XFX Radeon HD 4770 kártyák eredeti hűtéssel

Az XFX kissé lemaradt a Radeon HD 4770 startjáról, ám friss bejelentésük láttán nem kell ezen bánkódniuk, mert igazi nagyágyúkat küld ringbe a gyártó. A népszerű vállalat 512 MB-os és 1 GB-os kiszerelésben megjelenő HD 4770 modelljei az AMD eredeti referenciahűtőit kapják meg, s ez várhatóan sok potenciális vásárló orcájára csal majd mosolyt. A termékek természetesen az AMD referencia nyomtatott áramkörére épülnek, és a múlt heti „körlevél” értelmében mellőzik a gyári tuningot. Ennek megfelelően a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő RV740 grafikus processzor 750 MHz-es mag- és 3200 MHz-es effektív memória-órajelen üzemel, a memórialapkák pedig a GDDR5 szabványra épülnek.

Az eredeti gyári hűtést az információk szerint csak az XFX fogja alkalmazni, mivel a többi gyártó szerint a rendszer hangosabb az új változatnál, és a hatékonysága sem nevezhető jobbnak. Ezzel lényegében az XFX is egyetért, azonban érdemes megjegyezni, hogy csak a régi hűtés rendelkezik olyan ventilátorvezérléssel, ami megfelelő fordulatszámot tud beállítani az extrém mértékű tuninghoz.

Az XFX Radeon HD 4770 termékei a héten érkeznek az üzletekbe, az 512 MB-os változat 109, az 1 GB-os verzió pedig 119 dollárba fog kerülni.

Az XFX mostantól az AMD termékeire koncentrál

Az XFX szóvivője az új Radeon termékek bejelentése mellett elmondta, hogy a múlt évben megkötött AMD-s partnerkapcsolat a mai körülményeket figyelembe véve nagyszerű döntésnek bizonyult. Bár számos korábbi rajongó fájlalja, hogy az NVIDIA GeForce modellekre sokkal kevesebb figyelmet fordít a cég, az XFX véleménye szerint ez törvényszerű, hiszen  mindig is a játékosok érdekeit nézték, márpedig ma játékra a Radeon termékek számítanak jobb beruházásnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés