Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz lacy86 #22297 üzenetére
Azert van kulonbseg, de nagyjabol egy kategoria a ketto. Valoszinuleg torrent eseten egyik sem tudja a savszelt maximalisan kihasznalni.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
lacy86
addikt
Hello!
A Qnap TS-228 es Synology DS-216 kozott nem "sok" kulonbseg van, ugye?
Ahogy lattam a Synology felulete egyszerubben kezelheto,
A Qnap felulete kicsit fapados.Altalanos felhasznalasra kellene ( videok letoltese es megnezese, kepek tarolasa, torrent futtatasa )
( Digi 500/200 net melle vennem ) -
Alex91
félisten
válasz bollokcs80 #22294 üzenetére
Zyxel NAS 326, Qnap TS-228, Synology DS-216j ajanlott. Egy lemezesben a Synology 115j ami elerheto es relative olcso, bar en mar nem vennem ezt se...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz #56573440 #22200 üzenetére
Sziasztok!
Otthora gondolkozom egy alapszintű NAS-on, Edigital-nál most akciós ez a modell.
Elsősorban alapszintű torrentezésre kellene és a letöltött anyagok tárolására. Max 8-10 torrentet futtatnék egyszerre. HDD van otthon elfekvőben.
Ha valaki esetleg tud ajánlani kedvező árú egylemezest, azt is szívesen veszem, RAID nem szempont.
B.Cs.
-
őstag
válasz Doky1988 #22292 üzenetére
Én is erről cseréltem. Jobb szoftverezettségben bízok és kezelhetőségben,nem kell erőmű. Torrent 1 max 2 letöltés megy, fel nem töltök,inkább fizetem a prémiumot.(2 év 5 rugó,az lóf...)
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Doky1988
senior tag
válasz Maxximus #22288 üzenetére
Nekem Zyxel NSA-310em van, attól függ mire akarod használni.Hardwareileg hasonló mint a 115.. Nekem megy rajta DLNA nézzük a full hd filmeket simán róla, Torrent 4-500 torrentel simán.. Igazából most akarom lecserélni DS118 -ra, de csak az miatt mert megszünt a támogatottsága sajnos, se FW frissítés semmi nincs már rá. De tökéeletesen működik mellékesen
DokY | www.zsolti.hu
-
Biga123
addikt
-
őstag
válasz Alex91 #22286 üzenetére
Én is most vettem egy Synology DS115j-t. Miben karcsú? 1 Bay-os azért?
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
tb83
tag
A 4k miatt még hezitálok, hogy mit válasszak. Találtam egy ilyet a Synology gépekhez:
Can my Synology NAS transcode 4K videos for my device?
Nagyon nem vagyok jártas a 4K világában. Minden esetben szükség van "transzkódolásra"?
A listában a DS218j nem szerepel, csak a DS218play. Az összehasonlítás alapján nincs is ilyen funkció a j-ben.
A Qnap TS-228-ról nem találtam olyan infót, hogy tud-e egyáltalán transzkódolni, de igazán azt sem tudom eldönteni, hogy kell-e ilyesmivel foglalkozni.
-
rocsaba
tag
Sziasztok, első NAS-ként a felsoroltak közül melyiket ajánlatos választani (főleg filmek tárolására és torrentezésre lenne használva.
- Zyxcel NAS326 (24.000 HUF)
- Synology DiskStation DS115j (26.000 HUF) -
Mobilflotta_
csendes újonc
Sziasztok!
Nas-t szeretnék vásárolni a következő feladatokat kellene ellátnia:
- Adatok tárolása (Raid nem szükséges)
- Filmek tárolása (Apple TV-vel szeretnék hozzá férni a filmekhez vagy Plex vagy DS videoval)
- 3 IP kamera rögzítéseMelyik NAS-t ajánljátok?
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Egyszer már jártam erre érdeklődni, de azóta felmerültek új lehetőségek, ezért újra kérdezném tisztelettel a hozzáértőket:
Régebben egy Popcorn C-200-ast használtam médiatárnak, lejátszónak. Most beruháztunk egy UHD okosTV-re (LG 3.5OS) és jelenleg Plex-szel érek el egy számítógépet a hálózaton, de ez nem alkalmas 4K-s lejátszásra.
Szóval kérem segítsetek, hogy a mai kínálatból melyik az a legkedvezőbb árú NAS, ami 4K-s lejátszásra megfelelően erős. (Az ár az elsődleges, ezért használt is szóba jöhet, de olyan teljesítménybeli kompromisszumot sem szeretnék kötni, hogy ne lehessen egyszerre több eszközön filmet nézni.)A barátom ajánlja, hogy inkább vegyek, egy HP Gen8 microserver-t, mert azzal sokkal több mindenre megyek, de igazából nincs rá igényem, nem is értek annyira ezek mókolásához, mint ő.
Nem akarok transzkódolni mobilra,tabletre (főleg nem 4K-t), de azt szeretném, hogy a központi tárolót minden olyan eszközünkről elérjük, ahol filmet nézünk (LG TV + 2 számítógép a hálózaton, ami gigabites).
Egy Linksys EA6350 router is van a hálózat elején, a TV is rá van kötve, majd gigabites switch osztja a hálózatot a számítógépekhez. (Az egyik gépen FHD monitor, a másikra egy FHD TV is csatlakozik.)
Ha ajánlotok valamit, szívesem olvasnék róla, hogy az miért jó és miket ajánlotok hozzá (milyen HDD pl.)Köszönöm szépen!
-
ViceX
csendes tag
Sziasztok,
szeretnek segitseget kerni, olyan 4 lemezes Syno NAS-t szeretnek, ami kepes megbirkozni a gigabites internettel torrentezes kozben. Pillanatnyilag egy DS414em van es 20-25megabyte/sec sebessegnel van vege. (esetleg erre valami tweak otlet?)
Van egy csomo fajta 418j, 418, plus, play stb de van valakinek tapsztalata, hogy tenylegesen mit tudnak? Lanon gigabit lazan megvan.Elore is koszi!
-
Doky1988
senior tag
Fontos még a halk működés
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Synology DS118ról szeretnék véleményt kérni!
Jelenleg egy Zyxel NSA310em van, ezt cserélném le.Amire használnám:
- Torrent
- DLNA
- Backup szerverDokY | www.zsolti.hu
-
Patice
nagyúr
+1 a négy fiókosra.
Lehet akár egy lemezzel is indulni. A legtöbb NAS felhasználónak nem is a proci, meg a RAM lesz kevés, hanem a tárhely.
Syno-k meg különösen hosszan támogatottak szoftveresen.
Ha a médiaszerver funkciókon kívül nem lesz túl sok extra feladata, akkor tényleg sokáig kiszolgál.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
McAdam6
aktív tag
Hátha valakit érdekel : Syno DS216 emagBF 50K.
-
badd
tag
Sziasztok!
NAS vásárlás előtt vagyok (legnagyobb eséllyel Syno), és az a kérdésem, hogy önmagában egy NAS mennyire időtálló? Azért kérdezem, mert a 2 és 4 fiókos NAS között vacillálok. Egyből nem biztos, hogy a 4 fiókos esetén menne mindegyikbe merevlemez, lehet elsőként csak kettőbe. Elvileg ha jól gondolom, akkor ezután nyugodtan tudom bővíteni a NAS-t, vagyis hogy később teszek bele még merevlemezt. (Ha már ez is hibás elgondolás, akkor szóljatok.) Na és a kérdés, hogy ha mondjuk 1 év múlva, vagy később rakok bele merevlemezt, akkor is bőven jó lesz-e még az adott NAS alapvetően biztonsági mentési feladatok ellátására? Tehát érdemes-e inkább 4 fiókosat venni drágábban a későbbi bővítési lehetőségeket figyelembe véve, hogy ne később kelljen még egy két fiókosat venni, miközben ha 4 fiókost vettem volna, az is bőven jó lenne még.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tocika
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg tudtok olyan nast ajánlani amivel legalább a felét kitudnám használni ? -
julius75
aktív tag
Megjött a ds418play....hétvégén start....
-
nagyúr
válasz Tocika #22256 üzenetére
Az elődjénél, az NSA325v2-nél emlékeim szerint 100Mb/sec körüli torrent sebességek voltak, tehát kb. a 10%-a a netednek. A NAS326 talán kicsivel erősebb CPU-ban, és ugyanannyi a memória - drámaian aligha lesz gyorsabb.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék én ,hogy a zyxel nsa 326 mekkora adatátviteli sebességre képes ?
Meg, hogy milyen letöltési sebességre képes a tm torrent kliensel ?
Mert a Digi 1000mbit nek a felét ha kitudná használni, akkor annak már örülnék...
Köszi előre is -
Alex91
félisten
Qnap-rol tudok nyilatkozni. Mi mellette alszunk, de a hutonkhoz kepest minden halk . Ventilatora rendben, de a HDD benne hangosan seekel, es szerintem a muanyag haz is erositheti a hangot. Persze lehet, hogy mas hdd-vel ez is halkabb.
-
XenHai
senior tag
Új Zyxel NAS 326 tulaj. E mellet már nem hiszem ,hogy lehet aludni .
Van bármilyen matrica (garancia miatt) az eszközben ami meg gátolná a ventilátor cserét ?[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
A TS-228 NAS halk, a benne levo HDD lesz a hangnak forrasa...
Nekem nem erte meg a Synology a plusz arat, de bizonyos, foleg otthon is hasznalatos teruleteken jobbnak tunik, mint a Qnap.
HDD-nek barmit betehetsz, de nem veletlenul dragab a dragabb . WD RED, Purple, Seagete IronWolf, Skyhawk az ajanlott, szerintem a Pro otthonra mar tulzas...
-
tb83
tag
válasz Alex91 #22244 üzenetére
Köszönöm a választ, mindkettő jó lehet. Megéri a Synology a plusz árat (költői kérdés)? Egyelőre nem találtam meg, hogy mi az a plusz szolgáltatás, ami miatt jobb lenne. A QNAP-ra ellentétes dolgokat is írnak, valaki szerint halk, valaki szerint hangos. Mondjuk relatív, hogy kinek mi a hangos...
A meghajtóra tudnál javasolni? A "Milyen merevlemezt vegyek?" topicban ezeket javasolják az összefoglalóban:
4TB HGST Deskstar NAS 64MB
4TB Toshiba N300 128MB
4TB WD Gold WD4002FYYZ 128MB
4TB WD Red Pro WD4002FFWX 128MB
4TB Seagate IronWolf Pro ST4000NE0025 256MBA korábban említett felhasználásra mennyire szükséges a minél több cache, illetve szükséges a 7200rpm vagy bőven elég az 5400?
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Nekem is a bőség zavara miatt nehezen megy a választás.
Szeretnék egy olyan megoldást, ahol a képeim, dokumentumaim és a fHD filmjeim tárolhatom, valamint utóbbit TV-re kötném ki. Emellett torrentkliens is futna az eszközön, de csak nagyon alap szinten, havi 15-20 GB letöltéssel.
Fontos még, hogy halk és kicsi legyen, mert nem átallanám betenni a gardróbszekrény aljába. A rekeszek száma mindegy, ha tud backupolni a fent említett tartalomról. Árban pedig az alsóbb szegmenst céloznám meg, a 35-50k Ft intervallumot.Kösz!
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Alex91
félisten
Zyxelbe is belemegy a ket db 3,5”-os hdd... De inkabb ajanlom a Qnap TS-228-at, vagy ha tobb penzed van a Synology DS218j-t. Bar amit irtal, ahhoz a Qnap is tnagyjabol jo lesz. (Tapasztalt hianyaban nekem csak az UHD a kerdeses, es ugye a DLNA...)
[ Szerkesztve ]
-
tb83
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olvasgattam az utolsó 1-200 hozzászólást, illetve a bevezetőt, de minél több a hozzászólás, annál több dolog merül fel bennem, hogy "végül is ez sem lenne rossz".
NAS-t szeretnék venni, az alapvető cél az volt, hogy a lakásban lévő jelenleg 1, hamarosan 2 TV-n filmeket sorozatokat nézzünk az eszköz segítségével. Úgy képzeltem el, hogy mindent rákötök a routerre és hálózatban majd látják egymást (remélem ez járható ). Két rekeszesre gondoltam, de a RAID nem feltétel, tekintve, hogy inkább filmek, esetleg képek lesznek rajta, de a képek most is megvannak egy laptopon is, egyszerre csak nem hal meg minden. Torrent sem lényeg igazán, de persze nem baj, ha van. Fontos, hogy ne legyen zajos. Esetleg opció, hogy kamerát is lehessen rákötni. Most ezt nem használnánk, de később tervezünk majd költözni és ott hátha kell. 2 db 3 vagy 4 terás meghajtót tennék bele. A keret 100k lenne HDD-vel együtt, de nem baj, ha csak egy fér bele a keretbe, vagy egy sem, nem sürgős a dolog, inkább spórolok még csak jó legyen. Igazán "bütykörészni" nem fogom, nem értek hozzá. A bevezető alapján "90%, hogy a Zyxel NAS326 lesz a nyertes", de talán már mégsem, már csak a két rekesz miatt sem, mert úgy látom, hogy abba egy 2,5"-os és egy 3,5"-os fér.
Szóval röviden:
Fontos:
- NAS filmlejátszáshoz (UHD is).
- 2 rekeszes.
- Halk működés.Opció:
-Torrentre alkalmas (max 10-20 torrent, nem több).
- IP kamera kezelésére alkalmas.Esetleg, ha a HDD-re is van javaslatotok, azt is nagyon megköszönöm!
-
Victoryus94
őstag
válasz magyarzoltan #22241 üzenetére
Mint írtam, van ingyenes alternatíva
-
magyarzoltan
tag
válasz Victoryus94 #22240 üzenetére
ismerem, de DynDNS nem fizetős lett?
-
Victoryus94
őstag
válasz magyarzoltan #22239 üzenetére
Nem kell félni a DynDNS-től, jó cucc az.
A lényeg, hogy nem FIX IP-t oszt a szolgáltató, ezért hiába jegyzed meg, lehet hogy másnap más IP-vel tudnád elérni.
A DynDNS-sel elég megjegyezni, hogy "magyarzoltan.dyndns.org" aztán megoldja magától az ip fordítást.
Van 1-2 ingyenes alternatíva is (noip.com). -
magyarzoltan
tag
-
bandi20
aktív tag
válasz #44416768 #22233 üzenetére
A 418 play ben azért mas proci is van, Intel proci 2 giga ram ! Az hogy viszonyul a realtek proci sebességehez ! Az mar egy masik történet! Eddig sem tudtam prioritást írni a dolgokról, de mar bizonytalan is vagyok! Azt hiszem en is megvárom a hétvégi tapasztalatokat a kollégátol!
bandi
-
julius75
aktív tag
válasz bandi20 #22230 üzenetére
Már értem, azt hittem csak a meglévőkből akarsz megélni....
Így a 0.5 + 0.5 + 1 + 4TB összeállításnak csak raid nélkül lesz értelme, de ezt biztosan tudod.
Én, ahogy azt írtam, sokalltam a 4 rekeszért fizetendő felárat. 80-ért vettem a 218playt, 160 körül megy a 418play. Igaz, nekem nem volt felesleges hdd-m, de szerintem a Te esetedben sem éri meg.
A meglévő (használt) 1.5TB nem akkora óriáskifli, ha ügyesen válogatsz, az árkülönbözetből adódó 80ezer forintért közel 8TB hdd-t lehet venni....
Pl. a 418play + 1×4TB az kb. 200 ezer, a 218Play + 2×6TB szintén 200.....gondold át.11es: szerda körül, de hétvége előtt nem hiszem, hogy hozzá tudok fogni....
[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
válasz #44416768 #22228 üzenetére
Nálam nem lesz agyonhajtva. Néhány torrent, 1-2 tv/média lejátszó egy időben, 2-3 felhasználó.
Kamerák dedikált rögzítőn vannak, úgyhogy más feladat nem igazán vár rá. Viszont nekünk fontos a kényelmes mobilos elérés, ezért is lett syno. Alap esetben rendkívül bizakodó vagyok, de persze majd megosztom a tapasztalatokat. -
julius75
aktív tag
válasz bandi20 #22226 üzenetére
Azt gondolom, sokkal hozzáértőbbek is vannak itt, akik majd kiegészítenek / kijavítanak, de azt írod, 4K filmeket akarsz tárolni......illetve meglévő 2×500GB + 1TB HDD-t is szeretnéd felhasználni.....
A 4K-val akkora adatmennyiségről lesz szó, hogy én 4TB alatt nem is gondolkodnék HDD-ben.
Az 500GB, de még az 1TB is nagyon kicsi. Még úgy is, hogy nem akarsz RAID-et.
Pénteken rendeltem DS218play + 2×6TB WD RED-et, remélem nem nyúltam mellé.
418play + 4×3TB-al volt versenyben, 200e vs 280e. Elég nekem a 2 rekesz.... -
bandi20
aktív tag
válasz #44416768 #22225 üzenetére
Azért örülök , hogy a gyerekes veszekedéseteknek vége, nálam az alap koncepció akkor a 4K s mkv al tudja kiszolgálni a media lejátszót ! De akkor jött ez a syno Qnap háború, de alap dilemmanak mar azt is felveti , hogy 2 rekesz es vagy 4 rekesz es legyen mar van 2*500 GB os vinyo meg egy 1 TB vinyo amit sajnálnék , hogy csak ott álljon, de a 2 vs 4 rekesz es árban akkora ugrás , hogy Juj ! Most akkor összefoglalva 4K filmek tárolásra, továbbítására , torrentezesre keresek Nas -t . Mobilos mókus vakitas nem érdekel, de az viszont igen , hogy nem akarok 1 év múlva másikat venni , hogy kinőttem. Nem vagyok elkötelezte egy márkánál sem , de van 3 vinyok amit jó lenne bele rakni, a RAID sem érdekel nagyon , a képeket mentem kulso vinyora is , mar 10 éve! Koszi előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
bandi
-
törölt tag
válasz Biga123 #22220 üzenetére
A 4k témában egyetértünk.
Abban viszont nem, hogy 2018 elején egy 2015-ös eszközt vegyen az ember. Akármilyen erős is lehet a processzor, egy idei játék nem fut egy 3 éves gépen...
Ha a qnap kiadott volna azóta valamit ebben a kategóriában, akkor oké. De nem. A 253b a 718+ párja, ami már erősen felső kategória.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz #44416768 #22219 üzenetére
ő izé, és a reklámok se hazudnak ugye
Felhasználói élményt tekinte jobbak a synok, ezt nem kérdőjelezte meg senki, viszont ugyanazért a pénzért Qnap oldalról , erősebb , jobban felszerelt vasat kapsz. Mindenkinek magának kell eldöntenie mi a fontosabb.
A transcodeolt 4Kt meg inkább hagyjuk. Nem azért szednék le egy 4Ks filmet hogy mobilon vagy felére transcodeolva nézzem.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
törölt tag
válasz Biga123 #22218 üzenetére
Visszaolvasva, és átgondolva, hogy a Qnap mennyire le van maradva - valóban frappánsabb lenne ez a cím.
A thewirecutter.com oldalán olvasható cikk szerint a legjobb otthoni Nas a Ds-218+ (rendben, kezeljük ezt a magunk vérmérséklete szerint), a második a Ts-251a. Ami mindenképp érdekes, hisz a specifikációk szerint a Ts-251+ jóval erősebb nála...Azt azért csak nem mondhatjuk, hogy a szaklapok is elfogultak a Syno iránt?
-
-
Biga123
addikt
válasz #56573440 #22214 üzenetére
figy , a zyxelen is lehet torrentet futtatni, ha van elég sávszél kivülről egy ftp vel bármit le tudsz játszani egy vlc vel pl. + Az adatokat is eléred, otthonmeg külső lejátszóval, bármit lejátszol smb-n, mint meséltem 1,5 évig használtam wd-t kb 200 mips es procival, 128 MB rammal,
szal igen ha valaki nem rest beleásni magát a terminálba és kompromisszumképes, akkor igenis elég lehet. Az igényeket kell társítani a pénztárcához.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
törölt tag
Ha nem kívánok Plexelni, hanem elég a távolról elérhető Ds video, közben megy a torrent, na meg esetleg valami fileelérés a nasról (pl filmnézés médialejátszó által), akkor jó erre a ds118 is, nem?
-
törölt tag
válasz Szaszabond #22208 üzenetére
Amíg nem transzkodol, nem. A tv gyári plex klienset használod? Lehet gond. Feliratot fogsz használni? Lesz gond... De ez mind a plex kliens hibája jellemzően.
Vagy veszel egye erős vasat, nem nem az említett qnapok, vagy építesz, vagy logikusan használsz értelmes klienst.
Rendes külső lejátszó, vagy/és kodi, és pluginnel osszekotod a plex szerverrel... Akkor nem fog transzkodolni belső hálón...
-
törölt tag
válasz Biga123 #22206 üzenetére
"Syno oldalon mi közelíti a 2000-es passmarkot?"
Nem én kötöm az ebet a karóhoz, hogy kell... Van nálam is cerka plex alatt 1610T már vállalható, de alatta most a fingreszelés azon megy, hogy kompromisszumosan, néha elég e a plex alá a j1900 ha mindent kikapcsolsz mögötte, és ez mennyivel erősebb mint a syno? Aha...
Maradjunk abban, hogy plexet nem kell hagyni transzkódolni vagy építeni kell. De se az 1800 se az 1900 cerkákat nem merném leírni egy mondatban az erővel komolyabb röhögés nélkül.
A 18-asokban lévő arm procik már jól bírják az ipart, az elődők is mentek rendesen, sőt a 4 magosak több program egyidejű futását is jobban bírják mint a cerkák...
Szerintem maradjunk abban, hogy ha kizárólag a plex jó de transzkódoltatni fogsz, akkor az egyetlen értelmes megoldás az építés.
-
-
Victoryus94
őstag
válasz Alex91 #22196 üzenetére
Nem feltétlenül kell Plex (csak ezzel már találkoztam), ha van más ajánlat, amivel gyengébb hardveren megoldható, hogy az FHD-s tartalmat kisebb bitráttal/felbontással tudjon streamelni legalább 1 eszközre neten keresztül, annak nagy hasznát tudnám venni.
Nem szoktam a fél internetet letölteni, és minden vackot évekig tárolni, ahogy 0-24 -ben sem fog pörögni az eszköz.
A 2 tárolóhely csak azért kell, hogy adott esetben tudjam bővíteni, ha 2-3 év múlva megtelne a 3TB-s HDD, vagy el tudjam szeparálni a fontosabb dolgokat egy másik lemezre.Amit most szeretnék felmérni, hogy adott funkcióra milyen árú/teljesítményű NAS kell, hogy ez alapján el tudjam dönteni, megéri-e a felárat az adott funkció / esetleg milyen olcsóbb alternatívák lennének.
Mondjuk az építés is megoldható részemről. Hardvereket tudok szerezni nagykerből... (csak fontos lenne, hogy ne egyen olyan sokat - ezért egyszerűbbnek tűnik egy kész NAS, mint a válogatás)
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
A bedöcögés csak a felirat miatti sw trancode miatt jelentkezik. Hw transcode sima. A tv kliense a ludas amiért transcodeoltat , de távolról mikor csak egy tv áll rendelkezésre, nincs más mód a lejátszásra. DS VIDEO
van tv re? Erősen kétlem, plex kliens meg szinte mindre van.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
nagyúr
A J1900-ban is van QuickSync, ha a szoftver kihasználja, akkor ott sem szabadna gondnak lenni.
Amúgy brutál performance igények esetén én biztosan építenék, nem is feltétlen Celeronnal...[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- Interactive Brokers társalgó
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest