Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alcapone3
csendes tag
Igen igen ezt tudom. De akkor is van egy speciális szűrő minden ccd előtt ami megszűri az infravörös sugarakat. Azaz részben szűri meg. Ezért látod a távirányító infrájának villogását. A régebbi kameráknál egy elmozdítható szűrővel oldották meg, hogy ha azt elkattintottam, akkor infraérzékeny lett. Ha fent van csak egy világító pöttyöt látsz, ha leveszed elölle, fényszórónak látod.
A videón 6:25 nél jól látszik mire gondolok. Zöldes képet kapsz, és egy baromira erős fehér led fény helyett...ami persze vakít....pár db infraleddel világítják meg a területet, ami 850nm hullámhosszon üzemel. Így szabad szemmel csak egy pirosas fényt látsz szemből, a kamera meg reflektorként fogja fel. No ez a fajta megoldás melyik SD s kamerában található meg?
-
ISZOLE
senior tag
Míg megnéztem az SDCopy jelenlegi elérhetőségét lejárt a szerkesztés ideje. Szóval úgy látom nem nagyon működnek már a linkek amik erre a nagyon hasznos kis programkára mutattak, próbálj meg keresgélni vagy írj priviben és megpróbálom emilen átküldeni azt ami nekem megvan.
-
air
nagyúr
"Az általában progresszívként emlegetett 25p (24p) pedig nem tartalmaz kétszer annyi információt mint az 50i."
Ilyet nem is állított senki.
"az adott kamerán kívül semmi nem játssza le"
Azért ezt erősen kétlem. Csodálkoznék, ha az 50p-s felvételeket csak a kamerán lehetne visszanézni. Azt szerintem te is érzed, hogy ez nem túl életszerű.
-
barcalp
csendes tag
hát igen, ezt az oldalt én is néztem már
ezek alapján a canon jobban tűnik... Szívem is canoin felé húz. Jobb dolgokat halottam róluk, mint a pana kamerákról. de pananak van beépített memóriája, meg nagyobb optikai zoomja. nehéz döntés lesz asszem
De pl távirányító tudtommal van pana-hoz is. -
q13579
senior tag
Köszönöm.
Amúgy nézegettem a teszteket és meglepődtem az eredményeken. Azaz csak egy pár kirívó értékelés született, a nagyok hozták az elvárt teljesítményt. Azonban pl a sanyo hd2000-es érdekes formavilágú készülékéről meglepően jókat írnak. Sőt. A kategóriájában talán a legjobbakat. Gondolom ez köszönhető a 1/2,5-ös CMOS szenzornak, ami igen nagynak számít ebben az árkategóriában. Sajnos ez a márka szerintem egy picit alulértékelt nálunk, eddig például én sem néztem rá sok komolysággal, holott ahogy hallom Japánban igencsak becsülik, ami ugye elég jó reklám...
Esetleg valakinek személyes tapasztalata a készülékkel kapcsolatban? Úgy gondolom, hogy egy ilyennel jobban járnék, mint egy sd20-sa panasonic-kal.
-
q13579
senior tag
Nagyon köszönöm a válaszod.
Nehéz döntés... Nagyon szimpatikus ez a készülék, de lehet egy kamerával jobban járnék, ha mozgóképrögítés az elsődleges fontosságú. Csak kérdés, hogy érdemes-e beruházni perpillanat egy SD10-eshez vagy SD20-ashoz hasonló készülékbe 100-120 ezret, ha ár/érték arányban nem jár jól az ember.
Engem mondjuk pl ez a video teljesen meglepett. Ilyen minőségű felvétellel bőven ki lennék békülve, kérdés, hogy ezt tudná más készülék olcsóbban.
-
-
vikcsi
senior tag
Beleszámolok egy memkártyát, meg táskát, ezek kb 10-12k-val dobják meg az árat.
Eredetileg egy cx105-ös sony lett kinézve, de aztán olvasgattam sokat és rájöttem, hogy egy olcsóbb is megteszi az otthoni felvételekhez.
Jelenleg mégjobban leszűkült a lista:
JVC ms120
Pana s26a két legolcsóbb modell.
Szempont az volt, hogy a full hd-s kamerától legalább 30-40e Ft-al olcsóbb legyen, de azért pofás, kicsi és könnyen kezelhető. Belső memóriásat, winyósat sem akartam...
Fekete szín is jól jön, sok modellnél az ezüst a domináns.
Már csak a legolcsóbb boltot kell megtalálni, ahol lehetőleg 2 év garival osztogatják.
16:9-ben mindkettő tud felvenni, ugye? Olvastam néhány hsz-t, ahol a kamerák csak 4:3-ban tudnak videózni -
piadex2
senior tag
Kedves ISZOLE és gyorik!
Úgy döntöttem, hogy nem mpeg2-be rakom egyből a felvételt (a Hi8-asról), hanem avi-ba, és azon belül is DV-be. És láss csodát eltűnt a rece. (Amúgy PAL-ra volt beállítva a gép, és a kamera is ilyen rendszerű volt - szóval azzal nem volt gond.)
Most jön a dvd-vé alakítás (mpeg2 stb), de az már más tészta.
Köszönöm a segítséget, és hogy nem anyáztatok.
Üdv,piadex2
-
Romvr
őstag
Aha. Na így már világos, hogy minél kisebb az érték, annál jobb a kamera a sötétben, mert annál több fény jut be. Most már megértettem, köszönöm!
Az azonban továbbra is rejtély számomra hogy a 3,5-3,7-es érték az mennyit ér. Bár a nemrég linkelt videón látszik hogy gyenge fényben is "tisztább" képet ad mint az S10. Gondolom akkor az X100-as f/2.0-2.8 -as értéke nála is jobb. (biztos ezért is kerül egy 20-assal többe) -
Romvr
őstag
Utána olvastam, köszi a linkeket, de attól még nem tudom hogy az általam leírtak most jó értékek, vagy rosszak. Mivel pl a rekeszérték nekem úgy tűnik hogy minél több annál jobb, hiszen akkor sötétben is világosabb képet ad. De ennek ellenére azt mondják hogy a kameránál a kicsi rekeszérték a jobb. Szóval akkor most mi van?
Toshiba Camileo H30 sötétben Nekem ez klasszisokkal szebbnek és zajmentesebbnek tűnik mint az S10-esem volt. Vélemények?
-
vagreg
csendes tag
Kedves Iszole! Azért nemcsak a memóriában különböznek. Az FS 20-nak 1.07MP a CCD je az FS 200-nak 0,8 MP, Az effektív pixel (video) 710k míg az FS200 nak 540K, Optikai zoom az FS20-nál 45X, az FS200-nál 41X. Bár ezek nem lényeges különbségek és nem is bántásként írtam csak információként, hisz tisztelem a tudásod.
kiskacz-nak javaslat mindenképp Canont vegyél, igaz drágábbak, de megérik a pénzüket. Nézz meg pár youtube-os filmet a tesztükről. Iszole-nek már elég nagy tapasztalata van a Canon készülékekhez így szerintem csak jó ötleteket és tanácsot ad, fogadd meg.
-
kiskacz
senior tag
Igen - van benne igazság, de az egyik különbség pont a beépített 8 giga. (Kár, hogy a Panának nincs, ha lenne, már megvettem volna.)
Néztem a Samsung beépített 8 gigását, de itt sem dícsértétek a márkát, ráadásul a közvetlen kollégámé is most adta meg magát - alig egy hét után.... (Ami a 8 gigán volt... bukta... ezért is talán jobb a memókártyás.)Szóval jó is a beépített, meg jó is kivehető... nemtom'.... a Panának viszont fantasztikus a kéz remegés kompenzációja, a FS-t nem ismerem, és nem is találtam róla érdemlegest - ezért is tettem fel a kérdést.
-
kiskacz
senior tag
Köszi!!!
Otthon megnézem a vele készült videókat is(Google barátom egyből adott yútyúb
találatot is...) - egyébként ilyen jellegű hozzászólásokra vártam
-lehet, hogy Ő lesz a kiválasztott... Még nem néztem meg alaposan (munkahelyen vagyok...) De ez az "SD kártyára rögzít" azt jelenti, hogy nincs se wincsi, se egyéb? Mennyi fér egy átlagos - 2 - 4 gigásra? Milyen formátumban rögzít - szoktad-e konvertálni? (Pinnacle Studióval szoktam szerkesztgetni - ehhez mit javasolsz?)
Más- és a "tanultak alapján erősen kamu szagú" - vagy létezik ez?
Konkrétan az alábbit nem hiszem el: "10 megapixeles állóképfelvétel a belső merevlemezre vagy a cserélhető Memory Stick™ kártyára" - valahol középtájon.
Ugyanakkor az ilyen kütyük olyan 0,8 megapixel körül szoktak lenni...- Hogy is van ez????
-
kiskacz
senior tag
Köszi az infót!
Ezt a stabil 30 fps-es dolgot nem tudtam. (Márpedig kivétel nélkül minden anyagomat editálni szoktam...)
Mivel nekem mind a kettő fontos, valószínű kamera marad az alap... kíváncsi vagyok, hogy az SSD-s tárolás mikorra fog elterjedni a HDD helyett, de szerintem addigra úgyis elavul az amit most veszek...
Akkor már csak a "milyet&mennyiért" kérdés maradt...
-
Feaon
csendes tag
Ha belegondolsz,valaki csak azért veszi meg hogy jó képminőségben tárolja az anyagot,vagy van akinek van otthon hdtvje és arról visszanézegeti.Van akinek a nagymamája nem engedheti meg magának a berendezést,sőt legtöbben így vannak.Ezért írtam hogy teljesen felesleges a blúréj,akkor DVD-re divx,vagy aspectelt SD anyag,és nézhető ahova szánták.nagyi nem a HD--t fogja csodálni.Szóval itt az a lényeg hogy ki mit engedhet meg magának és mennyire is fontos,sokszor jobb a kisebb.De nem tudom ki az a hülye(általánosan értem) aki vesz magának egy 100.000 forint körüli kamerát(rolling shutter,jó kis darabos tömörítés),amikor megengedhet magának egy Bluray írot,lejátszót.Kész vicc
[ Szerkesztve ]
-
Engikrisztus
tag
Sziasztok!
Ha nem gond,nekem lenne pár kérdésem a gépedről.Elég sokat utánna olvastam az fs100-asnak,de sehol nem láttam pl. azt hogy van-e benne magyar nyelvű menű?Nem mintha az lenne a fő szempont,de mégis...Milyen az lcd-je(valahol azt olvastam hogy még éppen elfogadható).Szerinted jó-e az összeszerelés és az anyagminősége?(sajnos még nem volt a kezemben ilyen gép)
Nekem is nagyon szimpatikus ez a gép,sok evvel készített videót láttam a neten és elég meggyőzőek voltak.(előtte a jvc gz-mg 330-ast nézegettem,de olvasgatva a fórumot azt hiszem az kilőve.)[ Szerkesztve ]
-
bagesz71
tag
szia, mov, de lehet hogy ezt csak a néro vision csinálta belöle.
Amikor átmásoltam a kamerárol a gépre video ts volt,azon belül is vop fájlok voltak,1havernak van asztali dvd felvevöje este megorobáljuk átmásolni azzal,holnap megírom,hogy sikerült-e.
Megprobáltam adatként,ahogy mondtad,de a lejátszo nem olvasta be.
üdv -
-
Feaon
csendes tag
Én kérek elnézést.Mondtam én hogy profi vagyok?Csak független,ha neked jobban tetszik amatőr,bár annál kicsit több.Egyelőre míg kezdeti stádiumban van az egész miért ne lehetne kézi HD kamera?
Szerinted az a lényeg hogy milyen gépe van valakinek?Mindenki azzal jön áhh vállkamera akkor te biztos profi vagy.Pl. esküvőkön is ez van,amikor a nő megkérdezte hogy miért fizetnek a fotósnak mikor az ő gépüknek nagyobb a pixel száma. Hát nem vicces?
Nem akartalak semmivel megsérteni no
[ Szerkesztve ]
-
Feaon
csendes tag
Ja értem,de legalább filmesebb lesz a kép.Egyébként HV20-asom volt,és H264-es mov-ba tároltam a videókat 720p-ben.(Pl. az MTV-nek is H264-est kell,lehet leadni(ráadásul SD-ben).)De általában wmv-ben is elmentem.Mivel a nyersanyagot megvágom,aztán ezt a formát viszem be utómunka szoftberbe és a véglegeset onnan mentem ki.De nem tapasztaltam minőség romlást.Nem tudom mivel foglalkozol,de gondolom hogy home videókhoz nem kell DOF,mármint abból amit írtál azt tudom leszűrni hogy nem filmezéssel foglalkozol.
De nem térek el a tárgytól. Majd keresgélek valamilyen kamerát.
[ Szerkesztve ]
-
Feaon
csendes tag
De a szalagosak tárolásból jobbak,legalább is ezt hallottam
Ráadásul a fene sem tudja miért de szalagos képe tisztább mint a HDD vagy memóriásé. Lehet hogy igazad van viszont a memóriakártyásak,ha normális handycam-et akarok 300.000 A Panasonic HSC vagy T .....vagy HVX200?(1,5milla) A DOF nem fogja elrontani a mélység élességet mivel Redrock Micro,vagy Letus mini kerül rá
De már nemtudom én sem mivan
lehet hogy marad a HV30...
[ Szerkesztve ]
-
huniross
tag
Közben utána olvasgattam a dolognak és a következőkre jutottam: A 720x576 és a 704x576 is mpeg2 szabvány. Ebből az én kamerámba 704x576-os méretű ccd van. Tehát bárhová állítom a képméret arányt, mindenképp 704x576-os képet rögzítek. Viszont 16:9-es felvétel esetén a képet szoftveresen kissé összenyomja vízszintesen, tehát az emberkék sokkal soványabbak és magasabbak a valóságnál. Ha ezt a képet egy 16/9-es TV-n nézem, akkor az visszanyújtja a képet és eredeti arányokkal látszanak a képen lévő dolgok.
Ami engem megfogott, az volt, hogy a NeroVision- ban is belehet állítani a képméret arányt. Mivel én 16/9-ben rögzítettem, azt gondoltam, hogy ott is ezt kell beállítanom. Közben pedig a rögzített képarány a 4/3-hoz áll közelebb. Tehát hosszas kisérletezések után arra jutottam, hogy felveszek 16/9-ben (gondolva a jövő TV készülékeire), a NeroVision- ban elkészítem a DVD-t 4/3-as beállítással. 16/9-es készüléken nézve minden arány a helyére kerül, teljesen jól élvezhető a nagy plazmán is. Viszont, ha valaki 4/3-as készüléken nézi, abban az esetben át kell állítani a TV-t 16/9-re, mert másképp mindenki magas és vékony lesz.
-
-
bluobluo
aktív tag
Nem értettük félre egymást, te betettél egy linket, amin van egy rahedli kamera, ahol elég nagy a szórás, én egy konkrét típusra gondoltam, ami a legjobb ár/érték arányban van most!
Szerintem aki használ ilyen Sony kamerát, és olvasta az utóbbi pár hsz-t, válaszolni fog! -
Aqualung
csendes tag
Köszi a tippet,
ez jó ötletnek tűnt, de sajnos nem vált be.
Ha "kézileg" másolom át a fájlokat, akkor is megmaradt a hiba.
Amúgy összehasonlítottam a file-méreteket a PIXELA-val másolt változattal,
és byte-ra pontosan megegyezik. Úgy tűnik a PIXELA nem módosít a fájlokobn
másolás közben. Mivel nem volt több ötletem, írtam egy mailt a canon-szerviz
ügyfélszolgálatának. Kiváncsi vagyok mit reagálnak. Még az is lehet, hogy kifogtam egy hibás darabot...Na mindenesetre köszi az eddigi segítséget. Majd beszámolok a fejleményekről. -
Aqualung
csendes tag
K-Lite Codec Pack 4.7.5 van fenn. Lejátszóból többet is kipróbáltam (GOM player, Media Player Classic HomeCinema, Windows Media Player 11) de mindegyiknél ugyanaz a jelenség. A kamerához adott lejátszó/szerkesztő program neve: ImageMixer 3.1.1 (copyright 2001-2008, Pixela Corporation) Amúgy más PC-n is kipróbáltam, de a probléma ott is fennállt. Én arra gyanakszom, hogy a kamera által készített file formátuma nem teljesen egyezik meg az mpeg szabvánnyal. Ezért a szabványos mpeg lejátszók rosszul jelenítik meg. Viszont a kamerában lévő codec nyilván vissza tudja állítani a videót a saját maga által generált mpeg-formátumból, ennek köszönhetően az analóg vonalon már élvezhető képet ad. Neked is FS sorozatú canon van? És nem tapasztaltad ezt a problémát? Ez egyre érthetetlenebb...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ISZOLE
köszi,
igazad van.
Output: egyelőre csak DVD lejátszóm van.
Szerkesztő szoftverhez: igen, sok szerkesztő progi van. Én olyat keresek, ami egyszerűen használható és több kimenetet is meg tud csinálni és freeware.
Engem már nem érdekel, hogy legyen egy halom feature, amivel el tudok játszani, csak annyi kell, hogy összefűzzek, kivágjak, legyen címe és vége, és esetleg DVD menűt csináljon. Virtualdub az első két feladatra jó.
Sajnos nincs időm és türelmem próbálgatni, azt szeretem, ahol egyértelműen tudod, hogy mit hogyan csinálj.Nekem jó lenne a Windows Movie Maker, ha nem csak wmv-t tudna (nekem az XP-s verzió van meg), hanem pl. DVD-t, vagy avi-t is.
Neroval már csináltam DVD-t, jó is volt, de azóta valahogy nem akar elindulni az az funkciója....KÉRDÉS: mit használjak, hogy a nagy méretű fényképezős felvételeim méretét csökkentsem?
Köszi.
-
Optical
csendes tag
Ahm, köszi az infot!
Szerintem itt írtad az igazságot!,,Class2 kevés a többi jó"
Hülye voltam
lemértem, 30mp film anyagot full beáll-nál max. 64mb lett!
Akkor 1 perc 128mb 4096/128=32 perc (A kamera ennél a beáll-nál 31 perc felvételi időt ír ki egy 4Gb-os kártyával) és akkor 128Mb / 60mp = 2,13mb csak ennyit írna le mp-ként?Remélem érthető, és jól is számoltam!
Akkor ezek szerint elég nekem a 15mb/s kari...
-
wasabi11
csendes tag
Szóval: vettem egy Sony merevlemezes asztali dvd írót. Ezzel átmásolom dvd lemezre az eddigi összes VHS kazettámat. Eladtam a Sony D8 kamerámat, hogy vegyek egy kisebbet. Na most vagy veszek egy mini dv-t vagy egy SD kártyás darabot. Utóbbit azért szeretnék, mert valóban csepp (elfér azsebben) és hát haladni akarok a korral. Mini DV-t pedig azért szeretnék, mert állítólag még mindig az csinálja a legjobb minőséget. Na ezért vacilálok már egy hete. Többek közt kinéztem egy Canon MD 216-t, és egy Sony hcd 51 mini dv-ket. Mindkettő 40 ezer forint. (többet nem akarok értük adni) De nagyon tetszik és komoly kinézete vanb a Canon FS 100-nak, amit csak akkor vennék meg, ha biztosra tudom, hogy minőségbe ugyanolyat kapok, mint a mini dv. Remélem érthető volt. Ne haragudj, hogy untatlak, de nem nagyon szólnak hozzá mások.Szóval szerinted mi legyen?Neked egyébként milyen kamerád van?
-
vagreg
csendes tag
"Mindezen szempontok alapján nemrég vettem egy Canon FS100-ast. Kicsi (az összes tartozékával is könnyedén vihető akár hosszabb távon is), SD kártyára rögzít, szinte minden állítható kézzel is, az akku több mint 3 órát bír (nem kell pót), az optika zoomtartománya több mint elég, a képminősége teljesen jó (egyméteres LCD tévén nézve sincs gond) és mint kifutó modell nem túl drágán hozzá lehet jutni."
Most 69 900,- Ft-ért már lehet venni.
Kérdésem ISZOLE feléd, hogy miylen kártyát vettél hozzá, és mennyiért?
Köszi
-
gurabli
őstag
Természetesen igaz, a végtermék mpeg2 lesz, DVD. Ami számomra maximálisan elegendő minőségben. Nem azért írtam ezt, hogy az "erősen tömörített" téves megfogalmazásommal az mpeg2 minőségét húzzam le, csak azt akartam mondani, hogy bár régi és idejétmúltnak tűnhet a miniDV, még azért van előnye és létjogosultsága. Az igazi előnye ott jön ki, ha nem csak a jelenethatároknál kell szerkeszteni. Én elég sokat babrálok a videókkal, bár eddig nem volt saját kamerám. Most nagyon várom a Sonyt
Persze, itt is igaz, több pénz, jobb minőség. De pár napja "belemásztam" a témába és számomra az jött le, hogy aki egyszerű házi használatra akar kamerát, annak maximálisan jó ez a Sony. A drágább DVD vagy mem kártyás semmivel sem jobb képminőség téren. Ahol már jobb a kamera, CCD szám, stb, ott már 100ezer feletti összegről beszélünk.
-
gurabli
őstag
Igen, végül nekem kell eldöntenem, csak mivel nem vagyok jártas kamerák terén, ezért gondoltam valaki tud mondani konkrétat képminőség, használhatóság terén is.
Mert a két kamera között gyakorlatilag a nevük és némileg a kinézetük a különbség, tudásra ua.
De az pl biztos, hogy valamelyik megbízhatóbb és jobb a képe is. Csak kérdés, hogy melyik. Mert pl a Sony-ban van infra, ami éjszak nagyon jól jöhet, még a JVC-ben pl nincs. -
gurabli
őstag
Jók az észrevételeid, de ha tudnál esetleg segíteni a két említett kamera közül melyik a jobb és miért az nagyon nagy segítség lenne.
Sony DCR-HC51E
és
JVC GR-D815Ez mindkettő belefér a keretbe, de egyszerűen nem tudom melyiket érdemesebb megvenni, a neten sem találok róluk túl sokat, főleg a JVC-ről.
-
vagreg
csendes tag
Szia ISZOLE!
Ez nagyszerű, akkor van tapasztalatod. LEírnád a véleményed az FS 100-ról? Előnye , hátránya stb. megköszönném. Mindenképp a Canon felé hajlok, optikában nem járatja le magát szerintem az alsó kategóriában sem. Így bízok a minőségi felvételekben. Továbbá a youtube-on néztem filmet róla összehasonlítva a Sony DCR-35-el hát volt különbség a Canon javára, bár ez a youtube-ra feltöltött minőségtől is függ.
Köszönöm válaszod! -
PPeter
addikt
Már hogyne lenne közük, ne bomolj már. A kamerák olyan specifikációk szerint rögzítik az anyagot - és ebben a specifikációban nem a frame rate az egyetlen paraméter -, hogy a televíziós szabványoknak megfeleljen. Nem lehet elvonatkoztatni az alap keretrendszertől, amihez illeszkedik minden szabványos rögzítő, tároló, kódoló, dekódoló és bonyolító eszköz.
-
direwolf
őstag
-
PPeter
addikt
Márpediglen van keresnivalója. Ugyanis a HDTV rendszer sem digitálisnak indult, és szépen megörökölte a korábbi televíziós rendszerek bizonyos paramétereit, már csak azért is, mert az adáslebonyolító rendszereket nem úgy cserélik le a televíziós társaságok, mint pistike az alsó kategóriás VGA-kártyát. A logoutos blogomban írtam a HD-s szabványokról, indulásnak épp megteszi, ha elolvasod.
-
Acheron
őstag
Tisztán HD -nél valóban csak a képfrissítési freki más. A HV20 - HV30 még SD módot is tud kezelni, itt nyilván nagyobb jelentősége lehet a szabványok különbségeinek (de az ember vélhetően nem azért vesz HD kamerát, hogy utána javarészt SD -ben vegyen fel vele). Arra azért kíváncsi vagyok, hogy 24p vagy 30p progresszív módoknál van e jelentősége, este ki is próbálom.
-
direwolf
őstag
Igen, ezt nem akartam így direkt leírni, mert még megsértődik valaki.
És hogy legyen valami pozitív is, azt hiszem megtaláltam a most kapható legolcsóbb valós 1920x1080p -be rögzítő (AVCHD formátumban SDHC kártyára) kamerát:
Panasonic HDC-SD9
Ha valaki tud olcsóbbat, szóljon. Egyébként nem is annyira vészes a 180k a sima SD kamerák áraihoz képest.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
"most commonly" azaz általánosan
Egyébként meg igazad van, csak Te is a megjelenítésről beszélsz nem a tárolásról. Ha 1440x1080-as képet tárolsz, de beleteszed a fejlécbe, hogy hékás, ezt nehogyám 4:3-ba játszd le, mert akkor tojásfejek lesznek, hanem 16:9-ben (AR 16:9) akkor a végeredmény rögtön 1920x1080 lesz.Mégegyszer: a HD a megjelenítés szabványa, a HDV, AVCHD meg a tárolásé!
Most nehogymár ez ennyire bonyolult legyen
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Hát igen, én ezt direkt nem írtam, mert bár nagyon jó gép, sztem már nem éri meg az árát. Ha sima DV a 320 a legjobb ár/érték arányú kam, ha meg már 200 ezer, akkor nálam inkább HDV, és akkor meg a HC5 a legalacsonyabb árú és nagyon jó minőségű kam. (Szándékosan nem ár/érték arányt írtam, mert sztem az a Canon HV20, csakhát az már drágább)
[Szerkesztve] -
zsocaozd
tag
Hú de nagyon nem vagy képben öreg....
Előszöris én senkit nem hülyéztem le, nem tehetek róla, hogy itt is (mint annyi más fórumon) hozzá nem értők próbálnak szakemberekként tetszelegni, ami sikerül is nekik, mivel 90%-ban totális lamerek járnak itt.
A másik dolog, hogy ne keverjük már a szezont a fazonnal, azért az még nem utómunka, hogy átmásolod az anyagot a szalagról (legtöbbször közvetlenül a kameráról) a PC-re, ez inkább egy tök felesleges köztes fázis. Abban meg már megegyeztünk rég, hogy kinek-kinek ízlése dolga, hogy milyen rögzítésű kamerát preferál, DVD-st meg aztán végképp nem favorizáltam soha, úgyhogy ne add a ''számba'' légyszives a szavakat!
Én csak azt mondom, hogy ne hülyítsétek el a teljesen hozzá nem értőket azzal, hogy vegyenek gagyi DV kamerát, meg Digital8-at csak azért, mert ti sem értetek sokkal jobban a dolgokhoz, mint ők, viszont nagyon szerettek okoskodni...
A HD-t meg úgyis meglátjátok majd kb. egy fél év múlva, amikor karácsonyra millióan vesznek majd egy-egy nagyobb beruházás alkalmával és addigra a gyártók is sorra hozzák majd ki az olcsóbbnál olcsóbb HD modelleket. Számotokra ez persze meglepi lesz, dehát nem mindenki láthatja a dolgokat előre, csak aki ért hozzá...na pá, további jó ''szaktanácsadást'' kedves mindannyiótoknak! -
Cyrin
addikt
Azt szokták általában emlegetni, hogy az utómunka időigényes, és fárasztó, kvázi felesleges. De nekem nem mindegy, hogy amit kapok a végén, az egy átláthatatlan jelenetfolyam, akár egy órán át, vagy pl. rendszerezve van, szépen menükkel, átláthatóan. És ez már lejátszás szempontjából sem mindegy.
-
zsocaozd
tag
Na látod, erre a típusra mondom én, hogy klasszikus okostolyás! Az ember beír millió értékes dolgot, erre belekötsz egy nyelvbotlásba csak azért, hogy okosabbnak tűnj. Huhh...nagyon okos! Téééényleg, nem kell digizni, ''csak'' átmásolni, a mondandóm lényegén mit sem változtat: plusz idő, plusz energia, plusz tömörítés(!!!) teljesen feleslegesen.
Ezt a kis irományt erősen ajánlom figyelmedbe okosodás céljából, ezt legalább szakember írta:
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 3
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- További aktív témák...