Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
válasz dudika10 #3210 üzenetére
Az az egy érv szól a hangkártya beszerzése mellett, hogy az integrált kodekekben nincs 44,1KHz-es oszcillátor, így a kodeknek (vagy a lejátszóprogramnak) a CD-Audio standard forrásanyagot fel kell mintavételeznie 48KHz-re, erre pedig természetesen digitális összeköttetés esetén is szükség van. Szóval ha valaki "bit-perfect" kimenetre vágyik, mindenképpen vennie kell egy különálló hangkártyát. (Más kérdés, hogy vajon hallja-e majd a különbséget. Talán valami nagyon vájtfülű audiofil igen, de az átlagember biztosan nem)
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
Schawo kolléga csak arra szeretett volna rávilágítani, hogy az erősítőben található DAC nem feltétlenül jobb mint a hangkártyáé, kiváltképp ha valami jobb kártyáról beszélünk. Egyébként tudtommal a Kácsából haza lehet hozni a kábeleket akár próbára is, szerintem kérj el tőlük 3 analóg és egy digitális kábelt, aztán amelyik jobban tetszik, azt tartsd meg.
A Xonar STX egy elsősorban Stereo-ra kihegyezett kártya, ennek megfelelő kimenetekkel (2RCA analóg, 6,3-as erősített jack). Természetesen jár hozzá a coax/optikai adapter.
-
Telefunen
őstag
válasz Atis707 #2388 üzenetére
Sztereo zenehallgatás esetén neked nem kellenek a featureök, meg a hangzásjavítók, így pedig már nem is olyan rosszak az integráltak. Hidd el, én is használtam ALC889-et, nem volt az olyan rossz, hogy 15K-t megérne a cseréje (én mondjuk egy Behringer UCA202-re váltottam, az nem is kerül annyiba). Egyébként bár jobb ez a Behringer, -natív 44,1KHz, 2xRCA kimenet..-, ha anno egyben lett volna a pénzem, egészen biztosan inkább hozzácsaptam volna még ezt a pénzt az erősítőmhöz, mert azzal sokkal többet nyertem volna.
Szóval míg a hangkártyával nyerhetek 1-5%-ot hangban (ha már valahogy ki kell fejezni egzaktan), addig pl. a hangdobozzal akár 1000%-ot is (Ba cy lus kolléga mintha már mondott volna valami hasonlót)malwy: Csak az analóg játszik, elvégre sztereo
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
Szvsz. ha a hangfalad 15K alatt van, akkor nem érdemes hangkariba fektetned (még legalább egy 10-est, vagy akár többet), hanem azt a pénzt hozzácsapni a hangfal árához és váltani. Sokkal nagyobb lesz a különbség. Egyébként a minőségi hangfal szubjektív dolog, szvsz. a számítógépes hangfalak többsége nem az, de vannak kivételek (nagyobb fadobozos genius sztereok, stb..)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest