- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz hegegabi80 #69889 üzenetére
Dehogy, ügyfélnek lesz.
-
veterán
válasz envagyok #69893 üzenetére
Don't Buy Either Cooler Master Cases Q300L or Master Box lite 3.1
Maradj ezeknel : Zalman S2 nel (plexi)
Deepcool Matrex55 (uveg) -
envagyok
veterán
MicroATX vagy ATX házat keresek plexi vagy üveg oldalfalast /ablakost valami szuper akcióst vagy olcsót.
Cooler Master Q300L kuckóval szemezgetek.
12ért nem tűnik rossznak.
[link]
Mi a véleményetek róla?
Tudtok most valami webshopba jó akciót? -
Sirandrish
legenda
válasz zolee0307 #69891 üzenetére
hát azért 12 kiló megmozgatásához nem elég néhány 8-12 centis venti
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
zolee0307
őstag
válasz Sirandrish #69877 üzenetére
A mostani gépházam üresen 12,5 kg. Nem vettem észre, hogy itt ott esetleg elmozdulna is valami. Ellenben a régebbi házam, ami könnyebb volt, azon észre lehetett venni, hogy itt ott azért elmozdul az anyag. Szóval szerintem is számít a súly, azért az megmutatja, hogy van-e benne anyag, vagy sem, feltéve ha nem speckó anyagból van.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Addig-addig vacilláltam az NZXT H500, Define C és az általatok javasolt Meshify között, hogy végül inkább hozzácsaptam egy kicsit és vettem egy Phanteks Enthoo Pro M SE-t.
Szuper, minőségi házikó, csak ajánlani tudom! -
Sirandrish
legenda
válasz TechN7ne #69887 üzenetére
Nekem a Z9 plus van jelenleg, és ebben is néma az 5 gyári venti már 3. éve..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Milyen házat ajánlanátok?
I5 8xxx lesz benne, 1ssd, 1hdd, minőségi táp hosszú kábelekkel remélhetőleg, GTX 1660/1660TI (~25xm).
mATX alaplap, de nem baj ha a ház ATX méretű.Valami olcsóbb kategória kéne 15-20k maximum, lehet alatta is.
Ami elvárás gyárilag 2-3 vagy több ventilátor, fekete belső, alsó táp. Ez szinte mindre igaz már.
Amit néztem Zalman Z9 NEO Plus. mATX alternatíva is érdekelne.
-
Dark197405
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy NZXT H500 házat, lecserélendő az ezer éves teljesen kommersz házamat.
Egy Intel Core I7 6700 és egy GTX 1070 üzemel jelenleg, de a vga lehet hogy cserélve lesz 1080 Ti-re.
Jó lehet így ez a ház ehhez a konfighoz, esetleg kell e plussz venti a gyári kettőn kívül?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Coolermaster mastercase pro3 helyett keresek kisebb alternatívát. Ugyanúgy micro atx, meg ugyanilyen könnyen szerelhető, csak külső méretben kisebb. -
wassabi11
aktív tag
sziasztok!
Nagyon meg tetszett a Phanteks Eclipse ház, és a mostani z11 neo-val nem vagyok nagyon kibékülve meg reked a házban a levegő hiába van benne ventilátor előröl szinte semennyi levegő nem jut be a házba( szerintem), megéri váltani erre a házra vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Jelenleg egy Overseer RX-I házam van, ami már lassan (áprilisban) a 8. évét kezdi. Sajnos van egy két dolog, ami még működhetne, de már tönkrement.
Hasonló házat keresek. A lényeg, beépített 3.5"-os HDD dokkoló és optikai meghajtónak 5.25"-os hely! Ez a kettő kikötés van! Az ár nagyjából ötvenezer forint +- egy-két ezer belefér.
Világító ventik nem érdekelnek, cserélve lesznek mindenképp, ha csak olyan kapható, amiben van dokkoló.(Az RX-I 10.3 kg, 4 ventivel, ebből 3db 200-as, nulla rezgése van!)
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
ÉS vajon kb mi az a súly amit még egy (vagy épp 3-4) venti berezegtet?
-
Grózi
veterán
" A súly a megbízhatóság jele.."-by Penge Boris
Fontos az anyaghasználat és vastagság,nincs idegesítőbb mint amikor egy ház nyiklik-nyaklik és egy venti berezegteti.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Ciccuka
veterán
Én pl. az ilyen pillekönnyű (anyaghiányos) házakat messzire elkerülöm.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Sirandrish
legenda
Vásárlás vagy tanácsadás előtt szoktátok nézni a házak sólyát. Eleddig nem foglalkoztam vele, de igen komoly (4-5kiló, vagy még több) eltérés van a házikók között. Adott márkán belül is.
Mennyire fontos a súly? Gondolom anyaghasználat miatt nem mindegy, de mi az a minimum amit már érdemes lehet megvenni? Vagy megfordítva, mi az a súly amit még nem árt elkerülni?(#69876) juliensorel Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz Sirandrish #69873 üzenetére
Nem egy high airflow ház, de a frontpanel és a rácsos szűrő előlap között van egy légközeg, így szív be friss levegőt:
(És szerintem alulról is van egy rés)[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz snecy20 #69874 üzenetére
Ahogy látom, ezek pont nem kaphatóak az iponnál...dejó.
-
snecy20
nagyúr
válasz Sirandrish #69873 üzenetére
Hát kinti friss levegőt azt biztos nem.
Ellenben ott a Mastercase 5, vagy Pro 5, ott a front oldali szellőzés megoldott.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Kinéztem egy ilyen házikót, ám lenne egy kérdésem vele kapcsolatban.
Ez a ház a front oldalon hogy szellőzik? Van két venti is az elején, de az mit szív be?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
TT element T utódját keresném, hasonló méretben.
Keret, max 30kGiga ATX Aorus elite
Ryzen 5 2600
Asus RX 570
3x 3.5 HDD - ha szűk keresztmetszet, 2db.
1x SSD
5.25 DVD van, de nem létszükség, hogy belekerüljön. Van USb-s.
Nagyobb hőterhelés nem várható, sem cpu, sem gpu-ból.Elsődleges szempont, legalább 2db jól látható RGB venti elől.
Nem saját, gyermek szórakoztatásra, tökéletesen elégedett vagyok az Elementtel.Eddig Sharkoon TG5, Chieftec GL-02B-OP, RaidMax ALPHA PRIME néztem.
-
Werkly
őstag
Kis segítség kéne! TT Suppressor F31-ből, hogyan lehet a DVD írót kivenni? Van 2 fül vagy mi, azzal mi a teendő? Köszi!
-
Pörp
senior tag
Hi!
A Fractal Design Focus G házban van két első venti, ezek a Fractal Silent Series LL 120mm tipusok.
24,8dB, 41,8CFM. Mennyire hangos és mennyire elég ez a légszállítás vagy érdemes cserélni?[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz abridabri #69860 üzenetére
A fogyasztás oké hogy nem változik a delid és nem delid között, de a hő amit generál igen is változik, ami szempont,szerintem! Nyilván nem lesz 500W TDP.
Oc-vel azért elég szép különbség van a delid javára, és erre akartam inkább utalni.
Én amúgy K-s i7/i9 procira már nem tennék 240-s AIO-t, minimum 360-ast, valamint ahogy a kolléga írta push+pull ventivel megtolnám, úgy valóban használható megoldás!A fan hub az egyéni igény, szerintem, vagy mert a szoftveres/bios részéhez nem ért, ezért egyszerűbb egy potit csavarni, vagy mert arra van igénye/perverzió, hogy ha nem csinál valami terhelés igényes dolgot akkor kb 400rpm-en elpörög a venti némán, amikor meg játszik/dolgozik csak feljebb tolja és kiszellőzteti a házat. A szoftveres megoldás sem bonyolult, elvégre egyszer kell jól beállítani és ámen,szoftver mellette szól, hogy 1 alkatrésszel kevesebb amiért pénzt adsz, és fizikálisan elromolhat...
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
válasz snecy20 #69859 üzenetére
Én amit írtam viszonyítási alapnak az egy dobozból kivett darabra értendő... és nem a már sokkal jobb minőségűbbre cserélt és push+pull megoldás, úgy már lényegesen élhetőbb a dolog, valamint én egy 240-es AIO-val nyilatkoztam!
360-as Radival meg kb 40-50ml plusz folyadék, meg a plusz hossza(12cm) a 240-hez képest és 2 venti még sokat dob rajta!Amiket előzőleg belinkeltem AIO-k már szerintem a minőségibb darabok, eleve jó ventikkel, refill porttal, jó radival, ami már inkább közelebb áll az épített vizek hatásfokához, mivel minden része minőségi.
Abban teljes mértékben egyet értünk szerintem, hogy a mezei user aki már 9900K-t vesz eleve nem venne rá 240-es AIO-t (remélhetőleg), mert oké jó, de ehhez a teljesítményhez már nem illik ilyen "pici" hűtés.
A forrasztott kupak nem szerencsés, de ezt már a der8auer is kifejtette pont a 9900K kapcsán, szépen számokkal, delid van a legközelebb a jó megoldáshoz, de sokan nem merik bevállalni mert XXX ezres pocin nem mernek semmit csinálni, mert oda a gari, nyilván vannak kivételek, okkal.
Az utolsó mondat az szög a mezei user koporsóján, de igaz, sajnos, főleg a vérpistikékre!
Akinek nem inge... -
veterán
válasz Demo07 #69857 üzenetére
Amiket irtal annak a nagyobb resze egyszeruen nem igaz
-A delid nelkuli 8700k-d ugyanannyit fogyaszt mintha delidelve lenne, nem fog 130W helyett 500W ot futeni ,hogy elforrna egy 240AIO vize. Neki a 9900k meg ugye forrasztva is van egyebkent.-H500M ben ugyanannyi porszuro van mint a BQ hazakban,semmivel se kevesebb /rosszabb.
-"Lian Li PC-O11 Dynamic szintén inkább show case nálam, szép asztaldísz tud lenni, elől zéró levegő amit tudna szívni. Egyértelműen ebben lesznek a legmelegebbek a hardverek "
Oldalt 3db beszivo ventinek van hely ,porszurovel es raccsal ,egyforman hut a H500M-el. Li O11 Dynamic homersekletek-A beepitett hardveres fan hub se legyan mar szempont egy modern kofignal , ahol millio venticsati van az alaplapon ,ami homersekletfuggoen tudja vezerelni a fordulatszamot ami sokkal jobb mintha te kezzel 3allasban kapcsolgatod .
-
snecy20
nagyúr
válasz Demo07 #69857 üzenetére
Messze nem reménytelen: cserélt ventikkel, (6x120mm push/pull-ban) az Arctic Liquid Freezer 360 könnyűszerrel megoldja a 9900K-t (1.26V@5.0Ghz stressztesztek alatt max. 72°C, 1.3V@5.1Ghz-en max. 77°C - játékok alatt értelemszerűen lényegesen, közel 20°C-al alacsonyabb).
Azt persze aláírom, hogy ez így egy igen drága megoldás, 30 körül volt maga az AIO, és további 20 a 6 cserélt venti - a legtöbb átlag 240-es AIO nem is valószínű hogy boldogul a 9900K-vel, de én ennek főleg a forrasztott kupaknál látom az okát. Jobb, mint a korábbi pasztás megoldás, de lényegesen rosszabb, mint a delides, folyékony fémes.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
SkyTrancer
senior tag
Azért nem minden processzor egyforma
Nekem 5GHz-en sem megy 85 fok fölé léghűtéssel sem a 8700k
Igaz nyitott ház
Stressz teszt alatt, ahol mindent bepipáltam szóval izzad a cucc -
Demo07
aktív tag
válasz ZrogNV #69856 üzenetére
VGA-nál még talán működhet normális határok között a kompakt víz(AIO), de 9900K esetében felejtsd el az AIO-t mert édeskevés terhelés alatt!
Off: Saját tapasztalat 8700K delid nélkül fix 4,83ghz minden magon egy 240 AIO-val kiegyensúlyozott módban nettezés alatt is már 52-56 fokon van... Benchmark alatt 96 fokig is elment többször, játék alatt 86-92 fokos, pedig át van szellőztetve a ház rendesen, 4,9 GHz-n már nem merem hajtani, mert elforr a folyadék az AIO-ban, ezért építek rendes vizet!
Ha mindenképpen kompakt vizet akarsz, csak olyat amin van refill port, és legalább 360-as radiátor van alatta!
Sajnos az AIO-ban lévő tekerők amit pumpának csúfolnak nem igazán használható megoldás... vagy max i5-igHa még is AIO lesz én csak az alphacoolt ajánlanám, mert az később simán bővíthető, és rendes réz-réz alkatrészekből állnak, nem olyan össze kókányolt alu-réz kombók mint az AIO-k 85%-a!
Ajánlott AIO-k szerintem... 1AIO, 2AIO, 3AIO
Házból ha a be quiet akkor a DB 700, mert abban 2 csatornás fan hub van, és 3+3 4pin pwm ventit tud kezelni, külön állásban, ezzel el tudsz érni jobb levegő áramlást... mondjuk előlapi ventik silent módban ~400 rpm-en mennek alapból, a felső/hátfali venti pedig normál módban olyan ~6-700 rpm közül pörög alapállásban.
Hangszigetelése is elég jó a háznak, megfordítható alaplap tálca, jobbos/balos állás vagy teljesen megfordítod és fejtetőn is állhat benne a gép! (Silent base 801-ben nem fogatható az alaplap tálca, és nincsen 2 csatornás fan hub, egyébként az is nagyon jó ház)A CM H500M egy eleve más kategória!
High airflow, és inkább show case, kevesebb porszűrő a be quiethet képest, nincsen zajszigetelés, nincsen hardveres fan hub az front panelen, ha vizezni akarsz és aio lenne és nem zavar hogy jobban hallgató szélzajod lesz akkor ez jobb, mert a előlapi 2 20cm-s venti elég szépen tolja be a levegőt, kb ennyit tudok mondani róla!
Viszont a CM MF120R RGB ventikből kiindulva, sajnos van ilyenem, ha olyan motor van a 2db 20-as ventibe is akkor nem lesz csendes... max ilyen 600 rpm-en, fölötte már szörnyű búgó motor hangot adnak a venti motorok, szépen világít, de a 120-as kb alig tud valamit statikus nyomásban az aio-n, ellenben hangosLian Li PC-O11 Dynamic szintén inkább show case nálam, szép asztaldísz tud lenni, elől zéró levegő amit tudna szívni, elméletben 3 db 360as slim radiátort bele lehet rakni némi kompromisszummal! Egyértelműen ebben lesznek a legmelegebbek a hardverek, de szép
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Jelenleg 2 házzal rendelkezem:
NZXT H440/BitFenix Aegis Core
H440-et tervezem megtartani
7700k és GTX 1070 lakóval csak léghűtéssel.A másik házat cserélném,
2080 és i9 9900k kerülne bele ATX-es lappal
ha sikerül kompakt vízhűtésű vga-t és cpu-t szereznem
akkor egy Lian Li PC-O11 Dynamic-et néztem ki.Amennyiben ez a gép is marad légűtésen az alábbi házakat szemeltem ki:
BE QUIET! Silent Base 801
BE QUIET! Dark Base 700
COOLERMASTER H500MAmi számomra fontos:
2 kamrás legyen
min 2 HDD-t tudjon fogani
min 4 SSD-t tudjon fogadni
porszűrés felsőfokon
ablakos kivitelErre a 4 házra tudtok pro és kontra érveket?
Számomra víz esetén a Lian Li lég esetén a 801 a nyerő.
Ők az olcsóbbak ebből a 4-es fogatból
Esetleg van még olyan ház ami szóba jöhet hasonló paraméterekkel?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
Demo07
aktív tag
Ha a minőség a szempont akkor egyértelműen a Phanteks!
Pro:
Van normális kábel rendező+tépőzáras szorító, porszűrők kivehetők, és elöl is van hely ahol tud friss levegőt szívni(lent,fent)! 5év gari
Kontra: csak 1 ssd hely, és 3db ventivel kevesebb fér mint a TT-be!A TT házba amúgy kell is az a +3 venti hely mert a kb full plexi előlap, és az oldalt perdolálás miatt lehet, hogy kevesebb friss levegőt tud elölről szívni, és csak 3 év gari!
Ha később vizezni akarnál, akár AIO vagy épített és kell a több venti/radiátor felfogatási pont akkor viszont a TT! Amúgy pár cm-el hosszabb is mint a phanteks, ha valami hosszú VGA megy majd bele és szempont!
De majd más is talán állást foglal, hogy miért azt választ amelyiket
-
KJ82
senior tag
-
Demo07
aktív tag
válasz egyedülülő #69848 üzenetére
Ha már denaturált szesz.. egy kis off topic, szintén pucoláshoz!
Remélem nem verem ki a biztosítékot ezzel az adminnál, egyedülülő gondolom nálad is inkább a ragadós nem szép látvány miatt adódott a téma,nem?[ Szerkesztve ]
-
Szilard7
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani matx házat, ami üveggel kaphato plexi oldal helyett, és 20ezer alatt van? Alap komponensek mennek bele, szinte mindegy mit fogad, a lényeg, hogy mininalista design legyen.
Köszönöm szépen!
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Új házat keresek. A legfőbb szempont hogy a bekapcsoló gomb és az előlapi jack a ház tetején legyen, vagy legalább a felső harmadán. Hosszú vga elférjen benne. Nem baj ha nem ablakos. Lehetőleg masszív és nem rossz szellőzéssel. Alsótápos legyen. ATX méret, fekete. Mik a legolcsóbb javaslatok?[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Most én látom rosszul a dolgokat, vagy..
Keresek olyan gépházat, amibe ATX formátumú alaplap belefér, de kisebb a szokásos ATX méretű(?) házaknál.
Most nézegettem az ajánlottakat az Összefoglalóban, és az mATX házak nem kisebbek a "normál" méretűeknél. -
egyedülülő
őstag
válasz juliensorel #69847 üzenetére
Még nem. Utánanézek.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
juliensorel
senior tag
válasz egyedülülő #69846 üzenetére
Denaturalt szeszt probaltad? Muanyag feluletekre az a legjobb azt hiszem.
-
egyedülülő
őstag
válasz Demo07 #69845 üzenetére
Nem cserélgetem évente a házaimat, főleg nem egy gyengébb minőségűre. Kb egy konfig egy ház volt eddig a menetrend. Most sem cserélném le a jelenlegit, mert elég komoly cucc, csak tudnám mivel tudom lepucolni a gumiborítású előlapot szépen.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Demo07
aktív tag
válasz egyedülülő #69841 üzenetére
Én sok minden jót nem látok benn, full plexi előlap,kb semmi szellőző ahol friss levegőt kapna a rendszer, mögött a 3 csoda led venti,... de előtte semmi porszűrő... és mivel az eleje plexi 3 nap után már belül is tiszta szösz lenne és az nem túl szép látvány ... és pucolni sem egyszerű, egyedül a tetején látok porszűrőt.
Amúgy nem feltétlen értem az ekkora magasságú hűtőt(160mm ++)... megfelelő házszellőztetéssel, sokkal jobb eredményt lehet elérni mint egy benga nagy hűtővel, rossz légáramlás mellett, előre 2 jó venti ami push, hátra 1 jó venti ami pull és finish
Ami a súlyát illeti elég wc guriga súly, sajnos... nem kizárt hogy a Hdd be tudná simán rezonáltatni amit senki sem szeret hallgatni. (Vagy másik pl a REF hűtős vga.. 1700-2000rpm körül már szépen rázná ezt a házat, tapasztalat)
Amúgy ha nem minden évben másik házat akarsz, inkább vegyél valami jót 30-ért és az még kiszolgál pár gépet!
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
6,5 kiló. Miből van ez wc papírból?
-
snecy20
nagyúr
Egy pár ezressel drágábban már találni jó házakat, korrektebb, nevesebb gyártóktól. Ezt a Raidmax-t inkább vesd el, szerintem.
-
egyedülülő
őstag
Erről a házról mi a vélemény? Most egy Xigmatek Talon W-t használok(drága is volt a maga idejében) és nincs is vele semmi gondom, leszámítva, hogy a gumiszerű felületét nem tudom szépen letakarítani a portól, legalábbis szárazon. Szóval gondoltam egyszerűbb, ha átköltözök valami más házba. 20-25 között keresek max. Olyan házat amibe elfér akár 160+os procihűtő is.
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Megtudná valaki mondani , hogy mi a különbség
a két Phanteks ház között ?1, Phanteks Enthoo Pro edzett üveg, fekete (PH-ES614PTG_BK)
2, Phanteks Enthoo Pro ES edzett üveg, fekete- (PH-ES614PTG_SWT)
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
btw, néztem kicsit a load hőfokot is a GPU-n és az is kb. +2 fok a define XL-hez képest, pont mint az idle...
https://youtube.com/user/nuke7
-
snecy20
nagyúr
-
Navaren
aktív tag
válasz snecy20 #69794 üzenetére
Én most cseréltem Meshify S2-re.
Hát, mit ne mondjak, nem vagyok elvarázsolva tőle, pedig sokat vártam.Sima Meshify C-ről váltottam, mert kicsi volt a ház a 1070-es viszonylag hosszú nyákjának (a kiszemelt utódjáról nem is beszélve) és egy front-beszerelt 280-as radiátornak (fentre az alaplap cuccai miatt utóbbit nem lehetett rakni), és így kevesebb mint egy centi hely maradt a kettő között.
A VGA így fuldoklott picit, így váltottam a nagyobb, de azonos dizájnú és elveket követő modellre, viszonylag jó üzletet kötve.Nos, S2 váz ide, vagy oda, a Meshify C valahogy "masszívabb", "feszesebb", és a dizájn is valahogy jobban néz ki a rövidebb vázon.
Az új házra valahogy az előlap sem pattan fel elég passzentosan, marad kb fél mm rés a műanyag előlap és a fém váz között (nem, nem akadt/szolrult be és szorul itt semmi) és a fehér LED-es 140-es ML Pro ventik fénye átszivárog itt, ami elég sz@rul néz ki.
A felső, bepattintható, szintén 'mesh', porszűrős betét illesztésével szintén akadnak gondok, nehezen pattan be a helyére a 3 rögzítési ponton egyszerre, és picit érezni, hogy feszület van, pedig vetemedés nincs, illetve ha magas fordulatszámon pörögnek az ide szerelt, nem gagyi, nem gyári és nem filléres ventik (amiknek másik házban semmi bajuk nem volt), akkor rezonál. Nem nagyon, de én hallom és k...va idegesítő egy ilyen drága háznál.Szerelni nagyon jó és nagyon könnyű (bazinagy, mindennek van helye és nagyon tudatos a tervezés is, aki szerelt R6-ot, S2-t, az tudja). Összerakva, az asztalon nagyon szép, de összességében csalódás, persze lehet, én kaptam 'so-so' példányt.
Szerintem ne vegyetek.
Van még a piacon szellős, nagy, mesh front ház, a Meshify - terápia nem tett jót az S2-nek.
Mérges vagyok, ősszel én is cserélni fogom, ha majd Ryzen 3-ra váltok.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Nzxt H500 és a H400 házakat nézegettem 22k/30k környékén vannak. A kérdésem az lenne, hogy van valami különösebb oka, hogy nincsenek benne az ajánlott kategóriában?;o Van valakinek jó/rossz tapasztalata a házakkal?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
snecy20
nagyúr
válasz Sirandrish #69830 üzenetére
Jé, létezik ajánlott Zalman ház? Döbbenet.
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Látom hogy az ajánlott házak között van a Z9 plus és Z9 neo!
Z9 plust használok, és Z9 cserén gondolkodom. Viszont néztem a Z11et is ami szintén nagyon tetszik, de az nincs a listán? Az nem ajánlott?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
HAF XB EVO-nak van alternatívája?
30-35k körül keresek kocka házat, amiben fekszik a lap és jól átszellőzik. 240-es kompakt víz + középkategóriás VGA-hoz kell.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Beretvás
veterán
válasz juliensorel #69827 üzenetére
1 hsz az 1 hsz. Csak éppen nem sok fogalma van a márkával kapcsolatban..
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz TechN7ne #69825 üzenetére
Jelentsél, és akkor mi van? Továbbra is csak gratulálni tudok ehhez a hozzászólásodhoz , ráadásul ON-ban.
#Morris : ajánlásról szó nem volt, csupán kifejezetten ilyet/ilyesmit keresetek alább.
-
Morris
veterán
válasz juliensorel #69821 üzenetére
A régi codegenek is nagyon masszívak és időtállóak. Mégsem ajánlja a kutya se.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz egyedülülő #69822 üzenetére
juliensorel
Nem személyeskedünk és itélkezünk a másikrol ,különben jelentelek.
Sokat kell még tanulnod ,azt a házat meg lent a kuka tetjére szokták rakni kb.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz egyedülülő #69822 üzenetére
Természetesen nem, félremagyarázod. Nem tudom miért volt fontos ezt leírnod, de rendben.
Alapvetően nem azok fogják a Lian Li ilyen jellegű házait választani, akiknek 3 szempontja van: legyen marha olcsó,"világítson" és legyen rajta "ablak". Ezt értem "hülye gyerek" alatt.#korren: a tag már többször bizonyította hozzáértését, több topicban is.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Mondjuk Lian Li házat fikázni igazi hozzáértésről tanúskodik
(akinek nem inge...)
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
egyedülülő
őstag
válasz juliensorel #69821 üzenetére
Csak a kifinomult intellektussal és gazdag szürkeállománnyal megáldott emberek házai lennének ezek? Ezt sem gondoltam volna.
-
juliensorel
senior tag
válasz TechN7ne #69820 üzenetére
Jaj, te inkább maradj csöndben...
Képzeld, rengeteg embernek nem áll meg az igénye a 10K-s Zalmanoknál.
A Lian Li egy élvonalbeli házgyártó, neves márka, rendkívül tartós házakat gyárt...na persze nem hülye gyerekek a célközönség. Az adott design pedig már ízlés kérdése. -
Ciccuka
veterán
Milyen házat lehet venni olcsón (mATX vagy ATX), ami minőségi és nem csiricsáré kinézetű és anyag is van benn?
Ezek tetszenek, csak sajnos túl drágák:
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
nuke7
veterán
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Segítenétek kicsit szűkíteni a kört?
Most két ház között vacillálok, NZXT 700 vs. Fractal Design R5
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Nem biztos jó helyre írok, de teszek egy próbát. Van egy Xigmatek Talon W házam. Az elejét egy ilyen gumiszerű anyag borítja gyárilag. Az idők alatt megtspasztaltam, hogy imád a por ráragadni. Próbâlom takarítani, de a hagyományos sűrített levegő, törölgetés nem sokat segít. Van valakinek ötlete vagy tapasztalata
Kép a házról:link
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz herczeg145 #69813 üzenetére
Nekem ingyen se kene az az MSI gephaznak csufolt kenyerpirito , jo 15fokkal melegebb lenne benne mind a Ryzened mind a 1070.
-
herczeg145
tag
Sziasztok!
Az Alzán találtam egy MSI MAG Pylon gépházat 28k-ra leakciózva. Jelenleg egy Nzxt Phantom van a birtokomban, de szeretném lecserélni. Ennyiért jó választás lehet? -
snecy20
nagyúr
válasz snecy20 #69797 üzenetére
Végül a ház egy Fractal Design Define R6 TG White lett Airflow belsőre alakítva levett fedlappal és nyitott fronttal - , a végeredmény hűtési hatékonyság szempontjából elég durva lett, pláne 6x140mm Bionix F140-nel és 3x120 Akasa Viperrel a 360-as vízhűtésre.
-
-
nuke7
veterán
fel is tettem apróra az öreg harcost, valaki nagyon jól fog járni vele
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
nagyúr
válasz juliensorel #69804 üzenetére
Corsair 600T-t váltana. Ilyen configgal: Ryzen 2700X, RX570 8GB
-
juliensorel
senior tag
válasz KaiotEch #69802 üzenetére
Nekem volt. Szerintem bátran veheted, de nem forrófejű hardverekhez való, már csak a méretéből adódóan se. Jó kis minőségi ház, merev és masszív mint az állat. Vastag üveg, szép illesztések. A szélzaj az ventitől függ, látatlanban fölösleges nyilatkozni erről, nekem pl elöl 240es radiátor volt 2db eloop ventivel+ hátul még egy, a felsőt kiszereltem, ilyen felállásban ezekkel a komponensekkel halk volt.
-
nagyúr
Srácok van valakinek NZXT H200i háza? Nagyon tetszik és érdekelne mennyire minőségi darab? Nyikorgás, csavarodás, szélzaj, rezgés, anyaghasználat, illesztési pontosság stb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
3fok nem a vilag vege, terheles alatt mennyit valtozik inkabb az a lenyeg. Nyilvan segitene ha kivenned az egyik HDD keretet .Nyitott ajtoval ,hogy alakul ?
Az also venti az ilyen felig zart elolapos hazaknal be szokott valni : igy a tap es a HDD keret kozott elfer egy venti.
Nalam is ugy volt a Define S ben, ami ugyanaz mint az R5 ,csak hdd keret nelkul.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest