- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Biga123 #123687 üzenetére
Na, végülis kibontva, nem néz ki rosszul, minden frankó. Nekem is úgy volt leragasztva, ahogy neked. Bekapcsoltam, használom, eddig jó.
amantius - milyen bolt az, ahol 1 hétig nincs DP kábel?
[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Biga123 #123671 üzenetére
Ja! Van képed a dobozról, hogy hogyan nézett ki felbontás előtt? Valakinek? XV272UP kép
Én ma kapom meg, még nincs kibontva, de aki átvette, mondta, hogy a fülek alatt van hajtás nyom, kétszer van rajta Acer ragszalag.. mintha sniccerel lenne kivágva a kapaszkodó a tetején.. kíváncsi vagyok!Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Biga123 #123648 üzenetére
Na az OAZIS téma.
Pénteken a beszerző kolléga kérésemre cégre megrendelte az XV272UP-t és mondtam neki, hogy én majd külön kifizetem a kalibrációt, nem kell a számlára.
Olvastam itt, amit mondtatok, hogy ilyen-olyan állapotban jön. 20 perccel később már náluk volt a levél, hogy nem kell a kalibráció, semmi, csak a bontatlan. Írtam nekik naponta 2x, hívtam napi 10x őket, még ma is ment nekik 2x a levél, több címről.
Hívom a beszerző kollégát, mi a helyzet? Az Oazis már megcsinálta a kalibrációt, és belerakta a monitor árába a számlán a kalibrációt....
Egyrészt nálunk is volt hiba, hogy kifizettük, de az, hogy nem veszik fel, nem írnak vissza és kérés ellenére kibontják, kalibrálják, majd beleépítik a monitor árába, hogy még ne is lehessen hivatkozni rá, hogy belenyultak - mert ugye így nyoma sincs sehol - igazán remek megoldás..Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Biga123 #123648 üzenetére
akkor most már csak azon kell aggódni, hogy ne legyen pixelhibás.
Mert ha kérek pixelgaranciát, akkor is kibontják.
Ha pixelhibás, akkor meg szívás céges vásárlóként..Bogyó bá' köszi az infót!
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
válasz demmer123 #123401 üzenetére
Ma akarom megrendelni az XV-t, de nem tudom, hogy kalibráltassam-e.
A cikkben azt olvastam, ha jól emlékszem, hogy gyárilag valamit állítanak rajta. Az nem lehet elég kezdésnek? Tudom, hogy a prem kalibárció náluk a monitor átvizsgálását is jeleni. Emiatt nem tudok dönteni. Mivel nem magánszemélyként rendelem, nem tudom visszavinni sem, ha nem jó vagy valami baja lenne.
Pro vs Kontra szerintetek?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a korábban linkelt XV272UP tesztet miszerint kategóriája jelenleg legjobb monitorja lett.
A cikk végén írták, hogy "Ha valakinek a széles színtér sem kell akkor pedig az Acer VG270UP a remek választás". Barátnőmnek lenne, ahogy a cikkben is javasolták, webfejlesztésre. De ez a monitor már kifutott és nem elérhető. Van ennek útodja?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
HAndrásos LG32EP950 OLED bemutató [link]
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Vismajor01 #120897 üzenetére
+ Komplikato
Ezekkel csak az a baj, ami a leírásban 99%ban nem szerepel, hogy a kábel csak egyik irányban működik, így nem lehet HDMI forrásra (kimenet) rákötni DP bemenetű monitorral.
Gondoltátok volna?A Kábelvilágnak írtam, és mondták, hogy van Delock hdmi-dp adapter 18 ezer. vagy type-c -> dp adapter 6 ezerért. [link]
Csak így működik.. durva![ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok! Kicsit off, de talán mégsem annyira.
Van már valami megoldás összekötni egy HDMI-s gépet egy DP-s monitorral? Keresgettem ilyen kábelt, de persze csak a fordított irányba van.
Technológiailag nem lehet ezt kivitelezni amúgy, vagy csak rosszul keresek?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Biga123 #120853 üzenetére
Ahh, bennem fel sem merült a video váltás egy gombbal. de hasznos, mert ahonnan én jövök (több video bemenet és ugreen switch) ott ez manualisan volt elvégezve. valahol nekem is 5 klikk, igen.
Vismajor01 a wireless perifériák vevőit is bele lehet dugni a monitorba vagy ebbe a switchbe, majd a váltó gombbal mindig a másik gépnek adja tovább a felkötött usb eszközöket.
Viszont ha a monitor nem tudja a switchet, de mégis jobban tetszik, mint egy olyan, amiben van KVM switch, szerintem a monitor legyen a prio. de kinek, mi, ugye.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Vismajor01 #120842 üzenetére
Beépített KVM switch helyett - 12 ezer forint - Monitor hátuljára felrakva pont ugyanolyan a dolog
https://www.ugreen.com/products/2-in-4-out-usb-3-0-sharing-switch-box[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
válasz andronymus #120810 üzenetére
Az utóbbi napokban erről a 3 monitorról mindent megtalálsz itt.
Javaslom a Dell-t.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Csandi #120765 üzenetére
Előttem van még a M27Q, nekem a Windows ClearType 5 különböző beállítással sem tette olyanná, hogy ne lássam számomra rossznak a szöveget. Örülök, hogy ennyire jó a szemem, így én maradok a Dellnél.
siege5 - A videóban zárószóként elmondják, hogy ha nem zavar a BGR és a talp korlátozott működése, akkor vedd a Giga-t, mert kb ugyanaz, csak olcsóbb. imho: nem véletlen az árkülönbség.. Nekem a Dell jobban bejött, még kalibrálás nélkül is, főleg a bejegyzésem elején olvasható dolog miatt is. Plusz a szoftveres támogatottság gyengusz. korábban írtam még ezt azt..Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz magickonfig #120616 üzenetére
Na, meg is jött az M27Q, de hát.. teljesen igaza van annak, aki ezt lebluryzte, mert azonnal látszik és nagyon zavaró.. Olyan biztosan ne vegye, mint én, aki munkára is használja, mert úgy fogja érezni, mintha fáradt lenne a szeme egész nap, homályos minden betű.
Játékban nem zavaró, sőt kifejezetten jó képe van, nagyon szép színek, ahogy kiesett a dobozból, jobb mint a S2721DGF nek, persze kalibráció nélkül.
A monitorhoz letölthető szoftver borzalom, amikor nem volt összekötve a géppel csak egy hibát dobott, hogy nincs összekötve, most hogy bedugtam, azt irja, két monitort lát és nem lehet vezérelni gépről. Maga az app setupja is katasztrofa, letöröltem. FW-t frissíteni nélküle nem lehet. A joystickos fizikai irányítás nagyon jó, ahogy egy LGnél is, a menü is korrekt, de összességében inkább a S2721DGF. Még talán az 27gp850-et megnézem.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Biga123 #120618 üzenetére
ami meg csak akkor számít, ha HDR-ben játszol, amire ezek a monitorok "nem alkalmasak". Illetve, ha a játékod nem támogatja a 10bitet, sem szempont. Persze ez a jövőben változhat, de a monitor HDR képessége játék alatt nem fog javulni.
#120619 instantwater Pénz még lehet akad, csak mondjuk idő nem, hogy 10 nap alatt mindent megnézz rajtuk, főleg ha 4-5öt elhozol. A kereskedő tud erről, sőt, ha adsz neki 10 ezret, 60 napig is visszaveszi (Alza). Ki van ez matekolva részükről, hogy mennyit visznek vissza, veszel helyette másikat, meg kábelt hozzá, konzolt, mindent, és akkor jól járnak ők azért a nap végén, nem sajnálom őket, hogy elengednek 5-8 ezret egy ilyen monitor árából, mert már van benne 30 óra munkaidő.
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Inkább nézd 0.2-es th-val a site-ot, akkor azért látszik egy s más, ami amúgy nem. [link]
2k-nál van bármi előnye az DP1.4-nek? DP1.2-vel fixen megy a 165Hz, talán a 170-180 már nem.
#120613 instantwater
Jogszabály is kimondja, hogy ha neten rendelted, még személyes átvételnél is vissza kell venniük. Vittem már vissza hozzájuk nem egy dolgot, minden flottul ment.
Nem károsítom meg őket, mert még a kábeleket vagy a talpat sem bontom ki, minden sértetlen, csak is monitort tesztelem, most is. Ugyanúgy adom vissza, ahogy kaptam. Bár, ha már jogszabály, akkor annyira véd téged, hogy semmit nem kellene visszavinni, csak a monitort magát, se csomagolás, se kábelek, semmilyen tartozékot. De én azért ennyire (már) nem vagyok pofátlan.[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
persze, csak azért írtam, mert van, akinek fontos.
írtad, hogy 32ben a bestbuy a M32Q. De 27"ban is jó amugy a Giga, mármint a M27Q? Kipróbálok most pár monitort, és akkor lehet megnézem azt is.[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Szia, mindösszesen azért, mert ki akarom próbálni az LG-t is (14 napos elállással rotálom az esélyes monitorokat).
Egyelőre nagyon tetszik, hogy a Dell S2721DGFA, tudja az auto source funkciót, és nem kell minden egyes váltásnál nyomogatni a joy-t, még ha 3 klikk, akkor is. Két géppel használom egyszerre, és ez nagyon pozitív. A Dell menü is frankó, de az LG jobb volt, az egy gombos irányítás miatt. Képre jó, tetszik, kalibrálva még nincs, csak netes beállítások alapján állítva. Hangszóró nincs, eddig volt, nagyon hiányzik. Szemből nézve a fekete játékoknál a 4 sarok már szürkés, ez érdekes kicsit, sokkal kevésbé volt jelen egy 29wk600-ason, de a játék, amivel játszom, nem sok sötét részt tartalmaz, csak a loading screenen.
Egy szóval, egyelőre nagyon jó, lehet, jön majd vissza, de agyalok még a nem rég említett M32Q-n szintén kipróbálni, mert az is 2k, 165Hz, 1ms.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz bozont #120565 üzenetére
Köszi szépen, így már minden világos. Hauptmann, neked is!
Irodába keresek, főleg Excel nézésre 23-24"-os monitort. VESA-ra szűrtem, de nem kritérium, oké, ha kis/lapos talpa van helyette. Magasság állítás fontos! Összefoglalóban az aktuális Dellt és még két Lenovot találtam. 60-65 bruttó körül keresek. Mit gondoltok?
P2319H T23d-10 C24-25Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Ez így valós lehet a modellek megjelenését tekintve? Most találtam a GP modellt és nem igazán látok semmi különbséget az utóbbinál, csak azt, hogy tud 180Hz-et is overdriveban.
2020: 27GN850-B
2021 early: 27GL850-B
2021 late: 27GP850-B#120561 koxx
Nem vagyok nagy szakértő, csak a számokat látom, így a kérdés, hogy az DCI-P3 94% ellenére is jók a színek? most egy 98%os van nálam, (2721dgfa), ma viszem vissza, és gondolkodom egy nagyobbon, akár az M32Q-n is.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
Akciós az LG 27GL850-B
155k-> 142kRegisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Parson #120353 üzenetére
Nekem egyszer sikerült belefutni egy ilyen (UHD 30 Hz) vásárlásba, pont irodába. Dokkolón nem ment át csak 30Hz.. Valen jól írta: Használhatatlan. Azonnal ment vissza a webshopba, és cseréltük kisebbre.
#120350 unclefucka köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Hát ez a GN850 jónak néz ki! És arról lehet tudni valamit, hogy a GN880 is ugyanazt a panelt kapta-e mint a GN850?
unclefucka LG-ken kapcsolható általában a standby led, az usb hub viszont jó cucc.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Hauptmann #120312 üzenetére
Köszi, Csandi, neked is!
És azzal, hogy újabb, jobb is valamivel? Mert nekem nagyon tetszik, mind a 850, mind a 880 belőle.
Szerintem TeebyKay, neked is, és geckowize neked is tökéletes lenne.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy az LG alábbi két monitorja között a talpon/karon kívül van-e lényegi, tudásbeli különbség? 27GL850-B vs 27GN880-B
Árban akad, de azt látom, hogy mind2 2k, 144hz, 1ms. a hangszoro és az usb nem érdekes. A panel/képminőség/ lenne érdekes. Játék és munka is lenne egyaránt rajta. Mit javasoltok?
Nagyon köszi![ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat nektek, Mono_G, kissa1026 és AxBattler!
-
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Most, hogy ugyanannyiba kerül az LG 29UM69 és a 29WK600, ki melyiket venné?
A "gaming" monitornak nem tetszik, hogy lába kilóg előre, nem is keveset, de lényegi különbségnek mindösszesen annyit találtam, hogy az egyik IPS, 250cd/m2, míg a másik AH-IPS, 300cd/m2. Netezésre, Hyper-V-zni és játékra használnám. [lnk]Érvek, ellenérvek?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Főként játékra keresek 40 ezerig monitort. Ezt kettőt néztem ki:
Samsung S24D330H - 1 ms, 60 Hz
LG 24MK430H-B - 5 ms, 75 Hz
A videókártya pedig egy HD6570 1GB.Ki melyiket javasolná?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes venni a 2 közül? Ragaszkodnak a Samsunghoz, de ha van tényleg jobb akkor talán rábeszélhetném a leendő vásárlókat. Irodában lenne használva, AutoCad-ezni.
s24d300hl vagy s24d300h
a különbség annyi, már amennyit én észrevettem, hogy :
Kontrasztarány: 700:1, Fényerő: 200, Válaszidő: 5ms.
Míg a másiknál
Kontrasztarány: 1000:1, Fényerő: 250, Válaszidő: 2ms.Melyik lenne a jobb? az olcsóbb most jobb lehet?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Hello.
Lenne egy céges árajánlatom amibe egy Benq G2420HD-t ajánlottam ki az cégnek de az ottani rendszergazda válasza a következő volt:
Nagyon jó a BENQ monitor, de sajnos nem adnak rá pixel hiba garanciát, valamint nagyon rossz tapasztalat van a garanciális dolgokkal
Pl: LG E2441V-BN - nagyon jó a kontrasztaránya, - nettó : 46.500,-Szerintetek mit lenne érdemes venni.
Tervező programok futnának rajta, napi 8-10 órában. Ár kb mindegy de legyen 50 nettó alatt..Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest