Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balage85 #11599 üzenetére
Nagyjából igen a válasz.
Leszámítva ezt az elméleti zűrzavart: a midi-ről érkező a másik RCA egyik csatornája A MIDI-nek és az RCA-nak önmagában semmi köze egymáshoz. Ha arra gondolsz, hogy a MIDI-vel vezérelsz egy szoftveres szintetizátort, aminek az analóg kimenetét szeretnéd megoldani, akkor igen a válasz erre is.
A monitor balanced kimenet itt csak monitorozásra használható vagy azon is meg tudom oldani a keverőre juttatást?
Bármibe bedughatod. A monitor kimenetnek az a jelentősége, hogy a kártyán tudod vezérelni a jelszintet, míg a sima vonali kimenetek (legyen az rca, trs vagy xlr) a szabványos vonali jelerősséggel mennek ki.Ennyi pénzért megfontolnék egy ügyes ebayes fogást egy valamilyen használt interfészre.
Nem hiszem, hogy a 6i6 bármivel is jobb lenne, mint a 8i6.
Milyen keverőbe megy majd a jel? Milyen DAW-ot használsz?
-
Balage85
tag
Sziasztok!
A Focusrite Scarlett 2i4 és 6i6 között vacilálok és lenne pár kérdésem, hogy tisztább legyen a kép a fejemben.
A megoldandó dolog az lenne, hogy midi-n, line-inen egyszerre lesz ráküldve jel, amit effektelek a gépen, stb és ezt egy zenekari keverőre fogom ráküldeni. Lehet hogy még háttérzene is fog menni a gépről.
Most ha jól nézem, akkor a 2i4-ben ezt csak az RCA kimeneteken tudom megoldani (pl a zene az egyik sztereo RCA-n, a midi-ről érkező a másik RCA egyik csatornája, stb).
A monitor balanced kimenet itt csak monitorozásra használható vagy azon is meg tudom oldani a keverőre juttatást?
Mondjuk jó lenne szimmetrikus jellel dolgozni, ez is a 6i6 felé dönti a mércét.A másik kérdésem pedig az, hogy a 6i6 és a 8i6 nagyon hasonlít egymáshoz, csak az utóbbi egy régebbi széria? Van pár hely ahol ez jóval olcsóbb, megéri vagy azért az új széria jobb?
Remélem érthető amit kérdezni akarok, az a baj, hogy így írásban elég nehéz megfogalmazni mit is akarok.
-
trufa12
addikt
Sziasztok 1 kedves barátom, szeretne vásárolni gitárhoz hangkártyát, azt szeretném meg kérdezni milyet érdemes, ? olyan 40 ezer ft környékén lehet e kapni?
A válaszaitokat előre is köszönöm . -
Primary92
senior tag
Jelen pillanatban egy Technics A700 mk2-re, és ezt szeretném megtoldani háttérsugárzókkal egy másik erősítővel. Nem szeretnék házi mozit venni kompletten, heti max 1 film kedvéért.
De alapvetően zenét hallgatok, és ott baromi zavaró a mostani kártya alapzaja, illetve mindenféle sercegés hallatszódik a gépházból. -
PuMbA
titán
válasz
escape #11583 üzenetére
Nagyjából ugyanannyi árban mondok alternatívát: X-Fi HD (1 év gari) vagy Musiland Monitor 01 US (1 hét gari) + Genius 1255B
Primary92: Kell az 5.1? Mihez fogod majd kötni?
-
Primary92
senior tag
Creative Sond Blaster X-Fi Sorrund 5.1 Pro kártyáról?
Elsősorban zenehallgatásra kell, másodsorban mozizásra.Azért USB, mert nincs több PCI slotom (1db van), és nem akarok olyat venni, ami jó esélyjel a következő gépemmel inkompatibilis lesz. (PC vagy laptop).
-
PuMbA
titán
-
escape
aktív tag
Genius SW-HF4500 lenne a kiszemelt.
-
escape
aktív tag
Sziasztok!
5.1-es rendszert szeretnék vásárolni, és annyi gondom van, hogy a laptopon csak egyetlen kimenet van, jack formájában. Ha jól gondolom, (bár nem nagyon értek az audiotechnikához) ahhoz, hogy 5.1-ben szóljon, kell egy olyan hangkártyát közbeiktatni, ami tudja az 5.1-et. PC-m nincs, így külső hangkártyára gondoltam, egészen pontosan a Delock 61803-ra. Ezzel valakinek van tapasztalata? Van ettől olcsóbb megoldás? Egyáltalán jól gondolom, amit gondolok? Köszönöm a válaszokat előre is.
esc.
-
×HULK×
csendes tag
Cooler Master Storm Sirus 5.1 gamer fejhallgatóhoz keresek megfelelő hangkártyát kb.20K forintig.
Milyen hangkártyákat ajánlatok? -
Új vagy Régi Creative hangkártyák? Itt lehet olvasni
-
-
Khaosz55
addikt
Hali,
valaki okítson ki mert 1-2 dolgot nem értek.Xonar DX esetében.
1 db digitális S/PDIF kimenet = Ez koax kiment vagy optikai ? Mert ha jól látom adnak optikai átalakítót.
1 db előoldali tüskés csatlakozó = ez annyit jelent hogy a számítógép ház előlapi fejhallgató és fülhallgató kimenetét rá tudom kötni ?Ha a S/PDIF kiment koax kiment akkor az nekem igen jó. Viszont közösítve van a mikrofonnal. Mikrofont is használok. Ha az előoldali tüskés csatlakozót csatlakoztatni tudom a ház előlapi csatlakozóra akkor működik-e egyszerre a S/PDIF és az előlapon a mikrofon ?
Így nem kell állandóan állítgatni programban a bemenetet.
A DX vagy a DSX vagy DGX a jobb választás ?
-
AGE-T
őstag
válasz
schawo #11523 üzenetére
Egyenlőre csak felmérem aterepet. De szeretnék egy jó fülest, lehet passzolom a 600 ohmos csodákat. Vagy mégis beruházok egy erősítőre.
Btw a kártya előlapi kimeneten egy hd25-t elég keményen oda tud tenni, 120 dB-től már lerepül az ember feje. Ennyivel több kell, mondjuk egy hd800-hoz? -
Khaosz55
addikt
Tudtok elfogadható minőségű hangkártyát mondani amin van koax digitális kimenet. Optikai nem jó messze van az erősítő ezért csak koax jöhet szóba.
Ezért néztem ki a Xonar Essence STX . Persze nem ragaszkodom az 50 ezres kártyához csak semmi alternatívát nem találok.
-
Necc
addikt
válasz
schawo #11551 üzenetére
Felfele is. Egy x16-os kartyat is bele lehet rakni egy x1-es slotba. Ez utobbi esetben a teljesitmeny ertelemszeruen skalazodik lefele.
Sajnos sokszor az x1 slot hatuljat muanyaggal lezarjak ami megakadalyozza a fizikai behelyezest. Gondolom ezzel a sok sipakolo juzert akarjak elkerulni, akik beletuszkoljak az x16 kartyat az x1 slotba majd sirnak rinak hogy lassu/laggol/stb.
-
Necc
addikt
válasz
Khaosz55 #11542 üzenetére
Ha hosszutavon gondolkodsz, akkor inkabb az STX-et vennem, a PCI-E csati joval idotallobb, mint a nagyon eroteljesen kihalo PCI.
A mai lapokban mar nincs is nativ PCI csatlakozo, un. legacy tamogatas van hozza es mar most PCI-E -> PCI chipen keresztul van megvalositva.
Csak ido kerdese, mikor dobjak el vegleg. -
Khaosz55
addikt
Most lejjebb ment a ASUS Xonar Essence ST ára. D2-nél csak 4 rugóval drágább. Azt hiszem befektetek egy ASUS Xonar Essence ST -re.
-
RetepNyaraB
veterán
bar nem feltetlenül tartozik ide
...
Ha a 2500K igpujat dugom hdmin a tv-re (egy erösitön at), sehogy sem tudok hangot atcsempeszni. A hangkartyam egy Asus DSX. Spdif kimeneten mutatja is, hogy van jel, de a tv-n nem hallatszik. Persze a hang a kartyara van dugva, nem az alaplapi optikai kimenetre, de hdmi eseteben ez tökmindegy kene legyen, nem? Ha atdugom a hdmi-t a dedikalt gpu-ra, akkor catalyst engedelyezes utan szepen szol a tv. Meg lehet ezt oldani, csak debil vagyok es nem jövök ra magamtol, vagy ez igy nem fog menni
Igazabol az lett volna szandekom, hogy filmnezeshez eleg az igpu is.
-
LW
őstag
válasz
ocsi19 #11534 üzenetére
Ha az erősítődben van DAC (és egyben digitális bemenet), akkor érdemes optikát/coaxot használni. Ha az alaplapodon van digitális kimenet, akkor lehet, hogy hangkártyát sem kell venned. Otthoni szettemen egy leheletnyivel szebben szól Xonar optikán, mint alaplapi koaxon.
-
aram01
nagyúr
sziasztok pcie 1x foglalatú kártyát keresnék van tippetek?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Érdemes egy SB Audigy 2 Zs Platinum Pro-t (SB0360) venni 5500.-ért?
Ha nem, akkor ebben az árkategóriában mit ajánlanátok? 5-8e
Köszi!
-
Necc
addikt
válasz
TechN7ne #11528 üzenetére
A nala sokkal komolyabb Audigy 4 kartyat alig 2 pizza araert osztogatjak.
Jo kis kartyak voltak ezek, de eljart felettuk az ido, amit elsosorban a Creative a pocsek supportnak koszonhet, masodsorban pedig a tovabbra is fejlodo, egyre jobb minoseget produkalo, de tovabbra is olcso DAC chipeknek, amivel az alaplapi kartyak minosege nott.
Egy dolgot nem tudnak meg az alaplapiak, es az a teljesen zajmentes analog hangkimenet, na ettol jobb az Audigy, valamint jobb minosegben rogzit, ha szukseg lenne ra.
-
AGE-T
őstag
http://www.bit-tech.net/hardware/2005/10/31/creative_xfi/1
Sziasztok!
Fenti kártyának előlapi panel részén, mekkora a max output a fejhallgató kimeneten? Tudja ezt valaki? Meg lehet ezzel hajtani egy 600 Ohm-os fejhallgatót?
Előre is köszönöm a választ!
-
Peethy
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
PreDox #11513 üzenetére
A fejhallgatóerősítő spec erre a fejesre mindegy, mert nem nehéz meghajtani. Kb 40 euróért meg high-endre ne számíts. A Creative chipset a 3D alkalmazásokban engem annyira nem tölt el lelkesedéssel (de ezt látatlanban mondom, mert nem hallottam a kártyát). Szóval a kát kártya praktikusan nézve ugyanazt tudja és ha nincslehetőséged kipróbálni mindkettőt és a hangja alapján dönteni akkor vedd meg azt, ameyik olcsóbb épp
ui.: Mindkét aspiránsban cserélhető az opamp, ha feltétlenül barkácsolni vágysz...
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok egy Creative Audigy ES EAX SB0160 hangkártya müködik Win 8 64bit-en,pontosan egy ilyen?
Üdv.Gyuri
-
PreDox
tag
Üdv
Melyik a jobb hangkártya ?
esi prodigy x-fi nrg vagy asus xonar dsx ?
Multimediára....50% game 40% zene(vegyes) 10%film
Egy Audio-Technica ATH-M40FS(60ohm) fejhallgató hangján szeretnék minőségi változást elérni.
Kezdtem egy Soundblaster Live 24bit hangkártyával most egy Audigy 4-es van a gépben.
Már ez a váltás is minőségi javulást hozott.(még a logitech S220-on is hallható volt)
Arra lennék kíváncsi, hogy a két hangkártya közül melyikkel járnék jobban ?
Vagy elég lenne egy xonar dg vagy ds is ?
A dg a fejhallgató erősítő miatt színpatikus a ds pedig a cserélhető opamp miatt.
?????
Válaszokat előre is köszönöm. -
aram01
nagyúr
sziasztok
tudnátok nekem mondani egy relatíve olcsó 1x pcie hangkártyát amin van optikai kimenet? -
Peethy
őstag
Lenne még egy kérdésem a korábbiakhoz kapcsolódva: Lexicon Alpha Studioról van valakinek személyes tapasztalata? Valószínű egy belépőszintű Yamaha keverő, és egy nagyon belépőkategóriás AKG mikrofon mellett lenne beállítva, kezdésnek és szárnypróbálgatásnak talán megfelelne... jól gondolom?
-
Bati0501
őstag
-
Bati0501
őstag
Ez a kártya már tudja a pci-e 3.0-át és a x16-ban írja is az alaplap honlapján,h oda tegyem,de h az x4 tudja-e azt nem tudom,nekem ebből nem derül ki:
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
* The PCI Express x16 slot supports up to PCI Express 2.0 standard when an Intel 32nm (Sandy Bridge) CPU is installed.
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
3 x PCI Express x1 slots
(The PCIEX4 slot and all PCI Express x1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
2 x PCI slotsEnergie X: Nem akarom túlbonyolítani,de még most se értem.
:/
Azt nem értem,h tud a vga az x16-ban maradni,de már most teljesen összezavarodtam,már azt se tudom,h mi a bajom,min problémázok.
Most nagyon properrel vagyok,pedig ennyire azért nem szoktam az lenni. -
válasz
Bati0501 #11501 üzenetére
A videokártyád jó az x16-ban. Nekem volt X-FI titaniumom ugyanolyan elrendezésű alaplappal mint a tiéd. A legfelső PCI-E-be bedugod (ami a vga felett van )és jóság van
Nem kell túlbonyolítani
A vga-d meg marad az X16-osban és lesz helyed, lesz hangkártyád nem kell variálni
-
royalka
őstag
Sziasztok. Adott: Xonar DX + Asio4all v2 + Aimp3. Tudnátok segíteni hogy milyen beállításokat érdemes alkalmaznom, hogy a kártya rendesen szóljon.. Pl Cash Size, Parameters, STB? Gondolom nem jó ha minden csutkán van, de lehet még a közép út is sok ennek a karinak..
-
Necc
addikt
válasz
Bati0501 #11501 üzenetére
PCI-E 3.0 kartya ES csati eseten jelenleg eleg az x4 sebesseg is, 2.0 eseten pedig x8 tempo is elegendo, mig 1.x eseten a teljes x16-os slotra szukseged lesz.
Ennel kisebb konfiguracio eseten (pl. PCI-E 2.0 x4 modban) elofordulhatnak olyan pillanatnyi, rovid ideig tarto szituaciok, hogy savszelesseg-limitbe utkozol.
Hogy ez hogy hat az FPS-re, azt nem tudom, csak annyit tudok biztosra, hogy en anno alaposan kimertem, hogy jatekok kozben mennyi a PCI-E busz kihasznaltsaga, es a fentiekre jutottam.
-
Bati0501
őstag
Igen,ha kihalóban van,akkor nincs értelme olyat venni.
De hallanék vmennyi különbséget vagy csak placebó lenne?Jobbat nem hiszem,h hallanék az ismerősöknél,szóval amiatt nem érne csalódás.Energie X: Csak a másik pcie slot csak x4-es: [link]
Most a vga a procihoz közelebbiben van,mert az a x16-os.(meg am is mindenki oda teszi)
És a vga-nak nem mindegy,h x4 vagy x16.Vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külpolitika
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Msi Thin Gamer laptop új állapotban, 2év 4 hónap garanciával, dobozával és töltőjével.
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Asus ROG Strix G15 Gamer laptop
- GODOX WITSTRO AD 200 AKKUS VAKU KIEGÉSZÍTŐKKEL ELADÓ!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S9 Plus 64GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest