- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacni120
tag
Sziasztok!
A feleségemnek állítok össze egy konfigot, rózsaszín-fehér színekben... már csak a monitor hiányzik. Fontos lenne a színek összhangja, ezért csak fehér monitor jöhet szóba, de a kevés opció közül, amit a különböző webáruházak oldalán találtam, egyik sem nyerte el a tetszésemet, lehet, hogy tévedek, de a fehér színűeket túlárazottnak érzem(azon is gondolkoztam, hogy valahogy átfestem a fekete monitoromat, legalább újíthatnék magamnak egy újat ...)
Nekem most egy samsung, FullHD, ívelt, 27", 60Hz monitorom van, ez tetszik neki (de hát ez nem fehér). Kb ebben a kategóriában keresnék valamit, ami fehér, esetleg még "csajos" is a formatervezése. Ha használt és olcsó az nagy előny!
Tudnátok ajánlani valamit? Esetleg nem porosodik otthon valakinek egy hasonló?
Köszönöm! -
pergabb
senior tag
Sziasztok!
Fotó szerkesztésre keresek monitort, de most már teljesen bekavarodtam itt a bitekkel és egyebekkel.
Néztem egyszer ezt a monitort 10bit, azaz 8bit + frc LINK
Második versenyző 8 bit, saját oldalunkon írják 6 bit + frc, de ajánlott ilyen munkára: LINK
Harmadik versenyző pedig ő lenne, 6 bit + frc LINK
Elvileg mind 100% srgb lefedettségű, de ez a bit és frc nekem teljesen betesz, hogy még is melyik lenne ajánlott. Első monitor kakukk tojás, amúgy 24col környékén én teljesen jól vagyok, nem kell feltétlen nagyobb, csak már nem tudom mi a fenét nézzek és melyik specifikáció számít.
Egyértelműen a monitor kalibrálva lesz...
Köszi, ha vki tud segíteni! -
Garsza
veterán
Helló! Játékra 21:9 34" 1440p 75Hz -től felfele, freesync támogatással milyen monitort tudnátok ajánlani. A paraméterekhez mértem a legolcsóbb megoldás érdekelne. Vagy pontosabban a legjobb ár érték aránnyal rendelkező. Jelenleg egy LG 34UM69B-G használok.
Egy RTX 2070 -vel hajtanám. -
CabalX
aktív tag
-
grimike
csendes tag
válasz
grimike #112024 üzenetére
" " "Sziasztok!
Milyen monitort tudnátok ajánlani max 85.000Ft-ért?
27" legyen minimum, jó ha IPS, lehet FullHD-tól nagyobb felbontás, de szerintem 4K nem fér bele a keretbe. Játék kb zéró, így a 144Hz nem igény, böngészés, videóvágás, táblázatok, filmezés amire használom.
Most egy Dell 2414H van, nincs vele gondom, de akkor ez lenne a második monitor, sokszor használnám együtt a kettőt, az új lenne az első számú. Csak azért gondoltam kiemelni, hogy gondolom nem túl jó ha túl nagy a különbség a két monitor között( a szememnek ), mármint ha a kettő totál más képet, minőséget ad. Szóval márkán belül is jó az ajánlat, de nem ördögtől való más márkájú monitor sem.
Köszönöm szépen előre is!" " "Erre valami ajánlat?
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Warzone-t játszom kb 80-90 fps-t tud kipréselni a gép magából átlagban. (GTX 1660 Super) Ehhez érdemes lenne, 144 hz-es monitort néznem? Vagy ilyen fps-nél nincs nagy jelentősége? Első körben az Acer VG240YP-t néztem ki illetve az Asus VP249QGR-t. 57-60K környékén mozognak most ezek a monitorok, ennyit még szánnék rá de ha nem vennék észre nagy különbséget akkor nem érné meg gondolom.
A két monitor közül melyik a jobb?
Köszi előre is a segítséget!
-
SZKEBE75
senior tag
21:9-es monitort keresnék,filmre és játékra/fps/.
-
Beri
addikt
válasz
Laraxior #112027 üzenetére
az nVidia panel azt írja, hogy gsync kompatibilis, de a gyártó oldalán is csak freesync meg adaptive syncet ír
Az nvidia panel minden freesync monitorra azt írja, hogy gsync kompatibilis. Ez egy erős csúsztatás a részükről, hogy a saját terméküket (gsync) a leírásban tartsák akkor is, ha nincs is használatban. Valójában az nvidia kártya freesync-ül beszél a monitorral, az egészhez köze sincs a g-syncnek.
Az nvidia oldalán felsorolt kompatibilis modellek azok, amiket az nvidia konkrétan validált és megfelelőnek talált. Attól még ezer más működhet, csak azokat soha nem tesztelte az nvidia.
Az meg, hogy egy bolt oldalán mit írnak, csak sima marketing. -
CabalX
aktív tag
válasz
Hegyirabló #112032 üzenetére
Gyakorlatilag igen - vagy bármilyen más szoftveres blue light filterrel is hasonló (vagy ugyanaz) az eredmény érhető el.
Ez csak egy feature amit fel lehet írni pluszban a monitorra.Amiről írtam korábban a "rövid tesztemben" - hogy az Acernek nincs monitor vezérlő programja - van neki, csak a monitor support oldalán nincs feltüntetve.
Aki szeretne ilyesmit használni Acer monitorral az innen tudja letölteni: Acer Display Widget
Az XB323U-val gyönyörűen működik szerintem minden más modellel is. -
Beri
addikt
válasz
Diocles #112011 üzenetére
Az azonos átlójúhoz képest persze. Nem ez a lényeg. Baromisokan néznek 22-es, vagy annál is kisebb monitorokat (laptopokat, tableteket) és boldogok. Ha az érdeklődő megelégszik a kisebb felülettel, semmi hátránya nem származik. Annak a panelnek a magassága ugyanúgy 1080 pont, mint a nagyobbaké.
-
Rison77
senior tag
válasz
Hegyirabló #112030 üzenetére
Szoftveres, "hardveres" a régi CRT monitoroknál volt.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
A kék fény szűrés, amelyik monitoron van (mindenhol máshogyan hívják), az hardveres megoldás (bevonat), vagy szoftveres?
Köszi!
-
CabalX
aktív tag
válasz
Laraxior #112028 üzenetére
Displayninja teszt: "While the Gigabyte G32QC display is not officially certified as ‘G-SYNC Compatible’ by NVIDIA, you can use Adaptive-Sync with compatible GeForce cards.
All you have to do is manually enable ‘G-SYNC Compatible’ in the NVIDIA control panel."Ha működik jó, ha nem akkor amúgy sem volt rá garancia hogy menni fog - kísérletezz vele.
Sajnos a Samsung VA panel és a nem ismert VRR sync keretek miatt lehet un. brightness flickering de a tesztek és vélemények alapján nem túl gyakori.
Tény hogy jobb lenne ha tudná az ember hogy hány fps/hz-től megy a sync és meddig mert úgy be lehetne lőni a játékok esetén a beállításokban.
Nézegettem én is a G32QC-t de "jó monitornak tartottam vállalkozó, kísérletező szelleműségű felhasználóknak". -
Laraxior
titán
válasz
CabalX #112026 üzenetére
Megvan, köszi.
Érdekes, hogy az nVidia panel azt írja, hogy gsync kompatibilis, de a gyártó oldalán is csak freesync meg adaptive syncet ír.
Pedig a bolt oldalán is oda volt írva mindkettő, és mivel elég nagy üzletből vettem, ezért szó nélkül elhittem.
...és még az nVidia gsync listáján sincsen rajta.
Mindenesetre a játékokban szépen megy, nincsen egy deka utánhúzás sem -
Diocles
aktív tag
válasz
Laraxior #112023 üzenetére
Az USB kábel szerintem csak egy beépített USB hub tartozéka. Ha most bedugsz valamit a monitoron található USB slotokba, az olyan lesz, mintha a számítógépedbe dugtad volna. Amíg a monitorba nem dugsz semmit, addig annak nincs funkciója.
A G-Sync-et kapcsold be, Enable for full-screen mód, a Global Settings-nél a Max Frame Rate-hez állíts be 155-öt, és a játékokban kapcsold be a vsyncet. Nem lehet röviden elmondani, hogy miért ez a kombó a nyerő, úgyhogy csak magyarázat nélkül leírtam.
-
grimike
csendes tag
Sziasztok!
Milyen monitort tudnátok ajánlani max 85.000Ft-ért?
27" legyen minimum, jó ha IPS, lehet FullHD-tól nagyobb felbontás, de szerintem 4K nem fér bele a keretbe. Játék kb zéró, így a 144Hz nem igény, böngészés, videóvágás, táblázatok, filmezés amire használom.
Most egy Dell 2414H van, nincs vele gondom, de akkor ez lenne a második monitor, sokszor használnám együtt a kettőt, az új lenne az első számú. Csak azért gondoltam kiemelni, hogy gondolom nem túl jó ha túl nagy a különbség a két monitor között( a szememnek ), mármint ha a kettő totál más képet, minőséget ad. Szóval márkán belül is jó az ajánlat, de nem ördögtől való más márkájú monitor sem.Köszönöm szépen előre is!
-
Laraxior
titán
Végülis csak sikerült monitort vennem, a sok találgatás, meg várakozás, halasztgatás után.
Szóval, először is köszönöm a segítséget.
Lenne kérdésem is, mivel eddig 1080p@60Hz-el nyomultam, azt csak összedugom és megy kategória.
Itt viszont van egy USB kábelem is. Bedugtam a gépbe, bár nem jelzett vissza, hogy vette az adást.
A frissítést, a felbontással együtt belőttem, 2560x1440@165Hz.
Már csak az a kérdésem, hogy mit kell még állítani? Látom, hogy nVidia panelben van olyan, hogy g-sync kompatibilis, vagy rögzített frissítés. Melyikre állítsam?
Játékban így pedig akkor kapcsoljam ki a vsyncet?
(Gigabyte G32QC) -
sarasota123
aktív tag
üdv, jelenleg egy Dell U2515H monitorom van, amit imádok, de a grafikai munkák és fotókidolgozás mellett sokszor lenne igényem játékoknál a 144 hz-re is. Ha jól látom, jelenleg az egyetlen megoldás az LG gl850 lehetne, ami IPS panel és 144hz és WQHD is egyben.
A kérdésem az lenne, hogy munkára szerintetek ez visszalépés lenne a panelt illetően a mostani dellemhez képest vagy ettől egyáltalán nem kell tartanom?
-
-
frelife
aktív tag
Sziasztok.
Nagyon láma kérdés jön és kérlek ne savazzatok érte,eddig nem foglalkoztam ilyen kérdésekkel,mert eddig nem érdekelt,hisz nem volt hozzá pl monitorom.
Adott egy 27" FullHd 144hz monitor.
Kérdés youtube videokat be tudok kapcsolni 2k 4k lejátszásra is. Már mint youtubeon. Mi történik ilyenkor?
A youtube 4k az nem 4k? A forrás nem az de egy 4k tv vagy monitor felskálázza?
A lejátszás marad 1080p és azt látom?
De hát ha feljebb teszem,látszik hogy szebb az adott video.
Tehát hogyan tudok 4k vagy 4k felbontást lejátszani,megjelenittetni egy FullHd monitoron?
Esetleg a vas és maga a rendszer erös pl magasabb felbontás kezelésére? Nem vágom. -
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok 27 colra mennyire elég a 1080p?
Ezt néztem ki [link]
-
Beri
addikt
válasz
Komplikato #112009 üzenetére
Mi a baj egy kisebb UW monitorral, ami nem baj egy kisebb 16:9-esnél?
-
jeni
félisten
egy ilyen mennyire lenne használható?
LG 25UM58-P LED Monitor, 25", IPS, UltraWide, 21:9, 2560 x 1080 -
Amerigo57
őstag
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Kb 180 ezer forintos tamogatast kaptam a cegtol monitor(ok)ra, mert remote-ban fogunk tovabb dolgozni.
Jelenleg 2db Dell P2314H-t hasznalok, mert ez volt otthon, de nem szeretem oket, mert nem ferek el rajtuk rendesen.
Felhasznalast tekintve Visual Studio, IntelliJ IDEA, Pycharm ami tobbnyire megy rajtuk, illetve VM-ek minden mennyisegben.Tudtok erre javasolni olyan tipust, amin kenyelmesebb lenne dolgozni, es kb kijon a kapott keretbol?
Koszi!
-
Gősi Balázs
csendes tag
Sziasztok!
Új monitor vásrlására adtam a fejemet.Szeretném a segítségetek kérni.
Ami a lényeg, hogy fotózom,és videózom. Valamint szabadidőmben játszok(Warzone).
Ehhez szeretnék valami jó monitort. A méret amire gondoltam az a 27 inch.
Olyan 100-110 JMF-ot tudok rászánni.
Van egy kiszemeltem nem tudom jól döntenék -e:
AOC Q27G2UKöszönöm a segítséget!
Pacsi! -
Sziasztok!
Fateromnak kellene egy monitor, vállalkozásához tervrajzokat nézegetni, szörfözni stb, semmi játék .. de csak VA panel jöhet szóba, semmi más.
27" 1080p , vékony legyen , és lehetőleg beépített hangszóróval.
Philips 271E1SCA
én ezt néztem ki neki, kb ilyen kategóriába érdekelt csak.. max 60kmit szóltok ?
-
CabalX
aktív tag
válasz
jozsi252 #112000 üzenetére
Az első LCD monitorom egy 24"-es FullHD monitor volt - tökéletes volt, szerettem, de elromlott.
Utána jött egy 27"-es FullHD model - ott már láttam a pixeleket ugyanarról a távról de megszoktam.
Bő 1 - 1,5 hétig volt nálam egy 27"es Dell S2721DGF (1440p) ami pixelhibás lett - azt is nagyon szerettem de nekem a 27"esen az 1440p talán már túl éles is volt - megszoktam volna, nem kérdés de így hogy megadatott a lehetőség nagyobbra cserélni, éltem vele és nem bántam meg. Ugyanolyan gyönyörű képe van mint a 24"-esemnek anno, kalibrálás után is élénk, gyönyörű színei.A túl nagy dolog meg... nagy - engem is meglepett (főleg a doboz hogy akkora
) meg amikor bekapcsoltam ott volt a WOW érzés - DE - számomra munkára sokkal kényelmesebb mint eddig a 27"-es volt, játék esetén is nagyon jó (Everspace, Wreckfest, Risk of Rain2, Witcher 2, Mass Effect 3 és Bioshock 2-t próbáltam eddig rajta). Filmezni is sokkal jobb rajta mint egy 27"-esen.
Köztes méretben (29") hasonló szintű model nincs, szóval vagy 27" vagy 32" - vagy a felett... de oda meg már a 4K lehet indokolt.
Arra készüljön bárki aki megveszi hogy masszív darab, és nagyon mély az állványa - 30cm-t elvesz az asztalomból, szóval most egy új, mélyebb, kihúzható billentyűzetes asztal után kutatok ami befér ide a nappaliba.
Falra lehetne még szerelni de akkor kb oda a mozgathatóság. Vagy még asztalra szerelhető konzol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- SAMSUNG (LS32DG500EUXEN) 165HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27BG650EUXEN) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest