Új hozzászólás Aktív témák

• válasz RAMyMamy #106638 üzenetére

Azért azt is tegyük hozzá hogy az optikai kapcsoló is mechanikus és az se örök élet. Az optikai része "csak" az ahogy regisztrálja a klikkeket így idővel azok érzete is tompul, az is tud koszosodni, porosodni és ezáltal nem jól működni. Az utóbbi elviekben javítható kis ügyeskedéssel ha még érzetre jó a kapcsoló, de az se igaz róluk hogy ők soha nem foglak dupla klikkelni mert egyik fórumtagnak egy optikai kapcsolós egere 1 éven belül kezdett el problémázni, asszem az ATK Fierce X volt Omron Optikai kapcsolókkal. Szedtem már szét ilyen kapcsolót kíváncisságból és szerintem ha belejut a por vagy hajszál stb. akkor történhet ilyesmi. Persze ha a debounce-t magasabbra állítjuk lehet még javítani a dolgon bizonyos esetekben vagy egy szétszedés kitisztítás ahogy írtam de ugye itt is fárad majd a mechanika, tompább és lassabb lesz a visszapattanás idővel mert hasonló azért a kialakítása ezeknek is mint a mechanikusoknak így ezek se örök életűek.
    Az optikai görgők viszont jobb találmányok, tovább is bírják valóban, könnyebben tisztíthatóak, még a Loginak a G302/303 szériájának + volt még 1-2 ilyen hasonló nekik amiknek sztem páratlan jó érzetük van és egyszerűen jó őket használni ellenben a Zowie vagy 1-2 másik megoldásaival.. Csak hát súlyt hozzá az egészhez + növeli az élettartamát az egérnek így ez mind2 dolog no no manapság a cégek szemszögéből, nem érdekük ezt belerakni. És így van, csak vagiznak sokszor az optikai kapcsolókkal mert sokan félnek a dupla klikktől így bedőlnek ennek a marketing fogásnak de az utóbbi időbe még mechanikus kapcsolós egereknél is az encoder szokott behalni legelsőnek...
    És igen, szerintem is fos (és sokak szerint is) ha a görgő klikk szar minőségű és nehéz nyomni! Főleg ha még jó hangos is mellé mint 1-2 vadabb square switch amiket itt ott beletesznek jobb egerekbe...

Új hozzászólás Aktív témák