Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolto
őstag
Kipróbáltam a Reapert, elképesztő. Eddig az Audacityvel és a Sony Vegas Studio 9.0 HD-vel próbáltam felvenni a hangot a notim beépített hangkártyáján át, és azt hittem, a hangkártya nem valami jó minőségű, vagy hogy az olcsó keverőm ront sokat a hangminőségen.
Hát nem Fémhúros elektroakusztikus gitárt veszek fel, eddig hiányoltam a csilingelő felharmonikusokat, amik pedig játék során kijönnek a hangszóróból, de a felvételen már soha nem voltak meg. Most nem tudom megkülönböztetni, hogy az élő outputot hallom vagy a wav-ot...
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, erős a gyanúm, hogy meg fogom venni.Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Megvalósítandó terv:
Laptop összeköttése dj mixerrel, a laptopon adott egy 2.0 hangkártya, vagyis egy kimenet, és egy mikrofon bemenet.
És én utána olvasással az a tipp ragadta meg a fantáziámat, hogy még egy hangkártya kell, a második csatornának és ezt érdemes külsővel megoldani. (nos de csak kimenőt írt, de úgy gondolom bemenő jel is kell, line in, vagy mikrofon). Ehhez tudtok olcsó usb hangkarit ajánlani? Esetleg más ötlet valakinek? vagy hol kérdezgessek akinek már van ilyen tapasztalata.A válaszotokat előre is köszönöm
-
huskydog17
addikt
válasz gabipaci #2792 üzenetére
Ha a játék a fő szempont, akkor neked inkább X-Fi-re van szükséged, ami az összes EAX-ot támogatja hardveresen. A linkelt cuccal (Xtreme Audio) az az egyetlen probléma van, hogy az Xtreme Audio nem X-Fi, az csak egy erősen átalakított Audigy.
Ha X-Fi-t szeretnél, akkor az Xtreme Gamer a legolcsóbb modell, ami 15 és 20k között van.
Nekem ilyen van és bátran ajánlom ha nem sokallod az árát!Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
D013
aktív tag
Sziasztok!
Zeneszerkesztésre adtam a fejem, laptopom van, természetesen hangkártyában gonolkodom, de ez az a terület ahol nem nagyon értek a szabványokhoz. 20-25 között szeretnék USB-s hangkártyát venni, és a Creative-nak van is egy ilyenje, 20k környékén:[link], csak azt nem tudom hogy egy full kezdő zenekreálónak ez elegendő-e vagy ez inkább ilyen házimozi feelinget biztosító cucc. Úgy tudom ez az ASIO 2.0 elég fontos egy hangkártyában ha komolyan akarunk zenéket szerkeszteni, mixeket felvenni. Ki is néztem egyet:[link], itthon is kapható, 25 ezerért. Szóval az lenne a kérdésem hogy melyiket a kettő közül, és ha egyiket se akkor mit Előre is köszi a segítséget! -
Zsolto
őstag
Hát én nem vagyok májer, ezért várom kíváncsian a többiek válaszát a kérdésedre. Mert én nem értem, hogy mit szeretnél pontosan. Az első linken egy házimozira és játékokra kihegyezett hangkártya van, a másikon meg egy DJ-kütyü.
Ami nem világos, hogy te zeneszerző szoftverrel a gépedben akarod előállítani a zenét, vagy külső eszközök hangját (is) akarod-e rögzíteni (szinti, gitár, billentyű, ének stb.). Mert ezek a belinkelt hangkártyák szerintem nem erre az utóbbira valók. Az ASIO ahogy én látom, arra kell, hogy késleltetés nélkül kerüljön bele például egy háttértrackbe az általad a hangkártyán keresztül bevitt jel, mondjuk ami énekelsz vagy gitározol. Ha külső jelet is akarsz rögzíteni, akkor neked is jobban bejönnének az itt lejjebb belinkelt külső hangkártyák, amiken különböző bemenetek vannak (1-2 jack, mikrofon, digitális/optikai stb.). Vagy nagyon félreértettem valamit?
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Orgi
addikt
Bár én nem szerkesztek zenét, a helyedben errefelé nézegetnék - bolhán van is egy eladó meglepő módon.
ESI Maya 44e -
gabipaci
őstag
válasz huskydog17 #2803 üzenetére
Hmm, nem találtam PCI Express foglalattal.
Innen mit ajánlassz?Logitech hardware tester
-
D013
aktív tag
Elektronikus zenét szeretnék szerkeszteni, Abletonnal, ill. Reason-al, nem gondolkodom egyenlőre semmi hagszerben.
[ Szerkesztve ]
-
RM1
aktív tag
Üdv! Nekem ESI Maya44 usb kártyám van, ez alapvetően DJ-zéshez való, de ismereteim szerint zeneszerkesztés ügyében is megállja a helyét (Cubase LE4 jár hozzá, de van olyan régebbi változat, amihez Mixvibes).
Az első dolog szerintem, ha valóban ezzel akarsz foglalkozni, hogy inkább specializált hangkártyát vegyél, és ne zenehallgatásra, filmnézésre szakosodottakat. Amit én ajánlanék néhány hónapnyi információgyűjtés után, természetesen a Maya44, de ezen kívül inkább zenére specializáltak, és viszonylag elfogadható az áruk:
E-Mu 0202 USB
Alesis IO2
CakeWalk UA-1GEzen típusok közül mindhárom elég jónak számít, a probléma viszont az, hogy a cakewalk kártyán kívül a másik kettőhöz (jelenleg) nincs megfelelő win7 driver, és főleg nem 64 bites. Ez az egyik negatív pontja ezeknek a kártyáknak, sajnos általában nem foglalkoznak a driverekkel, míg mondjuk az ESI már a win7 megjelenésekor kiadta a megfelelő drivereket, és folyamatosan fejleszti őket, márpedig ha komolyabb gépen akarsz szerkeszteni, érdemes 4GB rammal nekikezdeni, ahhoz már kell a 64 bit, és érdemes az "erős" hardvert leginkább kihasználó oprendszert használni, vagyis ez esetben a win7-t.
-
Orgi
addikt
Hi,
én éppen új hangkártyát nézek, a cél a minél jobb analóg szteró minőség és díjaznám a mikrofon+füleskimenetet. Alapvetően egy Xonar Essence STX-el illetve egy Auzentech Bravura/Forte-val szemezek, de ha jól láttam körülnézegetés közben az ESI Maya 44 is megfelel ezeknek. Mi a helyzet a drivereivel? Én eddig a társcég Audiotrak kártyáját használtam, de ott ugye gondok voltak és az utolsó driverük is hát... nem tökéletes Win 7 alatt. Az ESI-vel mi a helyzet? Látom, hogy van driver, de gyanúsan emlékeztet az Audiotrakéra verziószám és dátum szempontjából... vagy esetleg más javaslata lenne valakinek? -
RM1
aktív tag
32 és 64 bites win7-t használok, problémát nem vettem észre. A Cubase-t a 32 bitesen használom, fut rajta. Az esi és az audiotrak egy cég, csak audiotrak néven inkább a zenehallgatás+multimédia dominál, esinél a prof. felhasználás. Mondjuk audiotrak néven is létezik maya44. Ha nem sokéves kártyáról van szó, akkor nagy valószínűséggel van hozzá működő driver. Hangminőség szempontjából mondjuk lehet egy hasonló árú e-mu odaver neki, de driver oldalon, és tudásban (4ki-4be, latency) az esi jobb szerintem.
-
keram2009
tag
Az E-Mu 0202 USB nincs semmi baj a hangkártya driverral a legutóbbit töltöttem le a és ugyebár nem Win7 64bit van az oldalukon hanem Vista 64x driver tökéletesen működik Win7 64 bit alatt. Úgyhogy ha valakinek emiatt torpant meg az ne tegye. Az E-mu-t bátran megveheti! Véleményem szerint ár/érték arányban nagyon jó választás és már használója a terméknek is jó választás volt útólag!
-
huskydog17
addikt
válasz gabipaci #2808 üzenetére
Ha PCI-E csatolós kártya kell, akkor természetesen nem jó neked az Xtreme Gamer, mivel abból csak PCI-os van. Express-hez mindenképp a Titanium-ot ajánlanám, egy árban van a Gamer-el (20k körül) és annál újabb illetve fejlettebb elvileg.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
D013
aktív tag
Köszi szépen a segítséget!
Körvonalazódott már bennem a zeneírás/szerkesztés nehézsége, hányszor nekifutottam már a Reason 4-nek, és csúnyán elvéreztem még oktatóvideóval is, dehát, neki kell futni újra és újra, ha olyan könnyű lenne akkor mindenki Dj lenne! -
gabipaci
őstag
válasz huskydog17 #2817 üzenetére
Oksa, köszi.
Logitech x540 hangfalszetthez érdemes megvenni?
THXLogitech hardware tester
-
huskydog17
addikt
válasz gabipaci #2819 üzenetére
Érdemes, ha fontos neked a hangminőség! Ugyanis az integráltnál sokkal szebben fog szólni. Ezt a hangrendszert én nem ismerem, sose hallottam, azonban a hangkártyát ismerem, úgy értem nekem is X-Fi karim van és tudom hogy szól normális hangrendszerrel.
Tehát az én véleményem szerint igen, érdemes.
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #2820 üzenetére
A hangrendszere alsóbb kategóriában száll ringbe, ráadásul az egyik legjobb hangkártya van az alaplapján amit integrálni szoktak. Szóval nagy változás hangminőségben nem lesz. Csak az EAX2.0 helyett magasabb számú EAX-eket nyer. De manapság ha jól tudom, a legtöbb játékot openAL-ben írják, szóval ez se egy nagy előrelépés.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
titán
(#2794) gtamate2:
(#2802) Lakers:
(#2804) D013:Hadd ajánljak megfontolásra egy FireWire kártyát az ajánlott, egyébkként nem rossz USB-sek helyett. Tudom, hogy sok notin nincs FW port, de ha van akkor már definíció szerint is jobb lehet stúdió és live munkákra, mint az USB-sek. Saját hirdetés:
http://hardverapro.hu/apro/phonic_firefly_202_swissonic_firewire_kulso_hangmo/hsz_1-50.html
(x)
(#2819) gabipaci:
Az ALC888 nem egy egetverő alkotás. Nem is tudom, hogy volt pofája a Gigabyte-nak azt integrálni egy 40k-s alaplapra, amikor a Realtek csak nekik gyártja a 889A-t is. Szintén jó (talán még jobb is mint a 889A) az ASUS-nak készített ALC1200.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
gabipaci
őstag
válasz huskydog17 #2820 üzenetére
Oké, megveszem, de nem most, hanem ha legközelebb rendelek valamit a pixmania-ról, akkor hozzádobom ezt is.
Köszi a tanácsokat mindenkinek .RLogitech hardware tester
-
huskydog17
addikt
válasz dudika10 #2821 üzenetére
Nem biztos, hogy nem lesz, nem tudhatjuk milyen kifinomult a hallása. Pldául én amikor integráltról váltottam X-Fi-re egy 3000 Ft-os Fejhallgatón simán halottam a különbséget.
Az, hogy a játékok többségében OpenAL lesz egyáltalán nem probléma, sőt. Azt is hardveresen támogatja az összes EAX mellett, szóval játékok terén a maximumot kapja.
Nem lesz útban az EAX az OpenAL mellett.#2823 gabipaci: majd számolj be a fejleményekről illetve a különbségekről. Szerintem nem csak én leszek rá kíváncsi. Örülök, hogy segíthettem.
[ Szerkesztve ]
-
RM1
aktív tag
válasz huskydog17 #2824 üzenetére
Itt nem feltétlen a hallás kifinomultságáról van szó. Az a hangfal nem kiemelkedő minőségű még pc kategóriában sem (mondjuk jónak lehet mondani azért), míg mondjuk egy 10-15 ezer ft-s hangkártya kicsit komolyabb rendszeren ad észrevehető különbséget, amit meg éri megfizetni. 3000ft-s hangfalhoz is lehet focusrite hangkártyát venni majd 100 ezerért. Lehet egy nagyon kicsit másképp adja ki a hangokat, de nagy változás semmiképp nem lesz, főleg nem olyan ami miatt megéri a befektetés.
A fejhallgató teljesen más téma, egy 30-40 ezres darab már olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amivel a hasonló árú hangfalak nem kelhetnek versenyre, érthető módon a különbségeket is könnyebb kihallani rajtuk.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz huskydog17 #2824 üzenetére
ricsard88 leírta a lényeget.
Az openAL-ről meg annyit, hogy nem nyersz semmit a hangkártyával, legfeljebb 1-2 FPS-t. Manapság a processzorok elég erősek, hogy a hangot is gond nélkül tudják számolni játék közben.
-
picur220
veterán
Sziasztok!
Az ASUS Spureme FX hangkártya kb milyen szinten van hangminőségileg? Ugyanis majdnem ingyen osztogatják itt a PH-n, és tudni szeretném, vegyek-e belőle. -
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
van egy laptopom, de csak stereo kimenet van rajta. Sokszor nezek filmet TV-hez kotve.
Tervezek venni kulso erositot, de ahhoz kene valami ami tud 5.1 hangod tovabbitani. Ezert gondolkodok egy kulso USB-s hangkarin, hogy ne kelljen teljes gepet cserelnem.
Nezegettem, van sok fele.
De a kerdesem, ha van a karikon digitalis/optikai kimenet, es ezzel kotom a kulso (Onkyo) erositohoz, akkor a hangkartya minosege/tudasa teljesen lenyegtelen, hisz csak tovabbitja a digitalis jelet, nem kell semmit feldolgoznia/atalakitania/stb, nem?
Konkretan csak filmnezesrol lenne szo. Pl kineztem ezt, alig par ezer Ft:
[Sweex SC016]
Surround : AC3 and DTS pass-through over S/PDIF
Akkor ez teljesen jo lenne. Vagy rosszul tudok valamit?
Koszi!OK
-
Z_A_P
addikt
válasz dudika10 #2831 üzenetére
Koszi az infot!
Azt hiszem kozben talaltam egyszerubb megoldast! Ezt erdemes minden laptop tulajdonosnak ellenoriznie!
Van S/PDIF kimenet a laptopomon, de "eldugva" az svideo outputban! Kell egy atalakito, es mehet a buli!
[link]
Na kiprobalom majd hamarosan, es irok ha sikerult!OK
-
csl1982
tag
Sziasztok,
Genius 5000-es 5.1-es rendszerhez keresek elfogadható hangkártyát, Win7 alatt is működőt...
Nem szeretnék 30-40-et kiadni rá, és a hangfalak sem olyanok
Legegyszerűbb Xonar megfelelő lehet nekem? Vagy ehhez elég valami még egyszerűbb?Köszi,
CsL -
csl1982
tag
Tudni tud, csak ezeket a realtek-eket nem nagyon lehet állítgatni.
Filmnél sem tudom jól beállítani, bár lehet, hogy én vagyok béna, de van amikor mind az 5 szól, van amikor csak a két első (2.0 avi).
Ami még hasznos volt XP alatt, a bass redirection, amitől rendesek lettek a mélyek (Audigy, amit nem sikerült telepítenem win7-re, az tudta...)
Creative-ot szidják win7-esek, mint a lovat. Amiket még lehet kapni, azok meg nem tudom, megérik-e. Pl. Genius Sound Maker.Esetleg nincs valami moddolt kezelőfelület az ilyen alaplapi csodákhoz, ahol több mindent be lehetne állítani?
-
dudika10
veterán
válasz csl1982 #2835 üzenetére
A lejátszóprogramban kell keresni olyan funkciót ami ki tudja osztani a sztereo hangot 5.1-re, és a filmek mindig szólni fognak az összes hangszórón.
Pl.: Jetaudio alapból így van beállítva.
De zenénél ez nem túl előnyös...A basszust is ki tudod emelni a legtöbb lejátszó beépített EQ-jával.
Szóval ne a driverben keresd a beállításokat hanem a lejátszóprogramban amit használsz.
-
dudika10
veterán
válasz csl1982 #2837 üzenetére
Nem ártana tudni, hogy milyen kártyád van most. A 889A egy elég jól sikerült darab, nem érdemes az helyett venni ilyen alap rendszerhez kártyát.
De vannak elég rossz alaplapi kártyák is, amiket viszont érdemes lecserélni.
Ráadásul nem csak a rendszer lehet szűk keresztmetszet hanem a hallásod is.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
csl1982
tag
válasz dudika10 #2838 üzenetére
Realtek ALC888-as van a lapon (MA770T-UD3P)
Eddig nem néztem át rendesen, de találtam a hangkártya programban egy loudness valami checkboxot, és mély presetre állítva elfogadhatóan szól végre
Megint előbb írtam, kicsit felületes voltam, lehet hogy a telepítés végén már álmos voltam
A hallásom nem tudom milyen, hangerőre jó, minőségre pedig a 128-as mp3-at már nem szeretem, a 192-es már nem zavaró általában.Köszi a segítséget
-
D@ni88
addikt
Hello, most egy Audigy 2 Value karim van. és váltanék, mert nincs hozzá rendes win7es driver írva. (néha elveszti az 5.1et és serceg a hang (visszaállítom 2.0ra majd 5.1re és jó).
Asus Xonar DS vagy XtremeGamer? -
bajnokpityu
félisten
tudnátok nekem is segiteni?
csak analog 2.0, 4.0-ra akarok minél jobb hangkarit,kizárólag zenehallgatásra, RCA kimenetekkel.eladó topping dac
-
Galdemorph
csendes tag
Az asus rampage II extreme-hez adott Supreme FX X-fi milyen kártya? Kb mivel van egy szinten? Igazából a lap vásárlásának eldöntéséhez az is némileg hozzájárulna, hogy ez a hankari milyen minőségű.
-
Orgi
addikt
válasz bajnokpityu #2844 üzenetére
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Galdemorph #2845 üzenetére
Üdv sokat ne várj töle nem sokkal jobb mint a realtek hd audio. Ha komolyabb gondolkozz akkor ezek közül válogass: Asus Xonar DS ~12.000ft
Asus Xonar DX ~ 18.000ft
Sound Blaster X-fi Titanium Pci-e ~18.000[ Szerkesztve ]
-
RM1
aktív tag
válasz bajnokpityu #2844 üzenetére
Van több lehetőség, árban a komolyabbak úgy 20-tól indulnak. Mivel nem próbáltam mindegyiket, csak a sajátomat, ezért azt ajánlom: esi maya 44. RCA kimenetes, asio-s programmal 2xsztereó kimenetet lehet vele kapni, 30-35 ezer ft bolttól függően. Van még több hasonló esi kártya, duafire kb. 28 ezer, ez firewire csatlakozós, illetve u46dj, aminek 3xsztereó kimenete van (5.1-ként használható), kb. 50-55 körüli áron.
Ezen kívül, talán még az E-Mu kínálatát érdemes megnézni, bár azoknak 50 ezer ft alatt csak 1 sztereó kimenetük van, cserébe a hangminőségüket jobbnak tartják. -
Mans20
addikt
Est
Olvasgattam a topikot és végül arra jutottam hogy nem tudom mi lenne jó P55 lapomon kihalt a realtek audio,és inkább azon vagyok hogy egy hangkarit veszek a a gari helyett,használtan venném a kártyát mert csak pár ezer forint van rá hirtelen,itt ajánlgattátok a audigy 2,4(a SE t nem,bár van aki igen) karikat és a kérdés hogy ezek közül melyik karihoz van normálisabb driver win 7 hez?vagy melyikkel van kevesebb szenvedés win 7 nél?Egy genius sp hf 1250x 2.0 hangfalam van,nem akarok hiper jó hangokat,csak jó legyen.
-
Recon666
Közösségépítő
Üdv leginkább egy audigy 2 zs lenne a legjobb választás olyan 5-6e ft lehet venni és van hozzá daniel.k vmint Youpay driver is windows 7-hez ha a gyári nem menne jól. Engem is a realtek hd audio kihalása késztetett hangkártya vásárlására, elsőnek vettem egy audigy se-t de aval meggyült a bajom a driver miatt és lecseréltem azóta semmi gond , szóval az se-felejtős ráadásul nem gyengén butított kártya. Ha belefér a keretetbe néz a ph Asus xonar ds-t oylan 10k körül megkapod és nem lesz gond a driverekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest