- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
válasz Szatyor123 #71194 üzenetére
Van ablak nélküli, nekem is az van. Csak lehet épp nem kapható.
-
gianni85
veterán
válasz Feketelaszlo #71178 üzenetére
Phanteks p400s-ből van szürke, a teli oldallapos hangszigetelt.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz emiki6 #71122 üzenetére
Halk a jó minőségű hűtő/ventitől lesz, persze nem árt a megfelelő légmozgás megléte sem.
Silverstone SG13 kicsi, és olcsó, de a cpu fölé megy a táp, eléggé bekorlátoz, és a hűtésnek sem tesz jót
Fractal Node 304 zsír ház, volt már nekem, de elég drága ahhoz amit szeretnél. Akkor lenne jó, ha bele akarsz tenni hosszú vga-t, vagy kihasználni a sok hdd helyet pl. NAS-nak
Fractal Core 500 ebből a szempontból jobb.
Ott van még pl. a Bitfenix Prodigy/Phenom, de baromi nagy darabok... ebbe is inkább VGA-s rendszert tennék. Bár évekkel korábban elég jó áron lehetett Prodigy házakat kapni, talán most is felbukannak jó áron aprón.
A Q33/Q34 jó lehet, és szvsz jól mutat az asztalon monitor mellett, vagy tv mellett.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz Tikakukac #71101 üzenetére
Kezdésnek egy NZXT H500 red/black
ennél több piros/vörös kellene?
kisebb matx méretben H400-ban több a pirosha jól rémlik a Fractal Meshify-nak cserélhető az előlapja... lehet létezik piros cserelap
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz Dr. Student #71091 üzenetére
20k alatt ide is egy P300 ajánlás... amennyiben a táp/cpu hűtő/VGA belefér (160/160/330)
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz abridabri #71001 üzenetére
Nagy valószínűséggel nem, de ha látszik a belbecs, akkor szerintem mindenki törekszik egy harmónikus összképre. Az általában több pénzbe és energiába kerül, mint csak összeválogatni jó hardvereket. A vége meg, hogy ugyanannyi pénzből ki lehetett volna hozni jobb -, vagy ugyanazt a teljesítményt kevesebb pénzből.
-
gianni85
veterán
válasz HoyHoy2 #70958 üzenetére
Részemről Fractal Define mini c (matx). Én most ezt használom itx konfig mellett, és nem fő meg benne a vga, van hely a legnagyobb cpu hűtőknek is. Teli oldallaposat vettem, mindkét oldallapon, és előlapon is van hangszigetelő lap. 40-be még az is beleférne, hogy veszel bele 3db prémium ventillátort, és akkor tényleg totál kussban van.
-
gianni85
veterán
válasz Paxker315 #70937 üzenetére
A Define mini C is kb a 3 pci slottal magasabb a nano S-nél, ami az itx-matx között van. És itx laphoz is inkább megvettem előbbit, hogy ne fulladjon meg a vga. Itx-nek szvsz akkor van értelme, ha valami tényleg egyedi formátumú kicsit hozol össze, mint polarmaci a node202-vel, vagy én korábban a jonsbo u1 plus-szal. Minden másra ott egy define c vagy mini c, ha kicsi toronyház kell.
-
gianni85
veterán
válasz freelanced #70584 üzenetére
Rágugglizva egy reddit threadben 172mm tényleges limitet irnak a mechify c-re
-
gianni85
veterán
válasz freelanced #70582 üzenetére
D15 165mm, meshify c-be meg 170 fér, még emeléssel is be kell mennie. Eddig akármilyen házam volt mindig pár milivel kevesebbet írtak hivatalosan a tényleges cpu cooler limitre.
-
gianni85
veterán
válasz crazygamer75 #70276 üzenetére
Szerintem nem, de várd meg mások véleményét is, én kicsit elfogult vagyok a Pro 3-mal kapcsolatban. Mondjuk az tény, hogy nehezebb, masszívabb, és a V31-hez képest több prémium szolgáltatással bír.
-
gianni85
veterán
válasz crazygamer75 #70272 üzenetére
Én azért vettem anno Pro 3-at mert lényegében ugyanaz, mint a Pro 5, ami szintén egy ajánlott ház 30+ ezer kategóriában, és pont azokon a pontokon spóroltak ami nem érdekelt.... mATX lapom volt, és nem volt szükségem ODD helyre. (Pro 5-ben van 2 teljes értékú ODD hely, Pro 3-ban meg csak az az egy korlátozott). 15ezerért nem volt kérdés, más ligában játszik, mint a hasonló árú konkurencia, HA nem ATX lapod van, és nem kell ODD
Könnyen szerelhető, Jó kábelmenedzsment, van velcro lefogatás benne, és gumis kábelnyílások. Sok kábelnyílás, mindenhova lehet 140es ventiket szerelni. CPU hűtő bármi belefér stb stb stb.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz crazygamer75 #70265 üzenetére
Attól függ mik az igényeid. A Mastercase magasabb kategória, mint a Masterbox, és a Versa is belépőszint. Viszont annak a Pro 3-nak is megvannak a hátrányai.... baromi nagy... sok atx ház kisebb nála, cserébe jól szerelhető, vízhűtés AIO is nagyon kényelmesen elfér a tetejében. Csak plexis, nem edzett üveg az oldallapja (bár azt még lehet hozzá külön beszerezni jó drágán), ODD hely lényegében használhatatlan, csak ventiszabályzó mehet oda. De jól megépített, masszív, jól szellőzik, és valószínűleg azért ilyen olcsó, mert már kifutó modell.
-
gianni85
veterán
válasz Devsey #70201 üzenetére
Ha nem zavar a mérete, meg hogy csak matx lapot fogad, akkor eléggé best buy. Na meg annyi negatívum, hogy az 5,25ös hely igazaból csak ventivezérlő és hasonló kis kiegészítőket fogad, de egyes tesztekben odd-t is betettek, csak nem olyan stabil, mert az első részét fogja.
-
gianni85
veterán
válasz szasanyi #70187 üzenetére
Attól függ milyen matx ház, mert azokból is lehet sok rosszabbat kapni, mint az itx node 304. Ha pl fulladozik a vga a psu takarólemeztől, főleg ha a lapon a második pcie a x16-os. Bár ebből a szempontból meg a másik két példa (h200/
evolv itx/nano s) meg egyenesen botrányos.(#70188) herrkoser
Na ez meg a másik, hogy a torony itx házak legtöbb esetben csak pár centivel kisebbek, mint az matx. Szvsz, ha már itx, akkor tényleg valami kicsi sfx táppal, meg itx vga-val.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
mi a baj a p600 vinyó hűtésével? Alulra beteszel két vinyót a keretbe, és előlről egy ventivel átfújod. Lehet, hogy egymás mögött a 2x2 rekesz már megfogja a légáramlást, de manapság egy 5400as vinyó nem melegszik már annyira. Ha meg akarod kiveszed a kereteket és szépen felsorakoztatod őket egymás alá az előlap mentén és akkor máris kevésbé szorul be a légáramlás, mint pl az R5 fix keretei miatt.
Azt kell elfogadnod, hogy az R5 egy régi dizájn, és az újabbak jobbak. -
gianni85
veterán
ez a te egyéni problémád.
Ma már minden házban van külön 2.5-ös ssd felfogatási pont, plusz, ha szükséges, akkor a két 3.5-esbe mehet akár raid 1, hogy kicsit biztonságban tudd a felhalmozott cuccokat. Gondolom te is meg tudnád oldani, hogy leredukálod 1ssd-re és 2hdd-re a "kollekciót". Ha nem akarod, akkor nézel másik házat, de a többségnek bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
hmm, azt nem tudtam, hogy az r5-ben 14centisek vannak. A Define C és Meshify C-ben csak 12centis Dynamic X2 vannak. Én nem találkoztam olyan véleménnyel, hogy ajánlottak lennének... még a prémium venturi szériánál se. Az biztos, hogy javítana a hőfokokon, ha 1,5-2x annyi légmennyiséget tudnál átpasszírozni a házon. Előre mehetne valami magasabb statikus nyomást, hátra meg magasabb légszállítást produkáló típus.
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
a hogy is néznek ki gépeink topikban pont olvastam egy fórumtag véleményét meshify vs define témában.
Én is pont az általad említett szempontok miatt szemezek a teli oldallapos define mini c-vel. -
gianni85
veterán
Sziasztok!
20ezer max összegig tudtok mondani olyan házakat, amelyek aránylag szellősek, alsótáposak, rendelkeznek alapszintű kábelmenedzsmenttel, és a legfontosabb, hogy az 5,25ös előlapi takaróelemek nem rondítanak bele az összképbe. Eddig kettő ilyen házat találtam, az Antec One-t, és a Lancool K56N-et. Ha lehetséges akkor jó volna a győztest egy nagyobb mezőnyből kiválasztani.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
- Be Quiet Pure Base 500DX (Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest