- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
4nick8
őstag
válasz tibcsi0407 #80799 üzenetére
nyitottnak kell lenni.
-
4nick8
őstag
válasz tibcsi0407 #80797 üzenetére
Egyáltalán nem olyan. Mi a levegő nem viszkoz ezért ennyire nem befolyásolja az áramlását ki mennyiség esetén. Amire te gondolsz az ha az ablak előtt nincs fal vagy tőle egy méterre van.
-
tibcsi0407
félisten
válasz 4nick8 #80796 üzenetére
De mozogna, csak nem tud.
Ez pont olyan, mintha lenne egy bukó/nyíló ablak, amit ha bukóra nyitsz, akkor kevés légmozgást tud garantálni, hiszen csak egy résen szívja be a levegőt, hiába nagy az ablak. Ha kinyitod teljesen, akkor lesz fasza huzatod, hiszen az ablak teljes felületén át tud mozogni a levegő.
A két kis rés hatékony felülete a töredéke a porszűrőének.
Márpedig a levegő ott megy be, azon keresztül kell csóró ventiknek beszívnia.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
spleenszuru
őstag
válasz Csongi2015 #80793 üzenetére
A duo? Tehát jár hozzá mesh front is? Ha nem, és teli üveg elöl, én elengedném, nem leszel előrébb.
Ha jár hozzá a mesh front, szerintem mindenképp előrelépés a mostanidhoz képest.Malaka!
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!Zalman Z10 házról van esetleg valakinek tapasztalata?Most tudnék egyet alkalmi vétel áron,és akitől veszem az segít átszerelni az egész gépet a régi Z3 házamból.
Minden véleményre kiváncsi vagyok.Nem használt ház,csak megvették és nem kellet végül is.Köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz spleenszuru #80787 üzenetére
Nincs itthon, csak 420x45, 280x45, 120x45 és 1260x45.
A 280x45-öt fogom csak beletenni szerintem oldalra. Szükség arra sem lenne, de a vízkör végére akarom tenni és onnan megy majd vissza a tartályba a víz.
A tartályt is cserélem Heatkiller Tube-ra, kap a rendszer 3 pár Koolance QD3 gyorscsatit is, valamint a nagy radin lecserélem a 9 darab 140-es ventit 4 db 200-as Noctuara.
Még jó, hogy ebben a hónapban nem akartam venni semmit.utdetailing.hu
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #80786 üzenetére
Titkon reméltem, hogy meg fogod gyorsan.
Nincs esetleg pár radid, belepróbálni majd őket?Malaka!
-
tibcsi0407
félisten
Na merendeltem a házat.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
-
veterán
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #80771 üzenetére
Elkaptam egy srácot redditen, ilyen háza van:
[link]Linkelt ott további képeket is róla.
Malaka!
-
Busterftw
nagyúr
válasz CactuS #80774 üzenetére
Nem tiltakozás megy, csupán a tények közlése, ezekre már van ezer teszt melyik (nagy átlagban) a legjobb setup.
Ha alul nyitott is a ház az általában ne akkora felületen nyitott mint mondjuk egy front mesh panel.
Illetve a házak többsége pár cm-re van megemelve, alul meg ott a "föld", ha így nézed pár cm résen kap friss levegőt vs oldalról fullban.Mégegyszer, ez nem az "új" kerülése, kincs innováció, csak szimplán ismert a matek már.
[ Szerkesztve ]
-
KraX
őstag
válasz CactuS #80774 üzenetére
Alapvetoen teljesen elheto lehet a vertikalis szellozes. Van meg ilyen haz pont amit tibcsi is linkelt, az uj thermaltake haz, ott is 90 fokkal elforgatva van berakva a gep. Annyi a kulonbseg hogy ott az eleje es a hatulja is perforalt, ergo akarhogy konfiguralhato kvazi, lehet jatszani a megefelelo hutes erdekeben. HC tuningnal meg minden szamit a hutesnel is. Ezert is jobb valasztas. Aki nem hc tuningol annak nem hiszem, hogy nagyon rossz valasztas lenne a hyte vagy a tobbi uj haz.
Ezert is kene egy alapos, osszehasonlito teszt ezekrol az uj hazakrol, mit tudnak valojaban.
A regebbi, bevalt markak meg vannak merve mar hutesi teljesitmeny szempontjabol ott nem lesz zsakbamacska kicsit lehet ezert is van kisebb ellenszenv az ujabb hazak irant de csak tippelek.[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
CactuS
Arcképgyáros
Nem feltétlenül neked, csak hátha valaki tudja: annak egyébként mi az oka, hogy itt ennyien tiltakoznak a vertikális szellőzés ellen? Mármint ha alul végig nyitott a ház, akkor miért kellene elől is levegőt beszívnia, hogy jól működjön? Alul a hideg be, meleg felül ki nekem jónak tűnik.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
KraX
őstag
válasz 4nick8 #80754 üzenetére
Egyebkent pont tibcsi0407 forumtarsunk az egyik aki hc tuningol itt (eleg megnezni mar csak a kepet a geprol, amit linkelt fentebb). Szerencsere van meg par “szent orult” (abszolut jo ertelemben ), eleg olvasni a raptorlake topikot. Sokat lehet okulni belole
Errol ertekeztem roviden fentebb, hogy van akinel 1-2 fok is szamit nem hogy 5-10 a gephazon belul.
En csendmanias vagyok ezert nekem is szamit a jo airflow, hogy ugyanazon teljesitmeny (vagy tobb) mellett kevesebb ho es ezaltal minel kisebb ventifordulatszamokkal meg tudjam oldani a hutest.
nalam a matek kb esztetika <= hutes. Sokat szamit de a hutes meg tobbet.[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
tibcsi0407
félisten
válasz spleenszuru #80770 üzenetére
Én is kb. Megvárom a Raptor refresh-t. Bár lapok nem tudom mikor jönnek hozzá, ebbe az Apex-be már nem akarom az újat beletenni. Új Apex mindig később jön, mint a "sima" lapok, így biztos lesz 1-2 hónap csúszás.
utdetailing.hu
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #80769 üzenetére
Ill. a tetejére nem is fér 360, szóval az nem téma. Mindenesetre írtam nekik, bár válasz szerintem nem lesz, korábban is volt itt szó TT supporttal kapcsolatban, kollégának sem jött válasz.
Kép alapján szerintem neccesek a vastagságok, amiket akarok, no meglátjuk, válaszolnak-e.
Én Szeptember-Októberben veszek majd házat.Malaka!
-
tibcsi0407
félisten
válasz spleenszuru #80768 üzenetére
A tartályt teheted bárhová. Én az alsó ventire ültetem majd a Dual D5-tel együtt, ahogy a torrentben is van most.
Úgy akár a front+bottom venti támogatás is működhet.
Ezért mondtam, hogy én biztos nem tennék felülre radit, alulra sem. A chimney effektet nem akarod megtörni vele, hiszen az a lényege:
[link]
Bár itt alul is van radi. De a lényeg a teteje, hogy ott távozzon a meleg. (minél gyorsabban)[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #80767 üzenetére
Igazából mindegy, de annak örülnék a legjobban, ha az egyik oldalt lenne, a másik pedig fent, vagy lent.
Bár ha oldalra kerül, szerintem a tartály nem fog elférni, nekem hengeres verzió lesz.Fronton ventiket szeretnék hagyni, bármilyen házam is lesz végül. Bár ez a ház hátulra is enged 360 radit végülis.
Úgy akár a front+bottom venti támogatás is működhet.Malaka!
-
tibcsi0407
félisten
válasz spleenszuru #80765 üzenetére
Írj egy mailt a TT-nek. Annyi, hogy radiátor márkától is függ, hogy hogy férnek el, de szerintem egyébként lazán. Hová tennéd a két radit? (én a helyedben egyet hátra tennék, egyet pedig oldalra a lap mellé)
Ez a build valami nagyon faxa lett: [link] Maga a videó is nagyon menő!
Nálam is a HAF 700 EVO, vagy a Corsair 7000D volt porondon, de ez túltesz mindkettőn szerintem. Olcsóbb is valamivel.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
veterán
válasz tibcsi0407 #80762 üzenetére
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
spleenszuru
őstag
válasz tibcsi0407 #80762 üzenetére
Nagyon "felizgattál" ezzel a házzal, de nem találok róla olyan buildet, ahol van benne egy 360x45, és egy 360x60 radi, együtt. Bizonyára, mert mint mondod, új.
Pedig jóval olcsóbban jönnék ki, mint a másik nagy szerelemből, a HAF 700-ból (nem EVO).Phanteks tán az egyetlen márka, ami néha hajlandó megemlíteni a radik vastagsági max méreteit is egy házban, nem is értem, pedig nagyon fontos részlet.
Malaka!
-
tibcsi0407
félisten
válasz Marci112233 #80763 üzenetére
Persze. Nálam annyi a kikötés, hogy ne legyen 60 cm-nél hosszabb, a többi dimenzió minél nagyobb, annál jobb.
utdetailing.hu
-
Marci112233
addikt
válasz 4nick8 #80761 üzenetére
Ha lekapod az elején a takaró lemezt már nem zárt, de akkor ugye már nem lesz hangszigetelt. Tesztelni fogom és jelentkezek majd a fejleménnyel.
Egyébként néztem több videót, és igaz csak egyben találtam összehasonlítva a G500A-val, de attól 1-3 fokkal volt csak elmaradva.
#80762 tibcsi0407
Az már Full Tower, és nem Mid Tower szóval lehet is elég nagy, és szellőzhet is jól.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
4nick8
őstag
válasz Marci112233 #80760 üzenetére
Ez a Phanteks a te izlésed de design szempontból tele van zavaros megoldásokkal és ennek is zárt az előlapja.
-
Marci112233
addikt
válasz 4nick8 #80759 üzenetére
Aki folyadékhűtésben gondolkodik csak, annak jó lehet, de aki léghűtésre megy inkább mint én is annak ez a ház nem fog annyira bejönni. Jó meg szépen néz ki így, de klasszikus elől szívó verzió szerintem jobb a léghűtést nézve.
Ui.: Én végül is csak P600S Matt White házat rendeltem. Meglátom milyen is lesz a CM690III után. Tuti teszteleni fogom a fedőlapok fentlétével és anélkül is.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
veterán
válasz tibcsi0407 #80753 üzenetére
Szerintem hallgass a megérzéseidre. Nem kell neked ez a Hyte ház.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
tibcsi0407
félisten
válasz 4nick8 #80754 üzenetére
Ne a GPU-s részt nézd. Az engem nem érdekel, egy Heatkiller V Pro van a kártyán.
Chipset:Nézd meg a Nexus tesztjét: [link]
Kevés az én céljaimnak, de valakinek biztos tökéletes választás, mert tényleg szép!Tehát, amit az elején írtam, nekem airflow case kell, nem showcase. Azt meghagyom annak, aki semmilyen OC-t nem alkalmaz.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
4nick8
őstag
válasz tibcsi0407 #80753 üzenetére
ilyet én is tudok:
Pár fok különbség és végtelenül esztétikusabb ház. Persze kinek mi a fontos. -
tibcsi0407
félisten
válasz 4nick8 #80752 üzenetére
Egy airflow házhoz képest nagyon nem.
Ahol nincs elől szellőzés, azok sosem fognak jól szellőzni.Nagyon szépek ezek a showcase-ek, de belül meleg. Még úgy is, hogy a hő nagy részét kiviszem a házból a külső radival, van bent 4 darab NVME SSD és nem akarom a PCH-t sem fűteni, mert a DDR5 OC nagyon érzékeny rá, ha már határon vagy.
utdetailing.hu
-
4nick8
őstag
válasz tibcsi0407 #80751 üzenetére
vertikális levegő áramlás van. Teljesen jól szellőzik.
-
4nick8
őstag
válasz tibcsi0407 #80744 üzenetére
-
CactuS
Arcképgyáros
#VerticalGate
A szabad-e függőlegesen beépíteni a kártyát dolog visszatérő dolog, rákérdeztem a hivatalos XFX supportnál, hogy pl. az én kártyám (XFX Speedster MERC 319 RX 6800 XT Core) beépíthető e függőlegesen, íme a válasz:
Dear Tamas
It should not be a problem but make sure you have locked the card tight.
Thanks,
Wade
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
kzkz
őstag
válasz tibcsi0407 #80744 üzenetére
Hogy bírja a nyakad és a vállad, hogy közvetlen a klíma alatt ülsz, ami direktben rád nyomja a hideget?
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
A jelenlegi rendszerem egy Fractal Torrent házban van. Nagyon jó, szellős ház, de vízhűtéssel dolgozni benne mindig is egy kínszenvedés volt. Jönni fog a Raptor Refresh, valamint biztosan új Z790 Apex is, így össze rakok majd egy konfigot egy másik házban, de még nem tudom milyenben.
A házban maximum egy 120-as, vagy 280-as radiátor lenne, egy EK Dual D5 top, azon pedig a tartály, a fő radiátor egy Alphacool 1260, ami kívül van.
Fontos, hogy a tápegységem egy RM 1200X shift, tehát ennek az oldalán vannak a kábelek.
Nézegettem sok házat, hogy mibe költözhetnék át, ami a fő szempont lenne:-Vertikális VGA beépítés, messsze az alaplaptól (ne fulladjon meg a csóró PCH)
- jó szellőzés
- maximum 600 mm hossz
- RAM, CPU, VGA vizezve van, ezeknek a lágy csöveit normálisan el tudjam vezetniEzek alapján én a következőkre szűkítettem a kört:
- Enthoo Pro 2
- Corsair 7000D
- CM HAF 700 (EVO), bár itt a méret már lehet túl nagy, lelógna az asztalról
- TT CTE C750 TG, számomra ez a legszimpibb a chimney és a kétkamrás elrendezés miatt (így a csövezés is könnyebb valószínűlegMit gondoltok?
A jelenlegi konfig: (a radi átkerül majd a falra)
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Sle
csendes tag
Sziasztok! Szeretném a gépemet kisebb házba költöztetni, és ha lehetséges, akkor ideiglenesen tovább vinném az egész szettet és később cserélném le az alkatrészeket. Elég elavult a gép, de úgy érzem még ki tudna szolgálni egy darabig, viszont fontos lenne egy kisebb ház, ami jobban elférne az új helyén.
Az NR200P házat néztem ki, de ha esetleg van jobb javaslatotok nyitott vagyok rá akár drágább kategóriában is.
Eddig csak nagy gépházaim voltak, szóval a kis házba szerelés új terep.A jelenlegi konfigom:
PSU: Chieftec APS-650SB
Alaplap: ASUS B85M-E
CPU: Intel I5 4670
RAM: 2x8 Gb Kingston
GPU: Nvidia 1660 super
Tárhelyek: Samsung SSD 500gb és 250 gbEbből a gpu-t tartanám meg hosszabb távon és a nagyobb ssd-t. Erősebb gpu-ra mondjuk a következő 2 évben nem lesz szükségem valószínűleg.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes e más házakat is figyelembe vennem, fontos a relatív kis méret, de tudjak egy erős videókártyát, ami így valószínűleg méretre is nagy, beletenni egy későbbi bővítéskor.Illetve, ha most megveszem a házat, akkor ideiglenesen tovább tudom vinni a mostani alkatrészeket vagy egy részüket? Vagy nagylevegő és inkább frissítsem az egészet? Próbáltam nézni a méreteket, az alaplap elvileg 244x213 mm a specifikáció alapján, a házba pedig 244x226 mm fér. A PSU-ban még kevésbé vagyok biztos, lehet azt mindenképpen cserélnem kéne? 160 mm x 150 mm x 87 mm lenne a specifikáció szerint, a házhoz 130mm-t írnak. De nem tudom, ez melyik irányra vonatkozik.
Minden segítséget köszönök.
-
Ryu77
aktív tag
Üdv!
Esetleg tudnátok ajánlani egy házikót nekem?
Kitételek:
30 körüli ár.
340mm hosszú vga xfx 6800xt elférjen benne.
Vertikálisan is be lehessen építeni a videókártyát.
Atx alaplapot fogadjon.
Fent legyen a vízhűtésnek hely.Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz SoulReaver #80729 üzenetére
Elnézést láttam a privátot, de gyerek meg szabadság... elfelejtettem. Nincs benne, csak daisy chainable fanok.
-
addikt
válasz SoulReaver #80729 üzenetére
Nincs benne.
A 3 első venti daisy chain-ben van és van egy darab pwm hosszabbító, az megy az alaplaphoz.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
SoulReaver
veterán
válasz Busterftw #80728 üzenetére
Írtad, hogy neked is Phanteks G500A Performance házad van.
Az érdekelne, hogy gyárliag van-e benne ventilátor elosztó? Az Enthoo pro-ban van gyárilag. Abban reménykedem, hogy a G500A-ban is van.
Még mindig érdekelne a válasz, bár már holnap nálam lesz a ház, de erről nem találtam infót még a gyártó oldalán sem.
-
Busterftw
nagyúr
válasz 4nick8 #80722 üzenetére
Design alatt itt a ház tervezését értem ami eléggé meghatározza a kinézetét is. (ízlés)
A kérdés itt az, hogy ehhez a házhoz képest egy jó (ajánlott) airflow mesh házban hogy alakulnának a hőfokok ugyanazzal a hardverrel?
Mert a tapasztalat és tesztek szerint statisztikailag jobban , tehát csak azért ne ajánljunk zárt előlaposat, mert neked bejön a márka és a design/kinézet.
(persze ahogy KraX írja, minden hűtés és hardver kérdése, de nagy átlagot nézve)
Remélem így már érthető. -
KraX
őstag
válasz Busterftw #80721 üzenetére
Aki nagy teljesitmenyu ugyanakkor csendes gepet szeretne load alatt is annak minden egyes megsporolt delta t szamithat. A mai vga kartya illetve modern cpu (foleg intel oldalon) PC komponensek extrem merteku teljesitmenyt tudnak kivenni a falbol es abbol extrem merteku hulladekho is keletkezik a hazban (tekintsunk el a kulso radiatorokkal szerelt gepektol mert azok aranya elenyeszo) ami azt eredmenyezi, hogy minden felforrhat a motorhazteto alatt. Ha meg tuning is van a celkeresztben akkor meg vegkepp szamithat, hogy milyen hofokokra kepes a gep hutese.
Nekem mondjuk pont nem szamitana a vga kartya “lelogatasa” abban a hazban mert vizhutott vga-at hasznalok.[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
4nick8
őstag
válasz Busterftw #80721 üzenetére
a jó design nem szubjektív. Egyetemen is tanítják, az ízlés az.
Nekem a régi gépem most egy ilyen házban van:
De az új gép pár hét múlva ebbe a házba megy majd.
Amúgy ez az elrendezés nem új. A Silverstone kezdte, de van a Thermaltake-nek is ahogy látszott a videóból.
-
Busterftw
nagyúr
válasz 4nick8 #80714 üzenetére
A design az szubjektív.
A fizika meg nem. A front mesh teljesítményét tesztek százai bizonyítják modern hardverekkel. Főleg léghűtés esetén.Én teljesen pro innováció vagyok, nagyon sok esetben viszont látszik, hogy igen is újra fel akarják találni a kereket ami már bizonyított, és inkább a design kerül előtérbe.
Szóval én is csak egyetértek abridabri-val, nincs azzal baj ha neked bejön valami és ezt promózod (neked ez a házad van amúgy? ), de ne menjen a hűtés rovására.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz spleenszuru #80709 üzenetére
Igyekszem majd összehozni valami értékelhető tesztet a közösségnek ha összejön, a terv a model 4, a model 8-at elengedtem, nem merem bevállalni, bár elvileg az XFX 6800 XT sima réz heatpipe-ot használ. Pedig maga a felfogatás szerintem zseniális, főleg egy olyan kártyánál, ahol majd 1,3 kg a borda + hűtés. De önmagában már az érdekes lesz, hogy egy majd 20 centivel kisebb házban hogy férnek el dolgok.
Határidőt nem tudok, egyrészt most nincs időm foglalkozni vele, plusz még 2 dolog miatt nem véglees: nekem a gép a bal oldalon van, így a táp alapesetben pont felém fújná a levegőt, hacsak nem nyitom ki és akkor meg ugye felfelé. A másik pedig, hogy még bent van a kalapban a Pure Base 500DX, bár jobban szeretem a szögletes formát, mint a trapéz és egyéb alakú dolgokat.
-
KraX
őstag
válasz spleenszuru #80709 üzenetére
Minden info erdekel ha megosztja velunk a kollega.
For the God Emperor!
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg itt valakinek Asus Prime AP201-es háza? Szeretnék egyet venni, de van egy olyan furcsa kérdésem, hogy meglehet-e cserélni a két oldallapot, vagy csak 1 irányban lehet őket feltenni?
Részletesen:
Gondolkoztam, hogy a mesh vagy az üveg oldallapos házat vegyem, és egyenlőre úgy vagyok vele, hogy az üveg kéne, mert szeretem bámulni a cuccaimat A vga-t némi reszelés után szeretném állitva betenni. Tudom, hogy alapból nem lehet, de gondolom, ha nagyon akarom meg lehet oldani.
Ez az első ház átalakitásom lenne és kicsit sem bizok a végeredményben, ezért azt gondoltam, hogy ha nagyon szétbarmolom a házat, akkor megcserélném a két oldallapot és lenne belőle egy mesh változat xD (mert az üveg változatnak a másik oldala mesh). Ezért érdekel a téma.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Marci112233
addikt
válasz Grave_444 #80710 üzenetére
Azért én még mindig azon vagyok hogy egy HDD ami nem 5400-at forog hanem 7200-at az még elmegy egy gamer gépbe is. 5400-as tény hogy csak adattárnak megfelelő, de egy 7200-as már jó játékhoz is. Megállás ellen is van ellenszer csak futtatni kell a HDS programot és már nem fog leállni, tehát ha kell azonnal elérhető és nem kell megvárni míg magához tér.
NAS-t meg inkább ne erőltessük SSD-re hacsak nem elég pár TB hely. Nekem 2x4TB és 2x18TB van egy DS418-ban. Ezt SSD-vel mai világban szerintem elérni tárhelyileg nem is lehet, de ha igen akkor is árban tuti jóval húzósabb mint a 4 HDD ára, úgy hogy a 18-as 7200-at forgó már abban is.Magasabb tárhely mint 4TB vagy 6TB esetén azért még mindig HDD-t javaslok, mert árban kedvezőbb lesz, még szerintem jó ideig, így azért a házakat gyártó cégek legalább 1-2 3,5-ös HDD helyet tegyenek a házaikba. Az nem fog sokat le a légáramlatból sem, főleg hogy ezeket általában alulra teszik. Momentán nekem is csak egy 2TB-os HDD van, de nem látom értelmét leváltani egy ugyanekkora SSD-re, ha már egyszer meg van a HDD.(Egy M.2-es foglalatom már mondjuk akad mert a mostani lapomon már 3 hely van belőle, de az előzőben csak 1 volt.)
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz Grave_444 #80710 üzenetére
Én is így vagyok ezzel.
Már csak m.2 ssd-im vannak.
Idén újítottam gépet, volt egy 2TB-s WD redem háttértárnak, de mikor filmeztem róla, vagy elindítottam akármit róla, mindig az a kis döccenés, felpörgés, stb.. Érezhető volt. MIután kivettem, mert lett helyette egy 2TB WD blue, teljesen sima lett minden folyamat.. -
Grave_444
nagyúr
válasz Angie™ #80707 üzenetére
Tény, leírtam nekem elég az M.2.
Attól még nem értem miért jó HDD-t venni asztali gamer gépbe.
Az olcsósága miatt tartják, de már nincs nagy különbség.
NAS, szerver környezetben indokolt, de oda nem mezei adattároló kerül, tehát nem lesz olcsóbb. Oda is már inkább bele való SSD ajánlott.Szóval ja, nem győztetek meg a létjogosultságáról. Főleg, ha amiatt kiesik egy jó ház.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Grave_444 #80697 üzenetére
Kicsit szubjektívnek érzem az indoklásodat, de nem baj, ezért szép így a világ
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
veterán
válasz Busterftw #80705 üzenetére
Igen , de régen tök jó működött ez a 90fokos elforgatás a Silverstone házaknál,csak sajnos az új VGAk már más felépítésűek ,én is akkor szembesültem vele /néztem utána miután a kártyám 10-15fokkal melegebb lett az új házban amit építettem, holott az airflow elég brutál. 6*140mm bottom intake /6x120mm top exhaust.
-
Busterftw
nagyúr
válasz abridabri #80704 üzenetére
Ezert sem kell feltalalni a spanyolviaszt allandoan, azert eltelt mar annyi ido, hogy az optimalis hutest megtalaljuk a sok kiserletezes utan.
Van ezer teszt, modern hardvereknel a front intake + back/top exhaust a legjobb felallas.
Leghutesnel ezert kb kotelezo a jo mesh front igy 2023-ban. -
veterán
válasz 4nick8 #80703 üzenetére
Csak a videóban szereplő 3070TI Zotac AMP Holo nem vapor chamber -es . És a heatpipe kialakítása is pont tökéletes ehez a házhoz . Egy darab cső se megy a GPU fölé , az összes alatta megy el ( [kép]) . 90 fokkal lógatva a hőforrás felett (GPU) levő heatpipe nem működik megfelelően (gravitáció)
Ha modernebb VGAd van egy ilyen kialakítású házban sokkal melegebb a VGA.
Itt egy [tesz] a dologról. -
4nick8
őstag
-
KraX
őstag
válasz Grave_444 #80700 üzenetére
persze, rengeteg alternativa van, csak arra probaltam utalni fentebb, hogy ez alapvetoen egy nagyon jo otlet ettol a haztol de az a ket pont amit felsoroltam nekem minimum ketsegesse teszi magat a hazat. kene olvasni rola egy relevans homerseklet tesztet, ott kiderulne mit tud valojaban, de szerintem a gpu homersekeletek nem lennenek jo (ha leggel hutott a kartya es nagy teljesitmenyu modern kartyarol beszelunk).
For the God Emperor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.