Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
A z5500-et enyhén túlárazottnak tartom és sok a meghibásodás.
Filmre és játékra tökéletes, de zenében az árához képest elég gyenge.
Előnye, hogy van rajta digitális bemenet, de ahhoz is kell venni egy kártyát ami tud DD-t vagy DTS-t küldeni koaxon vagy optikán, szóval sokkal előrébb nem kerül az ember.Más alkatrészeket használtak, más a nyák. Ha ránézel a képekre akkor elég feltűnő a különbség.
Egyébként 2MB Xram van csak rajta ha jól tudom, ezért játékban lehet, hogy kevesebb FPS-ed lenne mint egy Gamerrel, de ehhez nem értek. Nem tudom mennyit számít az Xram a játékokban, volt már pár teszt linkelve itt vagy az Xfi topikban. Viszont szerintem szebb a hangja a Musicnak, de ez meg szubjektív ugyebár. Rosszul nem járhatsz egyikkel se. Az Xtreme Audiot kell kerülni csak. -
-
dudika10
veterán
Fatality Pro felesleges. Sima gamer is jó, de mondjuk én Musicot vennék ha már használt, legjobb hangú Xfi szerintem. (Mondjuk én Asus párti vagyok. Egyszerű, de tökéletesen működő gyári szoftver és driver és nem kell félni semmiféle gondtól. Meg a hangjuk is jobban tetszik, de ez szubjektív.)
Audigy SE semmit nem ér. 1-2 integrált is jobb nála. Biztos, hogy nem használnám.
Jazz nem tudom melyik, én eddig egyet hallottam, (fehér hangyafing méretű műanyag dobozok lila ráccsal) azt biztos, hogy megérné lecserélni, de a Jazz-el túl sok tapasztalatom nincs. Abból kiindulva amit hallottam nem hiszem, hogy egy nagyon jó márka lenne még belépő kategóriában sem. -
dudika10
veterán
Hát 50k-ba még nem fér bele egy nagyon komoly rendszer 5.1-ből.
Egy Genius 5005, 5050, 5100, 6000 vagy egy Logitech X530 vagy X540 ami szóbajöhet 5.1-ből, mindegyiknek megvan a maga tökéletlensége erről sokat olvashatsz az 5.1-es topikokban.
Mellé pedig egy Asus Xonar DS például. Hiába veszel drágábbat, nem lesz sokkal szebb a hang, mert a hangszóró a szűk keresztmetszet. Persze szebb lesz, csak azt kell mérlegelni, hogy az a kis változás megéri-e a plusz ráfordított összeget. Vehetsz Xonar D1/DX-et vagy akár Creative kártyát is.REDeath: ha fejhallgatóra állítod akkor egy "erősített" jelet küld ami kritikán aluli akármilyen integráltról is legyen szó. Nem lehet csak úgy integrálni egy fejhallgatóerősítőt egy alaplapra, annak meglenne az ára. Szóval ne használd fejhallgatóként, sima sztereo kimenetre állítsd.
Egyébként van külső erősítő fejhallgatókhoz, de a mostani fejhallgatód pl nem kíván különösebb erősítést és hangkártya nélkül értelme se lenne.
Ha normális rendszert szeretnél erősítéssel mindennel, akkor kell venned egy hangkártyát vagy DAC-t, egy erősítőt és egy fejhallgatót. Ez így nem olcsó mulatság.
Első körben mondjuk vennék egy fejhallgatót, ha még lehet kapni MM-ben 10k-ért HD485-öt akkor azzal nagyon jól jársz. Ráadásul van egy szép kis kiemelése basszusban. -
Illye
tag
Sziasztok!
Jelenleg én is egy új hangkártya vásárlásán töröm a fejem. Most egy Audigy SE van a gépben, de szeretnék venni valami komolyabbat. Játék, zene, film egyaránt fontos lenne, hiszen mindegyik kb. ugyanolyan arányban megy a gépen. Melyik a legjobb ár/érték arányú kártya, ami már a lehető legújabb fejlesztésből származik? A baj az, hogy most csak egy régi Jazz 5.1-em van, de szeretnék venni ebből is valami újabbat. Ha erre is tudnátok ajánlani valami jót... szóval melyik hangkártya + 5.1 párosítás a legjobb mondjuk úgy kb. 50 k-ból.
Köszönöm a segítséget.
-
REDeath
őstag
válasz
REDeath #3290 üzenetére
nah nem aludtam eddig, és rájöttem mi a gond. a szar driver. leszedtem a realteket, és a sima windwosban már van mély is.
aztán visszaraktam, és feltűnt, hogy csak akkor nagyon gáz, ha fülhallgatóként ismeri fel a driver, ironikus... ha átállítom első hangszóróra, akkor realtek driverrel is van mély. (azt nem tudtam eldönteni hogy microsoftos vagy realtekes a "szebb")
azt viszont igen, hogy mindkettőnek vannak hibás funkcióilehet vennem kéne egy kis erősítőt meg egy jó fülest, aztán onnantól driver nem érdekel.
ilyen "pc-hez való" erősítőt egyáltalán lehet kapni? -
tihs
tag
válasz
REDeath #3290 üzenetére
Javaslom töltsd le hozzá a legújabb drivert
Realtek-ek szépen szoktak szólni
-
REDeath
őstag
sziasztok!
most költöztem át egy asus t3 bareboneból vissza a "nagy" gépbe, amiben Realtek ALC883 chip van, a barebone alaplapjában pedig ADI AD 1988-B
eddig fel se tűnt, de most (nincs pofám meg energiám "visszaköltözni t3-ba" : ) hogy a fejhallgatót bedugtam a realtekbe, elszomorodtam, hogy sokkal szarabbul szól mint a soundmax.
( szarabbul = mély hangok eltűntek kb. (emiatt sír a szám leginkább), soundmaxal még jutubról is élvezhetően szólt a zene pedig. megnéztem minden beállítást, media playerben srs wow effektekkel meg driverben eq-val próbáltam hasonlót összehozni, de egyszerűen sokkal jobb a soundmax bármit bárhogy állítgatok )Nem tudom valakinek volt-e a fent említettek közül bármelyikkel is tapasztalata, de ha igen, tudtok javasolni egy olyan hangkártyát, ami legalább úgy szól mint az ADI chip (legalább = van benne basszus!!) ? és mondjuk kijön pár ezerből hardveraprón.
esetleg van olyan ami képes olyan szép basszust előcsalni mint mondjuk egy minihifi?win7 enterprise x64 , ha ez számít valamint ilyen fülesem van, tudom nem egy audiofil darab
de a s.max-al tűrhető volt
-
dudika10
veterán
válasz
superecneB #3288 üzenetére
Ez a kütyü nagyon rossz és kerülendő. Én azt javaslom, hogy egy jack hosszabbítót rakj a kezed mellé valahova, és abba dugdosd. Ez tán a legegyszerűbb megoldás. Persze így is romlik a jel, mert plusz kábel ami zajt vesz fel meg több csatlakozás, de nem lesz valószínűleg hallható és sokkal kisebb gond mint az a kis műanyag vacak.
Ha drágább hangkártyával használod azt a vackot akkor is borzasztó eredményt fogsz kapni.
Sajnos a dugdosást vagy szoftveres váltást nem lehet elkerülni, ha normálisabb eredményt akarsz kapni, de ha a kezed mellett tudod dugdosni a kábeleket akkor az 10 másodperc, szóval ez a legkényelmesebb tán.
-
dudika10
veterán
válasz
superecneB #3286 üzenetére
Vedd ki azt az Y elosztót és rájösz, hogy nem az alaplapi hangkártya hangminőségével van az ott a gond. Az az Y elosztó nagyon durván rontja a jelet (pont azért mert megy a fülesbe is meg a hangfalba is).
-
superecneB
őstag
válasz
Visormail #3281 üzenetére
Nyilvánvalóan nem hangfallal játszom... De mikor egyszerre volt az USB-s hangkari benn és az alaplapi, feszt váltogatni kellet hogy melyiket használja a rendszer és eléggé megunja az ember, hogy folyton váltogasson. Ezért most egy Y elosztóval jön a hang egyszerre a fülesen és a hangfalakon is, így nem kell váltogatni, de az alaplapi hangkártya hangminősége viszont......
-
dudika10
veterán
Ki lehet hozni többet, csak kérdés, hogy megéri-e rákölteni a füles árával vetekedő összeget a hangkártyára.
Ha eladnád a fülest és hozzácsapnád a hangkártyára szánt összeget és vennél egy új fejhallgatót akkor valószínűleg az alaplapi zajkeltővel használva jobb végeredményt kapnál mint egy új hangkártyával. Ezt kell mérlegelni mindig. (Bár nagyon nem ismerem a fejhallgatód, azért a fejhallgatók picit másképp viselkednek mint a hangszórók és ha picit is nehezebben hajtható, akkor egy külön kártyával javulna.) -
dudika10
veterán
Mi a probléma az alaplapiddal? Egyik legjobb chip. Csak ne fejhallgatóra állítsd hanem sima sztereo kimenetre és nem lesz vele baj. Egyik általad írt füles se nehezen hajtható. Simán kell, hogy menjenek az alaplapival.
Esetleg ha az lenne a probléma, hogy terheli a procid... -
SpZ
senior tag
Üdv, egy kérdést intéznék felétek
játékra kéne nekem egy hangkártya, nem mezei játékos hanem inkább langamer vagyok fontos lenne a hangzás icemat syberia és crative fatal!ty fejhallgatókkal játszom szóval nem 5.1 -es cuccok, és fontos lenne hogy a ph apróról is megtudjam venni. Mi jöhetne szóba?
-
Visormail
addikt
válasz
superecneB #3280 üzenetére
Azért azt ne terjesszük hogy csak 5.1be lehet játszani
-
dudika10
veterán
válasz
superecneB #3278 üzenetére
Nem sokkal drágábban egy PCIe-s. De ezt semmiképp. Xfi X Audio körülbelül ami nagyon nem ajánlott. Kerüld ezt is és az X Audio-t is.
Ha USB-s akkor egy Asus xonar U1, de ez csak 2 csatornás.
Ha PCIe akkor pedig ennyibe fáj egy Xonar DX vagy drágábban egy Xfi Titanium. -
superecneB
őstag
Üdv!
Ez milyen hangkari? Nincs szabad PCI slotom csak egy PCI-EX abba meg elég drágák a hangkarik. Esetleg egy ilyet érdemes venni, vagy inkább vegyek nem sokkal drágábban egy PCIEXeset? Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 usb -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3276 üzenetére
Közben kiderült a probléma, így az esetleges új hangkártya megvétele is lekerült a napirendről: játékokban anno XP alatt a fülhallgatóra kikeverte az 5.1 hangot, a Win 7 alatt csak a sztereó jel megy a fülhallgatóba. Ha az 5.1-en megy a játék, minden hang hallható, vagy a Windowsban kell sztereo kimenetet beállítani és akkor jó a füles is.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3255 üzenetére
up
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #3272 üzenetére
Ja, igen: Via HD Audio Deck driver van fent, és nem is látok olyat, hogy 5.1/2.1/Stereo, csak azt, hogy speaker/SPDIF out
találtam róla egy kis értékelést, nem jó
dudika10:
kemény ennyi beállítást látok, ott van egy ilyen +beállítások rész, de ott semmi komoly nincs
Xonar DS végül is nem olyan drága, talán találok egyet aprón -
dudika10
veterán
válasz
CptMisi #3272 üzenetére
Pukkanás nem azért van mert be van kapcsolva a Smart Volume (SVN, vagy loudness kiegyenlítés)?
Nem a legjobb chip van a lapon. Nem ismerem a kezelőprogramját, nem tudom mi baja lehet.A legolcsóbb kártya amit érdemes megvenni az a Xonar DS. Az tökéletesen megy W7 64bit alatt. Az Audigy 2ZS-vel lehetnek problémák Win7 alatt.
-
CptMisi
őstag
Helló!
megvettem az új alaplapom(Asrock 890GX Extreme 3), és nem megy az 5.1, csak a 2első hangszóró és a mélynyomó...ráadásul, amikor sokáig nem szól, mintha lekapcsolná a hangszórókat, mert mikor valaki bejelentkezik msn-re, először pukkan egyet, és csak aztán játssza le a bejelentkezési hangotHa valaki tud erre megoldást, azt is meghallgatom (legfrissebb win7 64bit hang driver van fenn), vagy ajánlhatnátok egy olyan olcsó, de jó hangkártyát, ami 5.1es, és esetleg van rajta gameport, de ez nem muszáj
Köszönöm a segítséget illetve a válaszokat.
Üdv! -
dudika10
veterán
válasz
Forceman #3270 üzenetére
Azért adják többért valószínűleg, mert kevesebben veszik, így a boltnak nagyobb kockázat raktáron tartani és kevesebbet rendel úgy meg drágább. Vagy a D1-et jobban nyomja az Asus, nem tudom. Mindenesetre tényleg nincs különbség.
Persze, tökéletesen elvannak a W7-el.
DS-t használom W7 64bit-el és nincs probléma. -
Forceman
tag
Köszönöm a gyors választ!
Szerintem marad a D1 mert most már akkor nem számít az a pár ezer hogy DS vagy D1.
Amúgy meg miért adják több ezer forinttal drágábban a DX-et?Lehet hogy pci-e de akkor is.
Az lemaradt hogy mindegyik támogatja a win7-et? -
dudika10
veterán
válasz
Forceman #3268 üzenetére
Az audiót messze kerüld.
D1 és a DX ugyan az, csak a DX pci-e-s és kell neki egy flopy tápcsatlakozó vagy egy molex. De nincs különbség.
A DS pedig picit butított, viszont cserélhető rajta a műveleti erősítő amivel szép eredményeket lehet elérni.
Akármelyik asus-t veheted, azokkal jól jársz.
-
Forceman
tag
Sziasztok!
Én is hangkártya vásárlásra adnám a fejemet, mert a genius soundMaker 5.1 karim eléggé már régi és én is jobb hangzásra vágyom.
Szóval a ami semmiképp:
- X-Fi Xtreme Audio
Ilyesmi árban vannak a
- Asus Xonar D1
- Asus Xonar DX
- Asus Xonar DS
Ezek közül melyik a legjobb? Melyik nem támogatja a win7-et? Köszönöm -
Erzsébeti
tag
válasz
Adrian Mole #3250 üzenetére
Köszi.
Megoldottam úgy, hogy vettem egy ilyen stick-es USB-s izét, és ide dugtam a mikrofont, és a fejhallgatót. Így működik.
A bios-ban nem turkáltam, és a gépet is macerás szétkapni, mivel ez a gép elég jól be van építve egy íróasztalba.
De attól még köszönet, hogy foglalkoztál velem.
Majd amikor ki lesz szedve a gép biztos, hogy ránézek a jumper dologra. -
pummesz
csendes tag
Értem. Köszi a választ akkor szerintem beruházok rá : )
-
pummesz
csendes tag
A régi alaplai hangkártyám jellemzői :
Enjoy six-end sound system on your PC! The onboard 6-channel HD audio (High Definition Audio, previously codenamed Azalia) CODEC enables high-quality 192KHz/24-bit audio output, jack-sensing feature.High Definition Audio, ADI AD1986A SoundMAX 6-channel CODEC
Support Jack-Sensing interfaceSzerinted az U1 jobb vagy ehhez képest mit tudhat ?
-
Üdv Mindenkinek!
Vettem egy Genius 3000a típusú hangfalat és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy érdemes-e beruházni mellé egy hangkártyára? Asus Xonar DS -t és DX -t néztem ki, de nem tudom, hogy lenne-e hallható különbség .
-
dudika10
veterán
válasz
pummesz #3259 üzenetére
Igen, van benne egy fejhallgató erősítő, nem a legjobb minőségű, de ennyi pénzért ne várjon az ember tökéletes dolgokat (azért sokkal jobb minőségű mint amit a hangfalakra raknak vagy mint a laptop kimenete, csak pl egy Essence ST vagy hasonló kaliberű kártya vagy külső fejhallgató erősítő jobb). Hangosabban szól a fejhallgató. Hangfalaknál nem érdemes használni erősített kimenetet, azért van bennük az erősítő, hogy azt használja az ember.
Mekkora szoba egyébként? Az nem mindegy, ha be akarod, hogy zengje valami.
-
pummesz
csendes tag
válasz
dudika10 #3258 üzenetére
Értem. Az a baj hogy viszonyítási alapom nincs mert csak mostanában kezdtem el foglalkozni a témával és még elő kezdő is vagyok e téren de szeretnék valamit ami bezengené a szobámat. És akkor ez az U1 felerősíti a jelet ami kijön a laposbol ? Pl a sima fejhallgató is hangosabban jobban fog szólni ?
-
dudika10
veterán
válasz
pummesz #3257 üzenetére
Itt válaszolok akkor ha nem probléma.
Szóval A Surround az egy usb-s Audio ami közel sem az ajánlott kategória, ha bele olvasol az Xfi topikba látod, hogy mindenkit lebeszélnek az Audiórol.
A Xonar U1 egy sokkal jobb külső kártya, de csak sztereo kimenete van meg optikai. Én mindenképp ezt választanám ha nem lesz 5.1. -
pummesz
csendes tag
Heló.
Nemrég vásárotlam egy saus k52 jr laptopot, aminek a hangjával nem igazán vagyok megelégedve. Ha vennék hozzá egy külső hangkártyát Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 USB akkor jobb lenne a hangfal hangja ? Régi gépembe egy asus p5vd2-mx alaplap volt 5.1 es integrált hangkártyával de sokkal jobban szólt. Lehetséges ez az említett laptoppal és a külön hangkártyával vagy esetleg még szebb hangzás ? Illetve ehez a hangkártyához akarok venni egy u-2300 at. Van valakinek ezzel a kombóval tapasztalata ? Illetve itt ahogy néztem nem közvetlenül bedugom a 2.1 et hanem a 2 rcaba a jobb bal hangfalat és a subhoz ami kijön a hangfalból ? Valaki ezt ha lehet irja már le légyszíves részletesen, illetve hogy érdemes e beruházni a fent említett hangfalra és hangkártyára.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Adrian Mole #3254 üzenetére
Valószínűleg. Csak akkor bajos lesz 5.1-be játszatni a zenéket mondjuk. Mert gondolom, hogy csak a valós 5.1 anyag szólna úgy. Nekem pl Audigy 2 ZS-m van és a CMSS-el ki lehet terjeszteni a sima mp3-at "5.1"-be küldje, magyarán a hátsó hangszórók is szóljanak.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3245 üzenetére
Mivel nem tolongtok a válaszokkal (nem csodálom, nem kérdeztem egyszerűt), felteszek egy áthidaló kérdést: mi lenne, ha vennék valamilyen optikai kimenetes Creative hangkártyát és beletenném azt is a gépembe, összekötném a Terratec optikai bemenetével? Elvileg a Terratec kipakolná a fülesen és a hangládákon, játékokban (amivel a fő gondom van) pedig választhatnám a Creative-ot. Vélemény? Működne ez így? Melyik az a legegyszerűbb Creative játék kártya, amin van optikai kimenet?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Adrian Mole #3252 üzenetére
Most néztem utána...win7 lesz a laptopon és ahhoz nincs is drivere külön. Windows fogja kezelni...csak kérdés milyen lesz az akkor.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Van valakinek tapasztalata az alábbi kártyáról?
TERRATEC Aureon 5.1 USB MKII
Laptophoz lenne, mert van a tulajnak 5.1es hangrendszere és ezt ugyebár nem lehet rákötni csak úgy a gépre. -
Erzsébeti
tag
Sziasztok.
Van egy problémám.
W7, és a hangkártya viszonya...
Van megy integrált kártya az alaplapomon (realtek AL880) és az oprendszer telepítésekor hagytam a W7 által használt drivert a gépen.
A problémám az, hogy nem tudom használni a mikrofont, vagyis a mikrofon jó, de a gépben nem stimmel valami.
A hang kimenet az megy, de a mikrofonport nem.
Szoftveresen már mindent néztem, és ott azt írja a gép, hogy minden fasza... Talán annyi az érdekes, hogy a hangbeállításoknál a mikrofonportra azt írja, hogy az előlapi porton van ő.
namost nekem nincs előlapi portom ( a deszkán van ilyen konnektor, de nincs rákötve semmi)
Kaptam ajánlatot, hogy cseréljem le a drivert a realtek oldalán lévőre, de azt a W7 elutasítja, nem engedi települni mert szerinte nincs aláírva, és elküld a gyárhoz... Persze nem tudja, hogy ez éppen onnan van, és ez az egyetlen ott amit W7 re ajánl a gyártó.
A hangbeállítási panelon nem lehet kiválasztani, hogy a hátsó porton legyen valami, mert kizárólag csak ez a választási lehetőség.
Gondoltam, hogy veszek egy ilyen multipanelt amire rákötöm azt a konnektort, és akkor majd menni fog elől, de nem vagyok biztos benne, hogy így menni fog, és az ablakon nem szeretném kidobni a pénzt.
Arra is gondoltam, hogy veszek egy külső "kártyát" ilyen usb-be dugható stick formátumot, mivel ez nem túl nagy pénz (kb 1800 ft), és úgy sem a zene minősége a szempont.
Szerintetek mit csináljak?Köszönöm!
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
whatnot #3247 üzenetére
Igen, gondoltam erre. Néhány parám van a külső hangkártya miatt, ezek pedig:
- a tuner összeköttetés, ami belül megy,
- hivatalosan nincs Win 7 támogatás, csak Vista (persze ez nem feltétlenül jelent gondot, a Terratecnél tudnak drivert írni)Amin még gondolkodom, az az X-Fi, de úgy látom, hogy a külső dobozzal (amin elvileg minden rajta van, amire szükségem lenne) együtt már nem árulják.
-
whatnot
őstag
válasz
Rendeld meg külföldről akkor.
Terratec DMX 6Fire USB 250 euró körül van. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
up?
-
Adrian Mole
senior tag
Keresem a majdnem lehetetlent: Terratec Aureon Universe pótlását Win 7 alatt (idáig XP alatt minden ment). Gyakorlatilag minden funkcióját használom a mostani kártyámnak:
- fülhallgató kimenet
- mic bemenet (gitár erősítő) - ASIO mellett
- phono előerősítős bemenet bakelithez
- tunerkártya belső hangcsatlakozás
- 5.1 zene és videolejátszás
- játék
Egyedül az optikai csatik nem játszanak (nincs erősítőm), a hangdobozok direkt vannak analóg rákötve a kártyára.
Ami miatt a váltáson gondolkozom, az az, hogy Win 7 driverek nincsenek ehhez a kártyához, csak béta Vistasak. Ebben a driverben nincs Sesaura és EAX támogatás, emiatt a játékokkal folyamatosan szívok. Az ASIO-ból sem tudom azt a teljesítményt kicsiholni, mint XP alatt.
A Terratec mindig is szimpi volt, sajnos a legújabb kártyájuk - DMX 6Fire USB - nemigen van itthon, de gondolom, egyébként sem olcsó. Milyen megoldás létezhet? -
b.bone
senior tag
olyan hangkártyára lenne szükségem ami PCI slotos és van rajta optikai kimenet.
sikerült olyan lapot vennem aminek az intergráltján nincsen. Fel sem merült bennem hogy erre figyelni kell, annyira alapnak tartottam. Na mindegy.Felmentem creative oldalára de ott csak piszok drága PCI-E csatolós kártyákat találtam :\
-
csakisti
csendes tag
Sziasztok, olyan 5.1es hangkártyát keresek, amin van optikai kimenet, vagy digitális koax.
Nézegettem, de amik olcsóbbak, azokon nincs csak jack kimenet. Házimozi erősítőre szeretném kötni.
Tippek? -
Lack999
tag
Sziasztok! Realtek ALC888 alaplapi "remekműről" szeretnék váltani.
Háromesélyes a dolog:
Sound Blaster X-Fi Extreme Audio OEM használtan kb 7e HUF
Sound Blaster X-Fi Titanium használtan 14e HUF (árban ez a plafon amit áldoznék rá)
Asus Xonar DS 10-11e HUF árgépen
Kinek mi a véleménye? Mit érdemes venni? Korábban volt SB "Audigy" Live 7.1 SE az nem volt rossz az alaplapihoz képest. Genius SW HF 5.1 3600 hangcuccom van hozzá, elég öregecske már, nem is egészséges teljesen. Lehet, hogy visszatérek a 2.1-re és cserélem egy Altec Lansing MX5021-re. Zenére, filmre, játékra használom.
Előre is köszi a válaszokat.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
superecneB #3232 üzenetére
Én nem bántam meg a Titaniumot pedig Xonar dx -e akartam venni még semmi fennakadásom nem volt az elmúlt 4 hónapban vele semmilyen téren driver( gyári, pax) működött mindegyik probléma nélkül és nagyon szép hangja is van. Szóval akármelyket választod jól jársz vele.
-
dudika10
veterán
válasz
superecneB #3232 üzenetére
Drágább és simán rosszabb minőségű.
Akármelyiket választhatod a másik kettő közül, bár a Creativeot ismerve én biztos a xonar-t venném. (Én is picit elfogult vagyok az Asusokkal szemben, szóval fenntartásokkal kell kezelni a véleményem, de teljesen objektív vélemény nincs is ebben a témában.)
-
superecneB
őstag
válasz
Recon666 #3230 üzenetére
Köszi szépen! Azt esetleg meg tudnád -e mondani hogy a kettő közül melyik a jobb? Mondjuk melyik jobban támogatott stb? Mert nekem valamiért a Xonar szimpatikusabb, de ha inkább az X-fi a jobb, akkor arra is hajlok! Esetleg USB-s vonal az drágább, vagy csak simán rosszabb minőségű?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
superecneB #3229 üzenetére
X-fi Titanium 18k~ (PCI-E), Asus Xonar DX 18k~ (PCI-E) ezek mind kiváló hangzást nyújtanak messze jobbat mint egy alaplapi vagy mint a syberia-hoz mellékelt hangkari. AzX-fi Xtreme Audio-ban is van PCI-E foglalatú de azt messziről kerüld el. Ez a kezdő ár a PCi-E hangkártyáknál.
-
superecneB
őstag
5.1 es hangrendszeremhez szeretnék valami normális hangkártyát, az alaplapival nem vagyok megelégedve. Az alaplapomba pedig csak egy kis PCI-E slot hely van ezért vagy abba a foglalatba vagy USB-s hangkariba gondolkozom. Ezutóbbi közül egyet sem ismerek amely 5.1et képes kezelni.
Minél olcsóbb megoldás érdekelne, mert nincs szükségem több 10e ftos profi hangkarikra, csak vmi minőségibbre. (ilyen max 15k ban gondolkozom, de lehet nagyon el vagyok tájolva)
Anno az icemat siberiamhoz adott usb-s hangkártya hangzásával tökéletesen meg voltam elégedve: SteelSeries Siberia USB Soundcard specifications:
Soundcard
- USB: 2.0
- Surround sound: Virtual 7,1
- Equalizer: 12 channels
- Jack: 3,5 mm (USB cable included)
- Operating systems: Win XP/Vista/Win 2000/Win 98/Win ME
12 sávos EQ és DSP processzor
Valamilyen c-media chip volt rajta arra emlékszem. Szóval valami ilyesmi hangzást keresnék ettől jobbra nincs szükségem -
válasz
1hijjanhusz #3220 üzenetére
Nekem van most Terratec Aureon Sky 5.1 3k-ért (esetleg 24 bit-es SB Live!-ok 1,5k, ill. 2k-ért(gameportos verzió)). Ha érdekel, dobj egy privit.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
ESI Maya 44 tulajoktól kérnék segítséget beállításoknál, nem igazán tudtam megcsinálni úgy, ahogy akartam... normál használatról (erősítő rádugva az o1&2-re) váltanék néha füles + mikrofonra teamspek használat miatt.
Problémám az, hogy bedugom a fülest az o3&4-be, de max annyit tudok elérni, hogy mindkét kimenet szól (tehát nem tudom lekapcsolni o1&2-t, hogy csak 3&4 szóljon). Ez nem nagy gond, max addig míg teamspekelek az erősítőt átállítom bármire aux-ról vagy kikapcsolom, de nincs ennek vmi rendes szoftveres megoldása? Vagy a füles az csak klónozni tudja a fő kimenetet és nincs olyan, hogy csak a o3&4 szól?
A mikrofon részébe sem tudtam életet csiholni, de ezt még nézegetem...
Különben igazán kiadhatnának már vmi driver frissítést, mert nekem nagyon gyakran bebugzik, torzul a hang, mondjuk ha leállítom a hangkeltést és újraindítom a hangot kiadó alkalmazást megjavul... És ez driver bug, mert hivatalos fórumon többször említik.
-
Diego2002
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy USB-s hangkártya, aminek van spdif bemenete, és 7.1-es analóg kimenete (4 db jack formában) használható-e vajon számítógép nélkül?
Pl. egy ilyen:
Delock USB Sound Box 7.1Megmondom, hogy mit szeretnék, hátha így még tanácsot is tudtok adni. Van egy 5.1-es Genius "hangfalrendszerem", egy fadobozos. De ugyebár ennek csak analóg bemenete van. Viszont mostanában tervezem, hogy vásárolok egy médialejátszót. Ezek általában (de amiket én néztem, azok biztosan) csak digitális 5.1-es hangkimenettel rendelkeznek.
Na már most nem szeretnék új hangrendszert vásárolni, de valami viszont kell, hogy a digitális hangból analógot tudjak csinálni?
Természetesen nem tudok óriási befektetést finanszírozni, ezért kéne valami megoldás, pl a fenti, ha működik! De ha nem, akkor van esetleg valakinek valami tanácsa?
Előre is köszönöm
Üdv
Diego -
szponzor
senior tag
válasz
dudika10 #3222 üzenetére
Köszi a választ. A gond viszont az, hogy nemsokára szeretném cserélni a gépet, és mindenképp valami kompaktabb géppe, nettop-ba vagy Macintosh Mini-be gondolkozok.
Ezekbe meg nem nagyon lehet belső hangkártyát tenni.
Vagy ezeknek az alaplapija már bőven elég a Z-2300-hoz? -
dudika10
veterán
válasz
1hijjanhusz #3218 üzenetére
Hát ez még nem az a kategória szerintem amihez mindenképp kéne egy külön hangkártya.
Hacsak nincs kifejezetten valami bajod az alaplapival (zajos, kevés funkció, mittudoménmégmi) én a helyedben nem költenék erre pénzt.Hallható különbség mondjuk lenne, de nem biztos, hogy megér neked 5k forintot az a pici különbség.
-
dudika10
veterán
válasz
1hijjanhusz #3216 üzenetére
Egyáltalán nem rossz az a chip ami a lapodon van (bár mindig kérdéses, hogy milyen alkatrészeket tesznek még mellé, de manapság már egész jónak lehet mondani az integráltakat általában).
Milyen rendszered van? Mert egy olcsóbb rendszerrel nem lesz túl nagy változás, ráadásul még a driverekkel is lehet, hogy szenvedni fogsz, ha az Audigyk közül választasz.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
1hijjanhusz #3214 üzenetére
Sound Blaster Audigy 2,Sound Blaster Audigy 2 ZS (Leginkább ez!), esetleg Sound Blaster Audigy 4 ha mégis meggondolnád magad és áldozol rá +5kt akkor Asus Xonar ds vagy Sound Blaster X-fi Xtreme Music. A Sound Blaster Audigy SE és a Sound Blaster X-fi Xtreme Audio-t is messziről kerüld, butított kártyák! Ott egy pár ami megéri: [link]
[link]
[link] -
1hijjanhusz
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy hangkártyát nekem 5k-ig. Lehet használt is. A gép rá van kötve a HIFI-re és az szól.
köszi.
-
dudika10
veterán
válasz
Telefunen #3211 üzenetére
Amíg z5500-ről van szó addig felesleges erről vitát nyitni szerintem.
Nem mondom, hogy rossz rendszer vagy rossz hangja lenne, de messze nem az a kategória még ahol ilyeneknek jelentősége lenne szerintem.szerk.: van ott még 1-2 különbség, pl nem mindegy a jitter sem, de megint nem abban a kategóriában számít ez sem ahol a fórumlakók nagy része mozog.
-
Telefunen
őstag
válasz
dudika10 #3210 üzenetére
Az az egy érv szól a hangkártya beszerzése mellett, hogy az integrált kodekekben nincs 44,1KHz-es oszcillátor, így a kodeknek (vagy a lejátszóprogramnak) a CD-Audio standard forrásanyagot fel kell mintavételeznie 48KHz-re, erre pedig természetesen digitális összeköttetés esetén is szükség van. Szóval ha valaki "bit-perfect" kimenetre vágyik, mindenképpen vennie kell egy különálló hangkártyát. (Más kérdés, hogy vajon hallja-e majd a különbséget. Talán valami nagyon vájtfülű audiofil igen, de az átlagember biztosan nem)
-
dudika10
veterán
válasz
royalka #3207 üzenetére
Ha optikaival akarod összekötni akkor bőven elég neked egy DS is. 10k környékén megkapod és nagyon jó az árához képest.
Nem kerestem rá, de ha az alaplapodon van digitális kimenet, akkor azt használva nem kell hangkártyára költened, mert körülbelül 0 változás lesz.
Egyébként az ALC888 általában igen jól szokott szerepelni az integráltak közt, bár kérdéses, hogy az Asrock milyen körítéssel tálalta. Szóval alap szinten az is megfelelő.
-
royalka
őstag
Sziaztok adot egy ASRock ALiveNF6G-VSTA Alaplap és egy logi z-5500. Erdemes e hozzá venni egy xonar dx-et és optikailag összekötni? Vagy nem lessz jobb hangja.
előre is köszi -
-
-
Csenger
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Prodigy HD2 hangkártyám, amihez most vettem egy 555-ös Sennheiser-t.
Normális az, hogy a media player-ben, és a hangkártya kezelőpaneljén is (majdnem) minimumra kell vennem a hangerőt, hogy kibírható legyen a hangerő? -
Recon666
Közösségépítő
válasz
SunChemical #3202 üzenetére
Esetleg az Asus Xonar dx vagy d1 et is szemügyre venném jobb szoftveres támogatás hangminőség szempontjából olyan szinten van mint az xtreme music.
( Az Asus Xonar DX pci-e csatolós nem sima PCI).
-
SunChemical
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy XtremeMusicnál van jobb hangkártya ebben az árkategóriában?üdv, SC
-
Visormail
addikt
Ezt most nem értem. [link] ha itt rámegyek az X-FI Xtreme Audio adatlapjára akkor ezt írja a Digitális dekóder sorban: Dolby Digital DTS, Dolby Digital EX
az összes asus kártyánál meg csak egy piros X van ebben a sorban. Mi a rákot jelent ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Honor 70 256/8GB / szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest