- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Aktív témák
-
dzsozefo
aktív tag
válasz
vzsryl #26799 üzenetére
Igazából. Amit fent irtam az én otthoni játék gépem 8600gt -vel stb.
Bocsánat... lehet nem kellet volna bele irni!Szóval a lényeg! Barátnőmnek szeretnék egy gépet összerakni és alapfelhasználásra kellene, de lehetőleg gyors kis gépecske legyen! Tehát torrentezés, zene hallgatás, és dvd- irás szempontjából. Biztonsági részben inkább intel-t raknék össze neki.
Szóval ha megkérnélek össze írnád mit is ajánlanál? Megköszönném
Vinyóból melyiket érdemes Sata2 illetve a dvd-íróknál?
Procinak 800mhz 2x1gb kingmax v kingstone gondoltam, vagy van jobb lehetőség? esetleg más mhz?Köszönöm
-
vzsryl
nagyúr
Biztos, hogy annál a Gigánál nem lenne hangosabb. Hangja csak akkor fog előjönni, ha játszol, de gondolom akkor úgyse érdekel a hangja. Alapjáraton a winchester lesz talán a leghangosabb alkatrésze a gépednek.
dzsozefo: Ha csak sima mindennapi használatra kell a gép, akkor nincs sok értelme ennyi pénzből másik konfigot építeni. De ha mindenképp szeretnél, akkor leírom miken változtatnék az általad kinézett alkatrészek kapcsán.
Azt a házat nem ismerem, de ránézésre megéri azt az 5k-t.
Az E2220-as sokkal gyorsabb akármelyik P4-nél, még a D szériás Dual-core-oknál. De a helyedben inkább egy E5200-t vennék, ami alig drágább, viszont gyorsabb és sokkal kevesebbet fogyaszt.
A táp jó lesz.
Alaplapból meg inkább egy G31-es Gigabyte-ot javaslok. -
dzsozefo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy gyors gépet összerakni. Általános felhasználásra, nem játék konfigurációt - Mindennapos feladatokra, gyors betöltődés, gyors működéssel.
Nekem jelenleg 4200+ Amd x2 és 2gb - rammal.
Úgy gondoltam ennek a gépnek egy Intel proci jobban állna, hosszútávon!
Nagyjából ezekre gondoltamHáz [link]
Proci láthatóan gyorsabb a sima p4 3ghz nél? [link]
táp [link]
alaplap [link]illetve halk legyen... ezen felül adott a ventilátor, a vinyók és a többi...
Aki tud ajánlhat jobb konfigurációt is.
Várom véleményeiteket. Köszönöm -
vzsryl
nagyúr
Szia!
DDR3-ból 1066 gyenge, legalább 1600Mhz-es kell, hogy hozza az 1066-os DDR2 szintjét. Inkább ezt: CORSAIR TwinX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 TRIKIT 28.601 Ft
ODD-ből inkább Pioneert.
Az a táp alig erősebb egy Superb460W-nál mégis plusz 5k, tehát nem éri meg. Inkább egy FSP Everest 500W-ot javaslok. Nagy hatásfokú, moduláris és nem is túl hangos. De ha kicsivel több pénzt szánsz tápra, akkor a CORSAIR VX450W 19.140 Ft-ért éri meg legjobban. Ez még jobb hatásfokkal bír, mint az Everest, és még az egyik leghalkabb táp is.
Proci hűtőből talán egy Scythe Mugen 2 lenne jó választás, amit ipon-on sajnos nem lehet kapni.rakal: Ez a fórum erre való. Amúgy nekem egy nagyon jól működő konfigom van és ha valakinek annyi a kerete, hogy egy ilyet vegyen, akkor ajánlom is neki. De az enyémen kívül még tudok sok más olyan összeállítást, ami remekül kiszolgálja a gazdáját, és olyat is szoktam javasolni.
-
smoli
aktív tag
Sziasztok!
Véleményezzétek az alábbi összeállítást legyetek szívesek, ki mit változtatna rajta úgy hogy ne igényeljen nagyobb ráfordítást.
Alaplap GIGABYTE GA-EX58-UD4 56.882 Ft
Processzor INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOX 71.872 Ft
Memória KINGSTON 6144Mb DDR3 1066Mhz CL7 TRIKIT 23.447 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD4890 1GB LITE PCIE 61.521 Ft
Merevlemez WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2 12.300 Ft
Optikai egység LG GH-22NS40 SATA 5.592 Ft
Ház COOLERMASTER RC-500-KKN1 Sileo 500 21.264 Ft
Táp GIGABYTE Superb 550W PPFC 14.760 FtEgy jobbfajta halk procihűtőre is tehetnétek javaslatot.
Köszönöm előre is. -
rakal
senior tag
OFF:
Komolyan mondom,ezen a fórumrészen szoktam a legnagyobbakat röhögni,és kiakadni is.
XY beírja:adsfhjhncgd config jó-e?
Persze senkinek sincs ilyen,össze-vissza születnek hozzászólások,amiből semmi nem jön ki.
Szerintem sokkal hasznosabb lenne,ha minél több,JÓL működő konfigról írna az,aki már de facto használja az általa kigondolt,és felépített rendszert,ebből talán vmi. használható info az új vásárlók részére is kisülne.
ON -
vzsryl
nagyúr
válasz
birozoli7800 #26790 üzenetére
De, ez kötekedés, mert 512MB-osat linkeltél, és nem 1GB-osat, amilyet Dani_kp szeretne.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Dani_kp #26788 üzenetére
Jó estét,
Nagyon jó konfigot állítottál össze, grat.
Arra az XFX kártyára még várnod kell, mert még nem jelent meg.
Én úgy tudom az alap hűtő se rossz és lehet vele kicsit húzni is a procit, de egy Hyper Tx2-t vagy AC Freezer 64 pro-t vehetnél, előző 4k, utóbbi meg 5k körül kapható.
Játékra tökéletesen alkalmas 1280x1024-es felbontásra, de kártya tuninggal afelett is megállja a helyét.
A tápod simán elbírja majd az új vasat is, esetleg a hangja kicsit megnőhet. -
Dani_kp
addikt
Jó estét mindenkinek!!!
Gondolkoztam platform cserén, és az alábbit raktam össze:
alaplap: GIGABYTE GA-MA780G-UD3H
processzor: AMD Phenom II 710 AM3 BOX
ram: OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Reaper KIT
vga: XFX Radeon HD4770 1GB GDDR5
+talán másik cpu hűtő olyan 6-7k. környékén, de ezzel kapcsolatban tanácstalan vagyok, szóval ide várnék ötleteket. Illetve nem tudom mennyire hatásos az AMD gyári hűtője, szóval akinek van ezzel tapasztalata azt szívesen várom.Első sorba játékra és filmnézésre (DVD, HD, Full HD) lenne. Véleményeket várnék, kinek tetszik, kinek nem, mit cserélne rajta vagy így hagyná ahogy van! Illetve a mostani tápegységem elbírná-e az új vasat?
Előre is köszi!
Üdv. Dani.
-
FerNandor
őstag
Hali, remélem nem baj, hogy itt kérdezem, de nem találtam beárazós topicot, pedig régebben volt.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ez a konfig mennyit ér? Nézegettem apróban hasonlókat 35 körül, de hátha mást mondtok.P4 2,67GHz
1,5GB ram
Ati Radeon 9600Pro 256MB
Pioneer DVD író/olvasó
+ van egy Sony CD író olvasó is.
winchester 120GB SamsungAlaplap Asus, de most nem tudom, h milyen pontosan.
+ a szokásos dolgok: hangkártya, realtek hálókártya.Alaplap, videókártya eredeti CD-je megvan, meg még a doboza is
előre is köszi,
üdv
-
Lamellus
tag
Sziasztok,
új monitor vásárlását tervezem (1920x1200-as felbontás), elsősorban munkára, de örülnék ha időnként amikor játszom, nem lenne gond a teljesítménnyel.
Jelenleg: DFI Infinity 975X/G, Core 2 Duo E6400, Radeon X1950 Pro
Váltsak erősebb videókártyára, esetleg erősebb processzorra is, mit javasoltok? Mi most a legjobb vétel ha ilyen képméretet veszünk figyelembe?
Szerk: mindkét dologra, ha szükséges, 40-50k körül is rászánok.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Gergő0908 #26770 üzenetére
A 750-es szintén lassabb a 640-esnél, és azért drágább csak 500Ft-al. Legjobban egy 640-es WD-vel járnál, mert gyors és megbízható.
400-as Everest nem olyan rossz táp, de a tudásához képest nincs túl jó árban. Akkor éri meg, ha szempont a modularitás. Amúgy elég jó a hatásfoka, viszont nem a leghalkabb fajta.
1GB-os HD4770-ek még elméletileg nem jöhetnek forgalomba, mert 512MB-os a ref. változat, és egyelőre csak olyat enged az AMD. De majd ebben biztos kijavít valaki. -
Gergő0908
csendes tag
Azt nem tudjátok,hogy a SAPPHIRE HD4770 -be mikor jelenik meg az 1Gb-os???
-
Gergő0908
csendes tag
Akkor már a 640-es helyett is mondjuk 750-es,már csak azért mert míg az 500Gb meg a 640Gb-os között van kb.2ezer Ft különbség addig a 640-es meg a 750-es között csak 500Ft van
Jobban megéri
400W FSP everest jó? -
Gergő0908
csendes tag
Sziasztok!
Már írtam erre a fórumba,és most azért írok mert összeválogattam egy gépet amit összerakatnékÍme amiket kinéztem bele:GIGABYTE GA-EP35-DS4 alaplap
INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX proci
SAPPHIRE HD4770 512MB DDR5 PCIE videókártya
FSP Everest 500W táp
LG W2261V-PF monitor
SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2
THERMALTAKE VD2000BNS Matrix gépház
Az 500Gb azért kell mert szoktam filmeket töltögetni és a játéknak is kell a hely.
Inkább az Intelt kedvelem mint az AMD-t
Várom a hozzászólásokat! -
vzsryl
nagyúr
1. A HD4850 kb. ugyanolyan teljesítménnyel bír régi játékokban, mint a GTS250, viszont újakban már kijön az elavultság a G92b-ből és az ATI gyorsabb lesz. Meg hát az 5k-s különbség is számottevő a HD4850 javára.
2. A Gigabyte talán a legjobb alaplap gyártó. Ár/érték arányban kiválóak, és jó tuning alapok. Nem elszállós fajta.
3. Azt a 7750-et mindenképp fel kell húzni 3,2Ghz környékére, hogy nagyjából elég legyen a GTS250-hez. Ha ráereszted pl a 3dmark06-ot defaulton a 3,2Ghz-en pörgő 7750-re és GTS250-re, akkor kb. 2-3k-val több pontot érsz el az alapjárathoz képest. Persze a proci pontszám is beleszól a végeredménybe, de majd az SM pontokat figyeld, hogy mekkorát ugranak tuning után. -
babai
csendes tag
mivel jobb a 4850 mint a gts250-es ?
ésss gigabite ..elöször volt ienem ..töbször nem is lesz! elszálos
gagyi szerintem...de nem vagyok jártas benn .hogy meik alap jobb!
véleményed szerint a procit fel kéne huzni 3.1 ---3.2 ghz.--re?
jobban pörög a vga is töle? -
vzsryl
nagyúr
Jó gép meg minden, de ár/érték arányban elég gyenge.
Alaplapból jobb lett volna GIGABYTE GA-MA770-UD3.
Videókártyából SAPPHIRE HD4850 512MB DDR3 VAPOR-X PCIE LITE.
Tápból GIGABYTE Superb 460W vagy abban az árban egy Termék megnevezése: FSP Everest 500W, ami moduláris.
Házból meg COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite.Így olcsóbb lett volna és minimum ilyen jó, ha nem jobb. Mondjuk még az is igaz, hogy Ebben az árkategóriában Intel a nyerő.
-
babai
csendes tag
asus m4a78 amd770
amd athlon 7750×2
2×2gb kingmax 800mhz
geforce gts 250 asus 512 dark kinght
pioneer 216
samsung 640gb 16 mb
chieftec 500w
hàz jsp-tech jsp
ez-cool n-650B midimit szoltok az öszeálitáshoz?
most cserélték ki a (gigabite GA-MA780G-UD3H) alapot és az
(ati radeon 4830 Sapphire 512-es kártyát) mind ketö hibás volt -
vzsryl
nagyúr
válasz
Joe1985 #26761 üzenetére
Alaplap: Első szembetűnő plusz, hogy 24GB-ig bővíthető a sima Deluxe-hoz képest, ami csak 12Gb-ig.
VGA: Ahogy elnézem az összes M.O-n kapható HD4890-es ugyanolyan, tehát én a helyedben valamelyik olcsóbbat választanám. Ahogy elnézem az Asus-t valószínűleg csak a márkanevet kell rajta megfizetni pluszba. De majd kijavít valaki, ha tévednék.
Ház: Ezt a házat nem ismerem, de ipon-os leírás alapján jó lehet. Kérdezz rá valamilyen házas topicban.
Merevlemez: Tényleg úgy tűnik, hogy neked a Samsung a legjobb választás, főleg hogy olcsóbb a WD-nél.
Blue-Ray: Nem rossz az az LG, de nem bízok a márkában túlzottan. Meg dupla rétegű blue-ray-t nem is tud írni. Viszont van egy PIONEER BDR-203BK, ami drágább ugyan, de szvsz. megbízhatóbb márka e téren, és dupla rétegű blue-ray-t is ír. Amúgy erről is inkább valami Blue-ray-es topicban kéne érdeklődj.
A többi alkatrészhez nincs hozzáfűzni valóm, sztem jók lesznek.Satis: Bőven jó lesz ez a konfig még pár évig. Viszont nagyobb monitornál egy VGA csere befigyel majd. De nem is baj, hogy most egy olcsóbbat veszel, mivel nemsokára itt vannak a DirectX11-es csodák. Én is azért fogok nemsokára egy HD4830-ast vagy HD4770-est venni, mert sztem most nem éri meg nagyobb VGA-ba fektetni.
-
Satis
tag
Én meg azthiszem megtaláltam az aranyközéputat.
Marad ez a config [link] a memória és a videokártya kivételével.
Memória módosul 2x2Gb 1333Mhz DDR3 Kingmax memóra (mivel úgy is később jönnek a valamire való DDR3-as memók és nem akarok rá sokat költeni) és a videokártya pedig a csodás Sapphire HD4850-es Vapor-X-re váltódik (a 17"-os monitorom miatt).
Ezzel nem kis pénzt spórolok meg és említettétek, hogy ez is bőven kihajt mindent. A jövőben még bővíteni illetve tuningolni is lehet rajta könnyen.
Vélemény? -
Joe1985
tag
Alakul a konfig. Felmerült pár kérdés.
Mi a különbség a ASUS P6T Deluxe és a ASUS P6T Deluxe V2 között?
Milyen márkát válasszak a 4890-esek közül? Ha egy Samsung T200-at és egy full HD lcd tv-t akarok rákötni, akkor olyan kari kell amin két dvi kimenet van? Ezen az Asuson van 2db?
Arról a bizonyos cicergésről van tapasztalatotok? Vajon ez a konfig csinálja majd?
Ez a táp elbírna később még egy 4890-et Crossfire-ba, proci tuninggal?
Erről a Blu-Ray íróról tudtok vmit?
Ezek szerint a Western Digital Caviar Black 1 TB jobb szerintetek a Samsung F1 1TB-nál? Halk legyen, és gyors.
http://prohardver.hu/teszt/terabajtos_merevlemezek_tesztje/nyomtatobarat/teljes.html
A teszt szerint jobb nekem a Samsung, ebben elbizonytalanodtam…
SSD-t akkor hanyagolom, talán később.Akkor leszek elégedett, ha pár évre jó gamer konfig lesz, ami halkan és megbízhatóan müxik.
Egyelőre itt tartok, mi róla a vélemény?Alaplap: ASUS P6T Deluxe V2
Proci: Intel Core i7 Quad 920
RAM: OCZ DDR-3 6Gb/1600 Intel Extreme KIT
Videókari: ASUS EAH4890 HTDI 1GB PCIE
Ház: COOLERMASTER RC-500-KKN1 Sileo 500 Fekete
Táp: CORSAIR PSU-620HX
Winyó: Samsung 1Tb SATA-II - HD103UJ
Blu-Ray: LG GGW-H20LRBB
Bill Egér: Logitech MX 5500
Procihűtő: CPU COOLER SCYTHE Mugen 2
Kössz az eddigi segítséget…
-
Robi86
senior tag
válasz
birozoli7800 #26754 üzenetére
Tesztek alapján 1680 X 1050-re is.
(#26759) Mach5 : igen, ha 25FPS fölött vagy végig, az azt jelenti, hogy akadás nélkül megy a játék.
Egyébként itt egy friss teszt a címlapon...[link]
-
vzsryl
nagyúr
HD4890-el kb. dupla annyi fps lesz ugyanazon beállításon, de a HD4770-el is megvan a 25 fps minden játékban maximális beállítások mellett 1280x1024-ben. És ha nem csökken 25 fps alá, akkor végülis mindegy az egész, hacsak nem multizol pl COD4-el, abban azért min. 125 kell, de HD4770 simán tud annyit.
-
Mach5
aktív tag
ha valaki 1280x1024be játszik és pl. HD 4770 bőven elég, azon azt értitek, hogy az is kibirja hozni a maximumot a játékból, vagy ha vesz pl 1280x1024-re Radeon HD 4890et akkor az ugyanolyan gyors lesz a játékba mint HD 4770 vagy gyorsabb?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
birozoli7800 #26754 üzenetére
Persze, oda egy HD4670 is elég végülis, de ha vesz nagyobb monitort?
-
vzsryl
nagyúr
1. Ha +10k-ról van szó, akkor már nem teljesen biztos az ár/érték fölénye.
2. Ehhez a monitorhoz még tökéletes a HD4850 is, de 22"-oshoz már kevés. Vagyis inkább felbontásban mondom, hogy 1680x1050-hez inkább HD4870 kellene, mert későbbiekben jól fog jönni a +20%-os fölénye. -
trémobil
tag
1.: A corsair, mivel KIT-ben van majdnem teljesen megegyezik a két modul, tehát ugyanúgy tudod őket húzni, dual channel is jobban megy. a 2xkingmax viszont nem KIT tehát eltérhet a két modul teherbírása (ár/érték arányban a Kingmaxok nagyon jók!)
2.: A HD4850 bőven elég lesz neked ahhoz a monitorhoz(persze csak ha később nem vmi óriási, fullHD monitort veszel! -
Satis
tag
Hello megint!
1. Két kis dolgon fennakadtam memória és videokártya tekintetében.
Mennyi különbség van egy Corsair 4Gb DDR3 1333Mhz KIT és 2x 2Gb DDR3 1333Mhz Kingmax (vagy akármilyen másik márka) memória között? Árban vagy 10k! Az ár/érték arányra lennék kíváncsi.
2. Illetve egy Sapphire HD4850 512Mb Vapor-X és a HD4870 1Gb Vapor-X között? Szintén sok az árát nézve. Jelenleg egy 17" os monitorom van, tehát 1280x1024-en tevékenykedek főleg. Későbbiekben lehet, hogy beruházok egy jobb monitorra is, tehát ezért lennék kiváncsi, hogy melyik kártyát érdemesebb megvenni.
Köszi! -
vzsryl
nagyúr
válasz
Joe1985 #26746 üzenetére
Szia!
Alaplapból ha jól tudom mindkettő jó és tuningolni is lehet velük rendesen.
A SCYTHE Mugen 2 tudtommal nagyon jó hűtő és halk is.
Ram-ból az OCZ-ről szintén jókat olvastam.
HD4890-ből nem találtam rendes hűtéssel szereltet, csak ref. hűtőset. De néhányan már írták, hogy annyira nem is hangos.
Merevlemezből sztem WD Caviar Blacket vegyél, az nagyon gyors.
Tápból felesleges a 850TX, max. akkor vennéd hasznát ha extreme-en tuningolod a procit 3db HD4890 mellett. Inkább egy Corsair 520HX vagy esetleg egy 620HX, ami már biztos hogy elég lesz.
SSD-kről majd ír valaki más. -
Joe1985
tag
Szevasztok!
Tudom, hogy ezt egyszer már írtam, de nem kaptam rá választ, plíz segítsetek...
Gép csere előtt vagyok és szeretnék egy kis szakértő segítséget kérni. A későbbi bővíthetőség miatt Core i7 konfigot akarok, ennyi biztos. Játékra, filmezésre, netezésre használom a gépet, monitorom van, minden más kell. Fontos szempont még, hogy amennyire lehet halk legyen, és egy full hd lcd tvt-t is rá akarok kötni. Olvastam, hogy némelyik alaplap-táp kombó cicereg, ezt jó lenne elkerülni.
Később valószínű tuningolni is akarom majd.
Egyedül abban vagyok biztos, hogy a proci I7-920 2.66GHz legyen.
Összeállítottam egy konfigot, de fogalmam sincs melyik alaplap, cpu hűtő, memória, táp, winyó, ház legyen.
Akarok még bele rendszermeghajtónak egy ssd-t, az OCZ Vertex 120 GB-ost néztem ki, de ha jól látom, itthon nem lehet még kapni.
Alaplap: Gigabyte GA-EX58- UD4P vagy ASUS P6T Deluxe / OC Palm -vagy bármi amit jónak láttok
Proci: I7-920 2.66GHz
Procihűtő: CPU COOLER SCYTHE Mugen 2 – fogalmam sincs, halk legyen.
RAM: OCZ DDR-3 6Gb/1600 Intel Extreme KIT vagy
CORSAIR TwinX 6144Mb DDR3 1600Mhz DHX CL8 TRIKIT
VGA: Sapphire Atomic HD 4890 Vapor-X – bár azt hiszem ezt sem kapni itthon, vagy
PowerColor PCS+ HD 4890
Azt olvastam a referencia hűtős változatok melegszenek és zajosak, szóval valami spéci hűtésű halk 4890 kéne.
Winyó: Samsung 1Tb SATA-II - HD103UJ - a leggyorsabb 1 TB-os kéne
Ház: COOLERMASTER RC-500-KKN1 Sileo 500 Fekete - halk legyen
SSD: OCZ Vertex 120 GB
Bill+egér: LOGITECH Cordless Desktop MX 5500 Revolution
Blu-Ray: LG 4x GGW-H20L (fekete)
Táp: Corsiar 850W CMPSU-850TXEU SLI – ez jó CrossFire-hez is?
- kell ekkora táp vagy elég kisebb is?
vagy
OCZ 800W EliteXStream 800W OCZ800EXS
A procin kívül semmi nem fix, kb max 500e Ft-ból kéne kihozni.
Semmi tapasztalatom Core i7 téren, örülnék ha segítenétek összeállítani egy ütős gépet!
Köszi! -
vzsryl
nagyúr
válasz
csapos2 #26744 üzenetére
Üdv!
Intel & Nvidia:
alaplap: GIGABYTE GA-G31M-ES2L 12.000 Ft
proci: INTEL Celeron Dual Core E1400 2.0GHz 775 BOX 12.048 Ft (Nekem is van egy ilyenem, és a 9500GT-hez is bőven elég volt.)
memoria: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz 5.315 Ft
vga: GALAXY 9400GT 512MB DDR2 PCIE 10.896 Ft
Összesen: 40.259 Ft
De a 9400GT helyett inkább ezt javaslom: GIGABYTE GV-R455D3-512I HD4550 512MB PCIE 11.472 Ft-ért. -
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
Szeretném tudni, hogy milyen lehetőségeim vannak, illetve mit ajánlanátok 35-40 ezer Ft körüli összegig. Amire szükség van: alaplap, proci, memoria, videokártya.
Egy 12 éves fiúnak kellene, játszani. Az eddigi gépe egy P4P800 E deluxe alaplap, 1 giga RAM-mal, egy 3 GHz -es prescottal, és egy GF6600 VGA volt. Az igényeket kielégítette a gép, csak kezd betegeskedni, így el kell töprengeni a lehetőségeken.
Szóval milyen cucc jön ki az említett összegből? Lehetőség szerint Intel és Nvidia holmik kellenének, de hajlok a jó szóra.
Előre is köszönöm.
-
válasz
bartucc #26737 üzenetére
A kérdés az, hogy a jelenlegi alaplapok mennyire fogadják barátian a 2000+ Mhz-t, ha a DDR3 beindul. Mert a jelenlegi AMD Gigabyte lapok mind 1666+ minősítésűek, és mi tesztet találtam itt a PH!-n DDR3 2000 Mhz-n, az egy XFX nForce 790i Ultra SLI lappal készült. Ami ugye erősen csúcskategória, és nem is AMD.
Másik kérdés, hogy mikorra tervez az AMD új foglalatot, mennyit fognak érni a jelenlegi lapok 2-3 év múlva.
Ha a jelenlegi tendenciából indulunk ki, akkor a 2 éves P35-DS3 még mindig jó alternatíva Intel fronton, de most már ugye egyre többen mondják, hogy aki időtálló gépet akar, ne nagyon építsen LGA775-re.De ki tudja, mi lesz 1-2-3 év múlva.
Jelenleg szerintem ami megéri, venni egy AM2+ lapot viszonylag olcsóért, bele egy AM3 procit,olcsó DDR2-vel, és majd 2-3 év múlva lap, és memóriacsere. De lehet, hogy amit most nyerünk a vámon, azt bukjuk 2 év múlva a réven.
Másrészt: kérdés, hogy mennyit profitál egy AM3-as platform a jelenlegi procikkal egy 2000 Mhz-s DDR3-ból mondjuk játékok alatt...
Nem provokáció, csak filozofálás. Ha tévedek, valaki homályosítson fel. Köszi.
-
pusztai6
csendes tag
WD 640GB 7200rpm 32MB SATA2 ez a winyó?
A ház mindegy hogy milyen? -
pusztai6
csendes tag
A 4890 mivel jobb a 70-esnél?
SAMSUNG 640GB 7200rpm 16MB SATA2 ez a winyó akkor jó lesz? -
bartucc
addikt
-
pusztai6
csendes tag
Na hali. Kaptam tőletek jópár tanácsot és a látottak alapján a következő lenne a konfig:
Táp: CORSAIR VX450W
Ház: COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP
Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS3P ha pedig kell Crossfire X akkor ASUS P5Q WS
Videókari: SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5
Memória: OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Reaper KIT
Processzor: INTEL Core2 Quad Q9400 2.66GHz
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2Véleményeket kérek.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Mindless #26729 üzenetére
Egyelőre nincs túl sok előnye, de ha jövőben szeretnéd még bővíteni a géped, akkor szükség van rá, mert a lap amit linkeltem, az csak DDR3-at támogat. Amúgy lesznek majd sokkal gyorsabb DDR3-as memóriák is olcsón, úgy 1-2 év múlva.
Egyébként a proci, amit néztem neked, az sokkal keményebb az E6600-nál. És ha egyszer kevés lenne, akkor az alaplap jóvoltából majd tudsz cserélni 4 magosra. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Mindless #26727 üzenetére
Nah keresgéltem kicsit. Sajnos a keretet túl léptem, mert normális 24"-os monitort nem találtam 259euron alul. Tehát a következő a konfig:
alaplap: [link]
proci: [link]
ram: [link]
HDD: [link]
ODD: [link]
ház: Ezt rád bízom, nem találtam normálisat.
tápegység: [link] (Ennél gyengébbet ne vegyél!)
VGA: [link] (Kell, mert nincs az alaplapon integrált.)
monitor: [link] (Sajnos az olcsóbbik 24"-os modellből nincs ebben az üzletben.)Ez így összesen 810euro+ház
Igaz, hogy túllépi a keretet, de ez a gép tökéletesen kiszolgál, és később is fejlesztheted.Ui: Remélem megfelel, mert fél óráig erőlködtem míg ezt összeválogattam és megírtam.
-
Satis
tag
Akkor mégsem akkora csoda ez memória tekintetében...
-
bartucc
addikt
válasz
Mindless #26713 üzenetére
Azt kérdezném először milyen vga-d van?
Egyébként 220-ból akár Core i7 is kijönne, kérdés milyen vga-d van.Satis: na akkor a másik nagy mindentmegalkotó mágus, a Jetway csinálta meg
(nagyon durva ha megnézitek a lapot: legjobb integrált vga ami a piacon van, minden proci belemegy, szinte az összes ram, két vga-t is belerakhatsz, és csak egy mATX lapról beszélünk...., bár ára is érdekelne...)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
bartucc #26716 üzenetére
Sztem is megéri befektetni ebbe a konfigba. Későbbiekben max. egy Ram csere lehetséges. Talán még egy VGA is, mert azok hamar elavulnak manapság, de az is olyan egyszerű, mint egy Ram csere. Viszont most 1-2 évig tökéletesen elég lesz a Ram is és VGA is, a proci+alaplap meg jóval tovább is.
-
bartucc
addikt
Sztem egyenlőre jobban jársz a ddr2-vel, árban, nem jelent semmilyen gyorsulást a ddr3, szval egyenlőre nincs értelme, ha később procit cserélsz elvileg akkor sem. Talán jövőre nézve jobb, de ez sem biztos. Hosszútávra megéri, nem buksz rajta semmit.
Mave13: Talán mintha asrock-ról olvastam volna vmi ilyen hírt, hogy megcsinálta, mint sok egyebet is. (mmint egy lap AM2+ és AM3 is egyben, de lehet hogy csak ötlet volt, nem valósult meg)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Mindless #26713 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy itt vedd meg és vitesd át. Hanem ezeket az alkatrészeket próbáld meg onnan megszerezni. Biztos vagyok benne, hogy Írországban is van valamilyen rendes webshop, ami kizárólag PC-kel foglalkozik.
De ha mindenképp ebből a boltból akarsz valamilyen gépet vásárolni, akkor majd később megnézem mit lehet belőle kihozni. -
Satis
tag
Nem bonyolítom tovább, nem akarok belenyúlni 2 év múlva (hiszen ez volt a cél). Megveszem az 1333as DDR3at a jelenlegi AM3-as lap mellé aztán csókolom. Ha szükség lesz rá, majd csak memóriát veszek bele a jövőben.
-
Mert nincs.
AM2+ foglalatos DDR2, AM3-as DDR3. Ennyi.
A DDR2 1-2 évig még biztos, hogy jó lesz. Aztán akkor majd veszel olcsón egy jó AM3-as lapot gyors ramokkal. Ahhoz az kell, hogy AM3 kompatibilis procit vegyél most. Ami vagy Phenom X3 710, 720, 720BE, vagy Phenom II X4 810, 945, 955. Ezek mennek jó AM2+ -os lappal is, DDR2 mellett. -
Satis
tag
http://www.ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_ep45c_ds3r/29775
Őt találtam iPON on! Ez elvileg fogad DDR2-t és DDR3-t is. Kérlek véleményezzétek meg ehhez képest:
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P -
Intelben lehet.
AMD-ben nem tudok róla.AMD-nél az AM2+ -os lapok csak DDR2-t fogadnak, az AM3-as lapok meg csak DDR3-at.
Prociból az AM2+ lapba tehetsz AM2+-os, és AM3-as procit is, AM3-as lapba viszont csak AM3-as proci jó.Azért ezt más is olvassa át, nehogy baromságot írjak.
"Amúgy azaz 1333Mhz-es se lassú. Játékokban nem az számít, hanem a memória mennyisége."
Ha annyi lenne az ára a DDR3 1333 CL7-es moduloknak, mint a DDR2 1066 CL5-nek, nem is lenne gond.
iPonon 2*2048 1066 CL5 Kingmax 12k, Geil Value 4096 1333 CL7 Kit 19k... nem mindegy. És DDR2-ben a Kingmax nem a legolcsóbb, míg ez a Geil Value DDR3-ban kiugróan olcsó.
Egyébként persze, jó a DDR3. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Mindless #26700 üzenetére
Hát most ezzel az ír oldallal nem tudok mit kezdeni. Elég hiányos a készletük.
Én most leírom azt a konfigot, ami az elvárásaidnak tökéletesen megfelel, és ha átszámoljuk, akkor kb 800euro értékű lesz.
Tehát:
alaplap: GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
proci: AMD Phenom II 710 AM3 BOX
memória: CORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1600Mhz DHX CL9 KIT
merevlemez: WD 1000GB 7200rpm 32MB SATA2
DVD-író: PIONEER DVR-216DBK Fekete
Ház: COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP
tápegység: OCZ 500W StealthXStream
VGA: SAPPHIRE HD4550 512MB LITE PCIE (Mivel az alaplapba nincsen integrált.)
monitor: BENQ G2411HDÖsszesen: 228.695 Ft, mostani árfolyamon 814euro
Ez a gép 5 évig biztos elég lesz neked, ha nem akarsz játszani. De később is fejlesztheted a drága alaplap miatt.
-
vzsryl
nagyúr
Tudtommal nincs olyan lap, ami DDR2-t is és DDR3-at is támogatná.
Most vagy megveszed az 1333-asat, aztán 1-2 év múlva cseréled nagyobbra, ami akkorra már jó árba lesz. Vagy a későbbi fejleszthetőség rovására veszel gyengébb konfigot.Amúgy azaz 1333Mhz-es se lassú. Játékokban nem az számít, hanem a memória mennyisége.
-
Aktív témák
- Gitáros topic
- Napelem
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest