Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
válasz
direwolf #3799 üzenetére
"Nagyjából itt is beigazolódott, hogy fullframe szenzor ide vagy oda, a végeredménynek tökmindegy,"
Na pontt erről beszélgettünk korábban. Én azért szoktam felszólalni, ha valaki csak ezalapján választ ki egy kamerát.
De hiába az emberek agyába sikerült beültetni FullHD marketingszámsorát, és ez számít, ami ezt tudja, csak az a jó, ill. ami ezt tudja csak jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Tegnap gyártottunk egy kis házi "tesztet" két Sony AVCHD kamerával. Az egyik egy HDR-SR7E (max. 1440x1080i), a másik egy HDR-SR11E (max. 1920x1080i). csak játszadoztunk, nem kell komoly dologra gondolni.
Eredményeket nem publikálhatok tekintettel a kollégák személyiségi jogaira (értsd.: nem akarják látni a neten a ronda pofájukat)
Nagyjából itt is beigazolódott, hogy fullframe szenzor ide vagy oda, a végeredménynek tökmindegy, ezek még nem tudják visszaadni az 1920x1080-as felbontást. Színvilágon kívül nem nagyon van különbség a kettő között. A 7-esnek kicsit pirosas, a 11-esnek kicsit zöldesebbek a színei teljesen automatán. A valóság valahol a kettő között van. Zaj kb. egál.
Azért én még mindig a natív felbontás mellett vagyok, mert megjelenítéskor/szerkesztéskor nem kell átméretezni. -
rumos14
nagyúr
vmelyik angol tesztben azt olvastam, hogy elég bosszantó ezen kamera azon tulajdonsága, hogy ha SD kártyára akarsz felvenni, akkor is várni kell, míg beolvassa a dvd olvasó, hogy van-e benne lemez, akkor is, ha nincs. emiatt tovább tart, mire bekapcsolástól számítva felvenni tudsz.
-
direwolf
őstag
válasz
SeatZola #3795 üzenetére
Tényleg nem voltál arrogáns, csak ironikus és gúnyos. Sajnos ezt ebben a kommunikációs formában (fórum, blog stb.) igen könnyű félreérteni, ezért általában kerülendő. Biztos segített volna valaki szívesen, ha épp erre jár és kapásból tud válaszolni, nem kell ezen puffogni.
-
SeatZola
őstag
Kérlek olvasd el még egyszer a hozzászólásomat és meglátod hogy nem voltam arogáns. HA ismered az arogancia fogalmát akkor látni fogod. Mindössze annyi volt a magva a mondanivalómnak, hogy annyi erővel, amit a hozzászólásra fordítottál, akár segíthettél is volna. Amit azt látod meg is tette más. Mindegy, semmi gond, csak én személy szerint nem szeretem az ilyen lerázó szöveget. Ha tudok segítek, ha nem akkor meg feleslegesen nem írogatok. De tényleg hagyjuk ezt itt a fórumon. Ha gondolod szívesen beszélgetek veled priviben, ez már oda való....Peace!
-
size
tag
válasz
SeatZola #3790 üzenetére
Nem tudom mért kell arogánsnak lenni.
Attól jobb lesz???
Az utólsó 3-4 oldalon le van irva minden infó.
Elolvasása 10 perc.
Furcsa világot élünk!
Én úgy néz ki ilyet veszek: Panasonic HDC-SX5 az SD1 sajnos drága.
Mert mint utánna néztem ez éri meg nekem.
Itt a legolcsóbb:
http://www.electropark.hu/elp.php?l=hu&m=0&p=9&pi=2736 -
doktor úr
aktív tag
válasz
SeatZola #3787 üzenetére
Csak pár oldalt kell visszaolvasni.
Alapvető infók: [link]
Ebben az árkategóriában a HD kamerát felejtsd el. A legolcsóbb, amit kapsz, az a Sanyo Xacti HD-1000 (150k körül).
Ha miniDV-t vennél, akkor a Pana GS 320/330 kiváló választás ennyiért, flash memóriásból pedig talán a Canon FS10 vagy FS100. Én személy szerint DVD-set nem vennék, de ez magánvélemény. A merevlemezes kamerákat meg nem ismerem.
3CCD-set vegyél, vagy CMOS érzékelőset.
Ha egy kicsit is megy az angol, akkor ajánlott oldal (ha mást nem, a tesztábrákat és a gépek kinézetét, elrendezését, pontszámát meg tudod nézni): camcorderinfo.com
Minden típusnak van előnye és hátránya, de ezt tényleg kitárgyaltuk kb. 500 hozzászóláson belül. Ha ennyi pénzt ráköltesz, akkor szerintem egy kis olvasást megér a dolog. -
SeatZola
őstag
Kérem, hogy aki tud az segítő szándékkal válaszoljon a 3787-ben feltett együgyü kérdésemre! Előre is köszönöm!
-
SeatZola
őstag
Köszönöm, ezt a megoldást magamtól is tudtam, de holnap kell vennem valamit és cca.3800 hozzászólás kicsit sok és jó részét nem is értem ezeknek az új rövidítéseknek. Ha esetleg valaki megtenné, hogy egyszerü köznapi nyelven mondana 3 mondatot, hogy pl.: "Te hülye ezt vedd, mert... vagy ezt ne, mert felesleges az általad írt célra" Na ez egy sokkal emberibb és használhatóbb infó lenne és ezt még meg is tudnám emészteni. Nem tudom én miért vagyok ilyen hülye, hogy válaszolok a millió privire, amit Epson nyomtatók ügyében kapok, de nem mondtam még senkinek, hogy olvass vissza 4000 hozzászólást, valahol ott lesz a válasz köztük. Tudom én vagyok a bolond, hogy nem ezt teszem.
-
size
tag
válasz
rumos14 #3786 üzenetére
Köszi a kimeritő választa HDC-SD1-röl !
A teszteket már olvastam pont azért vagyok rá kattanva.
Azthiszem nekem is egy használtat kellene vadásznom.
A vaterán van fenn 115e. -ért, de az az USA-ban van szerintem az elég gáz.
Hazait kellen vennem 136e+ szállitási dijért van új garral.
Gondolkozom és keresgélek remélhetöleg meglesz a jó megoldás. -
SeatZola
őstag
Segítséget szertnék kérni! Most tervezek egy kamera beszerzést. Régebben volt Pana, Sony miniDV-m több is,de 2-3éve nem foglalkoztam a témával. Árban olyan may 120-130-i mennék el. Családi események, kirándulás, nyaralásra kellene csak. Jelenleg még nincs LCD tévém, az olyan szeptember környékén lesz, full HD-s. Egyáltalán azt sem tudom, hogy miniDV-t, DVD vagy HDD-st vagy SD kártyást vegyek. MiniDV-ben a Pana GS 230-at néztem 3ccd-s 86k-ért. Arra is kiváncsi lennék, hogy egy sima 800k és egy megapixeles (pl.:Sony DCR-HC44) és egy 3ccd-s megapixeles gép és pl egy SD kártyás gép video minősége közt van-e jelentős különbség? A felvett anyagot DVD lemezen szeretném tárolni.
-
rumos14
nagyúr
ez már egy kifutott darab. de sok tekintetben veri a mostani felhozatalt. nagyobb méretű az érzékelő és jobb a széleslátószöge, ez sztem elég fontos. pont ezért vettem pár napja ilyet, használtan, nagyon jó állapotban, 100k-ért. eddig nagyon tetszik, sztem megérte. tesztet találsz róla dögivel, 3 magyart is (google), illetve egy csomó angolt.
HDC-SD1 csak 1fajta van, a mögötte lévő betűkkel ne foglalkozz. -
size
tag
Tovább keresgéltem és ráébredtem hogy ez a kamera tulajdonképpen egy Panasonic HDC-SD1.
Amiröl van teszt meg minden rendesen.
Akkor azt kell még kideritenem mi a külömbség a Panasonic HDC-SD1 és a Panasonic HDC-SD1EG-S közt bár szerintem nem lehet sok.
Ebben esetleg valaki segithetne!
-
size
tag
Sziasztok
Segítség kellene nekem digitális memoria kártyára rögzítő videó kamerát vennék.
Felhasználási terület normál otthoni használat.
Olvasgattam az itteni fórumokat és kinéztem magamnak egy Canon Fs100-ast.
Azonban találtam egy Panasonic HDC-SD1EG-S ami már ugye 3ccd és 140e. alatt hozzá lehet jutni mostanság.
Hátér megvan a full hd-hez mert a tévém full hd, a htpc pedig bármilyen formátumot lejátszik.
Kérdésem az lenne megéri e a plusz 45e. ez a kamera, mennyit tudhat az akkumlátóra?
Valamint egy részletes leírás jó lenne mert igaz hogy EISA díjat kapott 1 éve, de semmi normális panasonic oldalon nincs leírás róla. -
Ploszi
senior tag
sziasztok, 130-150 HUF környékén, otthoni videózásra meg építkezés dokumentálására milyen cam-et javasoltok? a könnyű használhatóság nagy előny (semmi tapasztalatom nincs videózás téren), PC-s háttér van gazdagon.
JVC Everio GZ-HD3, erről a tipusról van vkinek tapasztalata? -
sbazsi
veterán
Valami továbbra sem stimmel.
fenn van az ffd show és a hang az nagyon nem stimmel.
mond valaki egy mondatot, és a mondat egy részét ismétli.
-
doktor úr
aktív tag
3734-re: Milyen verziójú Premiere volt, milyen tömörítésű anyag?
Amúgy már megtettük a javaslatainkat, miniDV-s és memkártyás változatra is mondtunk valamit. HDD-s kamerához nekem még nem volt szerencsém sajnos.
+ ha DVD-s és HDD-s kamerából kéne választani, én a merevlemezesre voksolnék. -
Wyll
őstag
kedves videózás mesterei!
Pepe87-tel együtt megköszönnénk, ha rápillantanátok a 3734 ill 3744 -re, és cseppentenétek nekünk mérhetetlen tudásotokból egy-két cseppet
Mondhatnám, hogy kicsit adózzunk a topiccímnek is, kezd sok lenni az off
KÖSZI! -
Badb0y
addikt
Okosok, 3761-3760-ra tudtok válaszolni?
-
rumos14
nagyúr
megvettem az SD1-et. nagyon jó
főleg hogy ez az első kamerám, nem tudom mihez hasonlítani. gyorsan fókuszál, zoom közben is.
-
PPeter
addikt
válasz
direwolf #3764 üzenetére
Hja, és TUDOM, hogy nem szabadna már a HD-s világban ilyen eltérésnek mutatkozni ugyanazon kamera NTSC és PAL verziója között, mégis van. Ezért szoktam az embereket figyelmeztetni, hogy ne vegyenek amerikai HD, HDV cuccokat. Mondjuk a 3:2 pulldown sem épp felhasználóbarát megoldás, főleg kezdőknek.
-
direwolf
őstag
Ezt nem értem... a rögzítési formátum adott, akkor miért kell az ntsc-hez más színekkel felvenni, mint a pal-hoz? Ezek szerint valamelyik (vagy egyik sem) "színhelyes" hiszen egy lcdtv vagy egy plazma tökugyanaz USA-ban mint EU-ban, csak a tuner részt cserélgetik a gyártók
[ Szerkesztve ]
-
PPeter
addikt
válasz
direwolf #3764 üzenetére
Tévedsz. Nem véletlenül vannak HDV kamerából is PAL meg NTSC modellek, ugyanis nem csupán a framerate a különbség, hanem a színfeldolgozás is más kalibrációval történik. Ugyanis a PAL és NTSC rendszerekben ábrázolható színek erősen eltérnek. Tudom, mert NTSC és PAL HDV kamerákkal készítettünk stúdióban tesztábra felvételt, és habár a HD kodekek szintjén (AVCHD, vagy akár a Blu-ray/ HD DVD lemezeken használatos egyéb MPEG-4 ISO variánsok esetén) nincs különbség az ábrázolt színekben a beállított 50 vagy 60 Hz-es kimenettől függően (amikor mondjuk exportálsz egy szoftverből), de maguk a kamerák eltérő színeket rögzítenek, ha ugyanazon modell amerikai vagy európai változatát vizsgálod. A HDV-nél ez nagyon látszik, AVCHD esetén kevésbé, előbbiből a szoftveres exportálás is teljesen eltérő színtartományt használ NTSC és PAL esetén, ha egy filmet mentesz ki valamilyen szerkesztőszoftverből.
[ Szerkesztve ]
-
PPeter
addikt
Már hogyne lenne közük, ne bomolj már. A kamerák olyan specifikációk szerint rögzítik az anyagot - és ebben a specifikációban nem a frame rate az egyetlen paraméter -, hogy a televíziós szabványoknak megfeleljen. Nem lehet elvonatkoztatni az alap keretrendszertől, amihez illeszkedik minden szabványos rögzítő, tároló, kódoló, dekódoló és bonyolító eszköz.
-
Badb0y
addikt
Van egy-két kérdésem most hogy így használgatom a kamerát, és hiányzik. Lehet azért hiányzik, mert nem kameráztam ezelőtt soha még, viszont fényképezni rengeteget, és ez normális, hogy nincs a kamerában olyan funkció, hogy a mélységélességet és záridőt is lehet állítani ?
Másik kérdés, hogy van-e valami normális áru védőtok hv30-hoz, homok ellen mondjuk, vagy víz ellen. Sonyhoz láttam én sportpackot, ami mindenhova jó. Canonhoz nincs ilyen ?
A másik kérdésem, pedig technikai kérdés. Hogy szokás felvenni általában? A blendét, vagy a záridőt szokták az emberek fixálni? Mert ésszerűnek fényképezéssel ellentétben, ott a blendét szoktam általánosságban fixre állítani, de itt lehet értelmesebb lenne a záridőt.
Várom válaszaitok
-
direwolf
őstag
-
ISZOLE
senior tag
Valóban hasznos, jól látszik, hogy a PAL és az NTSC szavak csak az SD felbontások mellet jelennek meg. Amúgy a sugárzási rendszereknek az amatőr HD videokamerákhoz olyan sok közük nincs.
Van viszont egy sokkal hasznosabb gyakorlati kérdésem. Mennyire használható egy EVF nélküli kamera (pl. HF10) kihajtható nézőkéje amikor kültéren rendesen süt a nap? Látni rajta bármit is?
-
ISZOLE
senior tag
Elolvastam, nem igazán látom, hogy mi is az a lényegi paraméter amit az analóg rendszerből kellett örökíteni, a képfrissítési frekvencia az adott országokban használt hálózati frekvencia miatt került be annakidején és a PAL vagy az NTSC kódolás lényegéhez semmi köze. De nem szeretnék vitatkozni -főleg egy ilyen nagytudású emberrel-, a kérdésemre már megkaptam a választ.
-
PPeter
addikt
Márpediglen van keresnivalója. Ugyanis a HDTV rendszer sem digitálisnak indult, és szépen megörökölte a korábbi televíziós rendszerek bizonyos paramétereit, már csak azért is, mert az adáslebonyolító rendszereket nem úgy cserélik le a televíziós társaságok, mint pistike az alsó kategóriás VGA-kártyát. A logoutos blogomban írtam a HD-s szabványokról, indulásnak épp megteszi, ha elolvasod.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
doktor úr #3751 üzenetére
Márminthogy mit írjak le? A PAL és az NTSC két analóg TV szabvány aminek egy HD kameránál nem sok keresnivalója van szerintem. Mindösszesen csak ezen véleményem igazságtartalmáról szerettem volna megbizonyosodni.
Persze szívesen leírok bármit amihez értek bár ezen dolgok száma mostanság erősen zérushoz konvergál. Ezért is kérdezgetek a hozzáértőktől ilyen fórumokban.
-
Acheron
őstag
Tisztán HD -nél valóban csak a képfrissítési freki más. A HV20 - HV30 még SD módot is tud kezelni, itt nyilván nagyobb jelentősége lehet a szabványok különbségeinek (de az ember vélhetően nem azért vesz HD kamerát, hogy utána javarészt SD -ben vegyen fel vele). Arra azért kíváncsi vagyok, hogy 24p vagy 30p progresszív módoknál van e jelentősége, este ki is próbálom.
-
direwolf
őstag
Nekem pedig komoly fenntartásaim vannak ezzel a következtetéssel. Értem én, hogy a Vegas 2 fpsel tudja lejátszani az AVCHD-t, de pl. az ffdshow egy 1.9GHz-es X2-n ~60% prociterheléssel full folyamatosan
Látod erre mondom én, hogy a profik a nekik készült termékekkel meg vannak vezetve egy bizonyos technológia mentén (ami nem baj, mert azt tényleg nagyon hatékonyan tudják használni), a többit viszont nem biztos hogy ismerik/értik. Ez addig nem is baj amíg nem mondanak félrevezető dolgokat róla. -
Pepe87
tag
Sziasztok!
Szeretnek venni egy digitalis kamerat van ra 100 000ft-om. Oszinten megmondva nem tudom ,hogy milyen kellene nekem. Csaladi, kulonleges alkalmakkor, utazason hasznalnam. Eleg sokat utazok egyebkent. Azt sem igazan tudom ,hogy beepitett HDD-set vagy kulon DVD-re irosat kellene vennem. Vannak mind2-nek elonyei es hatranyai. Tudnatok segiteni legyszives?!
Udv.: Attila
-
Badb0y
addikt
AVCHD-val kapcsolatos írása is nekem szimpatikus és ésszerű. Szeretem, hogy mindent alátámaszt, és a videók amiket készít sztem nagyon jók.
És a hozzáértő emberek mondják el nekem kérem, hogy Itt mit csinál a cinemamode-dal ? Miket ad hozzá? Milyen effekteket? Kérdésem az, hogy mit kell csinálni
Mert kipróbálnám.
-
Badb0y
addikt
Ezen az oldalon egyébként érdemes körülnézni, mert rengeteg kamerának itt van tesztje, és én itt még a rode svm-emhez is találtam tesztet.
Van ezen az oldalon egy eugenia loly nevezetű hölgy, ő hv20-at használ, és van neki egy blogja, amit nagyon érdemes tanulmányozni. Én nagyon sok hasznos dolgot olvastam tőle. Nagyon sokat.
-
Ginew
aktív tag
válasz
Acheron #3739 üzenetére
nekem mondod... épp vmelyik nap néztem, hogy ugyanaz a motor nálunk 3,5+ regadó, amcsiban 2 milla...
amugy találtam ilyen japán kereskedős boltot, nemtom most pontosan a nevét, a lényeg hogy elvileg direktben japánból küldik, naon olcsón a kamerákat, s még az adó is trükközve van ugy, hogy ajándékként küldik.. szal bizti ismeritek ezt a boltot, s rdekelne, vkinek vmi hozzászolása van e? -
Acheron
őstag
válasz
rumos14 #3738 üzenetére
Garancia csak az amerikai limitált van hozzá, ez valóban hátrány. De az itthoni árnál 40% -al olcsóbb beszerzés szerintem megért annyit, hogy ne foglalkozzak ezzel. Egyébként is, egy ilyen szintű kütyü azért nem mindennap mondja be az unalmast, balszerencse is kell ahhoz, hogy hibás példányt fogj ki...
Van más Canon gépem is, soha semmi probléma nem volt vele, teszi a dolgát, ahogy a kamera is azóta
-
Acheron
őstag
válasz
TomBennet #3736 üzenetére
Hasonló kérdéseken gondolkodtam nemrégen magam is, az itt kapott válaszok alapján egy HV30 kamerát vet(et)tem az USA -ban. Azóta saját tapasztalatból is mondhatom, hogy semmilyen hátránnyal nem találkoztam abból adódóan, hogy a kamera NTSC rendszerű. A környezetemben lévő TV -k (az enyém itthon legalább három éves, képcsöves) gond nélkül lejátszák, feltételezem az újabb rendszerű, akár LCD, akár plazma televízióknál is már alap, hogy mindegyik szabványt felismeri. Ha pedig valamilyen oknál fogva PAL rendszerbe akarod áttenni, akkor a HD anyag sokkal nagyobb felbontása miatt nem jelentkezik az SD rendszerű felvételeknél jelen lévő NTSC-PAL konverzióból adódó esetleges minőségromlás. A tápegységgel sincs gond, a Canon tápegységeg 100V - 250V tartományban dolgoznak, max a hálózati csatlakozókábelt kell kicserélned hozzá a dugó miatt.
A kinti árakkal kapcsolatban: a dollár leértékelődése az euróval szemben elég érdekes árakat eredményetzett a műszaki cikkeknél, valóban rendkívül olcsók kint ezek a termékek - az itthoni árakhoz képest. Emellett ennyit jelent az USA piac mérete a gyártóknak, eleve olcsóbban is megéri eladni a terméket, mint az EU -ban. (Érdemes megnézni pl ugyanannak az autónak az árát kint és itthon(mármint az EU -ban, a hazai extra lenyúlást már nem is érdemes említeni)
Mindemellett a hirdetett árnál azért drágább a tényleges beszerzés, a bolti árra még jöhet a kinti adó (ezt sohasem rakják bele az árba, külön számolják, de államonként változik, kb 8%, ha van. Az enyém az Amazonról lett rendelve, ott nem raktak rá helyi adót) Ha postáztatod haza, akkor rájön a szállítási költség, és a kedves itthoni állami harácsok: a szállítási költséggel növelt érték alapján számolják a vámot (kb 3%) + erre a vámmal növelt értékre jön a 20% forgalmi adó.
De még így is olcsóbb, mint itthon... Nekem szerencsém volt, kézben hozták haza, vámos bácsit nem látott...
-
rumos14
nagyúr
válasz
TomBennet #3736 üzenetére
nagyon jó kérdés, remélem vki fog tudni rá válaszolni.
a gari viszont elvileg érvényes Mo-on is ha EU országban vetted, adtak rendes számlát, garilevelet. Panasonic-nál legalábbis így van, feltételezem hogy ez vmi egységes szabályozás. közös európai piac vagy mifene.
hf100-at vatera-n is hirdetnek, usa-ból hozzák be, azt írják, van rá gari. -
-
TomBennet
tag
Sziasztok!
A Canon HF-100 kamerát nézegetem mostanában.
Ennek az ára Magyarországon 230.000 ft körül van. Németországban 205.000 ft.
Ez még a magyarországi vásárlást erősíti, ennyi különbség miatt nincs értelme külföldről hozni a garancia, stb. miatt.
De az USA-ban ugyanez 820$, vagyis 126.000 ft.
Az lenne a kérdésem, hogy a pal rendszerű kamera megér-e 100.000 ft-al többet az ntsc-nél?
Nyilván nem, de a kérésem csak arra irányul, hogy milyen hátrányai vannak, ha itthon próbál az ember ntsc kamerát használni? A full hd-s lcd tv-k például pal-osak csak, vagy tudjás mindkét normát? -
rumos14
nagyúr
na végül Pana HDC-SD1-et fogok venni, vaterán leütöttem egyet egy 1-essel kezdődő és utána csak 0-kat tartalmazó összeg ellenében. a tapasztalatokról majd beszámolok, az egyetlen hátráltató tényező a lustaságom lesz
-
Wyll
őstag
Akkor úgy látszik, hogy még én is ebben az időszakban vagyok, vagyis még nem használtam eleget, hogy megutáljam
Apropó, én Adobe Premiere-ben (persze hogy megvettem) szoktam tologatni a képsorokat, és a DV-vel mindig ment simán minden, egyszer próbáltam meg benne tömörített videót használni, és csak fekete képek látszódtak. Ezt nem tom mi okozhatta, a gépem, a progi, kodek, vagy mi.. Szóval ha netán tesóm egy non-szalagosba ruházna be, ami ha jólértem egyből mpeg2-be tömörít, akkor hogy lesz ez? Vagy ti mivel szerkesztetek?
szerk:
És mégvalami, eddig gyakorlatilag két tippet kaptam:
- Canon FS100
- Panasonic NV-GS330
Ez minden felhalmozott tudásotok és tapasztalatotok?(Vagy csak ezek a jók?)
Panasonic SDR-H40 -ről vélemény (40GB vinyó)?
[ Szerkesztve ]
-
Ginew
aktív tag
wow de tetszik
[link] -
-
Badb0y
addikt
válasz
direwolf #3725 üzenetére
Én nyugodt szívvel használom közben a gépet, sőt, már közben nézem a filmet amit áttett
És a végén hdv split írja, 0 dropped frame.
A videószerkesztés meg sztem egy élmény, amikor szépen rakoskatod össze a videket, vagdosod, effektezed...Mind1, mások vagyunk.
FAQ hajrá.
-
doktor úr
aktív tag
válasz
direwolf #3727 üzenetére
A kereteket kéne megszabni: nyilván úgy kellene létrehozni az egészet, hogy közösségi alkotás legyen. Hol alakítsuk ki a GYIK-ot(et): itt, a logout-on, kvázi blog formájában csiszolgatnánk, aztán egyszercsak beindítjuk máshol mint GYIK, vagy esetleg a saját oldalamon (jelenleg Joomla motoros) valami FAQ szerkesztővel? Vagy máshogy? Javasoljatok, nem szeretném, ha elhalna a dolog.
-
direwolf
őstag
A szalagról gépre másolás időben egy-egyben megy, azaz egy (másfél) óra egy kazetta, és közben nem túl egészséges használni a gépet, ha nem akarsz framedropot. Mivel a DV formátum nem kompatibilis semmilyen lejátszó hardverrel ezt át kell kódolni, praktikusan mpeg2-be, hogy DVD-re lehessen írni. Ez is legalább annyi idő mint maga a felvétel, de ha jó minőséget szeretnél akkor 1,5x szorzóval érdemes számolni. És akkor még nem beszéltünk a vágásról, szerkesztésről. Random access médiára rögzített film átmásolása az interfész sebességével történik (értsd: k..vagyors
), és a rögzítés formátuma is általában mpeg2, így egy okos programmal megúszható az újratömörítés (pl. Ulead smartrender opciója csak azokat a részeket rekompresszálja, amiket változtatsz) Szerkesztéssel biztos vannak problémák, mert nem minden kocka kulcskocka, de mivel minden másodpercben van legalább egy, ezért én még ennek hátrányát nem észleltem.
Meg lehet úszni az egészet egy asztali DVD íróval, de ott a szerkesztéssel lesznek problémák.
Minőségről meg annyit, hogy a DV valóban egy picit jobb, de ez az előny elveszik amint DVD-re írtad, és az a pici sem akkora különbség, mintha vennél az SD helyett egy HD-t.
Vinyók megbízhatóságáról lehet vitázni, de ma amikor egy 1Terás 30 rugó, asszem ez nem annyira releváns
Nagyjából ennyi. Ez az én véleményem, hogy ne csak a profikét hallja mindenki -
Wyll
őstag
válasz
direwolf #3723 üzenetére
Én nekem van egy (nem mai
) sony dcr-trv145-ösöm, és bár nem használtam túlságosan sokat (lett hozzá kb 5 kazettám, de pl plusz akksi megvételéig nem jutottam el), nem éreztem még hogy sok szopás lenne a szalagosdi. Max annyit, hogy egyszerre kell felmásolni a gépre, és 13GB az egy órás anyag, de minőségben nekem gyakorlatilag mindig megfelelt, és tudtam vágni gond nélkül is, meg minden.
Szóval ha megtennéd hogy ezt egy kicsit kifejted... -
direwolf
őstag
válasz
johnjohn #3721 üzenetére
A mozit profik forgatják, teljesen más preferenciákkal, mint a halandó emberek. Elhiszem, hogy aki filmkészítéssel foglalkozik, az el sem tud képzelni mást, de egy egyszerű felhasználó, aki "csak" meg akarja örökíteni a családja életét, csak szopik a szalaggal, és az előnyeiből semmit sem kap.
-
johnjohn
addikt
válasz
direwolf #3720 üzenetére
Az a vicces, hogy a mozit még mindíg film
re forgatják!!
ILYET AKAROOOOK!!![ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Az intel alaplapi drivere ezt mondja videolejátszás közben:
Minimum Graphics Memory: 8 MB
Maximum Graphics Memory: 224 MB
Graphics Memory in Use: 53 MBaz 53 az ingadozik 50 és 70 között.
ha lelövöm a lejátszást, akkor 10 mb. -
sbazsi
veterán
válasz
johnjohn #3716 üzenetére
Oxygen Player with simple and stylish user interface, allows to play AVCHD streams in real-time on your PC. Your AVCHD clips can be played directly from AVCHD camcorder or local PC folders. Oxygen Player is highly optimised for multi-core processors allowing you to play up to 24Mbps streams in real-time. Oxygen Player is fully compliant with AVCHD specification in terms of audio and video decoding. Oxygen Player is also capable to decode MPEG-2 TS broadcast streams with video encoded in H.264.
[Oxygen Player] (ezt neveztem avchd player-nek)
-
Wyll
őstag
válasz
doktor úr #3712 üzenetére
Én pl. biztos hasznosnak találnám...
(Egyben bocs, hogy láma kérdésekkel traktállak titeket, de sztem nincs más ilyen topic.)
Ok, akkor tudomásul vettem, hogy a miniDV még mindig jobb választás a digitális adathordozósoknál. Akkor ebből tudnátok egy-két (esetleg közismerten) jó modellt ajánlani az említett árkategóriában?[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Ez yo. a cpu-ra azt mondja, hogy nem yo. Létezik, hogy a core2duo t5500 gyengébb mint a Pentium 4 541 vagy a pentium d, vagy akár a core duo t2400???
a video kártyát nem ismeri, de a driverére rávágja, hogy nem yo... -
sbazsi
veterán
Nem tudja valaki megmondani, hgoy egy Panasonic HD kamerával felvett videohoz milyen gép kell a sima lejátszáshoz?
Az egyik ember azt mondja, hogy a T5500 core2duo elég, a másik hogy kevés.
Szoftvert pedig szinte mindet kipróbáltam...Tehát tud valaki valami linket, hogy mi a lejátszás feltétele, mind szoftveresen, mind hardveresen?!
-
doktor úr
aktív tag
Milyen videókamerára van szükségem? - alapvető tanácsok. Dönteni Neked kell, de azt vedd figyelembe, hogy ebben az árkategóriában a HDD-s és a memóriakártyás modellek csak ideális fényviszonyok között készítenek (viszonylag) jó képet, amint csökken a fénymennyiség, úgy zuhan(!) a minőség is! Már kitárgyaltuk itt párszor, hogy ilyen árban a miniDV adja a legszebb képet - persze a formátum és a hordozó sajátosságaival számolni kell.
-
Wyll
őstag
válasz
doktor úr #3704 üzenetére
Hadd ne olvassak vissza annyit, mire kiderülne mi az az SD
. A HD az a high definition, ha jól tudom, akkor gondolom az sd az a single, nem? Amúgy igen, teljesen jó a normál felbontás.
Vinyósat vagy memkártyásat érdemes venni? Melyiknek mi az előnye?
És hogy egy GB-nyi memkártyára kb milyen hosszú felvétel fér rá? Valami azt súgja hogy 1 GB kicsit kevés.. Pl megláttam ezt: Panasonic SDR-H40, ebben eleve van 40GB vinyó. Vagy ilyet nem érdemes?Még esetleg egy-két konkrét javaslat? Az se baj, ha nem wide képarányú, sőt. És mehetünk kicsit lejjebb az árral.
-
Ginew
aktív tag
naon gáz kérdés lehet, de mivel ezt olvasom legtöbbször, itt kérdem meg..
hogy lehet azt csinálni, hogy mikor legközelebb idejövök, ne kelljen végigpörgetve megkeresni a forumozás végét, s hogy mit nem olvastam még? oldalt van 1 olyan ugye, amihez utoljára hozzászoltam, s ott odalehet ugrani, de ha rég irtam be, csak olvasok, akkor van hogy onnan még több oldalt görgetnem kell... -
Ploszi
senior tag
JVC Everio GZ-HD3, erről a tipusról van vkinek tapasztalata?
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Tesóm szeretne venni egy digitális kamerát abból az alkalomból, hogy barátnőjével megörökíthessék a tervezett nyári kirándulást, aztán gondolom mindenféle családi meg egyéb eseményt is még utána. Szóval nem egy profi gépre van szükség, sem a legújabbra, nem a technikai bravúrok számítanak, inkább az általános minőség, megbízhatóság, használhatóság és a szolgáltatások. Memkártyás vagy esetleg vinyós a nyerőbb? Ja, és örülne neki, ha 100e-ből vagy kevesebből kijönne a dolog úgy hogy ebben benne van az adathordozó. (Még annyi, hogy az it hátteret nem asztali gép, hanem egy régebbecske laptop szolgáltatja, de azért szolgáltatja. És mint ilyen, mobilis
.)
Tudnátok egy-két ilyet javasolni? Meg hogy hol érdemes beszerezni (megbízható bolt).KÖSZI!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- eBay
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Sandisk Extrem Pro Cfexpress 128Gb Type B kártya Cf express Újszerű Dobozos
- Panasonic DMC-LX15 Digitális fényképezőgép F1,4 2,8 LEICA DC 4K videó 20,1 MP LX15
- Smallrig Forewala W60 wireless vezeték nélküli mikrofon eladó
- Sony Vario-Tessar T E 16-70 mm f/4 ZA OSS
- Fujifilm WCL-X100 nagylátószögű konverter X100-as szériához