Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
Vancer Gretxa bemutató, berakom az ajánlóba is, röviden egy negatívum 0,5-1 m/s input lag és a 71 gramm , így a G305-öt nem üti ki.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SutPet #90495 üzenetére
G-Wolves Skoll SK-S
SteelSeries Prime Mini
ASUS ROG Keris Wired
Pulsar Xlite v2 miniA G-Wolves-nál 1900 cpi lehet a max. anomáliamentesen, a többinél mehet a 2400.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon régóta ugyan azon a vonalon mozgok, még Logitech G5-el kezdtem, lett belőle G500 majd G502 Proteus Spectrum. Az utóbbi időben viszont egyre inkább nehéznek érzem így gondolkozok valami váltáson.
1. Mennyi a keret 30-nál többet nem szívesen adnék érte, de lehet feljebb menni ha ott lehet a megfelelő
2. Használtpiac játszik Akár igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik Igen
4. Mire használnád az egeret? Munka, CSGO meg vegyesen mindenféle játék alkalomadtán
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip) játék közben inkább claw egyébként palm.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 18.4cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 2400 dpi
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) bal oldali 2 gomb a must have kategória, de ha több van az csak jó, jelenleg is a G502 minden gombját használom gswitch-el. Vezeték nélküliség nem fontos. A változtatható görgő is áldás mikor kell de meg tudok nélküle lenni[ Szerkesztve ]
God must love stupid people, he made so many of them.
-
Viktor77
titán
válasz Synthwave #90492 üzenetére
Tudom, nem ide tartozik, de nem nagyon találok ilyen topicot.
Ok, hogy király a hozzáadott elem, de egyrészt ugye AA (ok, van AAA, de az is cserés), másrészt nem szeretnék kidobálni elemeket, így vennék töltőt meg akksikat.
De fogalmam sincs milyet.
Ez jó lehet szerinted?MOD: Ja, megvan a topic a fényképezőknél.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Viktor77 #90491 üzenetére
Ha az Orochi V2-ről van szó, akkor ofc. HyperSpeed, csuhajja.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
UX
tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy a 2022 Magic Mouse Black egérhez milyen bluetooth adapter szükséges?
Nem tudtam kideríteni melyik szabványt használja.
PC-hez szeretném csatlakoztatni. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #90483 üzenetére
Tudtommal 500-zal szórja a jelet, szóval szerintem állítsd vissza.
-
Archttila
veterán
Mivel nem vagyok HC FPS gamer igy vegul 1000Hz helyett 500-as mintavetelt allitottam be, 1600-as DPI-vel. Kivancsi leszek mennyit jelent ez battery timeban
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SunMount3r #90476 üzenetére
4 mm-rel rövidebb, 1 mm-rel kesenyebb, viszont 1 mm-rel magasabb, mint a Pro Intellimouse. Ez nem a világ, és ennél jobb opció nem hinném, hogy hamarost kopogtatni fog az ajtón.
Szerintem még akkor sem lesz új egered, mire a hamut mamunak mondod.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Worthag #90477 üzenetére
A kézméretet nem szabad elhanyagolni, a balkezességet meg nem írtad, de így eléggé meg vagy lőve. Razer Viper Ultimate vagy Logitech G PRO Wireless, de ezek kissé nagyok a csülködhöz. A kettő közül inkább az előbbi. Vagy reménykedsz, hogy előbb-utóbb lesz majd balkezes Razer DeathAdder V3 Pro Mini; az lenne az igazi.
Vezetékes vonalon meg Ducky Feather.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Worthag #90473 üzenetére
A kézméretedhez és fogásodhoz nagyon nem passzol, amiket kinéztél.
Ezek már inkább:
G-Wolves Hati S Wireless
Xtrfy MZ1 Wireless
Razer Orochi V2
Pulsar Xlite v2 mini[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Worthag
csendes tag
Hali. Lenne 2,3 kiszemeltem. A mostani Rocckat Kiro már nyikorog meg csuszkál a müanyag az oldalán. Napi 9 órában dolgozok egérrel + MMO játékok és kiváló módon bal kézzel fogom az egeret.
Kiszemeltek:
[link]Logitech G903 Lightspeed HERO (910-005672)
Logitech G903 (910-005084)
Razer Viper Ultimate + Charging Dock RZ01-03050100-R3G1
1. Mennyi a keret 40.000 KB
2. Használtpiac játszik Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik Igen
4. Mire használnád az egeret? Munka,MMO játékok
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip) Mind a 3 hangulat függő de álltalában Claw
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 17.2cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 1400 dpi
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) ezeken van jobb oldalt plussz gomb amkiet kinéztem.. Vezetéklnélküli, kényelmes,időtálló legyen ezek a fő szempontok.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz 4nick8 #90469 üzenetére
Amire Pulsar feliratot kanyarítanak, mindig megpöcörögteti azt a bizonyos relét.
-
izee
őstag
Xm1 Mini?
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Olyasmit hallottam, hogy idén jön a Razer Viper Mini wireless változata. Na, erre kíváncsi leszek; mert a Viper V2 Próból kiindulva 50 gramm körül kellene lennie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
(#90461) egymegegy1: Nem, ugyanaz van benne, mint a Viper V2 Próban.
[ Szerkesztve ]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pendragon911 #90463 üzenetére
A G305-ről már korábban linkeltem neked pár sort, ami még a fogásodra is igaz.
A Basilisk X HyperSpeed nem ajánlott. Nem csak egy féltégla, de lehetnek hardvergondok, amit nem oldasz majd meg párszáz forintból, és a minőségellenőrzési procedúrája sem valami fényes. Nem véletlenül olyan olcsó Rájzer™ wireless létére.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tewe013 #90462 üzenetére
Jól karbantartott és megfelelően beállított Windowst futtató, Izmos gép, 360 Hz-es monitor, játéktámogatás, illetve minimum 180-200 ezredmásodperces átlagos reakcióidő kell (nyilván a nem kétnapos putty-putty tapasztalat sem árt), és máris nem feltétlen Lottó 5-ös kaliberű a történet.
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Synthwave #90450 üzenetére
Nézelődtem a piacon, most egyelőre kettő olyan van, ami megfogta a fantáziámat, nyilván ehhez emelni kellett a kereten.
- Razer Basilisk X HyperSpeed
- Logitech G305 LightSpeed wireless
Én csak a sajátomhoz tudok viszonyítani, de azt gondolom, hogy a fent említett két típus valószínűleg előrelépés lenne a Hama-hoz képest.
Egyelőre maradjunk ennél a kettő típusnál, melyiket lenne célszerű választani? A Razer jobban bejön, bár még egyiket sem fogtam kézben. -
Tewe013
őstag
válasz Synthwave #90459 üzenetére
Hát valóban meg, főleg, hogy ha belegondolok, h mondjuk egy csgos rántás végeredményénél 0,75 a valószínűsége, hogy olyan pollra esik az eredmény, ami 1000Hz-nél nincs jelen, ez még viszonylag nagy, viszont arra az esély, hogy pont az utolsó kimaradó pollra (csak ott jön ki a 0,75 ms) essen arra 0,75*1/3=0,25, és akkor erre jön még, az, h pont akkor kell generálódni az új framenek, illetve a monitornak is pont akkorra kell essen a frissítése (feltéve, h nincs sync), tehát, h a 75 ms különbség kijöjjön az nagyon valószínűtlen a mai technikával (360Hz mellé még több FPS). Igazaból, mivel ugyanannyi az eselye, h bármelyik kimaradó tickre esik az esemény a 0,75 ms előny a valóságban csak ennek a fele 0,375 ms és még ehhez is bolygóegyüttállás kell, h egyáltalán megjelenjen a user szeme előtt és ezt még a usernek észlelnie is kéne, szóval tényleg meglepődnék. Azt nem mondom, h lehetetlen, mert nem 0 a valószínűsége, de lehet, hogy ötös lottó telitalálat szinthez közelít.
-
egymegegy1
tag
válasz Evil Snowman #90449 üzenetére
csiszoltak az érzékelőn is
-
Tewe013
őstag
válasz Synthwave #90456 üzenetére
Szerintem még a 98 is barokkos túlzás, inkább az a kérdés, hogy ki érzi? Mármint nem tesztelgetve, hanem mondjuk a competitive csgo csúcsán egy meccsen. 0,75 ms-ről van szó, szóval a válasz nagy valószínűséggel senki.
Más téma: emag-on 20k az Orochi V2, sajnos el is csábultam, kíváncsi leszek milyen lesz a G305-höz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Tewe013
őstag
válasz Evil Snowman #90455 üzenetére
Bocsánat, ha félreérthetően fogalmaztam, nem arra gondoltam, hogy nem tudja, csak arra, hogy gyakorlatilag semmi értelme.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Tewe013 #90453 üzenetére
Nem marketing bs, csak 100 emberből 98 nem érzi az 1000 és 4000 közti diffit, 85-nek nincs hozzá megfelelően magas képfrissítési rátájú monitora (minimum 240 Hz, de a 360 jobb), 75-nek nincs hozzá elég tápos gépe/megfelelően karban tartott operációs rendszere, és az általa játszott játék sem biztos, hogy támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
De mostanra, hogy nem 95 százalékban féltéglák vannak a piacon, a jobbkezes ergo szegmensben meg 100 százalékig, már nem ajánlanám, és akkoriban sem vettem volna. Azóta meg eltelt majd' 10 év. A történet így kerek.
Mert nem csak a saját preferenciámat ajánlom, gondolom ez is feltűnt. Az alacsony tömeg meg objektíven is jobb, nem csak szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Tewe013
őstag
4000Hz A Razer, azért mindig Razer marad, ha marketing bsről van szó.
-
izee
őstag
válasz Synthwave #90451 üzenetére
Azelőtt fűnek fának ajánlottad v1, v2, v3, v3,5 G-t. Így kerek a történet.
Mivel a preferenciád ugyancsak a könnyű volt már akkor, így nem is értettem.Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na, 16 év alatt a Mini után megszületett a második értelmes DeathAdder. Halleluja.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pendragon911 #90448 üzenetére
Könnyű elégedettnek lenni egy olcsó valamivel, ha nem vagy tisztában vele első kézből, hogy mi az objetíven is jó. Ezek a párezer forintos wirelessek nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe. Sem szenzorosan, sem a vezetékmentes kapcsolat reszponzivitásában, sem kapcsolókban, sem pedig talpakban (sőt valószínűleg felhasznált anyagokban/összeszerelési minőségben sem) még csak meg sem közelítik azt a szintet, ami egy valóban korrekt beviteli eszköztől elvárható. Érted, csak két darab high-end mikrokapcsoló, meg egy (pontosabban kettő) szett első osztályú PTFE tappancs kerül ~5000 + postába, és akkor hol van még a többi részlet/komponens.
A magam részéről úgy vagyok vele, hogy mivel sokat ülök a képernyő előtt, nem fogok spórolni egy olyan periférián (billentyűzet, egér, egérpad, monitor, hangrendszer, esetleges játékvezérlők), ami a közvetlen kontaktust jelenti a számítógéppel, és alapjaiban határozza meg a felhasználói élményt. Eddig bejött a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Synthwave #90447 üzenetére
DA userek örülhetnek. Bemutatásra került a DEATHADDER V3 PRO .
- Szenzor ugyanaz, mint a Viper V2 Pro-ban
- 63g, ami 19g-al könnyebb, mint az előd V2 (82g)
- 90 órás akku idő 1000 Hz-en
- 24 órás akku idő 4000 Hz-en, amennyiben rendelkezünk HyperPolling Wireless Dongle-el
- formához hozzányúltak kérdés mennyire fog tetszeni az jelenlegi DA használóknak -
Pendragon911
aktív tag
válasz Synthwave #90447 üzenetére
Nem kell az ágyba hozzon semmit :D A jelenlegi típust nem emlékszek már pontosan, de nem több, mint 5-6000 Ft-ból vettem pár évvel ezelőtt és bár többen panaszkodtak erre-arra ezzel kapcsolatban, nekem kényelmes a használata, pontos, nem ugrál, nem akad, nem szakad meg a kapcsolat, stb, nyilván az, hogy a jobb gomb és a görgő már ennyi idő után problémás, az alacsonyabb kategóriába sorolja. 30e Ft egy egérre? :D Nem akarom, hogy ágyba hozza a reggelit, csak működjön. Azt nehezen hiszem, hogy ezalatt nem lehet megbízható egeret találni. De persze több, mint valószínű, hogy nincs igazam, mert lényegében egyáltalán nem vagyok jártas az egerek világában, de azt tudom, hogy volt már néhány az elmúlt évek során és egyikért sem vizettem még 10e Ft közeli összeget sem, de mégis meg voltam elégedve velük, számomra tökéletesek voltak játékra és normál felhasználásra is, igaz, ezek nagy része vezetékesek voltak. Ha ez így van és eddig ilyen jól választottam meg a típusokat, akkor minek jövök ide érdeklődni? Mert nem ismerem a jelenlegi piacot, mik az új, esetleg régi megbízhatónak mondható típusok, melyek megfizethető áron vannak. Amennyiben ennyire megváltozott a felhozatal, hogy 30e Ft alatt nem is érdemes venni, akkor azt is elfogadom és akkor ezt észben tartva kell keressek magamnak megfelelőt.
Ezzel együtt továbbra is köszönöm a segítséget, ezzel is bővültek az ismereteim ;) Ha találtam valami megfelelőt, akkor jelentkezek és beszámolok ;)[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pendragon911 #90444 üzenetére
Ja, tízezerért még wireless is legyen? Ágyba ne hozza reggel a kávét?
Felejtsd el!
Egyetlen cucc van, ami szóba jöhet, a Logitech G305, de az is csak használtan, és amellett, hogy nem épp könnyű, még a fogásodhoz sem passzol.
Esetleg még szóba jöhet a 12-re leárazott Cooler Master MM731, de ha elolvastad az MM730-as linket, akkor tudod, hogy mire számíthatsz anyagminőség szempontjából (tejfölösdobozra), plusz a wirelesse sem ér fel a piacvezető megoldásokhoz.
A fent felsorolt márkák közt is van vezetékmentes (a SteelSeries-t ebből a szempontból nem erőltetném), de azok nagyon nem a te kereted. Ténylegesen minden szempontból korrekt wirelessek újonnan olyan 30-32-nél kezdődnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz 4nick8 #90438 üzenetére
Egy szett Sapphireskatesre áhítozom mán nagyon. Nagyon guszta cucc.
------------------------------------------------------------------------------------------
(#90440) Csandi: Egen, én is tudnék örülni egy megtapizásnak, de sajna elérhető közelségben csak nekem vannak egereim (a vackokat használó ismerősi körben már szétszórtam egy GPW-t, egy Hati M-et, egy Skoll Minit, egy Orochi v2-t, egy MM720-at, meg egy jobbfajta Hati klónt, így a cimborák sajna nem tudnak újat mutatni).
Egy kék/piros mozgatna, csak tudom, hogy a nagyot kényelmesebbnek érzem, mint egy Skoll Minit (ami kb. akkora, mint az Xlite v2 mini, csak kicsit más forma). Ha valaki épp Érden jár és EGÉSZEN VÉLETLENÜL van nála egy, megdobálhatna egy privivel.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz daikyu #90439 üzenetére
Használtan ez kb. 3000 forint, tekintve, hogy a vadi új 1000 forinttal kerül többe, mint amennyiért hirdeted, és igen, fórumban nem hirdetünk.
Azért elég messze van a topik legkedveltebb termékétől, mivel egy baromira elavult konstrukció. A 82 gramm már nagy méretű wirelesshez is gyenge, nemhogy kisebbfajta vezetékeshez, a szenzor jó, de közel sem high end, a kábel nehéz és merev, a kapcsolók és a talpak logiechesen gagyik.
Ez kb. az értelmes egerek legalja, de mióta 9-10 000 forintba kerül újonnan egy Razer Viper Mini vagy egy Razer DeathAdder v2 Mini (mindkettő odaveri elég keményen minden létező tekintetben), azóta szerintem szinte senkinek nem lett itt ajánlva túl nagy hévvel az elmúlt ~4 évben, pláne, hogy az elsőrangú wirelessel és HERO érzékelővel szerelt Logitech G305 Energizer Ultimate Lithium AAA elemmel és galacsin alufóliával ugyanúgy 82 grammot nyom a mérlegen, mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz daikyu #90439 üzenetére
Szia, itt nem szokás hirdetni, csak tanácsot adunk, hogy ki mit vegyen ha nem tudja
Ugyanitt:
Nincs valakinek egy Xlite v2 Minije amit megfogdoshatnék? Haveorm vett egy EC3-C t ami egészen bejött, és most nem tudom, hogy vegyek-e egy Xlite v2 Minit mert maxgamingen le van értékelve, vagy várjam meg azt a pár napot és akkor X2 Mini. Mégiscsak van köztük egy jelentős különbség árban, és mi van ha mégis az ergo válik be jobban mintsem az Ambi Rég volt ergo egerem[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #90436 üzenetére
Majd egy pár nap múlva alkoss véleményt, addigra bejáratódik.
-
Archttila
veterán
ICE Xlite Feet Set [link]
Még friss az elmeny de igy elsore azt mondanam, hogy hatarozottan jobb mint a gyari talpak, ennek ellenere siman el tudom kepzelni, hogy a 10k val dragabb Superglide Glass feet meg erre is ratesz egy lapattal... mindenesetere ennyi penzert ha szeretnetek valami jobbat a gyarinal, akkor ez teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pendragon911 #90433 üzenetére
Az elmúlt ~15 évben az egereim nagy részét használtan vettem, és csak most van 19 darab, szóval gondolhatod, hogy korábban sem kettőről beszélünk. El sem hinnéd, hogy mikhez jutottam hozzá egészen nevetséges összegekért.
Az esetek 90-95 százalékában négy dologgal lehet probléma egy egérnél; mikrokapcsolók, görgő encoder, kábel, talpak. Ezek mindegyike két zacskó szotyiért cserélhető high-endre.
switch: Omron D2F-01F, Kailh GM 2.0, Kailh GM 4.0, Kailh GM 8.0, TTC Gold Dustproof, TTC Pink (jellemzően 500-1800 forint/pár)
encoder: Alps Japan, Kailh (6-800 forint, de legyen egy egres, és nagyvonalú voltál)
kábel: paracord 550 (kis ügyességgel 1000-1500-ból kihozható olyan parakábel, ami kenterbe vár bármilyen gyári zsineget könnyedség és flexibilitás terén, de ha valakit megkérsz, hogy 3000-ért csinálja meg neked, még úgy is igen jól jársz )
talpak: Hyperglide, Corepad, Esports Tiger, Lexip Mo-42, Glorious G-Floats, Pulsar Superglide, Sapphireskates (3-3500 forint/két szett, kivéve az utolsó négyet; azok nem filléres tételek, de elkopni sem fognak, tekintve, hogy nem virgin grade PTFE-ről beszélünk, hanem kerámia/kerámia/edzett üveg/zafírkristályról)
Pontosan ezért nem tartom elengedhetetlennek a jótállást egy egérnél; ha ezek közül valamit cserélni kell, olcsóbban és gyorsabban megúszom, ha önerőből oldom meg a dolgot, mint ha garanciális ügyintézés keretei között levelezgetnék, meg küldözgetnék hardvert. Arról nem beszélve, hogy garanciás javításban ugyanazokat a gagyi cuccokat rakják bele, mint ami korábban benne volt (már amelyiknél gagyiról beszélünk, itt elsősorban a kínai Omron (10M), Omron (20M) és Omron (50M)-mel szerelt motyókra gondoltam).
Szóval tipikusan az az ember vagyok, aki megveszi a 30 000-es egeret, aztán másnap lazán megbontja a burkolatot, mert mondjuk nem tetszik neki a benne lévő mikrokapcsoló. Fuck vergődés és yolo.
Használtba aprón ezeket keresd:
Pulsar Xlite
G-Wolves Skoll / Skoll Mini
G-Wolves Hati M Classic / Ace
SteelSeries Prime / Prime Mini
Xtrfy M4Ezek jellemzően 10 körül beszerezhetők, az új bolti áruk 18-25 000 pénz. Az egér nagyon nem értéktartó cucc; megveszed a 40 000-es wireless csodát, kibontod, még gépre sem volt kötve, és máris 30-ért kínálod. Már ha nem árulni szeretnéd, hanem eladni.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Pendragon911 #90433 üzenetére
Egy normálisabb - nem Hama - kétlem, hogy megadná magát, max a mikrokapcsoló, de az meg cserélhető otthon barkácsba
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Synthwave #90432 üzenetére
Alapvetően nincs bajom a használt dolgokkal, de kiindulva abból, hogy nálam 2-3 év után adta meg magát, akkor vajon mennyit bírhat egy használt egér? Más periféria esetén bátrabban választok használtat. Amennyiben viszont ajánlott ilyen téren is a használtakat átnézni, akkor nem vagyok ellene. Köszönöm az eddigi ajánlásaidat! Megnézem őket.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pendragon911 #90431 üzenetére
Ezért a pénzért nem sok választásod lesz, ha a használtpiac nem játszik, mert ez nagyon az alja az értelmesebb eszközöknek. Van a tízezerpárszázért Razer DeathAdder v2 Mini, meg tizenegyezerpárszázért a Cooler Master MM730, oszt ennyi. Az utóbbiról a linken írtam kicsit, ha együtt tudsz vele élni, halleluja, ha nem, marad a Razer.
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
1. Mennyi a keret? 7-8e Ft, de nagyon max 10e Ft-ig felmennék egy jó típusért
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem
4. Mire használnád az egeret? Alapvető Windows felhasználás, Photoshop (hobbi), játék nagy mértékben
5. Hogyan fogod az egeret? palm
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 18cm.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? jó kérdés, közepes....
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Mivel játékra is használom, így 5-6 gombos kivitel érdekelne. Vezeték nélküli legyen. Nem kell színes legyen, ne világítson, ne zenéljen, csak tegye a dolgátJelenleg egy ilyenem van: Hama - Knallbunt 2.0, ha ez ismerős valakinek. Ezeket az érzékenységi szinteket tudja, talán a közepeset szoktam használni, játéknál sem kapcsolom följebb: 1000, 1500 and 2000dpi.
Szóval bőven megfelel egy office egér is, nincs szükségem gamer-re, mert ezzel is évekig elvoltam, kényelmes volt, mindent tudott, amire szükségem volt. Csak szegénynek a görgője már elkezdte bemondani az unalmast, ahogy a jobb klikk is, nem tudja folyamatosan tartani, ha hosszan nyomom a gombot (pl. ha távcsöves puskával lőnék, gyakran visszavált normál nézetre).
Mindegy, hogy milyen márkájú az új, lényeg, jól legyen összerakva. Ha van rajta itt-ott gumi borítás, az jó lenne, már megszoktam és hosszabb távon kényelmesebb is úgy használni.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Evil Snowman #90429 üzenetére
Hát nem sokkal drágább, mint egy Superglide szett.
-
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"És milyen jól tették"
: /
55 gramm, ami úgyis lesz vagy 57, szóval elvész a varázs, nincs újdonság. 50-52-vel vettem volna egyet a guszta színek miatt, így nem fogok.
Meg jöhetne már az Atompalm Hydrogen; 123,8 x 64,5 x 39,5 mm, szimmetrikus, 5+1 gomb, PMW 3360, 0 ms debouncingos japán Omronok, eloxált alumínium görgő, 8000 Hz, poliuretán (TPU) kábel (olyasmi, mint ami a Zaunkoenig M2K-nak van), teli oldalak, 47,5 gramm...
"Már csak a japán omron ziccert hagyták ki, mert 1 milla kattintással régen sem lehetett flexelni"
Jó az a Kailh GM 8.0 is, de a gyári D2F-01F most is flex. ROG Kerishez is azt adnak, aztán az ASUS eléggé büszkén hirdeti. Szerintem messze az MS IMO 1.1a-ban a legjobbak, de annál még tényleg nem találkoztam jobb főklikkekkel, de sok más modell esetén akadhat kellemesebb végeredményt szülő opció.
Egyébként jól implementált TTC Gold Dustproofnak (mondjuk a 30M-nek) jobban örülnék; optimális esetben majdnem olyan taktilis, mint a GM 8.0, de sokkal könnyebben aktuálható. Vagy azok a rugós előfeszítésű, effektíve aktuátorhoz érő optomechanikus Omronok, amik a Corsair M65 RGB Ultrában vannak. Na az még nyami.
"Asztallapon hogy muzsikálnak ezek a nem teflon, de minden egyéb talpak? Nyikorgás esetleg?"
Nyilván hangos, de a komoly egér ÉS komoly talpak + asztallap azért eléggé jobbágy kombó, nem lenne arcom ilyesmihez. Mondjuk az asztallap mindenhogy az, de így különösen. Rosszabb is, mint egy jó egérpad, szét is kopik az egerészéstől, hangos is – pláne kerámia/üveg/zafírkristály tappancsokkal –, alapvetően kényelmetlenebb is a keménység okán, mint egy jó szövet/hibrid alátét (a hard padokért meg nem rajongok), és végül, de nem utolsó sorban rangon aluli egy ilyen hardverhez.
Heck, még az atomhulladék MS Sculpt Ergo Mouse-om alá is becsapok legalább egy QcK-t/Goliathust (pontosabban az S-es Goliathus Controlomat; az a leszarom pad, ami korábban hurcolós volt, és kicsit sincs rá vigyázva), amikor nagyritkán használom, pedig az a dög egy forintot se ér, mert foghatatlan, dögnehéz, 1000 cpi, műanyag talpak (na ezért sem lát fullos padot) és ilyen 0,4 m/s-os a perfect control, ami 20 éve is nevetséges volt, nemhogy most. Ja, persze mindez mellé ott van még a lagos wireless is, hogy teljes legyen az örömcsomag.
[ Szerkesztve ]
-
izee
őstag
válasz Synthwave #90424 üzenetére
És milyen jól tették
Már csak a japán omron ziccert hagyták ki, mert 1 milla kattintással régen sem lehetett flexelni, nemhogy most.
Asztallapon hogy muzsikálnak ezek a nem teflon, de minden egyéb talpak? Nyikorgás esetleg?
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Evil Snowman #90422 üzenetére
Nem tudom, mit csicskázol üvegtalpakkal. Sapphireskates.
Egen, zafírkristály.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egen, és elég guszták. Basszus, hogy nem tudtak lukacsokat rakni rájuk, hogy fogyjanak még pár grammot..
-
izee
őstag
válasz Evil Snowman #90422 üzenetére
Szerintem a G-Float a legtakarékosabb választás sok esetben, ha elfér.. Mondjuk ezeket a merev cuccokat nem hasonlítgattam, ha már elvileg teflonnál úgyis gyorsabb.
Más: Csecse színekben van Glorious Model O Pro Wireless, kikönnyített, lyukak nélkül.
-
válasz Synthwave #90421 üzenetére
Valóban javítanom kell magamat. Túl vagyok pár pörgős körön, tényleg érezni basszus. Ha konkrétan direkt hasonlítgatom őket (mozgatom jobbra-balra felváltva), akkor annyira nem jön ki, mint használat közben.
Örömmel látom, hogy van már erre is Superglide talp.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Evil Snowman #90414 üzenetére
Pedig az a 15 gramm nem kevés..
-
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #90418 üzenetére
Amelyik egér, billentyűzet adatlapján azt látod, hogy Bluetooth Smart vagy Bluetooth Low Energy kapcsolatot használ, ott a telefon/tablet/mac oldalán minimum BT 4.0-nak kell lennie, meg azzal kompatibilis oprendszernek..
Pl. Logitech K375s adatlapja:
Windows ® 10,11 vagy újabb
Android 5.0
macOS 10.10 vagy újabb
iOS 5 vagy újabb
Chrome OS™Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Putyin90 #90417 üzenetére
Bluetoothos egeret kell venni, de előtte nézd meg, milyen BT verziót támogat a cucc, amin akarsz egerészni.
3.x és régebbi BT-t tudó telefonok *, tabletek, macek nem fognak menni BT 4+ egerekkel, billzetekkel, és fordítva sem biztos, hogy megy.Ja, Win7-re se nagyon fogsz BT 4+ eszközt ráhergelni, mert ott meg az oprendszer a limit, nem nagyon van hozzá BT4 driver.
(HP laptopomhoz volt, mert ott visszaportolták a driverbe a Win7 által nem ismert BT4 stacket, de az asztali géphez vett BT4 donglét istennek se tudtam feltelepíteni, csak Win8-tól felfele működött.)*: Előző hüjevej Y300 telefonomat (BT 2.1...) csak az MX Revo BT-vel tudtam párosítani, BT LE-t használó MX Masterrel nem.
Mostani Sziamiaú pirosén 4X-nek nem volt baja az MX Masterrel sem, mivel az a telefon BT 4.2-t tud.
Hmm, DA V2 Pro-t sem tartott tovább 20 másodpercnél párosítani hozzá.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Putyin90
senior tag
válasz Evil Snowman #90416 üzenetére
Androidos tablethez venném, a tabletben van BT. Van vezeték nélküli egerem, de az csak úgy működik, ha a tabletbe OTG kábellel bedugom az adapterét. De ez így nem jó, mert nem tudom tölteni a tabletet. Ezért keresek kifejezetten olyat, amivel adapter nélkül is tudok csatlakozni a tablethez.
-
-
Putyin90
senior tag
Erre valaki?
-
Ma meglett a Viper V2 Pro. Bár fehéret szerettem volna, de végül fekete lett.
Elég guszta a csomagolás (as usual a Razer cuccok esetén) ugyanakkor kicsit csalódott vagyok, hogy ilyen árkategóriában egy mezei műanyag tartóba van belerakva a cucc. VU esetén szépen szivacsba volt ágyazva anno a motkány.
Ezt a kis negatívumot ugyanakkor pozitívba billenti át az egérhez mellékelt grip valamint az USB dongle-hoz/hez/höz adott kis dokkoló. Első fogásra a Speedflex kábel is jónak tűnik.
Most jön ami miatt majd kapni fogok a fejemre. Nem igazán érzem a VU 74 grammja és ennek az 59 grammja közötti különbséget. Lehet kell majd pár nap amíg megszokja a kezem és ha utána “nyúlok vissza” a VU-ra akkor már érezni fogom, de jelenleg nem.
PS: valaki vigye már el az Orochimat.
-
Zaied
addikt
válasz egymegegy1 #90411 üzenetére
400-ról a magasabb felbontás/ nagyobb kijelző miatt is érdemes fentebb válltani. Sensivel lehet könnyen korrigálni, így pedig szinte csak előnye lehet a dolognak.
-
-FreaK-
veterán
válasz egymegegy1 #90411 üzenetére
Nem engem kérdeztél, ezért bocsi, hogy belevau, de igen, határozottan érdemes :
50% Less Input Lag! Low DPI vs. High DPI Analysis - Battlenonsense -
egymegegy1
tag
válasz Synthwave #90407 üzenetére
Érdekes téma, múlt héten néztem YouTube videót róla, de nem szántam nagy jelentőséget neki, de egyre jobban foglalkoztat. Tehát felteszem a kérdésem én is. 400dpi-s be idegződést érdemes lenne váltani 1600dpi-re, megszokás után lenne jelentős előnye a váltásnak competitiv játékoknál ?
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #90401 üzenetére
3200-ig anomáliamentes.
A PMW 3360-nal és PMW 3389-cel szerelt egerek többségénél meg 1900 cpi az ajánlott maximum, afelett már 32 frame-nyi smoothing kerül a levesbe, ami a felbontás növelésével egyre csak több lesz, 6000 körül meg már a legjobbak is jitterelni szoktak.
Kivételt képeznek ez alól azok az implementációk, amelyeknél deaktiválva van a smoothing regiszter, ott 3200 cpi az ajánlott maximum (pl. Xtrfy MZ1, Endgame Gear XM1).
Szerintem 1600 cpi a sweet spot. Se nem túl lassú, se nem túl gyors, egyszerű a megszokott értékekre oda-vissza konvertálgatni, és az elmúlt bő 15 évben szinte minden tud ennyit, sok cucc még Plug and play is. Meg aztán az input lag is kevesebb, mint alacsonyabb értékeken, felette meg már nem egyenesen arányosan csökken.
Nálam ezek voltak az indokok, előtte vagy 10 évig 800-on nyomultam (azelőtt meg nyilván 400-on, még előtte meg golyós döggel).
[ Szerkesztve ]
-
Nem bírtam a véremmel berendeltem ma egy Viper V2 Pro-t fehérben. Ha minden igaz, akkor holnap már át is vehetem.
-
HUNorbert
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Razer Death Adder V2 Pro, amivel meg vagyok elégedve, viszont van egy fura feature ami elég zavaró. Kb 5 perc (de általában kevesebb) után fogja magát és disconnect-el ha wireless módban használom. Jó esetben 2-3 mp alatt magára talál, rosszabb esetben körözök vele 10-20 mp-ig aztán megunom, ki majd bekapcs és kapcsolódik is.
Elméletileg ez az egérnek a firmware-ébe van beállítva (frissítve van az fw, de a réginél is csinálta), ami felülírja azt amit amúgy a Razen Synapse-ban beállítottam (15 perc ami a maximum, addig meg csak hozzányúlok).
Szóval a kérdés hogy más wireless Razer egérnél is van-e ilyen "feature" és ha igen, akkor ez kikerülhető-e valahogy?
Ha rossz topikban vagyok akkor jelezzétek pls. -
SunMount3r
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #90390 üzenetére
A Pulsar, G-Wolves, meg az Endgame Gear csinálja jól a pár megás standalone szoftverekkel. Vagy a full PnP Xtrfy.
Vagy ha már ott van a böngészőkben a WebUSB támogatás, akkor telepítést sem igénylő megoldásként opció lehet a böngészős konfigurátor.Például custom billentyűzeteknél a Remap Keys eleve így jött ki, a VIA nemrég állt át desktop alkalmazásról, mainstream vonalon pedig a Wooting desktop és webes konfigurátort is kínál.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Archttila
veterán
Synthwave
Az Xlite v2 szenzora 1300 DPI korul meg pontosnak mondhato, vagy ezeknel az egereknel mar joval magasabban van az a hatar, ahol elkezd szetcsuszni a szenzor?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Óra topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Vivaldi (böngésző)
- Házimozi belépő szinten
- Steam topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest