Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amartus
senior tag
A kártya nem rossz, de a driverekkel rettenetesen megszenvedtem mire sikerült felrakni. Gyáriakat használtam. Esetleg tudnátok olyan drivert ajánlani, ami gond nélkül felmegy és bevált(tökéletes)? Lehet nem gyári is.
Istenem, tele van csillagokkal...
-
Dave46
tag
Nokérem, ahogy fentebb írtam, megjött az x-fi fatal1ty kártyám.
Beszereltem, feltelepítettem a driver-eket, minden simán ment, ezen kicsit meg is lepődtem a különböző híresztelések fényében.Próbálok nem elfogult lenni (tényleg), de a különbség egyszerűen b*szarás. Nem sokat használtam eddig, kb fél órát, ami alatt kipróbáltam zenét, játékot és filmet (DTS), és tényleg ordít a különbség (pedig az integrált cuccnál is órákat töltöttem a finomhangolással). Persze még jó sok óra el fog telni hangolással és beállításokkal, de eddig rendkívül ígéretes.
A kis világító logo sem zavaró a kártyán, ettől tartottam kicsit, mert nem vagyok híve ennek a ledes-világítós pistiketuningnak, de ez teljesen rendben van. Egyenlőre ennyi, majd még írok, ahogy gyűlnek a tapasztalatok.
It's never your successful friends posting the inspirational quotes.
-
titán
válasz dudika10 #3996 üzenetére
Bakk, most látom, ASUS megint robbantott? Dolby Headphone + füles erősítő egy 7ezer forintos kártyán? Asszem ezzel értelmetlenné tették az összes sokpontegyes szar fülest, de legtöbb másik hangkártyát is 20k alatt.
Úgy tűnik a marketingesek szabadságon voltak, amikor ezt a karit tervezték. Most hogy fogják eladni a többit?
Ha én lettem volna az ASUS marketingese, tuti, hogy jött volna ez a kártya 7k-ért dolby és füles nélkül, olcsó tömegkártyának. Valamint leváltottam volna a DX-t egy pár ezer forinttal drágább füles erősítős változattal DH néven, mondván neki már úgyis van dolbyja, ezért úgy döntöttünk, kiadunk egy extra változatot
Ehelyett kivágták maguk alatt a fát, bénák
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dudika10
veterán
Akkor is a DG-re szavaznék.
A DS tulajdonképpen elvesztette a szerepét, csak a 7.1 vagy DTS (vagy egyes elvetemülteknek a müve csere) az amivel többet nyújt és ezeket szerintem elég kicsi százalék használja, "normálisabb" fejhallgatója sokkal több embernek van.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
J97
tag
válasz dudika10 #3989 üzenetére
És ha mindkettőhöz lenne használva egyaránt? DG és DS között gyári OPAMP használatával hangminőségbeli különbség érezhető? Ha ilyen extra szolgáltatásokra gondolunk, mint a sok.1, a DTS Connect, a 192 KHz -es támogatás, ezek nem szempontok. Esetleg az OPAMP csere lehetősége lehente szempont.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Dave46
tag
Ma érkezett meg a X-Fi Titanium Fatal1ty Pro kártyám. Este írok majd, hogy milyen lett,különbségek stb.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Amartus #3992 üzenetére
- Amit tudni kell, egy Xonar vagy egy X-fi is elég időtálló, nem úgy működik a dolog, mint a videokártyánál.
- Driver gond mind, a 2 kártyánál előfordul, az asus-ál jobb e helyzet.
- Mindegyik jó zenére, játékra, filmre
- Ha zajosság zavar akkor ne vezeték nélküli fejhallgatót használj
- 20k-ig X-fi titanium, Asus Xonar DS,DX
Egyáltalán szükséges e Audigy 2 zs helyet, ezeket választani, ha nincs normális rendszer hozzá akkor nem, mert nem lesz különbség hangban, csak szolgáltatásban " esetleg".[ Szerkesztve ]
-
Amartus
senior tag
Végigolvasva a topic utolsó 4-5 oldalát kicsit zavarban vagyok.
Szeretnék egy hangkártyát a következő feltételekkel:
1. legyen jó minőségű(ne sisegjen, zajongjon)
2. legyen időt álló(mondjuk ezt talán minden kártya teljesíti), ne avuljon el egy év múlva
3. ne legyen driver probléma most, és lehetőleg később se (win7)
4. zenére, filmre és játékra kell
5. rádiós fejhallgatót használok(AKG, de van egy Sennheiser is)
6. max. 20e-ig.
Néztem Xonar-t és X-Fi-t is, de minnél többet olvasom a topicot, annál bizonytalanabb vagyok.Istenem, tele van csillagokkal...
-
Arilian
csendes tag
Hello,
Én is segítséget szeretnék kérni.
Egy ASROCK H55 Pro Alaplapon van amin egy ilyen audio chip van:
- 7.1 CH HD Audio with Content Protection
- DAC with 110dB dynamic range (VIA® VT2020 Audio Codec)
- Premium Blu-ray audio supportTervezem jelenleg hogy vásárolok egy jó minőségű mikrofonos fejhallgatót, pl Senh 350. Sok fórum böngészés alapján arra jutottam, hogy az alaplapi hangkártya "nem fogja ezt kihasználni"
Ha ez így van akkor ez pontosan mit jelent?
Milyen hangkártyát javasolnátok ehhez. Sajnos sok rosszat olvastam a 10-15 ezer körüli hangkártyákról, nem tudom érdemes e venni egy ilyesmit egyáltalán?
Ha egy ennél drágább hangkártya kéne ehhez a füleshez akkor valószínűleg inkább veszek egy olcsóbbat. (és átmegyek a "milyen fejhallgatót vegyek" topikba
-
J97
tag
Dudika10: Csak pusztán elméletileg foglalkoztat a kérdés. Szerinted melyik az ideális vétel? Xonar DG a fejhallgató erősítőjével, vagy a Xonar DS cserélhető OPAMP lehetőségével? Xonar DS nem hajtana el olyan minőségben mondjuk egy HD555 -öt, mint a DG? (És feltételezzük, hogy nincs szükség optikai részre DTS Connect; DDL.)
-
chron
tag
sziasztok.haveromtól jelképes összegért kapnék egy hang kártyát .nevezetesen Creative Sound Blaster PCI stereo
- Model CT4810
.az lenne a kérdésem hogy jobban szólna az alaplaponom(Asus P5QL Pro) lévő,Realtek ALC1200 8 csatornás audió kártyánál,a fent említett hagkártya..sima pm3-at halgatok,egy 15000ft-os creative 2.1-el,tehát nem komlyom cuc-ról van szó.Előre is köszi a választ. -
dudika10
veterán
"már egy kb 100-150e Ft-os sztereó rendszeren, de még egy Sennheiser HD 555 fejhallgatón is"
Hangszórókról volt szó, a fejhallgatónak "másmilyen" kimenet kell. Szerintem senki nem mondta, hogy egy 150k-s sztereo hangfalpárhoz ne vegyen valaki hangkártyát. Általában itt 20-40k-s rendszerek fordulnak meg amikhez egy jobb alaplapi ár/érték arányban megfelel.
20k-s hangrendszer + 20k-s hangkártya vagy jobb alaplapi + 40k-s rendszer; na melyik a jobb öszeállítás?bajnokpityu: mivel bizonyítottad, hogy egyáltalán halvány lila gőzöd nincs miről beszélek ezért elkezdtem magyarázni az alapoktól...
De megkértelek, hogy ignoráld amit írok és akkor nem lesznek ilyen problémák.
Ha nem kapsz itt semmi újat akkor viszlát.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Az-X
őstag
A sok HSZ-hez próbálok egyben válaszolni.
Először is sosem csináltam műszeres hangkártya tesztet, csak a fülemre szeretek hagyatkozni.
Viszont elég sok hangkártya járt a kezemben, többségükről van is komoly véleményem.Alaplapi: Eddig egyetlen egy alaplapom volt amire rendes hangkártyát tettek. Egy VIA Envy24 chip volt rajta ugyanaz ami az ami pl az egyszerűbb M-audio kártyákon. Ha jól emlékszem ez volt az: Chaintech ZNF3-250 A többi alaplap (amivel eddig találkoztam) hangjában egyszerűen nincs élet! De még olyannal is találkoztam, aminél ugyan alig hallhatóan de belehallatszott a hdd töltése, vagy az egér mozgatása. Na pl itt számít egy nyák!
XFi és Xonar: Volt dolgom mindkettőből több változattal is. 30K alatt viszont nincs öröm, bódogság Ezekből is a kisebb változatok gyengécskék a nagyobb változatok meg jó drágák, és még mindig nem érik el egy profi kártya szintjét. Persze itt most ugye jó minőségű zenéről beszélek. Tehát ha valaki egy 20-30K-s 5.1-es rendszeren akar filmezni, játszani arra hibátlan választás. Sőt teljességgel felesleges ennél jobb hangkártya mert semmilyen változás nem lesz érezhető!
Végül pedig a komolyabb kártyák: 2 példányt volt szerencsém birtokolni, az egyik egy EMU 1212M volt a másik pedig a mostani ESI MAYA 44. A teszt eredmények nem érdekelnek, hangminőségben kihallható külömbség van van már egy kb 100-150e Ft-os sztereó rendszeren, de még egy Sennheiser HD 555 fejhallgatón is. Az EMU hangja valamivel jobb, viszont az ESI-nek van többcsatornás digitális kimenete
Mi szól bele a hangba? Sajnos tényleg majdnem minden. Ráadásul minél drágább rendszert épít az ember annál több minden érezhető meg. A tápkábelt megmondom őszintén én nem hallom Egy 100-150e-es rendszernél amit fentebb említettem viszont már egy-egy RCA vagy hangfalkábel közötti külömbség simán kihallatszik.
Kondi meg ilyesmi... sajnos ezek is beleszólnak a dologba. Egy hangkártyán nem minden a DSP vagy a DAC. Hangminőség tekintetében bizony még a kártya analóg részének is remekelni kell. A gyengébb minőségű darabokon ezen pedig sajnos spórolni szoktak.A lényeg
Ha mp3-at hallgat valaki, filmezik, játszik... mindezt teszi egy pár ezer forintos PC hangszórón, de akár egy 20-30K-s 5.1-es rendszerem az akár egy alaplapi kártyával is tökéletesen elégedett lehet. Ha picit igényesebb akkor érdemes szétnézni az XFi vagy Xonar kártyák között.
Ha igényesebb valaki és zenét szeretne hallgatni (számítógépről), minimum CD minőségben, de esetleg még komolyabb 96/24 vagy 192/24 (SACD vagy Audio DVD ripek) felvételeket, egy rendes sztereó rendszeren akkor utána kell járni valami komolyabb hangkártyának.Végszó
Ha valaki érdeklődik a (hangminőségre) jobb minőségű zene iránt mindenképp hallgasson meg egy rendes sztereó cuccot! Eszméletlen nagy a külömbség Adhatják azt a házimozit többszáz ezresért is legtöbb esetben akkor sem éri el egy jó sztereó hangminőségét.:)
-
PuMbA
titán
válasz bajnokpityu #3978 üzenetére
"azt akarod,hogy azt mondjuk ami a te véleményed."
Én csak azt mondom, hogy van pár érdekes dolog ezzel kapcsolatban amit nem vesztek figyelembe. Az X-Fi resamplerét teljesen újjáírták és sokkal jobb minőségű, mint az Audigyké vagy akármilyen integrált kártyáké. Ha Audigy SE-ről vált valaki X-Fi-re egyértelműen jobb hangot kap már a jobb resampler miatt is. Ha minden kártya ugyanazt a resamplert használná - pl. Ubuntun - akkor teljesen más a helyzet alakul ki és nem vagyok biztos abban, hogy olyan "aztamindentmennyiveljobbanszól" különbségek lesznek.
"ha valaki honapokat szop egy audigyvel,hát tegye.de engedtessék már meg nekem,h elmondjam én tapasztalatomat:egy db exet elinditottam,és lőn csoda,elsőre minden feature,ami nekem kell elérhető win7 64bit alatt.biztos a pozitiv kisugárzásom teszi..."
Ezt megerősítem, Audigy 4-gyel semmi bajom nem volt Win7 alatt, minden pöccre ment.
"ha ebben a topicban arról lesz szó,hogy a 889riltek mennyivel jobb mint az xfi,asus,akármi,akkor sztem nem járok ide.ennyire azért nem érek rá."
Csak arról van szó, hogy hangfalas használat mellett elég kemény cucc kell, hogy kijöjjön valami lényeges különbség.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
nem is akarom megmagyarázni.én csak azt mondom,amit hallottam.és nem érdekel különösebben miért van különbség,ha emberi áron mérik a hangkarikat. és én pont lesz*rom mit veszel.felőlem életed végéig hallgathatod az alaplapit.kár időnket pazarolnod,úgysem hallgatsz meg minket.azt akarod,hogy azt mondjuk ami a te véleményed.akkor miért kérdezel?
és régen rossz,ha egy teszter azt mondja,h alaplapi van olyan jo,mint egy dedikált hangkari...nekem elsőre leri,melyik jackba dugtam,neki napok alatt nem jött össze.
lehet,h 10év múlva annyira jo drivereket irnak,hogy a primitiv felhasznált anyagokat kompenzálják,de szerintem az alkatrészek szórásával ők sem fognak tudni mit kezdeni.hasonlóan a belső irdatlan elektromágneses zajjal.ugyanigy,kajak nem érdekel a különböző digitális átalakitás.felőlem ledet is dughatsz a jack(koaksz,egyremegy) végibe,nem érdekel.ha meg nem szól úgy mint várod,addigra kidobtál 4-5rugót.nem én pénzem,szintén lesz*rom.
alap dolgokat akarsz dudika nekem elmagyarázni,de ha nem akarod megérteni,hát ne tedd.már ott tartasz,h a jack nem egyenértékű a koaksz digitális kábellel.de tudod,mit? biztos neked van igazad...
ha ebben a topicban arról lesz szó,hogy a 889riltek mennyivel jobb mint az xfi,asus,akármi,akkor sztem nem járok ide.ennyire azért nem érek rá.
asus/xfi/maudio,stb... mindenki hű lesz az adott márkához,és a márkán belül azt fogja venni,amire pénze van.és sztem nagy csalódás ezért nem is lesz.engem nem győzött meg az asus,de ez én bajom.hasonlóan nem lesz pioneer erősitőm sem,maradok a denonnál,cambridge audionál,rotelnél.ha valaki honapokat szop egy audigyvel,hát tegye.de engedtessék már meg nekem,h elmondjam én tapasztalatomat:egy db exet elinditottam,és lőn csoda,elsőre minden feature,ami nekem kell elérhető win7 64bit alatt.biztos a pozitiv kisugárzásom teszi...
itt gyakorlatilag semmi ujat,hasznosat nem kaptam,ellenben ha elmondtam véleményemet,amit kornyező ismerősök megerősitettek, itt leugatnak,mig máshol megfogadják...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Recon666 #3976 üzenetére
A tesztben hangfal szerepel és alapjában véve hangfalas esetről beszéltem, azzal is indult a beszélgetés. Fejhallgatóval biztos, hogy van jobban kijön a különbség és a fejhallgató erősítő hiánya is ellenérv integrált kártyákkal szemben. Akkor abban megegyezhetünk, hogy hangfalból nagyon jó kell a különbség kihallásához, de fejhallgató esetén más a helyzet. Nem vagyok egyébként nagy fejhallgatós, de ha sikerül egy Superlux 668-at szereznem akkor fel fog merülni a különálló hangkártya kérdés, mivel biztos, hogy jobb hangja lesz a mostani rendszeremnél.
dudika10: a végével egyetértek, de ez a tápkábel, 40k-s kábel, darab kondi meg nyák dolog annyira minimális különbséget okoz egy daccal vagy egy opamppal szemben...
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Ne, raktam vissza, mert nem volt meg, de nem is kellett, mert volt különbség, nem egy kategória a kettő, érdekes is lenne, ha egy 4x drágán kártya ugyanúgy szólna (tudom, hogy nem arányos az ár evel, de azért ez túlzás egy kicsit), mint egy butított audigy se, nem tudom, hallottál már jobb X-fi, mert ha nem , akkor felesleges folytatni. Volt szerencsém 2x Audigy Se-hez, alaplapihoz és a Titaniumhoz is, és nem kétséges melyik a 3 közül a jobb, teszteltem 35k fejhallgatóval valamint az otthoni rendszerrel. Végezetül meg annyit, amit dudika10 kollega mondott, a hangkártya minden egyes alkatrész beleszól a hangba, legyen az egy kondenzátor is, az már más, hogy ezt ki hallja meg. Ha már ennyire X-fi ellenes vagy akkor egy tesztben X-fi és Esi Juli@ tesztben sem hallatok különbséget a 2 hangkártya közt, ennyit erről. Szóval, ha nincs olyan rendszer alatt (hangfal, fejhallgató), akkor ne is várj csodát, mindegy , hogy X-fi, Esi , E-MU, Asus, Auditrak vagy akármi.
-
BoogeyM@n.
aktív tag
Hay all
Lehet vennék 1 külső usb-s 5.1-es hangkártyát
de Mi a TAPASZTALAT velük kapcsolatban
melyiket jó áron
ja és olyan kéne aminek van win7 x64-es supportja[ Szerkesztve ]
Zotac GTX470^^E8400@4.0GHz^^4GB1066MHz^^ SoundBlaster7.1^^ Roccat Kave5.1^^ LG 22" W2452V^^ CoolerMaster Hyper212+^^
-
dudika10
veterán
Egyetlen egy kondenzátor is képes változtatni a hangon. Még egy tápkábel is egy erősítőnél.
Nagyon minimális mértékben és soha nem hallja meg egy tapasztalatlan fül egy nem high-end rendszeren, de képes.Egyébként ha hangfalat köt rá valaki akkor elég kevés a különbség egy jó alaplapi és egy normális hangkártya közt. Fejhallgatóval sokkal nagyobb különbségek lehetnek.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz bajnokpityu #3961 üzenetére
Akkor sem tudod megmagyarázni, hogy mitől jobb. Már odáig jutottunk, hogy a hangminőség a nyáktól függ - ami egy kicsit meredek kijelentés. Ajánlom figyelmedbe ezt a nem lefizetett [tesztet]. Ezen az oldalon profi cuccokat is tesztelnek már régóta (eredetileg amúgy orosz oldal: ixbt.com - itt több teszt van), tehát nem most kezdték a témát és a cikkeiken látszik a hozzáértésük - legagyizzák pl. a Crystalizert és odaírják a pontos okot is.
Itt egy részlet belőle:
"On the other hand, demanding users have only a few reasons to buy X-Fi cards. It's boring to see nearly the same parts and functionality in sound cards for many years. Alas, there haven't been many changes in X-Fi cards since Audigy 2. And statements about MP3 quality improved to exceed that of original CD suggest sad ideas that they take users for blithering idiots. Marketing slogans of questionable quality have short legs. And real advantages of X-Fi sound cards remain in the shadow."Tehát senki sem tudja, hogy miért jobb az X-Fi, ha egyáltalán jobb és nem sok oka van az embernek X-Fi-t venni. Marketing az egész és pont ugyanolyan jól csinálják, mint Logitech-ék.
"Apparently Creative has a problem: their sound cards are equipped with very powerful DSPs, but there's nothing to load them with. Even Dolby Digital encoding is implemented on the driver level and is performed by CPU."
Ez meg a másik, ott a brutál DSP, de egyszerűen nem használják ki. Még a DD enkódolás is a procit eszi.
A cikk végén írják, hogy semmi hallható különbség nincs a Realtek 889A és a Titanium között csak akkor, ha resample kell (Ubuntun pedig ez sem gond, mert a pulseaudio jó minőségű resample algoritmussal dolgozik ami a CPU-t terheli).
Recon666: A vezérlésnek a hangminőséghez tudtommal nem sok köze van, de javíts ki, ha tévedek. A DSP az előállított hangot kiküldi a DAC-nak és kész ( a DAC-ot nem írányítja semmi ). Egyébként az Audigy SE-t visszaraktad a Titanium után? Én is először jobbnak éreztem a Live 24bitet az alaplapinál, de tudtam, hogy ez csak pszichés dolog lehet. Minél többet teszteltem annál jobban rájöttem, hogy semmi lényeges hangzásbeli különbség nincs.
-
Gigi01
őstag
Igazság szerint ezt ([link]a lapot cserélném le,egy am2+,am3,vagy socket 775-ös lapra,procicsere végett.Ezért is lenne jó,ha egy olyan deszkára tudnám cserélni ami alapból tudja,és azt a 10-est meg ráfordítanám a procira.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #3966 üzenetére
Segítek, az az átalakító csak a fizikai formáját változtatja meg a jack csatlakozónak mert a toslink vég nem fér bele a 3,5mm-es lyukba.
A coax-optikai átalakító pedig az elektromos jelből fényimpulzusokat csinál. Egy ilyen átalakító van ráforrasztvamindegyikhangkártyára vagy berendezésre amelyiken optikai kimenet található. Amiről én beszéltem az nem csinál semmit, csak a formáját változtatja meg a kábel végének.
A toslink-optikai átalakító a hangkártyára van integrálva, azzal nem tudsz mit kezdeni. Természetesen high-end rendszer esetén optikai szóba se jöhet és coaxot kell használni digitális jelátvitelre.
De ha már olyan okosak vagyunk, a DD sávszélessége 5-600kbit (nem tudom pontosan) ami azt jelenti, hogy csatornánként 100kbit jut. Ez azért eléggé szűk, sokkal többet árt mint egy akármilyen átalakító. A DTS 1,5Mbit körül van, az már 300kbit csatornánként, az már sokkal több lehetőséggel kecsegtet."csak annyit kérnék,hogy a hozzád hasonló nem túlzottan informált embereknek ne mond már azt,hogy ezek az átalakítók teljes értékűek."
Ne személyeskedjünk, felesleges. Mondatokat nagy betűvel szokás kezdeni, nekem legalábbis így tanították. Bizonyítod azzal amit írsz, hogy halvány lila gőzöd nincs miről beszélek és nem láttál még asus kártyát. Légyszíves ignoráld tényleg amit írok, mert félrevezeted az embereket.(#3967) J97: egy szóval nem mondtam, hogy ne vegyen olyan lapot, csak ha nem talál akkor nem kell kétségbe esni mert van alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
válasz bajnokpityu #3955 üzenetére
Azt, hogy az ember miben hisz az egy dolog! Konkrétan melyik P35 -ös lapod van a gigától? Mert nem mindegyik 889A -val szerelt lap tulajdonságai között szerepel a DTS Connect! Egyébként az ASUS oldalán sincs sehol feltüntetve, hogy a DS a DTS Connectet hardveresen végezné el, mondjuk ettől még nem kizárt, hogy így van! Amit az a kártya tud hardveresen az EAX 1.0; EAX 2.0; DirectSound, a többit szintén szoftveresen számolja. Hogy mennyit jelent a [hardveres] számítás az itt is megfigyelhető. Néhány fps-t. Mellesleg ha jól emlékszem vissza anno egy Abit nforce lapra integrált soundstorm hangkari, ami DDL -t tudott, kb. azokban az időkben (egymagos! AMD Athlon/Barton processzor) a cpu használat max. 10% -át igényelte ennek kiszámítására. Egy mai sokmagos CPU esetében ez az erőforrás igény elenyésző.
Dudika10: Igen egyébként a DS 10k ért egész vállalható kis kártya. Magam is többször elgondolkoztam az alaplapi lecserélésén hátha analóg használat esetén jelentősebb javulást elérek, de végül Audigy SB0090, SB Live 24 bit karik és 889A összehasonlításában nem volt jelentős a különbség. Xonart még nem hallottam szólni analóg módban! Sokan dicsérik ezt a kártyát, de itt is lebeszéltek a cseréről az én esetemben! Ha talál magának egy jó kis lapot, ami tudja azt, amit nekik kell, akkor neki sem feltétlen muszáj benevezni egy DS -re. Két légy egy csapásra effektus!
-
dudika10
veterán
Akkor egyket se vedd meg, tökéletes lesz az alaplapid ha az az alaplapod ami az adatlapodon van.
Egyébként fejhallgatóerősítő jól jöhet fejhallgatóhoz, de a DG nem tud optikain DD-t vagy DTS-t meg 2 csatornával kevesebbet tud. Én mostmár a DG-t venném ha nem tervezek digitálison vagy analógon sok.1-et. De ami még jobb az ebayról egy Prodigy HD2 13-14k körül.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz bajnokpityu #3953 üzenetére
"ebbe kell a nyák,DA,csatlakozók"
[Titanium] [XtremeAudio]
Honnan tudod látásból, hogy a Titanium nyákja jobb?, DA és a csatlakozók megegyeznek."szoftveres számitásban sem hiszek eléggé."
"A specialized digital signal processor, however, will tend to provide a lower-cost solution, with better performance, lower latency." Pedig a CPU-val való számoltatásnak semmivel sem kéne rosszabbnak lennie, csak nem olyan hatékony.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #3956 üzenetére
Hol volt szó koaxról?
Jack-toslink átalakításról beszéltem ami nem csinál semmi különöset.
Ha megnéznéd hogyan működik rájönnél, hogy különösebb adatvesztést nem okoz.
Köszönjük, hogy megszakértetted a dolgot.(#3960) bajnokpity: köszönöm szépen a kioktatást, ismerem a digitális jelátvitelt, meg ismerem a DTS és DD kódolást is és ezek korlátjait (vannak nekik, nem is kicsi...) és még a házimozi erősítők korlátjait is. De még mindig nem volt szó koax-optikai átalakításról. Ha olvasnál is nem csak oltogatni próbálnál már feltűnt volna.
Stirbi: DG 6 csatornás DS 8, DG-n van egy on-board fejhallgató erősítő DS-en nincs.
DS-en van egy cserélhető müve.[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
Sziasztok, mi a különbség az asus xonar ds és asus xonar dg között?
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #3941 üzenetére
ezeket az optikai koaksz átalakitókat felejtsük már el,mint korrekt teknika...
gányolás magasfoka.azért mert megjelenik valami jel az erősitőn,attól még nem lesz tökéletes adatátvitel.ugyanúgy van jelvesztés digitális kábelen is,ha saját füled erről esetleg eddig nem győzött meg... -
bajnokpityu
félisten
nagyon egyszerű a válaszom.a DSP,v driver kiszámolja a hangot,eddig oké,van digitális formátumban hangod.nahogy hogyan lesz ebből neked a kimeneten analóg jeled,az nagyon nem mindegy.ebbe kell a nyák,DA,csatlakozók.
ezek meg pénzbe kerülnek.ezért nincs,és soha nem is volt 10k alatt normális hangkari.de ahogy látom, egy hét alatt odáig jutottál,hogy a szoftveres gagyi kártyánál elfogadod,h jobb a rendes hangkari.na ez is haladás
-
PuMbA
titán
válasz Recon666 #3937 üzenetére
Ha jól tudom akkor a DSP az egy processzor, ugyanazokat a számításokat a CPU is ugyanúgy elvégzi. Így van megoldva az XtremeAudio-ban a Crystalizer, mivel nincs DSP-je ezért a CPU-nak küldi az adatokat kiszámításra. Szóval nem értem, hogy mire gondolsz - a DSP-től nem lesz jobb a hang, csak a CPU használat lesz kisebb. Az már egy más dolog, hogy milyen algoritmussal számol a DSP.
Valakinek van valami más tippje, hogy miért szól jobban a Titanium pedig nagyjából ugyanaz van rajta, mint az Audigy SE-n kivéve a DSP-t?
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
válasz dudika10 #3949 üzenetére
Őszintén én magam még nem próbáltam ki, nem volt erősítő amire rákössem, de az alaplap featurjei között DTS Connect -ként szerepel. Ez ugyanaz a szabvány, amit a Xonar DS is tud. A gigánál is csak pár lap család tudja ezt, nem mindegyik 889A -val szerelt. Vess [rá] te is egy pillantást az a biztos, de szerintem ez az! Láttam a giga kínálata között olyat is, ami dolbyt tud vagy pedig ilyet. Ha mindenképp cserél alaplapot hátha talál giga kínálata közül olyat, ami megfelelő a számára.
-
dudika10
veterán
Összesen kell vagy 3* jack-jack vagy 3* jack-2RCA kábel és menni fog. Valószínűleg neked jack-2RCA kábelek kellenek majd mert az erősítőn RCA bemenetek vannak valószínűleg.
J97: biztos, hogy kódolnak DTS-be? Szóval a játékok kimennek az optikán rendesen 5.1-ben?
Az, hogy a PCM-en átmegy a DTS meg a DD az más, mert ott alapból olyan a hangsáv a filmek esetén.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
J97
tag
-
dudika10
veterán
Az pont tökéletes mert a Xonarokon meg optikai kimenet van.
Kapsz hozzá egy jack-toslink átalakítót amit bedugsz az utolsó jack-be, abba be a sima toslinkes optikait és kész.
Ha támogatja a DTS-t akkor pedig egy Xonar DS tökéletesen megteszi.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Milyen hangkártyát ajánlanátok?A lényeg,hogy spdif-n digitálisan(5.1),küldje a játék hangját az erősítőmre.Most csak alaplapim van,de azon csak a filmek szólnak 5.1-ben.
Köszi! -
J97
tag
Köszi! akkor marad az alapalpi. Nem rendelkezem komolyabb fülessel! (Egy Philips SBC HP090 van jelenleg, de ezt is inkább notihoz használom.) Esetleg ha lesz jó áron Xonar DS itt aprón (régebben láttam egyet 6k körül, nem is sokáig volt fent!) azt talán ennyiért érdemes lehet bepróbálni!? Hátha később lesz majd jobb füles is, bár egyelőre nem tervezem.
-
PuMbA
titán
válasz bajnokpityu #3889 üzenetére
"akárkit lefizethetnek,hogy ezt irják,de ettől még ez nem igaz"
A head-fi fórumozókat biztos, hogy nem fizették le. Nekem sem ad pénzt az IDT...
"egyszerűen rakd egymás mellé a két karit,be sem kell kapcsolni a gépet,leri róla,hogy mennyire primitiv."
Teljesen ugyanúgy néz ki az Aud2ZS, mint az SB Live! 24bit csak a kártya tetején van pár cucc az előlapi panel kezeléséhez, plussz csatlakozók meg több kondi. Az X-Fi XtremeMusic-on és a 30k-s Fatality-n is ugyanaz az opamp és DAC van, mint a Live! 24bit-en, csak a DSP más. Egyébként a hirdetésedbe is bele van írva, hogy X-Fi DAC van az Aud2ZS-en, szóval akkor én is mondhatom, hogy a Live 24bit-en is X-Fi DAC van.
[Ez] is jó.A másik dolog, hogy Windowson elég merész dolog tesztelni, mert ki tudja, hogy a Creative mit csinál a hanggal szoftveresen. Egy Linuxos mega hangkártya teszt lenne az igazi.
Szerintem egy jó alaplapiról nem érdemes váltani csak professzionális kártyákra (ESI Maya 44, ESI Juli@, LynxTwo, Creative EMU kártyák, M-Audio kártyák), ha valóban számottevő javulást akarunk hallani hangfalas használatnál. Egyébként léteznek laptopokban olyan Conexant hangkártyák amikben van fejhallgató erősítő és ugyanolyan szépen szólnak, mint a 889A.
-
Az-X
őstag
Az ASUS P7P55D-E alaplap integrált kártyáját ismeri valaki?
VIA® VT1828S chip van rajta ami akár még jó is lehet. Nekem korábban jó tapasztalataim voltak a VIA hangchipekkel.:)
-
J97
tag
válasz Recon666 #3927 üzenetére
Igen, az biztos! Csak az a kérdés, hogy jelentős lenne-e a változás az alaplapihoz képest. Megérné-e a plusz pénzmagráfordítást? Több hsz-ben olvastam itt, hogy alaplapi helyett nem minden esetben érdemes venni drágább hangkarit.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz bajnokpityu #3928 üzenetére
De itt az X-fi Titanium fatal1ty-ről van szó nem az Xtreme Gamer fatal1ty-ről.
X-fi Titanium Fatal1ty:
-
J97
tag
Üdv!
Egy X-Fi Extreme Music kártya mennyire lenne előrelépés egy ALC 889A -hoz képest (Gigabyte GA-MA78GM-S2H) egy Genius 2000A rendszeren?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz bajnokpityu #3921 üzenetére
De ez az X-fi Titanium Fatal1ty pro, ennek nincs aranyozott csatlakozója.
Dave46: Az más, úgy már megéri.
[ Szerkesztve ]
-
titán
A Sonar erőforrás kihasználása borzalmas, csapnivaló. Tudásban vannak benne jó dolgok, csak a megvalósítás annyira lassú, hogy az tönkreteszi a használhatóságát. Emellett munkatempóban, buszkezelésben egy jól bekonfigurált Reaper hülyére veri a Sonart. Pedig Sonart, meg az elődjét (Pro Audio) használtam 10 éven át, Nuendo és haverjaival nem tudok kibékülni, a Pro Toolst utálom, mert limitált, buta, csak a HD normális. Ami még kellően jól van összerakva, és a tudásban a Reaperhez mérhető (inkább fölötte) az az Ableton. - privát vélemény volt -
-
Petyás
tag
Tudom nagyon OFF, de ezt azért nem hagyhatom szó nélkül.
Már rengeteg DAW-ot kipróbáltam Sonar, Cubase, Nuendo, Reaper, Acid, FL Studio, Studio One, Samplitude, Ableton, Orion.
Ezek alapján azt azért nem mondanám, hogy kukába kéne dobni a Sonar-t. Először elfogult voltam vele, mert azt tartottam a legkomolyabbnak, de használat közben én a Cubase mellett tettem le a voksomat. -
sellerbuyer
őstag
Sziasztok! Eladó professzionális hangkártyát keresek minél olcsóbban, pl. E-MU Tracker Pre, vagy 0404, vagy hasonló tudású, 48V fantomtáp követelmény. Ha van ilyen eladód, keress meg priviben, köszi!
-
Dave46
tag
válasz bajnokpityu #3903 üzenetére
Örülök, hogy neked működött, nekem sajnos nem akart. Remélem az X-Fi TITANIUM-nak nincsenek már ilyen betegségei.
[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
Hopp most látom, hogy Kína a termék helye. Azzal kapcsolatban nem tudom mi a helyzet. Elnézést akkor az előzőért.
Vámmal kapcsolatban volt szerencsém tárgyalni a hatósággal. Ha USA-ból rendelsz akkor 70$ a mentes határ (a hatóság szerint). Kínával kapcsolatban nem tudom mi a helyzet, de gyanítom, hogy ezek magyar törvények, és vonatkozik minden nem EU-s országra.
Amit én rendeltem az 114$ volt az Amazonon. Nagyon boldog voltam mert a német ebay-en 220-230euro-s áron mozgott. Még nincs a kezemben a motyó, de 60-70.000Ft lesz mire ideér (6 hét alatt). Ezt Németországból megkaptam volna kb. ugyanennyiért 3 nap alatt. És nem kellene küzdenem a vámhatósággal. Nekem az a véleményem, hogy nem véletlen ilyen magasak itt az árak. A cégeknek is meg kell fizetniük mindezt. Node ez már nagyon off, és még egyszer hangsúlyozom, ez az USA-ból volt! Lehet Kínából csak feladják és egy hét múlva már nyomja a kezedbe a postás.
:)
-
fugo1
csendes tag
Helosztok lehet hogy nem ebbe a témába való de kéne segítség felraktam a star wars force unleashed 2 és ezt irja ki mikor el akarom indítani
No supported audio hardware was found. Please refer to the Game's Minimum System
Requirements. -
titán
[...] ez elég nagy tévedés [...]
Ennek a terméknek a szállítása ingyenes. Pont.
Az hogy te mi mást vettél, és honnan, és hogy annak mennyi volt a szállítási díja, annak semmi köze ehhez.
Az áfa és vám kérdés meg külön extra. Elméletileg ÁFA terhelhetné a terméket (vám nem - csak 150 EUR érték felett) de a tapasztalatok elég vegyesek. Néha 100 USD alatti terméket is feláfáznak, de a gyakorlatban általában nem történik meg.
-
Az-X
őstag
Őőőő... ez elég nagy tévedés, ugyanis az USA-ból sose lesz ingyenes szállítás!
Nyugodtan rá lehet még tenni 30-50$ szállítási költséget.
Továbbá minden 70$ feletti termékre illetve a hozzá tartozó szállítási költségre 17% vámot illetve 25% áfát kell fizetni!!!
Tudom mert sajnos iszonyatosan megszívtam pont egy ebay-es vásárlással kapcsolatban. Megrendeltem egy pár hangszórót, mire ideér kb 6 hét (ennyi idő az olcsó posta, 200$-ért van 3 munkanapos légi posta is), és pont annyiba kerül mintha megvenném itthon.:)
-
titán
válasz BenJoe80 #3908 üzenetére
A hangkártya hangkártya-funkciókat lát el. Ebbe kizárólag a hang kiadása és felvétele tartozik bele, kávét még nem főz, de már fejlesztik az új típust
A MAYA44 természetesen működik Win7 alatt is.
1. Természetesen nem (hiszen akkor Sonarnak hívnák )
2. Kotta írás nincs benne, csak piano roll.Egy próbát megér szvsz, 30 napig ingyen használható, de utána sem korlátoz semmiben, tud menteni is. Ha meg megtetszik, 40 USD-ért ajándék. A kottaszerkesztgetés amúgy is a leglassabb beviteli eljárás :S
-
BenJoe80
senior tag
Hm... és még egyszer hm... Ez a Maya 44 PCI fut Windows 7 alatt is? A leírásban csak Vista, XP és 2000 szerepel.
Ezzel a Reaper-rel most bogarat tettél a fülembe. Mivel nem ismerem a progit lenne két kérdésem:
1. a Sonar-ban készített zenéket betudja olvasni a Reaper?
2. van a Reaper-en is kotta írási lehetőség?Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
válasz Recon666 #3905 üzenetére
Khm-khm... már bocsánat ha "hüjjeséget" írtam, de nekem azt mondták, hogy az EMU csak zenekészítésre alkalmas, más egyéb funkciókat nem lát el.
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
titán
válasz BenJoe80 #3904 üzenetére
Maya 44 PCI Ebayről ingyenes szállítással 17k
De az EMU is jó, csak jóval drágább. És bármelyikkel azt csinálsz, amit akarsz. Ezen felül az alaplapi hangkártyád sem lesz kiforrasztva a helyéről
Ezen felül még egy jó tanács: Sonart kuka, próbáld ki a Reapert. Nem vicc. A Sonar a leghitványabb DAW
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Szükségem van hozzáértő emberek segítségére. Eddig integrált alaplapi hangkártyát használtam, de mivel komolyabb problémák merültek fel - Sonar-al és Amplitude-al dolgozom -, kénytelen vagyok egy hangkártyát venni, amit zeneszerkesztésre, felvételre is használnék.
Egy másik fórumon azt ajánlották, hogy mindenképpen olyan hangkártyát vegyek ami "ultra-low latency sound card", azaz alacsony a késleltetése.
Én okosan neki álltam nézelődni, ki is néztem az magamnak az EMU 0404 PCI-t, de amellett, hogy az árát is húzósnak találom még meg van az a hátránya is, hogy nem tudom másra a zeneszerkesztésen-felvételen kívül másra használni. Márpedig nekem valami olyan kéne amivel lehet azért játszani, filmet nézni, zenét hallgatni és telefonálni is... plusz a fent említett zeneszerkesztői tulajdonság.
Tud nekem ebben valaki segíteni? A segítségeket, hozzászólásokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest