Aktív témák
-
bartucc
addikt
Igen, kicsit bajos lenne, felx nélkül
Sztem az alaplapon lévő kisebb cuccokat jobb behelyezni alaplap becsavarozás előtt, könnyebben hozzáférsz. Legyen az cpu, hűtő meg ram akár.
Az élmény meglesz, de vki legyen melletted aki tapasztaltabb, ez mellett akkor is kitartok, nekem is volt egy-két balesetem ha nem figyeltem, vagy nem értettem hozzá. (pl 462-es procira 180 fokkal fordítva akartam ráerőltetni egy hűtőt, de azon van egy tálca szerű mélyedés, hogy kell elhelyezni, körbe nem lehet forgatni, na hát egy működésképtelen, lesarkazott procival gazdagítottam a világot a figyelmetlenség miatt....)Szerk: rendben, bármi van, írj nyugodtan, mostanában megint tudok gép előtt lenni. A használati utasítás csodákra képes
-
bartucc
addikt
Na igen, félreértettelek, az összerakás alatt azt értettem, hogy összerakatás. Hát ha nem csináltál még ilyet, akkor sztem is vki jártas segítségével.
Egyébként amire figyelni kell: mielőtt bármit megfogsz, fogj meg egy földelt fémtárgyat, legjobb erre egy ladjátor.(ha nem kandalló vagy padlófűtésetek van). A procit és a hűtőt is még a lap házba behelyezése előtt rakd be/fel. Ramokat is. Az alaplapra csatlakozókat is figyeld meg, hogy jól kösd be, és az előlapi USB-re kell nagyon figyelni, ha nem egyben vannak a kábelek, hanem egy szálasával, ha rosszul rakod be, visszáramot kaphat, és elszállhat a lap. A tápon lévő csatikat értelemszerűen. Bármi kérdésed van még, priviben írhatsz nyugodtan, de én is azt tanácsolnám, egy jártasabb ember azért legyen melletted
gyenge47: jó hogy mondtad a HDD behelyezést.
(#27108) smoli: persze, de ha fizikai sérülést okozol, azért nem jár gari, és a procidnál, lapodnál ez könnyen megeshet, és akkor nem kis lóvét buksz el... -
gyenge47
aktív tag
Csak vázlatosan:
először az alaplapot rögzítsd, majd rá a cput+ramokat, utána vinyót és a dvd-t. HDD-t érdemes úgy rakni, h ne a vga elé, mert szenvedés a berakás. Következőnek jöhet a VGA, majd legvégül a táp. Én így szoktam, de alaplap leírásában elvileg van olyan rész ami ezt a részt taglalja.UI: felelősséget nem vállalok, rakasd össze szervizben sztem, nem olyan drága.
-
FireKeeper
nagyúr
belépő gépnek nem rossz
(#27106): ha valamit mellényúlsz, erőltetsz, eltörsz vagy elferdítesz egy ilyen gépnél nem keveset veszítesz. ha egyáltalán nem csináltál még ilyet, akkor szólj boltosnak, vagy hozzáértőnek (ezalatt nem a legtöbbet WOW-ozó gyereket értem, hanem aki tényleg ért a hardverekhez). Ha ismerős, az még jobb, mert legalább akkor nézheted, hogy mit hogy csinál. -
bartucc
addikt
Első Hsz
.....
Mi lenne a keret, milyen felhasználás, milyen felbontás(játék esetén)....Segítek szívesen, csak kell egy kis infó.(#27094) vzsryl: sajnos teljesen igazad van, amikor nekem a codegent akarják elsózni akkor röhögök nagyokat. (szeretek bemenni egy boltba tanácsot kérni, mit ajánl, de mindig rájövök a saját eszemmel többre megyek....
)
-
vzsryl
nagyúr
Biztos, hogy annál a Gigánál nem lenne hangosabb. Hangja csak akkor fog előjönni, ha játszol, de gondolom akkor úgyse érdekel a hangja. Alapjáraton a winchester lesz talán a leghangosabb alkatrésze a gépednek.
dzsozefo: Ha csak sima mindennapi használatra kell a gép, akkor nincs sok értelme ennyi pénzből másik konfigot építeni. De ha mindenképp szeretnél, akkor leírom miken változtatnék az általad kinézett alkatrészek kapcsán.
Azt a házat nem ismerem, de ránézésre megéri azt az 5k-t.
Az E2220-as sokkal gyorsabb akármelyik P4-nél, még a D szériás Dual-core-oknál. De a helyedben inkább egy E5200-t vennék, ami alig drágább, viszont gyorsabb és sokkal kevesebbet fogyaszt.
A táp jó lesz.
Alaplapból meg inkább egy G31-es Gigabyte-ot javaslok. -
vzsryl
nagyúr
Szia!
DDR3-ból 1066 gyenge, legalább 1600Mhz-es kell, hogy hozza az 1066-os DDR2 szintjét. Inkább ezt: CORSAIR TwinX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 TRIKIT 28.601 Ft
ODD-ből inkább Pioneert.
Az a táp alig erősebb egy Superb460W-nál mégis plusz 5k, tehát nem éri meg. Inkább egy FSP Everest 500W-ot javaslok. Nagy hatásfokú, moduláris és nem is túl hangos. De ha kicsivel több pénzt szánsz tápra, akkor a CORSAIR VX450W 19.140 Ft-ért éri meg legjobban. Ez még jobb hatásfokkal bír, mint az Everest, és még az egyik leghalkabb táp is.
Proci hűtőből talán egy Scythe Mugen 2 lenne jó választás, amit ipon-on sajnos nem lehet kapni.rakal: Ez a fórum erre való. Amúgy nekem egy nagyon jól működő konfigom van és ha valakinek annyi a kerete, hogy egy ilyet vegyen, akkor ajánlom is neki. De az enyémen kívül még tudok sok más olyan összeállítást, ami remekül kiszolgálja a gazdáját, és olyat is szoktam javasolni.
-
lsc
nagyúr
Elég, de ha annyi a keret akkor egy corsair vx 450 még jobb /csak az ára elég húzós most/.
Ha kb 2 évig ki tudom húzni a 775-tel akkor nem szívesen feccölök 300K-t egy i7-es rendszerbe. Idézet tőled, egy évig biztosan elég amit ajánlottam, ha nagyobb a keret akkor vehetsz egy 4 magosat, ha olcsóbban akarod megúszni akkor meg ott a phenom 2-es . Az i7 szerintem a tudásához képest nagyon drága egy átlagfelhasználónak . -
TomBoy1986
veterán
Nem ér annyit, amennyit kérnek érte. Valóban az elérhető leggyorsabb, csak irreálisan drága platform szinten.
Én is leginkább AMD irányba orientálnálak, mert jobb ár/teljesítmény mutatói vannak, fogyasztása sem vészes egyáltalán, ráadásul fejleszthető is a továbbiakban. Itt azt kell eldönteni, ha érdekel az alternatíva, hogy DDR3-at (AM3) vagy DDR2-t(AM2, AM2+) akarsz a gépbe, s annak megfelelő alaplap kell. Olcsóbban megúszod, s nem veszítesz annyit.
-
Nyx89
aktív tag
Nem olvastam vissza , lehet hogy nem kedveled az AMD-t , de én azért csak leírom hogy ennyi pénzért én már nem vennék két magos processzort.
Gigabyte 770-UD3
Phenom II x4 920/940BE vagy ha már AM3-as foglaltút szeretnél akkor : x3 720BE vagy x4 810.Az lsc által ajánlott hűtő+VGA-t tudnám én is ajánlani.
MOD: Ha nincs tuning , akkor elég lehet egy olcsóbb hűtő is , mivel a cél a halkság , mondjuk AC Freezer64Pro vagy ha mégis Intelt választasz AC Freezer7
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Giga Ep45 Ds3 28356 Ft
E8400 47923 Ft
Sapphire 4870 1Gb Vapor X 64248 Ft
Cm Hyper 212 8880 Ft
Árak ipon, ez így 149407 Ft, ezzel egy évig biztosan el lehet lenni . Ha lesz tuning is akkor 7-8 ezret lehet spórolni a procin, a 7xx széria sem rossz, igaz a 4870-hez szerintem a 8xx jobban passzol .Mod martin9158 : Tápnak inkább egy ilyet .
-
Nyx89
aktív tag
És még mindig sok mindenen átsiklasz.
Húzott quad + HD4870/GTX260 fogyasztása sem haladja meg a 300W-ot , akkor minek nagyobb táp ?(Már linkelték neked..)Lap : Esetleg ha tuning is érdekel DS3P/DS4 tipus is lehet ha belefér.
CPU : Ahelyett a processzor helyett én már valami fejlettebbet vennék , esetleg q9400/9300/9450/9550 de a q8200 is megfelelő lehet.
Hűtő : Jó , de lehetne pl:Arctic Cooling Freezer Extreme , olcsóbb és legalább olyan jó(ha nem jobb) hűtési teljesítményt biztosít.
RAM : Az is jó , de szerintem megfelelő lehet 2*2GB Kingmax 1066/800Mhz-s ram.
VGA : Egyéni hóbort kérdése , olvasd el a PH!-s tesztet , meg még pár külföldi tesztet és dönts.
(#22735) Met : Azért egy körülbelüli keretet mégis csak írhatnál hogy mégis a 2milliót léphetjük át néhány százezerrel vagy a 150.000-t pár ezressel.
-
smoli
aktív tag
Még mindig várok javaslatokat 200K-s keretből kihozható alaplap, táp, proci, hűtő, memória, vga configra.
Eddigi javaslatok:
alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS3
táp: GIGABYTE Superb 460W - én ezt kicsit kevésnek érzem főleg, hogy tuningolni is szeretném kicsit a cuccot
proci: INTEL Core2 Quad Q6600
hűtő: CoolerMaster Hyper 212
memoria: GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT - erre eddig csak 1 javaslat érkezett
vga: SAPPHIRE HD4870 TOXIC FULL DDR5 512MB vagy LEADTEK GTX260 Extreme+ 896MB -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem olvasok vissza, de egy quazán proci meg egy GTX simán hazavágja azt a tápot tuning nélkül is. Hanyagolnám a Q6600-at, mert alapon azért nem annyira izmos, húzva meg aztán tényleg megszalad a fogyasztása, és GeForce-ot sem erőltetnék mostanság, viszont a Toxic Sapphire sem egy kimondottan jó vétel, 12V-on elég zajos egy VF900, és még csak nem is szabályozza a kártya.
Szerk.: Ezer bocsánat.
A 4870 Toxic már nem VF900-at kapott, annak jó a hűtése.
-
Elég, bár SATA csatlakozók terén gondban lehetsz, ha mind a 4 eszköz satás, kelleni fog pár MOLEX -> SATA tápátalakító.
Haas01: 1 GB VRAM mindenre elég, de a GTA4 már igényelné... Mondhatni röhög az 512-es GTS-en.
MmDorian: csak kíváncsiság. Valami tesztet tudnál mutatni? Tuning esetén mi a helyzet? Mert én is olvastam, hogy kicsit gyorsabb, de magyar tesztet még nem láttam róla, külföldit meg nincs időm keresni.
-
Haas01
tag
GIGABYTE GA-EP45-DS3
egységár: 28.560 FtINTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX
egységár: 47.362 FtGEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
egységár: 20.100 FtARCTIC COOLING Freezer 7 PRO
egységár: 4.440 FtSAPPHIRE HD4870 TOXIC FULL DDR5 512MB PCIE
egységár: 64.582 FtGIGABYTE Superb 460W
egységár: 10.152 FtÖsszesen: 175.195 Ft
De a helyedben várnék vele, ha ilyen árkategóriában akarsz gépet venni, mert könnyen lehet, hogy 1 hónap múlva ennyiért 20-30%-kal erősebb gépet kapsz. Mivel most vannak legmagasabban árak.
-
kem
addikt
Szia!
Ilyen célra ennyi pénzből elég komoly konfigot össze lehet hozni.
Ha nem szeretnél játszani, akkor lehet,h Corei7 is szóba jöhet.Milyen programmal vágsz és milyen video-t? Azért kérdezem,h hány magot támogat, és szükséged lehet-e RAID-re.
Egyébként ha előtte felkészülsz akkor meg tudod oldani(összeválogatni+összerakni)
-
Nyx89
aktív tag
[OFF]
Kérlek olvasd el az ELSŐ hozzászólást !!!!Mach5:
Érdekes dolog ez az internet nem ? Rengeteg helyen van kereső például a Google-be ha beírod a processzor típusát első pár találatban benne lesz a kérdésedre a válasz. Amúgy meg annyi gógyija csak van az embernek hogy a gyártó honlapján körülnéz...Másrészt az iponon van pár érdekes rész:GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések avagy másnéven FAQ - Frequently Asked Questions), Vásárlási Feltételek,Garancia Futár stb.
Harmadrészt a PH! fórumok között is lehet keresni: Ipon..
Remélem segíthettem és tanultál ebből valamit ... !
Kérlek ne OFF-old(Témához NEM illő hozzászólás.) tele a topikot ![/OFF]
(#22626) bencesoldier: Corsair HX520, CoolerMaster RealPower M520.
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mercedes topic
- ZIDOO médialejátszók
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Dell notebook topic
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest