-
Steve-0
őstag
válasz
dragonboy #29560 üzenetére
MSI EX623X-080HU (GF9500) ~ 170e
Intel Centrino Duo T3400 2.16Ghz
4Gb DDR2
16"-es kijelzõvel
250GB merevlemez
nVidia GeForce 9500GS
Garancia 2 évASUS F50GX-6X039 (GF9400) ~ 160e
Intel Centrino Duo T3400 2.16Ghz
3Gb DDR2 memóriával
16"-es kijelzõvel
250GB merevlemezzel
nVidia GeForce 9400GS
Garancia 2 évIBM-LENOVO 3000 N500 NS73DHV (GF9300) ~ 170e
Intel Core 2 Duo T5800 2.0Ghz
2Gb DDR2
15,4"-es kijelzõvel
250GB merevlemezzel
nVidia GeForce 9300
Garancia 1 évAmint látod a legfelsőbb teljesítményben a legerősebb, az Asus pedig ár/érték arányban éri meg a jobban, a Lenovo gépért meg több pénzért kevesebbet teljesítményt kapsz, ha sokat lesz hurcolva akkor megfontolandó a lenovo megvétele.
Azért írtam GF-el szerelt notebookokat mert, autocad, archicad alatt az ellenfél kártyái elég instabilak-hibáznak.
-
lamajoe
tag
válasz
dragonboy #29492 üzenetére
Nekem kb pont ugyanilyenem van, csak 500 gb-os HDD-vel, most nem írok sokat de délutánra/estére felrakok róla egy tesztet logoutra, a tapasztalataimból
annyit így elsőre elárulok, hogy
L4D max, kb 40 fps a legzombisabb részeknél is
Assassin's Creed max, kb 30 fps
Crysis , 3 Meden, többi Highon 1024x768-en kb 30 fps
Sajna GTA IV-et még nem próbáltam rajta, de lehet, hogy ma még fel tudom tenni (biztos megy rajta, a kérdés csak az, hogy mediumnál rosszabbul/jobban) -
Csabee.
nagyúr
válasz
dragonboy #29464 üzenetére
ha jól látom 17"es az sztem túl nagy, nehéz súlyban is.. illetve méretben is!
Asus sztem nem túl jó a notebookok terén... legalábbis nekem rossz tapasztalataim vannak róla!
Múlthéten hoztak be egy notit hogy telepítsem újra, okés újratelepítettem, és mondta a nő hogy a monitort ablaktisztitóval lemosta, és a gombokat is leakarta! a monitort szépen le is tisztította, viszont a gombok kifehéredtek és ocsmányok lettek..:S tehát.. arra oda kell figyelni
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest