Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Notebook hibák
- ASUS notebook topic
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
válasz NextError #33317 üzenetére
Ahogy Borisz is írja inkább a feltöltés fog korlátozni, ha mondjuk elég a 720p-s minőség (elég hidd el) akkor a tárhely igény se száll el , egy 2 fiókos akármilyen nas megfelel erre a célra. Dobsz rá egy plex szervert és megosztod azokkal akivel szeretnéd, itt a kliens oldalra kell figyelni h ne legyen transcode , és akkor megy minden szépen.
A sokat emlegetett trió neked is jó lesz : ASUS AS1102TL, QNAP TS-233, Synology DiskStation DS223---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
Amúgy ahogy Patice is írta a torrent letöltési sebesség nagyban függhet a használt klienstől.
Pl, én is ragaszkodtam a transmission -hoz sokáig, de az se tudott 20-30 MB/s nél többel, mióta felváltotta a Qbittorrent azóta röpködnek a 80-90MB/s es sebességek.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Arlekim #32830 üzenetére
Ha elkerülöd a transcode ot akkor kb egy kávéfőzőn is elfut a plex szerver.
Én is plexet használok és nagyon szeretem. A TV re telepíthető plex kliensek sokesetben erőltetik a transcode ot. De lehet tenni vele egy próbát.
Nálam a lejátszó egy Chromecast with google TV 4K, mindent visz direct be. Szal semmi transcode. Szerver egy Qnap TS251+ on fut ami ugyan inteles de nem egy mai darab.
Szal ha filmezni akarsz alap egy jó lejátszó, pláne a plex mellé.
DLNA is használható a tv lejátszójával, de az nem lesz csilli villi. Cserébe amit a tv le tud játszani pendrive ról, az menni fog nagy valószínűséggel DLNA n keresztül is gond nélkül.
De ha arra használod a NASt amire való , akkor nem kell belőle űberbrutáldrágadarab.Szerk, de lehet megpiszkálod a zyxelt és kiderül a turpisság mért lassú.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Arlekim #32823 üzenetére
Ez a táblázat akkor jó Ha PLEX+el akarsz , transcodeoltatni tartalmakat. (ez annyit tesz h on the fly átkódolja a videóanyagot)
Használsz PLEX et ?
Hidd el nem akarsz trascodeolni, minőségromlást okoz sok esetben, és feleslegesen terheled a nast ilyen feladatokkal. Mert pl egy 4K SW transcode hoz a világ összes HW e is kevés . Szal szerezz be egy normális lejátszót, és vegyél egy Qnap/Syno/Asus alap nast és meg is vagy . Ha nem akarsz lejátszót venni és a TV DLNA képességét szeretnéd továbbra is használni akkor is elég egy alap nas , de ne Zyxelt vegyél
A zyxelhez képest mind3 más ligában játszik.
Mondjuk nekem is volt anno zyxelem de hozta az is a gigabit tempót, szóval nálad valami gebasz van ha a zyxel csak 6 MB/s et tud. És ha a hálózatodban van a hiba akkor az új 2 milliós na is 6MB/s el fog hasítani. Olyan mintha csak 100mbps en menne nem gigabiten.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Dr. Akula #32754 üzenetére
Ez olyan lehet mint pl a Ryzeneknél a memóriatámogatás, ott is minden procira 3200MHz et ad meg a gyártó, mert azt a tempót minden körülmények között hozza . Ergo ez a gyári spec, erre vállal "garanciát" a gyártó.
DE szinte mindenkinek megy magasabb órajelen (az enyém is) , aki kicsit foglalkozik vele. Szal szerintem itt is ez lehet. Beböfögik az alap tutit, ha nem megy a több ram akkor ők szóltak. Magukat védik.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Beni2360 #31590 üzenetére
Amikor egy lemezt beteszel egy nasba és létrehozol rajta egy kötetet akkor az a lemez formatálódik, jellemzően ext3 ext4 -re, és a korábban létrehozott NTFS kötet megszűnik létezni. Létezik metódus amivel ezeket a lemezeket Windows alatt be tudod olvasni, linkeltem is egyet. Ezt még nehezíti ha esetleg a NAS ban raidet , jbod ot használtál , de erre is léteznek RAID recovery megoldások. DE az h a nasból kiveszed a lemezt és külső házba betolva simán olvasod mindenféle mókolás nélkül, az felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Beni2360 #31588 üzenetére
Ja h nem is meri fel a qnap a zyxel lemezét.
Hát ez az út nem feltétlenül támogatott
DE amit linkeltem elvileg olvashatóvá teszi a lemezt win alatt és le tudod másolni az adatot róla.
Vagy nem teljesen értem a koncepciót.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz sziszi-fuszi #31576 üzenetére
"SMB és Webdav nélkül!" azért valahogyan csak el kell érni azt a szerencsétlen NAS-t.
Syno ezt hogy oldja meg? (csak kérdezem)---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz saincz #31442 üzenetére
TM hez van mobilra optimalizált webfelület. Én azt használom ‘csutkás’ telón. Simán választható a letöltés helye is. Amit rss el nem tudsz megtenni. De tm alatt is lehet belőni egy megfigyelt könyvtárat amibe ha bedobod a torrent file t akkor lehúzza a tartalmat. (Qnapon vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
válasz galaktikus #30934 üzenetére
-
Biga123
addikt
válasz lszanto #30798 üzenetére
szinte minden torrent kliensnek van telós remote appja ( androidra)
Deluge , qbittorrent, transmisson. Illetve mind vezérelhető böngészőből(picit nehézkes telóról, de létezik pl transmission hoz telóra optimalizált webes gui).
Plexnél jól jön h meg tudod mondani neki h hova töltsön le, mert az előbb javasolt , mappa figyelős módszerrel csak a default mappába tölt le
Szal minden megoldható, letöltés elindítását 90% ban telóról csinálom.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
Persze webui val minden megoldható. Ergo nem kell nast cserélni az ios support hiánya miatt.
Szal a kérdésre a válasz
"Melyik gyartonak van gyari tamogatasa ios-re torrent kezelesere ?" Egyiknek se---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz bomizo #30015 üzenetére
- "csak" 1 Gbites csatlakozó
Az max akkor lehetne probléma HA van otthon 2.5, 10 Gbit es hálózatod és pl trunk-ölni akarod a 2 db Gbit es hálókarit. Gyanítom nincs. Amúgy meg nézd meg a 4K tartalom milyen sávszélet kíván. (bitrate) És ahogy Borisz76 is írta nem nas oldalon fog elvérezni a mutatvány , hanem lejátszó oldalon (TV általában 100 as hálókarival) Szal sima adattovábbításra szvsz mind kimaxolja a gigabitet. És igen, hosszútávra intelest vennék , pl amit Alex91 linkelt.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Indiant #29850 üzenetére
Érdekes. Az én Qnapom 5 éve hibátlanul látja el a fő funkcióját. Mediaszerver, torrent server, backup tárhely. Ha a hibát keresed fox találni mindenben. Nekem nagyon hiányozna ha nem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Indiant #29846 üzenetére
Az h kinek mi a drága relatív. 500 Ft egy gombóc fagyi. 1000 Ft egy doboz cigi. Egy nast ha megveszel 200K ért azt 10 évre leosztva napi 55 Ft jön ki. Olyan meg nincs és nem is lesz soha h valami hibátlan. De kezdelek nem érteni. Mi a kérdés?
-
Biga123
addikt
válasz McSzaby #29809 üzenetére
Teljesen élhető a Qnap sofware is . A mobil appok is .
+ elég jó repo van a gyári appokon kívűl is : [link] (intelre több az sw természetesen)
uh + egy szavazat a Qnap ra (mert nekem meg az van )
Nekem fontosabb volt az erősebb HW.
De szvsz nem tudsz mellélőni bárméket is választod.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz richardbill #29700 üzenetére
Amennyiben smart TV ről beszélünk, (van rajta hálózat) akkor sima dlna nak működni kell , és akkor nincs pendrive . Downoad station nél sokszor problémás h nem megy a feltöltés, ill asszem 10 torrentre van korlátozva (sose használtam).
A képek -ről annyit h arról nemárt egy + biztonsági mentés (mert ugye a raid1 jó ha van, de az ördög nem alszik) . Akár sync-elni egy asztali gépre vagy külső vinyó.
(amúgy ki fog megnézni annyi képet szegény gyerekről )
Erre így bőven jó a TS-233.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz AiRLAC #29698 üzenetére
Azellen nem véd : Célzott Synology botnet támadások és ransomware veszély!
syno topic : [link]
Ha tárt alap portokkal (UPNP) default user/passal lóg a neten akkor előbb utóbb mindent megtalálnak, még a synot is .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz richardbill #29695 üzenetére
A gyári qnapos download station erősen limitált,és problémás.
Szerintem az synonál is be van korlátozva , de kijavítanak.
Ha jól tudom elég sok arm es nasnál pl a transmission már nem is elérhető.A tv alapból dlna-t szokott szeretni, azt szinte az összes nas tudja.
A plex egy sokkal felhasználóbarátabb csillivilli felülető média kezelő megoldás, szerver / kliens módban működik. A kliens a TV re telepítendő a szerver pedig a nasra, és a kliens utasíthatja a szervert h kódolja át azokat az anyagokat amit a kliens(tv) nem ismer , ez nagyban megnöveli a lejátszható tartalamkat, viszont elég HW igényes.
Jellemzően a tvs plex kliensek , gyakrabban szeretnek transcodeoltatni (átalakíttattni) a szerverrel.A docker (container station) tulképp egy virtualizálási megoldás, ahol specifikus általában linux alapú os-t, valamilyen alkalmazással összegyúrnak egy konténerebe és ezeket tudod futtatni a nason, pl pihole, home automation, torrent kliens (deluge/Tranmission) plex ,stb.
Pl ami neincs meg native alkalmazásban a nasodra, ott kereshetsz konténert.szerk : Intelligencs jól mondja , ha hobbi lesz esetleg később, akkor intel, alap dolgokra meg szinte bármi jó.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz richardbill #29689 üzenetére
Amúgy saját tapasztalat: nekem a mostani az 5. nasom, és ha elsőre ezt az intelest veszem (Qnap TS-251+) akkor baromi sokat spóroltam volna. Sokkal jobb egy inteles támogatottsága , alkalmazások terén is (legyen az egy egyszerű torrent kliens) . Pl ha virtualizálsz, akár dockerben, ott már lehet szűk keresztmetszet az arm proci, vagy esetleg egy Plex transcode nál (bár arra semmi nem elég).
És igen én is úgy voltam vele h nem kell nekem a docker , de ez már változott.
Valószinüleg nálad is fogAlex91: pont most néztem mennyi egy fullos 13 as szifon, karcolja a 700K t, és gyémátberakás sincs rajta
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Alex91 #29684 üzenetére
Me culpa, nem akartam az "almába" gázolni.
Az megint a túlárazott kategória. Amúgy SW optimalizálással csodát lehet tenni.Amúgy + 1 szavazat a QNAP TS-251D -re . a syno 220+ al szembe , már csak az ára miatt is , és kb ua a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz tibbike01 #29681 üzenetére
Azért ezt gondold át
Egy arm teljesítményben sose fog megfogni egy intelt szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz arcitec #29616 üzenetére
Te jöttél ide trollkodni. Hogy neked miért nincs NAS od, és hogy ki hogy ül a lovon.
Szal AiRLAC reakciója is teljesen érthető.
Ha beszélgetni akarsz a semmiről arra is vannak fórumok, ne itt pls .Mint mindennek a NAS oknak is megvannak a limitációi, de azt felhozni , hogy leformázza a lemezeket , nettó butaság. Béke.
-
Biga123
addikt
válasz whatnot #29525 üzenetére
A zsarolóvírus nem válogat.
Csak ,hogy álljon itt egy 3. vélemény is , 2017 óta halytok egy Qnap TS-251+ t.
Természetesen frissítések jönnek rá. Anno nekem a prioritás az erősebb HW volt, ua pénzért, engem ez vitt a Qnap felé syno helyet, nem bántam meg amúgy.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz pippo76 #29343 üzenetére
Nincs itt vita kéremszépen, véleménycsere, én spec nem tudnám kihasználni a 2.5Gbps es csatit se , nincs kedvem lant újraépíteni, mindenkinek a saját szempontjai szerint kell választani . (az enyimen is van 2db 1gigás lan csati de minek )
-
Biga123
addikt
válasz AiRLAC #29338 üzenetére
Oké nem ez a lényeg, DE fontos szempont , nekem mindenképpen, és amúgy szerintem annyival többet nem ad egy 2 lemezes nasnál a syno SW amiért megérné a feláarat.
20K ból már kb megvan a ram bővítés. vagy egy 2TB -s lemezTOZ : "Jaja, a Syno szebb! " ez is egy naggyon fontos szempont
[ Szerkesztve ]
-
-
Biga123
addikt
válasz krealon #29298 üzenetére
EXT file rendszer nem nagyon szokott fragmentálódni.
Zyxel elvileg ext3-at használ de a Qnapom ext4 et , 5 éve a mostani diskek vannak benne , és kapja az ívet rendesen, de semmi lassulás. De a közel teli disk lehet probléma.Dorian: USB-n felcsatolt ezküz természetesen nem fogja a bent lévő lemezeket formázni, de lehet kell szüttyögni a jogosultságokkal h rendesen működjön.
Switch kb mind1, anno tplinket akartam de nem volt ezért lett egy olcsóbb dlink, azóta is szépen megy , gigabit simán átmegy rajta. (egyedül a tápja cicergett , cserélték)---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz arcitec #29293 üzenetére
Akkor a projektoros topicból volt ismerős
De ahhoz idő kell, vagyunk itt páran akik akarnak segíteni, de időt nem tudunk adni .
Amúgy a streaming nemtudom hol zárja ki a házimozit (azt nézed ami fenn van ).[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Dorian #29289 üzenetére
"múltkor próbáltam egy 35 GB-os anyagot átmásolni hálózaton, lehetetlen volt, mindig megszakadt 5, 10, 15 % körül a kapcsolat." hdd és vagy hálózati hiba .
Amíg egy sima másolás nem működik a hálózaton addig tuti nem vennék új nast
Sajnos nincs mese végig kell menned az összes résztvevőn, kezd a hdd vel a nas ban .
Ha az rendben van és pl másik két ezköz között rendben van a tempó pl egy file másolásnál, akkor lehet a nasnál a hiba. De ezeket ki kell próbálni! kb fél órás művelet.
De ha tényleg nincs rá időd inkább fizess elő valami steaming szolgáltatásra, sok bosszúságtól megóvod magad. Bekapcsolod nézed enny. Sokunknak ez hobbi is , de ha téged nem szórakoztat akkor szerintem ne erőltesd.
Tényleg nem bántásból, de ha nem értessz hozzá, és se kedved, se időd foglalkozni vele akkor szerintem engedd el.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Dorian #29283 üzenetére
"UPC-s routerre egy másikat ráfűzni és beállítani valszeg meghaladja a képességeim" Hát én pont decemberben léptem meg , voda routert modem módba tetem, csak rá kellett dugni a másik routert . kb 10p alatt megvolt Na jó még utána a port forwardingok beállítása és egyéb dolgok még elvittek 1 órát kb. De most van egy 800/700 as sebességet tudó wifi hálózatom (persze csak abban a szobában tud ennyit ahol a router van) és mostmár a LAN nem függ az esetleges szolgáltatói router újraindulásától.
Amúgy anno nekem a WD nasom akkor kezdett lassulni amikor a wd green winyó haldokolt, teleszórta magát bad sectorokkal.
Én legelőször a winyót nézném meg egy hdd sentinellel, hogy az mit mond rá, csak kikapod belőle rádugod gépre, és ha minden ok mehet vissza.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz oZone762 #29253 üzenetére
"Általában Qnap ban ugyanannyiért erősebb HW-t kapsz."
QNAP TS-453D-4G
2GB ram vs 4 GB ram .
[link] és cpu ban is erősebb.
Szal én a Qnapot választottam volna .
De kinek a pap kinek a papné.
Synonak előnye az SHR és a markering , nem fogod azt se megbánni.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz oZone762 #29238 üzenetére
Hali
A total commanderes feltöltés esetén smb megosztás elérésről beszélünk, nem lehet gond. Hisz ez egy NAS nál alap.
Akkor a problémáid:
1. Mappaszerkezet alapján szinte bármin tudsz bármit rendezni.
Szal nem tiszta a ptobléma gyökere. Iphone ról is sync-elek fotókat Qnapra.2. Transmission, Qnapra biztosan feltehető , nálam is az van. Most álltam át dockerre.
A Transmision GUIt és a távirányíthatóságot kb semmi nem fogja utolérni, bár ezt a terminálos másolgatást sem értem , azt is meg lehet csinálni egy TR remote gui val.3. Távoli elérést mind2 tud, szal ez sem jelenthet problémát.
És a foldereken lehet olyan színtű jogosultságot állítani amit szeretnél Legalábbis Qnapnál biztos, de nem hinném h a syno ne tudná.Nálam egy Qnap TS251+ van csatasorban, eddig nem csalódtam benne.
De a syno is jó lehet az igényeidre.
Általában Qnap ban ugyanannyiért erősebb HW-t kapsz.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz bajaki #29169 üzenetére
XPenology ugye a syno DSM koppintása.
Azt meg sokan dicsérik. Szal annak adnék egy sanszot mielőtt NAS-t vennék a helyedben.
De a QNAP TS-251 elég jó kis cucc, Plex nél a kliens megválasztása fontos ,hogy elkerüld a transcode ot, de amúgy az igényeidet lefedné. De a jelenlegi setup-od jóval erősebb. Szal én nem cserélnék.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Intelligencs #29165 üzenetére
1,2,3, pontokkal egyet értek
4.- a Qnap Qmusic -ja telóról simán lekezeli , ha lan on vagy akkor lan ipvel csatlakozik ha nem akkor DDNS -el, valamiben jobb mint a syno ?
5. na nekem így lett 3- hónap ingyen netem, h nyitottam erre ticketet és persze nem tudták megoldani (hetente újracsapta magát persze mindíg főműsoridőben) és kötbérezés lett. Minenkit bíztatok a voda hivogatására , és a hibabejelentésre.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz racskobalazs #28644 üzenetére
KB 4-5 éve dolgozik két Toshiba DT01ACA300 a nasomban. (ez volt akkor olcsó)
Köszönik jól vannak.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz FistXL #28508 üzenetére
Keress hozzá leírást, a wd nasok voltak ilyenek régen . Azt csak linux alá bemountolva ( magát a lemezt ) lehetett életrekelteni.
Ha exeben van a fw lehet megcsinálja neked win alól. De mindenképp a lemezt kell rádugnod pcre. Szvsz. És ha végzett vissza a nas ba és boot.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Vasti74 #28485 üzenetére
"De inkább nem akarok hozzáférni semmihez"
Ezen jót derültem.
Szvsz kiengedni a nast netre nem ördögtől való.
Persze nem default porton admin userrel.stb.
2 faktorros auth, miegymás.
Viszont azt észrevettem h vpn el sokkal gyorsabb az elérés pl külföldről, mint a forwardolt portokon keresztül.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz 1stVikman #27979 üzenetére
4 fiókosnál már érdemesebb a synot választani, az SHR miatt, 2 fióknál kb mind1 pláne ha nem akarsz raidet , csak külön köteteket.
+ 1 szavazat a Qnap ra ( mert nekem olyan van)[link] érdemes ezt is átböngészni ha a gyári progikat már megtetted.
Sok sikert a döntéshez[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz AiRLAC #27970 üzenetére
"a HDMI-t ugye elfelejtjük" ja mer a synonak nincs értem
1stVikman: nézz utána az asustor SW lefedettségének, ha az igényeidnek megfelel nyugottan vedd azt ,hosszútávon lehet jobban jársz erősebb HW el , pláne ha plexezni is akarsz.
Nekem pl semmi gondom a qnap sw -kkel, sőt. Kicsit kezd urban legendre hasonlítani ez a "syno" a legjobb sw ben . Azabaj mindenki elfogult a saját cuccával szemben.
De a leírt igényeknek szinte bármilyen intel cpus megfelel.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz 1stVikman #27964 üzenetére
DDNS van a Qnaphoz is természetesen.
Qnapclub repoban van kodi player is HD station hoz. + PHT is .
A Plex egy szerver klien alapú megoldás , szerintem a szerver mind3 ra feltehető, ezesetben lehet a PHT a lejátszó HDMI n keresztül igen ,vagy kell hozzá kliens, TV re vagy a jejátszóra, de azt írtad kodis boxal használnád , vagy a tv-box az asustornál olyan mint qnapnál a hd station ? kinézet .. hát nekem ez sose volt szempont, pláne h nem raknám a nappaliba a TV mellé, mert zajos, és nem a nas lesz hangos hanem a lemezek a nasban.
Nekem a lápcsőházban van a szekrényben.
Talán az asusnak a leggyengébb a suportja , és a software ellátottsága.
De a döntés a tied ami neked szimpi, de a hdmi vel nem lesz egyszerű az élet.
A többi mindnél megy, és az intel cpu jó választás.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz 1stVikman #27962 üzenetére
Az igényeidnek mind a 2 megfelel.
Esetleg még a QNAP TS-251D-2G is megfontolandó. Mint olcsóbb 2magos intel nas.
És itt még a HDMI vel is bohóckodhatsz (igazi hozzáadott értéke nem sok, csak a szívás van vele).---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz 1stVikman #27815 üzenetére
Már elolvasni is fájt ez a sok pakolgatás másolgatás. Sokáig nekem is hadrendben volt egy 7"os tablet , külső vinyóval, letöltésre és lejátszásra. Mióta nas om van sokkal kisimultabb vagyok. Nincs az a pénz amiért visszaállnék külső vinyóra.
-
Biga123
addikt
Mostmár tényleg mond el kérlek hol és hogyan vásárolsz: " 130 újonnan, garival, bolti ára 220"
ja, és hogy minek, ha nem is használod a cuccokat : "itt volt 7 éve, és még a gyári dobozából se volt kivéve" Biztos velem van a baj.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz ReSeTer #27469 üzenetére
HDMI -s nas lehet megoldás, sok örömöd nem lesz benne, akik használják folyamat szívnak vele. HTPC - nas egyben, ismerős pl R pí vel oldja meg , az van a TV re dugva és mellesleg "nas" nak is használja, szal minden megoldható
Szal a i5-4440 -et tátolhatod a TVre egy kodival vagy bármivel és mellesleg minden is futhatna rajta, ami engem biztos zavarna , a vinyók pörgése, seek elése a TV mellett, ezért lett a HDMI s nas a lépcsőházba száműzve.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz SG3rg0 #27392 üzenetére
Persze a qnap-nak 100% h van gyári beépített ddns szolgáltatása, azt gondolnám a Synonak is. Diginél a natolást kell megszüntetni a szolgáltatónál , portot nyitsz kifele a routeren és már el is éred kívülről.
-
Biga123
addikt
válasz geza844 #27372 üzenetére
Szvsz nincs is értelme telón 4k t vagy HDt nézni. arra bőven elég az SD, azt meg egy jól belőtt remote torrent klienssel, akár telóról, bármikor lekapsz sitty sutty. És lehet is nézni És nem kell csapágyasra hajtani a HW t a 4K --> 720p transcode -val. És a mobilneted is megmarad.
-
Biga123
addikt
Ha már van egy qnapod , akkor használj photo stationt , ill qphoto és qfile-t telón ,van automata kép / videó feltöltés funkciója direktbe a nasra amit utánna az appon belül el is érsz bárhonnan.
Qnap topicban segítünk. mielőtt vennél még 1 nast.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz KRISSTUS #27294 üzenetére
3/1 es nethez én nem cserélném.
Korlátozd be a peer ek számát és jó lesz.
Nekem anno a WD white liteom kimaxolta a 15mbps es netet akadás nélkül.
Pedig az aztán tényleg low end nas volt .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz kuyarashi #27210 üzenetére
Esküvői Szolgáltatók Szakmai Eszmecsere ..
Azabaj hogy emberünknek lövése sincs semmiről de egyből a nas-okat savazza
Amúgy én már költöztettem nasból nasba lemezt formázás nélkül, ezt is támogatja sok készülék. Konkrétan a qnap 231 ből kivett lemezeket tettem át qnap 251+ ba.
De amúgy ha nagyon kell az adat akkor egy ugyanolyan keret ugyanolyan FW lvl en simán bármikor működő megoldás lehet. De ahogy itt mindenki is írja a Raid1 nem véd meg mindentől aki ezt gondolja az nem nézett utána a témának minimálisan se .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Csabi1984 #27055 üzenetére
Jók a Zyxel-ek csak több "törődést" igényelnek, picit többet kell túrni a netet ha valamit akarsz vele csinálni, ezzel szemben egy Qnap- Syno out of the box megoldás, csilli villi felhasználói felülettel. Nekem anno 310 es zyxelem volt , na az fapad.
Syno SHR kötetei utólag is bővíthetőek, vagy ha simán összefűzheted JBOD ba, azt szvsz mind tudja. Ergo indulhatsz 1 lemezzel és később mehet mellé még 1 . Ha elfogy a hely. És elfog---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Csabi1984 #27053 üzenetére
A nas alapértelmezetten hálózati tároló.
Ismerek olyat aki eszerint is tekint rá, pl ő gépről torrentezik és egyből a nas ra tölti le .
Ha megy a gép megy a seed is .
(Érdekes módon a NAS DLNA szerverét viszont használja )
De szinte minden nasra telepíthető torrent kliens, ergo nem kell a letöltéshez / seedeléshez bekapcsolt pc .
Persze a torrent klienst meg kell "etetni" valahogyan. én pl telefonról szoktam ha lusta vagyok laptopot kapcsolni, vagy nincs kéznél. A transmission-nek nagyon jól használható remote gui-ja van.
De lehet RSS el is , ahogy már előttem írták.
Szal ha kicsit átlátod a dolgot, később rá fogsz jönni h felesleges pc-ről torrentezni ha van nasod.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz tasiadam #27035 üzenetére
Erre szinte bármelyik Qnap - Syno megfelel.
Ezeknek van saját dyndns solgáltatásuk gyárilag.
Onnantól kezdve bárhonnan eléred név alapján.
A hogyan már csak rajtad múlik. (webdav, vpn. ftp stb. stb)
Inkább a feltöltési sebességekkel lehet gond, szolgáltatói oldalon.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz daeyvd44 #26166 üzenetére
Megfontolandó még a Qnqp vonal is , ott picit olcsóbban megkapod ua HW-t mint synobol.
Inteles qnapoknál szintén nem probléma a docker (container) kezelés, virtualizálás.Amúgy márkától függetlenül valamilyen Inteles NASt vennék én is és amellé lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Biga123
addikt
válasz akela91 #23645 üzenetére
Ez kliens függő.
Az én LGm kliense ha bármilyen felirat van transcodeoltat, az xplay elvileg külső feliratnál nem transcodeoltat, de mkvba ágyazottnál , nálam az is.
A samu tvk kliense transcode nélkül viszi a feliratot (úgy hallottam).
Egy jó lejátszóval a transcode kikerülhető.
(kb 10 k köröl már lehet szerezni s905x es android boxot, openphtval kiválló.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz akela91 #23643 üzenetére
Overkillnek semmiképp nem mondanám.
Mert az igényeid fognak nőni az idő múlásával
Megbánni nem fogod.
(Amúgy jellemzően pont a TVs plex kliensek szoktak transcodeoltatni . pl felirat miatt)---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz akela91 #23641 üzenetére
Inkább ezt nézegesd.
Amit még tudni illik a HW transcode ról - plex pass kell hozzá, és romlik a képminőség.
De amennyiben megfelelő kliensset használsz ami nem erőlteti a transcodeot , akkor kb bármin elfut.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz Alex91 #23583 üzenetére
És a problémák csak sokasodnak amennyiben még transcodera is szükség van pl nem digis net esetén.
Vagy mindenből tartassz egy SD változatot is(ds video nem a syno videolejátszója? az se támogat minden hangformátumot??
mert kb a qvideo is a hangformátumok támogatotlansága miatt használhatatlan)pfff. akkor maradok a qnapomnál
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- Projektor topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest