- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
#98593280 #37056 üzenetére
Az első az átlagos teljesítményt jelenti, amiben minden benne van.
A Spiele a sima játékokat jelenti, jó és rossz minőségen.
A Theoret pedig azt tükrözi, hogy:"Da die theoretischen Tests wie zum Beispiel 3DMark, Cinebench, Sandra und die Errechnung der Zahl Pi (Super Pi, MaxxPi und wPrime) keine direkte Aussage über die Performance im Alltag zulassen, kann man mit diesen Werten auch kein objektives Ergebnis finden."
-
TomBoy1986
veterán
válasz
#98593280 #37042 üzenetére
Nagyon egyszerűen arról beszélek, hogy a 720-as mindössze 3 magos és drágább 4-5K-val, mint az Athlon II. Ha az aktiválási lehetőséget mondanád ebben az esetben, akkor inkább ne tedd, mert az ugyebár mindkettőben benne van, csak akkor még mindig az ár az Athlon II mellett van (előbbiben ugye 1 magot lehet aktiválni, utóbbiban pedig a 6MB L3-at).
A tesztről:
Engem általában az azonos órajelen elért eredmények érdekelnek. Ha megnézed az oldalt, amit te linkeltél, akkor ott azt látni, hogy ha Athlon II teljesítménye= 100%:
- teljesben 104% a Phenom II X4
- iroda + MM-ben 103% a PII
- játékban magas felbontáson 105%
- játékban alacsony felbontáson 101%X3 is 10%-on belül van a 720 esetében, amikor is a magasabb órajel játszik be. Előzőből kiderült viszont, hogy az L3 cache mérete az összesítés alapján kevesebb, mint 5%-ot jelent azonos órajelen. Akkor ugye logikusan 5%-kal is drágább? Hát nem... Na ezért nem éri meg most a PII X3 sem, X4 meg pláne nem.
Gigabyteról:
Ebbe a vitába nem megyek bele, nekem rossz tapasztalataim voltak vele, Phenom I mellett használtam (95W), 1 hónap után elfüstölt a DS4 PWM-e, ami 140W-os "ráírással/minősítéssel" rendelkezett. A mostani MSI-m régebb óta megvan és több ideig használtam benne a Phenom I-et azonos paraméterekkel, mint a DS4-ben és így 2 év után sincs gondja olyannyira, hogy most az Athlon II 620 benne sincs a komp. listában és mégis megy benne, tuningolva.psg5:
A kolléga arra gondolt szerintem, hogy itt a fórumon néhányaknál jelentkezett instabilitás az 1600-as KingMaxokkal. A hiba behatárolása nem tudni mennyire történt meg, de az MSI például ajánlja: [link]
Ezen kívül gondolhatott arra, hogy mint az Athlonnak a memóriavezérlője gyárilag max. 800MHz-re volt beállítható, addig a Phenom II / Athlon II DDR3 esetében max. 1333MHz-re beállítható. Ez természetesen könnyedén növelhető az EC növelésével, mindössze 240-ig kell emelni és máris 1600-on megy a RAM-od.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
#98593280 #37037 üzenetére
Sokallod az MSI árát, de a drágább Giganyálnak meg nem sokallod, ami ugyanarra a chipkészletre épül. Ez aztán a kettős mérce...
4890 meg egyáltalán nem felesleges 19"-os monitorhoz, a 4850 sok esetben - tapasztalatból mondom, hogy kevés. Csak példának okáért a Shift is szaggat sok autónál 1280-ban max (csak sok autónál), na meg az Arma II.
"Ha levonjuk a házat meg a hdd-t, még akkor is 109eFT"
Van ott egy kulcsszó és az eredeti hsz-ben is van egy másik. Érdemes őket alaposan elolvasni.
joc10:
A 720-ast felejtsd el, nem jó vétel ennyiért.
Ezt nézegesd át: [link] -
TomBoy1986
veterán
válasz
kelzsoca #36763 üzenetére
Elég valószínű, hogy antituning volt, mert az enyém is megy 3315MHz-en alapfeszültségen könnyen. A gondom csak az, hogy lapot kell majd cserélnem a további tuninghoz, mert ebben nem lehet visszaosztani az NB órajelét. Ha átnézel az Athlon II X4 topicba, akkor láthatsz itthon is pár olyan eredményt, ami 3.5GHz+ alapfeszültségen.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
kelzsoca #36704 üzenetére
Az első részre is reagálnék, ha nem baj, bár nem nekem címezted.
Egész egyszerűen az ár/teljesítmény arány dominált a vásárlás ELŐTT - más kérdés, hogy én AMD vonalon gondolkodok - de azon belül mindig is ár/teljesítmény alapján vettem CPU-t. Míg ez meg nem jelent, addig a 810-essel szimpatizáltam, de már az sem fekszik annyira, mert jóval drágább.
Lényeg annyi, hogy nem utólag gyártok elméleteket a vásárlásaimhozMásodik részhez pedig az a válasz, hogy természetesen nem bántódtam meg.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
kelzsoca #36661 üzenetére
"a processzor szerintem annyira nem, mivel a kis atlon játékokban gyenge, meg szerintem komolyabb kódolási és hasonló meloban sem nagyon villog, mivel butácska a drága a maga 2Mb-os L2 gyorsítótárával (magonként 512kb
) L3 cache meg nincs neki"
Na erre azért ne vegyél mérget. Árához képest nagyon jó értékekkel rendelkezik, lásd:
4:13 vs. 4:17 a különbség azonos órajelenJátékokban alacsony beállítások mellett is kevesebb mint 10% az eltérés.[link]
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
vzsryl #28467 üzenetére
Jónak mondod
Utolsó 3 lapom MSI volt (K9N Ultra, K9A2 CF, DKA790GX Platinum, s nem azért mert mazochista vagyok, hanem mert mindig azt csinálták, amit szerettem volna (ellenben egy Gigabyte DS4 simán megsült nálam az elégtelen hűtése miatt, meg az ASUS sem lopta be magát a szívembe ezzel a lappal, amim van tőlük). Az ASRock lapok viszont nagyon jól sikerültek újabban. Láttam az AOD-osban 3.9GHz feletti Phenom II eredményt is.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
vzsryl #28465 üzenetére
AMD fronton a memóriavezérlő benne van a CPU-ban, mint akár az i7-nél. Ellenben az LGA775 CPU-k egyike sem tartalmaz ilyet, vélhetően ezért érik be kevesebb feszültséggel, csakhogy a chipsetnél mindez megmutatkozik, hiszen ott meg vélhetően többet fogyaszt egy LGA775-ös akármilyen chipset, mint egy vele ~ azonos kategóriás AMD. De a fogyasztás a 45nm-es átállással már úgy tűnik kiegyenlítődött.
Az AM3 egyébként nem egy nagy drágaság mostanában, hiszen az MSI 770-C45 már 20K alatt van. BIOS-át átnéztem a napokban, s minden fontos állítási lehetőség megtalálható benne (ACC, NB-L3, HT, feszülségek), szóval tuningra is egészen jónak tűnik.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
vzsryl #28462 üzenetére
Parancsolj: [link]
Nézd a fesztAmúgy érdekes módon hiába van annyival alacsonyabb feszültsége, valamilyen oknál fogva a teljes rendszer fogyasztása nem igazolja tesztekben sem azt, hogy kevésbé melegszik, sem pedig azt, hogy kevesebbet fogyasztana jóval:
Az Athlon II-nek magasabb az alapfeszültsége és az órajele is, mégis rendszer szinten ugyanannyit fogyaszt, mint a 2.6-os E5300. Nézd csak át nyugodtan...
Most direkt nem linkelgetem be a képeket, ám tényleg érdemes megnézni.
Következő hsz-re:
Pedig szívesen megnéztem volna. -
TomBoy1986
veterán
válasz
mave13 #28449 üzenetére
Én is most veszek egy olyan Athlon II 250-et. Phenom II-ként csak az 550-es szerepel.
mutyi:
Ergó én is azt javaslom, hogy inkább Athlon II 250-et vegyél, ha belefér a keretbe (22.5K), táp meg szintúgy egy FSP 350-es tökéletesen elég, s még a minősége is jobb mint annak, amit kinéztél.Az 1x2GB-os javaslat sem rossz, főleg ha a közeljövőben lesz még egy kis pénz +2GB-ra.
-
TomBoy1986
veterán
Megjelentek az új A64-esek, sőt az árgépen is feltűntek már.
Az 5-ös széria a guru3D szerint azonos teljesítményt nyújt a drágább E8400-zal a legtöbb helyen.
Az 5-ös 27K-s kezdőára nem is rossz ehhez mérten.
Ezt azért írom, hogy most ne nagyon vegyél már se 7750-et, se 6000+ -t, mert az A64 II-s kezdőára már 22k, azaz nagyon baráti. <= Redbullking
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
elistvan #25204 üzenetére
Bocsi, hogy közbeszólok, de a 3. ügyintézési módja finoman szólva is gyanús... Szóval a helyedben eszembe nem jutna vele foglalkozni. Aki pedig előreutalást kér, azzal szóba se állj, nem véletlenül van kiírva, hiszen a piacon nem csak korrekt emberek vannak regisztrálva...
A másik pedig, hogy inkább alkatrészenként keress, azaz ne egyben hirdetett konfigot válassz, hanem néhány alkatrészt, mint CPU, VGA esetleg RAM és MB vedd meg így, de pl. tápot és házat nehogy, szintúgy áll ez a dolog a HDD-re és ODD-re is. Ezt a hátsó négyest mindenképpen újként javasolnám.
Új gépből egyébként ~100K esetén ezt lehet kihozni:
Gigabyte GA-MA770-UD3 - 19.5K
AMD Phenom II 710 - 31K
2x1GB KingMax 1066 vagy 800-as - 6K
Sapphire/Gigabyte 4670 512MB GDDR3 - 20K
Seagate/WD 320-as SATA2 16MB/8MB - 13K
ODD - 5K
Ház+táp = 10-15K
=================================
Na a végére kicsit több lett, de minden alkatrész új és a CPU mindegyiknél erősebb (cserében a VGA gyengébb).~110K
Ez egy eléggé jó konfig, a GTA4 esetében a CPU erő a döntő, s nem pedig a VGA, ráadásul meghálálja még a 3. és 4. magot is (ebben 3 van).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
tammolna #25000 üzenetére
UD3 és UD4 alapvetően a tuninglehetőség és jobb hűtés miatt jobb választás, valamint mivel újabb kiadás. Az általad választott lap is elviszi egyébként.
Ha pedig nem lesz tuning, akkor egyértelműen a 3-magos Phenom II a jobb választás ilyen VGA mellé a magasabb alapórajele miatt.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
tammolna #24994 üzenetére
Szia!
Szerintem a CPU-n kellene változtatni, mert egy 4870 mellé inkább egy Phenom II 710-es passzolna. Valamint ekkora táp nem szükséges egy ilyen rendszerhez, szóval azon jelen esetben tudnál spórolni egy keveset. 500-550W-tal is túl leszel biztosítva, mert kemény tuninggal is megáll a konnektorból felvett fogyasztás 350W alatt.
Alaplapból pedig Gigabyte esetében UD3 és UD4 jobb választás.
-
TomBoy1986
veterán
Hűtőből ha tényleg erős kell, de elérhető áron, akkor az Arctic Cooling Freezer xTremeje a legjobb választás. Ha olcsóbb kell, akkor a Freezer 64Pro is jó választás szintén az AC-től.
Ha érdekel a teljesítményük a gyáriakhoz képest, akkor a logoutomon van róla teszt: [link]
-
TomBoy1986
veterán
Szia!
Javasolnék egy másik megoldást, mert azon van integrált VGA is, s akkor nem kellene azt külön venned, ráadásul olcsóbb is és annak ellenére nem rosszabb, ha tuningot nézzük:
A fentmaradó összeget pedig esetleg ráköltheted a 3-magos helyett egy négymagosra, pl. 810-esre.
-
TomBoy1986
veterán
Nem ér annyit, amennyit kérnek érte. Valóban az elérhető leggyorsabb, csak irreálisan drága platform szinten.
Én is leginkább AMD irányba orientálnálak, mert jobb ár/teljesítmény mutatói vannak, fogyasztása sem vészes egyáltalán, ráadásul fejleszthető is a továbbiakban. Itt azt kell eldönteni, ha érdekel az alternatíva, hogy DDR3-at (AM3) vagy DDR2-t(AM2, AM2+) akarsz a gépbe, s annak megfelelő alaplap kell. Olcsóbban megúszod, s nem veszítesz annyit.
-
TomBoy1986
veterán
Jól, gfefe fórumtárs birtokába került immár.
Jó kis proci volt, de 10740Ft-ért sikerült az Iponból ehhez az 5050e-hez hozzájutnom, úgyhogy úgy döntöttem, hogy megválok tőle. Idővel Phenom II lesz belőle, de jelenleg sokallom az 50K-s kiadást a 810-esértmonti20:
Egyszerűen azért, mert gyorsabb. Itt a PH-n is találsz róla tesztet, vagy akár az iponon stb...Egyébként a kulcsszó ilyenkor: "4670 review" és már dobja is a google
~Ph'vEscha:
Ki lehet hozni:
ASRock A780GM-LE - 16.5K
A64 X2 4400+ OEM - 12.7K
2x1GB KingMax 800-as - 6.2K
Seagate 160GB SATA 8MB - 11.1K
Valamilyen ODD - 4K
+AM2-es hűtő - 1.5K==========
52KEbben integrált a HD3200 VGA van benne, valamint 2GB RAM és kétmagos X2.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
mave13 #23414 üzenetére
Nagyjából azt, amit írtam, azaz hogy a tuning nem egy nagy szám velük, de azért stabilak. Viszont elég kicsi minta, csak két lappal - egy típusból - van tapasztalatom velük.
ViZion:
Teljesítményben semmit sem fog jelenteni, de nézz fel a logoutomra van egy cikk a RAM-okról.1066-ost tuning miatt érdemes venni szerintem, mivel ha FSB-vel tuningol az ember, akkor a visszaosztás előtérbe kerül, s jó az, ha nem kell túl gyakran megtenni - különböző BIOS-nyűgök is lehetnek.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
mave13 #23407 üzenetére
Köszönöm a bizalmat és a segítséget is
ViZion:
Talán megpróbálhatnád a 2GB-os 800-as KingMaxokat, azok is menni fognak, s tuti hogy olcsóbb, mint a Corsair. Nekem a DS4-ben működtek a KingMaxok, tuning is működött, de nem úgy, ahogy kellett volna (880MHz-ig mentek el 930-940 helyett, amit bírnak). Ezt leszámítva stabilan működnek benne.És jobb is bele egy 800-as KingMax, mert nem lehet a lapban túl sok feszt adni a RAM-nak, ami a tuningosabb ramok használatát akadályozza.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
mave13 #23399 üzenetére
Köszi!
Csak autós játékokkal játszogat, GTA nem nagyon érdekli. Az E2200 szerintem 11x200-as alapból emlékeim szerint, de azon már nem múlik.
Mondtam én, hogy Gigabyte lesz az ajánlott
Látom 4 RAM foglalat van rajta, amit el is felejtettem írni, hogy mindenképpen annyi kell. Ezeket mindenképpen megmutatom neki, köszönöm
De azért megpróbálom kicsit drágább lapra rábírni, hogyha később újíthatnéka lesz, akkor bele tudjon vágni egy Quadot is könnyedén...
Szóval 25-26K-ig is megkérdezném, hogy melyek jók még, én ezeket találtam:
GIGABYTE GA-EP43-S3L
Gigabyte EP35-DS3
MSI P43 Neo3-FMZsoltee:
A 2600MHz valóban nem olyan kevés, de nem is egetrengető. 17"-os TFT-je van, úgyhogy 1280-ban szokott játszogatni (na meg 1024-ben), úgyhogy ott azért elkélhet a 3GHz egy 4830 mellé abból kis E2200-ból szerintem, főleg ha úgy fogja használni, ahogy én is, azaz 700/2100 körül.
Megemlítem neki, azt a verziót, RAM-t majd megbeszélem vele, hogy mi legyen. Köszi a javaslatot hozzá
mave13:
Majd eladom neki, én ált. reális árat kérek értük, szóval el fog menni. Lehet a lapot azt megveszem tőle, hogy legyen egy csúcs-AGP-s lapom is
-
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Felhívott rokonom, hogy rá akar költeni kb. 50K-t (nem akarok fölé menni) a gépére, s megkérdezett, hogy szerintem mit érdemes bele venni.
A jelenlegi konfiguráció a következő:
Intel Pentium Dual Core E2200 + AC Freezer 7 Pro (alapfeszen max. 2600MHz)
ASRock 4CoreDual-VSTA (4xPCI-E v1.0)
2x1GB KingMax 667-es RAM
Galaxy 7900GS 600/1600
Zalman 360W-os tápCél tehát, hogy a játékokra ütőképesebb legyen a konfiguráció.
Én azt javasoltam, hogy alaplapot és VGA-t cseréljen, amelyből a VGA egy nagyon egyértelmű választás, mégpedig egy HD4830 (márkát majd az ár dönti el, ami biztos, hogy nem ASUS az iszonyatos hűtésnek köszönhetően).
Másik pedig az alaplap. Mivel nem vagyok egy nagy intel-fan
ezért a lapjaik sem érdekelnek különösebben, de most szükség volna egy 20K körüli lapra, amelyben jól meg lehet rántani a P. DC lelkét...
Gondolom, hogy a Gigabyte lesz az ajánlott azonban szívesen látok más gyártótól is lapot (ASUS és ASRock kizárt, mert nem állítható a hangkártya kimenete szabadon, viszont MSI, J&W, Foxconn szóba jöhet, esetleg gyári Intel).
A kritériumok a következők:
- teljes ATX méret
- nem vagyunk az int. VGA ellenségei, ha van rajta, akkor örülünk
- RAID-et nem használ
- jó volna, ha a rendszerhűtő is szabályozható volna, de ez nem elsődleges szempontSegítséget előre is köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
mave13 #23068 üzenetére
Alapvetően az SB600-as (szerencsére kikopóban lévő) lapok problémásak, ám az is csak Phenomokkal, s ott is csak tuning mellett. Anélkül nagyon jól elevickélnek. X2-kel meg mindegyik megbirkózik. Az ASUS valóban nem az igazi az alsó kategóriában, bár igazából a középben sem
(nekem is van, nagyon fapados és megbízhatatlan).
Ezt nem tudom olvastad-e, de segíthet az itteni ajánlásokban: [link]
Természetesen csak akkor, ha a fogyasztás fontos szempont
-
TomBoy1986
veterán
válasz
gooool #23046 üzenetére
MSI KA790GX - 25K vagy az előbb említettek 31-33K-ért (esetleg az előbb linkelt J&W 780G-s lap)
AMD Athlon64 X2 7750 BE - 21K (kevesebbet fogyaszt, mint a 6000+/6400+, teljesítményben pedig azonos)
Ház: Gigabyte X sorozat vagy Coolermaster Elite 33x - 8-10K
1x2GB CSX DDR2 800-as (később ha lesz keret még egy db-ot bele) - 5K
FSP 400W körüli 8-9K
===================
SUM: 67K-78K -
TomBoy1986
veterán
válasz
gooool #23038 üzenetére
Ha jó lapot akarsz, akkor 790GX+SB750 párosban gondolkozol. Amennyiben van 30K-d erre a témára, akkor két jó lap adódik:
MSI DKA790GX (nem Platinum, mert az 40K) és a J&W JW-790GX-Extreme
Emellé CPU: 20K alatt 4850e, 22K körül 7750BE, 40K magasságában 9950BE 125W, afölött pedig 940BE. Attól függően mennyi a keret és az igény.
RAM-ból MSI-ben tuti a KingMax, OCZ, CSX. Sebesség nem olyan fontos, a lényeg, hogy 2x2GB legyen (természetesen ha nincs rá pénz, akkor 2x1)
HDD: Seagate vagy WD. Én előbbit preferálom
VGA: Van integrált mindegyiken, mivel nincs keret, ezért akár 4870 X2 is lehet... így passz. Ár/teljesítményben a legjobb ATI fronton a 4670 és 4830.
Táp: Corsair VX450, vagy ha olcsóbb kell, akkor FSP 400-as vagy 450-es, esetleg CoolerMaster termékei.
Optikai: amilyet eddig is használtál.
Nagyjából ennyi.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
MZsoltee #23028 üzenetére
Alatta bőven. 3DMark eredményt tudok mondani, ott olyan 2K-t lehet elérni a 06-ban a 780G-vel, nekem már majdnem megvan a 3K is, de az a Phenom miatt van. Lehetőség szerint sideportos 780G-t vegyél, az iponban már vannak J&W lapok, azok egy árnyalattal szerintem jobbak az S2H-nál.
Ez spec pont jó volna: [link]
Itt összehasonlítottam a másik int. VGA-s lapommal, a Gef. 8300-assal: [link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
MZsoltee #23019 üzenetére
Én az elsőt mondanám, mert ilyen tevékenységnél a fogyasztás a fő szempont, s abban az a legjobban összerakott konfig. A másodikban sima AM2-es lap van, amit már nem szabad újonnan megvenni, a harmadik meg feleslegesen erősebb, s feleslegesen drágább.
Egyébként a HD3200-zal elég jól lehet játszani, nekem az Oblivion és a TDU is egész jól futott vele 30FPS+-sel, holott még 4xAF is volt rajta, külső területen. Persze AA-ról és HDR-ről már le kell mondani, szintúgy a magasabb felbontásokról.
Régebbi játékokhoz pedig ebből adódik, hogy tökéletesen megfelel.
-
TomBoy1986
veterán
Akit érdekel készítettem egy RAM-okkal foglalkozó cikket: [link]
Akit érdekel a téma olvassa el, ha kérhetem, s véleményezze. Köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
Pontosan.
Ennyi pénzért sokkal jobb választás a GA-MA790X-DS4-nél az MSI KA790GX-es lap. Ráadásul nagyságrendileg ugyanannyiba kerül.
Lapcsere szerintem is ajánlatos, s valamivel később egy AM3-as Phenom II-t kell bele venni, s kész is egy nagyon jó gép
Mindenkinek:
Ne nagyon ajánljátok a Gigabyte SB600-as lapjait Phenom mellé, mert nem jók. Tuningban sem tudnak nagyot alkotni, sőt elég instabilak, ráadásul a DS4-nek nagyon gyatra a hűtése is. DS4H már jobb, de az sem kiemelkedő. A felső kategóriában az ASUS-nak sokkalta jobb lapjai vannak, hasonló áron. -
TomBoy1986
veterán
válasz
BambaHuba #21779 üzenetére
Nyilván a mozgó alkatrészek a legzajosabbak, mint a CPU, VGA táp és ház hűtő. Ezt követi a HDD.
Javaslok egy olcsó megoldást:
ASUS M3A78-CM - 17K (integrált HD3200-as VGA)
AMD Athlon64 X2 4050e - 13.5K
Geil Black Dragon 2GB DDRII-800 - 6.5K (csak az ár miatt)
Seagate 320GB - 13.5K
Egy házikó olyan 7-8K-ért
DVD-RW - 5K
Táp pedig, ha nagyon halk kell akkor az új Corsair 400W-os, ha annyira nem, akkor meg FSP 300W PNF vagy PNRÖsszeg: 67.5K-75K
Kell még egy jó, halk hűtő, ami pl. Arctic Cooling Freezer 64Pro PWM-es, de a gyári is jó leszabályozva a BIOS-ban.
Ez teljesen elég az adott célra.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
elfelejtette #21636 üzenetére
És megbízható
Nem árt hozzátenni... -
TomBoy1986
veterán
válasz
Alister71 #21577 üzenetére
Ha megpróbálnál ár/teljesítményben gondolkodni, akkor megeshet máshogy látnád a dolgokat.
elfelejtette:
Sőt GTA4-ben akármennyire húzod meg az E8x00-át a Phenom X4-es elveri. A tesztben a 9950 nincs még tuningolva. -
TomBoy1986
veterán
válasz
horowitz #21570 üzenetére
Én annyit tennék hozzá, hogy ha tényleg csak irodai munka + multimedia (divx film, mp3 stb...), akkor sokkal olcsóbban is ki lehet hozni a dolgot.
Ilyen célra én ezt javasolnám:
Ez a fenti célokra tökéletesen megfelel, van benne egy optikai meghajtó is, mert szerintem az is kell egy gépbe
mint ahogy billentyűzet és egér is. Ez a kettő 10K-t tesz ki, azaz ha ezek nem kellenek, akkor csak 55K.
Itthon van egy hasonló rendszerem, tapasztalatból írtam, hogy elég hozzá.
Ha meg véletlen HD videót is akarsz ilyennel nézni, akkor is elég egy X2 bele.
McJoker:
Korrekt összeállítás. -
TomBoy1986
veterán
Ha VGA-d is van, akkor inkább ezt az alaplapot vedd: MSI K9A2 Neo
Azért mondom, mert későbbiekben bővíthető AM2, AM2+ és AM3 procikkal is.
-
TomBoy1986
veterán
Tehát a fogyasztás a lényeg... akkor:
Idle fogyasztást kell nézni, mert főleg úgy megy a gép, abban meg az AMD sokkal jobb, szóval szerintem azt kellene meghagyni. Ráadásul a másikért úgyis több pénzt kapsz. Esetleg ki lehetne cserélni a 4400+ -t egy energiatakarékosabbra BE-2300/2350/2400 4050e/4450e/4850e stb... de csak ha olcsón sikerül, vagy ami még jobb megoldás, mivel Gigabyte lapod van, ezért alul tudod feszültségelni a CPU-t a MIT menüben. Ezzel is tudsz spórolni, ráadásul nem is keveset. 1.25V alá ha lejutsz, akkor már nem fogyaszt a CPU (memóriavezérlővel) max 45W-ot.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Soma01 #20893 üzenetére
ASUS M3A78-EM - 20.7K
AMD Athlon 64 X2 5400+ AM2 BOX - 16.7K
ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO - 4.5K
KingMax DDRII-800 2x1GB - 7K
CODEGEN M102-CA 400W - 9.1K
SEAGATE 500GB 7200rpm 32MB SATA2 - 15.6K
+ DVD-író 5K=============================
Végösszeg: 78.6K
Ebben a gépben van integrált VGA, ami ráadásul a legjobb ami ma fellelhető (leszámítva a 790GX-et, de az ugyanez, csak magasabb órajelen van alapból). Későbbiekben a gép bővíthető, a házat pedig csak azért választottam ezt, mert mATX-es a lap, s nekem meg tetszenek az ilyen kicsi házikók
(de nyilván lehet másikat is nézni). Van benne egy táp, ami bőven elég a gépnek, de megeshet, hogy ilyen-olyan védelmek hiányoznak belőle (túláram, leégés).
Opcionális "extrák":
AMD Phenom 9150 X4 AM2+ BOX - 31.8K (+15.1K => 93.7) - erős, energiatakarékos négymagos)
GIGABYTE GV-R467D3-512I HD4670 512MB PCIE - 20.4K (jelenlegi játékokhoz bőven elegendő) (+20.4K => 99K)Ha mindkettőt beveszed, akkor pedig: 114.1K
Monitor tekintetében pedig ezt javaslom - legalábbis én ezt venném:
LG W1942T-PF - 34KOkai:
- alacsony ár
- 3év ganarcia
- paraméterek pedig korrektek az árhoz képest
* és eddig mindig meg voltam elégedve a gyártó monitoraival (most ilyen márkát használok, 2db-ot). -
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyomman #20859 üzenetére
Nem egészen ugyanaz, mert amit Steve mondott, az egy 780V chipsetes lap, azaz integrált VGA-s, míg amit én írtam az egy 770-es lap, amin bár nincsen int. VGA, de mégis komolyabb a BIOS-a és a tápáramköre is, ráadásul van PWM hűtőblokkja, ami pedig fontos.
Ipont is nézd meg, én tegnap ott láttam annyiért ilyen VGA-t.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TazLeacher #20841 üzenetére
Nem lehetséges, hogy memóriát nem szereti?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #20833 üzenetére
Ő nézte a lapot, gondoltam tudja miért választja. X2 mellé felesleges, de Phenomhoz illik
Amit linkeltél lap... már bocs, de legfeljebb X2 mellé. Ha Phenomra kerül a sor és tuningra, akkor egy óriási db nulla.
A 4830 viszont valóban jobb választás, mint a 4670, de drágább is.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Zoliwrc #20827 üzenetére
Gigabyte DS4H - 37K
AMD Phenom 9850 Black Edition - 38K
Geil Value DDR2-800 4GB Kit - 10K
Sapphire 4670 512MB GDDR3 - 22K
Seagate 500GB, 32MB cache - 16K
===========================
123K eddig + táp + hűtőKell rá egy tűrhető hűtő, s már meg is van a 3GHz alapfeszen. Táp talán egy FSP vagy egy Corsair jobb volna. A 3870 egyszerűen nem ér annyit, mint amennyiért vennéd. Annak a reális ára 23-25K körül van. Ezzel nem jársz rosszabbul, csak marad 10K-d
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyomman #20818 üzenetére
Szerintem az alábbi konfiggal jobban járnál:
MSI K9A2 Neo-f - 16K
AMD Athlon64 X2 4850e - 15K
2x1GB KingMax DDRII-800 - 7K
Seagate 250GB SATA - 12.5K
Sapphire 4650 512MB - 18K===============
68.5KA lap később bővíthető, 1GB memóriával legfeljebb irodai használatra jó egy gép, s a 4650 pedig jobb játékokra, mint a 3650, s mégsem kerül sokkal többe.
Az árak iponosak.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TazLeacher #20771 üzenetére
Az nyilván nem jó. De ezt okozhatja rossz BIOS verzió is.
Próbáljátok ki a Speedfant, ott lesz Core és CPU temp is - könnyen eldönthető a CPU-é melyik, egyszerűen ráengedtek egy 7-zipet, vagy Orthost, s amelyik jelentősen emelkedik.
Ja igen... és az a valós, amelyik magasabb
Milyen lapról van szó?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TazLeacher #20750 üzenetére
Everest, Speedfan.
Coretempet régebben használtam, fagyasztotta a gépet.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Piero89 #19258 üzenetére
Nem annyira borsos, mert a Biostar 790GX-es lapja jó - állítólag - és 25K alatt van. SB700 és SB600 között van különbség, 6SATA vs 4SATA és USB-k száma a különbség, na meg némi javulás sebességben.
A Biostar lappal kapcsolatban Nándikát keresd meg, ha érdekel. Az SB700+780G párost pedig alapvetően a tartalék VGA miatt írtam (ha írtam - mindenesetre akartam írni
), hiszen annyit tud, mint a fent említett DS3, csak még kapsz VGA-t is és ára is azonos...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Piero89 #19253 üzenetére
320-as HDD-t tennék inkább bele, szerintem nem éri meg 1K-t ezen spórolni...
Alaplapból inkább valami 780G/V+SB700-as kombót választanék a helyedben neki, a CPU jó áron van, az tökéletes, meg úgy a többi is korrekt.
jer1cho:
Valószínűleg játék lesz a fő profil, hiszen alkalmas rá. És 20K-ért kár otthagyni azt a CPU-t, mert annyiért ált. 2magos CPU-kat lehet kapni... -
TomBoy1986
veterán
válasz
Noumena #19244 üzenetére
Az időzítés miatt - no meg ennek ellenére gondolom nem is olcsó...
De abba nem nagyon szólok neked bele, mert csak KingMax és CSX fronton van tapasztalatom. Pl. az MSI kifejezetten szereti a régi kétoldalú KingMax DDR2 800-ast, s az 1066-ossal is elboldogul - szemben pl. a Gigabyte lapok egy részével és az ASUS-ommal.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Noumena #19239 üzenetére
Tápod biztos, hogy elég, ha csak TDP-vel számolsz, akkor max. 200W-ot fogyaszt az egész, ha van benne 5db HDD is
MSI-t mint látod én is kedvelem, hiszen 3-ból két gépemnek is a lelkét alkotja, azonban a konkrét lapról nincs tapasztalatom.
Táphoz még annyit, hogy havernál szintén egy ugyanilyen 350PNF van, alatta egy MSI K9AG Neo2 Digital + X2 6000+ + GeForce 8800GTS 320-as, 4db RAM, 1HDD, 1ODD és mindez gond nélkül megy immár egy éve 24/7-ben.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Noumena #19233 üzenetére
Igen, ez így működőképes.Esetleges alternatíva lehet ez a lap: ASUS M3A78-CM
Mind a kettő tűrhető választás, X2 tuningjához feltételezem nem lesznek szűk tényező, úgyhogy nem gond. A hűtő is jó, de RAM-ot biztos, hogy nem ilyet vennék, hanem inkább CSX 800-ast CL5-öst, vagy 1066-os CL5-öst.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Action01 #18933 üzenetére
5000+-hoz?
Integrált VGA nélkül, 20K alatt: Gigabyte GA-MA770-DS3 (vagy DS4) ; ASUS M3A78 ; MSI K9A2 Neo
Integrált VGA-val 20K alatt:Gigabyte GA-MA78G-DS3H ; ASUS M3N78 (Pro)
És ami nagyon komoly, szintén int. VGA-s: Biostar TA790GX A2+ 5.x (~22K, Nándikánál beszerezhető)
Ha a keret engedi ezt az utolsót javaslom, ha gondolsz rá, hogy elromolhat a VGA (vagy éppen cserekor is jól jön, ha eladod...), de a Bio-ra nincs keret, akkor a 2. kupac, ha meg ez nem fontos, akkor a 3.
Ezeket azért ajánlom, mert ha kevésnek érzed az 5000+-t a későbbiekben, akkor nyugodtan bele tudsz majd tenni bármilyen AM2+-os Phenom CPU-t, azaz fejleszthető.
A VGA pedig jó.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Action01 #18928 üzenetére
Ez az alaplap nem olyan, amit érdemes megvenni... Még a CPU-val nem is lenne gond, de az alaplap...
lsc ajánlata egyébként megfontolandó, bár alapórajelen nem lesz lényeges különbség szerintem a két CPU között. VGA-ból meg hacsak nem vagy fanatikus NV-s, akkor inkább 3870-et vagy 4850-et érdemes venni. Táp pedig evidens szintén, hogy kuka, s helyette egy normális.
-
TomBoy1986
veterán
Az elsőt pl. azért nem venném meg, mert 2x8cm-es venti van benne valahol... meg egy 12-es. Ez állítólag halk, én meg biztosra veszem, hogy nem elég érzékeny a mérce.
A csavarmentesség pedig egy ilyen árkategóriás háznál szerintem alapvető...
Na meg a HDD-k olyan "furcsa szögben állnak" ( @Blöff
). Szóval olyat nézz, amiben oldalra néznek, mert sokkal könnyebb szerelni.
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
norbalia87 #18906 üzenetére
Szerintem alaplapból ezek közül válasz egyet ár alapján:
ASUS M3A78 || MSI K9A2 Neo-F || Gigabyte GA-MA790X-DS4 (esetleg DS3, de akkor kicsit rövidlátó vagy)Ezek nagy valószínűséggel mind Deneb kompatibilisek, s a 125W-os CPU-k is biztosan mennek velük (140W-ost meg kell nézni a gyártói oldalon).
DVD-íróból ne PATA-sat vegyél, hanem LG H66N-t, ami SATA-s és nagyságrendileg aonos az ára. RAM-ból totál felesleges pénzkidobás Corsairt venni, pláne hogy nem is tuningolsz. Helyette válaszd pl. a CSX-et vagy KingMaxot, s még akkor is olcsóbban jössz ki, ha 1066-ost veszel.
Táp:
jó választás, csak éppen drágaHelyette inkább egy FSP 400W-os PNF-et ajánlanék, s így is nyersz 2.5K-t
VGA
szintén jó, de a GainWard szűk 6K-val olcsóbb és szintén 4850-es)HDD jó választás.
CPU ~500HUF-fal drágább és 200MHz-cel gyorsabb az 5400+, szóval inkább azt.
Házból ami jó válaszás és olcsó:
Gigabyte X4/X5/X6, mert van benne két 12cm-es halk venti. Nekem fekete X5 van, könnyű szerelni, nem szorul sehol, ráadásul halk is és anno 8.5K-ért vettem az iponban.
CM Elite 33x-as sorozat, bár ez alig olcsóbb és csak egy 12cm-es van benne.
Ez alatt meg nagyon körbe kell nézni, de leginkább a külső dönt szvsz.Összegezve:
MSI K9A2 Neo-F 17.4K
AMD Athlon64 X2 5400+ 17.6K
CSX 2x1GB DDR2-800 2x3.4K
Gainward 4850 39.6K
WD 320 12.4K
LG H66N 4.7K
FSP ATX-400PNF 7.3K
CoolerMaster RC-331 Elite 8.4K
==========================
114177 FtAz árak mind iponosak.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
South Velen #18887 üzenetére
Uh ez kemény
Főleg a második -
TomBoy1986
veterán
válasz
gr.bence #18857 üzenetére
Én Vista x64-et használok, szerintem jelenleg nem indokolt még a 8GB RAM, de ha van rá pénzed, akkor mindenképpen vedd meg.
Az 500-as WD helyett inkább 750-esre ruházz be...
És NEC-et ne vegyél. Haverom vett, s nagyon ritkán tudja olvasni a mások által írt lemezeket. A DL-t pedig egyszerűen nem tudja. 100x inkább LG, Pioneer, bármi, ami nem NEC. Már nem egyszer kerestünk baltát, hogy szétverjünk darabjaira azt a sz@rt. -
TomBoy1986
veterán
válasz
nemmaradtnév #18842 üzenetére
Játékokhoz is tökéletesen megfelelő - lásd fenti linken a Far Cry 2-t, ahol egy 4870-est tettek mellé és 2.5-ön 4FPS-sel maradt el intel négymagostól, ami szerintem jelentéktelen. CPU miatt semmi sem szaggat. a 300W-os táp viszont tényleg elég kevéske, helyette egy 400-450W-ost javasolnék (FSP, Chieftech, Gigabyte, CoolerMaster, Corsair) márkák közül.
És mint a kolléga is írta előttem: ez egy hosszabb távú berházás. A négy magból játékok alatt 2-3 van kihasználva jelenleg, azaz van még egy tartalékod a későbbi játékok számára. Gondolom evidens, hogy inteles verziódban ez nincs.
Amúgy ha megnézed a konfigom, akkor láthatod, hogy tapasztalatom van azzal kapcsolatban, amit ajánlok. Crysis ezzel a konfiggal XP alatt 1280*1024+High beállítással nyugodtan végigjátszható szaggatás nélkül. Very High-t persze el kell felejteni (pláne XP alatt). A többi játéknak meg kevesebb a gépigénye (amúgy a Crysis is csak két magot használ).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
nemmaradtnév #18838 üzenetére
AMD-t tekintve ez egy sokszor jobb összeállítás:
AMD Phenom 9550 X4 AM2+ BOX - 29.2K
MSI KA780G - 21.5KEleve nem is értem, hogy miért akarsz sima AM2-es lapot venni
SLI sem lehet ok, hiszen 3870-et építesz bele... Szóval 100x inkább az az alaplap, amit én javasoltam, ha tuningolni is szeretnél, akkor olyan 2.6-2.8GHz-et könnyedén ki tudsz hozni a javasolt 4-magos CPU-ból az általam javasolt lapban. Ráadásul van benne int. VGA, így ha tönkre menne a diszkrét vagy éppen cserélnéd, akkor is tudnád a gépet használni azzal. Ha meg nem kell, akkor a BIOS-ban könnyen kikapcsolható.
Árban meg ugyanott vagy...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
elfelejtette #17329 üzenetére
1. na ezt nem értem, ugyanis amennyivel olcsóbb, annyiért nyugodtan vehető bele 1-2 házhűtő venti, s ált. még mindig olcsóbban jön ki az ember, mint egy "márkás" háznál. Nyolc csavart meg nem olyan nagy dolog becsavarni...
5. Szép is volnaNekem most nincs bekapcsolva a virtuális memória, s a Crysis az utolsó pályán kilépett, mert elfogyott a memória (mellette 1db StrongDC ment + Avast + Vista)
-
TomBoy1986
veterán
A VGA megfelel. mave13 viszont RAM-ot is másikat mondott, bár mivel úgysem fogsz tuningolni, ezért baromira mindegy szerintem, szóval azt a 800-ast vedd, amelyik olcsóbb, KingMax, CSX, Kingston... ezek mind megfelelnek majd.
Tehát a gép így fog kinézni:
AMD Phenom 8450
Gigabyte GA-MA770-DS3
2GB valamilyen 800-as vagy 1066-os RAM (mert a Phenom azt is ki tudja használni, s elég olcsó)
FSP 350-PNF
Gigabyte 2600XT, de arra figyelj, hogy GDDR3-as legyen, mert különben drága 13K-ért vidéken is. És term. PCI-E-s.Ha nem vidéki vagy, akkor érdemes megnézni az ipon.hu-t és a pcx.hu-t, mert ezek elég olcsók.
De ha full nem lesz játék, akkor olcsóbban jössz ki egy integrált-VGA-s alaplappal.
Példának okáért... Gigabyte DS2H vagy akár az ASUS 780G-s lapjai is szóba jöhetnek, de ugyanúgy az MSI. ABIT-ot kerüld, mert már nem gyártanak lapokat.Nagyjából ennyi.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #17257 üzenetére
Itt van rá bizonyíték: [link]
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
elfelejtette #17143 üzenetére
Gigabyte DS4-es egész jól viszi az újabb F5C BIOS-szal, s az MSI (790x, NF 570U) lapokkal sincs semmi gond, ha KingMaxot teszel bele. Viszont az ASUS tényleg nem szereti. Most vettem bele 3500-ért 800-as CSX-et, és ezzel jól megy az ASUS is.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
ígyvanferi #16997 üzenetére
1. KingMaxok nem CL4-esek, de verziótól függően bírják a CL4-et. Ha egyoldalas 800-ast veszel, akkor nem fogja bírni, esetleg célszerű lehet a kis árkülönbség miatt 1066-ost venni. A gyárilag CL4-re hitelesítettek feleslegesek szerintem.
2. CPU-t ha túlhajtani is szeretnéd, akkor inkább a kisebbet javaslom, mert kb. ugyanannyit fog tudni, mint a nagyobb.
3. A két alaplap kb. megegyezik, ha jobbat szeretnél, akkor a GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H a nyerő, 20K alatt kapni az Iponban, 4+1 fázisos a tápáramköre (szemben az S2H és DS3H 3fázisosával => 140W-os CPU-kat is támogatja a DS2H), van rajta Sideport memoria a VGA számára (128MB), én ezt ajánlanám inkább és ráadásul már beszerezhető.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #16987 üzenetére
Igaz, ennél erősebb a PWM-je.
Amúgy a Gigának is csak 3 fázisos, meg az ASUS-nak is.Az enyémnek meg 4 fázisos.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #16985 üzenetére
Kb. teljesen ugyanaz a kettő
Lehet hogy még nem is tudod, de nekem is van már egy ASUS lapom. Ehhez nagyban hasonlít.
-
TomBoy1986
veterán
ASUS M3A78-EH - 15K [link]
AMD Athlon 64 X2 4450e AM2 BOX - 13.6K [link]
2 x CSX 1024MB DDR2 800Mhz - 2 x 3.6K [link]
SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2 - 12K [link]
LG GH-20NS15 Fekete - 4.5K [link]
SPEEZE EE-2709B Blackfin II - 4.5K [link]
FSP ATX-300PNR - 4.5K [link]============================================
Végösszeg: 61.3KAlaplapon 2400XT-nek megfelelő VGA, energiatakarékos CPU, 2GB RAM, 320-as HDD, szóval ez kb. belépő szintnek tökéletesen elég. Fejleszthetőnek pedig fejleszthető min. 1 évig CPU fronton, VGA természetesen fejleszthető és RAM is mehet még bele.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
đe$|re #16918 üzenetére
"Hogy ez ne legyen elég, a játékok fejlődésével a modernebb architektúrájú és 26 000 forint körül is megkapható Radeon HD 3870 ledolgozta a hátrányát a 8800GT/9800GT-hez képest. Ma már a GeForce 9600 GT-t sem lehet megvásárlásra ajánlani, mert a Radeon HD 3870 csak pár ezressel drágább nála, a modern játékokban vele azonos formát mutató HD 3850 pedig olcsóbb."
Szerintem gondoldd át a VGA-t
-
TomBoy1986
veterán
válasz
fekeandras #16902 üzenetére
Az ASRock lapnak lehet hogy gondja lesz a GEIL-lel, mert ha jól tudom, akkor nem nagyon lehet +feszültséget adni a RAM-nak. Szerintem egy mezei CSX vagy KingMax sokkal jobb választás.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
fekeandras #16899 üzenetére
Ezekkel a játékokkal nem lesz gond 1280-ban 4xAA-val.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
~Ph'vEscha #15060 üzenetére
És úgy gondolod, hogy a Quaddal nem lehet játszani?
Lapozz csak nyugodtan tovább...De itt egy másik: [link]
Nekem ebből a fentiből nagyon az jön le, hogy játékra mindegy, hogy melyiket veszed 1280*1024-ben, míg renderelésnél a kétmagos megközelítőleg a felét tudja. Azaz semmi sem szól mellette.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
~Ph'vEscha #15056 üzenetére
Ne vegyél renderelésre kétmagos CPU-t (most nem linkelek be tesztet, de elég sokat lehetne, ahol csúnyán kikap - akár a Phenomtól is). Szóval vegyél inkább egy Q6600-ast és tápból pedig az itt ajánlott Corsair VX-450-et.
Na, mégis itt van egy: [link]
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Windows 10
- Parkside szerszám kibeszélő
- Call of Duty: Black Ops 6
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Gitáros topic
- Autós topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari 27% Áfás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari 27 Áfás
- I7 6700k 16GB DDR4 512GB m.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest