Aktív témák
-
bartucc
addikt
válasz
raszputyin #24792 üzenetére
Az MSI-vel most találkoztam, semmi extra. Kb bios szinten pl a 945GZM-emhez tudom hasonlítani, nem vmi nagy durranás. Inkább a gigát, tuningra sokkal jobb, kicsit jobb alkatrészekből áll (saját meglátás), jobb is a giga-val a tapasztalatom.
-
válasz
Janoex #24793 üzenetére
Üdv!
Szerintem nem.
Ha AM2+-ban gondolkodsz, és DDR2-ben, akkor valami 780G-s lap is megteszi. Mondjuk, GIGABYTE GA-MA780G-UD3H 25k.
És mellé egy Phenom II 920 53k-ért.A sinan táp nem tudom milyen, de inkább egy Gigabyte Superb 460, vagy Corsair 400CX, vagy Corsair vx450 kellene neked.
-
Tomate
veterán
Kéne valami régi low end konfig egy ismerősömnek. 30k van az akcióra.
Ami kell:-proci+hűtő
-alaplap (agp-s)
-ram
-Hdd (bár az mind1)
-tápBármi jöhet!
-
Janoex
tag
Hali ez lesz a konfig amit összerakok
jó választás?
Gigabyte MA790GP-DS4H
AMD Phenom X4 9750
Corsair twinx 2x2giga 1066Mhz 5-5-5-15 idözitéssel
Radeon XFX HD4850 512 Mb
Sinan 530W táp
-
bartucc
addikt
válasz
raszputyin #24790 üzenetére
Így érthető a dolog, bármelyik gép is lesz, jól fog járni a tulajdonos
-
Steve-0
őstag
válasz
raszputyin #24784 üzenetére
AMD:
*LAP: GIGABYTE GA-MA78GM-DS2H ~ 20e (integrált hangkari elég jó rajt)
CPU: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 BOX ~ 17e
RAM: 2db KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz ~ 6e
VGA: integrált HD3200
HDD: SAMSUNG 640GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 17,5e
vagy SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 13e
ODD: PIONEER DVR-216DBK Fekete ~ 6e
HÁZ+TÁP: GIGABYTE GZ-M1 Fekete 460W ~ 14,5e
min.~76,5eINTEL:
LAP: GIGABYTE GA-G31M-S2C ~ 13,5e (ezen is csak ALC 662-es integrált hangkártya)
CPU: INTEL Celeron E1400 2.0GHz 775 BOX ~ 13e
vagy INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX ~ 20e
többi u.a.
min. ~66e+MICROSOFT Windows Vista Home Premium 32bit Magyar OEM ~ 30e
(én nem ragaszkodnék hozzá mivel a hírek szerint egy év múlva megvásárolható lesz a Windows 7, addig ki lehet húzni Linuxal is)
*ASROCK A780GM-LE ~ 17e - ezen viszont gyengébb integrált hangkártya található (ALC 662).
Én megvagyok teljesen elégedve az integrált hangkarikkal, igaz én felvételt nem készítek velük.
-
bartucc
addikt
válasz
MmDorian #24785 üzenetére
Jók az ötletek, takarékosság szempontjából.
raszputyin: A hangkártyát illetően mindenképp ajánlom a hadveraprót
Vagy egy X-Fi belépőkategóriás 6-7k-ért(láttam már párat ennyiért, hátha most is van), vagy egy SB live! is jobb azért mint egy integrált.mave13: jó lett az avatarod
-
-
MmDorian
őstag
válasz
mave13 #24782 üzenetére
A RAM nem 2x2 akart lenni ? Annyiért már 4 G-t is kapsz
Lehetne spórolni ramon : [link]
Lehet spórolni a ház-tápon : [link] Mivel a lap mATX, belefér, VGA nincs, nem nagyon, ami fűt.
Samsung AAKS nem hiszem, hogy lenne
WD AAKS 640 legyen a vinyó természetesen.
Ez Ramokon -7k, ház-tápon -3k az összesen 10, tehát 80-k ra jönne ki
(#24783) newa1984 MSI lapot nem, hogy i7-hez, semmihez nem ajánlunk, mert olyan árban vannak sokkal jobbak. Egy 4870X2-vel mindenképp jobban jársz, csak egyszer hangos, csak egyszer fűt, és nem is kell bajlódni a CF beállításokkal.
-
válasz
raszputyin #24781 üzenetére
Akkor inkább AMD-t javaslok.
Gigabyte GA-MA780GM-S2H 20k
4850e 18k
Kingmax 2*1024 MB 1066 12k
Samsung 640 16MB AAKS 17k
PioDVD 5k
FSP350 pnf 8k
CM Elite, vagy bármi más ház 10kEz így 90k. 2 GB RAM Vista alá elég, hanem lesz játék, több nem kell. Ebbe még valami jó hangkártya kell, amit majd ajánl valaki más. Abban sajna nem vagyok otthon, nekem jó az integrált is. Árak: iPon.
-
raszputyin
senior tag
-
Steve-0
őstag
válasz
raszputyin #24779 üzenetére
mire használnád?
-
raszputyin
senior tag
Sziasztok,
100eFt környékén kellene egy asztali konfig monitor nélkül, de Windowszal (Vista Home Premium).3d teljesítmény nem kell, viszont bele kéne férnie egy tisztességes különálló hangkártyának. Fontos, hogy megbízható legyen, és jó, ha viszonylag halk. RAM és HDD méret fontosabb, mint a CPU teljesítmény, de azért legyen rendes kétmagos, lehetőség szerint Intel és nem Celeron.
Az lenne a jó, ha egy helyen (Bp.) meg lehetne venni, ahol valamennyi supportot kínálnak a gépre is (nemcsak az alkatrészekre külön-külön a garancia).
Nagyon hálás lennék a javaslatokért, főleg ház és alaplap terén.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
elfelejtette #24766 üzenetére
elfelejtette kolléga, netán elfelejtette, hogy már sokszor beszélgettünk a PNF előnyeiről?
Tudom, hogy neked is PNF-ed van, nekem szintén... Már megbeszéltük...
Most kicsit úgy tűnik, mintha félreértetted volna a hsz.-emet, egy szóval sem mondtam, hogy nagy baj lenne az AsRock lapokkal.Annyit mondtam, hogy azokon az eseteken kívül, amikről Te írtál, sokan azért kritizálják az AsRock lapokat, mert szerintük túl olcsó ahhoz, hogy jó legyen. Persze ez utóbbi szempont néha igaz is, pl. tápok esetén. De ha valaki nem szán túl sokat egy alaplapra, akkor nyugodtan vehet AsRock-ot.
Most tulajdonképp nem értem, mi volt a mondanivalód a nekem címzett hsz.-eddel... -
-
MmDorian
őstag
Én MSI lapban nem bíznék,megérzés, inkább egy Giga 770-UD3.Vagy ha kell a CF, akkor J&W 790GX Extreme.
Lényeg a lényeg, túl drága a lap, legyen Gigabyte 770-UD3, egy Phenom II. 720-szal.
RAM-ból most egyszer 2G, és egy hónap múlva, vagy ahogy lesz rá keret, veszel még egyet, így jársz a legjobban.Vinyó legyen 640-es, gyorsabbak a felépítésük miatt, és alig drágábbak.
DVD teljesen jó.
Tápból szerintem elég egy Corsair CX400, de ha biztosra mész, akkor VX450.
-
babai
csendes tag
helósztok segitséget szeretnék kérni !!
uj gépet veszek és ! egy kis szakértői hozzászólás jól önne!msi k9a2 platinum
amd athlon 7750
ati radeon 4830 512mb
2×1 gb kingmax 1066mhz illetve nem tudom hogy 2×1---vagy 1×2 gb legyen!
500gb samsung 16 mb
pioneer 216
chieftec 500w-os és corsair táp között vacilálok!előre is köszönöm a segitséget!!
-
-
Nyx89
aktív tag
válasz
newa1984 #24768 üzenetére
Lap : Gigabyte X58 UD3R / UD4 / UD4P ha nem akarsz sokat rákölteni és extrém mód tuningolni (4GHz stb..), egyébként pedig Asus P6T Deluxe
RAM : 3*2Gb Kingmax 1333/1600 , vagy valamilyen márkásabb kit, de szerintem felesleges.
Táp: Felesleges akkora ( ThermalTake nekem pedig nem táp ), úgy hogy Corsair TX650 vagy HX620
Összekötni ha van rá lehetőség egyértelműen HDMI-vel, videókártya pedig egyéni hóbort kérdése
(Én is radeont vennék...) Egyébként jó elképzelés .
(#24770) mave13 : Nem egészen , te általában Gigát ajánlasz és kész
-
válasz
Sk8erPeter #24765 üzenetére
Volt pár AsRock lap ismerőseimnek, és olyan vegyes volt róluk az összkép. Tették a dolgukat, kb. 3-4 halt meg idő előtt, de abból egy villám által. Tuning nem volt egyiken sem, bár akkor még nem is nagyon volt divat.
Sajnos azért az AsRock-nak voltak elég ramatyul sikerült sorozatai a múltban, igaz a többi gyártónak is, csak azokat talán nem verték annyira nagy dobra.
AsRock használható, csak tényleg senki ne várjon tőle csodát, meg tuningrekordokat. Meg ha ugyan olyan árban van, mint valamelyik, most jó cuccokat gyártó cég lapja, akkor inkább azt ajánlom. -
newa1984
csendes tag
Ja egy kérdésem még lenne a videokártya miatt, hogy vegyek egy erős kétmagosat vagy vegyek 2 gyengébbet és kössem crossfire-be, vagy ha nvidiát veszek akkor sli-be? Melyikkel járnék jobban? Ugye full hd felbontást használnék.
-
newa1984
csendes tag
Üdvözlet minden mesternek!
Szeretnék gépet venni a közeljővőben, ami alatt egy komplett konfigot értek.
A gépet arra használnám, hogy full hd-s tv-re kikötve blu-ray filmeket néznék és néha játszanék (reményeim szerint pl.: starcraft 2-vel(már ha valaha megjelenik),crysis-al), illetve néha filmet vágnék, és tömörítgetnék + azt szeretném, hogy egy jó ideig ne keljen fejlesztenem (1-2évig).
Szóval én arra gondoltam hogy beruházok egy intel i7 920-as procira, de még nem tudom hogy asus vagy msi alaplapot vegyek és hogy pontosan milyet kb. 80-90e-ig (asusról rossz tapasztalatom van), ramra valamilyen 3*2 GB-os kittre gondoltam ddr 1333 mhz-esre (vagy vegyek 1066-osat vagy erősebbet van értelme?) 35-40e-ig,winyora kb. 1 terra elég 30-35e-ért,vennék blu-ray írót 50e körül, én egy Thermaltake ToughPower W0131 850W tápegységre gondoltam 40 körülért láttam,videokártyánál gondba vok mert 100eft-nál nagyon többet nem akarok rá költeni, de jót akarok a full hd miatt ezért egy radeon 4870 x2-esre gondoltam azt láttam prohardwares apróhirdetésben ilyen ár körül, valami egyszerűbb ház jó lenne 20e-ig, és monitor nem kell mert full hd-s 106-os tv-re nyomnám ki (bár itt nem tudom hogy a hdmi-vel kössem majd össze vagy a sima monitor kábellel?).
Szóval szerintem egészen körbeírtam mit akarok, igazából az érdekelne a nálam okosabb embereknek mi a véleménye a kitalált konfigomról illetve itt ott mit ajánlanátok nekem.
A helpet köszönöm! -
Davcy
tag
válasz
Neil Watts #24742 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget - megyek vásárolni...
-
elfelejtette
veterán
válasz
Sk8erPeter #24765 üzenetére
Az AsRock lapokat általában azok szokták fikázni, akiknek vagy sohase volt, vagy 1x vettek egyet, aztán túl nagy elvárásokat támasztottak vele szemben, vagy pedig bele nyúltak egy hibás darabba... Ez alapján én is fikázhatnám a Giga P35-ös lapokat, vagy az MSI Radeon karikat.
Nekem konkrétan csak AsRock lapjaim voltak, mivel a költséghatékony gépek híve vagyok, és egy sem hagyott eddig cserben. Sőt, még tuningra is hajlandóak, anno az AthlonXP procimat 2400MHz-en járattam bennük. Cmos Clear-t pedig még 1x sem kellett csinálnom...
A tápokról meg annyit, hogy lásd az adatlapom. Az FSP 350PNF tápomat elég régen vettem, ha akkor már lett volna PNR, lehet hogy most az lenne a gépemben.
Üdv. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bartucc #24762 üzenetére
No para! Nem volt sértő. A vita mindig belefér
Főleg, ha kulturált a vitapartner.
És nagyon helyes, hogy szintén PNF-ed van(#24764) mave13: az AsRockot mindig is divat volt fikázni
Tudod, ami olcsó, az egyesek szerint szar.
(hmm, azt hiszem, ezt hívják sznobizmusnak?
)
-
válasz
bartucc #24763 üzenetére
Ja. Ha azonos árban kéne gondolkodnom, hogy melyik lap legyen inkább, akkor tudod a választ. Tudom, most divat fikázni az AsRockot, de akkor is.
Geza26: De ennek ellenére. Ha nem lesz tuning, és később sem tervezed, akkor jó lesz az a lap. Ha bármi gondod van vele, úgyis cserélik garanciában. Szarba belefutni meg minden gyártónál lehet.
-
bartucc
addikt
válasz
Sk8erPeter #24761 üzenetére
Dehogy akartam, bocs hogy félreérthető voltam. Az előző kirohanásomat se így akartam, nem a legnyugodtam percemben írtam el kell ismernem(nem miattad volt a felindultságom, csak nagyon rossz helyre vezettem a feszültséget
, elnézésedet kérem
)
Azért írtam a PNR-t, mert az a minimum, a PNF minden szempontból jobb(hang, melegedés, anyagminőség), nemhiába vettem ilyet.És nem neked szántam, igazad van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bartucc #24748 üzenetére
Ha nem akartál vitatkozni, akkor nem igazán értem, miért nekem írtad, amit írtál. Ha a Gigát ajánlod, akkor szíved joga, tényleg jó táp, de akkor ne nekem ajánld, hanem az illetőnek, aki segítséget kért.
(#24732) elfelejtette: ez igaz, odaírhattam volna, de nem ezen volt a hangsúly, mert bartucc kolléga írta nekem ezt, miután a PNF-et ajánlottam: "A tápos topicban benne van, de egy FSP PNR a min. bármilyen gépbe" Amit én először úgy értelmeztem, mintha azt akarná bemagyarázni, hogy a PNR jobb mint a PNF. Valószínűleg félreértettem.
-
Geza26
senior tag
Hello!
Új gépet állítok össze szülőknek, netre lesz. Erre gondoltam:
ASROCK A780GM-LE
AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 BOX
2db KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
+ház, fsp táp, dvd íróJók ezek az alkatrészek vagy tudtok jobbat kb. ebben az árkategóriában? Köszönöm!
-
bartucc
addikt
válasz
PeterCarp #24750 üzenetére
Azért ajánlottam, mert ebben a kategóriában, amibe kb nézelődhettem, (max 35k) nincs olyan intel proci ami ajánlható lenne az AMD-vel szemben. Az E5200 kicsit gyengébb, az E7400-gyel az a gond, hogy kétmagos, amik ugyanolyan gyorsak mint az AMD magjai, viszont az AMD 3 magja későbbiekben hasznos lesz, és egyre több a program ami kihasználja a 2-nél több magot is.
Jövőben könnyebb lesz bővíteni, mert még több processzor is jön am2+ foglalatba, és ezért csak egy processzorcsere kell esetleg. -
-
bartucc
addikt
válasz
Sk8erPeter #24729 üzenetére
Kétszer ment....
t3v3h: quadot inkább, a többit meg jaja1981 leírta.
, esetleg Phenom II-ből egy 3 magos X3.
-
bartucc
addikt
válasz
1: nem vitázni akartam.
2: a PNR és a PNF nem egy árkategória, ezt szögezzük le. A boltok többségében a PNF 9k körül van a PNR pedig 5-6k max.
3: Persze hogy a PNF ajánlott, de egy alap p4-es letöltőgépbe a PNR is bőven elég, és nem rossz minőségi táp, csak rosszabb mint a PNF de nem rossz.
4: a tápos topicban is járatos vagyok, szval nem akarok vitázni, de sztem a Giga jobb választás 9-10k-ért mint egy PNF 350 9k-ért.jaja1981: egyetértek, nem is ajánlott táp, és Corsair CX-400 halkabb is, jobb is. De egy Giga SuperB 460W Giga házzal 15k körül megvan, vagy még kevesebb.
-
jaja1981
addikt
válasz
Challanger #24744 üzenetére
2x2 GB kingmax, kingstone, szinte bármilyen jó.
Nem lesz nagy különbség. -
jaja1981
addikt
válasz
Neil Watts #24742 üzenetére
Már megbocsáss, de tényleg nem akarlak kritizálni és többet nem is szólok be, de miért javasolsz majd 26-ezerért ház+táp kombót?
Egy olcsó, kis fogyasztású gépről van szó, ami jó ha 100-120W-ot fogyaszt, sem extra hűtés (mondjuk halk kell), sem extra nagy táp nem kell.
FPS táp van 5-6k-ért de lehet olcsóbban és bármilyen ház megteszi, ami úgy ahogy kinéz.Másik.
Mit tud ez a webcam 10k-ért?
Költséghatékony gépnél minden ezres számít.Én Steve-0 konfigjaira szavaznék inkább.
Többet nem szólok, csak nem értem.
-
Challanger
tag
Köszi a tanácsokat. Már csak egy kérdésem lenne. Az alábbi konfighoz milyen memóriát ajánlotok (ha lehet pontos típus szerint)? Hogy szűkítsem a kört: DDR2-re gondoltam, 2x2Gb Dual.
Alaplap: GA-EP45-DS4
Proci: Intel® Core™2 Duo Processor E8400 (6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)
Videokártya: SAPPHIRE HD 4830 512MB GDDR3 PCI-E -
Ez jó?
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H 21.373 Ft
AMD Phenom X3 8650 AM2+ Boxed 23.048 Ft
Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-800 (KVR800D2N6/2G) 5.002 Ft
Samsung SpinPoint F1 640GB (HD642JJ) 14.900 Ft
Pioneer DVR-216D 5.273 Ft
Cooler Master Centurion RC-541-SKN1 12.720 Ft
Cooler Master eXtreme Power Plus 400W 15.780 Ft
Logitech QuickCam Communicate 10.428 Ft
Microsoft Black Value Pack 5.544 Ft -
jaja1981
addikt
válasz
Challanger #24738 üzenetére
Szerintem bízd szakemberre, mert sok kis apróság van, amin el lehet csúszni.
-
Steve-0
őstag
válasz
Challanger #24738 üzenetére
1. pl. iponál 1800 Ft ért összerakják (csak ugye mindent egy helyen kell venni)
2. kérdezd meg közeli pc-s boltban h mennyiért raknák össze
3. hozzá értő haver/barát?
4. nem nehéz dolog, oda kell figyelni, jah meg érzékkel mintha lovat...bach22:
LAP: GIGABYTE GA-G31M-S2C ~ 13e
CPU: INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX ~ 20e
RAM: 1db KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz ~ 6e -
bach22
tag
nah hali! úgy áll a helyzet, h vga-t még nem cserélek, szal tudtok ajánlani proci, ram, alaplap-ot? a keret 40k! a gépház mATX-es, szal olyan lap kellene.
-
Challanger
tag
Üdv!
Napokon belül új gépet állítanék össze. Az alkatrészeket (az árkülönbségek miatt) nem egy helyen venném meg. Így felmerül a kérdés, hogy ki rakja össze a gépet? Illetve ami jobban aggaszt ki állítja be a memóriát, BIOS-t, stb...?
Ha beviszem egy boltba, akkor szerintem simán elkérnek ezért vagy 10.000 Ft-ot.
Viszont én még sosem csináltam ilyesmit. A kérdésem az lenne, hogy a neten van valami leírás, segítség amivel egy magam fajta kezdő is boldogulhat? Vagy inkább bízzam szakemberre -
Steve-0
őstag
INTEL: Bőven megfelel irodai gépnek, netezésre, divx, xvid, 720p-s videók nézésére.
LAP: GIGABYTE GA-G31M-S2C ~ 13e
CPU: INTEL Celeron E1400 2.0GHz 775 BOX ~ 12,5e
RAM: 2db KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz ~ 6e
VGA: MSI R4350-D256H PCIE ~ 9,5e*
HDD: SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 13e
HÁZ+TÁP: GIGABYTE GZ-M1 Fekete 460W ~ 14,5e
2.1: Logitech X-230 ~ 10e (nekem is ilyen van, zenére, filmnézésre ideális)~75e +egér+bill.+webcam
*ha HD anyagokat is akarsz nézni amúgy felesleges, mivel van integrált VGA is.
AMD:
LAP: ASROCK A780GM-LE ~ 16,5e
CPU: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 BOX ~ 17e
RAM: 2db KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz ~ 6e
VGA: integrált HD3200
HDD: SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 13e
HÁZ+TÁP: GIGABYTE GZ-M1 Fekete 460W ~ 14,5e~83e +egér+bill.+webcam
Ez "multimédiásabb", kicsit erősebb, és késöbbiekben bővíthető Phenom II-es procikkal is.
-
jaja1981
addikt
válasz
Neil Watts #24731 üzenetére
Azért lehet olcsóbban is megfelelő gépet összeállítani.
lap: P31 is megteszi, csak nagy tuningra nem lehet számolni, de 2220 simán megy benne 3-on -4k
ház+táp: vagy a gyg ház superb táppal, vagy gagyi ház FSP 350W táppal, ehez a konfighoz bőven jó. -10k
hangszórót nem ajánlanék, mert az egyedi kérdés, és lehet nem is kell.
Bill szintén egyéni kérdés.90k-ból megáll a gép bill, egér, hangszóró nélkül.
-
válasz
elfelejtette #24734 üzenetére
Mindjárt összedobok egyet!
-
elfelejtette
veterán
válasz
Neil Watts #24731 üzenetére
Inkább írtál volna egy jó int. VGA-s (AMD780) AMD-s konfigot Elite házban, PNF táppal, az pont annyi lett volna, amennyit rászán, és arra jó is lenne, amire használni akarja...
-
elfelejtette
veterán
válasz
Dupla.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Hy!
Ha már idézel, írd be a következő mondatot is:
"Ettől függetlenül ugyanúgy az ajánlott tápok között a helye."
Tehát még mindig inkább PNR-t vegyen vki, mint Codegen-t ugyanannyiért. Főleg mostanában, hogy a valódi PNF egyre nehezebben beszerezhető.
Üdv. -
Ez egy jó pár évig kiszolgál, és játékra is jó!
GIGABYTE GA-P35-S3G 16.632 Ft
Intel Pentium Dual Core E2200 15.270 Ft
Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-800 (KVR800D2N6/2G) 5.002 Ft
GIGABYTE GV-R467D3-512I 512MB PCIe 20.137 Ft
Western Digital Caviar Green 500GB (WD5000AACS) 14.935 Ft
Sony NEC Optiarc AD-7201S 5.264 Ft
ThermalTake Soprano Vx (VD6000BNS) 13.447 Ft
OCZ StealthXStream Power Supply 500W 14.760 Ft
Logitech X-540 17.400 Ft
Microsoft Wired Desktop 500 5.320 Ftez így 128k
80-90ből szvsz nem lehet értelmeset (értsd: nem szorul azonnal cserére) összehozni.
A fent linkelt gép minimum 2-3 évig jó lesz, utána meg oda bővíted ahova akarod ésszerű keretek között persze -
Davcy
tag
Sziasztok,
számítógépet szeretnék venni netezésre, filmnézésre, Office-os munkára. Monitoron kívül kellene hozzá minden, tehát mouse, keyboard, hangfal, és esetleg webkamera is. Össze lehet hozni valami elviselhető konfigot 80-90e-ből?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bartucc #24711 üzenetére
Talán mielőtt elkezdesz vitatkozni, olvass utána jobban a dolgoknak, idézek:
"FSP-PNR: PNF-nél kisebb hatásfok, nagyobb mértékű melegedés "köszönhetően" a kisebb hűtőbordáknak, kisebb szekunder oldali borda és a primerköri pufferkondenzátor is kisebb. Emiatt hangosabb a PNF modelleknél, mivel a hamarabb felmelegedő bordák miatt már alacsonyabb terhelésen is felszabályoz a ventilátora."Szóval miről is beszélsz?
Továbbra is fenntartom, hogy FSP 350PNF (vagy 400PNF, konfigtól függően) az ajánlott. -
-
Nyx89
aktív tag
Lap : GA-EX58 UD3R
Ha nincs tuning elég a gyengébb lap is.
(Bár emberi keretek közt nem ez a lap lesz a tuning hátráltatója...)CPU : Amelyik belefér,bár szerintem nem éri meg a felárat az a plusz ~266mhz.
Ram : Mivel Tripple Channel a platform egyik lényege , használjuk ki, legyen 3*2Gb 1333/1600-as Kingmax(!)
Cooler : Szerintem a z600 is elég , és szerintem bele is fér a házba , vagy ha találsz Arctic Cooling Freezer Extremet rev 2.0át akkor az is tökéletes és halk.
VGA : Én minimum egy ilyet vennék , azért nem baj ha szépen fut rajta a Vista/Win7 stb.
Táp : Felesleges ekkora , és talán nem is biztos hogy a leghalkabb.
Corsair VX450 , HX450(moduláris) is kiszolgálná bőven a konfigurációt. -
-
tekk
tag
válasz
Neil Watts #24717 üzenetére
1) hosszabb távra kell egy erős munkagép
2) keret van rá -
t3v3h
csendes tag
hi,
kicsit frissíteném a gépem.
A fő kérdés hogy E8400 vagy Q8200.
Játékre nem használtam a gépem az elmúlt 5 évben és nem is tervezem.
főleg kép- videó- kiadványszerkeztés, CAD.
A vga valószínű sapphire 4850 sapphire edition, a memória meg a lap: ha majd eldöntöttem a procitszerintetek?
köszi,
t -
-
tekk
tag
Konfig véglegesítése előtti utolsó kérdések. Játék / overclock nem lesz, e gépnek egy atombiztos, halk munkagépnek kell lennie. Főleg a proci cooler téren kérek segítséget, a lényeg, hogy halk legyen
Alaplap:
GA-EX58-DS4
GA-EX58-UD5 (az ultra durable megér ennyi felárt?)Processor:
Intel Core i7 920 vagy 940
Memória:
DDR 3 4 gb, Kingston, pontos típus?
Processzor cooler:
Cooler Master Hyper Z600 (elég lenne + beférne egy pl cooler master elite 335 házba?)
Scythe Ninja 2 SCNJ-2000
Noctua NH-C12PVGA:
Gainward BLISS 9500GT 512MB PCIe
ASUS EAH 4350 Silent 512MB PCIe (mivel játék nem lesz, ez a passzív okés?)Tápegység:
Cooler Master Silent Pro 600W
Előre köszönöm a segítséget!
-
-
válasz
adidaz #24703 üzenetére
Szia!
Szerintem még gyüjtögess egy kicsit, amit most ajánlok az szerintem tuti:
GIGABYTE GA-EX58-UD5 68k
Intel Core i7 920 Boxed 76k
Corsair XMS3 DDR3-RAM 12GB PC3-1333 Kit 93k
GIGABYTE GV-R487X2-2GH-B 2GB PCIe 125k
Samsung SpinPoint F1 1TB (HD103UJ) 25k
ThermalTake Matrix VX (ablakkal) 19k
OCZ StealthXStream Power Supply 500W 15k
Sony NEC Optiarc AD-7201S 5kEz így 426k de tuti nagyon!
-
Nyx89
aktív tag
válasz
bartucc #24710 üzenetére
A vinyó ha már Samsung legalább F1 legyen , de én még mindig inkább egy WD-re esküdnék , akár Black , akár normál 640es.
u.i:Tápnál valóban igazad volt tuninghoz és komolyabb videókártyához nem elég , de a kérdező szavaiból én nem azt vettem ki hogy tuningolni akar , és az általa leírt konfighoz néztem a tápot ! -
bartucc
addikt
válasz
Sk8erPeter #24709 üzenetére
Hát 6500-ért 550-est
A tápos topicban benne van, de egy FSP PNR a min. bármilyen gépbe ha sokáig életben akarod tudni, vagy egy Giga Superb 460. -
bartucc
addikt
válasz
PeterCarp #24708 üzenetére
Szia! Erre gondoltam:
Phenom II x3 710 35k
Gigabyte GA-770-UD3 22k
Kingmax 2*2 GB 14k
Gainward 9566-Bliss HD4850 512MB Pcie 41k
Samsung 640GB/16mb/sata2 18k
Gigabyte ház + Superb 460W táp 14-15k
Pioneer 216D 5k
------------------------------------------------------------------
Össz: ~150kIpon-os árakat írtam, egyébként jó hely, főleg a garanciafutár(ha vmi elromlik ingyen szállítják vissza, garancizátatni) és a házhozszállítás miatt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
elistvan #24665 üzenetére
Akkor vedd meg ezt a tápegységet, ha szeretsz veszélyesen élni.
Meg ha kockáztatni szeretnéd a leendő konfigodat.
Most komolyan képes voltál linkelni egy ilyet is? No-name Supersilent 550
Hát ez nagyon ütött.
Még mindig létezik a tápos topic első hozzászólása az ajánlott tápegységekkel: [link]A tunerkártya jó, bár nem igazán értem, hogy mit akarsz, miért tüntetted fel a listában, ha már rendelkezel vele.
Az nem baj, ha PCI-os, a PVR3000 Deluxe is az, és mégis nagyon jó darab. A csatolófelület legfeljebb annyiban játszik szerepet, hogy régebbi szabvány, és előbb-utóbb eltűnik, de az az idő még nagyon messze van, amikor "kihal".
-
PeterCarp
csendes tag
Sziasztok, tervezem hogy vennék egy új gépet, de mint általában most is kicsit lemaradtam, kb 150 e-ből mit tudnátok ajánlani nekem, monitor nélkül (külön venném meg 19 vagy 22-es TFT-t), és a fő, hogy hol lenne a legjobb megvenni. Összerakni összerakom, annyi lenne, hogy 4Gb ram, filmekhez, játékra kéne. persze Vista ne döcögjön alatta
Előre is köszi
ps: Nem tudtok véletlen eladó Home Premiumot? Eredeti kéne
-
bartucc
addikt
válasz
Krystos #24704 üzenetére
Hát remélem lesz hétfőn. Egyébként egy CX-400 is elég lenne ha nem tuningolod agyon.
Vagy ott van még a VX-550, igaz ez picit hangosabb, mert nem Seasonic beles, hanem CWT, de egyik újdonsült tulaj szerint hangtalan. (régebbi széria volt "rosszabb" ezek szerint csak)
Nyx89: tudom, de egy 4870x2-vel már 400W volt a konnektor felől, vagyis 340-360W körül, annyira nem akarok kicentizni semmit, hiszen még tuning is lehet későbbiekben.
adidaz: Core i7 mellé minimum 4870x2-t vagy GTX295-et raknék, esetleg ezekből kettőt(másik dolog hogy semmi nem használ ki akkora erőt, de a core i7 már meghajtaná őket, későbbiekben lenne inkább jó a 2 csúcs-vga). Ha nem fér bele ilyen vga(ami nem fog), akkor inkább egy Core 2 Quad, vagy Phenom II és egy GTX260/4870, GTX285. De ezekhez már 24"-os monitort vennék, utóbbihoz legalábbis biztos.
-
Krystos
csendes tag
válasz
bartucc #24650 üzenetére
VX-450-et néztem, de nincs iPonon :\ (egy helyben szeretnék mindent megvenni)
Tudnál esetleg onnan ajánlani valamit?
Néztem a tápos topikot, ott a HX520 tűnt úgy, hogy nem lenne rossz. Árban viszont... hát, ha nagyon akarom végülis belefér, de már túlment egy kicsit.
Már csak azért is kérdem mert lesz tuning majd a későbbiekben. E téren a 3 magos Phenom hogy áll? -
Nyx89
aktív tag
-
bartucc
addikt
válasz
adidaz #24700 üzenetére
Kifutó modell alatt azt értem hogy nem valószínű hogy sok processzort kapunk már lga775-be, vagy legalábbis eléggé ki lett aknázva a lehetőségek tárháza(de jó sikerült megfogalmazni....). Szval az intel egyre inkább a Core i7/i5 felé próbálja majd terelgetni a népet, és mondjuk egy 2 év múlva gépfejlesztés esetén gondba leszel, mert kevés alkatrészt fogsz kapni lga 775-be ha kapsz. A másik indok hogy a Core i7 nem éri meg az árát, egyszerűen felesleges, és 350k-ba nem fér bele, ha normális vga-t akarsz venni(értsd ezalatt, hogy egy Core i7-hez mérten olyan vga-t, amihez megéri a core i7-et).
Szval vagy Phenom II, vagy Core 2 Quad. Eddig se volt kérdés számomra legalábbis hogy quad, ha nem az lett volna kiemeltem volna hogy core 2 duo.
Egyszerűen feleslegesnek érzem a Core i7-et, nem aknázod ki a benne rejlő erőt, ennyi.
Aktív témák
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest