- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
flyer12
tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok 27" -ban ami tudásban hasonló a Asus PB248Q-hoz?Képszerkesztésre kellene!Köszi! -
apple87
senior tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, max ár 150E ft
méret -24-27" között
Macbookot szeretnék rákötni.Munkára használnám a gépet rákötve monitorra.
Photoshop, illustrator, indesingMilyen monitort ajánlanátok nekem?
-
firefalcon
csendes tag
Köszönöm, hogy ilyen készségesek voltatok.
Meg is van ezzel az utolsó kis darab a géphez (remélem nem maradt le semmi
).
-
Teaway
veterán
válasz
firefalcon #69041 üzenetére
-
fanti
addikt
válasz
firefalcon #69043 üzenetére
Pontosan!
A D-Sub szerencsére ősrégi szabvány, amin nem változtattak! Igaz, hogy kihaló félben van, de még VAN!
Ne bonyolítsd túl! Az a kábel, amivel most használod a monitort, az jó lesz.
Az alaplapon olyan D-Sub csati van, amibe a kábel tűs vége megy, a monitorokon meg dettó!
Tűs-Tűs! -
fanti
addikt
válasz
firefalcon #69041 üzenetére
Bocsi, azt hittem, hogy alaplapok érdekelnek!
Az MSI h97 gaming 3 tökéletes választás! van rajta D-Sub, és a régi kábellel is menni fog a régi moncsid!
És még jól el is játszhatsz pár éves játékokkal, a i5 4590-ben levő HD-4600 elég erős is lesz!
-
fanti
addikt
válasz
firefalcon #69038 üzenetére
Nézd át őket, és ahol ez szerepel a leírásban : "D-Sub kimenet: Van", az kell neked!
Kábel meg jó a régi D-Sub is! -
Uzi74
senior tag
A csere LG 34UM94C igazából hibátlan, gondoltam először, de egy dead subpixel vagy pixelt találtam a jobb alsó sarokban - vagy esetleg egy porszem a háttérvilágítás és a panel között? Mindenesetre az annyira apró, azzal tudok élni.
Az IPS glow ezen sem vészes és light bleeding lényegében nincs.
Hajlítottban lehet, hogy hangyányival jobb lenne ez a méret tényleg, de 250Eur-al többet nekem nem ért volna meg. -
firefalcon
csendes tag
Elnézést ha van megfelelőbb topic erre, illetve, hogy valószínűleg nagyon alap dolgot kérdezek.
A kérdés: Új gépet veszek, i5 4590 fog egyenlőre vga-ként is funkcionálni, ideiglenesen.
Egy elég régi, D-Sub csatis monitorom van. Milyen kábellel/átalakítóval tudom ezt úgy az alaplapra csatlakoztatni, hogy pöpecül menjen. PCX-ről rendelek, így ha valaki lenne kedves onnan linkelni egy terméket nagyon hálás lennék. -
Yeffy
veterán
válasz
korcsi #69032 üzenetére
pontosan. mindkettőre. nem brutálisan, de sötét tartalmon észrevehetően.
quailstorm: akkor kell vennem egy DVI kábelt? VGA van gyárilag, azzal ilyen.
illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy egy itteni nem messze levő expert boltban (lol, mikről maradok le, mióta kiköltöztem, most fedeztem ezt is fel
) találtam egy Philips 227E6QDSD nevezetű mobellt, ami a címke/leírása alapján már IPS-es. esetleg megéri erre cserélnem? ha érzékelhető a különbség képminőség terén, és nem PWM-es, akkor becserélem erre.
szerk.: elvileg ez lesz az
-
Yeffy
veterán
válasz
quailstorm #69027 üzenetére
köszi a választ!
na most nézegetem, max/min fényerőn is ugyanúgy látszódik ez a hibajelenség, nem csökken. attól függetlenül ez még lehet PWM probléma?
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Tudtok valamit a BENQ GC2870H monitorról?
Hobbijátékos vagyok, meg filmezős/netezős emberke, és ezt még éppen meg tudnám fizetni.
Valakinek vélemény?
Szinte ugyanebben az árban ott van a BENQ GW2760HS ami sokat bizonyított, de egy collal kisebb.
Szerintetek melyiket válasszam?
A keretem teteje a 65k.Légyszí segítsetek!
-
mersanti
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem van egy lökésre a jó irányba.
ASUS PG279Q ROG SWIFT vs. ASUS PG27AQ ROG SWIFT
8k különbség, ezért az egyik felem azt mondja, hogy irány a 4k, monitort nem egy évre veszünk.
Azonban "csak" egy 1070 GTX lesz alatta, így a 4k kihasználtsága kérdéses.
Olvastam máshol downscale-ingről , stb. de továbbra sem tudom mi a jó döntés.Vagy felejtsem el a 144Hz-et , és PB278QR?
A felhasználási terület játék, de nem CSGO vagy egyéb FPS.
Előre is köszönöm
-
quailstorm
nagyúr
tekerd fel a fényerőt csutkára, ha csökken a probléma akkor PWM eredetű és ez ilyen hisz LED-es
drága Samsung Series 9 ultrabookom dettó ugyanezt csináljavalami nagy mennyiségben vállalatok által használt HP vagy Dell után kaparj inkább, vagy próbálj kifogni valami használt csodát, mint én a 9 éves 1600x1200-as HP IPS monitort
-
Yeffy
veterán
sziasztok!
elore is elnezest kerek a felOFF-ert, de ugy latom, ez a topik jobban porog, es ma vagyok egy monitor vasarlasa utani 3. napon, tehat csak ma tudom csereltetni maximum. igy belinkelem ide a kerdesemet:
koszonom a gyors valaszt, eletet mentene!
illetve kiegeszitio kerdes hogy 30, nagyon max 35k-ert (de inkabb 30) ilyen tudasu monitort erdemes/lehet venni, vagy mind ilyen szar? Egerben vennem szivesebben kiprobalhatosag miatt, ha van klt-en, de nem zarkozom el a webshoptol sem.
-
ronati
tag
Sziasztok! 70eFt-ig keresek 22"-os monitort játékra is.Ekkora fér az íróasztalra az itx ház mellé. A megadott érték a legteteje, ha van olyan ami kevesebbért is tud annyit, azt is szívesen fogadom. Kösz ! Üddvvvvvvvvv
-
Franklin
addikt
válasz
richard0135 #69012 üzenetére
Brekk tesztelte az ACER XF240H-t, jókat írt róla, szép képe van TN-hez képest + állítható állvány, freesync, displayport.
Én ezt venném.
-
Petee1983
csendes tag
Sziasztok.
A MonitorGuru-ból rendeltem Aug. 23.-án e-hét kedden egy Dell P2417h monitort jött is egyből az email hogy a rendelésemet munkatársaik rövidesen feldolgozzák.
De azóta semmi nem érkezett meg a monitor se nem válaszoltak az email-re se próbáltam őket hívni, ki csörög de nem veszik fel a telefont. Nem tudja valaki hogy mi lehet velük?
Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Peti. -
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Egy Dell P2214H monitort szeretnék venni, de nem vagyok benne biztos melyik boltból érdemes megvenni, a garancia és megbízhatóság szempontjából (eddig az Extreme Digitaltól vásároltam és minden rendben volt, de ott már kifutott termék)
1. EMAG
3. MonitorGuru
- Pl. a PCLandnél csak 1 év garanicával árulják
Fontos hogy teljesen új legyen, és 3 év gyári Dell garanciát adjanak, esetleg van valakinek valami tapasztalata ezekkel a boltokkal ? Vagy valahol máshol még érdemes nézni ? (55K - 60K-t adnék érte max) Előre is köszönöm
-
RaGi91
senior tag
Sziasztok!
Autós szimulátorokhoz, casual játékokra, ill. néha Rainbow 6 Siege (és talán visszamegyek CS:GO-zni) keresnék új FullHD monitort.
Most egy 6 éves 21"-os Benq G2220Hd-m van.Ezt szeretném cserélni, 2 opcióm van.
1.) 1db 144Hz-es monitor (150k-ig) TN27"
2.) 3db 60Hz-es monitor (150k a 3db) Tehát TN panel, 24" Ezt néztemNem kell VA, IPS. A lényeg a rövid válaszidő és alacsony inputlag, ill. ne legyen ghosting.
Nem érdekel a Gsync,Freesync, úgyis kicsikarom a 144fps-t.CPU: i7 870 @3.2 Ghz
RAM: HyperX Vengeance 16GB DDR3 @1600Mhz
VGA: Sapphire R9 280X Dual-X 3GBKeret, 150k, de tudok kompromisszumot kötni.
Nem tervezek még pár évig erre költeni, tehát 2év plusz-ra vásárolnék.
Gépet lehet cserélek jövőre.A 3 monitor nagyobb élményt és látóteret ad, a 144hz pedig folyamatosabb képet, minimálisan gyorsabb reakciót biztosít.
Tudnátok ajánlani mindkét opciómra pár monitort?
Köszi!
-
Franklin
addikt
válasz
richard0135 #69010 üzenetére
Jó lenne tudni milyen vga-d van, mert pl. az az AOC freesynces, amit nvidia kártyával nem tudsz kihasználni.
Szóba jöhető modellek még:
ACER XF240H (freesync)
ACER GN246HL
LG 24GM77 -
richard0135
csendes tag
Sziasztok!
Gamer monitor félét szeretnék venni - 144 hz - 1ms
három monitort néztem ki:
Asus vg248qe
BenQ XL2411Z
AOC G2460PF
Melyiket ajánlanátok? illetve hasonló áraketgóriába 80-90 között van más alternatíva?
Köszi szépen
-
bundaska
aktív tag
válasz
deja vu #69005 üzenetére
Köszönöm, bár a te 36Mp-es FF-es 7R istenkirály ehhez képest (sajnos most szervizben van, az AF-el vannak problémáim egy 35 1.8 objektívvel). De Pentax után nem más irányba váltottál, azoknak is szép a rajzolata, a színei, és van a vázban stabi (ha nem tévedek). Szép fényeket a kis drágasághoz, az a Zeiss elég jó obi
-
zsotty4
tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani 2. monitornak egy 21 colos 1080p-s TN monitort? Nincsenek magas elvárásaim a dologgal kapcsolatban. Akár használt is jöhet.
Kb minél olcsóbban megúszom annál jobb. ~30 nál többet nem szánnék rá
-
SimonYana
addikt
válasz
deja vu #69004 üzenetére
Töltök egy lottót, ha haza értem , mert gondoltam, hogy valami nagyon frankót ajánlasz. Nos a lényeg az lenne, hogy rendesen kihajtsa a 980m-e, és nem kell 27 col-nál nagyobb. Szerintem a fullHD is bőven elég, mert nem akarok majd VGA-ra költeni még fél millát, mert a BF1-et nem bírja majd a 980-am.
Köszönöm!
Egyáltalán tudja az a mobil VGA a 120-144 Hz monitorokat?
Nehogy itt majd 60 hz-n ketyegjen? -
Tuvix
tag
Hali!
Most tervezek gépet újítani kompletten, így ha minden igaz lesz egy GTX1060-om. Főleg játékra használnám, plusz egy kis CAD és tanulás, filmezés. Ehhez kellene nekem egy monitor 40-60k között. Ahogy utánaolvastam IPS lenne jó. Full HD-ban játszanék, de a képarányt nem tudom biztosra, nem tudom mennyi pluszt ad a 21:9 a 16:9-hez?
Esetleg márkákat tudnátok javasolni, amik között már én is tudnék válogatni?
Előre is köszönöm.Balázs
-
SimonYana
addikt
Üdv Mindenkinek!
Én is meghallgatnék egy - két ajánlatot monitor ügyben.
Én egy Alienware 15 R2 gépre szeretném dugni, mely egy 4gb-is GTX980M-el rendelkezik.
Természetesen játékra használnám, mikor nem kell a mobilitás!
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest