Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Micro Four Thirds
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #59318 üzenetére
Igen én is erre gondolok. A megnem kapott uniós pénzből tervezték fizetni.
-
Strezi
őstag
válasz
szricsi_0917 #52042 üzenetére
Öt eres MTK/MT (sodrott) réz, ha rászánod, akkor 2.5, de 1.5-ös is elég.
-
maroni
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #51899 üzenetére
Szia, szerintem sok a szerelés egy komplett kül és beltér 80k azaz két egység 2-3 m csővel a plusz cső csak anyag ár szokott lenni! Szerintem írj rá Windi fórumtársra ! Nagyon korrekt csapat! 500 k biztos benne van!
-
tibibi
őstag
válasz
szricsi_0917 #51907 üzenetére
erre utaltam a jelenlegi helyzettel
a támogatás miatt elszálltak az árak. Pofátlanok mint az építőiparban általában.Ugyan ez van a napelem pályázattal
-
Hauptmann
veterán
válasz
szricsi_0917 #51911 üzenetére
Ja, hogy pályázat? Akkor azon a klímás kurva nagyot akar fogni, így nem csodálkozom a beteg árakon.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #51911 üzenetére
Ja, hogy ez még pályázat is?!
Akárhogy nézem, négy helyen lenne klíma, ami az említett tipussal megoldva kb. a fele lehetne, plusz ugyanennyi a szerelés?! (4 Daikin Comfora ~ 1.400 ezer, ha egyesével volna telepítve, plusz ugye a telepítési költség. Hm.....
-
feco70
senior tag
válasz
Sokan tudnák a klímások mennyiért veszik a gépeket, nem kapnának levegőt
-
cdl
senior tag
válasz
Mindenképpen ketté osztanám. Ha elromlik valami, a fél rendszer akkor is menni fog.
Sokan szereltettek itt a Pannonklimával, egy itteni tag ott dolgozik(Windy)
Keresd meg, kérj egy ajánlatot. -
tibibi
őstag
válasz
Látni kellene a házat,de lehet szerencsésebb lenne külön klímákat felszerelni.Jelen helyzetben sajnos ilyesmi árak vannak,ami az ajánlaton szerepel.Viszont azt kell mondjam drágán dolgoznak !
-
feco70
senior tag
válasz
szricsi_0917 #51901 üzenetére
Nekem ez nagyon drága
-
falabu88
aktív tag
válasz
Lehet én látom rosszul, de a mai ügyfél központú vilagban egy majd 3 milliós árajánlatban sehol se szerepel egy kedvezmény sor.. Gáz. 1db klímára kaptam webshoptól 15% kedvezményt, úgy, hogy mindenhol annyiba került mint náluk. Egy ilyen árajánlatot meglát a vevő nem érzi azt, hogy velük akarom megcsináltatni, inkább bekér még jópár ajánlatot más cégektől.
-
Hauptmann
veterán
válasz
szricsi_0917 #51901 üzenetére
Ahogy nézem, kb. listaáron kaptad a klímákat. A munkadíj szerintem rendben van, nem is 3, hanem 4 beltéri, plusz a kültéri. Nagyjából 50-60 körül szerelnek egy beltérit és kültérit.
Kérj máshonnan is ajánlatot, egy ajánlat nem ajánlat.
-
Hauptmann
veterán
válasz
A cseppvíztálca az egy kicsit erős szerintem. A szerelési munkadíj viszont 3 beltéri, és 1 kültéri mellett szerintem rendben van.
-
Tony21
tag
válasz
szricsi_0917 #50316 üzenetére
Szerintem megéri, csak jó eséllyel idén már nem fogsz hozzájutni. LTCA is szintén zenész.
-
waveson
tag
válasz
szricsi_0917 #50316 üzenetére
Szia! Valszeg megéri, igen. 1 héten belül lesz elég tapasztalatom egy kínai klímával is (c&h arctic) szóval tudok róla majd írni egy leheletnyit.
Más tapasztalatára tudok hagyatkozni aki sok klímát telepíttet cégekhez és látja, hogy mennyi nyűgjük van utána, ennyit mondott röviden: a japán klímáknak jóval kisebb a karbantartási igénye, megéri megvenni a drágább gépeket, ő otthonra Daikin-t vett. Mivel később ráköltöd javításra azt a plusz költséget, plusz amikor épp nem működik a klímád, megsülsz/megfagysz, szóval nem érdemek viccelni vele.
Más: a Gree-t nagyon megbízhatónak tartják ettől függetlenül sokan. Cégeknél állítólag sokan azért nem használják, mert még a japán gépek kültéri egységeinek a hangja miatt is jönnek a feljelentések (40-50kW teljesítményű VRF-ek miatt), a kínai meg még hangosabb, meg sem próbálkoznak velük.
Egy mondatban összefoglalva a sok blablát: ha nem akarsz kockáztatni, japánt veszel többnyire, ha akarsz egy géppel kockáztatni (4-ből nálam1 lesz kínai csak), akkor veszel egy kínait is. De ha csak egy gépet veszel, akkor inkább menj biztosra az elkövetkezendő 10+ évben, és Japán. Most kb 30-40 Toshibát és Panasonicot, 10+ Japán VRF-et látok működni minden nap, meghibásodás 0. 10+ év alatt. Hűtenek, és fűtenek is mind, bár van radiátoros fűtés, elzárták a kazánból, tehát esélyed sincs radiátorozni az irodákban. Egyre kevésbé díjazzák mostanában cégeknél a gáz használatát fűtésre, és előnyben részesítik a hőcserélős megoldásokat. Inkább "kötelezik" az embereket a használatra.
A klímákra visszatérve, 1 db kínai van, nagy teljesítményű, csak a baj van vele, rengetegszer kiáll hibával, ha süti a nap, ha hideg van, ha meleg van, egyszerűen megáll. Vagy tönkremegy benne valami, amit cserélni kell, ki tudja mennyiért. -
7Heads Drago
veterán
válasz
szricsi_0917 #50311 üzenetére
Tudtommal az összes japán klíma ajánlott, nem a csak ez a 2 márka.
-
korkor
csendes tag
válasz
Üdv, 3 db gree van. Vannak halkabbak, ez tény, nálam minimumon járnak így nem zavaróan hangosak, a fűtésük nagyon jó. Amber Royal 2 db 2,5-ös meg egy db 3,5 kW-os. Br 140m2-ből fűtenek nettó majdnem 110 m2-t. A hőszig nem rossz mostanra és még javítom majd. Elmúlt hónap tapasztalata: a 3 együttes fogyasztása kb. napi 8-10 kWh. Májusban kerültek fel, akkor a relatíve melegben volt napi 60 Ft/ 3 db 1-2 hétig amíg akkor alig mentek, de az ugye kinti nappal 16-18 éjszaka 5-10 fok volt. Most is felváltva járnak és sokszor pihennek.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Fujitsun LTCA van nekem, direkt fűtésre. A Daikinnak van ugyan fűtésre optimalizált Perferája (FTXTM), de az úgy kb. 750 ezer Ft környékén mozog. A sima Perferáról (FTXM) hallok jót is, meg rosszat is fűtésben. Ahogy olvastam, a kínai klímáknak nem olyan kifinomult a vezérlése, illetve hangosabbak, valamint külön fűtőszálas csepptálca fűtésük van, ami állandóan megy egy bizonyos hőmérséklet alatt, ha kell, ha nem. De ha ez nem zavar, azok is jók amúgy, tolják a meleget.
-
karasz_att
csendes újonc
válasz
szricsi_0917 #50080 üzenetére
Köszi! Akkor a 4,1-es SCOP is itt esz valahol, gondolom
-
karasz_att
csendes újonc
válasz
szricsi_0917 #50078 üzenetére
Szia! A klimetelepites tamogatast hol talaltad benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest