Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fail3D!
addikt
na megneztem, de ebbol sincs semmi friss lehet ez ugy jo ahogy van akkor
viszont nem ertem hogy a zene hoyg lehet ennyivel akkor is szebb hangzasu mint a film... nem lattam olyan beallitast a driverben hogy ez csak a zenere legyen ervenyes a beszed es a reszletek tisztak csak a mely es az ero valahogy hianyzik. viszont nem gyozom hallgatni a zenet, annyira uj erzes
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
válasz fradi81 #9294 üzenetére
errol beszeltem a mai nap folyaman prodigy x fi nrg es valami esi a markaja, de nekem ez a sok kereszt licenszeles mar megkavar de 8500, t szerintem megert a kartya. csak azt nem ertem hoyg elmtileg a prodigy 7.1 hifi regebbi termek es jopar driver van a honlapon, az ujabb termekre meg csak pdf letoltes van driver nincs
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
Ja igen adhatál egy linket az ESI hangkarira amit 10ért láttál hátha érdekel valakit.
moto g72, Ninebot d28e
-
Fail3D!
addikt
uj megvilagitasba kerulnek a dolgok felraktam a bs.player prot... most jo. bluray filmekhez mit ajanlanatok?
-
-
törölt tag
válasz Fail3D! #9284 üzenetére
Felejtsd el a klite és hasonlóan sz*r packokat, használj "normális" lejátszókat
MPC-HC vagy BsPlayer vagy Gomplayer, ezekben mindben van beépített codec
Nálad a beállításokkal lesz valami gubanc, de egy codec pack esetén meg sem kísérelném kideríteni melyik összetevővel lehet a gond
Az tuti, hogy a Dolbyhoz és a DTS-hez kell az AC3Filter. Ha nem működne jól a legújabb verzió, próbáld az 1.63b-t.
Videohoz meg elég a Haali Media Splitter vagy a CoreAVC vagy az FFdshow filterjei.
És a hangkártya driverben és nézzél szét, mi dekódol[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
esetleg arra meg van 5leted miert van az hogy a zene kifogastalan, de a film az halk es meg a mely se szol? klite codev van fent ha ez esetleg befolyasolja, de az alaplapinal jo volt.
-
törölt tag
válasz Fail3D! #9282 üzenetére
Ha jól tudom daniel k csak audigyhez csinált packot, bár lehet rosszul tudom.
De annak a packnek sem látom létjogosultságát, én legalábbis...
Ugyanaz az az eredeti driver van benne, amit creative oldaláról is leszedsz, csak felrak csomó plusz dolgot is, amit egyébként külön-külön is le tudsz tölteni... -
Fail3D!
addikt
válasz fradi81 #9280 üzenetére
thx, megvagyok vele elegedve, csak valahogy, ahogy meg a bit ratat se lehet beallitani a progibol szoval kiv vagyok meg mit lehet kihozni, de valami felelmetes a javulas az alaplapihoz kepest mind hangeroben mind minosegben...
meg annyi kerdesem lenne, hogy ez a dinel k sb karikra csinalt szoftot... de ez creativ de megsem, modnjuk a gyari szoft is creativ progit tett fel, szoval elkepzelheto hoyg akkro a daniel k s is jo lehet hozza?
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
na megvettem egesz jo, bar felek hoyg driver frissites szempontjabol bajos lesz ez a kartya is megcsak a gyari driveret se talaltam a honalpon fent... csak pdf letoltes van... elbaszott ez a hangkartya driver ugyerzem mindenhol... teny hog maskep szol a rendszer de van meg mit allitgatni rajta amihez en nem ertek
-
fradi81
veterán
válasz Fail3D! #9272 üzenetére
Creative-nál tényleg voltak gondok amiket olvastam hogy bizonyos funkciókat nem raktak bele a driverbe miközbe tudta a kártya. Aztán egy srác írt hozzá rendes drivert, Meg ha megnézed egy asus driver kb 10 mega, creative meg 100 felett. Mondjuk nekem szerencsére nem volt vele gondom. De hol 10k ez a prodigy? Újonnan mintha 28 körül lenne
moto g72, Ninebot d28e
-
Fail3D!
addikt
válasz fradi81 #9271 üzenetére
10k... de legalabb alapbol van hozza win7 driver szoval elvarhato akkor hogy lesz win8 is... bar kicsit olvasgatva az sb kartyakat elegge.lehuzzak a tamogatas miatt ill az asus t.meg hangzasban is jobbnak tartjak az azonos.arkategoriakban... de ez tenyleg 1 kulon mufaj... vsak.vicc hogy ilyen aru termeknel ennyirr nincs tamogatas...
-
Fail3D!
addikt
esetleg a prodigy nrg rol valami velemeny? talan azt holnap megtudnam venni. kicsit unom hogy ilyen nehez hangkarit venni hasznaltan budapesten
-
Fail3D!
addikt
neztem egy logout cikket ahol az xfi kartyakat rangsoroljak es az utobbi verzios a Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro az extrem audioval jelent meg es elmetileg o a leggyengebb altozata... letezik? pedig ez is aranyozott... 10k-t arulja a srac... v ez jobb mint az xtremmusic?
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok ehhez a hangfalrendszerhez mit szoltok?
[link]Tiszta hülye aki nem normális
-
McKane
senior tag
hello
kellene nekem Windows7 32bites driver az Creative SoundBlaster Audigy hangkártyámhoz !
Model Number : SB0570több infóm nincsen róla, OEM kártyaként jutottam hozzá akkoriban,egy szem telepítő CD volt hozzá.
Valaki linkeljen nekem ide egy drivert,ha tud, vagy küldje el emailben a linket. ( e-mail az adatlapomnál) .
Köszönöm !
-
fradi81
veterán
-
Fail3D!
addikt
a tipust illetoen vannak ketsegek amugy ez a 2005 model meg most is meger 8kt? olvastam az asus xonar ds is ekorul van es joval ujabb.
-
fradi81
veterán
válasz jaffa 2843 #9255 üzenetére
Egy ilyen téma a sok közül
[link]Biztos menni fog rajta, valami drivert úgyis heggeszt a PAX gyerek.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
Fail3D!
addikt
udv, 8-6k kozott hardveraprorol tudnatok hangkartyat ajanlani? az a baj nagyon nem ertek hozza melyik erne meg a legjobban... a lenyeg 5.1, 200w kb amit megkene szolaltatni. megkoszonnem a segitseget, sajnos az alaplapival gondom akadt es jolenne ha esetleg meg jobban is szolna... win7 oprendszer tamogats, ill ha ilyen arba belefer, akkor lehetoleg majd win8 al is mukodjon
-
LaciMc82
aktív tag
válasz jaffa 2843 #9251 üzenetére
Rájöttem mi volt a baj,disco zenét hallgattam az búgott
Valami driver baj volt mert felraktam újból és most jó.
De azért köszi mindenkinek .Tiszta hülye aki nem normális
-
-
gizmo20
tag
hello
Szeretnék venni egy hangkártyát 10-15 ezerig,én egy Sound Blaster X-fi Titaniumra gondoltam,a digitális jelkimenet miatt kellene ilyen kártya,mennyire jó ez,szép tiszta hangzást szeretnék a szobába ezért gondoltam erre a kártyára,nehéz válogatni annyi féle van,találtam olyat is amihez távirányító is van ez kicsit komolyabbnak tűnik,használtan szeretnék venni tudnátok adni pár tippet?köszi.
[ Szerkesztve ]
Have A Nice Day
-
LaciMc82
aktív tag
Megvettem az Asus Xonar DG hangkarit,de azt nem tudom miért van ,hogy nagyobb hangerőn hagyom a hangfalat és nem szól semmi akkor brummogó ,búgó hang hallatszik belőle ?
Tiszta hülye aki nem normális
-
gerzsol
aktív tag
Szia
segítséget szeretnék kérni.
Korábban beszélgettünk itt a fórumon ,van egy intel alaplapom amin egy IDT* STAC9271D audio codec van.
Hozzápiszkáltam mert megpróbáltam frissíteni a szoftverét, de nem sikerült, azóta nem tudom még a régi szoftvert sem feltenni, pedig ott lehetett bekapcsolni pl a Dolby Headphone funkciót, stb..Régen is ugyanezt csinálta ez a szoftver Win7 alatt.. Amikor újratelepítem a teljes gépet.. Format c: Win7 újrarak, akkor fel tudom telepíteni ezt a drivert, és működik is, de ha később véletlenül belepiszkálok, akkor leszáll és nem tudom újra összekaparni a gépet.
Mi lehet a hiba?
hogy tudnám ezt orvosolni? mert így nem tudom kihazsnálni a hangchipemben lévő kapacitásokat.
Pedig az alaplap gyártó (Intel) honlapján szereplő drivert szedtem le hozzá, de nem értem hogy lehet hogy egyszer működik, máskor meg nem..
üdv
gerzsol[ Szerkesztve ]
-
kisvonti
csendes tag
válasz jaffa 2843 #9243 üzenetére
a fentikre alapozva tehát a dx/d1 dgx/dg és a dsx/ds között az az eltérés hogy mása csatlakozófelülete , semmi más? Jobb a PCIe a PCI-nál valamivel , vagy csak kinek melyik szimpatikus?
-
kisvonti
csendes tag
válasz jaffa 2843 #9241 üzenetére
Van egy fülbedugós skullcandy , de inkább egy sennheiser HD 25 és egy numark phx1. Legfőképp az egy edifier R1900TII kiszolgálására kéne , a fülhallgató meghajtása másodlagos , csak ha már veszek , akkor legyen jó ahhoz is....
-
kisvonti
csendes tag
válasz jaffa 2843 #9239 üzenetére
tehát ha fejhallgató meghajtására szeretném használni , akkor is jobb választás a dx , mint egy ds(x)?
-
kisvonti
csendes tag
A xonar dxnél külön nincs kiemelve hogy van benne fejhallgató erősítő , de gondolom ha már a fele annyiba kerülő dgx-ben van , akkor a dx-be nem lesz annál rosszabb.... ezért nem érdemes dgx-et venni , mert annál ki van emelve....
-
kisvonti
csendes tag
Sziasztok ,
Egy olyan kérdésem lenne , hogy monitrohangfalhoz (edifier R1900TII) milyen hangkártyát ajánlotok , 15 ezer forintig de inkább 10, én asus xonar d1 et néztem itt ph-n használtan 13-ért , az megéri , vagy van most annál jobb (ilyesmi árban) akár használtan is?
Válaszotokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
Én csak ezt találtam még róla:
Audio Subsystem
The onboard audio subsystem consists of the following:
• Intel® ICH9R I/O controller hub
• IDT STAC9271D audio codec
• Back panel audio connectors
• Onboard audio headers:
⎯ Intel High Definition audio front panel audio header
⎯ HD audio link header
The audio subsystem supports the following features:
• Dolby* Home Theater support
• A signal-to-noise (S/N) ratio of 95 dB
• Independent multi-streaming 7.1 audio (using the back panel audio connectors)
and stereo (using the Intel High Definition front panel audio header)
• ADAT* optical interface support from the back panel S/PDIF optical portÉs ezt találtam még: STAC9271.pdf
De nekem ez kínai..[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz fradi81 #9232 üzenetére
Foglalmam nincs hogy milyen ez a hangchip én nem értek hozzá. (#9230) korcsi írta, hogy nem olyan rossz. Többet én sem tudok.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.üdv
gerzsol -
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Laptophoz szeretnék valamilyen usbs hangkártyát.2db erősítőt dugnék rá.Az egyik ersősítő a frontokat szolgálja,a másikvégfok meg a mélyládát.Win7 rendszert használok.Mit tudnátok ajánlani?Árat nem szabok meg,nem a legszarabb kell,nem is 50k-ér akarok venni.Előre is köszi! -
fradi81
veterán
válasz gerzsol #9231 üzenetére
Dx-ben nincs ilyen erősítő,(kérdés mire jó egyáltalán ez az erősítő, nálam D1-ben ettől még jól szólt a fejhallgató) csak a G-s xonarban. Ha tényleg olyan jó az a hangchip az alaplapodon, akkor neked asus vonalon minimum egy D1/Dx jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
gerzsol
aktív tag
Köszönöm hogy megnézted.
Akkor tulajdonképpen nem szükséges beruháznom egy Xonar-re.
Amúgy sem nagyon értek hozzá. Amit sikerült elsajátítanom eddig a fórumból és az interneten található tesztekből az annyi hogy:
A Xonar DG DS D1 van ami nekem szóba jöhet. Ezek PCI kártyák, mivel akarok alaplapot venni később, nekem Csak a PCIe lenne jó az pedig a DGX, DSX és DX, elvben ezek egy az egyben ugyanazok mint az először felsorolt kártyák, csak PCIe foglalattal.
A DGX egy játék optimalizált hangkártya, főleg játékosoknak és fülhallgató erősítő is van beleépítve a jobb élményért. A DSX egy multimédiás kártya, ami általános felhasználásra jó, zenehallgatás, film, játék. Viszopnt nincs fejhallgató erősítője.
A DX pedig gyakorlatilag a DGX és a DSX tulajdonságai egybeépítve. a DX-ben amúgy van fejhallgató erősítő?
Mondjuk elvben a DX hamarabb jött ki mint a DSX és DGX páros. De ez nem jelent semmit, ha a DX-ben jobb hangchip van.
Ez így helytálló amit leírtam nagyjából? javítsatok ki, egészítsetek ki légyszi, mert hiányos az ismeretanyagom.Jelenleg úgy van hogy veszek egy DSX-et, de már este is nagyon hezitáltam rajta, most meg, hogy írtad, az alaplapim egést jó, így elgondolkodtató, hogy megéri-e beruházni egy olyan hangkarira, amin még fejhallgató erősítő sincs. Akkor maximum az előrelépés az lenne a jelenléegihez képest ha DX-et vennék, annak elvben van fejhallgató erősítője.
Várom a véleményeteket.
üdv
gerzsol. -
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Erről a hangkariról szeretnék érdeklődni szerintetek megéri megvenni ?Tiszta hülye aki nem normális
-
gerzsol
aktív tag
A Xonar DGX-ről olvastam hogy van fülhallgató erősítője...
A DSX-nek nincsen?
Egy DSX kártya meg bír hajtani egy Superlux HD330 vagy a Superlux HD660 fülest?köszi üdv
gerzsol -
gerzsol
aktív tag
Sziasztok,
Az alaplapi hangkártyámat nem találtam meg abban a listában amelyiket valamelyik nap linkeltétek be.
Ezt találtam meg róla a manualjában:
• 8-channel (7.1) onboard subsystem, featuring:
― Intel® High Definition Audio interface
― IDT* STAC9271D audio codec
• HD Audio Link headerA VGA-m hangchipjéről csak ennyit találtam (egyébként Sapphire 6750):
Dolby® TrueHD and DTSHD Master Audio™ Support
Support for copy protected, high bandwidth, 7.1 channel surround sound over HDMI. Get a fully immersive, high definition audio experience with the latest Blu-ray movies. (Requires a DVI to HDMI dongle on some models, an HD capable monitor and a Blu-ray drive)Jelenleg Filmezni a VGA HDMI portján keresztül adom ki a hangot. Amúgy fejhallgatóhoz és az egyszerű kis 2.1-emhez az alaplapi integrált hangchipet használom. Később tervezem 5.1 hangrendszer beszerzését.
Szerintetek jobb hanghatást adna ki egy Asus Xonar DSX hangkártya. Érezhető lehet a változás vagy felesleges beruházni?
köszi a válaszokat.
üdv
gerzsol -
fradi81
veterán
-
Fehercsoki
aktív tag
Alaplapi hangkártya mellé szeretnék egy fejhallgatót venni, csak zenehallgatáshoz, max. 10k körül. Milyet érné meg legjobban venni?(esetleg olcsóbb monitor fejhallgatót?)
-
gerzsol
aktív tag
Van egy srác akitől megvenném a Xonar DSX-ét, de kicsit gyanús nekem.
A kártya új, elvben garis. 11k
Kérdeztem miért adja el. Azt mondta mert van egy DX-e.
Meg azt is írtam neki hogy vacilálok DX és DSX között erre ő:
"Amugy nekem is dx-em van és a dsx jobb,mert ujabb és van pár plusz benne"
De mondom akkor miért vette?
"Először a dsx-et vettem meg de mivel nem passzolt a gépembe ezért másnap vettem egy dx-et."Kérdeztem hogy ha tudtommal mindkettő PCIe-s akkor miért vett ugyanolyat?
"nekem csak sima pci-os az alaplapom, de a dsx pci-e. a dx-et is lehet pci-e be kapni""mindene megvan, én csak kibontottam belepróbáltam a gépembe, nem volt jó és vissza is csomagoltam.
minden gyári cucca megvan."Kérdésem, hogy tényleg van DX pci-os foglalatú?
csak nekem van üldözési mániám vagy tényleg sántít valami a sztorijában?üdv
gerzsol -
tigipuf
senior tag
válasz Tommi000001 #9214 üzenetére
Akkor nézd meg jobban mert van a sima DG ami pci-s,és van a DGX az a PCIe-s
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
fradi81
veterán
válasz Tommi000001 #9214 üzenetére
Akkor nagyon egyszerű, megnézed melyik asus PCI, és abból azt veszed amelyikre telik, utolsó 300hsz-ben biztos benne van minden mert ismétlődnek a dolgok. Nekem van eg eladó asus xonar d1-em 4000ért, csak valamiért nem látja a gép
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz Tommi000001 #9208 üzenetére
Az elsőre passz goole se ad rá semmit, 5.1 füleshez meg úgy látom xonar dg, de keress rá a fórumba
moto g72, Ninebot d28e
-
Tommi000001
aktív tag
Esetleg valaki????
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
törölt tag
Találtam ilyet
Állítólag új...Érdemes ilyet kipróbálni? -
€uro
őstag
Az erősítőre érkező jel minősége a fontos. Igazad lehet, hogy mivel oda optikai kábellel megyek, ezért nem lehet vele gond - én nem értek hozzá.
A meghallgatásban azért nem bízom, mert nincsen összehasonlítási alapom. Nem hallottam még például, hogy mi (lehet) a különbség egy alaplapi hang-chip és egy hangkártya között.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest